Daily Archives: 5 Απριλίου, 2023

Εικόνα

Luther Vandross – Endless Love ft. Mariah Carey

https://bit.ly/3C7jTOY

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα video

https://bit.ly/3KhLfom


 BMW M1 προσέβλεπε στην αναζήτηση ενός νέου «μονοπατιού» που θα έφερνε πολύ κοντά τις αγωνιστικές κατασκευές και τα αυτοκίνητα δρόμου.Ακόμα και σήμερα, η M1 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε petrolhead ανά την υφήλιο. Η εξαιρετική αισθητική της, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τις εξαιρετικές επιδόσεις που προσφέρει ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας. Η Μ1 ήταν ένα πολύ μπροστά από την εποχή του δημιούργημα, που στα τρία χρόνια που έμεινε στην παραγωγή (1978-1981), το μεγαλύτερο «καλό» που έκανε στη BMW, ήταν ότι την… εκπαίδευσε σε ότι αφορά το πόσο ακραία σπορ μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Με άλλα λόγια, η εμπορική «αποτυχία» των 400 BMW M1 που πρόλαβαν και κατασκευάστηκαν, για να πουληθούν σε τιμές που «έβαζαν μέσα» την εταιρεία, δρομολόγησε τις εξελίξεις για το μέλλον του τμήματος «Μ» αλλά και το ύφος των αυτοκινήτων που στη συνέχεια της ιστορίας, δέχτηκαν τις περιποιήσεις του.

Πάνω σε αυτόν τον άξονα, το τμήμα «Μ» της BMW γαλουχήθηκε στη δημιουργία σπορ εκδόσεων που βασίζονται πάνω σε πολυτελή μοντέλα, σε αντίθεση με το εγχείρημα της Μ1, που ήθελε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο να πωλείται ως σπορ, χωρίς να εξασφαλίζει σχεδόν ούτε τις στοιχειώδεις ανέσεις που χρειάζονται οι δημόσιοι δρόμοι.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Toyota 23.000€

https://bit.ly/41WTiz2

 O ιαπωνικός κολοσσός, αν και επιμένει δικαίως στα υβριδικά του, συνεχίζει παράλληλα να μεγαλώνει την γκάμα των ηλεκτρικών του με ένα ευρύχωρο sedan. Αν και έχει τις ενστάσεις της για την ταχεία εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης, η Toyota συνεχίζει να παρουσιάζει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Έτσι μετά το bZ4X έρχεται να προστεθεί ένα μεγάλο sedan με την ονομασία BZ3 το οποίο θα παράγεται για την αγορά της Κίνας.
Το προϊόν είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου BZ SDN που είχε παρουσιάσει η εταιρία στα τέλη του 2021. Και πλέον είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με τις τοπικές εταιρίες BYD και FAW.
Το Toyota BZ3 έχει μήκος 4,73 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,48 μέτρα, με το μεταξόνιο να φθάνει τα 2,880 μέτρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Μία με κινητήρα 184 ίππων και μία με 245 ίππους.

Το βάρος του είναι κοντά στους 1,8 τόνους και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Οι μπαταρίες είναι των 49,9 kWh στο βασικό μοντέλο και 65,3 kWh στην πιο δυνατή έκδοση. Η θεωρητική αυτονομία με βάση το κινέζικο πρότυπο ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

Μπορεί να φορτίσει έως και τα 90 kW και χρειάζεται περίπου 27 λεπτά για φόρτιση από το 30% έως το 80%.

Το σαλόνι είναι πολύ προσεγμένο διαθέτοντας μία κάθετη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο χώρος των αποσκευών είναι στα 439 λίτρα.

