Daily Archives: 1 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Η Σαουδική Αραβία θέλει να μετατρέψει το Κατάρ σε νησί!

https://ift.tt/2LM7Rxd


Ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος ειδήσεων Sabq ανέφερε κυβερνητικά σχέδια για την
κατασκευή ενός καναλιού μήκους 60 χλμ και πλάτους 200 μ. που εκτείνεται σε όλη τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ

Ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος είπε την Παρασκευή, ότι το βασίλειο προχώρησε με ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει το σκάψιμο ενός καναλιού που ουσιαστικά θα μετατρέψει τη γειτονική χερσόνησο του Κατάρ σε νησί, εν μέσω της συνεχιζόμενης διπλωματικής διαμάχης μεταξύ των εθνών του Κόλπου.


«Περιμένω ανυπόμονα για λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποίηση του έργου της Νήσου Salwa, ένα σπουδαίο ιστορικό έργο που θα αλλάξει τη γεωγραφία της περιοχής», δήλωσε στο Twitter ο Saud al-Qahtani, ανώτερος σύμβουλος του Crown Prince Mohammed bin Salman.

Το σχέδιο, το οποίο θα διαχώριζε φυσικά τη χερσόνησο του Κατάρ από την ηπειρωτική Σαουδική Αραβία, είναι το πιο πρόσφατο σημείο σε μια διαρκή 14μηνη διαμάχη μεταξύ των δύο κρατών.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έκοψαν διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017 , κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και ότι είναι πολύ κοντά στον αντίπαλο αντιπάλου του Ριάντ, το Ιράν.

Τον Απρίλιο, ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος ειδήσεων Sabq ανέφερε κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή ενός καναλιού μήκους 60χλμ και πλάτους 200μ που εκτείνεται σε όλη τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ.

Μέρος του καναλιού, το οποίο θα κοστίσει μέχρι 2,8 δισ. ριάλια (750 εκατ. δολάρια), θα προοριζόταν για εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων, ανέφερε.

Πέντε ανώνυμες εταιρείες που εξειδικεύονται στην εκσκαφή καναλιών είχαν προσκληθεί να υποβάλουν προσφορά για το έργο και ο νικητής θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα Makkah τον Ιούνιο.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Σώα η αγνοούμενη κολυμβήτρια στον Σχινιά

https://ift.tt/2wA6lsZ


Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα είχε κολυμπήσει και βγει στην ξηρά μόνη της σε άλλο σημείο
της ακτής Καλά στην υγεία της είναι η 75χρονη κολυμβήτρια τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί νωρίς το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά Μαραθώνα, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».
Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα είχε κολυμπήσει και βγει στην ξηρά μόνη της σε άλλο σημείο της ακτής.

Για την αναζήτησή της είχαν κινητοποιηθεί πλωτό του λιμενικού, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτης δύτης.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Μαρτυρία-σοκ, 37 χρόνια μετά: «Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ σκότωσε τη Νάταλι Γουντ!»

https://ift.tt/2PWbNOY

Ο καπετάνιος του σκάφους της μοιραίας νύχτας της 28ης Νοεμβρίου 1981 γυρίζει τον χρόνο πίσω και αποκαλύπτει όλα τα δραματικά γεγονότα, που οδήγησαν στον θάνατο της διάσημης ηθοποιού

Τριάντα επτά χρόνια μετά τον θάνατο της διάσημης ηθοποιού Νάταλι Γουντ, το μυστήριο παραμένει άλυτο, όπως και η… γλώσσα του συζύγου της, επίσης διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο οποίος δεν έχει «σπάσει» τη σιωπή του για τις συνθήκες του χαμού της.

Μία νέα μαρτυρία, ωστόσο, επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση, καθώς ο καπετάνιος του σκάφους, Ντένις Ντέιβερν, που ήταν και ο ένας εκ των τριών ανθρώπων που την βρήκαν νεκρή εκείνη τη μοιραία νύχτα της 28ης Νοεμβίου 1981, ισχυρίζεται ευθέως ότι ο δολοφόνος της Γουντ ήταν ο ίδιος ο άντρας της!

