Daily Archives: 3 Σεπτεμβρίου, 2018

Εικόνα

Με ελληνική συμβολή ο πρώτος ακουστικός εκτυπωτής που τυπώνει με ηχητικά κύματα

https://ift.tt/2NdOEcu


Η ομάδα των ερευνητών, που περιλάμβανε έναν Έλληνας επιστήμονα της διασποράς στην Ελβετία, ανακάλυψε μία πρωτοποριακή μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης με τη βοήθεια του ήχου
Ερευνητές της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένης Επιστήμης και του Ινστιτούτου Wyss του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, καθώς και ένας Έλληνας ερευνητής της διασποράς στην Ελβετία, ανακάλυψαν μία πρωτοποριακή μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης με τη βοήθεια του ήχου. Δημιούργησαν τον πρώτο εκτυπωτή που χρησιμοποιεί ακουστικά κύματα για να δώσει το επιθυμητό σχήμα σε σταγονίδια «μελάνης» διαφόρων παχύρρευστων υλικών.


Ο ακουστικός εκτυπωτής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για τη σύνθεση (εκτύπωση) βιοφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, καθώς επίσης τροφίμων, οπτικών και αγώγιμων υλικών κ.ά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια εμβιομηχανικής Τζένιφερ Λιούις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», εκτύπωσαν με επιτυχία μικροκάψουλες με τη χρήση μίας μεγάλης γκάμας υγρών διαλυμάτων ως πρώτης ύλης (μελάνης), μεταξύ άλλων μελιού, βλαστοκυττάρων, ρητίνης, υγρών μετάλλων κ.ά.

Στην έρευνα συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Δήμος Πουλικάκος, διευθυντής του Εργαστηρίου Θερμοδυναμικής στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες του Τμήματος Μηχανολόγων και Χημικών Μηχανικών της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, ο οποίος είναι απόφοιτος του ΕΜΠ.

«Χειραγωγώντας τις ακουστικές δυνάμεις, δημιουργήσαμε μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει την εκτύπωση μυριάδων υλικών σε μορφή σταγονιδίων. Η τεχνολογία μας θα έχει άμεση επίπτωση στη φαρμακευτική βιομηχανία, ενώ στην πορεία μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική πλατφόρμα και για πολλές άλλες βιομηχανίες» δήλωσε η κ. Λιούις.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν χρησιμοποιήσει κύματα ήχου για να αψηφήσουν τη βαρύτητα και να ανυψώσουν σωματίδια δημιουργώντας κατάλληλες ηχητικές ελκτικές ακτίνες. Αυτήν τη φορά αξιοποίησαν τις ιδιότητες του ήχου για να κάνουν το ακριβώς αντίθετο, να ενισχύσουν τη βαρύτητα, και έτσι να βελτιώσουν την τεχνολογία εκτύπωσης.

Η διαθέσιμη μέχρι σήμερα τεχνολογία εκτύπωσης μέσω ψεκασμού μελάνης (inkjet) επιτρέπει την παραγωγή σχετικά μεγάλου μεγέθους μικροκαψουλών, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως όχημα για τη μεταφορά φαρμάκων στο σώμα. Όμως, μπορεί να χειρισθεί ρευστά με ιξώδες (πηκτότητα) μόνο έως δέκα φορές μεγαλύτερη του νερού.

Ο νέος εκτυπωτής είναι σε θέση να παράγει μικρότερες μικροκάψουλες και -το κυριότερο- από πολύ πιο παχύρρευστα και κολλώδη υλικά, όπως ορισμένα βιοπολυμερή, κυτταρικά διαλύματα κ.ά., που είναι 100 φορές πιο παχύρρευστα από ό,τι το νερό. Μερικά χρήσιμα βιοπολυμερή που περιέχουν σάκχαρα είναι τόσο κολλώδη όσο το μέλι, φθάνοντας να έχουν ιξώδες έως 25.000 φορές μεγαλύτερο του νερού. Έως τώρα αυτά τα υλικά δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως «μελάνη» για τρισδιάστατη εκτύπωση.

Τα ηχητικά κύματα επιταχύνουν τα σταγονίδια «μελάνης» ακόμη και πολύ παχύρρευστων υλικών, προσδίδοντάς τους πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από την κανονική, τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι το βαρυτικό πεδίο της Γης στο επίπεδο της θάλασσας.

