Daily Archives: 9 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

Ευρωεκλογές 2024 – Γαλλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Μακρόν μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν

https://ift.tt/5zFmwCP

 
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου μετά τη σαρωτική νίκη της παράταξης της Μαρίν Λεπέν Υπενθυμίζεται ότι τα exit poll φέρνουν την παράταξη της Λεπέν στο 32% και του Μακρόν μόλις στο 15,2%.«Δεν θα μπορέσω, λοιπόν, στο τέλος αυτής της ημέρας να ενεργήσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα Σε αυτήν την κατάσταση προστέθηκε ένας πυρετός που έχει καταλάβει τη
δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Ηλύσια.

«Γι’ αυτό, αφού διενήργησα τις διαβουλεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος ψηφίζοντας», πρόσθεσε.

«Θα υπογράψω σε λίγα λεπτά το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Έκανε λόγο για μια «σοβαρή, βαριά απόφαση, αλλά πρώτα από όλα είναι μια πράξη εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών συνιστά κίνδυνο για τη Γαλλία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Γαλλία τόνισε πως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σκόπιμο είναι να λάβει τον λόγο ο γαλλικός λαός
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Μακρόν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ήττα για τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του. «Σήμερα πρέπει να αναρωτηθούμε και επίσης να εξηγήσουμε στους Γάλλους γιατί δεν ήμασταν σε θέση να τους ακούσουμε αρκετά, δήλωσε ο υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 TV.

Λεπέν: «Είμαστε έτοιμοι»

Σε μια πρώτη αντίδραση για το αποτέλεσμα, η Μαρίν Λεπέν είπε ότι δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει την απόφαση του προέδρου και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε εξουσία»

Είπε ακόμη ότι είναι «πραγματικό συναίσθημα να βλέπει αυτή την ωραία λαϊκή δύναμη να ανορθώνεται σε όλη τη χώρα».

Βουλευτικές εκλογές ζητούσε ο Μπαρντελά

Λίγο πριν από τις ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν ο επικεφαλής της ευρωλίστας του Εθνικού Μετώπου Ζορντάν Μπαρντελά ζητούσε ευθέως από τον πρόεδρο να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές.

Δεν είναι τόσο η καθαρή νίκη που δίνουν αυτά στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν, με το RN, στην ευρωλίστα του οποίου ηγείται ο Μπαρντελά να προηγείται με 31,5%, ποσοστό παραπλήσιο με εκείνο που έδειχναν όλες οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις, όσο η συντριβή του κόμματος του προέδρου Εμαναουέλ Μακρόν, που μετά βίας ξεπερνάει το ψυχολογικό όριο του 15,2%.

Ούτε ο προ μηνών ριζικός ανασχηματισμός, ούτε οι υψηλοί σχεδόν «πολεμικοί» τόνοι στο ουκρανικό ούτε η παρέλαση δεκάδων ηγετών από όλο το δυτικό κόσμο την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, που δυνητικά θα αναβάθμιζαν το προφίλ του στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν την κατάρρευση του κόμματος του Μακρόν, που πληρώνει την αποτυχία της διαχείρισης του μεταναστευτικού, του ενεργειακού και του κόστους ζωής, αλλά και τη πολύχρονη ρήξη με τα συνδικάτα εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προώθησε στο ασφαλιστικό – συνταξιοδιοτικό.

Παράλληλα, η Αναγέννηση οριακά προηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος – Place publique, υπό τον Ραφαέλ Γκλινσμάν, που συγκέντρωσε το 14% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ipsos. Ακολουθούν το La France insoumise με 8,7%, ενώ το Les Républicains συγκεντρώνει 7,2%, μπροστά από την Reconquête! με 5,5%, και τους Οικολόγους – Πράσινους με 5,2% των ψήφων.

