Daily Archives: 30 Μαΐου, 2024

Εικόνα

Μαγιόρκα: Το «υπόγειο του τρόμου» – Κρατούσε την ανήλικη θετή του κόρη ως σκλάβα του σεξ από το 2019

https://ift.tt/KHBsnpj

 
Συνελήφθη ένας άνδρας στη Μαγιόρκα που κρατούσε- από το 2019- την ανήλικη θετή του κόρη ως σκλάβα του σεξ.Έναν εφιάλτη ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια η ανήλικη, με την υπόθεση να έρχεται στο «φως» την Παρασκευή 24/5. Ο άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές, η κακοποίηση ξεκίνησε το 2019 όταν το κοριτσάκι ήταν 12 ετών, και συνεχίστηκε μέχρι που έγινε 17 χρονών το 2024.

Ο άνδρας παρίστανε τον φιλάνθρωπο και σύμφωνα με όσα δήλωσε, έψαχνε να παντρευτεί μια γυναίκα για να δώσει σε εκείνη και τις κόρες της μια καλύτερη ζωή στην Ισπανία, οπότε παντρεύτηκε τη μητέρα του θύματος.

Όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, ο δράστης, χωρίς ποινικό μητρώο μέχρι πρότινος, ταξίδεψε το 2015 σε αφρικανική χώρα προκειμένου να υιοθετήσει ένα κορίτσι, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τελικά βρήκε τη μητέρα του κοριτσιού και της υποσχέθηκε μια καλύτερη ζωή στη Μαγιόρκα. Η γυναίκα αποδέχθηκε την πρότασή του, έκαναν εικονικό γάμο και μετακόμισε με την κόρη της μαζί του.

Το ζευγάρι χώρισε το 2019 και η μητέρα μετακόμισε σε δικό της διαμέρισμα, αλλά η 12χρονη κόρη της παρέμεινε με τον 49χρονο, με εκείνον να προβάλει τη δικαιολογία ότι έτσι «θα φρόντιζε καλύτερα το κορίτσι» και θα της ήταν πιο εύκολο να φέρει τις υπόλοιπες αδερφές της από την αφρικανική χώρα. Η μητέρα, έχοντας σε εκείνον εμπιστοσύνη, συμφώνησε.

Έτσι, ο άνδρας εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση για να υποδουλώσει σεξουαλικά το κοριτσάκι, τότε 12 ετών. «Την είχε πλήρως υπό έλεγχο και υποταγή ανά πάσα στιγμή και απείλησε να επιστρέψει αυτήν και τη μητέρα της στη χώρα καταγωγής τους. Επομένως, εκείνη αν και φοβήθηκε, υπάκουσε» μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Μετά από πέντε χρόνια σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η κοπέλα αποκάλυψε την κακοποίησή της όταν έμαθε ότι ο πατριός της άρχιζε τη διαδικασία για να φέρει τις αδερφές της. Αφού ενημέρωσε τη μητέρα της, εκείνη απευθύνθηκε στην οργάνωση «Hermanas Oblatas» που φροντίζει γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η οργάνωση κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία, που οδήγησε στη σύλληψη του 49χρονου.

Οι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του, όπου βρήκαν αρκετούς σκληρούς δίσκους και USB με υλικό παιδικής πορνογραφίας που διένειμε ενώ εξετάζεται το αν ο 49χρονος είχε καταγράψει τους βιασμούς της 12χρονης και μοιραζόταν το υλικό με άλλους παιδεραστές.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βασίλισσα Λετίθια: Νέο βιβλίο την… καίει – «Οι σιωπές της Λετίθια»

https://ift.tt/AJRdz4E

Δηλητήριο στάζει για την βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας ο 91χρονος συγγραφέας Χάιμε Πεναφιέλ στο νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί σήμερα. Ο Πεναφιέλ απολύθηκε από την ισπανική εφημερίδα El Mundo ύστερα από 20 χρόνια, στις αρχές του έτους, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου για τη βασίλισσα της Ισπανίας, υπό τον τίτλο: «Η Λετίθια και εγώ» (Letizia & I’).

Το βιβλίο τότε είχε φέρει τα πάνω – κάτω στην βασιλική οικογένεια της Ισπανίας καθώς ο συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα Λετίθια είχε ανάρμοστη σχέση και μάλιστα με τον πρώην γαμπρό της, Χάιμε ντελ Μπούργκο, στη διάρκεια του έγγαμου βίου της.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε στο πρώτο βιβλίο. Πήρε μολύβι και χαρτί κι έγραψε και δεύτερο βιβλίο, υπό τον τίτλο «Οι σιωπές της Λετίθια», εκτοξεύοντας για μία ακόμη αφορά πικρόχολα σχόλια σε βάρος της συζύγου του βασιλιά Φελίπε.

