Αρχεία Ιστολογίου

Εικόνα

HAUSER Classic II – Royal Albert Hall 09.05.2024 – Opening: SWAN LAKE


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

BMW XM για τη Μαύρη Γαζέλα

https://ift.tt/VUIH0G5

Ναόμι Κάμπελ, το διάσημο supermodel, έχει αφήσει έντονο το σημάδι της στις πασαρέλες και στον χώρο της μόδας με τη Βρετανίδα καλλονή να συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα.Η Κάμπελ ξεκίνησε από το 2023 την συνεργασία της με την BMW, με την καμπάνια «Dare to be You» για την προώθηση της XM. Τώρα, η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση του πολυτελούς SUV μοντέλου της, την οποία οι άνθρωποί της αφιέρωσαν στο διάσημο μοντέλο.

Η XM Mystique Allure, όπως ονομάστηκε, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το οποίο θα διαρκέσει ως τις 25 Μαΐου.

Τη μοναδική δημιουργία παρουσίασε η ίδια η Ναόμι Κάμπελ. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά που συναντώνται στον χώρο της υψηλής ραπτικής. Το αμάξωμα της XM Mystique Allure είναι βαμμένο στο αγαπημένο μπλε χρώμα του supermodel και το ίδιο υπάρχει και στην επένδυση του εσωτερικού.

Εκτός αυτού, στην BMW συνεργάστηκαν και με τον Χανς Τσίμερ, τον γνωστό συνθέτη και παραγωγό μουσικής και για τον κινηματογράφο, ο οποίος δημιούργησε ένα μουσικό κομμάτι αποκλειστικά για την περίσταση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, η Ναόμι Κάμπελ δήλωσε: «Είδα από κοντά τη διαδικασία υλοποίησης του οράματος των ανθρώπων της BMW για τη δημιουργία της XM Mystique Allure και πραγματικά ήταν απίστευτη.

Και συνέχισε λέγοντας «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι πηγή έμπνευσης για το πρώτο αυτοκίνητό τους το οποίο αντιπροσωπεύει τον χώρο της υψηλής ραπτικής. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα από κάθε άποψη».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Bugatti;

https://ift.tt/3V6qzLC

Από την ανακοίνωση του τέλους παραγωγής της Chiron, οι λάτρεις της μάρκας και όχι μόνο, ζουν στον αστερισμό του επερχόμενου hypewrcar. Οι πληροφορίες φτάνουν με το… σταγονόμετρο, αλλά ένα νέο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο -στο ούτως ή άλλως περίπλοκο σύμπλεγμα οργάνων- το ταχύμετρο της διαδόχου της Chiron, θα τερματίζει στα 550 χλμ./ώρα, ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο της συζήτηση.

Το επερχόμενο υπεραυτοκίνητο της Bugatti με κινητήρα V16, θα περιοριστεί σε μόνο 250 μονάδες, ακριβώς τις μισές από της Chiron. Με μια τέτοια μείωση της παραγωγής, η τιμή αυξάνεται εξίσου εντυπωσιακά, με το ίδιο δημοσίευμα να αναφέρει εκτιμώμενη τιμή 5 εκατομμυρίων δολαρίων!
Τις προηγούμενες ημέρες, ο Mate Rimac, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti–Rimac, έδωσε πληροφορίες για αυτό το μοτέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο συνέδριο των Financial Times Future of the Car. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο οποίος χρησιμοποιούσε τέσσερις υπερσυμπιεστές, αυτός ο νέος κινητήρας δεν θα συνδυάζεται με τούρμπο.

Ο Rimac αποκάλυψε επίσης ότι ο κινητήρας θα έχει το εντυπωσιακό μήκος του ενός μέτρου, σημαντικά μεγαλύτερο από τον κινητήρα W16 της Chiron. Παρά τον εξηλεκτρισμό στη μονάδα κίνησης, η επερχόμενη Bugatti θα διατηρήσει ένα παρόμοιο εξωτερικό προφίλ με την Chiron, αν και με αρκετές βελτιώσεις.