Έκδηλη η αντίδραση του Μπαρντελά: «Οι συμπατριώτες μας εξέφρασαν απόψε την επιθυμία για αλλαγή, αλλά και μια πορεία για το μέλλον. (…) Σήμερα το βράδυ, ένας άνεμος ελπίδας σηκώθηκε πάνω από τη Γαλλία και μόλις αρχίζει» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «ένα ξεκάθαρο μήνυμα έχει απευθυνθεί στον Εμανουέλ Μακρόν και στους ευρωπαίους ηγέτες. Χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα με ταπεινότητα, με βαρύτητα και με πνεύμα εμποτισμένο με πολύ υψηλή ευθύνη».

Και συνέχισε: «Το άνευ προηγουμένου χάσμα μεταξύ της προεδρικής πλειοψηφίας και του κορυφαίου κόμματος της αντιπολίτευσης απόψε αντανακλά μια σφοδρή αποδοκιμασία και μια σαφή απόρριψη της πολιτικής που ηγείται ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να μείνει κωφός στο μήνυμα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ζητεί επίσημα από τον αρχηγό του κράτους, για τον οποίο θεωρεί ότι “αποδυναμώνεται» από αυτό το αποτέλεσμα, να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και έτσι να οργανωθούν νέες βουλευτικές εκλογές».

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Έκλεψε μεγάλο ποσό από φορτηγό και αγόρασε αυτοκίνητο

https://ift.tt/Hsqol9v

 Ούτε δευτερόλεπτο δεν άφησε να πάει χαμένο ένας Έλληνας πρωταθλητής του… θράσους, που άρπαξε χιλιάδες ευρώ από ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε περιοχή του Μεσολογγίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης και έσπευσε να τα «επενδύσει» αγοράζοντας αυτοκίνητο! Ο δράστης είδε τον φάκελο που περιείχε 16.125 ευρώ ξεχασμένο μέσα στο όχημα, τον άρπαξε και έσπευσε πρωί- πρωί στην περιοχή του Αιτωλικού, όπου αγόρασε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πληρώνοντας 10.000 ευρώ στον ανυποψίαστο πωλητή, που δεν φαντάστηκε ότι τα χρήματα ήταν κλεμμένα.
Ωστόσο, ο επιτήδειος δεν πρόλαβε να χαρεί το απόκτημά του, γιατί η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τον εντόπισαν την ίδια ημέρα στο Μεσολόγγι, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του για κλοπή μεγάλης αξίας.

Το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει με τα κλεμμένα χρήματα επιστράφηκε στον εμβρόντητο πωλητή, ο οποίος παρέδωσε τα 10.000 ευρώ στους αστυνομικούς που τα επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του φορτηγού και αναζητούν τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ, που ο δράστης δεν αποκάλυψε τι τα έκανε.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ποια ζώα θα επιβιώσουν από την κλιματική αλλαγή

https://ift.tt/PoSmfY0

Παρότι η κλιματική αλλαγή αναμένεται να προκαλέσει την εξαφάνιση των περισσότερων ειδών, υπάρχουν κάποια ζώα που πρόκειται να τα καταφέρουν καλύτερα από τα υπόλοιπα. Κάποια πλάσματα επωφελούνται από το μεταβαλλόμενο κλίμα, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει δραστικά το οικοσύστημά μας όπως το ξέρουμε σήμερα. Αυτά τα ζώα πιθανότατα θα ευημερήσουν στις νέες συνθήκες. Τα είδη που είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν ή ακόμα και να ευημερήσουν είναι αυτά που αναπαράγονται γρήγορα, και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς τον οικότοπο και τη διατροφή τους. Τα περισσότερα είδη που υπάγονται σ’ αυτά τα κριτήρια είναι είτε έντομα είτε τρωκτικά, και πολλά θεωρούνται εισβλητικά. Ας δούμε τους πέντε “νικητές” της κλιματικής αλλαγής:
Μέδουσες