Ο Ισπανός συγγραφέας υποστηρίζει ότι η πρώην δημοσιογράφος είναι «ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική» ενώ επισημαίνει ότι η οικογένεια του συζύγου της την μισεί, βλέποντας ότι ο βασιλιάς Φελίπε είναι συντετριμμένος αφού πλέον ξέρει ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει.

Στο πρώτο κεφάλαιο, ο Ισπανός συγγραφέας γράφει ότι «τα πάντα στον κόσμο της Λετίθια έχουν καταρρεύσει» ως αποτέλεσμα υποτιθέμενης «απάτης, μοιχείας και προδοσίας».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η βασίλισσα της Ισπανίας έχει μια «ψυχρή, άφθαρτη και αποφασιστική» αύρα γύρω της κι ότι η σιωπή της σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, αντανακλά τη «συναισθηματική της ανωριμότητα».

Ο Χάιμε Πεναφιέλ θεωρεί ότι η Λετίθια «βρίσκει καταφύγιο στη σιωπή ως έναν τρόπο ελέγχου και τιμωρίας των άλλων ανθρώπων».

Στις σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας προσθέτει πως η «παθητικά επιθετική» συμπεριφορά της προς τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε, είναι ο λόγος που «η πεθερά της βασίλισσα Σοφία και οι κουνιάδες της, Ινφάντα Κριστίνα και η δούκισσα του Λούγκο, τη μισούν τόσο πολύ».

Στο δεύτερο κεφάλαιο, ο Χάιμε αναφέρει πως ο βασιλιάς Φελίπε ερωτεύτηκε τη μέλλουσα σύζυγό του ενώ την έβλεπε να παρουσιάζει τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

Τα δημοσιεύματα σχετικά με το πώς το βασιλικό ζευγάρι ήρθε κοντά διαφέρουν με την πάροδο των ετών.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι δύο τους συστήθηκαν σε ένα δείπνο ενώ άλλοι λένε ότι γνωρίστηκαν όταν ο τότε πρίγκιπας της Ισπανίας επισκέφθηκε μια περιοχή με πετρελαιοκηλίδα στα βόρεια της χώρας.

Όταν άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού, ο Χάιμε εκτιμά ότι η Λετίθια τέσταρε τα αισθήματα του Φελίπε ταξιδεύοντας συχνά.

Το 2002, η μελλοντική βασίλισσα μετέβη στο Σάντο Ντομίνγκο για να κάνει ένα ρεπορτάζ στην ετήσια ιβηροαμερικανική Σύνοδο Κορυφής, κάτι που ο Ισπανός συγγραφέας περιγράφει ως «δοκιμασία» της Λετίθια για τα αισθήματα του Φελίπε.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, αναφέρει ο Χάιμε, η Λετίθια μετέβη στην Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο μιας «στρατηγικής» για να βεβαιωθεί για τις πραγματικές προθέσεις του μελλοντικού βασιλιά της Ισπανίας.

«Ήταν μια στρατηγική, επειδή αυτή η απουσία ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο για τον πολύ ερωτευμένο Φελίπε, ο οποίος αντιλαμβανόταν την απόσταση ως το χειρότερο των κακών. Τότε η Λετίθια αισθάνθηκε σίγουρη για τη δύναμη της »απόλυτης αγάπης» του βασιλιά Φελίπε γι’ αυτήν και επέστρεψε στην Ισπανία »αυταρχική και χειριστική»».

Επιπλέον, ο Ισπανός συγγραφέας ισχυρίζεται πως ο Φελίπε διαβεβαίωσε τη Λετίθια πως θα μπορούσε να φιμώσει κάθε ειδησεογραφικό μέσο που θα αναφερόταν στην ερωτική της σχέση.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου του, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως πλέον Φελίπε και Λετίθια ζουν χωριστά κι ότι ο γάμος τους είναι… βιτρίνα, δηλαδή «μένουν μαζί για τα μάτια του κόσμου».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τελικά οι άνθρωποι μοιάζουμε με μεγάλες γάτες, περισσότερο από όσο νομίζαμε.

https://ift.tt/PcroyBL

Οι γάτες θα ήθελαν να είναι άνθρωποι: να μπορούν να ανοίξουν το ψυγείο και να πάρουν ό,τι θέλουν. Από την άλλη, οι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι γάτες: να κοιμούνται σχεδόν όλη μέρα και να μην τους καίγεται καρφί. Φαίνεται ότι μας χωρίζει μια άβυσσος, αλλά μήπως τελικά έχουμε περισσότερα κοινά ως άνθρωποι με τα μικρά δεσποζόμενα «τιγράκια» μας;

Πριν λίγα χρόνια, ο φωτογράφος Gerrard Gethings έκανε μια συλλογή από γάτες με τους ανθρώπινους σωσίες τους. Εντάξει, αν το δείτε είναι απόλαυση. Οι εκφράσεις, το ύφος και των δύο (ημών και των γατιών), τα μουστάκια, το μαλλί… Πολλά μας συνδέουν. Υποψιαστήκαμε ότι μας συνδέουν ακόμα περισσότερα και το ψάξαμε παραπάνω.