O Διευθύνων Σύμβουλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του κινητήρα V16, τονίζοντας τη συναισθηματική έλξη και την κληρονομιά της μάρκας που συνδέεται με ένα τέτοιο μοτέρ. Αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία ισχύος, ο Rimac άφησε να εννοηθεί ότι η νέα Bugatti θα ξεπεράσει άνετα τους 1.600 ίππους της Chiron.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ρολόι: Τα 4 tourbillon αριστουργήματα της χρονιάς με τις εξωπραγματικές τιμές

https://ift.tt/3PkdeAp

Όταν πρόκειται για δημιουργίες υψηλής ωρολογοποιίας, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους περίτεχνους σχεδιασμούς ενός tourbillon. Ηταν το 1801 όταν ο ωρολογοποιός Abraham-Louis Breguet επινόησε τον μηχανισμό εξουδετέρωσης των συνεπειών της βαρύτητας στα ρολόγια τσέπης. Περισσότερο από δύο αιώνες μετά, τα tourbillon αποτελούν διαρκή πρόκληση για τους ωρολογοποιούς και εμμονή για τους μυημένους στον κόσμο των ρολογιών. Παρακάτω, επισημαίνουμε μερικά από τα ωραιότερα δείγματα μοντέλων με tourbillon που κυκλοφόρησαν το 2024.

Α. Lange & Söhne Datograph Perpetual Tourbillon Honeygold “Lumen“
Εικοσιπέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του Datograph, η γερμανική ωρολογοποιία γιορτάζει την επέτειο συνδυάζοντας έναν χρονογράφο flyback με tourbillon και διηνεκές ημερολόγιο, στο αποκλειστικό κράμα χρυσού Ηoneygold που η Α. Lange & Söhne χρησιμοποιεί μόνο για τις σπάνιες δημιουργίες της. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση 50 κομματιών “Lumen”, που επιδεικνύει την τεχνική της φινέτσα και τα σχεδιαστικά της πλεονεκτήματα και στο σκοτάδι. Ο κλωβός του tourbillon είναι ορατός χάρη στο διάφανο κρύσταλλο ζαφειριού μόνο από την πίσω πλευρά της κάσας και αποτελεί ένα πραγματικό κομψοτέχνημα. Τιμή: Kατόπιν αιτήματος.

Piaget Altiplano Ultimate Concept Tourbillon 150th Anniversary
Με ένα tourbillon που χώρεσε σε μια κάσα πάχους μόλις 2 χιλιοστών γιόρτασε την επέτειο των 150 χρόνων της η ελβετική ωρολογοποιία που ιδρύθηκε από τον Georges Piaget το 1874. Πρόκειται για τo εμβληματικό Altiplano Ultimate Concept του 2018, ενισχυμένο με μια τολμηρή καινοτομία -ένα tourbillon τοποθετημένο σε μια κάσα σουρεαλιστικά λεπτή! Με διάμετρο 41,5 mm και εγγυημένη αντοχή στο νερό σε βάθος 20 μέτρων, το μοντέλο που έγραψε ιστορία στο Watches and Wonders 2024, φαίνεται να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καθημερινού ρολογιού, όπως αναφέρει η Piaget. «Ωστόσο, το πάχος των 2 mm και το δακτυλιοειδές tourbillon του το μεταφέρουν σε διαφορετικό επίπεδο: αυτό του εκπληκτικού». Τιμή: 600.000 ευρώ

Roger Dubuis Excalibur Titanium Monotourbillon
Στο Watches & Wonders 2024, o oίκος Roger Dubuis γιόρτασε το tourbillon σε όλες του τις μορφές με τέσσερα άκρως εντυπωσιακά μοντέλα. Φημισμένη για την εξειδίκευσή της στα tourbillon, η ελβετική ωρολογοποιία παρουσίασε, πέρα από το εκθαμβωτικό Hyperwatch Orbis In Machina, τρία νέα Excalibur: To μόλις 8 κομματιών Sunrise Double Tourbillon φτιαγμένο με 108 πολύτιμους λίθους, το αφιερωμένο στη Χρονιά του Δράκου Dragon Monotourbillon και το Τitanium Monotourbillon. Μινιμαλιστικό και χαρισματικό, είναι μια άψογη απεικόνιση της φιλοσοφίας “less is more” και ένα τέλειο παράδειγμα skeleton σχεδίασης, σε περιορισμένη έκδοση 28 κομματιών. Τιμή: 139.000 ευρώ

Jaeger-LeCoultre Duometre Heliotourbillon
To πολύπλοκο αριστούργημα της ελβετικής ωρολογοποιίας παρουσιάστηκε στο Watches and Wonders, το μεγάλο σαλόνι ρολογιού στη Γενεύη, σε περιορισμένη έκδοση 20 τεμαχίων. Με κάσα από ροζ χρυσό εμπνευσμένη από τα ρολόγια τσέπης savonette που κατασκεύαζε ο οίκος τον 19ο αιώνα, αποτελεί την κορωνίδα της συλλογής Duometre, συνδυάζοντας ένα tourbillon που κινείται σε τρεις άξονες με πλήρες ημερολόγιο και ένδειξη φάσης της Σελήνης. Τιμή: 484.000 ευρώ