Τα διάφανα αυτά πλάσματα του νερού μπορεί να γίνουν ακόμα δυνατότερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Μια έρευνα που διεξήχθη στο Ινστιτούτο Alfred Wegener στη Γερμανία ανέλυσε οχτώ είδη μέδουσας και βρήκε ότι τα εφτά από αυτά είχαν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους οικοτόπους τους ακόμα πιο βόρεια, προς τον Βόρειο Πόλο, όταν εκτίθεντο σε θερμοκρασίες που ανέβαζαν τη στάθμη των νερών, και έκαναν τους πάγους να υποχωρούν. Μάλιστα, ένα συγκεκριμένο είδος μέδουσας, έχει τη δυνατότητα να τριπλασιάσει το μέγεθος του πληθυσμού του.

“Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα πόσο δραματικά μπορεί να επηρεάσει η κλιματική αλλαγή τα οικοσυστήματα του Αρκτικού Ωκεανού,” είπε στη Euronews ο υποψήφιος διδάκτορας Dmitrii Pantiukhin. “προβαλλόμενη επέκταση των οικοτόπων των μεδουσών θα μπορούσαν να έχουν απίστευτες, καταρρακτώδεις επιπτώσεις σε ολόκληρο τον τροφικό ιστό”.

Βουβαλοβάτραχοι

Οι βουβαλοβάτραχοι είναι ένα εισβλητικό είδος, γνωστό ως ισχυρός θηρευτής, ικανός να μεταδώσει έναν θανατηφόρο μύκητα. Ακόμα, είναι ικανοί να ταξιδέψουν σε μακρινές αποστάσεις καθώς μπορούν να “φτάσουν ακόμα και το 1,80 μ. μήκος σε ένα μονάχα πήδημα και μπορούν να διασχίσουν περισσότερο από 1,5 χλμ. μεταξύ απομονωμένων καναλιών πάνω στη γη”, όπως έγραψε το Gizmodo. Η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη θα δημιουργήσει περισσότερους κατάλληλους οικοτόπους για τον βουβαλοβάτραχο, και θα απειλήσει άλλα αμφίβια είδη σε όλον τον κόσμο.

“Στη Νότια Αμερική, οι Βουβαλοβάτραχοι ωθούνται να μεταναστεύσουν σε νέες περιοχές όσο θερμαίνει το κλίμα. Στη Νότια Κορέα, αν συμβεί το χειρότερο δυνατό κλιματικό σενάριο, οι Αμερικάνικοι βουβαλοβάτραχοι πρόκειται να αυξήσουν το εύρος τους. Στον δυτικό Καναδά, η κλιματική αλλαγή θεωρείται επίσης ότι θα διευκολύνει την κυριαρχία των βουβαλοβατράχων,” είπε το Gizmodo.

Αγριόχοιροι

Οι αγριόχοιροι αναμένονται να αυξήσουν τον πληθυσμό τους σε θερμότερες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, οι πληθυσμοί των αγριόχοιρων μεγαλώνουν σε θερμότερες θερμοκρασίες λόγω της αύξησης των πηγών τροφής. Οι αγριόχοιροι συχνά γίνονται καταστροφικοί, και εκτός των άλλων μεταφέρουν τουλάχιστον 40 παράσιτα, όπως και 30 βακτηριακές και ιογενείς ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο και σε άλλα ζώα.

Κουνούπια

Ένα από τα πιο επικίνδυνα έντομα λόγω των ασθενειών που μεταφέρει, θεωρείται το κουνούπι, το οποίο πρόκειται να μεγαλώσει σε πληθυσμό λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το ενοχλητικό ζουζούνι που πίνει το αίμα μας, μεταδίδει ασθένειες όπως είναι η μαλάρια, ο πυρετός Zika, και ο δάγκειος πυρετός. Είναι γνωστό ότι τα κουνούπια ευημερούν σε θερμά κλίματα. “Η εποχή των κουνουπιών μεγαλώνει, οι πληθυσμοί των κουνουπιών εκρήγνυνται, και το εύρος τους αυξάνεται,” έγραψε το Gizmodo.

