Daily Archives: 29 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

ΘΑΛΑΣΣΑ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Άγρια συμπλοκή στο hot spot της Μαλακάσας

https://ift.tt/2OknbGr


Νεκρός ένας μετανάστης Τραυματίστηκαν άλλα οκτώ άτομα, που διακομίστηκαν
σε νοσοκομεία  Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ μεταναστών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μαλακάσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν άλλα οκτώ άτομα, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασαν οι άγριες συμπλοκές στο hot spot, με την Ασφάλεια Αττικής να διεξάγει ερευνά την υπόθεση.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Πλημμυρίζει το Κιάτο – Απειλεί ο Σύθας το Ξυλόκαστρο

https://ift.tt/2Is8snx

Στο μάτι του κυκλώνα αυτή την ώρα η Κορινθία.Απο την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά φέρνει προβλήματα και απειλεί.Ήδη το Κιάτο έχει πλημμυρίσει και το Ξυλόκαστρο απειλείται απο την υπερχείλιση του Σύθα.

Ο κεντρικός δρόμος του Κιάτου, στο κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες

Κιάτο
kiato1
Kiato2
kiato3


via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ο κυκλώνας Ζορμπάς σε φωτογραφία του δορυφόρου Sentinel-3

https://ift.tt/2OodRBA


Στις Σπέτσες, την Αλαγονία Μεσσηνίας και το Κρανίδι Αργολίδας τα μεγαλύτερα ύψη
βροχής μέχρι το απόγευμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-3 του προγράμματος παρατήρησης της Γης Copernicus της ΕΕ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είχαν πέσει στις Σπέτσες (118 χιλιοστά), στην Αλαγονία Μεσσηνίας (112 χιλιοστά) και το Κρανίδι Αργολίδας (111 χιλιοστά).

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό Παπάγου (71 χιλιοστά). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΑΑ, οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Οι πιο δυνατοί άνεμοι που είχε καταγράψει το δίκτυο των 320 σταθμών του ΕΑΑ, ήταν στην Καλαμάτα (103 χιλιόμετρα την ώρα) και στο λιμάνι της Πάτρας (93 χλμ/ώρα).

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ζορμπάς: Τα 117 χιλιοστά έφτασε η βροχή στις Σπέτσες

https://ift.tt/2IusT3m


Ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά πλήττουν σε περιοχές της Πελοποννήσου  Έντονες
βροχοπτώσεις όπου το ύψος της βροχής έχει ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά είναι σε εξέλιξη σε περιοχές της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας κινείται προς την Αττική.
Στις Σπέτσες η βροχή έφτασε τα 117 χιλιοστά, σύμφωνα με την μέτρηση του τοπικού σταθμού στις 17:40, ενώ λίγο βορειότερα, στο Κρανίδι, το ύψος της βροχής αγγίζει τα 111 χιλιοστόμετρα.
Ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας.

Δείτε τον πίνακα του meteo.gr

MaxRainf1_29092018


via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Μάτι: Πλημμύρισαν οι δρόμοι

https://ift.tt/2OpmETE


Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση σε Λεωφόρο Μαραθώνος, Πικέρμι, Νέο Βουτζά, Ζούμπερι και Μάτι  Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε
η καταιγιδα που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την Ανατολική Αττική.Όπως σας έχουμε ενημερώσει προβλήματα αυτή την ώρα παρουσιάζονται στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι, στο Νέο Βουτζά, αλλά και στο Ζούμπερι και το Μάτι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Πλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών Αθηνών στο 117ο χιλιόμετρο στο Ξυλόκαστρο

https://ift.tt/2IrIPU3


Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Μαραθώνος
στο ύψος του Πικερμίου.
Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr, τα νερά έχουν πλημμυρίσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα της εθνικής οδού στο 117ο χιλιόμετρο. Περίπου στις 19:00 το απόγευμα, έπειτα από προσπάθειες των συνεργείων που διαχειρίζονται την εθνική οδό άνοιξε η μία λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να συνεχίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την Αθήνα.
Προβλήματα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πάτρα δεν παρατηρούνται αυτή την ώρα.

