Daily Archives: 25 Μαΐου, 2024

Εικόνα

LARA FABIAN – Ta peine ( Luis Sunday 2K24 Bass Mix )


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Hyundai N Vision 74.350.000€

https://ift.tt/VD865as

Οι Κορεάτες έχουν προ πολλού αλλάξει ταχύτητα. Και πλέον μπαίνουν και στα χωράφια των πανάκριβων supercars.  Η Hyundai πρόκειται να παρουσιάσει το 2026 το υπεραυτοκίνητο υδρογόνου N74, το οποίο βασίζεται στην ιδέα N Vision 74.Αυτό το πρωτοποριακό όχημα αναμένεται να έχει περιορισμένη παραγωγή 200 μονάδων, η τιμή της καθεμιάς από τις οποίες θα κυμαίνεται γύρω στις 350.000 ευρώ.
Οι προμηθευτές αναπτύσσουν επί του παρόντος εξαρτήματα για τα δοκιμαστικά μοντέλα, με στόχο την ενίσχυση της ισχύος πέραν των αρχικών 680 ίππων του concept. Τα δοκιμαστικά οχήματα θα υποβληθούν σε δοκιμές αργότερα φέτος.
Η Hyundai ήταν αρχικά διχασμένη σχετικά με την παραγωγή του N74. Ωστόσο, πληροφορίες από προμηθευτές εξαρτημάτων και πατέντες δείχνουν ότι το project προχωράει.

Το concept N74, εμπνευσμένο από το Hyundai Pony Coupe του 1974, διαθέτει σύστημα κίνησης με fuel cells και κίνηση στους πίσω τροχούς, κάτι που το κάνει αρκετά διαφορετικό από όλα τα supercars.

Αν και η Hyundai δεν έχει μιλήσει για το μοντέλο παραγωγής, οι πατέντες που κατατέθηκαν πέρυσι για ένα σύστημα κίνησης με υδρογόνο και πόρτες χωρίς πλαίσιο ευθυγραμμίζονται με το σχεδιασμό του concept.
Ένα εμπορικό σήμα για το όνομα N74 και περαιτέρω πατέντες υποδηλώνουν ότι η Hyundai προετοιμάζεται για την παραγωγή.

Η αναμενόμενη τιμή του N74 το τοποθετεί πάνω από μοντέλα όπως η Maserati MC20 και η Aston Martin DB12.

Παρά το υψηλό κόστος του, το N74 υπόσχεται να είναι μοναδικό, αξιοποιώντας την επιτυχία της Hyundai με τα μοντέλα Ν, όπως το Ioniq 5 N και το Elantra N.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τραυματισμένα και ορφανά ζαρκαδάκια περιέθαλψαν στην Καστοριά φωτος

https://ift.tt/UnVl4fk

 Επτά τραυματισμένα και ορφανά ζαρκαδάκια έχει περιθάλψει η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς σε συνεργασία και με την εποπτεία της ΑΝΙΜΑ– Σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Εταιρία Προστασίας, καλούνται από φέτος, μαζί με την ΑΝΙΜΑ, να υποστηρίξουν την περίθαλψη και την ανατροφή των μωρών ζαρκαδιών.

«Η φροντίδα και φιλοξενία των ζώων που προέρχονται από διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, γίνεται σε χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς ενώ τα έξοδα τα καλύπτει η ΑΝΙΜΑ. Φιλοξενούμε μέχρι στιγμής 7 ζαρκαδάκια, ενήλικα και μωρά, τα οποία είτε έχουν τραυματισθεί σε τροχαία ατυχήματα είτε έμειναν ορφανά» λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ειδικά τα μικρά ζαρκαδάκια, μέχρι να μπορέσουν να επανενταχθούν, θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον έναν χρόνο σε περίθαλψη και να τρέφονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ειδική φόρμουλα γάλακτος.