Τα έντομα αυτά μπορούν επίσης να μεταφέρουν ασθένειες σε άλλα είδη, όπως είναι τα πουλιά, μειώνοντας τους πληθυσμούς τους. Οι μεγαλύτερες εποχές των κουνουπιών μπορούν επίσης να επιταχύνουν το ρυθμό της εξέλιξής του πιο θανατηφόρου ζώου στον κόσμο.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Καρχαρίες επιτέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε τρεις κολυμβητές στη Φλόριντα

https://ift.tt/1xGuT0Q

Μία γυναίκα 45 ετών και δύο έφηβες δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες σε δύο διαφορετικά περιστατικά στη Φλόριντα μέσα σε λίγα λεπτά.Η γυναίκα τραυματίστηκε βαριά από την επίθεση, με τους γιατρούς να προχωρούν στον ακρωτηριασμό μέρους του ενός χεριού της.

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής σε παραλία στο ανατολικό τμήμα της Πολιτείας, αναφέρει ο Guardian. Η γυναίκα, που μεταφέρθηκε από αέρος σε νοσοκομείο, είχε τραυματιστεί στη μέση και στο αριστερό χέρι μέρος του οποίου τελικά ακρωτηρίασαν οι γιατροί.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη μόλις 1,5 ώρα αργότερα, περίπου 6 χιλιόμετρα από την πρώτη επίθεση.

Θύματα ήταν δύο κοπέλες, 15 και 17 ετών, που ήταν με την παρέα τους σε νερό βάθους μόλις ενός μέτρου. Και οι δύο τραυματίστηκαν από την ίδιο καρχαρία, μία μάλιστα σοβαρότερα, καθώς χρειάστηκε η μεταφορά της από αέρος σε νοσοκομείο.

Μετά τις επιθέσεις οι αρχές έκλεισαν προσωρινά κάποιες δημοφιλείς παραλίες.

Η τελευταία επίθεση στην περιοχή που έγιναν την Παρασκευή ήταν πριν από τρία χρόνια.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γάζα: Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των Ισραηλινών ομήρων

https://ift.tt/5ZChpIn


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε ζωντανούς τέσσερις Ισραηλινούς ομήρους, κατά τη διάρκεια μιας «δύσκολης» στρατιωτικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.Πρόκειται για τους: Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών, Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών, Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και Σλόμι Ζιβ, 40 ετών. Και οι τέσσερις «είχαν απαχθεί» από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Νόβα, διευκρίνισε ο στρατός. Οι όμηροι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «διασώθηκαν» από δύο διαφορετικά σημεία στην καρδιά της Νουσέιρατ.
Την ίδια ώρα, βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων ομήρων στη Νουσεϊράτ έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός. Στα πλάνα διακρίνεται η στιγμή της απογείωσης του ελικοπτέρου που μεταφέρει τρεις από τους διασωθέντες ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο News 12 μετέδωσε πλάνα, όπου εμφανίζεται η Αργκαμάνι να συναντά και πάλι τον πατέρα της, ενώ χαμογελάει και τον αγκαλιάζει
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «στοχοθετεί αυτήν την ώρα τρομοκρατικές υποδομές στη ζώνη της Νουσέιρατ», στα βόρεια περίχωρα της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλαχ, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Αλ Άκσα της Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ο γιατρός Χαλίλ αλ Ντακράν, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 15 ανθρώπων σε «σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς», οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Ισραηλινοί πανηγύρισαν από το Τελ Αβίβ έως την Αθήνα τη διάσωση των ομήρων

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι Ισραηλινοί, από το Τελ Αβίβ έως την Αθήνα, μετά την ανακοίνωση ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, σε μια συντονισμένη επιχείρηση, κατάφεραν να διασώσουν τέσσερις ομήρους.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Hananya Naftali ανήρτησε βίντεο με πανηγυρισμούς Ισραηλινών στην Αθήνα:

Μπάιντεν: Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρετίζει την επιστροφή των τεσσάρων ομήρων που διασώθηκαν ζωντανοί στη Γάζα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι μαζί με τον οικοδεσπότη του καλωσορίζουν την επιστροφή των ομήρων και υπόσχεται: «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός».