 Ο καπετάνιος δήλωσε ότι πιστεύει πως την Γουντ την σκότωσε ο ίδιος της ο Βάγκνερ -και μάλιστα υποστηρίζει ότι του ζήτησε, όταν εκείνη αρχικά εξαφανίστηκε, να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια αναζήτησης. Ο καπετάνιος ήταν ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο γιοτ «Splendour» στις 28 Νοεμβρίου 1981. Μαζί του στο σκάφος ήταν η Νάταλι Γουντ, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο επίσης διάσημος ηθοποιός, Κρίστοφερ Γουόκεν.

Εκείνο το Σαββατοκύριακο, το ζευγάρι καβγάδιζε ασταμάτητα, θυμάτα ο καπετάνιος. Μάλιστα, η Γουντ του είχε ζητήσει να καλέσει ένα υδροπλάνο, για να την πάρει από εκεί. Επίσης, θυμάται ότι ο Βάγκνερ είχε μαλώσει με τον Γουόκεν για την συμπεριφορά του απέναντι στην ηθοποιό. Η μαρτυρία του Ντέιβερν είναι πολύ σημαντική. Λέει ότι το βράδυ της εξαφάνισης της Νάταλι Γουντ εκείνη είχε τσακωθεί πολύ άσχημα με τον σύζυγό της και την είδε να τρέχει κλαίγοντας στο δωμάτιό της. Το ίδιο έκανε και ο Γουόκεν, ο οποίος επίσης κλείστηκε στην καμπίνα του, στο βάθος του σκάφους, ενώ ο Βάγκνερ έμεινε εκεί που ήταν και άρχισε να πίνει με τον καπετάνιο.

Αργότερα ο Βάγκνερ πήγε να ελέγξει τι έκανε η γυναίκα του και ο Ντέιβερν ισχυρίζεται ότι πάλι μάλωσαν. Όταν πήγε να δει τι γίνεται, ο Βάγκνερ του ζήτησε να φύγει. Όπως λέει, πιστεύει ότι ο Βάγκνερ σκότωσε την Γουντ και την πέταξε στη θάλασσα. Λέει επίσης ότι, όταν πήγε στο πίσω μέρος του σκάφους, βρήκε τον Βάγκνερ στα σκαλοπάτια και παρατήρησε ότι έλειπε η βοηθητική λέμβος και η Γουντ. Τότε, όπως λέει, άρχισε τις έρευνες. «Έβαλα μπροστά τις μηχανές, για να αρχίσω να ψάχνω. Τότε ο Βάγκνερ είπε: «Όχι, όχι, μην το κάνουμε αυτό. Να μείνουμε εδώ. Ελα να πιούμε άλλο ένα μπουκάλι κρασί»».

Ο καπετάνιος λέει ότι, όταν βρέθηκε το πτώμα της ηθοποιού, εκείνος πήγε να την αναγνωρίσει και όχι ο Ρόμπερτ Βάγκνερ. Το πτώμα της βρέθηκε το απόμενο πρωί κοντά στο βαρκάκι, μισό μίλι από το σκάφος. Λέει επίσης ότι αυτό που ακολούθησε ήταν επί της ουσίας μία προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα.

Η αστυνομία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση του θανάτου της Νάταλι Γουντ τον Φεβρουάριο του 2018, με βασικό ύποπτο τον Ρόμπερτ Βάγκνερ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να μιλήσει στις Αρχές.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Μοναδικές φωτογραφίες από τα άγρια άλογα του Πεταλά του Δήμου Αμφιλοχίας

https://ift.tt/2wC5uaE


Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο προφίλ της στο facebook η «Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας»
Τα πανέμορφα άγρια άλογα στο όρος Πεταλάς του Δήμου Αμφιλοχίας απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.
Σύμφωνα με ειδικούς, τα άγρια άλογα του Πεταλά ανήκουν στη φυλή της Πίνδου, γνωστή από την αρχαιότητα για την ανθεκτικότητά της στις κακουχίες, ενώ ποτέ δεν έχει υπολογιστεί ο αριθμός τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο προφίλ της στο facebook η «Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας».

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Νέα μελέτη: Το ελαιόλαδο μπορεί να αποδειχτεί καλύτερο από το Viagra

https://ift.tt/2MG5G3B

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Χριστίνα Χρυσοχόου, επιμελήτρια της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθήνας μόλις εννέα κουταλιές ελαιολάδου αρκούν για τη μείωση της στυτικής δυσλειτουργίας κατά 40%
Για να αντιμετωπίσετε την ανικανότητα, μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο, υποδηλώνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιλάβετε μερικές κουταλιές ελαιολάδου στη διατροφή σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να καταλήξει να είναι πιο αποτελεσματικό από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τους ερευνητές.


Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Χριστίνα Χρυσοχόου, επιμελήτρια της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθήνας μόλις εννέα κουταλιές ελαιολάδου αρκούν για τη μείωση της στυτικής δυσλειτουργίας κατά 40%.

Η έρευνα έγινε στην Ικαρία σε δείγμα πάνω από 600 ανδρών, 67 ετών, που ακολουθούσαν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής (με πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς, όπως και ελαιόλαδο) και παρατηρήθηκε ότι είχαν λιγότερα προβλήματα ως προς την επίτευξη στύσης, ενώ μερικοί παρουσίαζαν και βελτιωμένες σεξουαλικές επιδόσεις.

Το ελαιόλαδο έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι παρέχει πλήθος θετικών επιδράσεων στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων και του κυκλοφορικού συστήματος. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, κάτι που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό αποτέλεσμα ενισχυόταν αν οι συμμετέχοντες επίσης περιελάμβαναν στην εβδομαδιαία διατροφή τους 13 μερίδες λαχανικών, έξι φρούτα, τρεις μερίδες ψαριών και δύο μερίδες φασολιών.

«Οι άνδρες που έκαναν μεσογειακή διατροφή, καταναλώνοντας αρκετό ελαιόλαδο, είδαν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας να μειώνεται κατά 40% στην τρίτη ηλικία», εξήγησε η κ. Χρυσοχόου.

Και συμπλήρωσε πως οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλα οφέλη για όσους άνδρες επιζητούν μια υγιή σεξουαλική ζωή μέχρι τα γεράματα.

«Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής κρατά υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου, όπως διαβήτη, υπέρτασης και κεντρικού τύπου παχυσαρκίας», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «η μεσογειακή διατροφή προσφέρει μια μακροπρόθεσμη βελτίωση στην ερωτική απόδοση των ανδρών, εν αντιθέσει με τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία που έχουν μεσοπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και αρκετές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως οι κεφαλαλγίες και οι διαταραχές όρασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 20% των ανδρών που μελετήθηκαν είχαν στυτική δυσλειτουργία, ενώ στην ίδια ηλικιακή ομάδα συνήθως το ποσοστό των προβλημάτων στύσης αφορά περίπου το 50% των 60αρηδων.

Η ομάδα της Χριστίνας Χρυσοχόου παρατήρησε ότι η μεσογειακή διατροφή και ειδικά το ελαιόλαδο είχαν θετική επίδραση αορτή, την κεντρική αρτηρία που στέλνει αίμα στην καρδιά και το υπόλοιπο σώμα.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Προχωρά η ανάπλαση του Μικρολίμανου

https://ift.tt/2wzzcx1


Ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου, είναι ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης
Ομόφωνα ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση της μελέτης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ)».

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του στο Σώμα τόνισε χαρακτηριστικά ότι λύνεται μία παθογένεια δεκαετιών στην πόλη.

Επεσήμανε πως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου, είναι ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας.

«Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014, υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών στο Μικρολίμανο, μέχρι τέλος του ίδιου έτους ενώ δεν υπήρχε και καμία μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε να διεκδικούμε παρατάσεις για το θέμα των κατεδαφίσεων με τροπολογίες στη Βουλή, ώστε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτές και να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό μια ολοκληρωμένη μελέτη», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σχετικά με το Μικρολίμανο, επισημαίνοντας: «οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες που φτάσαμε να μιλάμε ουσιαστικά μετά από 4 χρόνια, για τη δημοπράτηση. Θυμίζω, βεβαίως, ότι έκανε να συνεδριάσει 13 μήνες η Επιτροπή Αιγιαλού και άλλους 12 και πλέον μήνες να βγει το ΦΕΚ. Είναι γνωστές οι καθυστερήσεις που υπάρχουν από την κεντρική διοίκηση που μας ξεπερνούν ως Δήμο».

