Daily Archives: 30 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Πανηγύρια στα Σκόπια για την… αποχή στο δημοψήφισμα

https://ift.tt/2OlKrUC


Διαδηλωτές έχουν στήσει εξέδρα στον κεντρικό δρόμο απέναντι από το κοινοβούλιο της
ΠΓΔΜ πανηγυρίζοντας για το μεγάλο ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα
Πολίτες των Σκοπίων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται απέναντι από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για να γιορτάσουν το μεγάλο ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Οι διαδηλωτές έχουν στήσει εξέδρα σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει σταματήσει στο συγκεκριμένο σημείο. Στο βήμα έχουν ανέβει ομιλητές οι οποίοι μεταξύ άλλων φωνάζουν πως η «Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες» και πως η «χώρα νίκησε ξανά».
Την πλατεία απέναντι από τη Βουλή έχουν κατακλύσει μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας αλλά και του εξωτερικού που καταγράφουν τους πανηγυρισμούς. Παρά την εορταστική ατμόσφαιρα οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούν τους 50.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Salut Salon LIEBE | Offizieller Trailer

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΘΑΛΑΣΣΑ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Έκλεισαν οι κάλπες – Περίπου στο 35% η συμμετοχή των πολιτών

https://ift.tt/2y2Qkfi


Στις 20:00 ώρα Ελλάδος (19:00 τοπική ώρα) έκλεισαν οι κάλπες που είχαν στηθεί στην πΓΔΜ
για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με το οποίο οι πολίτες των Σκοπίων καλούνταν να απαντήσουν αν συμφωνούν (ναι) ή διαφωνούν με την ένταξη της χώρας τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με την επίσημη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».
Προτού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αυτό που είναι το πλέον αξιοσημείωτο είναι η χαμηλή συμμετοχήτου εκλογικού σώματος, που δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 35%.
Δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της FYROM, ανήλθε μόλις στο 28,83.

make

Βέβαιος για την επικράτηση του «ναι» ο Ζάεφ

Τη βεβαιότητά του ότι οι Σκοπιανοί πολίτες θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών με συντριπτική πλειοψηφία, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Ζόραν Ζάεφ προσδιόρισε μάλιστα το ποσοτό του ΝΑΙ στο 80% καθώς όπως σημείωσε αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών της ΠΓΔΜ που επιθυμούν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε επίσης ότι αυτή τη δυνατότητα (σ.σ. την προσέγγιση με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς) εξασφαλίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε τις δηλώσεις τους:

Δηλώσεις Zaev για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προσήλθε σήμερα το πρωί στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαιώμα συνοδευόμενος από τον γιο του Ντούσκο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

zaev_polling_station

zaev_referendum
zaev_son_dusko
zaev_son_dusko_referendum

Όπως έγραφε η Νεφέλη Λυγερού σε σχετικό ρεπορτάζ αν συνεχιστεί αυτή η προσέλευση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Ζάεφ έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη «επόμενη ημέρα». Σε περίπτωση που το ΝΑΙ στηριχθεί από λιγότερους από 600 χιλιάδες πολίτες, δυσκολα ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα μπορέσει να υποστηριξει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αποδεκτή από την πλειονότητα του λαού του. Δεν είναι, μάλιστα, απίθανο η σημερινή ημέρα να αποτελέσει το έναυσμα των πρόωρων εκλογών στη γείτονα χώρα.

Αν και παντού γράφεται ότι για να επικρατήσει το Ναι, πρέπει να προσέλθει στις κάλπες ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, κάτι τέτοιο αμφισβητείται από την κυβέρνηση Ζάεφ. Στελέχη της υπογραμμίζουν πως το δημοψήφισμα είναι συμβουλευτικό και η διεξαγωγή του δεν αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνταγματική αλλαγή. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι η όλη διαδικασία θα θεωρηθεί επιτυχής αν σε αυτήν συμμετάσχει η ευρεία πλειοψηφία του λαού, κάτι για το οποίο δηλώνουν αρκετά αισιόδοξοι. Και η «πλειοψηφία του λαού», όμως, κινείται σε θολά νερά. Σύμβουλοι του Ζόραν Ζάεφ υποστηρίζουν πως αν και οι εγγεγραμμένοι είναι 1.800.000, ο πραγματικός αριθμός των ψηφοφόρων είναι πολύ χαμηλότερος. Πρώτον, επειδή περίπου 300.000-350.000 έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Δεύτερον, επειδή δεν έχουν εκκαθαριστεί οι εκλογικοί κατάλογοι.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Τέρμα η θερινή ώρα;

