Daily Archives: 2 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Κατερίνα Νοτοπούλου: Πώς έγινε το «Νο1» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη

https://ift.tt/2PwNKW0


«Παντοδύναμη» με τις… ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου η Κατερίνα Νοτοπούλου – Η επιμονή του Τσίπρα στο πρόσωπό της και η στήριξη στο… έργο της από κορυφαίους υπουργούς – «Φλέρταρε» με το Δήμο, για να καταλήξει τελικά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Η ανάθεση στην τότε 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου της διεύθυνσης του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε το 2016 μεγάλο ντόρο. Δεν ήταν μυστικό, άλλωστε, ότι η νεαρή ψυχολόγος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις, ακόμα και με πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή, όμως, κατέστη εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προβληματίστηκε για τα παράπονα στην Ηρώδου του Αττικού για την τοποθέτησή της.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στους διαφωνούντες ότι… «αρέσει δεν αρέσει», αυτή θα αποτελούσε από τότε και στο εξής το πρόσωπο-«κλειδί» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Η υποστήριξή του ήταν έμπρακτη. Εκτός από τις πολυάριθμες προσωπικές επισκέψεις του στην Θεσσαλονίκη αρνιόταν κατ’ εξακολούθηση να έρχεται σε επαφή με τοπικούς παράγοντες, παραπέμποντάς τους στην Νοτοπούλου.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίσης φρόντιζαν να ενδυναμώνουν το προφίλ της με δημόσιες εμφανίσεις μαζί της, αλλά και αποθεωτικές παρεμβάσεις για το έργο και την παρουσία της. Ποιος θα ξεχάσει τα νυχτοπερπατήματα του Βερναρδάκη, στα οποία περιέγραφε την «εντυπωσιακή κομματική πορεία της νεαρής διευθύντριας»;

Για την ενίσχυση του προφίλ της, μάλιστα, επιστρατεύθηκε, μετά από εντολές άνωθεν, και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, παρ’ ότι οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε παράπονα από την τέως προστατευόμενή του. Και αυτό επειδή, όταν είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2010, λέγεται ότι εκείνη τον είχε επισκιάσει.

Όπως και να έχει, η νεαρή διευθύντρια ήταν πλέον παντοδύναμη με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου. Ενδεικτικό της επιρροής της ήταν η παντελής απομόνωση της υπουργού Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά, η οποία, όταν επιχείρησε να παραπονεθεί, βρήκε κλειστές πόρτες… Η ίδια, μάλιστα, λέγεται ότι περίμενε εδώ και μήνες την αντικατάστασή της, λέγοντας σε φίλους και συνεργάτες ότι έτσι κι αλλιώς «η παρουσία της ήταν προσχηματική, καθώς η Κατερίνα ήταν που λειτουργούσε εδώ και μήνες ως υπουργός, αφήνοντας την ίδια στην απ’ έξω».

Για ένα μικρό διάστημα πάντως λέγεται ότι η νεαρή Κατερίνα φλέρταρε και με το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Όταν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη, καθώς οι μυστικές δημοσκοπήσεις της έδιναν ασήμαντο ποσοστό, η υπουργοποίησή της είχε ήδη δρομολογηθεί.

Εξάλλου, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι από τα άτομα που αναμένεται να ριχθούν στον επικείμενο προεκλογικό αγώνα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου ήδη την προετοιμάζει για τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει στο προσεχές μέλλον.

Να λοιπόν ένα κορίτσι που ξέρει πώς να πάει μπροστά…

not1
not2
not3
not4

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ο Τραμπ προειδοποιεί για «βίαιες αλλαγές» αν χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου

https://ift.tt/2ozoMtC


Οι Δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και με βίαιο τρόπο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας: «Θα βάλουν αμέσως τέλος σε όλα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε απευθυνόμενος σε προσωπικότητες της Ευαγγελικής εκκλησίας πως οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν «γρήγορα και με βίαιο τρόπο» σε αλλαγές, αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρουν οι New York Times.


Στη διάρκεια της συνάντησής του μ’ αυτούς τους πάστορες, το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ προειδοποίησε πως το συντηρητικό πρόγραμμά του κινδυνεύει, αν το κόμμα του χάσει τις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που έδωσε στην εφημερίδα ένα πρόσωπο που ήταν παρόν στη συνάντηση.