«Τα έξοδα, ειδικά τα κτηνιατρικά καθώς κάποια ζαρκαδάκια είναι τραυματισμένα από τα τροχαία, είναι πολλά» λέει ο κ.Παναγιωτόπουλος καλώντας, όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά, να απευθυνθούν στην ΑΝΙΜΑ.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πόσο ζουν οι χελώνες – Τι να κάνετε για να ζήσει η χελώνα σας περισσότερο

https://ift.tt/M4hvKaU


Είναι γνωστό ότι οι χελώνες ζουν περισσότερο από πολλά άλλα κατοικίδια. Κάποιες χελώνες μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 100 χρόνια. Πολλά κοινά είδη υδρόβιων χελωνών μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 40. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο θα ζήσει μια κατοικίδια χελώνα. Το προσδόκιμο επιβίωσής τους εξαρτάται από το είδος, τη διατροφή τους, και άλλα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντός τους, τα οποία συχνά μπορούμε να ελέγξουμε.

Χελώνα στον κήπο – Οδηγός για να φροντίσετε και να ταΐσετε σωστά το αργοκίνητο ζωάκι

Οι χελώνες είναι χορτοφάγα ζώα και οι διατροφικές ανάγκες τους είναι πολύ συγκεκριμένες.

Πώς να υπολογίσετε το προσδόκιμο επιβίωσης της χελώνας σας

Αν αναρωτιέστε πόσο μπορεί να ζήσει θεωρητικά η χελώνα σας, αρχικά πρέπει να ταυτοποίησετε σε ποιο είδος ανήκει. Οι κοκκινομάγουλες χελώνες μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 30 αν τις φροντίσετε σωστά, ενώ κάποιες χελώνες της ξηράς μπορούν να φτάσουν τα 50 ή ακόμα και τα 80! Επομένως, υπάρχει σημαντική περίπτωση η χελώνα σας να ζήσει περισσότερο από εσάς, οπότε είναι σημαντικό να σχεδιάσετε τη μελλοντική της φροντίδα αν σκοπεύετε να πάρετε κάποια μακρόβια χελώνα.

Οι μεγαλύτερες σε μέγεθος χελώνες μπορούν να ζήσουν πάρα πολλά χρόνια. Τα μικρότερα, οικόσιτα είδη ζουν λιγότερο, αλλά και πάλι μπορεί να αντέξουν για μερικές δεκαετίες. Υπάρχουν καταγραφές χελωνών (κυρίως γιγάντιων) που έχουν φτάσει – ή και ξεπεράσει – τα 200 χρόνια. Φυσικά, είναι δύσκολο να εξακριβώσει κανείς αυτές τις πληροφορίες, καθώς οι χελώνες αυτές προφανώς έζησαν περισσότερο από τους κηδεμόνες τους.

Πώς να φροντίσετε την υγεία της χελώνας σας όσο καλύτερα γίνεται

Φυσικά, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία της χελώνας σας να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή που χρειάζεται κάθε χελώνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος στο οποίο ανήκει. Κάποια είδη, όπως η απαλώνη, τρώνε κυρίως ψάρι και κρέας. Άλλες χελώνες, όπως οι κοκκινομάγουλες, τρώνε ένα συνδυασμό εντόμων, ψαριών, και λαχανικών. Μελετήστε προσεχτικά τι πρέπει να ταΐζετε την χελώνα σας. Παρότι πολλές χελώνες τα πάνε καλά με έναν συνδυασμό πέλλετ του εμπορίου και φρέσκιας τροφής, οι αναλογίες και οι τύποι των τροφών διαφέρουν.

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της έλλειψης βιταμίνης Α, που είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κατοικίδιες χελώνες. Η έλλειψη ασβεστίου που συχνά προκύπτει από την έλλειψη βιταμίνης D είναι άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χελώνες που ζουν μέσα στο σπίτι χωρίς υπεριώδη ακτινοβολία, και μπορεί να προκαλέσει μαλακά καβούκια και προβλήματα στην ανάπτυξη.

Η διατροφή δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που κρατά μια χελώνα υγιή. Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε τακτικά τον/την κτηνίατρό σας ώστε να μπορούν να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα υγείας. Ακόμα, ένα καθαρό ενυδρείο με αρκετό χώρο, μπορεί να βοηθήσει τη χελώνα σας να παραμείνει υγιής. Η βρωμιά και το στρες που προκαλεί μπορούν να μειώσουν δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης της χελώνας σας. Επίσης, είναι απαραίτητο να διατηρείτε την κατάλληλη θερμοκρασία για να ευημερεί η χελώνα σας.