Προς το παρόν, το ΒΖ3 απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, με ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, κοντά στα 23.000 ευρώ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποια στιγμή έρθει στην Ευρώπη, είτε μέσω της Toyota είτε μέσω των συνεργαζόμενων εταιριών, πιθανόν της BYD.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί μία σημαντική κίνηση από την Toyota, η οποία επιμένει στα υβριδικά της αλλά από την άλλη δεν σκοπεύει να χάσει τις εξελίξεις και στα ηλεκτρικά. Ιδίως στην ιδιαίτερα σημαντική και άκρως επικερδή αγορά της Κίνας.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Αμφιλοχία: Νεκρή 17χρονη, κατέρρευσε μπροστά στον πατέρα της

https://bit.ly/3KgeSpZ

 Xωρίς τις αισθήσεις της διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μια 17χρονη το βράδυ της Τρίτης.Την άτυχη νεαρή μετέφερε ο πατέρας της, καθώς πρόκειται για ταξιδιώτες που ξεκίνησαν από Αλβανία με προορισμό την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής λίγο έξω από την Αμφιλοχία η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά. Ο πατέρας της μπήκε κατευθύνθηκε προς την πόλη και έσπευσε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες αλλά η νεαρή δεν τα κατάφερε.

Η νεκροψία – νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της.

Πηγή: e-maistros
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μάχη δίχως αύριο: 2 γκρίζες φάλαινες δέχθηκαν επίθεση από 30 όρκες

https://bit.ly/436wxcy

Δύο γκρίζες φάλαινες βρέθηκαν πρόσφατα σε μια οδυνηρή μάχη στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, καθώς αναγκάστηκαν να αποκρούσουν μια άγρια επίθεση από ένα κοπάδι τριάντα φαλαινών – δολοφόνων.Δύο γκρίζες φάλαινες βρέθηκαν πρόσφατα σε μια οδυνηρή μάχη στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, καθώς αναγκάστηκαν να αποκρούσουν μια άγρια επίθεση από ένα κοπάδι τριάντα φαλαινών – δολοφόνων. Το φρικιαστικό γεγονός διήρκεσε για εξαντλητικές πέντε ώρες προτού οι γκρίζες φάλαινες καταφέρουν τελικά να ξεφύγουν.

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στον κόλπο του Μοντερέι, γνωστή περιοχή τροφοληψίας των γκρίζων φαλαινών κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσής τους από το Μεξικό στην Αλάσκα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φάλαινες-δολοφόνοι περικύκλωσαν τις δύο γκρίζες φάλαινες και άρχισαν να τους επιτίθενται από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά σαγόνια και δόντια τους για να προσπαθήσουν να εξοντώσουν το θήραμά τους.

Οι γκρίζες φάλαινες αντεπιτέθηκαν με όλη τους τη δύναμη, χρησιμοποιώντας τις ουρές τους για να δημιουργήσουν κύματα και να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους. Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, οι φάλαινες-δολοφόνοι συνέχισαν να έρχονται, καταδιώκοντας ανελέητα τις γκρίζες φάλαινες και προσπαθώντας να τις χωρίσουν η μία από την άλλη.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης μάχης, οι γκρίζες φάλαινες υπέστησαν πολλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων βαθιών κοψιμάτων και δαγκωμάτων στο δέρμα τους. Ήταν εμφανώς εξαντλημένες και σε απόγνωση, αλλά αρνήθηκαν να τα παρατήσουν, συνεχίζοντας να αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στους επιτιθέμενους.

Τελικά, οι γκρίζες φάλαινες κατάφεραν να απελευθερωθούν από τις φάλαινες-δολοφόνους και να διαφύγουν σε ασφαλές μέρος. Το περιστατικό ήταν μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άγρια ζώα και της απίστευτης ανθεκτικότητας και δύναμης που διαθέτουν μπροστά στις αντιξοότητες.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ένα περίεργο δυστύχημα με Porsche (+video)

https://bit.ly/411C9Tn

 Η γερμανική αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στο Elten της Γερμανίας, όπου τα θύματα ήταν 4 Ολλανδοί οι οποίοι επέβαιναν σε τρεις Porsche.Το δυστύχημα αναφέρθηκε στις 26 Μαρτίου, στον οδικό άξονα Α3 έξω από το Elten μεταξύ των γερμανικών πόλεων Kleve και Emmerik κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.
Οι τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους, ήταν τρεις άντρες και μια γυναίκα, ηλικίας 39,42, 56 και 37 χρονών αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο 42χρονος ήταν οδηγός μιας ασημί Porsche Cayman με συνοδηγό την 37χρονη. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της Cayman και κατέληξε έξω από το δρόμο. Οδηγός και συνοδηγός, κατάφεραν να βγουν από το όχημα και στάθηκαν στην άκρη του δρόμου.

