Daily Archives: 14 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Iyeoka – Simply Falling

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΜΠΟΥΡΤΖΙ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Άντρας έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου

https://ift.tt/2CU13yh


Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της πτώσης – Τουρίστες κάλεσαν την Αστυνομία
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Ισθμού Κορίνθου ένας 51χρονος, ο οποίος έπεσε από τη γέφυρα.


O άνδρας, αφού περισυνελέγη από σκάφος της διώρυγας στην οποία επέβαινε και στέλεχος του Λιμενικού, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Οι συνθήκες της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.

Σύμφωνα με  τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντρομοι τουρίστες κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Οικουμενικού Πατριαρχείου – Μόσχας

https://ift.tt/2NPG7gg


Ο Κύριλλος, δε θα μνημονεύει πλέον τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας
Κλιμακώνει την αντίδρασή της η Ρωσική Εκκλησία κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με αφορμή την απόφαση να δρομολογηθεί η αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Όπως μετέδωσε το sputnik, ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, δε θα μνημονεύει πλέον τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε έκτακτη συνεδρίαση.

Αμέσως μετά την πολύωρη συνεδρία ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, σχολίασε την σημερινή συνεδρίαση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο.

«Ο πόλεμος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά της Μόσχας συνεχίζεται εδώ και 100 χρόνια» – αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει: «Την δεκαετία του 1920, όταν η ρωσική Εκκλησία διώκονταν, όταν η Σοβιετικοί είχαν στόχο να καταστρέψουν την θρησκεία, όταν αρχιερείς και ιερείς δολοφονιόντουσαν, όταν Ναοί βομβαρδίζονταν, όταν τα σχολεία και τα μοναστήρια σφραγίζονταν, τι θέση πήρε τότε η Κωνσταντινούπολη; Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε λάβαμε χέρι βοηθείας έστω από αλληλεγγύη και συμπάθεια».

«Ακριβώς το αντίθετο έγινε…Η Κωνσταντινούπολη απαίτησε την παραίτηση του Πατριάρχη Τύχωνα και προσωρινή κατάργηση του Πατριαρχείου Μόσχας! Υποστήριξε το σχίσμα και είχε αλληλογραφία με τους Σοβιετικούς αξιωματούχους για να υπονομεύσουν την κανονική Εκκλησία» – προσθέτει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι «χωρίς την γνώση του Πατριάρχη Τύχωνα η Κωνσταντινούπολη ήθελε να στείλει μια επιτροπή στην Σοβιετική Ένωση, προκειμένου δήθεν για την εξερεύνηση της κατάστασης, αλλά στην ουσία για την νομιμοποίηση της Ιεραρχίας των ψευδοανακαινιστών. Από το Πατριαρχείο Μόσχας αφαιρέθηκαν παρανόμως οι Εκκλησίες της Πολωνίας, Φινλανδίας και Εσθονίας, ενώ στην διασπορά δημιουργήθηκε το Εξαρχάτο των Ρωσικών Παροικιών υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.»

«Στην δεκαετία του ’90 όταν η Ρωσική Εκκλησία αντιμετώπιζε δυσκολίες που σχετίζονται με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τότε ήρθε και η Κωνσταντινούπολη, η οποία δεν παρέμεινε στο πλευρό μας, με το να δεχτεί τους σχισματικούς Ουκρανούς από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δημιούργησε δικαιοδοσία στην Εσθονία και επανειλημμένα προσπάθησε να εισβάλει στην Ουκρανία» – αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Ακόμη ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείο Μόσχας ανέφερε: «Σήμερα, βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται! Το ίδιο που έγινε τότε με τον Πατριάρχη Τύχωνα, δηλαδή αποστολή Εξάρχων στο Κίεβο, δήθεν για θεραπεία του σχίσματος αλλά στα αλήθεια για νομιμοποίηση τους, με σκοπό την απόσχιση της Εκκλησία από το Πατριαρχείο Μόσχας και την αποδυνάμωσή του.»