Συχνές απειλές

Αν γνωρίζετε ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες παθήσεις που απειλούν συγκεκριμένα το είδος χελώνας που έχετε, μπορείτε πιο εύκολα να τις προλάβετε ή να αναγνωρίσετε νωρίς τα συμπτώματα. Οι οικόσιτες χελώνες εμφανίζουν αναπνευστικές λοιμώξεις, μολύνσεις στο καβούκι, παράσιτα, και αποστήματα. Οι αναπνευστικές λοιμώξεις και τα αποστήματα συχνά οφείλονται στην έλλειψη βιταμίνης Α, ενώ οι μολύνσεις στο καβούκι συνήθως προκύπτουν από κακή ποιότητα νερού ή τραυματισμούς. Πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε αν η χελώνα σας έχει παράσιτα, εκτός αν ο/η κτηνίατρός σας πραγματοποιεί τακτικές εξετάσεις κοπράνων.

Οι χελώνες που ζουν σε λιμνούλες εξωτερικού χώρου ή στην αυλή σας είναι πιο επιρρεπείς σε θηρευτές και στα στοιχεία της φύσης. Επομένως, είναι πιο επικίνδυνο να έχετε τη χελώνα σας έξω απ’ το σπίτι απ’ ότι μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί χώροι σας είναι καλά περιφραγμένοι και προφυλαγμένοι από τις καιρικές συνθήκες. Μια χελώνα εξωτερικού χώρου μπορεί να φαγωθεί ή να κακοποιηθεί από άλλα ζώα – άγρια ή κατοικίδια. Βεβαιωθείτε ότι η οικόσιτη χελώνα σας δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κήπο ή την αυλή σας περνώντας κάτω από την περίφραξη. Τέλος, τα άγρια ζώα μπορεί να εκθέσουν τη χελώνα σας σε ασθένειες.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

https://ift.tt/kD48ywW


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη φρίκη που έζησαν Ισραληνοί όμηροι που αιχμαλωτίστηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου.Νέο υλικό προκαλεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό καθώς δείχνει έναν τρομοκράτη της Χαμάς και τον έφηβο γιο του να ομολογούν με κυνικό τρόπο στους Ισραηλινούς ανακριτές πώς βίασαν διαδοχικά μια γυναίκα και στη συνέχεια την εκτέλεσαν στις 7 Οκτωβρίου.

Ο 47χρονος Τζαμάλ Χουσεΐν Άχμαντ Ράντι και ο 18χρονος γιος του, Αμπντάλα, συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας πριν από μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια ανακρίθηκαν για την τρομοκρατική επίθεση.

Ο Τζαμάλ είπε ότι βρήκε μια γυναίκα που «ούρλιαζε» και «έκλαιγε» σε ένα σπίτι στο κιμπούτς Νιρ Οζ, μια κοινότητα κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας.

«Έκανα αυτό που έκανα, τη βίασα», είπε αδιάφορα.«Την απείλησα με το όπλο μου για να της βγάλω τα ρούχα, θυμάμαι ότι φορούσε τζιν σορτσάκι, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε.

Ο Τζαμάλ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τι συνέβη στη γυναίκα μετά τον βιασμό, αλλά ο έφηβος γιος του είπε στον ανακριτή ότι ο πατέρας του σκότωσε το θύμα που ήταν απελπισμένο.

«Ο πατέρας μου τη βίασε, μετά τη βίασα εγώ, μετά ο ξάδερφός μου και μετά φύγαμε, αλλά ο πατέρας μου σκότωσε τη γυναίκα αφού τελειώσαμε με τους βιασμούς της», είπε ο Αμπντάλα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Στα πλάνα, ο Τζαμάλ ήταν δεμένος με χειροπέδες και ντυμένος με μια γκρι φόρμα, ενώ καθόταν μπροστά από μια ισραηλινή σημαία.