1. Το γονιδίωμα. Το πόσο μοιάζουν δυο οποιαδήποτε είδη του ζωικού βασιλείου, εξαρτάται από το πόσα κοινά γονίδια έχουν. Αν έχετε διαβάσει αυτό, θα ξέρετε ότι έχουμε 90,2% κοινά γονίδια με τις γάτες. Σοκ. Μάλιστα το ποσοστό ομοιότητάς μας είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε με τους σκύλους, που είναι περίπου 84%.

2. Το μυαλουδάκι. Οι εγκέφαλοι του ανθρώπου και της γάτας έχουν παρόμοια δομή. Σε τι ποσοστό; 90%! Και οι δύο έχουμε από δύο εγκεφαλικούς φλοιούς με παρόμοιους λοβούς, έχουμε ιππόκαμπο, αμυγδαλή και αντίστοιχες δομές που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε και να αντιλαμβανόμαστε τα ερεθίσματα με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Η γάτα μάλιστα διαθέτει τις γνωστικές ικανότητες ενός μικρού παιδιού. Άρα Γάτα-Παιδάκι σημειώσατε Χ.

3. Η μνήμη. Η γάτα είναι αυτός ο φίλος σας που του είχατε κάνει ένα κακόγουστο αστείο πριν τρία χρόνια στις διακοπές και ακόμα σας το κρατάει «μανιάτικο». Με λίγα λόγια; Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γάτες, όπως και οι άνθρωποι, έχουν όχι μόνο βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη μνήμη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιες αναμνήσεις φαίνεται ότι μπορούν να τις κρατήσουν σχεδόν για μια ζωή. #μνήμη_ελέφαντα

4. «Μαμά, εσύ;». Οι άνθρωποι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη μαμά μας, όχι μόνο από τη μυρωδιά της αλλά και από τη φωνή της. Το ίδιο και οι γάτες. Όσο κι αν νομίζουμε ότι το νιαούρισμα των γατών είναι σχεδόν ίδιο σε όλες, μια έρευνα έδειξε ότι τα μωρά γατούδια καταλαβαίνουν τη φωνή της μαμάς τους, και τη διακρίνουν από τις φωνές άλλων γατών.

5. Ο σκελετός. Τόσο οι γάτες όσο και οι άνθρωποι έχουν ένα καλά σχηματισμένο κρανίο και σαγόνι, επτά αυχενικούς σπονδύλους, μια σπονδυλική στήλη, κ.λπ. Επίσης τα μπροστινά τους πόδια είναι πολύ πιο όμοια με τα ανθρώπινα χέρια, απ’ ό,τι φανταζόμαστε: έχουν πέντε δάχτυλα και οστά που έχουμε κι εμείς στα χέρια μας, απλώς σε διαφορετικό μέγεθος και σχήμα. Στα χέρια των ανθρώπων και των γατών η σκελετική δομή είναι εντυπωσιακά παρόμοια. 3D imaging: 3D anatomy studios

6. Το συναίσθημα. Οι γάτες χαίρονται, λυπούνται, αγχώνονται, εκπλήσσονται, νευριάζουν, φοβούνται και τρομάζουν όπως εμείς. Δείχνουν σημάδια χιούμορ, αλλά παράλληλα αν χάσουν κάποιον δικό τους (είτε άνθρωπο είτε άλλο ζώο) μπορεί να «λυγίσουν» πολύ ψυχολογικά. Εντυπωσιακό είναι ότι εκφράζουν και σημάδια πένθους – μια συναισθηματική κατάσταση που εκφράζεται και σωματικά (όπως ακριβώς και σε εμάς). Σε σχετική έρευνα, οι μισές σχεδόν γάτες, όχι μόνο έκδηλα λυπήθηκαν όταν «έχασαν» κάποιον, αλλά σημείωσαν και αισθητή απώλεια όρεξης.

7. Οι δεσμοί. Το είδαμε και πιο πάνω αναφερόμενοι στο πένθος: οι γάτες δημιουργούν όπως κι εμείς δεσμούς. Όταν σε εμπιστεύονται, θέλουν να είναι κοντά σου και να περνούν χρόνο μαζί σου. Δίπλα μας νιώθουν ασφάλεια, με την ίδια έννοια που νιώθουμε κι εμείς κοντά στην οικογένεια ή τους φίλους μας. Το 65% των γατών μιας έρευνας, έδειξαν σημάδια ηρεμίας και συντροφικότητας όταν, σε έναν άγνωστο περιβάλλον, εμφανίστηκαν γνώριμα σε εκείνες πρόσωπα. (Αυτά να τα βλέπουν όσοι έλεγαν ότι οι γάτες αναγνωρίζουν σπίτι, όχι κηδεμόνα).