Μικρολίμανο: Πλημμύρισε ο δρόμος, διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά παραλιακή στο Μικρολίμανο

Η καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα την Αττική, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κυκλογορία των οχημάτων, σε περιοχές όπου σωρρεύτηκαν όμβρια ύδατα, όπως στην Λ. Μεσογείων, στο ύψος του σταθμού του Μετρό «Χολαργός», ενώ λόγω πλημμύρας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Μικρολίμανο, στον Πειραια, στο ύψος του «Γ. Καραϊσκάκης».

Κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στην Κινέττα από το 54ο εως το 57ο χλμ.

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές της κυκλοφορίας στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας προχώρησε απο νωρίς το Σάββατο η Aστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία :

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).
Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).
Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.

Παρακαλούνται οι οδηγοί:

να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,
να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες,
να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και
να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΜΠΟΥΡΤΖΙ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

«Σπάρταθλον 2018»: Νικητής ο Ιάπωνας Ισικάουα

https://ift.tt/2DF1ZH3


Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισαν οι αθλητές ο αγώνας
ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα – Κορυφαίοι Έλληνες οι Πολυμένης. Μαντά

Ο Ιάπωνας Γιοσιχίκο Ισικάουα αναδείχθηκε νικητής του 36ου ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, αφού κάλυψε τα 246 χλμ της διαδρομής σε 22 ώρες 55 λεπτά 14 δευτερόλεπτα.


Ο αγώνας στη Σπάρτη ολοκληρώθηκε, όπως ακριβώς ξεκίνησε την Παρασκευή από την Αθήνα, δηλαδή υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση η οποία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα κι έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των αθλητών στα ορεινά και σκοτεινά μονοπάτια της διαδρομής.

Μάλιστα από το μεσημέρι και μετά, αντί για μείωση, υπήρξε ένταση των φαινομένων με αποτέλεσμα πολλοί δρομείς να εγκλωβιστούν στο 68ο και στο 69ο σημείο ελέγχου (λίγο έξω από το χωριό Βουτιάνοι), λόγω της κακοκαιρίας (δυνατοί άνεμοι και βροχή). Για το λόγο αυτό η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να επιτραπεί στους συνοδούς να βρίσκονται δίπλα στους δρομείς, να τους βοηθούν και να τους προστατεύουν ώστε να φθάσουν στον τερματισμό με ασφάλεια και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισικάουα τερμάτισε στο άγαλμα του Λεωνίδα λίγο πριν τις 06.00 το πρωί και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες κατοίκους της Σπάρτης που παρά το δύσκολο της ώρας και τις καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στον τερματισμό, μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Βαλιώτη. Ο Ιάπωνας δρομέας το 2017 ήταν 4ος.

«Από το 130 χλμ και μετά τα πόδια μου έβγαλαν φτερά. Ανέβασα το ρυθμό μου, πέρασα τον Ολιβέιρα και από εκεί και μετά έβλεπα μόνο την Σπάρτη, είπε ο Ισικάουα μετά τον τερματισμό του»

Τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν δύο επίσης γνώριμοι του Σπάρταθλον από τον περσινό αγώνα. Ο λόγος για τον Τσέχο Μπρούνο Ράντεκ που, όπως και το 2017, πήρε τη 2η θέση με 23 ώρες 37 λεπτά 28 δευτερόλεπτα και τον Πορτογάλο Ζοάο Ολιβέιρα ο οποίος κατετάγη 3ος (επίσης ήταν 3ος πέρυσι) με 24 ώρες 34 λεπτά 30 δευτερόλεπτα.

«Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα από το 90ο χλμ μέχρι και το 130ό με στομαχικές διαταραχές και με κράμπες και προς στιγμήν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την προσπάθειά μου, Αμέσως όμως μετά το Ζευγολατιό ανέκτησα προοδευτικά τις δυνάμεις μου και συνέχισα με σταθερό τέμπο προσπερνώντας τους προπορευόμενους αθλητές», είπε ο Ράντεκ.