Ωστόσο, ο κ. Μώραλης τόνισε την σημαντικότητα της ψήφισης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να προχωρήσει το έργο, εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. «Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Έχει περάσει Αρχιτεκτονική Επιτροπή και από τις αρμόδιες επιτροπές. Εφόσον ψηφιστεί σήμερα η σκοπιμότητα της μελέτης, θα κάνουμε Προγραμματική με την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, Ελεγκτικό Συνέδριο και Δημοπράτηση μέχρι τον Δεκέμβριο».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε τις θετικές προοπτικές του επικείμενου έργου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ανάγκη υλοποίησής του, καθώς και για την επίσπευση των ενεργειών, για να ξεκινήσει το έργο.

Ο κ. Μώραλης τόνισε την αλλαγή που θα φέρει στην περιοχή του Μικρολίμανου το έργο της Ανάπλασης. «Είναι μία ωραία ανάπλαση, που φιλοδοξούμε να αλλάξει την περιοχή. Στόχος μας είναι να επικρατήσει η νομιμότητα και να μπορέσει το Μικρολίμανο ως μία από τις πιο ωραίες περιοχές της Αττικής αλλά και της χώρας, να γίνει πλέον επισκέψιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάπλαση της περιοχής σε ένα καθορισμένο νομικό πλαίσιο, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι το τοπίο θα αλλάξει και με το κομμάτι ανάπλασης από την Ακτή Δηλαβέρη έως το ΣΕΦ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη νέα θητεία της Δημοτικής Αρχής, όποια και αν είναι.

«Θα αλλάξει όλο το τοπίο και θα κάνει την περιοχή επισκέψιμη και θεωρώ και τις επιχειρήσεις πιο ισχυρές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης εξήγησε ότι για τον τρόπο λειτουργίας του Μικρολίμανου, με τη νέα του μορφή, θα περάσει κανονισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο, με όλες τις λεπτομέρειες.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Τέλος ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε στο Σώμα αναλυτικά η μελέτη και είχαν την ευκαιρία οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να κάνουν ερωτήσεις επί του θέματος και να τους λυθεί κάθε απορία σχετικά με τη μελέτη.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Επιστήμονες έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη νερού στον Δία

https://ift.tt/2Q1kcAW

Κοιτώντας από τηλεσκόπια εδάφους σε μήκος κύματος ευαίσθητο στη θερμική ακτινοβολία που διαρρέει από τα βάθη της επίμονης καταιγίδας του Δία, το Μεγάλο Κόκκινο Σημείο, ο Gordon Bjoraker και η ομάδα του ανίχνευσαν τις χημικές υπογραφές του νερού κάτω από τα βαθύτερα σύννεφα του πλανήτη
Aστροφυσικοί στο Kέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει νερό στην ατμόσφαιρα του Δία.

Κοιτώντας από τηλεσκόπια εδάφους σε μήκος κύματος ευαίσθητο στη θερμική ακτινοβολία που διαρρέει από τα βάθη της επίμονης καταιγίδας του Δία, το Μεγάλο Κόκκινο Σημείο, ο Gordon Bjoraker και η ομάδα του ανίχνευσαν τις χημικές υπογραφές του νερού κάτω από τα βαθύτερα σύννεφα του πλανήτη.

Η πίεση του νερού, συμπέραναν οι ερευνητές, σε συνδυασμό με τις μετρήσεις τους για οξυγόνο, μονοξείδιο του άνθρακα, υποδηλώνουν ότι ο Δίας έχει δύο έως εννέα φορές περισσότερο οξυγόνο από τον ήλιο. Αυτό το εύρημα υποστηρίζει μοντέλα θεωρητικής και προσομοίωσης υπολογιστών που έχουν προβλέψει άφθονο νερό στον Δία, κατασκευασμένο από οξυγόνο μαζί με μοριακό υδρογόνο.

Το πείραμα θα μπορούσε να αποτύχει, καθώς η Μεγάλη Κόκκινη Κηλίδα του Δία είναι γεμάτη από πυκνά σύννεφα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διαφυγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και δεν αποκαλύπτει τίποτα στους αστρονόμους για τη χημεία που επικρατεί στο εσωτερικό της καταιγίδας.

«Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο πυκνή ώστε να εμποδίζει την ικανότητά μας να δούμε βαθιά», δήλωσε ο Bjoraker. «Αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη».

Η νέα τεχνολογία φασματοσκοπίας έδωσε στην ομάδα μια ώθηση στην αναζήτηση βαθιά μέσα στο Δία. «Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ας δούμε τι υπάρχει εκεί έξω», πρόσθεσε ο Bjoraker.