8. Ο μιμητισμός. Έχετε δει βιντεάκια που μικρές σε ηλικία γάτες μιμούνται τις μεγάλες; Γενικά οι γάτες αν δουν κάτι, μπορεί να προσπαθήσουν να το αναπαραγάγουν. Άρα εξελίσσονται όπως και εμείς, μέσα από την προσεκτική παρατήρηση και το παράδειγμα.

Τι διαφορά έχουν τα μάτια της γάτας από τα δικά μας

Πόσο μυστήριο κρύβει η γατίσια όραση;

9. Η όραση. Πρόσφατο εύρημα και αυτό. Ενώ γάτες και άνθρωποι έχουμε κάποιες διαφορές στον τρόπο που λειτουργούν τα μάτια μας, υπάρχει μια πολύ σημαντική ομοιότητα: έχουμε αμφότεροι τριχρωματική όραση, ενώ οι σκύλοι έχουν διχρωματική.

10. Η αυτοπεριποίηση. Μα θα το αφήναμε αυτό ασχολίαστο; Το πρωί όταν ξυπνάμε, πλενόμαστε, χτενιζόμαστε κ.λπ. και γενικά προσπαθούμε να μην είμαστε σαν κατσιβέλες. Το ίδιο δεν κάνουν και οι γάτες; Γενικά το βαθύ ένστικτο για… grooming είναι στοιχείο τόσο ανθρώπινο όσο και γατίσιο.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Monica Bellucci – Volevo te


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Françoise Hardy – Le Temps de l’Amour


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τα καλύτερα κλασικά μοντέλα του Pininfarina!

https://ift.tt/ujSoIpY

Ο σχεδιαστικός οίκος Pininfarina που γιορτάζει 92 χρόνια δημιουργίας φέτος, έχει βάλει την υπογραφή του σε μερικά από τα σημαντικότερα τετράτροχα της ιστορίας και εμείς εδώ, έχουμε ξεχωρίσει 12 από αυτά. Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Battista «Pinin» Farina το 1930, η Carrozzeria Pininfarina, μας έχει δώσει πολλούς λόγους για να λατρέψουμε την αυτοκίνηση.Η εταιρεία που τώρα πια ανήκει στην Ινδική Mahindra, περιμένουμε να «λάμψει» και πάλι με ορισμένες ξεχωριστές αλλά πάντα καλαίσθητες δημιουργίες, χωρίς κατ’ ανάγκη να πρέπει να «μείνει» στα αισθητικά πρότυπα του παρελθόντος. Εδώ έχουμε 12 ξεχωριστές περιπτώσεις, τις οποίες παραθέτουμε με χρονολογική σειρά, από ένα portfolio το οποίο μοιάζει πραγματικά ανεξάντλητο, μια και «μετράει» εκατοντάδες σχέδια, πολλά από τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στο στάδιο της παραγωγής.

1935: Alfa Romeo 6C Pescara

Βασισμένη στην Alfa Romeo 6C 2300, η Pescara ήταν μια μοναδική περίπτωση που κατασκευάστηκε για τον κόμη Theo Rossi της Montelara. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Μιλάνου εκείνης της χρονιάς και όπως ήταν το σύνηθες για τα μοντέλα της Alfa Romeo, ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Αυτό που έκανε την Pescara πραγματικά ιδιαίτερη, ήταν πως κατάφερνε να συνδυάσει την καλαισθησία, με την κορυφαία αεροδυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος- ειδικά αν τη δει κανείς συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή. Με τις επεμβάσεις στην Pescara, ο Pininfarina έδειξε πως «ήρθε για να μείνει» στην αυτοκινητοβιομηχανία.
1947: Cisitalia 202

Η Cisitalia ξεκίνησε να κατασκευάζει αγωνιστικά αυτοκίνητα το 1946 και μόλις ένα χρόνο αργότερα, είχε έτοιμο για πλήρη αποκαλυπτήρια το πρώτο της αυτοκίνητο για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα ήταν ακόμα σχεδιαστικά στην επιρροή των προπολεμικών προτάσεων, το διθέσιο Cisitalia 202 ήταν πραγματικά επαναστατικό.

Τα μηχανικά μέρη είναι από Fiat 1100, ενώ η αισθητική του αμαξώματος, του έχει δώσει το προσωνύμιο «έργο τέχνης που κινείται» και του έχει εξασφαλίζει μια μόνιμη θέση στο μουσείο μοντέρνας τέχνης ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης. Από το 1947, έως το 1952, η Cisitalia κατασκεύασε μόνο 170 αυτοκίνητα, από τα οποία μόλις τα 17 ήταν roadster και προφανώς σήμερα είναι ιδιαίτερα επιθυμητά στους κύκλους των συλλεκτών.
1955: Lancia Aurelia B24 Spyder

Η Aurelia B24 Spider διέθετε πανοραμικό παρμπρίζ, από δύο προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ενώ στην «καθαρότητα» του σχήματος, παίζει ρόλο και η ύπαρξη μόνο δύο κυρίως φωτιστικών σωμάτων εμπρός.