Οι Δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και με βίαιο τρόπο», δήλωσε. «Θα βάλουν αμέσως τέλος σε όλα».

«Όταν βλέπετε τους antifa», πρόσθεσε αναφερόμενος σε ορισμένες μικρές αντιφασιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς, «βλέπετε ότι ορισμένοι σ’ αυτές τις οργανώσεις, είναι άνθρωποι βίαιοι».

Οι New York Times διευκρινίζουν πως επετράπη στους δημοσιογράφους να ακούσουν σύντομες δηλώσεις του Τραμπ προς τους πάστορες και πως ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τις αμβλώσεις, τη θρησκευτική ελευθερία και την ανεργία των νέων.

Όμως μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα, ο πρόεδρος άλλαξε θέμα και αναφέρθηκε στα μέσα που έχουν οι ευαγγελικοί για να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίσουν τον Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα.

«Σας ζητώ μόνο να βγείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι δικοί σας θα ψηφίσουν», είπε ο Τραμπ.

«Διότι, αν δεν ψηφίσουν, θα έχουμε δύο φρικτά χρόνια (σ.σ.: μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020) και θα περάσουμε ειλικρινά μια πολύ σκληρή περίοδο επειδή δεν πρόκειται απλώς για μια εκλογή. Απέχετε μια εκλογή από το να χάσετε όλα όσα έχετε».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη αντιδράσει στις πληροφορίες αυτές, οι οποίες εμφανίσθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προειδοποιεί για βιαιότητες, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως αυτός θέλει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, είχε πει πως οι οπαδοί του θα αντιδράσουν πιθανόν με «ταραχές» αν δεν κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Τα 10 πιο περίεργα ελληνικά φαγητά (για τους ξένους)