https://ift.tt/2OnpwAl


Είναι 11 πρωί Σαββάτου και ετοιμάζομαι να στείλω την τακτική μου ανάρτηση για την Παλιά Αθήνα.
Φυσικά και καθυστερημένα, αφού κανείς ακόμη δεν ξέρει αν θα αλλάξουμε ώρα, και δεν θα ήθελα να πιαστώ αδιάβαστος…

Κόλλησα λοιπόν ένα ερωτηματικό στο τίτλο και φαντάζομαι «καθάρισα».

Και ένα σχόλιο: Μεταξύ 4/7 και 15/8/2018 διεξήχθη διαδικτυακή ψηφοφορία όπου οι πολίτες της Ευρώπης εκλήθησαν να απαντήσουν τι θα προτιμούσαν να γίνει τελικά με την ώρα. Φυσικά κάτι τέτοια δεν χαλάνε την καλοκαιρινή μας ραστώνη γι’ αυτό σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας η ελληνική συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 0,34% (Ναι, καλά το διαβάσατε)! Από αυτούς το 56% θέλει να αλλάζει η ώρα, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το υπόλοιπο 44% να μην αλλάζει. Είμαι περίεργος μετά από όλα αυτά τα «καραγκιοζιλίκια» τι θα αποφασίσει τελικά η Κομισίον…

Έχω επιλέξει σήμερα δύο κειμενάκια για το πώς υποδέχτηκαν οι πρόγονοί μας όλα αυτά το 1932.

«Πίσω πάλι τα ωρολόγια! Η «θερινή ώρα» εγκαταλείπεται. Αφού μας ανεστάτωσεν ένα μήνα τώρα, αφού μας έκαμε άλλην ώρα να βλέπουμε στα ωρολόγιά μας και άλλη να πιστεύουμε, αφού μας εχάλασε τις συνήθειές μας και μας υποχρέωσε να κοιμώμεθα με την παλιά ώρα, που ακολουθούν τα θέατρα, και να ξυπνούμε με τη νέα, που ακολουθούν τα γραφεία μας και τα καταστήματά μας, αφού, τέλος, μας έκανε άνω-κάτω, ξαναγυρίζουμε πάλι στα ίδια. Και έχει ο Θεός.

Ομολογώ ότι αυτό το παιγνίδι με τις ώρες δεν μου αρέσει καθόλου. Η ώρα ήτο κάτι σταθερό και βέβαιο, που το κυβερνούσαν αστρονομικοί νόμοι, απαρασάλευτοι και ανώτεροι από τη δύναμι των ανθρώπων. Και ήτο το μόνο πράγμα, στο οποίο μπορούσε κανείς να έχη πεποίθησι.
Μέσα στα αμέτρητα ψέμματα, που μας τριγυρίζουν, μόνο το ωρολόγι μας μάς έλεγε την αλήθεια. Δεν εννοούσε να χαρισθή σε κανένα.

Άνθρωποι, που αγρυπνούσαν και περίμεναν με αγωνία να ξημερώση, μάταια εκύτταζαν το ωρολόγι τους, με την ελπίδα να τους πληροφορήση πως πλησιάζει η αυγή. Εκείνο εξακολουθούσε να τους λέη τη σκληρή αλήθεια.

Άνθρωποι, που περίμεναν να φτάση γρήγορα μια γλυκειά ώρα, μάταια παρακαλούσαν το ωρολόγι τους να τρέξη σύμφωνα με τον πόθο της ψυχής των. Εκείνο μετρούσε τις στιγμές του, αναίσθητο σε παρακάλια και ικεσίες.