Advertisement

Από το 1954 έως το 1955, κατασκευάστηκαν 240 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ιδιαίτερα υψηλή αξία στο χρηματιστήριο των ιστορικών αυτοκινήτων. Η Aurelia B24 Spyder, θεωρείται το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχει σχεδιάσει η Pininfarina στα 92 χρόνια της ενεργής παρουσίας της στην αυτοκινητοβιομηχανία.
1959: Ferrari 250 GT SWB

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεχωριστή περίπτωση. Η Ferrari 250 GT, κατασκευάστηκε μόλις σε 250 αντίτυπα, coupe και cabrio, ενώ για την αγωνιστική χρήση, χρειαζόταν κάτι ακόμα πιο ευέλικτο, οπότε και παρουσιάστηκε η έκδοση με το «κοντό» μεταξόνιο.

Η SWB (Short Wheelbase) δημιουργήθηκε λοιπόν και με την πάροδο των χρόνων έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο. Το τελευταίο που εμφανίστηκε σε δημοπρασία κλασικών αυτοκινήτων, ήταν το 2015 και άλλαξε χέρια για 6,7 εκατομμύρια ευρώ.
1966: Fiat 124 Sport Spider

Το 124 Sport Spider κυκλοφόρησε το 1966 και ήταν τέτοια η επιτυχία του, που έμεινε στην παραγωγή έως το 1985 (μέχρι το 1981 από τη Fiat και μετά το ανέλαβε η Pininfarina).

Η παραγωγή του ξεπέρασε τα 200.000 αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία διατέθηκαν στην αγορά των ΗΠΑ. Τα μηχανικά μέρη είναι «προίκα» από το sedan 124, με το Spider να έχει προσαρμοσμένο πάτωμα με πιο «κοντό» μεταξόνιο.
1966: Alfa Romeo Spider

Μπορεί να έφτασε το μοντέλο με τις υπόλοιπες γενιές του έως το 1993, όταν και πλέον θεωρήθηκε τελείως ξεπερασμένο ως βάση για να συνεχίσει να εξελίσσεται (δίνοντας τη θέση του αργότερα στην προσθιοκίνητη Spider), την ομορφιά της πρώτης όμως γενιάς, δεν έφτασε καμία από τις επόμενες.

Με το προσωνύμιο «Duetto» και το χαρακτηριστικό πίσω μέρος που αισθητικά παρέπεμπε σε πρύμνη ταχύπλοου, η πρώτη γενιά της Spider είναι ένα ακόμα από τα πετυχημένα εμπορικά «αστέρια» που έχουν την υπογραφή Pininfarina πάνω τους.
1968: Ferrari Daytona

Η επίσημη ονομασία του μοντέλου είναι 365 GTB/4 και κυκλοφόρησε τόσο σε κουπέ, όσο και σε ανοιχτό. Daytona ονομάστηκε ανεπίσημα το 1967, όταν στον 24ωρο αγώνα της Daytona τερμάτισαν τρεις στις ισάριθμες πρώτες θέσεις.

Με τον V12 των 4,4 λίτρων στο μπροστινό μέρος, σε μια εποχή που τα υπεραυτοκίνητα είχαν αρχίσει να έχουν τους κινητήρες τους στο κέντρο– πίσω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Η απόδοση του κινητήρα ήταν επαρκέστατη για να δώσει στο μοντέλο μια τελική της τάξης των 280 χλμ./ώρα.
1968: Peugeot 504

Ο Aldo Brovarone της Pininfarina έκανε υπέροχη δουλειά, με όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του μοντέλου της Peugeot, από τις οποίες οι πλέον θρυλικές είναι αυτές των coupe και cabriolet αμαξωμάτων.

Αμφότερες οι δύο πιο δυναμικές εκδόσεις, παρουσιάστηκαν το 1969, ένα χρόνο μετά την επίσημη αποκάλυψη του 504 και από τότε έως και σήμερα, θεωρούνται ιδιαίτερα όμορφες. Συνδυάζοντας την κομψότητα με τις αυξημένες διαστάσεις, το μοντέλο ήταν ταυτόχρονα επιβλητικό αλλά και premium.
1970: Modulo

Μέχρι πρόσφατα, το Modulo ήταν ένα –στατικό, στην πραγματικότητα- πρωτότυπο. Ένα συγκλονιστικό σχέδιο, τελείως εξώκοσμο, που δεν έδινε δεκάρα για την επαφή με την αυτοκινητιστική πραγματικότητα της εποχής που παρουσιάστηκε. Εφοδιαζόταν με έναν V12 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων, που απέδιδε 550 ίππους, ο σχεδιαστικός οίκος ισχυριζόταν πως το Modulo θα είχε τελική ταχύτητα που έφτανε τα 354 χλμ./ώρα.