https://ift.tt/2Ppf9Ja


Μας το έχει πει και ο Andrew Zimmern, παρουσιαστή της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods, στη χώρα μας τρώμε μερικά πολύ παράξενα φαγητά.
Εντάξει, για εμάς μια χαρά είναι, γιατί έχουμε μεγαλώσει απολαμβάνοντας τα, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν από ιδιαίτερα μέχρι πολύ παράξενα!arni,kokoretsi sti souvla_53411824
Αρνί στη σούβλα
Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που το Πάσχα, αλλά και σε γάμους και γενικά χαρούμενες μαζώξεις, να μην ψήνει ένα αρνί στη σούβλα. Και μπορεί για τους Έλληνες να αποτελεί αγαπημένο πιάτο (πείτε αλήθεια, τσιμπάτε κι εσείς πετσούλα όσο γυρνάει ακόμη πάνω στη σούβλα), για τον υπόλοιπο κόσμο ωστόσο, η θέα ενός ολόκληρου ζώου που γυρνάει πάνω σε μια σούβλα είναι αποκρουστική. Το έχει πει και η Νία Βαρντάλος στο φινάλε της πρώτης ταινίας “Γάμος αλά Ελληνικά”, εξηγώντας ότι μπορεί οι ελληνική οικογένεια της να έχει παραξενιές, όπως το να σουβλίζει στην αυλή, αλλά τουλάχιστον στέκονται πάντα στο πλευρό της.
kokoretsi
Κοκορέτσι
Να σας θυμίσω ότι η Ε.Ε., με αφορμή τη νόσο των τρελών αγελάδων, είχε εκδώσει οδηγία προς απαγόρευση κατανάλωσης ορισμένων οργάνων αιγοπροβάτων και βοοειδών (όπως η σπλήνα, τα μυαλά και τα κεφαλάκια), με αποτέλεσμα να θεωρείται απαγορευμένο και το κοκορέτσι! Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι μοιάζει κάπως περίεργο το ότι εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να τιμάμε αυτόν τον μερακλίδικο μεζέ.
gardoubes-roumeli
Γαρδουμπάκια
Υποθέτουμε ότι στα μάτια τους μοιάζουν με μίνι κοκορετσάκια, που αντί να ψήνονται στη σούβλα ή στον φούρνο, μπαίνουν στην κατσαρόλα. Εμείς πάλι ξέρουμε να εκτιμούμε τον κόπο της μαγείρισσας, που βάζει όλη της την τέχνη για να καταφέρει να τυλίξει και να κάνει ευπαρουσίαστα τα γαρδουμπάκια, γι αυτό και δεν θα πούμε ποτέ ότι αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα είναι παράξενο!
patsas
Πατσάς
Γνωστός και ως η σούπα των ξενύχτηδων, αφού αποτελεί κλασική επιλογή πολλών τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από μια μεγάλη έξοδο με τις ανάλογες κραιπάλες. Συνήθως φτιάχνετε με χοιρινή κοιλιά και ποδαράκια και μεταξύ μας, δεν είναι να απορείς που το βρίσκουν περίεργο. Μέχρι και σε εμάς κάνει εντύπωση πώς κάποιοι όχι απλά το δοκιμάζουν αλλά τους αρέσει και πολύ!
spinialo
Σπινιάλο
Είναι ο τρόπος που επινόησαν οι παλιοί Καλύμνιου βουτηχτάδες για να διατηρούν για καιρό την ψίχα από τις φούσκες που με τόση δυσκολία έβγαζαν από τη θάλασσα. Αποστειρώνουν λοιπόν, μπουκάλια μέσα στα οποία φυλάνε το φαΐ από τις φούσκες μαζί με θαλασσινό νερό από τις ίδιες τις φούσκες, λίγο επιπλέον αλάτι και λίγο ελαιόλαδο το οποίο σκεπάζει το ζουμάκι και δεν αφήνει τον αέρα να εισχωρήσει στο νερό και να αλλοιώσει τις φούσκες. Τα σφραγισμένα αυτά μπουκάλια με το σπινιάλο διατηρούνται στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αντέχετε την έντονη ιωδιούχα γεύση που έχουν οι φούσκες, δοκιμάστε το!
xoxlioi
Σαλιγκάρια ή Χοχλιοί
Ναι είναι γεγονός, δεν είμαστε οι μόνοι που τρώμε σαλιγκάρια, τα αγαπούν και οι Γάλλοι. Αλλά μόνο εμείς τα λέμε χοχλιούς (στην Κρήτη τουλάχιστον) και τα μαγειρεύουμε και με τους δικούς μας τρόπους: μπουμπουριστούς, γιαχνί, με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα ή με χόντρο ή ρύζι.
mageiritsa-Simoni-Kafiri-exo
Μαγειρίτσα
Όπως θεωρούν απαγορευμένη λιχουδιά το κοκορέτσι, έτσι και τη μαγειρίτσα που γίνεται με συκωταριά του αρνιού και μάλιστα, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας βράζει μαζί με το κεφαλάκι του αρνιού, άλλοτε και με τα ποδαράκια ή την κοιλιά, ακόμα και με πλεξιδούλες από εντεράκια. Πάντως για εμάς ήταν και θα είναι πάντα η βασίλισσα του πασχαλινού τραπεζιού!
ANOIGMA-TZIGIEROSARMAS
Τζιγεροσαρμάδες
Όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα έχουμε κόλλημα με τα εντόσθια! Μια ακόμη παραδοσιακή συνταγή λοιπόν είναι και οι τζιγεροσαρμάδες ή αλλιώς ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια). Η ιδιαιτερότητα τους, πέρα από τη γέμιση είναι ότι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια, δηλαδή μια μεγάλη μεμβράνη από λεπτό τρυφερό λίπος, σαν δαντέλα (σαν μπόλια, το πλεκτό παραδοσιακό κεφαλομάντηλο). Άντε να το εξηγήσεις τώρα όλο αυτό στον τουρίστα και να τον πείσεις να δοκιμάσει κιόλας!
mpoumpari2
Μπουμπάρι
Σαν τεράστιο λουκάνικο, αυτή η τοπική σπεσιαλιτέ του Πηλίου δεν είναι άλλο από έντερο γεμιστό με ρύζι, συκωτάκια, μυρωδικά και μπαχαρικά, που ψήνεται στον φούρνο και συνοδεύεται ιδανικά με κόκκινο κρασί. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, να το βάλετε στο πρόγραμμα σας για την επόμενη φορά που θα πάτε Πήλιο.
kourkoutzelia-in
Κουρκουτζέλια
Κουρκουτζέλια ή καλογεράκια ή καλογήροι, δεν είναι άλλο από αγριολούλουδα που αντί να τα βάλουμε στο βάζο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με σκόρδο και μάραθο και γίνονται εκλεκτός μεζές. Επιπλέον, κάποιοι τα βράζουν και τα σερβίρουν ως σαλάτα, τα τηγανίζουν με αβγά ή τα κάνουν τουρσί. Σύμφωνα με όσους τα έχουν δοκιμάσει δε είναι πολύ νόστιμα.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Παναμάς: Πάνω από 40 τόνοι κατασχέθηκαν σε 8 μήνες