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

van της Citroen με τα δυο πρόσωπα Relay Back to Ba

https://ift.tt/m9Qk1yv

 Μοιάζει τέλειο για… διελκυστίνδα και σίγουρα δεν είναι ένα τυπικόι επαγγελματικό όχημα. Βασίζεται στο αδελφάκι του Fiat Ducato, το Citroen Relay και ονομάζεται πολύ εύστοχα Back to Back.

Η ιδέα πίσω από το Relay Back to Back είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής και αποστολής. Τα βαν είναι βιδωμένα μεταξύ τους σε μια προσωρινή κατασκευή και είναι προσαρμοσμένα σε εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τροχόσπιτα ή άλλους τύπους ειδικών οχημάτων.

Το κόστος κατασκευής μειώνεται, επειδή η Citroen παράγει τα φορτηγά χωρίς να χρειάζεται να προσθέσει το συνηθισμένο πίσω άκρο, κάτι που αυτομάτως δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες να δημιουργούν τα δικά τους πλαίσια, για την κάλυψη των εμπορικών αναγκών τους.

Η γκάμα των κινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων, για τα προσθιοκίνητα Relay Back to Back, προέρχονται από το εργοστάσιο της Stellantis, ενώ σε ό,τι αφορά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, διατίθεται το ίδιο… περίεργο κατασκεύασμα και για το Peugeot Boxer ως Back to Back έκδοση.

Η τιμή ανέρχεται στις 42.000 ευρώ, αλλά η γαλλική μάρκα δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει, αν αφορά την αγορά των δύο ή του ενός βαν, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

O πανέξυπνος λόγος που τα ρολόγια ρυθμίζονται πάντα στην ίδια ακριβώς ώρα όταν εμφανίζονται σε διαφημίσεις

https://ift.tt/A7JsOt8

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ρολόγια στις διαφημίσει δείχνουν πάντα την ίδια ώρα;Όταν πρόκειται για διαφημίσεις, κάθε λεπτομέρεια της καμπάνιας εξετάζεται από μια ομάδα μάρκετινγκ πολύ προσεκτικά.

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να θέλετε να αγοράσετε το προϊόν, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια πολύ έξυπνη πτυχή στις διαφημίσεις ρολογιών, την οποία πιθανώς δεν έχετε παρατηρήσει, αλλά σίγουρα δεν θα μπορείτε να ξεχάσετε από δω και στο εξής.

Τώρα οι ειδικοί εξερεύνησαν σε βάθος τον ακριβή λόγο για τον οποίο το ρολόι ρυθμίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη ώρα στις διαφημίσεις – και ο συγκεκριμένος λόγος μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξει.

Αν κοιτάξτε προσεκτικά οποιαδήποτε διαφήμιση ρολογιού, μπορεί να παρατηρήσετε ότι όλα δείχνουν ακριβώς την ίδια ώρα – 10:10 για την ακρίβεια. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν δεν μας πιστεύετε, πληκτρολογήστε «ρολόι» στη Google και θα βρείτε κάθε ρολόι να σας κοιτάζει με την ίδια ώρα. 10:10. Η πρακτική απόφαση πίσω από τη χρήση της θέσης 10:10 σημαίνει ότι οι διαφημιστές είναι σε θέση να προβάλλουν με σαφήνεια τα στοιχεία της πρόσοψης του ρολογιού, συμπεριλαμβανομένων των δεικτών και του λογότυπου της μάρκας.

Αλλά αυτό εξακολουθεί να μην εξηγεί γιατί οι διαφημιστές επιλέγουν σχεδόν αποκλειστικά τη θέση 10:10. Εξάλλου, η τοποθέτηση και των δύο δεικτών στις 4:40 θα έδινε το ίδιο αποτέλεσμα, σωστά;

Λοιπόν, μια θεωρία γι’ αυτό μπορεί να εξηγηθεί από τα υποσυνείδητα συνθήματα που συχνά αναπτύσσονται στις έντυπες διαφημίσεις. Με την τοποθέτηση και των δύο δεικτών στη θέση 10:10, ο αριθμητικός πίνακας του ρολογιού μοιάζει με ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Ενώ η θέση 4:40 θα έδινε την εντύπωση ότι το ρολόι σας κοιτάζει με κατσούφιασμα.