Το πρωτότυπο είναι από το 2014 στα χέρια του James Glickenhaus (του ιδιοκτήτης της Scuderia Cameron Glickenhaus), ο οποίος το 2019 θέλησε να το κάνει λειτουργικό και να πάει σε κάποιες εκδηλώσεις με αυτό αλλά μάλλον κάτι δεν είχε υπολογίσει καλά και λαμπάδιασε το πίσω μέρος, χωρίς –ευτυχώς- εκτεταμένες ζημιές.
1971: Ferrari Berlinetta Boxer

Το αυτοκίνητο μπορεί να παρουσιάστηκε το 1971 αλλά οι πρώτοι που το παράγγειλαν το πήραν στα χέρια τους δύο χρόνια μετά. Στην πρώτη του έκδοση, το μοντέλο είχε κινητήρα 4,4 λίτρων, ενώ το 1976 ο κυβισμός έφτασε τα 4,9 λίτρα και η ονομασία του αυτοκινήτου έγινε ΒΒ 512. Τελευταία προσθήκη αναβάθμισης, έγινε το 1981, όταν στον κινητήρα προσαρμόστηκε σύστημα ψεκασμού καυσίμου της Bosch, διαμορφώνοντας το όνομα του μοντέλου σε ΒΒ 512i.

Με τον κινητήρα να είναι στην πραγματικότητα επίπεδος –μια και η περιεχόμενη γωνία του «V» όπως τον καταχωρεί η Ferrari, είναι 180 μοίρες, το αυτοκίνητο εμφάνιζε εξαιρετική σταθερότητα και ήταν ικανό για τελική ταχύτητα που έφτανε τα 302 χλμ./ώρα.
1983: Peugeot 205

Το 205 διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο όμορφου μικρού στην ιστορία της Ευρωπαϊκής αυτοκινητιστικής σκηνής. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την παρουσίασή του, εξακολουθεί να φαίνεται φρέσκο και πολύ ενδιαφέρον.

Έμεινε στην παραγωγή από το 1983 έως το 1998, με πεντάθυρες, τρίθυρες και cabrio εκδόσεις αμαξώματος, ενώ ιδιαίτερης μνείας αξίζουν οι δυναμικές εκδόσεις από την άποψη των επιδόσεων, που ήταν οι Rallye (με τον 1.300άρη και τα 40άρια καρμπιρατέρ) και GTI (με κινητήρες 1,6 και 1,9 λίτρων).
1984: Ferrari Testarossa

Σε 12 χρόνια παραγωγής, η Testarossa παρήχθη σε λιγότερες από 10.000 μονάδες (9.939) αλλά και πάλι, πέραν του ονόματος της κατασκευάστριας, ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που έγιναν κατά χιλιάδες αφίσες για τους τοίχους εφηβικών (και όχι μόνο) δωματίων. Αυτές οι πλαϊνές γρίλιες, έχουν γίνει διαχρονικό σήμα κατατεθέν, όπως και ο ιδιαίτερος εξωτερικός καθρέπτης με το διπλό βραχίονα που εδράζεται στο πλαίσιο του εμπρός παρμπρίζ.

Το ιδιαίτερα φαρδύ αμάξωμα, εντείνει την αίσθηση του χαμηλού ύψους που έχει έτσι και αλλιώς το αυτοκίνητο, στο πίσω μέρος του οποίου κρύβει τον εντυπωσιακό V12 κινητήρα (πάλι με περιεχόμενη γωνία 180 μοιρών) με χωρητικότητα 4,9 λίτρων. Η δημοτικότητα του αυτοκινήτου εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, όταν βρέθηκε στα χέρια του πρωταγωνιστή της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς Miami Vice, σε λευκό χρώμα.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ποια είναι τα μοντέλα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

https://ift.tt/bjgCvPL


Τα στοιχεία των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον Απρίλιο εμπεριέχουν εκπλήξεις, δείχνουν την προτίμηση των αγοραστών αλλά και μια συγκεκριμένη τάση. 
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Dataforce GmbH, οι αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα τέσσερα κράτη που συνιστούν την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA) δείχνουν μια αλλαγή στην επιλογή τους σε σχέση με ό,τι ίσχυε πέρυσι.Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τον Απρίλιο και αφορούν στο 98% των συνολικών, πρώτο σε πωλήσεις για τον συγκεκριμένο μήνα ήταν το Dacia Sandero. Μάλιστα, το μοντέλο βρέθηκε στην κορυφή της σχετική λίστας για τρίτη φορά στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο πούλησε 24.835 μονάδες, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 37% συγκριτικά με αυτές του ίδιου περυσινού μήνα. Η εμπορική πορεία του από τις αρχές του έτους είναι πολύ καλή και αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος τους είναι ο μεγαλύτερος όλων, στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων ήταν το Volkswagen Golf, με 21.592 μονάδες. Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 65% συγκριτικά με αυτές του Απριλίου του 2023.