https://ift.tt/2NbGQb5

Καταδίωξη και σύλληψη Κολομβιανών εμπόρων την Κυριακή ανοιχτά των ακτών της Los Santos – Ρεκόρ κατασχέσεων με 84 τόνους το 2017
Σε παγκόσμιο «γέφυρα ναρκωτικών« έχει εξελιχθεί ο Παναμάς, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί περισσότεροι από 40 τόνοι απαγορευμένων ουσιών.


Το τελευταίο φορτίο που κατασχέθηκε ήταν πριν από λίγες ώρες. Οι έμποροι ναρκωτικών μετέφεραν 721 κιλά στην ακτή της επαρχίας Los Santos. Από το ξεκίνημα του 2018, έχουν κατασχεθεί πάνω από 40 τόνοι ναρκωτικών, ενώ το 2017, ο αριθμός των κατασχέσεων είχε φτάσει στους 84 τόνους, καταγράφοντας ρεκόρ.

Την Κυριακή, σε μεγάλη επιχείρηση που οργανώθηκε, το αρμόδιο τμήμα του Λιμενικού καταδίωξε σκάφος που μετέφερε 18 κιβώτια με ναρκωτικά στην ανοιχτή θάλασσα. Το σκάφος του Λιμενικού εγκλώβισε τους εμπόρους ναρκωτικών στο νησί Villa, βορειοδυτικά των ακτών της περιοχής Los Santos, ενώ οι τέσσερις μεταφορείς, κολομβιανής καταγωγής, συνελήφθησαν.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Να απαγορευτεί το κάπνισμα και στους κοινόχρηστους χώρους ζητά η ΕΑΕ

https://ift.tt/2PvFpl9


Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος, κυρίως στις παιδικές χαρές και τις παραλίες

Απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, πάρκα, παραλίες και χώρους άθλησης, ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), από την Πολιτεία, τονίζοντας ότι είναι καιρός η πρακτική αυτή να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τώρα που σταδιακά πολλές πόλεις στην Ευρώπη, με τελευταίο το Παρίσι, έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν.


«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Σημειώνει ότι η ΕΑΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφ΄ενός μεν στις παιδικές χαρές και αφ΄ετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο την ζητήσει και στην οποία ανγράφεται. «Μην καπνίζετε. Εδω παίζουμε εμείς!».

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

O Εμίρης του Κατάρ έφερε τη σύζυγό του στην Κέρκυρα

https://ift.tt/2NcAE2u


Στο Domes Miramare επέστρεψε ο πρώην Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλιφα Αλ Θάνι, αυτή τη φορά όμως με τη σύζυγό του Μόζα μπιντ Νασέρ αλ Μισνέντ.
Ο Εμίρης έφερε τη λαμπερή και πανίσχυρη Μόζα στην Κέρκυρα, δύο ημέρες πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα, για να της δείξει το Domes Miramare, την εμβληματική επένδυσή του στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και να το… χορτάσει ο ίδιος!

Ο Εμίρης δείχνει πραγματικά πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος με την έναρξη λειτουργίας μιας επένδυσης που λίμναζε για 5,5 χρόνια. Αυτή η δεύτερη επίσκεψή του, επιβεβαιώνει την αγάπη του και για την Ελλάδα και για τη συγκεκριμένη επένδυση, και διαψεύδει τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για αποχώρησή του από τη χώρα μας, ή την απόφασή του για ενοικίαση σε άλλον operator. H νέα αυτή επίσκεψη λειτουργεί ως ψήφος εμπιστοσύνης από τον εμίρη για την εταιρία Domes Resorts στον κομβικό για τον ίδιο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η Μόζα μπιντ Νασέρ αλ Μισνέντ η μητέρα του σημερινού Εμίρη του Κατάρ είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Η απόκτηση του οίκου Valentino ήταν μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και έδειξε ότι η Μόζα θα απασχολήσει πολλές φορές τον τύπο και το διεθνές jet set. Άλλωστε, δεν έμεινε απαρατήρητο το γεγονός, ότι στο Domes Miramare άκουγε με πολλή προσοχή τον σύζυγό της να της αναλύει το adults only concept ως μια νέα διεθνή τάση στα ξενοδοχεία, αλλά και την πορεία της επένδυσης, με τις ήδη υψηλές πληρότητες της νέας μονάδας στην Κέρκυρα.