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να αποφύγουν την έκρηξη στη Μέση Ανατολή, ιδίως στο Λίβανο, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, τόνισε ο Μακρόν. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Παρίσι και η Ουάσιγκτον βλέπουν μια στρατηγική κλιμάκωσης του Ιράν στην περιοχή και ότι οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση για να σταματήσουν αυτή την τάση.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ρώμη 2024: Άνετη πρόκριση στον τελικό για την Στεφανίδη

https://ift.tt/40hG3yv

 Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο μπορεί να μην ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού της Ρώμης, αλλά τελικά προκρίθηκε χωρίς να… ιδρώσει σε έναν ακόμη τελικό.Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τον προκριματικό της από το 4.50μ. Το πρώτο της άλμα ήταν κακό αλλά σε αυτό φταίει και το γεγονός ότι είχε μεγάλη αναμονή για την ίδια. Το δεύτερο της άλμα στο ίδιο ύψος ήταν καθαρό και ψηλό και έτσι τσέκαρε χωρίς να κουραστεί το εισιτήριο της για τον τελικό της Δευτέρας.

Δεν τα κατάφερε η Κλαούντια Πόλακ που έμεινε στο 4.40μ, όπως και η Αριάδνη Αδαμοπούλου που είχε την ίδια επίδοση.

Αναλυτικά 12αδα του τελικού

– Ανζουλί Νάσε (Γερμανία) – 4.50μ
– Ελίζα Μολιναρόλο (Ιταλία) – 4.50μ

– Αμαλί Σβαμπίκοβια (Τσεχία) – 4.50μ
– Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) – 4.50μ
– Μόλι Κόντερι (Βρετανία) – 4.50μ
– Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία) – 4.50μ

– Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) – 4.50μ
– Ελίνα Λάμπελα (Φινλανδία) – 4.50μ
– Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) – 4.50μ
– Πασκάλε Στόκλιν (Ελβετία) – 4.50μ
– Νινόν Σαπέλ (Γαλλία) – 4.50μ
– Αλίξ Ντεχαϊνέν (Γαλλία) – 4.50μ
16 Κλαούντια Πόλακ (Ελλάδα) – 4.40μ
20. Αριάδνη Αδαμοπούλου (Ελλάδα) – 4.40μ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ινδονησία: 45χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά πύθωνα πέντε μέτρων

https://ift.tt/opDJnQ8

 Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά ενός πύθωνα, που την είχε καταβροχθίσει, στην κεντρική Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.Ο σύζυγος της Φαρίντα, ηλικίας 45 ετών, και κάτοικοι του χωριού Καλέμπανγκ, στην επαρχία Νότιο Σουλαουέσι, ανακάλυψαν χθες το πτώμα της στο εσωτερικό ενός πύθωνα, που είχε μήκος περίπου πέντε μέτρων. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης και έρευνες είχαν ξεκινήσει για τον εντοπισμό της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του χωριού, Σουάρντι Ρόσι.

Οι κάτοικοι του χωριού «χτένισαν» την περιοχή και σύντομα εντόπισαν «έναν πύθωνα με μεγάλο στομάχι», είπε ο Ρόσι. «Αποφάσισαν να ανοίξουν το στομάχι και τότε εμφανίστηκε το κεφάλι της γυναίκας». Τέτοιου είδους περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, όμως άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια, αφότου τους έχουν καταβροχθίσει πύθωνες.