Έχοντας δει το περιστατικό, ένας 39χρονος άνδρας (κι αυτός με Porsche) σταμάτησε για να παράσχει βοήθεια και τη στιγμή που ήταν και αυτός έξω από το αυτοκίνητό του, μια τρίτη Porsche, μια 911 Turbo Cabrio, με οδηγό τον 56χρονο, βρέθηκε εκτός ελέγχου να πέφτει πάνω τους και στη συνέχεια πάνω στο κιγκλίδωμα του δρόμου. Επί τόπου έχασαν τη ζωή τους η γυναίκα και ο 39χρονος που είχε σταματήσει να βοηθήσει, ενώ αργότερα, υπέκυψαν στα τραύματά τους οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.

Η αστυνομία ακόμα ερευνά τα αίτια για το «περίεργο» αυτό περιστατικό, όπου εκτός της βροχής, το μόνο κοινό χαρακτηριστικό ήταν η μάρκα των αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν ακόμα παριστάμενο, που φέρεται να ήταν συνοδηγός της μπλε 911 που σταμάτησε να προσφέρει βοήθεια αλλά δεν είχε βγει από το αυτοκίνητο και ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Οι αρχές περιμένουν να ξεπεράσει το σοκ και να μπορέσει να διαφωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τρομερό έτσι όπως εξελίχθηκε, δυστύχημα.

*Πηγή- Φωτογραφίες-Video: 112nederland.nl

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ντάρια Τρεπόβα: Επίσημα κατηγορούμενη για τη δολοφονία του Ρώσου μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη

https://bit.ly/3nI6ojT

Επίσημα κατηγορούμενη είναι, πλέον, από τις ρωσικές αρχές η Ντάρια Τρεπόβα, για την «τρομοκρατική επίθεση», όπως χαρακτηρίστηκε, σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης, που προκάλεσε τον θάνατο του μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti η υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής, η 26χρονη Τρέποβα «κατηγορείται για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με την παράγραφο «β» του Μέρους 3 του Άρθρου 205 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 4 του άρθρου 222.1 (τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε από οργανωμένη ομάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκ προθέσεως πρόκληση θανάτου σε άτομο και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών μηχανισμών)».

Η Τρέποβα οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Μόσχας, όπου θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις αναφορικά με την κράτησή της.

Ερωτήματα για τη σύλληψη της Τρεπόβα

Πλήθος ερωτήματα έχει προκαλέσει η σύλληψη της 26χρονης για τον φόνο του Ρώσου μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι.

Το παρελθόν και τα πολιτικά πιστεύω της γυναίκας που φέρεται να παρέδωσε στον Τατάρσκι την προτομή με τα εκρηκτικά, η οποία προκάλεσε τον θάνατό του και τον τραυματισμό πάνω από 30 ανθρώπων, έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα εχθές οι ρωσικές Αρχές, η Τρεπόβα εμφανίζεται να παραδέχεται ότι ήταν εκείνη που παρέδωσε το άγαλμα στον Ρώσο μπλόγκερ, ο οποίος ήταν θερμός υποστηρικτής της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η 26χρονη αναφέρει ότι γνωρίζει την αιτία για την οποία συνελήφθη, λέει – πιθανόν υπό καθεστώς πίεσης – ότι όντως μετέφερε στο άγαλμα, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει αν γνώριζε ή όχι για την ύπαρξη εκρηκτικών στο εσωτερικό του.