Σοκάρουν οι περιγραφές των τρομοκρατών
«Σε κάθε σπίτι όπου βρίσκαμε κάποιον, είτε τον σκοτώναμε είτε τον απαγάγαμε», είπε. Από τους 400 κατοίκους του κιμπούτς Νιρ Οζ, τουλάχιστον 20 σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου και 80 απήχθησαν. Ο Τζαμάλ εμφανίστηκε ατάραχος καθώς εξηγούσε με τρομακτικές λεπτομέρειες πώς μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε το ζευγάρι που κρυβόταν μέσα.

«Στο πρώτο σπίτι βρήκα μια γυναίκα και τον σύζυγό της τους βάλαμε φωτιά και τους σκοτώσαμε… ήταν γύρω στα 40».

Τα ανατριχιαστικά βίντεο από τις συνεντεύξεις του Τζαμάλ και του Αμπντάλα κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι αηδιασμένοι θεατές παρατήρησαν πόσο άνετα και οι δύο άνδρες μιλούσαν για τις φρικαλεότητες που έκαναν.

Η Χάιντι Μπάκχραμ – τα πεθερικά της οποίας σκοτώθηκαν και απήχθησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – έγραψε στο Twitter ότι ο Τζαμάλ ήταν ένας «ψυχοπαθής».

Οι συνεντεύξεις του πατέρα και του γιου κυκλοφόρησαν λίγο αφότου το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών μοιράστηκε το υλικό από τις κάμερες σώματος των τρομοκρατών της Χαμάς να καμαρώνουν πάνω από τα αιματοβαμμένα πρόσωπα πέντε Ισραηλινών στρατιωτριών.

Στο βίντεο ακούγονται οι τρομοκράτες να κάνουν σχέδια για το πώς θα βιάσουν γυναίκες. «Εδώ είναι τα κορίτσια που μπορούν να μείνουν έγκυες», είπε ένας από τους ενόπλους.

Οι Ισραηλινές στρατιώτες αναγνωρίστηκαν ως οι Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa και Naama Levy.

Και οι πέντε εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το φόρουμ για τους ομήρους και τις αγνοούμενες οικογένειες.

Ο Moshe Tur-Paz, του κεντρώου κόμματος Yesh Atid του Ισραήλ, δήλωσε ότι το βίντεο με τις κάμερες σώματος θα πρέπει να κινητοποιήσει την κυβέρνηση για να φέρει τους υπόλοιπους ομήρους στην πατρίδα τους.

«Συμφωνώ ότι είναι μια κλήση αφύπνισης, επειδή νομίζω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να επιστρέψουν οι όμηροι», δήλωσε ο Tur-Paz.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γερμανία: Η αστυνομία τερμάτισε κατάληψη υπερ των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ

https://ift.tt/Tzrj7MF

Η βερολινέζικη αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι ολοκλήρωσε επιχείρηση απομάκρυνσης διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από κτίριο του πανεπιστημίου Χούμπολτ της πρωτεύουσας της Γερμανίας που καταλήφθηκε προχθές Τετάρτη.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για περίπου 150 διαδηλωτές. Ορισμένοι έφυγαν οικειοθελώς, άλλοι απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς, πρόσθεσε.

Διαδήλωση κοντά στο κτίριο διαλύθηκε από αστυνομικούς.

Η διεύθυνση του πανεπιστημίου είχε δώσει προθεσμία στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν ως τις 18:00 (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας), προτού καλέσει την αστυνομία να επέμβει και να εκκαθαρίσει το κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Αλλοδαποί θα πουλούσαν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μάσκες και τεστ Covid – Θα έβγαζαν 1,6 εκατ. ευρώ

