Daily Archives: 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Έγκλημα στην Κηφισιά: Σπαραγμός από τη μάνα της 33χρονης που δολοφονήθηκε

https://ift.tt/2DeYF5r


Πάνω από τέσσερις πυροβολισμούς άκουσαν τη νύχτα οι γείτονες αλλά δεν αντέδρασαν από φόβο -«Κάναμε ό,τι μας συμβούλευε ο κ.Τόσκας», είπε μια γειτόνισσα – Σπαραγμός από τη μάνα του θύματος που έμενε στην Κηφισιά περίπου ένα χρόνο
Οι φωνές και ο σπαραγμός της μάνας της 33χρονης γυναίκας που έπεσε νεκρή από τα πυρά αγνώστων στο γκαράζ του συγκροτήματος κατοικιών κάνουν και τον πιο ψύχραιμο να λυγίσει, στην οδό Δαγκλή, στην Κηφισιά.

«Το έφαγαν το παιδί μου… Το παιδί μου», ουρλιάζει η γυναίκα που αντίκρισε το μεσημέρι της Τετάρτης την κόρη της νεκρή, μέσα στο αυτοκίνητό της. Οι άγνωστοι δράστες φέρονται να είχαν στήσει καρτέρι στην άτυχη 33χρονη και αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους, που ήταν να κόψουν το νήμα της ζωής της. Είχε προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας εναντίον της τον Σεπτέμβριο του 2011. Τότε, η 33χρονη που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, οδηγούσε ένα αυτοκίνητο smart . Οι δράστες πυροβόλησαν, χωρίς να επιτύχουν το στόχο τους.

Στη γειτονιά της γυναίκας που δολοφονήθηκε επικρατεί σοκ: Έξω από το συγκρότημα κατοικιών συγκεντρώθηκαν γείτονες μη μπορώντας να πιστέψουν ότι στην ήχυση γειτονιάς του δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος.

Η 33χρονη ζούσε με την επτάχρονη κόρη της στο συγκρότημα κατοικιών της οδού Δαγκλή περίπου ένα χρόνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι γείτονες των οποίων το σπίτι είναι μεσοτοιχία με εκείνο του θύματος άκουσαν περίπου στη μία τα ξημερώματα πυροβολισμούς, αλλά εκείνη την ώρα δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν περί τίνος επρόκειτο, ενώ νόμισαν ότι οι ήχοι είχαν ακουστεί από ένα στενό. Τους πυροβολισμούς, όμως, άκουσαν κι άλλοι περίοικοι στην ήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς, οι οποίοι όμως, από φόβο προτίμησαν να μην αντιδράσουν. «Κάναμε τους κοιμισμένους, όπως συμβούλευε ο κ.Τόσκας», είπε χαρακτηριστικά μια γειτόνισσα. Μάλιστα, ούτε το πρωί που πήγαν στο γκαράζ είδαν την την 33χρονη, που ήταν νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

NAGASHAM-KA

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Encanto Cigano – Chei Chovorriho (Gypsy Dance – Tema da Novela Explode Coração)

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΜΠΟΥΡΤΖΙ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Παράταση για τα διπλώματα οδήγησης των 74χρονων

https://ift.tt/2DchE0l

Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε παράταση στα διπλώματα μέχρι να οριστεί η ημερομηνία της πρώτης δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας – Τι προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΓΓ Μεταφορών
Παράταση στις άδειες οδήγησης μέχρι να ορισθεί η ημερομηνία της πρώτης δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωσή τους έδωσε σε όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους το υπουργείο Μεταφορών.

Σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Θάνου Βούρδα, προβλέπεται ότι όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας μετά τις 30 Αυγούστου για ανανέωση της άδειας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα, μέχρι να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ο βαθμός της ικανότητάς τους.

Η ημερομηνία δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος:

Αναλυτικά η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα αναφέρει:

«Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, σας ενημερώνουνε ότι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και υποβάλλουν στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101) μέχρι την 31η ∆Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση (επισυνάπτεται) από την οικεία ∆διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών».

Εξετάσεις για τους οδηγούς 74 ετών

Η διαδικασία επανεξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους προβλέφθηκε σε απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι οδηγοί θα πρέπει να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία κάθε τρία έτη, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν.

