Daily Archives: 24 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Caroline Campbell – Csàrdàs (V. Monti)

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ATHENS ACROPOLIS

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Βέμπερ για «Φιλελεύθερο»: Αποτρόπαιη και αντιευρωπαϊκή η σύλληψη των δημοσιογράφων

https://ift.tt/2zrb9To


«Η ελευθερία του Τύπου είναι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας», έγραψε ο
πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)
Κριτική σε βάρος των ελληνικών αρχών άσκησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, για τη σύλληψη των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου».

Ειδικότερα, ο κ. Βέμπερ σε ανάρτηση που έκανε στο twitter, αναφέρει πως «Η σύλληψη και η κράτηση Ελλήνων δημοσιογράφων είναι αποτρόπαιη και αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες. Η ελευθερία του Τύπου είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας και θα πρέπει να τη σέβονται και να την προφυλάσσουν όλοι».

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Άνδρο: 40χρονος εργάτης έπεσε από καπνοδόχο και σκοτώθηκε

https://ift.tt/2OL4JDX


Ο άτυχος άντρας πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης, έχασε την ισορροπία του και
βρέθηκε στο κενό

Τραγικό θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε χωριό της Άνδρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας 40χρονος αλλοδαπός εργάτης, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης σε καπνοδόχο κατοικίας, έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό.

Ο άτυχος εργάτης έπεσε από ύψος περίπου 8 μέτρων. Αποτέλεσμα της μοιραίας πτώσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 40χρονου.

Μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της κατοικίας στην οποίαν εκτελούνταν οι εργασίες.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του περιστατικο.

Πηγή: cyclades24.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Μπλόκο στην εισαγγελική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι – Ποιοι βάζουν «τρικλοποδιά»

https://ift.tt/2zrHXf4

Ενώ δικαστικές πηγές μιλούσαν για άσκηση προσωποποιημένων ποινικών διώξεων μέσα στο Σεπτέμβριο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία και
το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης – Όμως το πόρισμα αυτό δεν είναι έτοιμο και θα χρειαστούν μήνες για να συνταχθεί
Τα πάνω κάτω έρχονται στην εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, η οποία βρισκόταν λίγο πριν την ολοκλήρωσή της και την κλήτευση ως υπόπτων συγκεκριμένων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό και όχι μόνο σκέλος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς με τα γνωστά σε όλους μας τραγικά αποτελέσματα. Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους ευθύνονταν για την μεγάλη αυτή καταστροφή «παγώνει» πλέον και μετατίθεται τους επόμενους μήνες!

Την ανατροπή στην πολύκροτη έρευνα – τα αποτελέσματα της οποίας ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους – σηματοδοτούν δυο γεγονότα:

Η ξαφνική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Το πρώτο γεγονός είναι ότι ενώ σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος πήρε στα χέρια του το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς – ήταν το τελευταίο στοιχείο που ανέμενε ο εισαγγελέας για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του – η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της ζήτησε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου!

Πρόκειται φυσικά για πόρισμα που δεν έχει συνταχθεί ακόμη – και πώς θα μπορούσε άλλωστε; – αφού η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης είχε δώσει εντολή για διενέργεια διοικητικού ελέγχου μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου ξεκίνησε την επομένη της καταστροφής με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Καθ’ όλη δε τη διάρκεια του καλοκαιριού με ένα μικρό διάλειμμα μια ημέρα πριν και μετά το 15Αυγουστο, ο εισαγγελέας ελάμβανε καταθέσεις και συγκέντρωνε στοιχεία από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που είχαν δώσει ανακριβή στοιχεία στη Δικαιοσύνη

Μάλιστα, η δυναμική της έρευνας ήταν τέτοια που δικαστικές πηγές μιλούσαν για άσκηση προσωποποιημένων ποινικών διώξεων μέσα στο Σεπτέμβριο! Εξάλλου, ο κ. Ζαγοραίος από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνάς του είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής. Τα στελέχη μάλιστα αυτά είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο μάλιστα της έρευνας οι εισαγγελικές αρχές είχαν προχωρήσει, τότε, ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Και ενώ πλέον όλα ήταν έτοιμα για την απόδοση ευθυνών με την προηγούμενη κλήτευση των υπόπτων για εξηγήσεις, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η ογκώδης δικογραφία που είχε καταρτιστεί για τις φωτιές μπαίνει στην… αναμονή απ’ ότι φαίνεται για πολλούς μήνες μέχρι να σταλεί στην εισαγγελία το πόρισμα της κυρίας Παπασπύρου.