Άνθρωποι, που ποθούσαν από μια στιγμή να κάνουν μια αιωνιότητα, μάταια παρακαλούσαν το ωρολόγι τους ν’ αργήση να φτάση στην ώρα ενός σκληρού χωρισμού. Το ωρολόγι προχωρούσε με το σταθερό βήμα της αλήθειας, πιστό στις προσταγές των αιωνίων φυσικών νόμων.

Η ώρα ήταν ανώτερη από τις αδυναμίες, τα πάθη, τα συμφέροντα και τις πονηρίες των ανθρώπων. Και ήταν κάτι ιερό και αξιοσέβαστο.

Σιγά-σιγά, αφού βάλαμε χέρι σε όλα τα ιερά και αξιοσέβαστα, βάλαμε χέρι και στην ώρα. Και παίζουμε με τον αιώνιο χρόνο.

Ας λείψη τουλάχιστον η ειρωνεία των ωρολογίων. Ας σπάσουμε όλα τα ωρολόγια μας και ας έχη καθένας την ώρα που του αρέσει. Έτσι τουλάχιστον θα είμαστε ειλικρινέστεροι».
(«Πολιτεία», 1932, Παύλος Νιρβάνας)

«Την ώρα που αφήρεσαν από την ζωή μας προ δύο μηνών πρόκειται να μας την ξαναδώσουν σήμερα τα μεσάνυκτα.

Οι συμπολίται οι οποίοι σήμερα το βράδυ θα έχουν ορίση ως ώραν «για ν’ αρχίσουν οι γύροι» του πόκερ την μίαν μετά τα μεσάνυχτα, θα έχουν την ευχαρίστησιν να τους συνεχίσουν επί μίαν ώραν περισσότερον, χωρίς να παραβιάσουν την συμφωνία.

Εάν έχετε πάρη από την συμβίαν άδειαν εξόδου μέχρι του μεσονυκτίου, μπορείτε να αντιμετωπίσετε με κουράγιο την οργή της επιστρέφοντες στη μία. Δεν έχετε παρά να γυρίσετε μια ώρα πίσω τους δείκτας του ωρολογίου σας και να ισχυρισθήτε πως είσθε πιστός τηρητής του συντάγματος και των νόμων του κράτους.

Βάσανα θα έχετε μόνον αν τυχόν εκάματε την απερισκεψία να προσκαλέσετε σήμερα το βράδυ στο σπίτι σας φίλους. Προφασιζόμενοι την νέα ώρα δεν θα εννοούν να ξεκολλήσουν ως το πρωί.

Οι μόνοι που δεν θα καταλάβουν τίποτε από την αλλαγή θα είνε οι ερωτευμένοι που θα ευρίσκωνται μαζί αυτές τις ώρες, γιατί, ως γνωστόν, οι ώρες της ευτυχίας περνούν γρήγορα!».
(«Έθνος», 1932, «Μεφίστο»)

Θωμάς Σιταράς (Αθηναιογράφος)

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Μετανάστης μαχαίρωσε ανήλικο στη Μόρια

https://ift.tt/2y4V0B4


Μέσα στο ίδιο 24ωρο, άλλοι δυο μετανάστες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες διάρρηξης και ένας ακόμη ξάφρισε πελάτη μέσα σε σούπερ μάρκετ

Δεν… πλήττουν ποτέ οι αστυνομικοί της Λέσβου με τα όσα συμβαίνουν καθημερινά τόσο μέσα στο hot spot της Μόριας, όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης! Μέσα σε ένα 24ωρο, ένας μετανάστης μαχαίρωσε έναν ανήλικο αλλοδαπό, άλλοι δυο ταυτοποιήθηκαν ως δράστες διάρρηξης και ένας ακόμη ξάφρισε πελάτη μέσα σε σούπερ μάρκετ!