«Η νέα τεχνική δημιουργεί ένα ακουστικό πεδίο, που κυριολεκτικά αποσπά τα μικροσκοπικά σταγονίδια από το ακροφύσιο, περίπου όπως τα μήλα πέφτουν από ένα δέντρο» δήλωσε ο ερευνητής Ντανιέλε Φορέστι.

Τα υγρά στάζουν, αλλά μόνο με τη δύναμη της βαρύτητας το μέγεθος που έχουν οι σταγόνες, είτε βγαίνουν από μία βρύση, είτε από ένα ακροφύσιο του εκτυπωτή, είναι μεγάλο και ο ρυθμός με τον οποίο βγαίνουν οι σταγόνες είναι δύσκολο να ελεγχθεί με ακρίβεια.

Χάρη, όμως, στα ηχητικά κύματα και στη νέα τεχνολογία με την ονομασία «acoustophoretic printing», μόλις μία σταγόνα «μελάνης» φθάσει στο ακροφύσιο του εκτυπωτή και έχει το επιθυμητό μέγεθος, εκτοξεύεται ταχύτατα και με ελεγχόμενο τρόπο. Όσο πιο ισχυρό είναι το ακουστικό πεδίο του εκτυπωτή, τόσο μικρότερη είναι η σταγόνα που μπορεί να εκτυπωθεί, άσχετα, μάλιστα, με το ιξώδες του χρησιμοποιούμενου ως «μελάνης» υλικού.

Επειδή τα ηχητικά κύματα δεν διαπερνούν τις σταγόνες, η μέθοδος είναι ασφαλής με βιολογικά ευαίσθητα υλικά, όπως ζωντανά κύτταρα και πρωτεΐνες.

Το Γραφείο Ανάπτυξης Τεχνολογίας του Χάρβαρντ κατέχει τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και αναζητά ευκαιρίες εμπορικής αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Έριξαν λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη – Λέρωσαν πλαίσια και βάσεις

https://ift.tt/2NFvtoL

Διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε διάφορα σημεία του Μουσείου  – Έρευνα από την αστυνομία
Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στόχος βανδαλισμού με λάδι, ήταν το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε διάφορα σημεία, τα οποία «προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση» και τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ίχνη που εντοπίστηκαν – κυρίως σε βάσεις και πλαίσια – ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί.

Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τους οποίους συνεργάζεται για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Στα τέλη Ιουλίου, δύο γυναίκες είχαν μπει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και έριξαν ανενόχλητες λάδι, προξενώντας φθορές σε σπάνια εκθέματα. Εκείνη την ώρα, στο μουσείο είχαν βάρδια 20 φύλακες.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ο ακτιβιστής Κον Μπεντίτ απέρριψε πρόταση του Μακρόν

https://ift.tt/2oAq1Zp

«Ανασχηματισμός χωρίς τον Κον Μπετίτ», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σχολιάζοντας την άρνηση του «Κόκκινου Ντάνι» να αναλάβει το τρίτο σημαντικότερο υπουργείο της γαλλικής κυβέρνησης
Η εμβληματική φυσιογνωμία του Μάη του ‘ 68, ο «Κόκκινος Ντάνι», είπε «όχι» στον Εμανουέλ Μακρόν όταν ο Γάλλος πρόεδρος του πρότεινε να καθίσει στην υπουργική καρέκλα του Νικολά Ιλό.

Αν και ο Γαλλογερμανός ακτιβιστής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είχε στηρίξει με θέρμη την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, επέλεξε να μην μπει στην κυβέρνηση.

«Ανασχηματισμός χωρίς τον Κον Μπετίτ», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σχολιάζοντας την άρνηση του «Κόκκινου Ντάνι» να αναλάβει το τρίτο σημαντικότερο υπουργείο της γαλλικής κυβέρνησης: το υπουργείο Οικολογίας.

Η παραίτηση του υπ’ αριθμόν 3 υπουργού της κυβέρνησης Μακρόν, Νικολά Ιλό, την περασμένη εβδομάδα έφερε τα πάνω-κάτω στο Ελιζέ.