https://ift.tt/gnkKj9f

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σχεδίαζαν να «σπρώξουν» στην αγορά εκατομμύρια μάσκες και τεστ για τον κορωνοϊό που σύμφωνα με τον ΕΟΦ ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, προχώρησαν αστυνομικοί σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι
Οι δύο συλληφθέντες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αποθήκευαν σε σπίτι και σε αποθήκη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, ιατρικές μάσκες και covid test, στα οποία αλλοίωναν την ημερομηνία παραγωγής και λήξης και τα διοχέτευαν στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η αλλοίωση των ημερομηνιών παραγωγής και λήξης, καθώς και οι συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων, καθιστούν τις ιατρικές μάσκες και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν κατάφερναν να πουλήσουν τα επικίνδυνα προϊόντα οι δύο αλλοδαποί θα έβγαζαν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης μεταφορική εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο, όπου από τον Ιούλιο του 2023 είχε αποστείλει για φύλαξη περισσότερα από τέσσερα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν αυτοδιαγνωστικά τεστ και ιατρικές μάσκες προστασίας, ενώ, στον ίδιο χώρο, από το 2021, αποθήκευε κούτες, που περιείχαν μάσκες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-351.000- αυτοδιαγνωστικά τεστ covid,
-2.500.000- ιατρικές μάσκες προστασίας,
-120.000- αυτοκόλλητα-ετικέτες αλλοδαπής φαρμακοβιομηχανίας,
5,7 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
-2- κινητά,
θερμικός εκτυπωτής,
λάπτοπ,
όχημα και
πλήθος κουτών περιέχουσες κάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Mondelēz: Πρόστιμο – μαμούθ από την Κομισιόν για τις πρακτικές που κατήγγειλε ο Μητσοτάκης

https://ift.tt/qH9JQNK

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 337,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) για παρεμπόδιση του διασυνοριακού εμπορίου σοκολάτας, μπισκότων και

προϊόντων καφέ μεταξύ κρατών μελών, κατά παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν. Το πρόστιμο συνέπεσε με τις καταγγελίες Μητσοτάκη για αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές προκειμένου να κρατούν ψηλά τις τιμές σε διάφορες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή τονίζει ότι παραμένει προσηλωμένη στην άρση των αδικαιολόγητων φραγμών για να διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς. Οι εδαφικοί περιορισμοί εφοδιασμού από τους προμηθευτές αποτελούν ένα είδος μη ρυθμιστικών φραγμών για την εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά έσοδα της Mondelēz, που θεωρείται παγκόσμιος κολοσσός στον τομέα της διατροφής, εκτιμήθηκαν στα 10,8 δισ. ευρώ για το 2023 μόνο στην Ευρώπη.

Η παράβαση

Η Mondelēz, με έδρα τις ΗΠΑ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς προϊόντων σοκολάτας και μπισκότων στον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει γνωστές μάρκες σοκολάτας και μπισκότων όπως Côte d’Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone και TUC και μέχρι το 2015 μάρκες καφέ όπως HAG, Jacobs και Velours Noir.

Η έρευνα της Επιτροπής διαπίστωσε ότι η Mondelēz παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ: (i) με τη σύναψη αντιανταγωνιστικών συμφωνιών ή εναρμονισμένων πρακτικών που αποσκοπούν στον περιορισμό του διασυνοριακού εμπορίου διαφόρων προϊόντων σοκολάτας, μπισκότων και καφέ· και (ii) με κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της σε ορισμένες εθνικές αγορές για την πώληση ταμπλετών σοκολάτας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Mondelēz συμμετείχε σε είκοσι δύο αντιανταγωνιστικές συμφωνίες ή εναρμονισμένες πρακτικές, κατά παράβαση του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΣΛΕΕ»), με:

– Περιορισμό των περιοχών ή των πελατών στους οποίους επτά πελάτες χονδρικής (έμποροι/«μεσίτες») θα μπορούσαν να μεταπωλήσουν τα προϊόντα της Mondelēz. Μια συμφωνία περιελάμβανε επίσης μια διάταξη που έδινε εντολή στον πελάτη της Mondelēz να εφαρμόζει υψηλότερες τιμές για τις εξαγωγές σε σύγκριση με τις εγχώριες πωλήσεις. Αυτές οι συμφωνίες και οι εναρμονισμένες πρακτικές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2012 και 2019 και κάλυψαν όλες τις αγορές της ΕΕ.