Ο Εμίρης του Κατάρ έφτασε στην Κέρκυρα με το μεγάλο Katara, κάτι που έκανε αίσθηση, καθώς στην προηγούμενη επίσκεψή του είχε χρησιμοποιήσει το μικρότερο Katara 2.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ολλανδία: 26χρονος σχεδίαζε να δολοφονήσει τον ηγέτη της ακροδεξιάς

https://ift.tt/2PuqXKo


«Στόχος μου είναι μόνο αυτός ο βλάσφημος» ακούγεται να λέει σε βίντεο που αναρτήθηκε το Facebook – Αφορμή ένας διαγωνισμός για σκίτσα του Μωάμεθ – Συνελήφθη από την ολλανδική αστυνομία
Ένας 26χρονος συνελήφθη από την ολλανδική αστυνομίας, κατηγορούμενος ότι απείλησε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς με αφορμή το σχέδιο του τελευταίου να οργανώσει διαγωνισμό γελοιογραφίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο άνδρας αυτός, η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη στη Χάγη, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιαν Ρένσεν. Πιστεύεται ότι ήταν εκείνος που ανάρτησε την Δευτέρα ένα βίντεο στο Facebook στο οποίο δήλωνε ότι «απέχει πέντε λεπτά» από το κοινοβούλιο. «Στόχος μου είναι μόνο αυτός ο βλάσφημος», δηλαδή ο Βίλντερς ακούγεται να λέει ο ύποπτος στο βίντεο αυτό, που προβλήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση NOS. «Πιστεύω ότι ο Θεός θα με βοηθήσει να πετύχω… λένε ανέκδοτα για τον προφήτη μας», συνέχισε.


Η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ απαγορεύεται στο Ισλάμ. Οι γελοιογραφίες του θεωρούνται άκρως προσβλητικές από τους περισσότερους μουσουλμάνους.

Το 2005 η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten δημοσίευσε σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ, πυροδοτώντας ένα κύμα κινητοποιήσεων στον μουσουλμανικό κόσμο ενώ έγιναν και πολλές απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του εκδότη και του σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ. Δέκα χρόνια αργότερα, δυο εξτρεμιστές ισλαμιστές εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, στο Παρίσι, γνωστό για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσίευε, και σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Ο Βίλντερς σκοπεύει να διοργανώσει τον διαγωνισμό στα γραφεία του κόμματός του στο κτίριο του κοινοβουλίου. Υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμά του να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει η νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει δηλώσει ότι δεν υποστηρίζει τον διαγωνισμό αλλά θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του Βίλντερς να τον οργανώσει.

Ο Βίλντερς είχε καταδικαστεί το 2016 για υποκίνηση διακρίσεων σε βάρος των Μαροκινών. Δήλωσε ότι χάρηκε με τη σύλληψη του νεαρού άνδρα. «Είναι τρελό που συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά την ανακοίνωση ενός διαγωνισμού γελοιογραφίας», σχολίασε στο Twitter.

Στο Πακιστάν, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τη Λαχόρη για να διαμαρτυρηθούν για τον διαγωνισμό του Βίλντερς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ισλαμιστικού κόμματος Ταχρίκ-ε-Λαμπάικ. Ο ηγέτης του κόμματος, Χαντίμ Χουσάιν Ρίζβι, ζήτησε να απελαθεί ο πρεσβευτής της Ολλανδίας στο Ισλαμαμπάντ.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Τούρκος πιλότος ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση με F-35

https://ift.tt/2oyFF7P

Στις αρχές Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό συντήρησης εκπαιδεύονταν πάνω στο αεροσκάφος F-35, στην πολιτεία της Αριζόνα
Ένας Τούρκος πιλότος πραγματοποίησε την πρώτη πτήση me αεροσκάφος F-35 στις ΗΠΑ στο πλαίσιο συνεχούς εκπαίδευσης, δήλωσε το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο.


Στις αρχές Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό συντήρησης εκπαιδεύονταν πάνω στο αεροσκάφος F-35, στην πολιτεία της Αριζόνα.