Τα δεδομένα που συλλέγουν θα συμπληρώσουν τις πληροφορίες που συλλέγει το διαστημικό σκάφος Juno της NASA καθώς πετά γύρω από τον πλανήτη από βορρά προς νότο, μία φορά κάθε 53 ημέρες.

Το Juno αναζητά επίσης νερό με το φασματόμετρο υπέρυθρης ακτινοβολίας του και με ένα μικροκυματικό ραδιόμετρο που μπορεί να ανιχνεύσει βαθύτερα από ό,τι έχει δει ο καθένας.

Αν το Juno επιστρέψει παρόμοια ευρήματα νερού, υποστηρίζοντας έτσι την τεχνική εδάφους του Bjoraker, θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο παράθυρο για την επίλυση του προβλήματος ύδατος, δήλωσε ο Amy Simon του Goddard, ειδικός πλανητικής ατμόσφαιρας.

«Αν λειτουργήσει, τότε ίσως μπορούμε να την εφαρμόσουμε αλλού, όπως ο Κρόνος, ο Ουρανός ή ο Ποσειδώνας, όπου δεν έχουμε Juno», είπε.

Το Juno είναι το πιο πρόσφατο διαστημόπλοιο που έχει στόχο να βρει νερό στον Δία, πιθανώς σε μορφή αερίου, σε αυτόν τον γιγαντιαίο πλανήτη. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για το πώς σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα, και μάλιστα για το πώς έχουν αναπτυχθεί άλλα ηλιακά συστήματα.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ο Dan Bilzerian πλέον καταζητείται! (pics)

https://ift.tt/2C349Q5

Σε περιπέτειες μπήκε ο αυτοαποκαλούμενος «Βασιλιάς του Instagram» για τον οποίο πλέον εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.
Η πρόσφατη παρουσία του Dan Bilzerian στην Αρμενία, της οποίας έγινε πολίτης και γράφτηκε στις στρατιωτικές δυνάμεις, τον έβαλε σε περιπέτειες…

Και αυτό γιατί επισκέφτηκε την περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία διεκδικείται τόσο από την Αρμενία, όσο και από το Αζαρμπαϊτζάν, η οποία εξέδωσε ένταλμα για την σύλληψή του.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στις κατηγορίες υπάρχει και αυτή της παράνομης κατοχής εκρηκτικών, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν να δοκιμάζει διάφορα όπλα σε ένα πεδίο βολής.

Φυσικά, ο αυτοαποκαλούμενος «Βασιλιάς του Instagram» δεν κινδυνεύει, καθώς η κίνηση αυτή είναι εντυπώσεων λόγω της κόντρας των δύο χωρών.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Πώς γίνεται το ανθρώπινο σώμα μετά από 55 ώρες κολύμβηση

https://ift.tt/2PVf0hV

Από μικρός ο Maarten van der Weijden από την Ολλανδία, θεωρείτο ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο κολύμβησης. Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η καριέρα του, στα 19 του χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο.

Οπως αναφέρει το Bored Panda που παρουσιάζει το θέμα, οι προβλέψεις των γιατρών δεν ήταν ελπιδοφόρες και είπαν ότι υπήρχε μια πολύ μικρή πιθανότητα να επιβιώσει από τη λευχαιμία. Αλλά ο Maarten τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος.

Κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο και να επιστρέψει στην κολύμβηση ενώ απέσπασε και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.
Οι περισσότεροι αθλητές είναι γνωστό ότι αγγίζουν τα όρια τους και ο Maarten σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πρόσφατα o κολυμβητής προσπάθησε να κολυμπήσει απόσταση 200 χιλιομέτρων, στη βόρεια Ολλανδία, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα του καρκίνου.
Το κολύμπι ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 3 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και σύντομων διαστημάτων ανάπαυσης. Ωστόσο, καθώς κολυμπούσε, αρρώστησε και το νερό κρίθηκε πάρα πολύ μολυσμένο, για να συνεχίσει. Είχε  όμως καταφέρει να κολυμπήσει απόσταση 163 χιλιομέτρων σε 55 ώρες. Και παρόλο που δεν κατάφερε να πιάσει τον αρχικό  στόχο, συγκέντρωσε ποσό που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια δολάρια!

Δείτε πώς τα κατάφερε

via Blogger anatakti.gr