Τρίτο ήταν το Renault Clio. Το γαλλικό supermini σημείωσε 19.310 καινούργιες ταξινομήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 24% σε σχέση με αυτές του ίδιου περυσινού μήνα.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη το Volkswagen T-Roc με 19.225 πωλήσεις (ή αύξηση κατά 16%), πέμπτο ήταν το Peugeot 208 με 17.273 ταξινομήσεις (αύξηση κατά 18% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023) και στην έκτη θέση βρέθηκε το Skoda Octavia.

Αξιοσημείωτη -αλλά με αρνητικό τρόπο- ήταν η απουσία της Tesla και των μοντέλων της όχι μόνο από την πρώτη δεκάδα αλλά και από την πρώτη εικοσάδα. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο το πιο δημοφιλές μοντέλο της (στην Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της ΕΖΕΣ, συνολικά) ήταν το Model Y, το οποίο κατετάγη στην 26η θέση της σχετικής λίστας. Συνέχεια

Εικόνα

Νέα Υόρκη: «Ένας κλόουν που θα μπορούσε να γίνει τύραννος» – Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά Τραμπ

https://ift.tt/rYsg7je

  Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά μπροστά από τις κάμερες, μπροστά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου καταφέρθηκε κατά του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον «κλόουν» που θα μπορούσε να γίνει «τύραννος», με τον ηθοποιό να στηρίζει θερμά τον Τζον Μπάιντεν μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας.

«Είναι η συνοικία μου», δήλωσε ο θρύλος του Χόλιγουντ, καθώς στεκόταν στο πεζοδρόμιο. «Λατρεύω αυτήν την πόλη, δεν θέλω να καταστραφεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει απλά να καταστρέψει αυτήν την πόλη, όπως επίσης τη χώρα και εν τέλει, θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο», είπε ο διάσημος πρωταγωνιστής, επικριτής εδώ και καιρό του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Η παρέμβαση του Ντε Νίρο οργανώθηκε από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν κι ενώ ταυτόχρονα, δύο βήματα μακριά, ο Ντόναλντ Τραμπ άκουγε τους δικηγόρους του να αγορεύουν και να ζητούν την αθώωσή του στη δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται η ποινική δίκη του.

Αφότου χαρακτήρισε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος «κλόουν», ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ηλικίας 80 ετών, υπενθύμισε: «Όταν ο Τραμπ έθεσε υποψηφιότητα το 2016, έμοιαζε με φάρσα, ένας γελωτοποιός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές».

Όμως «ξεχάσαμε τα μαθήματα της ιστορίας που μας δείχνουν ότι άλλους κλόουν δεν τους είχαν πάρει στα σοβαρά εωσότου έγιναν άγριοι δικτάτορες», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Με τον Τραμπ, έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία και κανείς δεν αστειεύεται πλέον. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να τον σταματήσουμε καταψηφίζοντάς τον, μία και για πάντα», επέμεινε ο ηθοποιός.

Φορώντας γκρίζο πουκάμισο, μαύρο σακάκι και γυαλιά ηλίου, ο πρωταγωνιστής του «Ταξιτζή» και των «Καλών Παιδιών» έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας στο πλευρό του δύο αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021, «πραγματικοί ήρωες», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ο μοναδικός τρόπος για να προστατεύσουμε τις ελευθερίες μας και να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας είναι να ψηφίσουμε τον Τζον Μπάιντεν», είπε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μπροστά από μια σειρά μικροφώνων.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πότε θα εξαφανιστεί οριστικά το χάρτινο δίπλωμα;

https://ift.tt/FqZm9M3


Η αντίστροφη μέτρηση για τους τίτλους τέλους του… παραδοσιακού ροζ τρίπτυχου, έχει αρχίσει. Στη χώρα μας, σήμερα, οι κάτοχοι αδειών οδήγησης διαθέτουν είτε το παλαιό ροζ τρίπτυχο έγγραφο, είτε το νέου τύπου κάρτας, το οποίο έχει σημαντικές δικλείδες ασφαλείας, που το προφυλάσσουν από πλαστογραφία.Το νέο δίπλωμα ενδείκνυται για χρήση ακόμα και στο εξωτερικό καθώς το όνομα του κατόχου του αναγράφεται σε λατινικούς χαρακτήρες, ενώ δεν φθείρεται όπως το παλιό.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του διπλώματος υπό τη μορφή πλαστικοποιημένης κάρτας έναντι του χάρτινου, θέτουν τις βάσεις για την πλήρη κατάργηση του τελευταίου, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία ισχύος του, την 19η Ιανουαρίου 2033.

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2033, τα παλιά διπλώματα θα είναι ελάχιστα, δεδομένου ότι η νομοθεσία ορίζει ότι όποιος οδηγός συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του και επομένως πρέπει να το ανανεώσει, αυτομάτως προμηθεύεται το νέο δίπλωμα τύπου πλαστικοποιημένης κάρτας.