Τον Ιούνιο, η Τουρκία πήρε το πρώτο αεροσκάφος F-35, σε μία τελετή που διεξήχθη στο Forth Worth του Τέξας.

Η Τουρκία σχεδιάζει να πάρει 100 μαχητικά F-35 τα επόμενα χρόνια. Βρίσκεται στο πρόγραμμα F-35 από το 1999. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην παραγωγή του αεροσκάφους. Η Alp Aviation, η AYESAS, η Kale Aviation, η Kale Pratt & Whitney και η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία παράγουν εξαρτήματα για το F-35.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Το διαστημόπλοιο New Horizons εντόπισε το ουράνιο αντικείμενο Ultima Thule

https://ift.tt/2PwcHRk


Η ζώνη του Κάιπερ, η οποία βρίσκεται στην εξωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος, αποτελείται απο μικρά ουράνια σώματα, παρόμοια με τον νάνο πλανήτη
Πλούτωνα και κομήτες – Θεωρείται μια δεύτερη ζώνη αστεροοειδών μετά απο την πρώτη μεταξύ του πλανήτη Αρη και του Δία

Το ρεκόρ εντοπισμού διαστημικού σώματος από μεγάλη απόσταση κατέρριψε η διαστημοσυσκευή New Horizons καθώς κατάφερε να διακρίνει και να φωτογραφήσει ένα μικρό, μη φωτισμένο αντικείμενο στη ζώνη του Κάιπερ απο απόσταση 170 εκατ. χιλιομέτρων που έχει βάλλει στόχο να προσεγγίσει σύμφωνα με την NASA. Η διαστημοσυσκευή αναμένεται να περάσει δίπλα από το ουράνιο σώμα, ονόματι Ultima Thule, την 1η Ιανουαρίου του 2019, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ εξερεύνησης πλανητικού σώματος μετά τον Πλούτωνα το 2015.


Ο τηλεσκοπικός τηλεκατευθυνόμενος ανιχνευτής (telescopic Long Range Reconnaissance Imager (LORRI)) του New Horizons πήρε 48 εικόνες του μικρού σώματος, ονόματι Ultima, σε ένα υπόβαθρο πολλών αστεριών στις 16 Αυγούστου και τις απέστειλε στη Γη τις επόμενες μέρες.

Αυτές οι εικόνες είναι επίσης οι πιο απομακρυσμένες που έχουν ληφθεί ποτέ απο τον ήλιο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ με την εικόνα της γης (Pale Blue Dot) που πήρε το Voyager 1 το 1990.

«Το πεδίο εικόνας είναι εξαιρετικά πλούσιο με φόντο αστέρια, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανίχνευση αμυδρών αντικειμένων«, δήλωσε ο Hal Weaver, επιστήμονας στο πρόγραμμα New Horizons και κύριος ερευνητής του LORRI από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Johns Hopkins στο Laurel, Maryland. «Είναι πραγματικά σαν την εύρεση μιας βελόνας στα άχυρα…»

Η ζώνη του Κάιπερ, η οποία βρίσκεται στην εξωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος, αποτελείται απο μικρά ουράνια σώματα, παρόμοια με τον νάνο πλανήτη Πλούτωνα και κομήτες. Θεωρείται μια δεύτερη ζώνη αστεροοειδών μετά απο την πρώτη μεταξύ του πλανήτη Αρη και του Δία.

Η ανίχνευση του ουράνιου σώματος Ultima Thule απο την διαστημοσυσκευή New Horizons είναι σημαντική επειδή οι παρατηρήσεις των επομένων τεσσάρων μηνών θα βοηθήσουν την ομάδα αποστολής να βελτιώσουν την πορεία του διαστημοπλοίου προς την πλησιέστερη προσέγγιση στο Ultima την 1η Ιανουαρίου 2019. Το Ultima βρίσκεται εκεί που οι επιστήμονες αποστολής προέβλεπαν, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Προθεσμία 45 μέρες από τη NASA για να σώσει το ρόβερ Opportunity

https://ift.tt/2N76myg


Μια τεράστια αμμοθύελλα έχει σκεπάσει τον γειτονικό πλανήτη από τις 30 Μαΐου, κάτι που έχει οδηγήσει το ρόβερ σε αναγκαστική πολύμηνη σιωπή
Το ρομποτικό ρόβερ Opportunity (Ευκαιρία), το οποίο έχει σιγήσει στον Άρη εδώ και μήνες, ξεμένει από χρόνο και δεν θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες σωτηρίας, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε προθεσμία μόνο 45 ημερών, προτού σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του και το θεωρήσει χαμένη υπόθεση.