– Αποτροπή δέκα αποκλειστικών διανομέων που δραστηριοποιούνται σε ορισμένα κράτη μέλη από το να απαντούν σε αιτήματα πώλησης από πελάτες που βρίσκονται σε άλλα κράτη μέλη χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Mondelēz. Αυτές οι συμφωνίες και πρακτικές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2006 και 2020 και κάλυψαν όλες τις αγορές της ΕΕ.

Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι, μεταξύ 2015 και 2019, η Mondelēz έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, κατά παράβαση του άρθρου 102 της ΣΛΕΕ, με:

– Άρνηση παροχής μεσολαβητή στη Γερμανία για να αποτρέψει τη μεταπώληση προϊόντων ταμπλέτας σοκολάτας στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία όπου οι τιμές ήταν υψηλότερες.

– Διακοπή της προμήθειας προϊόντων ταμπλέτας σοκολάτας στην Ολλανδία για να αποτραπεί η εισαγωγή τους στο Βέλγιο, όπου η Mondelēz πουλούσε αυτά τα προϊόντα σε υψηλότερες τιμές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παράνομες πρακτικές της Mondelēz εμπόδισαν τους λιανοπωλητές να μπορούν να προμηθεύονται ελεύθερα προϊόντα σε κράτη μέλη με χαμηλότερες τιμές και «τεμάχισε» τεχνητά την εσωτερική αγορά. Στόχος της Mondelēz, όπως σημειώνει η Κομισιόν, ήταν να αποφευχθεί ότι το διασυνοριακό εμπόριο θα οδηγούσε σε μειώσεις των τιμών σε χώρες με υψηλότερες τιμές. Τέτοιες παράνομες πρακτικές επέτρεψαν στη Mondelēz να συνεχίσει να χρεώνει περισσότερα για τα δικά της προϊόντα, εις βάρος των καταναλωτών στην ΕΕ.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Χαλκίδα: «Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»

https://ift.tt/XABKDyk


Την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν πέρασαν λίγο πριν τις 10:30 τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών. Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων του κυκλώματος που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας. Όπως προέκυψε, «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκδίας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός εκ των καταγγελλόντων ο οποίος ανέφερε του ότι παρόλο που δικαιούταν επιστροφή 90.000 ευρώ, η απάντηση που έπαιρνε από την εν λόγω ΔΟΥ ήταν αρνητική. Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, εμφανίστηκε ένας υπάλληλος της εφορίας ο οποίος πήγε με το φορολογούμενο στη διευθύντρια για να «λυθεί το πρόβλημα», φυσικά με το αζημίωτο φυσικά.

Άλλος επιχειρηματίας που μίλησε στον ΑΝΤ1 περιέγραψε ότι «δρούσαν σαν μαφία εγώ το ένιωσα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι ήταν μαφία. Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του τα μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσα. Δεν ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει λέει «τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι» σαν τους χρωστάω χάρη».

Παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Η αποδόμηση της ομάδας των εφοριακών έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, να δίνει εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ και πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας. Την ίδια ώρα, η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητά τη δέσμευση των λογαριασμών των κατηγορούμενων εφοριακών.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η Αρχή για το Ξέπλυμα, ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των οκτώ προσώπων της εφορίας Χαλκίδας για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητες τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Με αυτό το τεφτέρι έτρεχε το κύκλωμα των εκβιασμών η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας

Οι συνομιλίες που έκαψαν το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα

Παράλληλα, αποκαλυπτικές για τη δράση του κυκλώματος εφοριακών που δρούσε στη ΔΟΥ Χαλκίδας είναι οι συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης που αλίευσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της μεγάλης έρευνας που διεξήγαγαν για τη δυσώδη υπόθεση.

Στις συνομιλίες που παρουσιάζει το protothema.gr οι εφοριακοί μιλούν με συνεργαζόμενους δικηγόρους, διεκπεραιωτές ή συναδέλφους τους και αναφέρονται σε εταιρείες επιχειρηματιών.

Σε μία από αυτές, η προϊσταμένη της εφορίας συζητά με έναν λογιστή για έναν επιχειρηματία και αναφέρονται σε 30 χιλιάρικα.