Τα πρώτα δυο περιστατικά που εμπίπτουν στα όρια του αυτοφώρου συνέβησαν την Τετάρτη, το πρώτο μέσα στον χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια, όπου ένας 20χρονος μετανάστης επιτέθηκε σε έναν 16χρονο αλλοδαπό που φιλοξενείται εκεί και τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης που διενεργούν προανάκριση για τα αίτια της επίθεσης και προσήγαν τον δράστη στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Την ίδια ημέρα, ένας 28χρονος αλλοδαπός έκλεψε το πορτοφόλι μιας 45χρονης Ελληνίδας με 510 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα, μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στη Μυτιλήνη. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για κλοπή.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκε η διάρρηξη στην αγροτική κατοικία ενός 68χρονου στη Μόρια, που είχε γίνει πριν από δυο μήνες. Τότε, οι δράστες είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο και είχαν αρπάξει ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα της Ασφαλείας και του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών δυο μετανάστες ηλικίας 14 και 21 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Γυναίκα σε κατάσταση αμόκ αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι στην Πάτρα

https://ift.tt/2OnUNmZ


Η γυναίκα που φέρει βαθύ τραύμα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε ψυχιατρική εξέταση
Σοβαρά τραυματισμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μια 37χρονη γυναίκα που αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της στην Αγυιά στην Πάτρα.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα – σε κατάσταση αμόκ – πήρε ένα μαχαίρι και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία,
η οποία μετέβη στο σπίτι της, στην περιοχή της Αγυιάς. Οι αστυνομικοί
της πήραν το αιχμηρό αντικείμενο, με το οποίο όμως πρόλαβε και
αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό.

Η γυναίκα που φέρει βαθύ τραύμα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο
Νοσοκομείο, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε ψυχιατρική εξέταση.

Πηγή: gnomir.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Εξασθενημένος ο «Ζορμπάς» κινείται μεταξύ Ανατολικής Στερεάς και Νότιου Ευβοϊκού

https://ift.tt/2y0mXKn


Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στον Θεολόγο Φθιώτιδας και στη Ζαγορά Πηλίου – Δείτε την πορεία του φαινομένου

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)-meteo.gr από το Σάββατο λόγω του μεσογειακού κυκλώνα.
Από τα μεσάνυχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά, κυρίως στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία και στην Εύβοια.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής (ώρα 10:30) τα μεγαλύτερα ύψη έχουν καταγραφεί στον Θεολόγο Φθιώτιδας (205 χιλιοστά) και στη Ζαγορά Πηλίου (170 χιλιοστά).

Αν και οι εντάσεις των ανέμων ήσαν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες τιμές, η μέση τιμή δεκαλέπτου στον σταθμό της Πύλου έφτασε τα 80 χιλιόμετρα την ώρα (δέκα μποφόρ), με ριπές έως 122 χλμ/ώρα.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο κυκλώνας, εξασθενημένος πλέον, βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ανατολικής Στερεάς και Νότιου Ευβοϊκού, όπως φαίνεται σε δορυφορικές εικόνες.

xartis01

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ, τις επόμενες ώρες θα κινηθεί αργά προς τα βορειοανατολικά, περνώντας μέσα στο Αιγαίο τις απογευματινές ώρες,

Για το υπόλοιπο της ημέρας ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά (βόρεια τμήματα Αττικής, Φθιώτιδα και Βοιωτία) και βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα και πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ.

Οσον αφορά την Αττική, η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, τριάντα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο. Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής.
Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι χτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά πολλές κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία καθώς και αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Αναλυτικά, έλαβε 162 κλήσεις στην Αττική, 543 στην Κορινθία, 111 στην Αργολίδα, 102 στην Μεσσηνία, 60 στη Λακωνία και 40 στην Εύβοια.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Λαφαζάνης για παρακολουθήσεις από την Ασφάλεια: Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή

https://ift.tt/2OnUKaN

«Θέλουν να κάνουν μια στημένη δίκη εναντίον μου και να πλήξουν θανάσιμα, όχι μόνο εμένα και την Λαϊκή Ενότητα, αλλά κάθε φωνή αντίστασης», δήλωσε στον «Θέμα 104,6», ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ότι άντρες της Ασφάλειας, παριστάνοντας τους εικονολήπτες, παρακολουθούσαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίων τους, κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών τους για τους πλειστηριασμούς, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή, που όποιος αντιστέκεται, όποιος διαμαρτύρεται, όποιος προσπαθεί να προασπίσει δικαιώματα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως είπε, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, «η δικογραφία προέρχεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Τυπικά προέρχεται από το αμαρτωλό τμήμα της προστασίας του Κράτους και της Δημοκρατίας».