Εξηγώντας περαιτέρω το φαινόμενο, η Linda Kaplan Thaler δήλωσε στους New York Times ότι οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα αντικείμενο με θετική χροιά.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κολλημένος με την Audi o Κάρολος!

https://ift.tt/B3nDpf0

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα βρετανικά ανάκτορα.  Και οι Βασιλείς έχουν τις αδυναμίες τους… Οι σχέσεις της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχει περάσει από Η Ελισάβετ ΙΙ έδειχνε μια ιδιαίτερη προτίμηση στη Land Rover και μάλιστα κάποιες φορές οι παπαράτσι την είχαν απαθανατίσει να οδηγεί το αγαπημένο της Range Rover.
Αντιθέτως, ο Κάρολος και οι γιοι του, χωρίς να απαρνηθούν ποτέ την πολυτέλεια μιας Bentley ή κάποιας άλλη ένδοξης βρετανικής μάρκας, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την Audi. H οποία σίγουρα δεν θα μπορούσε να αποδοθεί στις γερμανικές ρίζες του Βασιλιά.

Ο διευθυντής της Audi στο Ηνωμένο Βασίλειο, Άντριου Ντόιλ, επιβεβαίωσε στο LinkedIn ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να προμηθεύει τη βασιλική οικογένεια με οχήματα για άλλους 36 μήνες.

Είναι το λεγόμενο «Βασιλικό Ένταλμα», που στο ιδιαίτερο πρωτόκολλο της μοναρχίας, αποτελεί κορυφαία απόδοσης τιμής., Ωστόσο, στην περίπτωση της Audi, αυτό το βραβείο είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση ότι ο Βασιλιάς είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία.

Πριν γίνει ηγεμόνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κάρολος Γ’ ήταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η μητέρα του, του εμπιστεύτηκε την χορήγηση Βασιλικών Ενταλμάτων. Από το 2025 και μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα φροντίσει για αυτήν την ιδιαίτερη αναγνώριση.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Επιστήμονες κατέγραψαν το πιο σπάνιο καλαμάρι: Είναι το μεγαλύτερο και το πιο θανατηφόρο (vid)

https://ift.tt/rV2ZtFW

Το καλαμάρι Dana είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη καλαμαριών που κατοικούν στα βάθη του ωκεανού, ικανό να φτάσει σε μήκος τα 7,5 μέτρα.Σε μια συνάντηση που θυμίζει ιστορία τρόμου, ερευνητές κατέγραψαν πλάνα ενός τρομακτικού καλαμαριού να προσκολλάται σε μια κάμερα. Το πλάσμα, που αναγνωρίστηκε ως καλαμάρι Dana (Taningia danae), κινηματογραφήθηκε στον Νότιο Ειρηνικό.

Τα πλάνα καταγράφηκαν με τη χρήση κάμερας με δόλωμα ελεύθερης πτώσης, μια συσκευή που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας (UWA) και της Kelpie Geosciences στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η κάμερα παρείχε μια άνευ προηγουμένου ματιά στη συμπεριφορά αυτού του ασύλληπτου αρπακτικού της βαθιάς θάλασσας.
«Καταγράψαμε αυτό το υλικό βόρεια του περάσματος της Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό, σε βάθος 1.026 μέτρων, πριν από λίγες ημέρες», ανακοίνωσε ο Jess Kolbusz, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. «Έχουμε επίσης προσεγγίσει ότι το καλαμάρι έχει μήκος περίπου 75 εκατοστά»
Το καλαμάρι Dana είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη καλαμαριών που κατοικούν στα βάθη του ωκεανού, ικανό να φτάσει σε μήκος τα 7,5 μέτρα. Τρέφονται με μια ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων ψαριών και μικρότερων καλαμαριών, και χρησιμεύουν ως θήραμα για μεγαλύτερα αρπακτικά, όπως οι φάλαινες.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γιατί κρύβεται η γάτα σας

https://ift.tt/0H7snoC


Μια φορά, όταν η πρώτη γάτα μου ήταν μωρό, την έχασα για ώρες.  Το μικροσκοπικό χνουδωτό πλασματάκι μου ζούσε αυστηρά μέσα στο σπίτι, χωρίς πρόσβαση σε μπαλκόνια ή ανοιχτά παράθυρα, και όμως έμοιαζε εξαφανισμένο. Όσο κι αν φώναζα, όσο κι αν νιαούριζα, όσο φαΐ κι αν της έβγαλα, ήταν σα να έχει ανοίξει η γη και να την έχει καταπιεί. Ο πανικός μου ήταν τέτοιος που έβαλα τα κλάματα, κι όταν τελικά τη βρήκα κουλουριασμένη σ’ ένα συρτάρι με πετσέτες μέσα στη φαινομενικά κλειστή ντουλάπα, αποφάσισα να την πάρω μαζί μου στη σχολή, στο μάθημα για το οποίο είχα ήδη αργήσει, ώστε να μην τη χάσω ξανά απ’ τα μάτια μου.