Ένα πόρισμα που για να συνταχθεί δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη και ένα έτος, αν κρίνει κανείς από το χρόνο που χρειάστηκε – ένα οχτάμηνο – για να εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις πλημμύρες στην Μάνδρα.

Το δεύτερο γεγονός που σηματοδοτεί στην ανατροπή των έως τώρα δεδομένων σχετικά με την πορεία της έρευνας για τις φωτιές, είναι η αποχώρηση του νυν προϊσταμένου της εισαγγελίας που διενήργησε την έρευνα από το πόστο του.

Η μετάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην Εισαγγελία Εφετών

Ο κ. Ζαγοραίος από την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση το, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην εισαγγελία Εφετών. Κάτι, που όμως ήταν γνωστό από την έναρξη της έρευνας του για την φονική πυρκαγιά και για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε αποκλειστεί τότε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο χρόνο παραμονής του στην εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα του. Παράταση που προς το παρόν τουλάχιστον δεν του έχει δοθεί!

Έτσι, ο απερχόμενος προϊστάμενος της εισαγγελίας δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα για τις φωτιές. Στην θέση του, ορίζονται δυο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τις τελευταίες εβδομάδες οι κ.κ. Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ταυτοποιήθηκε και δεύτερο άτομο που χτύπησε τον Ζακ Κωστόπουλο

https://ift.tt/2ONl5Mh


Εχει προσαχθεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών – Πρόκειται για 55χρονο και
σύμφωνα με πληροφορίες είναι καταστηματάρχης στην περιοχή της Ομόνοιας – Έχει καταγραφεί σε βίντεο να χτυπά τον 33χρονο< Στην ταυτοποίηση και δεύτερου ατόμου, ηλικίας 55 ετών, που φέρεται να έχει καταγραφεί σε βίντεο να χτυπά τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάστωνος, στην Ομόνοια, έφτασε η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για καταστηματάρχη στην περιοχή της Ομόνοιας και ήδη έχει προσαχθεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπου και εξετάζεται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίσθηκε και προσήχθη από την οδό Πανεπιστημίου.

Εως αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινισθεί αν το πρόσωπο που φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί είναι εκείνο που καταγράφηκε στο βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr να χτυπά τον Κωστόπουλο μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ή αν πρόκειται για άλλον.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Γερμανία: Απούσα η Μέρκελ από τη δεξίωση του Σταϊνμάιερ προς τιμήν του Ερντογάν

https://ift.tt/2zrHutk


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει
ο ομοσπονδιακός πρόεδρος προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Η δεξίωση προκαλεί αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας

Η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ δεν θα παραστεί στην επίσημη δεξίωση που θα παραθέσει την Παρασκευή ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς τιμήν του Προέδρου της Τουρκίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel». Η δεξίωση αλλά και οι στρατιωτικές τιμές με τις οποίες θα υποδεχθεί τον προσκεκλημένο του ο γερμανός Πρόεδρος προκαλούν σοβαρές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας.


Η κυρία Μέρκελ είναι πάντα προσκεκλημένη του Ομοσπονδιακού Προέδρου σε δεξιώσεις ή επίσημα δείπνα που παρατίθενται προς τιμήν υψηλών προσκεκλημένων. Η ίδια ωστόσο συνηθίζει να παρευρίσκεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η τελευταία φορά που παρέστη σε κάτι ανάλογο ήταν το επίσημο δείπνο που είχε παρατεθεί το 2015 προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε παρευρεθεί στο δείπνο με τον Εμίρη του Κατάρ. Αντιθέτως, δεν είχε παρευρεθεί στην δεξίωση προς τιμή του κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ το 2017.

«Όχι» στην πρόσκληση από αρχηγούς πολιτικών κομμάτων

Η Καγκελάριος όμως δεν θα είναι η μόνη που θα απορρίψει την πρόσκληση του κ. Σταϊνμάιερ. Ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντντερ ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να παραστεί, καθώς δεν επιθυμεί «να συμμετάσχει στην προπαγάνδα του Ερντογάν». Την ίδια στάση θα τηρήσει και η εκπρόσωπος του κόμματος για την εξωτερική πολιτική, Μπιτζάν Ντζιρ-Σαράι, ενώ σύσσωμη η ηγετική ομάδα των Πρασίνων, οι συμπρόεδροι Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και ‘Αντον Χοφράιτερ, δήλωσαν ότι θα απέχουν από την δεξίωση.

Το ίδιο ισχύει και για τους επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) ‘Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Αλίς Βαϊντέλ και για την επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς Σεβίμ Νταγκντελέν.

Ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων θα πάει με… αιχμές

Αντιθέτως, την πρόθεσή του να παραστεί στην δεξίωση στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι ο τούρκος Πρόεδρος «δεν είναι κανονικός Πρόεδρος και δεν αξίζει» να παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του. Με την παρουσία του, δήλωσε ο κ. Έζντεμιρ στην «Tagesspiegel», ελπίζει να στείλει ένα μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την τουρκογερμανική κοινότητα: «Η αντιπολίτευση στην Γερμανία είναι μέρος της πολιτικής αυτής της χώρας, είμαστε ένα σταθερό και απαραίτητο συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας μας. Ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να με ανεχθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

«Έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την αστυνομία και προσπαθούσε να απωθήσει τον άνθρωπο από το μαγαζί», λέει ο γιος του κοσμηματοπώλη

https://ift.tt/2OM33tO


«Δεν είναι ικανός να κάνει κάτι τέτοιο», λέει για τον πατέρα του, που συνελήφθη και
κατηγορείται για πρόκληση επκίνδυνης σωματικής βλάβης και θανατηφόρας βλάβης< «Έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την αστυνομία και προσπαθούσε να απωθήσει τον άνθρωπο από το μαγαζί», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο γιος του συλληφθέντα ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος. «Δεν είναι ικανός να κάνει κάτι τέτοιο», λέει για τον πατέρα του, που συνελήφθη και κατηγορείται για πρόκληση επκίνδυνης σωματικής βλάβης και θανατηφόρας βλάβης, συμπληρώνοντας πως: «προσπαθεί να είναι ψύχραιμος». Στη συνέχεια εξομολογείται πως: «Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο δολοφόνο γι’ αυτό». Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση της οδού Γλάδστωνος, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης απο το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα αποτυπώματα του 33χρονου ενώ παράλληλα ψάχνουν να βρούν τον δεύτερο άνδρα ο οποίος όπως φαίνεται στο βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr κλωτσάει τον Ζαχαρία Κωστοπουλο.

Οπως όλα δείχνουν απο τη μέχρι στιγμής εξέταση του υλικού, ο 33χρονος μετά τον ξυλοδαρμό που δέχεται από τα δύο αυτά άτομα – ένας εκ των οποίων ο ιδιοκτητης του καταστηματος- αφού έχει λάβει τις πρώτες βοηθειες απο το ΕΚΑΒ δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη απο άγνωστο άτομο ενώ στη συνέχεια αρπαζει ένα σπασμένο τζάμι και αποπειράται να επιτεθει σε τραυματιοφορείς και διερχόμενους. Στην προσπάθεια του να ξεφύγει τρέχοντας, πέφτει πάνω σε τραπέζια και στη συνέχεια οι αστυνομικοί, χτυπώντας τον με ενα γκλόμπ, τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το σπασμένο γυαλί απο το χέρι.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Οι ληστές με τα μακρυμάνικα: Η αστυνομία τους παρακολουθούσε κι αυτοί λήστεψαν μάνα και γιο στον Άλιμο

https://ift.tt/2zrfjLh


Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο σκληροί Αλβανοί ληστές φέρεται να έχουν διαπραξει 15
ληστείες στη Βουλιαγμένη τη Βάρη και τη Γλυφάδα ενώ από την παράνομη δράση τους το οικονομικό όφελος υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ – Ο ένας μάλιστα είχε αποφυλακιστεί το 2017 Τους παρακολουθούσε η Αστυνομία ως το δίδυμο που εισέβαλε σε σπίτια στα νότια προάστια και αυτοί κάτω από τη μύτη των διωκτών τους, μπούκαραν σε οικία στον Άλιμο και με τα πιστόλια απείλησαν μητέρα και γιο για να τους ληστέψουν. Πρόκειται για ένα δίδυμο σκληρών Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι είχαν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας, ο ένας μάλιστα είχε αποφυλακιστεί το 2017 και ξαναρίχτηκε αμέσως στην παρανομία.