«Γιατί η Κωνσταντινούπολη δεν κάνει μια Τοπική Εκκλησία στην Αμερική; Γιατί; Δεν υπάρχει εκεί ανεξάρτητο Κράτος; Αλλά όχι: όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι προκειμένου να κρατήσει τουλάχιστον ένα μέρος της Αμερικής στη σφαίρα επιρροής της Κωνσταντινούπολης, και να μην αφήσουν τους πιστούς της Βορείου Αμερικής να ενωθούν σε μια ολοκληρωμένη ισχυρή αυτοκέφαλη οντότητα. Γιατί; Γιατί δεν θέλει να χάσει το δικό του, ενώ το αλλότριο δεν το λυπάται…» – αναρωτιέται μέσω Facebook ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Με πληροφορίες από romfea.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Σοκ στο Βόλο: 44χρονος ξεψύχησε σε παζάρι γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

https://ift.tt/2CZhido

Ο 44χρονος υπαξιωματικός ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε προχθές τη νύχτα στο παζάρι Βελεστίνου – Περαστικοί του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες – Κλήθηκε ασθενοφόρο από την περιοχή, που δεν έφτασε ποτέ λόγω έλλειψης  οδηγών – Κατέληξε μέχρι να πάει άλλο από το Βόλο – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Ο 44χρονος Δημήτρης Κανούλης από το Βόλο πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρων. Ο άτυχος υπαξιωματικός, αρχιλοχίας Τεθωρακισμένων,  ήταν γιος του πρώην αρχιδιαιτητή ποδοσφαίρου Σπύρου Κανούλη.

Ο άτυχος άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε προχθές τη νύχτα, ενώ ήταν στο παζάρι του Βελεστίνου. Μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, είχε εκπνεύσει και χθες διενεργήθηκε στη σορό του νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Ο άνθρωπος κατέρρευσε στο παζάρι. Οι πρώτες βοήθειες του προσφέρθηκαν από παρευρισκόμενους, που παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του  Βελεστίνου. Ωστόσο,  σύμφωνα με τους ανθρώπους που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν υπήρχε οδηγός για να φτάσει το ασθενοφόρο στο σημείο. Έτσι, κλήθηκε άλλο ασθενοφόρο, από το Βόλο αυτή τη φορά. Όμως, μέχρι να πάει, ο άτυχος 44χρονος κατέληξε.

Η νοσηλεύτρια κ. Φούλη Τσιώμου, η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό και προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο Δημήτρη μίλησε στο protothema.gr . » Είχαμε πάει σε ένα μαγαζί για να φάμε και ξαφνικά βλέπουμε έναν κύριο από το διπλανό τραπέζι να λιποθυμάει και να πέφτει κάτω. Αμέσως πήραμε τηλέφωνο για να έρθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου , το οποίο απέχει πέντε λεπτά από το σημείο στο οποίο ήμασταν και μας είπαν ότι δεν υπάρχει οδηγός για να σας στείλουμε ασθενοφόρο. Η κατάληξη ήταν να έρθει ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ του Βόλου και να παραλάβει τον άνθρωπο , ο οποίος δυστυχώς πέθανε. Επί είκοσι λεπτά ο άτυχος νέος είχε σφυγμό και κάναμε όλοι ότι μπορούσαμε για να τον βοηθήσουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Αν είχε έρθει πιο νωρίς ίσως και να ζούσε ο άνθρωπος . Αυτό το » αν» δυστυχώς βασανίζει κι εμάς που ήμασταν μπροστά στο περιστατικό αλλά και την οικογένειά του , που έχασαν το παιδί τους τόσο άδικα».

Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα, από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Βόλου, παρουσία εκατοντάδων συγγενών του, φίλων, γνωστών και συναδέλφων του, καθώς και εκπροσώπων του ελληνικού Στρατού.

ΠΟΕΔΗΝ: Ελλείψεις στα ασθενοφόρα Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία

Νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι κατέληξαν σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νέες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, και ενώ ένας στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί.

Παράλληλα, το κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες.

Την Τετάρτη συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας.

Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Δυστύχημα – σοκ στη Βούλα: Σκοτώθηκε στο μπαλκόνι σπιτιού 42χρονη γυναίκα

https://ift.tt/2NPG6sI


Την άτυχη γυναίκα βρήκαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού Εξέπνευσε στο νοσοκομείο – Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας
Στο σπίτι φιλικού της ζευγαριού, που είχε επισκεφθεί βρήκε τραγικό θάνατο 42χρονη γυναίκα από την Ουκρανία. Τη γυναίκα εντόπισαν λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα αναίσθητη, οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Βούλα.