«Η Δημοκρατία, δεν ενοχλείται από εμάς. Στην πραγματικότητα, το κράτος της γερμανοκρατίας και των πιστωτών, ενοχλείται από εμάς, από τις κινητοποιήσεις μας, όχι η Δημοκρατία, η ανύπαρκτη Δημοκρατία που κάνει το «όχι», «ναι» και χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, με νομιμοφανείς παρακολουθήσεις, με κάμερες, βιντεοσκοπήσεις, και μαγνητοσκοπήσεις», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε ότι τους διώκουν, καθώς «αυτές οι κινητοποιήσει είναι ένας σπινθήρας που μπορεί να βάλει ευρύτερη φωτιά, στην κοινωνία. Οι πλειστηριασμοί για αυτούς είναι πάρα πολύ σημαντικοί διότι σχετίζονται με τις τράπεζες και τις εντολές που δέχονται από τους πιστωτές».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, στους πρώην συντρόφους του που τώρα τον διώκουν τόνισε ότι «είναι διπλά τραγικό. Δεν θα το πίστευα ποτέ ότι από πρώην συντρόφους, που φωνάζαμε μαζί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το φώναζε και ο Αλέξης Τσίπρας, ερχόταν σε κινητοποιήσεις, τώρα μιλάμε όχι απλά για μια κολοτούμπα και προδοσία, αλλά για καθολική ανεντιμότητα και δείχνει ότι η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί πολύ τους πρώην συντρόφους, γιατί είναι η φωνή της συνείδησής τους. Θέλουν να ανακόψουν την πορεία της Λαϊκής Ενότητας, που είναι ανοδική. Ενορχηστρωτής είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, Θέλουν να κάνουν μια στημένη δίκη εναντίον μου και να πλήξουν θανάσιμα όχι μόνο εμένα και την Λαϊκή Ενότητα, αλλά κάθε φωνή αντίστασης».

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, «θεωρώ ότι δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν μπορούν να εξομοιώνουν την δικιά μας πλευρά με των φασιστών. Οι θεωρίες των δυο άκρων είναι ανεπίτρεπτες. Το κράτος δεν απειλείται από τα κινήματα».

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ίσως πάσχετε και εσείς από το “Duck Syndrome” και δεν το γνωρίζετε

https://ift.tt/2y0dweb


Αν ζείτε κρυφά με το φόβο ότι όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από εσάς, τότε πιθανότατα πάσχετε από το “Duck Syndrome”
Ίσως σας έχει συμβεί κάποια στιγμή να διαπιστώνετε πως η φίλη που σας διαβεβαίωνε ότι όλα έβαιναν καλώς στην κσθημερινότητά της, τελικά περνούσε μια από τις πιο απελπιστικά στεσογόνες περιόδους της ζωής της, με δυσάρεστες αλλαγές γεμάτες αγωνία.
Μάλλον αυτό το νέο θα σας ξάφνιασε καθώς αν παρακολουθούσατε το Instagram της εκείνη την περίοδο κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρούσατε μια διασκεδαστική καθημερινότητα, με πολλές χαμογελαστές φωτογραφίες και εξόδους με φίλους, δηλαδή τίποτα που να προδίδει πως η φίλη σας περνούσε μια δύσκολη περίοδο.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις περιπτώσεις συναδέλφων που μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα από μια δύσκολη περίοδο την οποία ξεπέρασαν, να σας αποκαλύπτουν ότι τους συνέβη κάτι τόσο δυσάρεστο όπως ένας χωρισμός, μια μετακόμιση ή μια ανθρώπινη απώλεια χωρίς να το έχουν εκμυστηρευθεί σε κανέναν από την ομάδα.

Ειδικά όσον αφορά στο γυναικείο φύλο και τον χώρο εργασίας, πολλές γυναίκες διστάζουν ακόμη περισσότερο να εξωτερικευτούν καθώς θεωρούν ότι λόγω φύλου το εργασιακό περιβάλλον τις αντιλαμβάνεται ήδη ως πιο αδύναμες και συναισθηματικές.