Τον περασμένο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Τινανγκέα, στο νοτιοανατολικό Σουλαουέσι, σκότωσαν έναν πύθωνα οκτώ μέτρων, ο οποίος είχε στραγγαλίσει και φάει έναν αγρότη. Το 2018, μία 54χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο εσωτερικός ενός πύθωνα μήκους επτά μέτρων στο νοτιοανατολικό Σουλαουέσι.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Birkenstock: Τα σανδάλια που αξίζουν 10,7 δισ. δολάρια (vid)

https://ift.tt/jNAIyCV


Η εταιρεία Birkenstock με τα χαρακτηριστικά σανδάλια της, είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας υποδημάτων. Ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1774 από τον Johann Adam Birkenstock και έχει μακρά ιστορία στην κατασκευή υποδημάτων, που προσφέρουν άνεση και στήριξη στο πόδι. Ο κύριος λόγος που τα σανδάλια της συγκεκριμένης εταιρείας είναι τόσο δημοφιλή είναι ο μοναδικός σχεδιασμός τους με τον ανατομικά διαμορφωμένο πάτο. Είναι φτιαγμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως φελλός και λατέξ, που προσαρμόζονται στο σχήμα του ποδιού με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας εξατομικευμένη υποστήριξη. Ο σχεδιασμός αυτός βοηθά στη σωστή κατανομή του βάρους και στην απορρόφηση των κραδασμών, προλαμβάνοντας προβλήματα στα πόδια και τη σπονδυλική στήλη.
Μια εταιρεία που κατάφερε να ξεχωρίσει

Η Birkenstock ιδρύθηκε ως οικογενειακή επιχείρηση και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υποδημάτων στον κόσμο. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στην ιδέα, ότι τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και ανατομικά. Η δυναστεία Birkenstock ξεκίνησε πριν από σχεδόν 250 χρόνια με τον Johann Adam, τσαγκάρη στο Langen-Bergheim, ένα μικρό χωριό περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φρανκφούρτης.

Ο Konrad Birkenstock, απόγονος του Johann Adam, ήταν ένας σημαντικός καινοτόμος στην ιστορία της εταιρείας. Το 1896 άνοιξε δύο καταστήματα υποδημάτων στη Φρανκφούρτη και άρχισε να κατασκευάζει και να πουλάει τα πρώτα ανατομικά πέλματα για υποδήματα. Ο Carl Birkenstock, γιος του Konrad, συνέχισε την παράδοση και έγραψε το βιβλίο «Podiatry – The Carl Birkenstock System», το οποίο έβαλε τις βάσεις για την εξέλιξη των ορθοπεδικών υποδημάτων. Στη συνέχεια, ο Karl Birkenstock, γιος του Carl, παρουσίασε το 1964 το πρώτο σανδάλι με ανατομικά διαμορφωμένο πάτο, το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και έθεσε τις βάσεις για τη σημερινή επιτυχία της εταιρείας.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Birkenstock πέρασε σε νέα γενιά μελών της οικογένειας, όπως ο Alex και ο Christian Birkenstock. Ο Alex και ο Christian ασχολήθηκαν και οι δύο με την οικογενειακή επιχείρηση τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν ακόμη έφηβοι. Ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Stephan εντάχθηκε στην εταιρεία, τη δεκαετία του ’90. Το τρίο συνέχισε την παγκόσμια επέκταση της εταιρείας, βοηθώντας να μετατραπούν τα ορθοπεδικά παπούτσια σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες υποδημάτων στον πλανήτη σήμερα, με μπότες και σανδάλια, που φορούν, τόσο διάσημα supermodels, όσο και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με το cbsnews, το 2013, η εταιρεία αναδιοργανώθηκε και εξαγοράστηκε από επενδυτές, διατηρώντας όμως την οικογενειακή παράδοση στην καινοτομία και την ποιότητα. Η πανδημία COVID-19 βοήθησε ακόμη περισσότερο την αύξηση των πωλήσεων, καθώς η άνεση έγινε προτεραιότητα στη μόδα.