Όσοι είναι πάνω από 80 ετών, θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης). Ανανέωση διπλώματος υποχρεούνται και οι οδηγοί άλλων χωρών που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Η Coca-Cola ετοιμάζει… αναψυκτικά με κάνναβη

https://ift.tt/2QCiA0C

H Coca-Cola βρίσκεται σε συνομιλίες με την παραγωγό κάνναβης Aurora Cannabis Inc για τη δημιουργία ενός αναψυκτικού που θα περιέχει κάνναβη, με στόχο να απαλύνει τον πόνο και τις κράμπες αλλά και να βοηθά στις φλεγμονές
Στην αγορά των ποτών κάνναβης ετοιμάζεται να εισέλθει η Coca Cola, η μεγαλύτερη εταιρία αναψυκτικών στον κόσμο.


Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Coca-Cola Co. αναφέρει ότι παρακολουθεί τη νέα αυτή αγορά και ενδιαφέρεται να προσθέσει τη μη ψυχοδραστική ουσία CBD – συστατικό που βρίσκεται στη μαριχουάνα – στα ποτά της, καθώς η κατανάλωση αναψυκτικών μειώνεται. Η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με την καναδική εταιρία παραγωγής μαριχουάνας Aurora Cannabis Inc. για την ανάπτυξη ποτών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Coca-Cola Co βρίσκεται σε συνομιλίες με την παραγωγό κάνναβης Aurora Cannabis Inc για τη δημιουργία ενός αναψυκτικού που θα περιέχει κάνναβη, με στόχο να απαλύνει τον πόνο και τις κράμπες αλλά και να βοηθά στις φλεγμονές.

«Μαζί με άλλες εταιρείες στη βιομηχανία αφεψημάτων και ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής κανναβιδιόλης (CBD) ως συστατικού σε αρκετά αφεψήματα και ποτά παγκοσμίως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» τόνισε πάντως η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε άλλα σχόλια επί εικασιών.

Παράλληλα, η εταιρεία Aurora σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως δεν πρόκειται να συζητήσει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε: «ΗAurora έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον στο χώρο παραγωγής ποτών και αφεψημάτων με εκχυλίσματα και σκοπεύουμε να μπούμε σε αυτή την αγορά».

Μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτές εταιρείες, παρατηρεί το Reuters, θα σηματοδοτούσε την πρώτη είσοδο ενός μεγάλου παραγωγού μη αλκοολούχων ποτών στην αγορά των προϊόντων κάνναβης.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΔΕΗ για ρύθμιση οφειλών: Ανοιχτά μέχρι τις 16:00 έως τέλος Σεπτεμβρίου

https://ift.tt/2xA7BMK


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη διεύρυνση του ωραρίου για διακανονισμούς οφειλών – Το διευρυμένο ωράριο θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
Μέχρι τις 4 μ.μ. διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της η ΔΕΗ, με στόχο να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές που θέλουν διακανονισμούς οφειλών.

Το διευρυμένο ωράριο θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Η εξυπηρέτηση των πελατών για το δύωρο 2-4 το μεσημέρι θα γίνεται με βάση της σειρά προσέλευσης και χωρίς νούμερα από το σύστημα σειράς προτεραιότητας.

Η επέκταση του ωραρίου αφορά κυρίως την εξυπηρέτηση των πελατών με Αγροτικό Τιμολόγιο που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, καθώς και των πελατών που θέλουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Μετά τις 14:00 πάντως, τα κατά τόπους ταμεία της ΔΕΗ δεν θα λειτουργούν τα Ταμεία για λόγους ασφαλείας.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

«Απόβαση» Ρώσων στον Πόρο – Δείτε την εντυπωσιακή φρεγάτα «Admiral Essen»

https://ift.tt/2QHwQ8s

Το εντυπωσιακό, υπερσύγχρονο πλοίο έχει αγκυροβολήσει στον Πόρο, ανοιχτά στον κόλπο του Ασκελίου
Στον Πόρο αγκυροβόλησε χθες η φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού “Admiral Essen”, μήκους 125μ. και με πλήρωμα 175 ανδρών.