Ρώσοι αξιωματούχοι προχώρησαν εχθές σε δηλώσεις για τη μυστηριώδη ξανθιά γυναίκα, λέγοντας ότι είναι υποστηρίκτρια του «Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς» του Αλεξέι Ναβάλνι και κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικό χτύπημα» που σχεδιάστηκε από την Ουκρανία. Ωστόσο, οι φίλοι και οι συγγενείς της ύποπτης υποστηρίζουν ότι, παρόλο που ήταν ακτιβίστρια κατά του πολέμου και είχε συλληφθεί σε μια διαδήλωση κατά τους πρώτους μήνες της εισβολής, δεν είχε ακραία ιδεολογία, ούτε θα ήταν ποτέ ικανή να σκοτώσει άνθρωπο.

O σύζυγος της Τρεπόβα, Ντμίτρι Ρίλοβ, δήλωσε εχθές στο δίκτυο SVTV ότι θεωρεί πως η 26χρονη παραπλανήθηκε από κάποιους, υπονοώντας ότι μπορεί και να μην γνώριζε τι είχε μέσα η προτομή. «Νομίζω ότι η γυναίκα μου ξεγελάστηκε. Ναι, είναι αλήθεια ότι κανείς μας δεν υποστήριζε τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως θεωρούμε αυτού του είδους τις ενέργειες ανεπίτρεπτες. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα είχε συμφωνήσει ποτέ σε κάτι τέτοιο αν ήξερε την αλήθεια».

Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι οι Ρώσοι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει ακόμη την πιθανότητα να μη γνώριζε η 26χρονη τι είχε μέσα το άγαλμα.

To προφίλ της γυναίκας-μυστήριο

Τι ξέρουμε λοιπόν για την Ντάρια Πετρόβα Τρεπόβα και τη ζωή της πριν τη φονική έκρηξη στο καφέ της Αγίας Πετρούπολης; Ένα άτομο που τη γνώριζε στα μαθητικά της χρόνια είπε στο BBC ότι η κοπέλα σπούδασε σε σχολείο στην πόλη Πούσκιν, προάστιο της Αγίας Πετρούπολης. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, «δεν φαινόταν να έχει διαμορφώσει ακόμη άποψη για την πολιτική». Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κοπέλα είχε γραφεί για κάποιο διάστημα στο κρατικό Πανεπιστήμιο της πόλης, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστό σε ποια σχολή φοιτούσε, ενώ πιστεύεται ότι δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές της.

Σύμφωνα με ένα άλλο φιλικό της πρόσωπο, εργαζόταν για αρκετό καιρό σε ένα κατάστημα με vintage ρούχα στην πόλη, όμως παραιτήθηκε πριν από έναν μήνα για να μετακομίσει στη Μόσχα.

Αναφορικά με τον γάμο της με τον Ρίλοβ, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς συνέβη, ούτε πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι. Υπάρχουν όμως αναφορές ότι και οι δύο είχαν συλληφθεί σε αντιπολεμική διαδήλωση στις 24 Φεβρουαρίου της περασμένης χρονιάς. Κάποια άτομα στο περιβάλλον τους περιγράφουν τον γάμο τους ως «φάρσα», εξηγώντας ότι στην πραγματικότητα είναι απλώς δυο καλοί φίλοι.

Μετά τη σύλληψή της στην αντιπολεμική διαδήλωση την περασμένη χρονιά (λόγω της μη συμμόρφωσής της με τις εντολές των αστυνομικών να αποχωρήσει από το σημείο) η Τρεπόβα παρέμεινε υπό κράτηση για δέκα μέρες.

Ο Ντμίτρι Ρίλοβ πιστεύεται ότι υπήρξε μέλος μιας μικρής παράταξης της αντιπολίτευσης, του Ελευθεριακού Κόμματος, όμως δεν ανήκει πλέον στους κόλπους του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η Τρεπόβα δεν είχε ποτέ σχέσεις με τo συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο έχει καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι οι Ρωσικές αρχές αναζητούν πλέον και τον σύζυγο της 26χρονης σε σχέση με τη δολοφονία Τατάρσκι.