Όπως ξεκαθαρίσθηκε από την αστυνομία και την ιατροδικαστική έρευνα, η γυναίκα έχασε τη ζωή της από ένα τραγικό δυστύχημα, καθώς όπως όλα δείχνουν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι της. Οταν εντοπίσθηκε ήταν ακόμη εν ζωή, αλλά εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της κλήθηκε η αστυνομία, που απέκλεισε την περιοχή για να διευκολυνθεί η έρευνα.

Ο  ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία έκρινε ότι τα τραύματά της δεν συνάδουν με εγκληματική ενέργεια.

voula_mesa

voula_mesa2

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

20ετή επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος» έναντι «πινακίου Φακής»

https://ift.tt/2CWN0rz

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη νέα προσφορά της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» – Η σύμβαση θα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Τη νέα προσφορά της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» ΑΕ έκανε δεκτή το ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης στο «Ελ. Βενιζέλος» έναντι συνολικού τιμήματος 1,38 δισ. Ευρώ.

Την προσφορά έκανε δεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς λαμβάνοντας υπ’ όψιν μια ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αττικής λόγω μπόρας

https://ift.tt/2NDiKGD


Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τα
αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες

Ξαφνική μπόρα και πολλά προβλήματα στους δρόμους της Αττικής το μεσημέρι της Παρασκευής.


Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται πολύ αργά λόγω μεγάλης κίνησης.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην λεωφόρο Κηφισίας, στην λεωφόρο Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκακη -ρεύμα προς Πειραιά) και στο ύψος της λεωφόρου Καλαμακίου.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Σοβαρότατη καταγγελία Βασιλόπουλου για Μπουρνούς: «Κάνετε άθλιες μεθοδεύσεις στην πλάτη των πυρόπληκτων»

https://ift.tt/2CYAecg

Ξεκινώντας την ομιλία του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμης Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μπουρνούς ότι

δίνει με απευθείας ανάθεση δύο αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα χρήματα που είναι για τους πυρόπληκτους σε μία εταιρεία δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε ότι ο κ. Βασιλόπουλος είχε δηλώσει και στο δημοτικό συμβούλιο και με επιστολή της εταιρείας του ότι προτίθεται την υπηρεσία των 85.000€ να την κάνει δωρεάν ώστε να γλιτώσει ο Δήμος τα χρήματα αυτά, εντούτοις ο Δήμαρχος «πρόλαβε» να υπογράψει σύμβαση και να την αναθέσει.
Στα λεγόμενά του ο κ. Βασιλόπουλος, με ηρεμία, αλλά σαφή καταγγελτικό τόνο, είπε μεταξύ άλλων: 
«Η δική μου ανάγνωση είναι ότι χρησιμοποιείται η έννοια του κατεπείγοντος και οι πυρόπληκτοι για να δώσει ο Δήμαρχος μέσα σε 10 ημέρες 200.000€ σε μία εταιρεία επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων (την Κάπα Research) η οποία στο Internet γράφει ότι αναλαμβάνει εκλογικές διαδικασίες και άλλα συναφή των εκλογών που έχουμε σε μερικούς μήνες. Αυτό το κάνει τόσο απροκάλυπτα που δεν περιμένει να συνεννοηθούμε εάν εμείς θα κάνουμε ή όχι τη δωρεά που προτείναμε. Θεωρώ ότι γίνονται άθλιες μεθοδεύσεις γιατί γίνονται στην πλάτη των πυρόπληκτων. Υπάρχει και μία ευθύνη της διοίκησης, γιατί όταν υπάρχει μία δωρεά ξεκάθαρη οφείλεις να την εξετάσεις.»

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας – Πικερμίου

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ρωσική φρεγάτα στον Πόρο για τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων

https://ift.tt/2NMriuH


Το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου η ρωσική φρεγάτα “Admiral Essen”, μήκους 125μ. και με
πλήρωμα 175 ανδρών, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πόρου

Στις 17 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 190 χρόνια από την επίσημη έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Ιωάννη Καποδίστρια στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.


Έκτοτε, ο Πόρος αποτελεί σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη ρωσική πρεσβεία και τον Δήμο Πόρου το 2016 στο κτίριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου η ρωσική φρεγάτα “Admiral Essen”, μήκους 125μ. και με πλήρωμα 175 ανδρών, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πόρου, ενώ, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μπροστά από την πρώην οικία Καποδίστρια τη Δευτέρα 17 του μηνός, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Ρώσο πρέσβη, το πλήρωμα της φρεγάτας και τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη.

via Blogger anatakti.gr