Σύμφωνα με ψυχίατρο Dr, Edwards το παραπάνω φαινόμενο πρόκειται για μια διαταραχή και ονομάζεται “Duck Syndrome”. Το “Duck Syndrome” είναι ουσιαστικά η επιφανειακή ηρεμία του ατόμου σε υπερφυσικό βαθμό ενώ στην πραγματικότητα παλεύουν με μια εξαιρετικά δύσκολη περίσταση.

Το “Duck Syndrome” δεν έχει ακριβή κλινική διάγνωση, ωστόσο πρόκειται για την πίεση που αισθάνεται το άτομο να δείχνει ότι όλα βαίνουν τέλεια βάζοντας συνέχεια τον εαυτό του σε σύγκριση με το πόσο καλύτερη είναι (ή δείχνει να είναι) η ζωή του κοινωνικού περίγυρού του. Αν λοιπόν ζείτε κρυφά με το φόβο ότι όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από εσάς, τότε πιθανότατα πάσχετε από το “Duck Syndrome”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Duck Syndrome έχει τις ρίζες του στα επίπεδα αυτοεκτίμησης του ατόμου, καθώς άνθρωποι με υψηλότερη αυτοεκτίμηση είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αυτό το σύνδρομο ενώ αντιθέτως, άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση επιθυμούν περισσότεροο να χτίσουν μια θετική αίσθηση αυτοδιάθεσης προς τους άλλους.

Στην εμφάνιση του συνδρόμου αυτού, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και το εργασιακό σας περιβάλλον κατά το πόσο στρεσογόνο είναι. Ένα περιβάλλον υψηλού άγχους για την επίτευξη στοχων δεν αφήνει χώρο για να τεθεί το άτομο σε ευάλωτη θέση. Αυτό, δημιουργεί επίσης και άλλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα απομόνωση του ατόμου.

Μπορείτε να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε το Duck Syndrome με απλές συνήθειες και αλλαγές στον τρόπο σκέψης σας, που θα σας δημιουργήσουν θετική αυτοδιάθεση και θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή σας.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να αποδεκτείτε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ταχύτητα. Το γεγονός ότι εσείς περνάτε μια στρεσογόνα περίοδο ενώ μια συνομήλική σας μπορεί να έχει ήδη πετύχει όλα όσα εσείς στοχεύετε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ τους στόχους σας ή ότι έχετε “αργήσει”. Ο κάθε άνθρωπος διανύει το δικό του μονοπάτι επιλογών, που τον φέρνουν στο σωστό χρόνο κοντά στους στόχους του ή γιατί όχι σε κάτι ακόμη καλύτερο από ότι είχε φανταστεί.

Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους

Δεσμευθείτε στους στόχους σας, όμως μη ξεχνάτε ότι για να τους πετύχετε, πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας εξασφαλίζουν ότι χρειάζεται να βάλετε τόση προσπάθεια όση πρέπει χωρίς να σας κρατούν δέσμιους και από άλλες απολαύσεις της καθημερινότητάς σας.

Δοκιμάστε να ανοιχτείτε

Αν δοκιμάσετε έστω και για λίγο να ανοιχτείτε σε κάποιο φίλο ή συνάδελφο, θα διαπιστώσετε ότι ίσως και η δική τους ζωή δεν είναι τόσο ρόδινη όσο πιστεύατε (ή όσο έδειχναν). Αυτό θα συμβάλλει στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και της κοινωνικής ζωής και θα καταπολεμήσει την απομόνωση ενώ επίσης θα σας βοηθήσει να δείτε αυτό που σας συμβαίνει από διαφορετική οπτική.

Συγκεντρωθείτε στο “τώρα”

Δώστε την πλήρη σας προσοχή στην παρούσα στιγμή και επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Αυτό βοηθά να μείνετε μακριά από σκέψεις που σας προκαλούν άγχος για μελλοντικές καταστάσεις που δεν έχουν έρθει καν ακόμη. Η ενασχόληση με το διαλογισμό θα σας βοηθήσει επίσης να μπορείτε να συγκεντρώνεστε στο παρόν, ευκολότερα.

από την Αλεξια Ζαραδουκα

via Blogger anatakti.gr