Εντός των επόμενων ωρών, ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει ανασχηματισμό -κι όχι μόνο τον διάδοχο του Γάλλου ακτιβιστή οικολόγου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν χρειάζεται επειγόντως «νέο αίμα» για να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του σε μία προσπάθεια να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι πάνω από οκτώ στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι η αποχώρηση του Νικολά Ιλό από το υπουργείο Οικολογίας είναι προς όφελός του, δεν είναι όμως καλή για τη χώρα.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πρώην ευρωβουλευτής και αδιαμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του φοιτητικού κινήματος του Μάη του ’68, θα ήταν μία καλή επιλογή για τον Μακρόν που θέλει να κάνει «λίφτινγκ» στην κυβέρνησή του.

Ο Γερμανογάλλος πολιτικός δηλώνει πάνω απ΄όλα Ευρωπαίος. Ο εμβληματικός ηγέτης του Μάη του ‘ 68 και ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων χθες το βράδυ στο γαλλικό δίκτυο «LCI» ότι «αποφασίσαμε από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο να μην είμαι ο διάδοχος του Νικολά Ιλό».

«Λάβαμε από κοινού την απόφαση αυτή, λάβαμε υπόψη την προσωπικότητά μου, την ικανότητά μου να επηρεάσω τα πράγματα […] ο Γάλλος πρόεδρος μου είπε: «Ακούστε, η επαφή μας βασίστηκε από την αρχή στην ελευθερία, αν γίνετε υπουργός, χάνετε την προσωπικότητά σας, δεν θα έχετε πλέον αυτή την ελευθερία, το θέλετε αυτό;»».

Και ο Κον Μπετίτ συμφώνησε.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ιδιοκτήτης εστιατορίου κολλούσε ψεύτικα πλαστικά μάτια στα ψάρια

https://ift.tt/2C8LL8m

Το υπουργείο Εμπορίου έκλεισε το εστιατόριο, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης
Τρομερή έμπνευση για να φαίνονται τα προϊόντα ενός εστιατορίου φρέσκα είχε ο ιδιοκτήτης του, καθώς κολλούσε ψεύτικα, πλαστικά μάτια στα ψάρια που πουλούσε, ώστε να φαίνονται φρέσκα.


Ωστόσο, το ευφάνταστο τέχνασμα του αποκαλύφθηκε από τους πελάτες, οι οποίοι δημοσίευσαν τις αποδεικτικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα η ιστορία να δημοσιευθεί και από τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Al Bayan», το υπουργείο Εμπορίου του

Κουβέιτ:έκλεισε το εστιατόριο, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Οι χρήστες στα social media σχολίασαν το περιστατικό με αρκετά καυστικά λόγια. Ένας από τους χρήστες έγραψε: «Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, αλλά το Twitter πάντα το ανατρέπει αυτό». Κάποιος άλλος έγραψε: «Αυτό είναι σιχαμένο και κακή επιχειρηματικότητα αλλά δεν μπορώ να μην γελάσω την ίδια στιγμή. Πραγματικά πίστεψαν ότι δεν θα το παρατηρήσει κανείς;».

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Επαναστατική εφεύρεση για το μαγνητισμό από Έλληνα καθηγητή

https://ift.tt/2PYlDQu

Ο εφευρέτης Γιώργος Κερτσόπουλος θα παρουσιάσει την εφεύρεση και τις εφαρμογές της σε όλους τους συνέδρους, με πειράματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα των παρευρισκομένων
Μια πολύ σημαντική, πρωτοποριακή εφεύρεση για τον μαγνητισμό, του Έλληνα εφευρέτη Γιώργου Κερτσόπουλου,

ταξιδεύει στη Βουδαπέστη και στο Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά.

Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος ως τιμώμενος ομιλητής στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 24-26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει την εφεύρεσή του, που ανοίγει νέα εποχή στον μαγνητισμό, με επαναστατικές εφαρμογές στην Ιατρική, την αυτοκινητοβιομηχανία, την κατασκευή γεφυρών και τρένων, τις αιωρήσεις γλυπτών κατασκευών και σε πολλούς ακόμα τομείς.

Η πρόσκληση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα στον έλληνο-καναδό εφευρέτη Γιώργο Κερτσόπουλο, να συμμετέχει στο «Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά», έρχεται μετά την εξίσου σημαντική αναγνώριση που έλαβε η εφεύρεση από τους ανώτερους ειδικούς επιστήμονες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και επίσης του CERN και μετά από τη διεθνή κατοχύρωση της εφεύρεσης με πατέντες σε πολλές χώρες.