Οι οδηγοί από το τον Ιουλίου του 2022, μπορούν να αποθηκεύσουν το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο (στο gov.gr wallet), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να διευκολυνθούν οι πολίτες, αλλά προκειμένου να διενεργείται ευκολότερα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εξακρίβωση στοιχείων από τις αστυνομικές και ελεγκτικές αρχές.

Τη μετάβαση σε ένα καθεστώς ψηφιακών διπλωμάτων οδήγησης προωθεί και η ΕΕ, η οποία υποστηρίζει ότι η ψηφιοποίηση των αδειών οδήγησης συνεπάγεται πρωτοφανή ευκολία όσον αφορά την ανανέωση και την αντικατάστασή τους -αμφότερες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Τα πάντα για την Αντηλιακή σας Προστασία εδώ.To Farmakeio Mou

Παράλληλα, ένα ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης με κοινά χαρακτηριστικά σε κοινοτικό επίπεδο θα διευκολύνει την επίτευξη του ξεκάθαρα διατυπωμένου στόχου της ΕΕ για τη δημιουργία ενός συστήματος γρήγορου εντοπισμού και άμεσης επιβολής ποινών σε εκείνους που υποπίπτουν σε τροχαίες παραβάσεις σε χώρα άλλη από αυτή που εξέδωσαν την άδεια οδήγησής του.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Χωρίς αναφορά στα ελληνοτουρκικά το ανακοινωθέν

https://ift.tt/T1m5Ebf

Το Κουρδικό, ο πόλεμος στη Γάζα, οι εξελίξεις στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Συμβουίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας δεν υπάρχει αναφορά στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, παρά τις αρχικές πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι τα θέματα αυτά ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Αναφορικά με το Κουρδικό, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με προσήλωση, αποφασιστικότητα και επιτυχία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό εναντίον κάθε είδους απειλών και κινδύνων κατά της εθνικής μας ακεραιότητας, της ενότητας και της επιβίωσής μας, ιδίως κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG», αλλά και κατά της FETO -δηλαδή των οπαδών του Φετχουλάχ Γκιουλέν τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016- και του «Ισλαμικού Κράτους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο συντονισμός και η συνεργασία μας με το γειτονικό μας Ιράκ θα προχωρήσει σε περαιτέρω στάδια με την επέκταση του πεδίου συμφωνίας μεταξύ των χωρών μας και δηλώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόοδος που θα σημειωθεί στον τομέα της ασφάλειας θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Υπογραμμίζεται επίσης ότι «το PKK/KCK-PYD/YPG, το οποίο έχει μετατρέψει τα εδάφη που σφετερίστηκε στο Ιράκ και τη Συρία σε εστία τρομοκρατίας, και η υποστήριξη που του παρέχεται θα εξαλειφθεί μαζί με όλα τα στοιχεία του στην περιοχή μας και δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο γεγονός που παραβιάζει την εθνική μας ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας».

Κρίσιμο να αυξηθούν οι χώρες που αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης

Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σημείωσε πως «διαπιστώνεται ότι οι πρακτικές που αποσκοπούν στην καταστολή των φωνών που υψώνονται σε όλο τον κόσμο κατά του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει τις σφαγές στη Γάζα αγνοώντας τις ευθύνες του που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, να θέσει τέρμα στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την ανειλικρίνεια των κύκλων που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης. Από την άλλη πλευρά, αναφέρεται ότι είναι κρίσιμο να αυξηθεί ο αριθμός των χωρών που αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης, όντας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αυξηθούν οι προσπάθειες για να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για τη σφαγή».

Δίκαιη και διαρκής ειρήνη για την Ουκρανία

Επίσης, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου «συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος επιδεινώνει μέρα με τη μέρα την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, και αξιολογήθηκαν οι δυνατότητες για την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης το συντομότερο δυνατό, ενώ τονίστηκε η σημασία της συνέχισης των προσπαθειών για την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα από κοινού με τις παράκτιες χώρες».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας γίνεται αναφορά και στις εξελίξεις στον Καύκασο και συγκεκριμένα στις σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία: «Επιβεβαιώνεται η ελπίδα μας ότι οι θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία και η υποστήριξή μας σε όλες τις προσπάθειες που με καλή πίστη αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση μιας διαρκούς ειρήνης». Τέλος, στην ανακοίνωση «επισημαίνεται ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να επιτρέψουν μια νέα φάση στην ιστορία της ανθρωπότητας». Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, «οι δυνατότητες στον τομέα αυτό θα φέρουν μαζί τους μια σειρά από προκλήσεις και νέες απειλές στον κυβερνοχώρο» και «επισημαίνεται η σημασία και η προτεραιότητα της Τουρκίας να προετοιμαστεί για τις επιστημονικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη και να αναπτύξει προηγμένες ικανότητες στον τομέα αυτό».

from: anatakti
via IFTTT