Μια τεράστια αμμοθύελλα έχει σκεπάσει τον γειτονικό πλανήτη από τις 30 Μαΐου, κάτι που έχει οδηγήσει το ρόβερ σε αναγκαστική πολύμηνη σιωπή. Τελευταία πάντως ο ουρανός του Άρη έχει αρχίσει να καθαρίζει, πράγμα που μπορεί να επιτρέψει σε αρκετό φως του Ήλιου να φθάσει στο Opportunity και να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, ώστε να «αναστηθεί».

Η NASA σκοπεύει να δώσει ένα σχετικά σύντομο χρονικό περιθώριο 45 ημερών, προτού παρατήσει τις προσπάθειές της να το επαναφέρει στη ζωή. Το ρόβερ, που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, έχει χάσει επαφή με τη Γη, καθώς η αρειανή αμμοθύελλα έχει μπλοκάρει τουλάχιστον το 99% του ηλιακού φωτός που φθάνει στην επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη και στα ηλιακά πάνελ του ρόβερ.

Οι μηχανικοί του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της ΝΑSA στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Τζον Κάλας, οι οποίοι το κατασκεύασαν και είναι υπεύθυνοι για το Οpportunity, θα αρχίσουν να στέλνουν ξανά σήματα στο ρόβερ μέσω των κεραιών του Δικτύου Βαθέος Διαστήματος της NASA. Αυτό θα κρατήσει για 45 μέρες, οι οποίες δεν έχουν αρχίσει ακόμη να «τρέχουν», επειδή η NASA περιμένει να καθαρίσει λίγο ακόμη ο αρειανός ουρανός.

Αν μετά τις 45 μέρες δεν υπάρξει ούτε φωνή ούτε ακρόαση, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι η άμμος έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στο ρόβερ, οι χειριστές θα περιμένουν παθητικά μερικούς ακόμη μήνες και τελικά θα το κηρύξουν κι επίσημα νεκρό μάλλον στο τέλος Ιανουαρίου 2019.

Όμως το σκληροτράχηλο ρόβερ, που βρίσκεται σχεδόν 15 χρόνια στον Άρη, σήμερα είναι ακινητοποιημένο στη λεγόμενη «Κοιλάδα της Επιμονής» – μια ονομασία που ίσως αποδειχθεί σημαδιακή. Και άλλες φορές στο παρελθόν το ρόβερ έχει εκπλήξει θετικά τους χειριστές του στη Γη.

Για τελευταία φορά το Opportunity -το οποίο έφθασε στον Άρη τον Ιανουάριο του 2004- επικοινώνησε με τη Γη στις 10 Ιουνίου. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του και εκ των πραγμάτων δεν είναι γνωστό σε ποια κατάσταση βρίσκεται.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες και μηχανικοί της NASA «ποντάρουν» για μια ακόμη φορά στους εποχικούς αρειανούς ανεμοστρόβιλους. Αν κάποιος από αυτούς περάσει κοντά από το ρόβερ, μπορεί να το καθαρίσει από τη σκόνη που έχει επικαθήσει πάνω του – κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Από την άλλη, ακόμη κι αν το Opportunity σπάσει τη σιωπή του και «τηλεφωνήσει» στη Γη, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι σε θέση επίσης να συνεχίσει τις…βόλτες του, καθώς άλλα ζωτικά συστήματά του μπορεί να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Το Opportunity και το δίδυμο Spirit είχαν αρχικά προγραμματισθεί για αποστολές διάρκειας μόνο 90 αρειανών ημερών (κάθε αρειανή μέρα είναι περίπου 40 λεπτά μεγαλύτερη από τη γήινη), χρονικό διάστημα που το μεν πρώτο ξεπέρασε κατά 60 φορές, ενώ το δεύτερο κατά 20 (το Spirit κηρύχθηκε «νεκρό» το Μάιο 2011).

«Σε καταστάσεις όπως αυτή, ελπίζεις για το καλύτερο, αλλά σχεδιάζεις για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Κάλας.

via Blogger anatakti.gr