Λογιστής: Ο… ήταν να έρθει να πάρουμε τηλέφωνο τον χ. δεν ήρθε. Οπότε
Διευθύντρια: Ο… έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Διευθύντρια: 75.000.
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και εξακόσια που θα πάρει;
Διευθύντρια: Ναι, έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.
Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.
Διευθύντρια: Τα έχει και τα 75, μια χαρά είναι τα 75. 30 θα του πάρουμε.
Λογιστής: Τι να πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να. Δεν μπορώ να πάρω τη δουλειά χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο. .
Διευθύντρια: Αλλά θα τέτοιο. Μίλησες μαζί του;
Λογιστής: Όχι, δεν έχω τηλέφωνο. Μου είπε η …. Θα μου φέρει το τηλέφωνο. Θα μιλήσω Αύριο.
Διευθύντρια: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε

«Έχει πάει σε ξενοδοχείο με 500 ευρώ την ημέρα»

Σε άλλη συνομιλία, η διευθύντρια μιλά με μία συνάδελφο της και αναφέρεται στον υποδιευθυντή της εφορίας που έχει πάει διακοπές στο Σικάγο και διαμένει σε ακριβό ξενοδοχείο.

Διευθύντρια: Τι ευχάριστο; Δε μου λες ο Τσ. τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
Εφοριακός: Σικάγο πήγε;
Διευθύντρια: Ναι.
Εφοριακός: Εσύ να τα δεις και εγώ
Διευθύντρια: Έχει πάει σε ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ τη μέρα.
Εφοριακός: Πω και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Χίλια δωστου.

Εφοριακός μιλά με λογιστή και του ζητά χρήματα

Σε άλλη συνομιλία μία από τις εφοριακούς συζητά με έναν λογιστή ζητώντας του χρήματα.

Εφοριακός: Αύριο το πρωί σε περιμένω. Φέρνεις τα πέντε και τα υπόλοιπα και πέντε να δώσουμε στους κυρίους κυρίους που υπέγραψαν. Εγώ τώρα στα διώχνω.
Λογιστής: Διώξτα τώρα για να πληρωθώ αύριο να φέρω λεφτά. Είμαι ταπί.

Σε άλλη συνομιλία η διευθύντρια συνομιλεί με μία διεκπεραιώτρια για τα χρήματα που θα πρέπει να εισπράξουν.

Διευθύντρια: Ναι, ναι.
Διεκπεραιώτρια: Πόσο βγαίνει σε τόσα περίπου;
Διευθύντρια: Δεν ξέρω πόσο, του είπα του Σπ. ότι αυτοί περιμένουν του λέω να πάρουν από την περιφέρεια κάνα εκατομμύριο, τόσα του λέω βγάζεις.
Διεκπεραιώτρια: Έτσι μπράβο.
Διευθύντρια: Τόσα, όσα βγαίνουν της λέω θα περισσέψουν.
Διεκπεραιώτρια: Έτσι γαμ… τους, συγνώμη κιόλας, γαμ.. τους τους μαλ…
Διευθύντρια: Ε ναι εντάξει. Δηλαδή ήθελαν πρόσεξε να δεις γιατί, ήθελαν να ρίξουν και εμάς γιατί … τίποτα ψίχουλα.
Διεκπεραιώτρια: Να σου πω, ήθελαν να κάνουν την δουλειά με όλους αν το κατάλαβες.
Διευθύντρια: Ναι.
Διεκπεραιώτρια: Λοιπόν αφού είναι να πάρουν τόσα χρήματα.