Μετά απ’ αυτό, φυσικά, η γάτα μου δεν χρειάστηκε να παρακολουθήσει ξανά Θεωρία Δικαίου και Θεσμών, καθώς πλέον είχα μάθει τα χούγια της και σταμάτησα να πανικοβάλλομαι κάθε φορά που δεν μπορούσα να τη βρω. Μεγαλώνοντας, συνήθισα να την ψάχνω κάτω απ’ το κρεβάτι, πίσω απ’ τον καναπέ, ή ακόμα και μέσα στην αμμολεκάνη της. Κάθε γάτα αγαπάει τις κρυψώνες – πόσο μάλλον μια φοβική γάτα της οποίας η κυριαρχία στο σπιτικό μου κάποια στιγμή απειλήθηκε με τον ερχομό της δεύτερης.

Αν ζείτε για πρώτη φορά με γάτα, δεν χρειάζεται να περάσετε αυτό που πέρασα εγώ. Αρκεί να γνωρίζετε ότι οι γάτες λατρεύουν τις κρυψώνες και τους μικρούς, στενούς χώρους, και ότι δεν πρέπει να εκπλαγείτε καθόλου αν κάποια στιγμή τη βρείτε να αράζει συμπιεσμένη μεταξύ του καλοριφέρ και του πατώματος, ή πίσω απ’ την κουρτίνα με μια ουρά να πεταρίζει κάτω απ’ το ύφασμα.

Φυσικά, κάποιες φορές, το γεγονός ότι η γάτα μας κρύβεται μπορεί να αποτελεί και λόγο ανησυχίας. Είναι σημαντικό να παρατηρείτε και να γνωρίζετε τις συνήθειες της γάτας σας, έτσι ώστε να καταλαβαίνετε πότε κάτι πάει στραβά. Αν η γάτα σας ξεκινήσει να κρύβεται ξαφνικά, ή αν αλλάξει κάτι στις συνήθειές της, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρό σας.

Ας δούμε, λοιπόν, τους λόγους για τους οποίους μπορεί να κρύβεται η γάτα σας:

1. Είναι καινούρια στο σπίτι

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα καινούριο γατάκι να κρύβεται τον πρώτο καιρό που το φέρνετε σπίτι, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να συνηθίσει το νέο περιβάλλον του. Για να το βοηθήσετε να εγκλιματιστεί, περιορίστε το σε μια ασφαλή και ήσυχη ζώνη, π.χ. ένα δωμάτιο, παρέχοντάς του ό,τι χρειάζεται. Στην αρχή θα το επισκέπτεστε μέσα στη μέρα και θα του επιτρέπετε να εξερευνά τόσο το δωμάτιο, όσο κι εσάς. Μετά από λίγες μέρες, μπορείτε να το αφήσετε και στο υπόλοιπο σπίτι, πάντα με επίβλεψη. Σύντομα θα συνηθίσει τον χώρο – και θα τον καταλάβει ως απόλυτος κυρίαρχος!

2. Μόλις μετακομίσατε

Αν η οικογένειά σας μετακόμισε πρόσφατα σε ένα καινούριο σπίτι, η γάτα σας ενδέχεται να νιώθει πολύ στρεσαρισμένη. Οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας και αγαπούν τον χώρο τους. Όταν οι συνθήκες αλλάζουν, είναι φυσιολογικό να τους πάρει λίγο καιρό μέχρι να συνηθίσουν.

Προσέχετε ιδιαίτερα ώστε να μη χαθεί η γάτα σας κατά τη διαδικασία της μετακόμισης. Κρατήστε τη μέσα στο κλουβάκι μεταφοράς της όσο μεταφέρετε πράγματα, για να αποφύγετε να ξεγλιστρήσει έξω από κάποια ανοιχτή πόρτα. Στην αρχή της διαμονής σας στο νέο σπίτι, φτιάξτε έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο όπου η γάτα σας θα μπορεί να μένει περιορισμένη και να συνηθίζει σταδιακά τις μυρωδιές και τους ήχους του νέου της σπιτιού.