Ο εφευρέτης Γιώργος Κερτσόπουλος θα παρουσιάσει την εφεύρεση και τις εφαρμογές της σε όλους τους συνέδρους, με πειράματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα των παρευρισκομένων. Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης θα είναι 50 λεπτά. Ο τίτλος της ειδικής συνεδρίας του είναι: «Μαγνητικό σύστημα πολλαπλών αλληλεπιδράσεων, 3+3 και 5+5 = 16 συνολικές αλληλεπιδράσεις αντί των 2 γνωστών αλληλεπιδράσεων από 0 απόσταση έως το άπειρο» και ακόμα περισσότερες…

Η πρωτοπορία της εφεύρεσης έγκειται στο εξής στοιχείο:

Όπως είναι γνωστό ως σήμερα: η όμοια και η ανόμοια πολικότητα ανάμεσα σε δύο μαγνήτες παραμένει ανεξάρτητη από τη μεταξύ τους απόσταση.

Σύμφωνα με την καινοτομία: η όμοια και η ανόμοια πολικότητα, ανάμεσα σε δύο μαγνητικές κατασκευές εξαρτάται από τη μεταξύ τους απόσταση.

Η εφεύρεση εισάγει νέα επαναστατικά δεδομένα στη μαγνητική τεχνολογία και εγκαινιάζει νέα εποχή στα μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά προϊόντα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κερτσόπουλος

Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι καθηγητής μουσικής, κατασκευαστής σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών μοντέλων κιθάρας που αναβιώνουν την αισθητική του οργάνου κατά την ιστορική του διαδρομή κι εφευρέτης του «Μαθηματικού μοντέλου της κιθάρας». Οι θεωρητικές του μελέτες, όπως και η πρακτική αξιοποίησή τους στα όργανα και στις χορδές που εφαρμόζονται σε αυτά, έχουν καθιερωθεί ως «Kertsopoulos Aesthetics».

Έχει διατελέσει καθηγητής των πανεπιστημίων State University of New York (Plattsburg 1978-81) και Concordia (Montreal 1976-81), έχει δώσει ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά κι έχει συμπράξει ως σολίστ με τη New York Chamber Orchestra (USA 1978) και με την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής» της ΕΡΤ (2000-02).

Οι εφευρέσεις και ανακαλύψεις του Γιώργου Κερτσόπουλου επεκτείνονται και στην ακουστική, τη βαρύτητα, τα μαθηματικά και τον ηλεκτρομαγνητισμό. To 2009 εκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εκδοτική» το βιβλίο του «Χωροχρονική Θεωρία», Η Φιλοσοφία του Χωρόχρονου.

Περισσότερα στον ιστότοπο του συνεδρίου στο σύνδεσμο: http://magneticmaterials.alliedacademies.com

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Πτώση της τουρκικής λίρας – Στα ύψη ο πληθωρισμός

https://ift.tt/2CeRwl8

Οι επενδυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στάση του προέδρου Ερντογάν αλλά και για την επιρροή που ασκεί στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας

Συνεχίζεται η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου ενώ την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, με τους επενδυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στάση του προέδρου Ερντογάν αλλά και για την επιρροή που ασκεί στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

Νωρίτερα η λίρα Τουρκίας διαπραγματευόταν στα 6,6 δολάρια, έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής στα 6,5483 δολάρια.

Το τουρκικό νόμισμα έχει απολέσει περί το 42% της αξίας του φέτος σε ένα συνεχές sell-off μετά τη διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας – Ουάσινγκτον, με αιχμή τη δίκη του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, μεγαλύτερη του αναμενόμενου αποδείχθηκε η άνοδος τους ετήσιου πληθωρισμού για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καθώς η ασθενέστερη λίρα οδήγησε σε αύξηση των τιμών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 17,9% έναντι ετήσιας ανόδου 15,9% τον προηγούμενο μήνα, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών στο 17,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της στην Τουρκία ενισχύθηκε κατά 2,3%, σε συμφωνία και με τις προβλέψεις έρευνας του Reuters.

Ο δείκτης των τιμών που αφορά τον τομέα της ενέργειας και ο οποίος καταγράφει μεταξύ άλλων και τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου, ενισχύθηκε κατά 21,34% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου 17,5% τον Ιούλιο.