Το εντυπωσιακό, υπερσύγχρονο πλοίο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά στον κόλπο του Ασκελίου, στα ανατολικά του Πόρου, με φόντο την Μονή Ζωοδόχου Πηγής, πολιούχο του νησιού και σημείο αναφοράς από το πέρασμα του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Πόρο.

Η ρώσικη φρεγάτα θα παραμείνει στον Πόρο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, και βρίσκεται στο νησί, στο πλαίσιο της επετείου της συμπλήρωσης των 190 χρόνων από την επίσημη έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Ιωάννη Καποδίστρια στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πόρος αποτελεί σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη ρωσική πρεσβεία και τον Δήμο Πόρου το 2016 στο κτίριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, σήμερα πραγματοποιήθηκε και τελετή στον χώρο μπροστά από την πρώην οικία Καποδίστρια, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Ρώσο πρέσβη, το πλήρωμα της φρεγάτας και τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Νέο ντοκουμέντο: Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει το Μάτι μέσα σε λίγα λεπτά

https://ift.tt/2xw1g4I


Κάμερες ασφαλείας από σπίτι της περιοχής έχουν καταγράψει λεπτό προς λεπτό την ταχύτητα και το μένος της φωτιάς που προκάλεσε την τραγωδία με τους 99 νεκρούς
Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την ανείπωτη τραγωδία με τους 99 νεκρούς στο Μάτι έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι.

Κάμερες ασφαλείας από σπίτι στη μαρτυρική περιοχή έχουν καταγράψει λεπτό προς λεπτό την ταχύτητα και το μένος της πύρινης λαίλαπας που έμελλε να αλλάξει για πάντα την περιοχή και τους κατοίκους της.

Στο βίντεο που τις 6.07 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ο άνεμος γίνεται πιο δυνατός, αλλά τίποτε δεν προμηνύει την επερχόμενη τραγωδία. Έχει περάσει μόλις 1 λεπτό όταν φαίνεται καπνός, σκοτεινιάζει, και το φωτοκύτταρο ανάβει για να συνεχιστεί η καταγραφή. Το τοπίο αλλάζει δραματικά.

Η κάμερα ασφαλείας αλλάζει φίλτρο, προκειμένου να συνεχίσει την καταγραφή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από την εμφάνιση της φλόγας, η πυρκαγιά δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα της.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Απατεώνες: Της έταξαν επιστροφή φόρου για να αρπάξουν 20.000 ευρώ

https://ift.tt/2QHwnTK


Στην προανάκριση η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, προέκυψε ότι ο 54χρονος και η 37χρονη δρούσαν τουλάχιστον από τις 26 Οκτωβρίου του 2016
Όλο και περισσότερα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων φέρνει στο φως η προανάκριση που ξεκίνησε μετά την σύλληψη των τριών «μαϊμού» εφοριακών οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη από άντρες της Ασφάλειας Καρπενησίου και Αγρινίου, όταν έταξαν επιστροφή φόρου για την κόρη της σε μια 82χρονη στο χωριό Αβόρανη της Ευρυτανίας και της άρπαξαν 20.000 ευρώ!

Τα μπλόκα που στήθηκαν άμεσα σε όλα τα πιθανά σημεία διέλευσης, είχαν εντοπίσει τότε τους δράστες μόλις μπήκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Ο 54χρονος άντρας και η 37χρονη γυναίκα που τον συνόδευε παριστάνοντας τη λογίστρια είχαν συλληφθεί μαζί με έναν 34χρονο συνεργό τους, που φύλαγε τσίλιες έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Στην προανάκριση η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, προέκυψε ότι ο 54χρονος και η 37χρονη δρούσαν τουλάχιστον από τις 26 Οκτωβρίου του 2016! Τότε, είχαν πείσει μια 76χρονη σε περιοχή της Φθιώτιδας ότι είναι φίλοι της κόρης της, την απασχόλησαν και της έκλεψαν όσα χρήματα είχε. Επίσης, εξιχνιάστηκαν άλλες δύο απάτες και μία απόπειρα σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας και το κατηγορητήριο γι’ αυτούς γίνεται όλο και πιο βαρύ.

Μάνος Τσαγκαράκης 

via Blogger anatakti.gr