Τέλος, ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η νεαρή γυναίκα διατηρούσε αλληλογραφία με τον Τατάρσκι (το θύμα της επίθεσης) και ότι είχε παρευρεθεί και σε παλαιότερα event στα οποία συμμετείχε ο Ρώσος μπλόγκερ.

Με πληροφορίες από BBC, Sky News, Nexta

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Συνελήφθη 68χρονη απατεώνισσα – Έταζε χρήματα από το ΕΣΠΑ και απέσπασε 150.000 ευρώ

https://bit.ly/412h1fR

 Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 3-4-2023 στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απάτης. Ειδικότερα, η συλληφθείσα παρουσιαζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ, πείθοντας ιδιοκτήτες εταιρείας ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης βρεφονηπιακών σταθμών ότι θα τους εντάξει στο ανωτέρω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που υπολογίζεται ότι έχει αποκομίσει η 68χρονη από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον σε 150.000 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βρετανία: Τρεις νεκροί από τσίμπημα τσιμπουριών

https://bit.ly/3U9CL7t

 Μια θανατηφόρα λοίμωξη που εξαπλώνεται μέσω τσιμπημάτων κροτώνων έχει εντοπιστεί για πρώτη φορά σε διάφορα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας.Μέχρι στιγμής τρία κρούσματα του ιού της εγκεφαλίτιδας που προκαλείται από τσιμπούρια (TBEV) σε ασθενείς έχουν επιβεβαιωθεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές, το Γιορκσάιρ, το Νόρφολκ και στα σύνορα του Χαμπσάιρ και του Ντόρσετ
Περαιτέρω εξετάσεις σε τσιμπούρια σε ολόκληρη τη χώρα αποκάλυψαν ότι η ασθένεια – την οποία μέχρι τώρα συναντούσαμε συνήθως σε μέρη της Ευρώπης και της Ασίας – είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι είναι «απίθανο να εξαφανιστεί ο TBEV».

Στο Ηνωμένος Βασίλειο έχει ήδη δημιουργηθεί πρόγραμμα επιτήρησης, με το NHS να καλείται να στέλνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα προς εξέταση.

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας λένε ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός, αλλά έχουν παροτρύνει τους περιπατητές να παίρνουν προφυλάξεις και να ζητούν ιατρική βοήθεια εάν αρρωστήσουν μετά από ένα τσίμπημα.

Σοβαρή λοίμωξη

Ο ιός αν και τυπικά προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως, μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό με πονοκέφαλο, δυσκαμψία στον αυχένα, σύγχυση ή μειωμένη συνείδηση.

Τα τσιμπούρια γίνονται όλο και πιο συχνά σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των ελαφιών. Ζουν σε χαμηλή βλάστηση και προσκολλώνται στους ανθρώπους όταν περπατούν μέσα σε μακρύ γρασίδι.

Πιστεύεται ότι τα μολυσμένα τσιμπούρια μπορεί να έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μεταναστευτικών πτηνών.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Οδηγός λεωφορείου με μαθητές και χωρίς δίπλωμα

https://bit.ly/3nIWSNv

 Η Ελληνική Αστυνομία έβαλε τέλος σε ένα ανατριχιαστικό γεγονός, πριν τα χειρότερα… Η αστυνομία του Β’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβε έναν 66χρονο οδηγό λεωφορείου, καθώς βρέθηκε έξω από ένα σχολικό συγκρότημα στα Καλύβια, οδηγώντας το δικό του λεωφορείο με 40 μαθητές ως επιβάτες.Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός οδηγούσε χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, αφού αυτή του είχε αφαιρεθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, λόγω παράβασης που είχε διαπράξει στο παρελθόν, όπου είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.
Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι μαθητές αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν με άλλα λεωφορεία. Ο οδηγός θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

from: anatakti
via IFTTT