Σε ότι αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίοι εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μετάλλων, σημειώθηκε επιτάχυνση στο 17,22% έναντι 15,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι τιμές των τροφίμων, τα οποία αποτελούν σχεδόν το 25% της συνολικής κατανάλωσης στην Τουρκία, σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 19,75% τον Αύγουστο, έναντι 19,4% τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση της λίρας επιβαρύνει σημαντικά τους καταναλωτές της χώρας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 15 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι o πληθωρισμός σημείωσε υψηλό 14 ετών τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο 15,85%, πυροδοτώντας διψήφιες αυξήσεις σε μεταφορές, οικιακό εξοπλισμό και τρόφιμα.

Στα τέλη Ιουλίου η κρατική Botas αύξησε την τιμή του φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 50% και κατά 9% για οικιακή χρήση, ενώ προχώρησε σε νέα αύξηση το Σάββατο.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Νεαρή έπεσε στη λίμνη των Ιωαννίνων

https://ift.tt/2Q1aQF3

Η γυναίκα διακομίσθηκε σε καλή κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα
Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην παραλίμνια περιοχή στην Ακτή Μιαούλη, όταν διερχόμενοι ενημέρωσαν τις Αρχές πως μια νεαρή γυναίκα έπεσε στη λίμνη Παμβώτιδα.


Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Άμεσης Δράστης, με τον έναν απο τους δύο αστυνομικούς δίχως δεύτερη σκέψη να βουτά στη λίμνη καταφέροντας να προσεγγίσει την κοπέλα που βρίσκονταν σε απόσταση 40-50 μέτρων και να την βγάζει από την Παμβώτιδα σώα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμεσότητα με την οποία λειτούργησαν οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στάθηκε καθοριστική για το αίσιο τέλος της εν λόγω υπόθεσης.

Η νεαρή γυναίκα διακομίσθηκε σε καλή κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος ερευνά το Α.Τ Ιωαννίνων.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

LAS PIERNAS DEL TANGO

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Μυστηριώδες πλοίο «φάντασμα» επανεμφανίστηκε μετά από εννέα χρόνια

https://ift.tt/2NKZyDl

Το «Sam Ratulangi PB 1600» ξεβράστηκε σε αμμώδη ύφαλο, περίπου 11 χλμ από το χωριό Τάμα Σειτά στη Μιανμάρ
Η ξαφνική επανεμφάνιση ενός πλοίου «φαντάσματος» ανοιχτά της ακτής της Νότιας Μιανμάρ άφησε τους ντόπιους ψαράδες με ανοικτό το στόμα, όταν συνειδητοποίησαν ότι πάνω στο τεράστιο σκάφος δεν υπήρχε κανένα φορτίο αλλά ούτε και ίχνος πληρώματος.

Μετά από περίπου μια δεκαετία που παρέμεινε χαμένο στη θάλασσα, το «Sam Ratulangi PB 1600» ξεβράστηκε σε αμμώδη ύφαλο, περίπου 11 χλμ από το χωριό Τάμα Σειτά, την περασμένη εβδομάδα.

Γεμάτοι περιέργεια, ψαράδες της περιοχή ανέβηκαν στο πλοίο για να το εξερευνήσουν και έπειτα ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές.

Στη συνέχεια, στο τεράστιο φορτηγό πλοίο μήκους 177 μέτρων και βάρους 26.500 τόνων κατέφθασαν άνδρες του Λιμενικού, της Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας, με στόχο τον λεπτομερή έλεγχο της κατάστασής του. «Δεν βρέθηκε ούτε φορτίο ούτε πλήρωμα πάνω στο πλοίο. Είναι πραγματικά περίεργο πώς ένα τόσο μεγάλο σκάφος βρέθηκε τόσο ξαφνικά στα νερά μας», δήλωσε τους Myanmar Times ο Ne Win Yangon, εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας.

Το πλοίο που κάποτε έπλεε με την σημαία της Ινδονησίας εθεάθη για τελευταία φορά στην Ταϊβάν το 2009. Όταν το Ναυτικό της Μιανμάρ επιθεώρησε το «Sam Ratulangi» στις 30 Αυγούστου, ο σκελετός του είχε κοπεί στην μέση και βρισκόταν σφηνωμένο στον ύφαλο ήδη αρκετές ημέρες.

«Κατά τη γνώμη μου, το πλοίο εγκαταλείφθηκε πρόσφατα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό» δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού σε τοπικά ΜΜΕ.

Όπως εξήγησε, οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο το πλοίο να χρησιμοποιούνταν τόσο καιρό για παράνομες ενέργειες.

via Blogger anatakti.gr