Δείτε βίντεο: Χαλκίδα: «Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» – Μαρτυρία για το κύκλωμα των εφοριακών


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κιρ Στάρμερ: Ποιος είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

https://ift.tt/auC37qN


Μεθοδικός, φιλοευρωπαϊστής χωρίς ωστόσο κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα σύμφωνα με τους επικριτές του. Ο 61χρονος πρώην δικηγόρος και αρχηγός των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θεωρείται – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – φαβορί για την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και το Εργατικό Κόμμα καταγράψει προβάδισμα πάνω από 20 μονάδες έναντι των κυβερνώντων Συντηρητικών, ο Στάρμερ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τις πρόωρες εκλογές που κήρυξε ο Ρίσι Σούνακ για τις 4 Ιουλίου
Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Στάρμερ σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Αστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ασκώντας αρχικά το επάγγελμα της δικηγορίας, ο Στάρμερ είχε σαφή αριστερό προσανατολισμό.
Εκπροσώπησε δύο οικολόγους ακτιβιστές που είχαν εναντιωθεί στην αλυσίδα McDonald’s σε πολύκροτη νομική υπόθεση στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε σε αμφισβητούμενες υποθέσεις που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα δίνοντας μάχη στο πλευρό των αδικημένων.

Ωστόσο, το 2008 ο Στάρμερ ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της Δημόσιας Εισαγγελίας (DPP) της Βρετανίας, μια «κληρονομιά» που επικαλείται μέχρι τώρα, υποσχόμενος σταθερότητα στους ψηφοφόρους του Κέντρου.

Έχοντας μπει στο κοινοβούλιο το 2015, ο Στάρμερ έγινε σκιώδης γραμματέας του Brexit υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν τον επόμενο χρόνο. Ο Στάρμερ ήταν προσεκτικός να μη χαθεί το φιλοευρωπαϊκό αίσθημα στο κόμμα, πιέζοντας για δεύτερο δημοψήφισμα που θα μπορούσε να ανατρέψει την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ακόμη και τον Δεκέμβριο του 2019, μετά την παραίτηση του Κόρμπιν αφότου το κόμμα των Εργατικών υπέστη τη χειρότερη ήττα στις γενικές εκλογές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ο Στάρμερ είπε ότι το κόμμα του δεν πρέπει να κινηθεί πέραν του Κέντρου.

Οι επικριτές του από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος υποστηρίζουν ότι κάνει ακριβώς αυτό από τότε που κέρδισε την ηγεσία, εγκαταλείποντας γρήγορα τις «10 υποσχέσεις» που έδωσε στα μέλη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του.

Οι πιο αριστεροί του σύμμαχοι έχουν έκτοτε περιθωριοποιηθεί μέσω κεντρικού κομματικού μηχανισμού, υπό τον έλεγχο πλέον του Στάρμερ, που κατευθύνει όλες τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων. Ο ίδιος ο Κόρμπιν τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενος για αντισημιτισμό.

Ο Στάρμερ δεν απολογείται για την πορεία που ακολούθησε, αντίθετα δηλώνει υπερήφανος για την αλλαγή στο κόμμα του από την εποχή του Κόρμπιν και ισχυρίζεται ότι ξερίζωσε τον αντισημιτισμό στο εσωτερικό του.

Ο επιφυλακτικός ρεαλισμός του επεκτείνεται και στην εξωτερική πολιτική, όπου, σε αντίθεση με τον αριστερό προκάτοχό του, ο Στάρμερ συχνά ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική γραμμή. Παρόλο που έχει χαρακτηρίσει «αποκρουστικές» τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζει ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών θα συνεργαστεί με όποιον κερδίσει τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο.

Η στάση του Στάρμερ στην εξωτερική πολιτική έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην εκλογική του βάση. Δήλωσή του μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε το δικαίωμα να κόψει ρεύμα και νερό στη Γάζα, προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του με μουσουλμάνους και φιλοπαλαιστίνιους ψηφοφόρους. Αργότερα προέβη σε διορθωτικές δηλώσεις και ζήτησε βιώσιμη κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, κατά τους επικριτές του, τα έξι «πρώτα βήματά» του περιλαμβάνουν ασαφείς υποσχέσεις για την οικονομία, την ενέργεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και τις ίσες ευκαιρίες.

Προς το παρόν πάντως, οι δημοσκοπήσεις μαρτυρούν κι ευθυγραμμίζονται με το μήνυμα της εκστρατείας του: «Ήρθε η ώρα για αλλαγή, μετά από 14 χρόνια »χάους» των Τόρις»…
from: anatakti
via IFTTT