Το 2021, η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων L Catterton, με την υποστήριξη από τον πολυτελή όμιλο LVMH, αγόρασε τη μάρκα σε μια συμφωνία που αποτίμησε την Birkenstock κοντά στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και στο χρηματιστηριακό ντεμπούτο κατέγραψε πτώση στην αρχή, η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί καθώς η εταιρεία συνεχίζει να βρίσκει τη βάση της σε μια προκλητική αγορά.
«Τα φορούσες κρυφά»

Μπορεί βέβαια, τα συγκεκριμένα σανδάλια, να ήταν άνετα, όμως για δεκαετίες θεωρούνταν αρκετά κακόγουστα και προορίζονταν για «χίπηδες, γιαγιάδες και τουρίστες», σύμφωνα με την Maggie Sause, διευθύντρια της Go To Market. Ακόμη και κάποιοι θαυμαστές των Birkenstock ένιωθαν ντροπή για την εμφάνισή τους.

«Φοράω Birkenstock από το πανεπιστήμιο. Τα φορούσες κρυφά στους κοιτώνες με τις πιτζάμες σου όταν δεν σε έβλεπαν. Ήταν σαν να φοράς ορθοπεδικά παπούτσια», αποκαλύπτει η Quynh Mai, ιδρύτρια και CEO της Qulture, μιας ψηφιακής δημιουργικής εταιρείας. Η συγγραφέας και συντάκτρια Nicole Anderson, που πλέον, έχει τρία ζευγάρια στην κατοχή της, είπε ότι όταν ήταν νεότερη «μισούσε τα Birkenstock». Σύμφωνα με την Birkenstock, ο μέσος πελάτης της έχει 3,6 ζευγάρια από τα παπούτσια της.

Αποδοχή του «άσχημου»

Ευτυχώς για την Birkenstock, η δέσμευσή της στην ποιότητα συνέπεσε με μια τάση απόρριψης των παραδοσιακών προτύπων ομορφιάς, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων γενεών. Αυτό μπορεί να σημαίνει σκόπιμη ένδυση με τρόπο που συνήθως θεωρείται μη ελκυστικός ή ανοιχτή αποδοχή του κακόγουστου στυλ.

«Έχουμε δει αυτήν την τάση την τελευταία δεκαετία με όλα τα κορίτσια της μόδας και τα μοντέλα να εμφανίζονται με παπούτσια που παραδοσιακά θεωρούνταν άσχημα και σχεδιάστηκαν για απόλυτη άνεση», εξηγεί η Sause.

Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με οίκους μόδας όπως οι Dior, Manolo Blahnik, Rick Owens και άλλους, αξιοποιώντας την αξία της μάρκας αυτών των εταιρειών και αποκτώντας νέους πελάτες. «Αυτές οι προσπάθειες άνοιξαν την πόρτα για την Birkenstock σε ένα εντελώς νέο κοινό. Προσέλκυσε νέους θαυμαστές, μέσω των συνεργασιών», προσθέτει.

Birken-stock

Τον Οκτώβριο του 2023 η τιμής της μετοχής ήταν στα 41 δολ. – δηλαδή πιο κάτω από την τιμή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς που ήταν στα 46% (πτώση άνω του 10%) και η αποτίμηση της εταιρείας ήταν 8,64 δισ. δολ. Σήμερα, η μετοχή προσεγγίζει τα 60 δολάρια και η αποτίμησή της είναι στα 10,71 δισ. δολάρια.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ροδόπη: Συνελήφθη υποψήφιος ευρωβουλευτής που μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια

https://ift.tt/3ZI5iED

  Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές σε υποψήφιο ευρωβουλευτή σε περιοχή της Ροδόπης καθώς φέρεται να μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια.Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) με το οποίο είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αυτό συνέβη έξω από το εκλογικό τμήμα της ορεινής Μυρτίσκης σήμερα το μεσημέρι. Άγνωστο παραμένει πόσα σταυρωμένα ψηφοδέλτια είχε προλάβει να δώσει.
Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο Τμήμα και στη συνέχεια αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Πηγή: xronos.gr

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Goldfinger


from: anatakti
via IFTTT