3. Είναι άρρωστη

Οι γάτες συχνά κρύβονται όταν είναι άρρωστες ή τραυματισμένες. Αυτό συμβαίνει, από εξελικτικής απόψεως, όταν ένα αδύναμο ζώο θέλει να προστατευτεί από τυχόν θηρευτές. Αν η γάτα σας ξεκινήσει ξαφνικά να κρύβεται, ή αν κρύβεται και σταματήσει να τρώει ή να παίζει, απευθυνθείτε στον/στην κτηνίατρό σας ώστε να γίνει ένας γενικός έλεγχος της υγείας της.

Πώς να βοηθήσετε τη γάτα σας να διαχειριστεί την αλλαγή

Τα αγαπημένα μας χνουδωτά παιδιά είναι κατ’ εξοχήν ζώα της ρουτίνας και της συνήθειας.

4. Είναι έγκυος

Αν η γάτα σας είναι θηλυκή και αστείρωτη, και ξαφνικά αρχίσει να κρύβεται, υπάρχει περίπτωση να περιμένετε γεννητούρια. (Γι’ αυτό είναι πάντα σημαντικό να στειρώνετε τη γατούλα σας, καθώς ο αριθμός των ανεπιθύμητων γατών παραμένει εξαιρετικά υψηλός, οδηγώντας σε περισσότερα αδέσποτα που ζουν σε άθλιες συνθήκες).

Λίγες μέρες πριν γεννήσει, η έγκυος γάτα θα αναζητήσει ένα άνετο σημείο για να εγκατασταθεί και να φέρει στον κόσμο τα γατάκια της. Αυτό μπορεί να είναι κάτω από ένα κρεβάτι, μέσα στη ντουλάπα, ή πίσω από τον καναπέ.

Αν καταλάβετε ότι η γάτα σας είναι έγκυος, φτιάξτε της μια φωλιά με κουβέρτες, και τοποθετήστε κοντά το νερό, το φαγητό, και την άμμο της, ώστε να μη χρειαστεί να αφήσει τα γατάκια της για κάποιες μέρες.

5. Βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αλλαγή

Οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον της, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος στη γάτα σας και να την οδηγήσει στην αναζήτηση μιας ασφαλούς κρυψώνας. Για παράδειγμα, η γάτα σας μπορεί να κρύβεται κάθε φορά που έχετε κάποιον καλεσμένο στο σπίτι. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί – η γάτα σας πιθανότατα θα βγει από την κρυψώνα σας όταν ο καλεσμένος φύγει απ’ το σπίτι

Επίσης, μια γάτα μπορεί να αρχίσει να κρύβεται λόγω μιας απώλειας, λόγω ενός νέου μέλους στην οικογένεια ή στο σπίτι, λόγω του ερχομού ενός καινούριου κατοικιδίου, ή επειδή φύγατε για διακοπές.

Σε γενικές γραμμές, αν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για τον οποίο κρύβεται η γάτα σας, συνιστάται να την αφήσετε να το κάνει μέχρι να νιώσει αρκετά ήρεμη και ασφαλής στη νέα συνθήκη, και να επανέλθει δριμύτερη.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Φλώρινα: Λαθροϋλοτόμος με καταδίκη συνελήφθη ξανά

https://ift.tt/mNEs3fA

 Δεν έβαλε μυαλό ένας 43χρονος αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, παραβίαση των περιορισμών διαμονής και παράνομη υλοτομία, καθώς συνελήφθη ξανά στη Φλώρινα.Ο φυγόποινος εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας και από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε η δικαστική απόφαση, με την οποία είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης δυο ετών και τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Ο 43χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας η οποία θα αποφασίσει για την τύχη του.

Συνέλαβαν καταδικασμένο για κλοπή

Άλλος ένας αλλοδαπός συνελήφθη στο συνοριακό σημείο της Κακαβιάς από αστυνομικούς του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και του τμήματος Πωγωνίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαβρύτων για κλοπή, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Στην Άμφισσα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άμφισσας– Δελφών, ένας άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 5ου Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Αθηνών για διακίνηση ναρκωτικών. Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκε αρμοδίως. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, μετήχθη στην Αθήνα για να απολογηθεί.

Σε μια περιοχή των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για κλοπή και διακεκριμένη κλοπή. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και παραμένει κρατούμενος ώσπου να κληθεί να απολογηθεί.
from: anatakti
via IFTTT