Εμφανώς καταπονημένος τερμάτισε ο Ολιβέιρα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και αμέσως αγκάλιασε τη σύζυγό του που τον ανέμενε, ενώ φώναξε «ευχαριστώ» προς τον κόσμο που τον χειροκροτούσε.

Την 4η θέση πήρε ο Ούγγρος Τάμαζ Μπόντις με 24.59.19, την 5η ο Τσέχος Μίλαν Σόμνι με 25.23.43 και την 6η ο Ρώσος Ιβάν Ζαμάρσκι με 25.37.05.

Ο Γιάννης Πολυμένης ήταν ο καλύτερος Έλληνας, αφού τερμάτισε 20ος σε 27.27.30 και την Τζο Μαντά να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση στις γυναίκες. Η Ελληνίδα δρομέας, πήρε την 4η θέση στις γυναίκες (28η στο σύνολο) με 28.35.33, χάνοντας για λίγο μια θέση στο βάθρο αφού 3η κατετάγη η Φινλανδή Τέλια Χονκόνεν με 28.34.29.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Ουγγαρέζα Σουζάνα Μάραζ με 27.05.28 και 2η η Τσέχα Κατερίνα Κασπάροβα με 27.47.16.

Δεύτερος καλύτερος Έλληνας και 29ος στο σύνολο ήταν ο Βαγγέλης Μπάκας με 28.39.10, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Κούβαλης (35ος) με 29.13.39, Ηλίας Μπάκας (38ος) με 29.26.24 και Γιώργος Γκόλης (53ος) με 30.07.17.

Αντίθετα θύματα της δυσκολίας του αγώνα έπεσαν πολλοί αθλητές που δεν κατάφεραν να τερματίσουν. Μεταξύ τους ο έμπειρος Ελληνοαμερικανός δρομέας Ντιν Καρνέζης (είχε και ένα μικρό ατύχημα στο 60ό χλμ της διαδρομής /όταν τον χτύπησε ο καθρέπτης διερχόμενους αυτοκινήτου), αλλά και ο Βρετανός εθελοντής διασώστης Τζον Φολάντεν. Επίσης από τις ελληνικές συμμετοχές δεν τερμάτισαν οι Τάσσιος και Κρυστάλλης.

Το χρονικό όριο τερματισμού των αθλητών ολοκληρώνεται στις 19.00,με την συμπλήρωση δηλαδή 36 ωρών από την εκκίνηση.

Κι αν όλοι οι συμμετέχοντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τον εκπληκτική τους προσπάθεια, το ίδιο ισχύει και για τους 400 εθελοντές οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν δίνοντας το παρών σε απόμακρα σημεία της διαδρομής, συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή του Σπάρταθλον 2018.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Βελεστίνο: Τρένο ακινητοποιήθηκε λόγω… αγριογούρουνων

https://ift.tt/2R9HNji


Οι επιβάτες τρόμαξαν από το δυνατό τράνταγμα, με το τρένο να ακινητοποιείται και τα
φώτα να πέφτουν Μία απίστευτη ταλαιπωρία πέρασαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Λάρισα – Βόλος, όταν τα ξημερώματα το τρένο έπεσε πάνω σε ένα κοπάδι αγριογούρουνων.
Σύμφωνα με το lamiareport, το πρώτο τρένο της γραμμής που αναχωρεί τα ξημερώματα από την Λάρισα, έπεσε στο ύψος του Βελεστίνου επάνω σε ένα κοπάδι αγριογούρουνων.

Οι επιβάτες τρόμαξαν από το δυνατό τράνταγμα, με το τρένο να ακινητοποιείται και τα φώτα να πέφτουν.

Τελικά μεταφέρθηκαν στον Βόλο με λεωφορείο με δύο ώρες καθυστέρηση.

Πηγή: lamiareport.gr

via Blogger anatakti.gr