Σύμφωνα με την Αστυνομία οι ληστές με τα μακρυμάνικα (συνήθιζαν να φοράνε μπλούζες με μακριά μανίκια και γάντια ακόμη και το καλοκαίρι) φέρεται να έχουν διαπραξει 15 ληστείες στη Βουλιαγμένη τη Βάρη και τη Γλυφάδα ενώ από την παράνομη δράση τους το οικονομικό όφελος υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ. Στο παρελθόν ο 34χρονος και ο 45χρονος καθώς και ένας 31χρονος συνεργός τους ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται είχαν συλληφθεί για πολλές για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, είχαν περάσει από τις φυλακές ενώ ο 45χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πλαστογραφία. Μάλιστα ένα από τα θύματα του διδύμου ήταν και ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε το 2017 και ενώ είχαν σημειωθεί τέσσερις ληστείες σε ΟΠΑΠ Play στα νότια προάστια, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του ενός εκ των δύο Αλβανών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Η υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στα Νότια προάστια της Αττικής.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 21-09-2018, σε περιοχή της Αττικής, όπου συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 45 ετών αντίστοιχα. Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη συνεργός τους (31) ετών, ο οποίος και αναζητείται.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των εμπλεκόμενων, επετεύχθη στο πλαίσιο ειδικών δράσεων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικών προφίλ (profiling). Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση σύλληψής τους, οι δράστες προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση, ενώ δεν δίστασαν ακόμα και να εμβολίσουν το όχημα των αστυνομικών, μέχρι να ακινητοποιηθούν και να συλληφθούν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – τα κατά περίπτωση αδικήματα – της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, πλαστογραφιών κατά συρροή και κατά συναυτουργία και απόπειρες ληστειών , για αντίσταση και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες και οι συνεργοί τους, τουλάχιστον από το μήνα Μάρτιο του έτους 2018, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα διαρρήξεων και ενόπλων ληστειών, στοχεύοντας κυρίως σε οικίες, διαμερίσματα και μονοκατοικίες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, κυρίως στην Βουλιαγμένη, τη Βάρη και τη Γλυφάδα.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της ομάδας, καθώς και τη συμπεριφορά των μελών τους, προέκυψε ότι ενεργούσαν άκρως επαγγελματικά, μεθοδικά και οργανωμένα. Είχαν φροντίσει να προμηθευτούν υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους, όπως κουκούλες, μαντίλια, καπέλα τύπου τζόκεϊ, ενώ φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη στα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων και να καθιστούν με αυτόν τον τρόπο δυσχερή την ταυτοποίηση τους και τη διασύνδεση τους με τις συγκεκριμένες πράξεις.

Εισέρχονταν στις οικίες παραβιάζοντας συνήθως είτε τα παράθυρα, είτε τις μπαλκονόπορτες και με την απειλή όπλων, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ όταν αυτό καθίστατο εφικτό αφαιρούσαν ακόμη και τα οχήματα των θυμάτων τους .

Οι ώρες που επέλεγαν τα μέλη της οργάνωσης να δράσουν ήταν κυρίως οι πρώτες πρωινές, ενώ για την μετάβαση και διαφυγή τους, από και προς τους χώρους των ληστειών, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος με τα κλεμμένα, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να μην κινούν υποψίες.

Επιπλέον, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του έτους 2017, είχε διακριβωθεί η δράση δύο ατόμων που εισέρχονταν σε καταστήματα ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν χρήματα από τα καταστήματα, καθώς και χρήματα, συσκευές κινητών τηλεφώνων και προσωπικά αντικείμενα από τους υπαλλήλους και πελάτες. Τα άτομα αυτά κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλο τύπου τζόκεϊ, φούτερ με κουκούλα και μαντήλι.

Από την συνδυαστική έρευνα των συγκεντρωθέντων στοιχείων, διακριβώθηκαν τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των δραστών, και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία προέκυψε ότι στις συγκεκριμένες ληστείες συμμετείχε ο 34χρονος συλληφθείς, μαζί με έναν εκ των αγνώστων συνεργών του.

Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της ομάδας φαίνονται να ενέχονται σε οκτώ (8) ληστείες και δύο (2) διαρρήξεις σε οικίες, τέσσερις (4) ληστείες σε καταστήματα τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων και μία ακόμη κλοπή οχήματος, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμη ληστείες και διαρρήξεις.

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό των συνεργών τους που αναζητούνται. Το οικονομικό όφελος που μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 200.000 €.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, και αυτοκίνητα, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες,
– τρία (3) πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα,
– δύο μαχαίρια,
– το χρηματικό ποσό των 5.820 ευρώ,
– πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
– δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,
– πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
– κουκούλες full – face και γάντια,
– πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και παλαιών νομισμάτων,
– δύο ηλεκτρικούς εκκενωτές (tazer) και ένα σπρέι πιπεριού,
– ποσότητα ναρκωτικών ουσιών,
– πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεφωνικών συνδέσεων,
– πλαστές ταυτότητες και άδειες οδήγησης αλλοδαπών αρχών.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοιου είδους εγκλήματα, όπως κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ενώ έχουν εκτίσει πολυετείς ποινές φυλάκισης σε διάφορα καταστήματα κράτησης της χώρας. Επιπλέον, ο 45χρονος έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πλαστογραφίες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΝΑΥΠΛΙΟΝ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr