Daily Archives: 22 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Η πιο ασυνήθιστη προεκλογική εκστρατεία στο Περού: Ο Λένιν πολεμά τον Χίτλερ

https://ift.tt/2zo1tZQ


Στο Περού και σε άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική, οι γονείς συχνά επιλέγουν ξένα και μικρά ονόματα για τα παιδιά τους που ακούγονται εξωτικά, παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που προκαλούν στο εξωτερικό
Σε μια μικρή αγροτική πόλη των κεντρικών Άνδεων στο Περού, ο Χίτλερ ελπίζει να επιστρέψει στην εξουσία, παρά την απειλή του αντιπάλου του, του Λένιν.


Τα σλόγκαν της εκστρατείας «ο Χίτλερ επιστρέφει» και «Χίτλερ με το λαό» εμφανίζονται στην ορεινή πόλη Γιουνγκάρ, όπου ο τοπικός πολιτικός Χίτλερ Άλμπα επιδιώκει μια νέα θητεία ως δήμαρχος.

«Είμαι ο καλός Χίτλερ», λέει ο Άλμπα στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο RPP.

Τονίζοντας ότι απορρίπτει κάθε τι που αντιπροσώπευε ο Ναζιστής δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ, ο Άλμπα δηλώνει ότι θέλει να ηγηθεί μιας δίκαιης και διαφανούς κυβέρνησης στο Γιουνγκάρ, μια μικρή αγροτική πόλη στις κεντρικές Άνδεις του Περού.

Αλλά η φετινή εκστρατεία του Άλμπα δέχθηκε επίθεση από τον Λένιν Βλαντιμίρ Ροντρίγκες Βαλβέρδε, έναν κάτοικο της γειτονικής περιοχής που προσπάθησε να εμποδίσει την εγγραφή του Άλμπα ως υποψηφίου.

Οι εκλογικές αρχές απέρριψαν την περασμένη εβδομάδα το αίτημα του Λένιν, επιτρέποντας στον Χίτλερ να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Στο Περού και σε άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική, οι γονείς συχνά επιλέγουν ξένα και μικρά ονόματα για τα παιδιά τους που ακούγονται εξωτικά, παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που προκαλούν στο εξωτερικό.

Πέρσι, το όνομα Οσάμα Βινλάντεν εμφανίστηκε στη σύνθεση της εθνικής νέων ποδοσφαίρου του Περού.

Ο Άλμπα δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ όταν τον βάπτισε. Αφού διάβασε Ιστορία, ο Άλμπα είπε ότι σκέφτηκε να αλλάξει το όνομά του, αλλά στο τέλος το αποδέχτηκε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Γερμανικός Τύπος: H Toυρκία στα πρόθυρα της κατάρρευσης

https://ift.tt/2OKdSN4


Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις
Την παρουσία του Τούρκου υπ. Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο, μια εβδομάδα ακριβώς πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο γνώμης με τίτλο «Στα πρόθυρα της κατάρρευσης», όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Deutsche Welle.


«Oι καιροί της μεγάλης ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας έχουν παρέλθει (…) H μετριοφροσύνη είναι η νέα αρετή της Τουρκίας. Αυτά ανακοίνωσε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, πρώτα στην Κων/πολη κι έπειτα στο Βερολίνο. Ειδικά στο Βερολίνο ο Αλμπαϊράκ έσπευσε να προλάβει τον πεθερό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φθάνει την επόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο, για να διαβεβαιώσει ότι η Τουρκία θέλει να κάνει μια σοβαρή νέα αρχή. Η Άγκυρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει λιτότητα, η λίρα αποδυναμώνεται και καταρρέει, χωρίς φρέσκο χρήμα η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει» σημειώνει η SZ συμπληρώνοντας:

«Οι επενδυτές όμως αναζητούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, αλλά αυτό το κεφάλαιο έχει παγώσει πλέον στην Τουρκία. Τι θα μπορούσε να βοηθήσει; Όταν την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές ο επιφανής αντιπολιτευόμενος βουλευτής Ενίς Μπερμπέρογλου, η λίρα ανέκαμψε. Υπάρχει λοιπόν καλύτερη απόδειξη για το πώς η ίδια η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό της; Πολύ πιο σημαντικό από παρουσιάσεις για τα νέα οικονομικά σχέδια της χώρας θα ήταν μια επιστροφή στο κράτος δικαίου. (…) Kάποιες φορές διαφαίνεται λίγο φως στον ορίζοντα, όπως στην υπόθεση Μπερμπέρογλου. Αλλά δίπλα στο λιγοστό φως, υπάρχει πολλή σκιά. Ακόμη στην Τουρκία φυλακίζονται άνθρωποι χωρίς ένταλμα σύλληψης (…) O Aλμπαϊράκ βάζει στην πολιτική του ατζέντα τον τίτλο: Ισορροπία, πειθαρχία, αλλαγή. Ας ελπίσουμε ότι δεν εννοεί ότι αυτά αφορούν μόνο τα δημόσια οικονομικά».

«Πρώτα ο Ερντογάν στέλνει τον γαμπρό του»

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της Zeit Online, που κάνει μια πρώτη αποτίμηση της παρουσίας Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο. «Η επίσκεψη του Τούρκου υπ. Οικ. είναι το πρώτο βήμα για να κερδηθεί το πλέον σημαντικό στοιχείο για την τουρκική οικονομία: η εμπιστοσύνη», παρατηρεί η εφημερίδα. «Η επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο κρίσης της τουρκικής οικονομίας. Πώς μπορεί η Γερμανία να βοηθήσει την Τουρκία παρά τις διπλωματικές διαμάχες των τελευταίων ετών; Η Γερμανία έχει συμφέρον για μια πολιτικά και οικονομικά σταθερή Τουρκία –δεδομένου ότι η ΕΕ βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία στο πεδίο του προσφυγικού».

Στη συνέχεια η Zeit Online εστιάζει στα βαθιά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, στον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας, την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας. Αναφέρεται επίσης και στο λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» για την εξισορρόπηση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και τη μείωση του χρέους που εξήγγειλε η τουρκική κυβέρνηση και σχολιάζει: «Όλα αυτά μοιάζουν με πρόγραμμα του ΔΝΤ για χώρες σε κρίση, κάτι το οποίο πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν χρήσιμο.
Ο Ερντογάν όμως αρνήθηκε κάτι τέτοιο κατηγορηματικά. Η κυβέρνησή του θέλει να συνεχίσει να ενεργεί αυτόνομα και να δίνει την εντύπωση ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Αλλά αυτό θα μπορούσε να τρομάξει ακόμη περισσότερο τους επενδυτές.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να ελέγξει όλες τις κομβικές οικονομικές και πολιτικές θέσεις, επιδεινώνει τα οικονομικά προβλήματα και αποθαρρύνει τους επενδυτές», σημειώνει η εφημερίδα παρατηρώντας, τέλος, ότι η επίσκεψη Αλμπαϊράκ είναι ένα μικρό βήμα προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, αλλά η προσφυγή στο ΔΝΤ θα ήταν ίσως ένα μεγαλύτερο. Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, πιστεύει πιθανώς η γερμανική πλευρά.

Ο Ερντογάν, το Βερολίνο και ο ρόλος της τουρκικής διασποράς

Στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν εστιάζει και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Μια εβδομάδα πριν από την επίσκεψη Ερντογάν η τουρκική πλευρά προσπαθεί να δείξει φιλική διάθεση ενώ οι Γερμανοί οικοδεσπότες θέλουν να αποφύγουν να δοθεί η εντύπωση ότι κάνουν πολλές υποχωρήσεις (…) To πρόγραμμα του Ερντογάν στο Βερολίνο και την Κολωνία δεν θα περιέχει ιδιαίτερα γεγογότα ή ασυνήθιστες στιγμές, αλλά θα παραμείνει αυστηρά προσηλωμένο στο πρωτόκολλο: υποδοχή και επίσημο δείπνο με τον πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ-Στάινμαϊερ, συνάντηση και πρωινό με την καγκελάριο Μέρκελ. Το επόμενο Σάββατο θα ταξιδέψει από το Βερολίνο στην Κολωνία για να εγκαινιάσει το νέο τέμενος του θρησκευτικού κέντρου του μουσουλμανικής οργάνωσης Ditib, που ελέγχεται ουσιαστικά από το τουρκικό κράτος».

Το ρεπορτάζ της FAZ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο μουσουλμανικό αυτό κέντρο της Κολωνίας σημειώνοντας: «Τo μουσουλμανικό κέντρο Ditib έχει έδρα στην Κολωνία και περιλαμβάνει δίκτυο 900 τζαμιών, τα οποία υπάγονται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων Diyanet της Άγκυρας, η οποία με τη σειρά της υπάγεται άμεσα στον τούρκο πρόεδρο. Η διεύθυνση αυτή είχε πάντα ως σκοπό να κατευθύνει πάντα τη θρησκεία προς το συμφέρον της Τουρκίας. Αυτό θεωρούνταν καθόλα εντάξει για όσο διάστημα οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Τουρκία φαίνονταν να εξυπηρετούν τα γερμανικά συμφέροντα. Πολύ πρακτικό ήταν επίσης ότι οι ιμάμηδες πληρώνονταν μέσω του Diyanet από την Άγκυρα. Για καιρό το Ditib ήταν επίσης αναγνωρισμένος συνεργάτης (σσ.: της Γερμανίας) σε θέματα ένταξης». Όμως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί σταθερά τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων όσο και την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ ως όργανα εξουσίας. Κι επειδή ο Ερντογάν, όπως αναφέρει η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος σε σχετικό φάκελο για το Ditib, διεξάγει μια ‘επιθετική πολιτική προσέλκυσης της τουρκικής διασπορας’, το Ditib ενεργεί για λογαριασμό του ως μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Γερμανία».

Πηγή:DW

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Πώς να μεταμορφώσετε τη μουστάρδα σε υπέροχα dips και dressings

https://ift.tt/2zo13me

Η μουστάρδα ιντριγκάρει τον ουρανίσκο με πικάντικες υποσχέσεις και μεταμορφώνει αδιάφορα πιάτα σε ιδιαίτερα εδέσματα.

Παχύρρευστη, απαλή ή καυτερή, η μουστάρδα προσδίδει ξεχωριστή γεύση και ζωηρό χρώμα στις αποχρώσεις του κίτρινου, απογειώνοντας τις σάλτσες, τα ντιπ και τις μαρινάδες σας. Οι σπόροι του σιναπιού, βάση της μουστάρδας, είναι γνωστοί από την αρχαιότητα και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως, τόσο ως καρύκευμα, όσο και ως φαρμακευτική ουσία (κυρίως για την αντιμετώπιση μυϊκών πόνων). Η μουστάρδα αποτέλεσε μόνιμο σύντροφο του βασιλιά Λουδοβίκου του 11ου στα ταξίδια του και εξακολουθεί να κατέχει ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής.

Στις μέρες μας, η μουστάρδα παρασκευάζεται από σιναπόσπορους (λευκούς, καφέ ή μαύρους) αναμιγμένους με νερό, ξίδι, λεμόνι, κρασί, μυρωδικά κ.λπ. ανάλογα με τον τύπο της μουστάρδας, ενώ αρχικά γινόταν κυρίως με την προσθήκη μούστου, απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Στην αγορά βρίσκουμε, πλέον, πολυάριθμες εκδοχές μουστάρδας, με πιο δημοφιλή την αγγλική (καυτερή, από λευκούς σιναπόσπορους, κατάλληλη για κρεατικά και σάντουιτς), τη γαλλική dijon (σε απαλή ή πικάντικη εκδοχή, από μαύρο σινάπι, ιδανική για σάλτσες, dressings και μαγιονέζα) και την αμερικάνικη (απαλή, από λευκούς σπόρους, ζάχαρη και ξίδι, που συνήθως χρησιμοποιείται για να νοστιμέψει τα hot dogs και όχι μόνο).

Η μουστάρδα συνδυάζεται θαυμάσια με κρεατάκι αλλά και θαλασσινά και προσδίδει ξεχωριστή γεύση στις μαρινάδες, τις σάλτσες, το ξινολάχανο και, με λίγη έμπνευση, σε ό,τι άλλο φανταστείτε!

3 υπέροχα dips και dressings με μουστάρδα:
Dip με μέλι και μουστάρδα
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με 1 κουταλάκι γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι γλυκού Southern Comfort. Αυτό το dip ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα και πουλερικά.
Dressing για σαλάτες
Αναμιγνύετε σε ένα σέικερ ή γυάλινο βάζο με καπάκι 2 φλιτζανάκια του καφέ αγνό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά σούπας ξίδι από λευκό κρασί και 1 πρέζα ζάχαρη.
Dressing με μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα
Αναμιγνύετε 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ και 1 κουταλιά σούπας ουίσκι. Αυτό το dressing ταιριάζει πολύ με σαλάτες και βραστά λαχανικά.

Από: OliveMagazine

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Telegraph: Μην πηγαίνετε στη Σαντορίνη – Κινδυνεύει η υγεία σας

https://ift.tt/2OIc5rH

Επικαλείται έρευνα που έδειξε ότι οι εκπομπές αερίων βρέθηκαν να είναι έως και 17 φορές υψηλότερες σε σχέση με ό,τι θα περίμενε κανείς ακόμα και σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με αυτοκίνητα
Ως σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph τις εκπομπές καυσαερίων από τα φουγάρα των κρουαζιερόπλοιων.


Το δημοσίευμα επικαλείται έρευνα ειδικού στην ατμοσφαιρική ρύπανση που υποστηρίχθηκε από την ελληνική Ορθινολογική Εταιρεία και από την γερμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση NABU.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εκπομπές αερίων βρέθηκαν να είναι έως και 17 φορές υψηλότερες σε σχέση με ό,τι θα περίμενε κανείς ακόμα και σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με αυτοκίνητα.

«Βρήκαμε συγκεντρώσεις της τάξης των 340.000 μικροσωματιδίων ανά κυβικό εκατοστό, όταν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο θα βρίσκαμε 20.000-30.000 μικροσωματίδια ανά κυβικό μέτρο» δηλώνει ο Άλεξ Φρίντριχ επικαλούμενος μετρήσεις που έγιναν επί δύο συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ο Φρίτνριχ αποδίδει τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στα κρουαζιερόπλοια τα οποία μπορούν νόμιμα να καίνει βαρύ πετρέλαιο χωρίς να διαθέτουν συστήματα φιλτραρίσματος των εξατμίσεων.

Η ΕΕ εκτιμά ότι περίπου 50.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τις ζωές τους από τα καυσαέρια που εκπέμπουν τα πλοία.

Η γερμανική ΜΚΟ υποσρτηρίζει σε προηγούμενη έρευνά της ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων μπορεί να εισπνέουν έως και 60 φορές περισσότερα επιβλαβή στοιχεία από ό,τι θα έκαναν σε συνθήκες φυσικού αέρα.

Η ίδια ΜΚΟ υποστηρίζει ότι μολονότι υπάρχουν και άλλα λιμάνια στη Μεσόγιο με αντίστοιχα υψηλού επιπέδου εκπομπές αερίων, η Σαντορίνη είναι το χειρότερο εξ αυτών.

«Εγώ δεν θα πήγαίνα εκεί. Είναι απειλή για την υγεία σας» δηλώνει στην Telegraph εκπρόσωπος της γερμανικής NABU.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ξάνθη: Ο σκύλος ανακάλυψε ότι το μπουφάν είχε επένδυση από… ευρώ

https://ift.tt/2znUX5l


Ο «Τζι» αντιλήφθηκε αμέσως ότι τα δύο μπουφάν που είχε μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του ο έμπορος έκρυβαν ενδιαφέροντα μυστικά
Ο ευφάνταστος τρόπος που σκαρφίστηκε ένας έμπορος από την Ξάνθη για να περάσει από το ελληνικό έδαφος στην Τουρκία χωρίς να δηλώσει το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε μαζί του, «σκόνταψε» στα… ρουθούνια του σκύλου του Τελωνείου Κήπων, που είναι εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων!

Χάρη στην οξύτατη όσφρησή του, ο «Τζι» αντιλήφθηκε αμέσως ότι τα δύο μπουφάν που είχε μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του ο έμπορος έκρυβαν ενδιαφέροντα μυστικά και το έδειξε στους τελωνειακούς με την αντίδρασή του. Εκείνοι ξήλωσαν τις φόδρες και διαπίστωσαν ότι είχαν «επένδυση» από χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 65.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί του Συνοριακού Σταθμού Διέλευσης συνέλαβαν τον Ξανθιώτη επιχειρηματία και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του, ενώ εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο που έφτασε τα 18.000 ευρώ! Ο έμπορος θα έχει κι άλλους μπελάδες, όμως, καθώς ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που θα ελέγξει τη νομιμότητα του μεγάλου ποσού.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Σκληρή γραμμή από Παρίσι και Βερολίνο έναντι της Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit

https://ift.tt/2OEQuAl

Το Βερολίνο αναμένει ότι οι επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι «σχετικά μικρές» στην αγορά εργασίας της χώρας, το Παρίσι εμφανίζεται έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο
Την πάγια θέση τους για τον σεβασμό των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ επανέλαβαν Βερολίνο και Παρίσι, μια ημέρα μετά τη δημόσια τοποθέτηση της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι που χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την απόρριψη του σχεδίου της για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.


Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι «σχετικά μικρές» στην αγορά εργασίας της χώρας, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται την απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σε ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke, σύμφωνα με την οποία τον Δεκέμβριο του 2017 εργάζονταν στη Γερμανία περίπου 41.000 Βρετανοί, ένας αριθμός που, όπως εκτιμά το Βερολίνο, δεν είναι σημαντικός σε σχέση με το σύνολο της αγοράς εργασίας.

Η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να διατηρηθεί η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας μετά το Brexit, όμως να τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, ανέφερε επίσης το Spiegel.

Εξάλλου σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ ανέφερε στο Twitter ότι οι 27 χώρες της ΕΕ συναντώνται συχνά και προσπαθούν να καταλήξουν σε λογικές λύσεις, κάτι που αποδεικνύουν όλες οι διαπραγματεύσεις.

«Το παιχνίδι των κατηγοριών κατά της ΕΕ είναι λοιπόν ακόμη πιο άδικο. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στο νησί εξαιτίας του Brexit», πρόσθεσε ο Ροτ.

Παρίσι: Ελπίζουμε σε συμφωνία, αλλά είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό επεσήμανε σε συνέντευξή της ότι το Παρίσι εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι εφικτή μια καλή συμφωνία για το Brexit, όμως προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία.

«Ας φανταστούμε ότι δεν καταλήγουμε σε συμφωνία. Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο», επεσήμανε η Λουαζό στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο Δακτύλιος

https://ift.tt/2znT0FW


Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου του 2019
Επανέρχονται από Δευτέρα (24/09) τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος ), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον Μεγάλο Δακτύλιο.


Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου του 2019.

Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Τα όρια του «Μικρού Δακτυλίου» ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους

– Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του «Μικρού Δακτυλίου» το μέτρο δεν ισχύει.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον «Μικρό Δακτύλιο» επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον «Μικρό Δακτύλιο»:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον Μικρό Δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ Δ.Ο.Υ/ οικ-4836/Φ.911 από 17/21.09.2018 (ΦΕΚ 4179, τ.

Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του «Πράσινου Δακτυλίου», δηλαδή:

Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,

Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του «Μικρού Δακτυλίου», προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α΄, θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00΄ έως 15:00΄ και Σάββατο, ώρες 09.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) με την προσκόμιση -πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/ δικαιολογητικών- φωτοαντιγράφων:

Αδειας κυκλοφορίας του οχήματος, ασφαλιστηρίου συμβολαίου και ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον Μικρό Δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, ΙΣΧΥΟΥΝ και για τη νέα περίοδο 2018-2019 (έως 19-07-2019).

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στον Μεγάλο Δακτύλιο

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Πράσινου Δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 01-01-1995, εντός της ζώνης του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.

Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του Μεγάλου Δακτύλιου, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους

Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Παράλληλα, στην σχετική ανακοίνωση η τροχαία ότι οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00 έως 20.00, Παρασκευή, ώρες 07.00 έως 15.00.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (διοικητικό πρόστιμο 100,00 ευρώ).

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Κυνηγός πυροβολήθηκε στο πόδι πάνω στο καρτέρι

https://ift.tt/2OKyKUv

Η αγαπημένη τους συνήθεια το κυνήγι, λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία το μεσημέρι του Σαββάτου (22/9), αφού τραυματίστηκε στο πόδι 60χρονος πάνω στο καρτέρι αγριογούρουνων.
Πρόκειται για μια παρέα εννέα ατόμων που ξεκίνησαν το πρωί από τα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας για να κυνηγήσουν στο δάσος του Τυμφρηστού προς τη Μερκάδα.

Γύρω στις 11:30 και πάνω στο καρτέρι ο 60χρονος που είναι από τον Τυμφρηστό δέχτηκε δύο βολές στα πόδια από 38χρονο κυνηγό της παρέας που είχε έρθει από τον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας. Η μία βολή τον βρήκε πάνω από τον αστράγαλο τραυματίζοντας τον, ενώ η άλλη «έξυσε» το αριστερό του πόδι χωρίς να πάθει ζημιά.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου οι γιατροί του τοποθέτησαν νάρθηκα, διαπιστώνοντας συγχρόνως ότι στάθηκε τυχερός αφού η βολίδα δεν του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα. Δίπλα του ήταν τόσο ο 38χρονος όσο και η υπόλοιπη παρέα που δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα γινόταν το κακό.

Για το συμβάν την προανάκριση ανέλαβε το ΑΤ Σπερχειάδας.

Πηγή: www.lamiareport.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ηλεία: Αυτή είναι η πατημασιά 6χρονου που έζησε πριν από 1900 χρόνια

https://ift.tt/2znUUqb


Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών.
Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.

Οι αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Ηλείας, προχώρησαν σε μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Εντόπισαν στο πλαίσιο των ανασκαφών που έκαναν σε ρωμαϊκό ταφικό μνημείο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, το αποτύπωμα του ποδιού ενός μικρού παιδιού.


Συγκεκριμένα οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.

Έτσι είναι πιθανό, ο μικρούλης της ιστορίας να έτρεχε ασταμάτητα χωρίς να δίνει σημασία που πατά… Γιατί για αυτόν όλα ήταν παιχνίδι… Τι κι αν του φώναζε ο βιοτέχνης πατέρας του να μην τρέχει μέσα στην μάντρα που στέγνωνε τις ωμές πλίνθους πριν τις ψήσει στο καμίνι, εκείνος απτόητος συνέχιζε το κυνηγητό με τους φίλους του…

Και το πάτημα αυτό με το ποδαράκι του πάνω σε μια από τις εκατοντάδες πλίνθους απλωμένες στη σειρά, έγινε κομμάτι της ιστορίας. Και ευτυχώς ο πατέρας του δεν αντιλήφθηκε κάτι και έτσι το ξέφρενο παιχνίδι συνεχίζει… αέναα στην ιστορία, χωρίς να ξέρει ποτέ κανείς τι απέγινε ο μικρός πρωταγωνιστής που άφησε το ίχνος του στην αιωνιότητα.

Πηγή: www.thebest.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΕΣΗΕΑ για «Φιλελεύθερο»: Να καταργηθεί το αυτόφωρο για τα δημοσιεύματα στον Τύπο

https://ift.tt/2OJ2fpz

«Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει
σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Ανακοίνωση με την οποία ζητά την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για δημοσιεύματα στον Τύπο, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά της ιστοσελίδας liberal.gr και της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal.gr» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Οι αστυνομικοί αναζητούσαν δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτoφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε Υπουργός της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από το Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό.

Η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, ακριβώς όπως έπραξε και το 2012, όταν συνάδελφος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και στη δίκη του παρέστη και κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα.

via Blogger anatakti.gr