Daily Archives: 1 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

El Tango de Roxanne choreography Rough Sea cruiseship version


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Audi Q6 e-tron

https://ift.tt/OhHlPI3


Η γκάμα του ηλεκτρικού Audi Q6 e-tron επεκτείνεται, καθώς η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση Performance που θα προσφέρει πάνω από όλα σημαντική αυτονομία.Η νέα εκδοχή στην γκάμα του Q6 e-tron μπορεί να εξασφαλίζει 641 χιλιόμετρα αυτονομίας (βάσει κύκλου WLTP), χάρη στην μπαταρία LFP με ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh (net: 94,9 kWh).

Για να επιτευχθεί αυτό το νούμερο, σημαντικό ρόλο επιτελεί το σύστημα κίνησης του Q6 e-tron Performance, που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 326 ίππων, όντας κατά 61 ίππους πιο «αδύναμος» από την έκδοση Quattro.

Ωστόσο, αυτό δεν το εμποδίζει από το να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, μία σεβαστή επίδοση για το βάρος 2,2 τόνων μοντέλο, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Και η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στην πλατφόρμα PPE, η οποία είναι γνωστή για την ευελιξία της, ενώ έχει εξελιχθεί σε συνεργασία Audi και Porsche, ενώ βρίσκεται και στην νέα Porsche Macan.

Επιπλέον, εξασφαλίζει ταχυφόρτιση DC με ισχύ 260 kW, με αποτέλεσμα σε περίπου 10 λεπτά φόρτισης να εξασφαλίζονται 260 χιλιόμετρα. Σε φορτιστή AC με 230 V ισχύ, η μπαταρία χρειάζεται περίπου 10 ώρες και 25 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως από άδεια.

Ως προς τον εξοπλισμό, το Q6 e-tron Performance έρχεται με τροχούς 18 ιντσών, λεπτομέρειες σε μεταλλικό χρώμα Mythos Black και φωτιστικά σώματα LED.

Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, το επίσημο λανσάρισμα του Q6 e-tron Performance έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, με την τιμή του να ξεκινά από τις 68.800 ευρώ.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με την προϊστορική κατασκευή που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας

https://ift.tt/uUcrK9J

Λόγω της ευθραυστότητας των αντικειμένων, δεν θα απομακρυνθούν όλα τα κανό από τη λίμνη.
Οι ιστορικοί του Ουισκόνσιν ανακοίνωσαν πρόσφατα μια πρωτοποριακή ανακάλυψη τουλάχιστον 11 αρχαίων κανό σε μια λίμνη της Πολιτείας Badger, μεταξύ των οποίων και ένα σκάφος που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Τα ευρήματα, τα οποία αποκαλύφθηκαν σε δελτίο Τύπου της Ιστορικής Εταιρείας του Ουισκόνσιν στις 23 Μαΐου, έχουν γοητεύσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και το ευρύ κοινό.

Τα κανό ξεθάφτηκαν στη λίμνη Μεντότα, που βρίσκεται κοντά στο Μάντισον. Οι αρχικές ανακαλύψεις το 2021 και το 2022 οδήγησαν στην αποκάλυψη δύο αρχαίων κανό. Έκτοτε, οι ιστορικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον άλλα 11, εντοπίζοντας αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια αρχαία ακτογραμμή που τώρα είναι βυθισμένη κάτω από το νερό.

Λόγω της ευθραυστότητας των αντικειμένων, δεν θα απομακρυνθούν όλα τα κανό από τη λίμνη. Σε μια συζήτηση με το Fox News Digital την Τετάρτη, η αρχαιολόγος της Ιστορικής Εταιρείας του Ουισκόνσιν, Δρ Έιμι Ρόζμπροου, ανέλυσε τη σημασία της ανακάλυψης.

«Οι αυτόχθονες του Ουισκόνσιν και των ευρύτερων Ηνωμένων Πολιτειών ψάρευαν, ταξίδευαν και εμπορεύονταν εκτενώς στις εσωτερικές λίμνες και τα ρέματα και μέχρι τώρα δεν είχαμε μια σαφή εικόνα των κανό που χρησιμοποιούνταν στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών», εξήγησε η ίδια.

Η ανακάλυψη αυτών των κανό προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων ιθαγενών λαών, αποκαλύπτοντας τις προηγμένες δεξιότητές τους στην κατασκευή σκαφών και την εκτεταμένη χρήση των υδάτινων οδών για ψάρεμα, ταξίδια και εμπόριο.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Έλληνες billionaires από όλο τον κόσμο προσγειώθηκαν στην Αθήνα – Αποκλειστικά η μεγάλη δεξίωση (pics + vid)

https://ift.tt/SD045Tk

250 κραταιοί επιχειρηματίες και επιφανείς προσωπικότητες από όλο τον
κόσμο -η παγκόσμια ελίτ, όπως θα λέγαμε- έφτασαν στην Αθήνα
συμμετέχοντας στο 4ο συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού
Πατριαρχείου. Ο billionaire Τζον Κατσιματίδης, ο πρώην Υπουργός των ΗΠΑ
επί Τραμπ Μάικ Πομπέο, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ήταν μερικοί από
τους συμμετέχοντες
O


Τζον Κατσιματίδης και Μάικ Πομπέο

Το βαρύ πυροβολικό του ελληνισμού από όλο τον κόσμο, οι ισχυροί «πρέσβεις» Ορθοδοξίας κατέφθασαν και έμειναν για περίπου μια εβδομάδα στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Νίκος Βερνίκος και Γεράσιμος Φωκάς

Ο Father Alex Karloutsos με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Άντζελα Καραγεώργου, Ντίνος Θεοδωρόπουλος, James Rockas

Πρόκειται για billionaires επιχειρηματίες, leaders στον τομέα τους, «ηγέτες» της εκκλησίας και προσωπικότητες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας που ήρθαν στην Ελλάδα για να αναπτύξουν δράση και πρωτοβουλία.

Μεταξύ των ομιλητών ο Θανάσης Μαρτίνος

Την ώρα που η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με αυξανόμενο κύμα θρησκευτικών διώξεων, καταπίεσης και βίας, η Πρώτη Διεθνής Διάσκεψη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέχει τη βάση για συντονισμένη, ουσιαστική και δυναμική δράση σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

James Rockas, Theodore Bozonelis, Anthony J. Limberakis, Mike Pompeo, John Catsimatidis, Margo Catsimatidis, Susan Pompeo

Dr Gregory Papadeas με τη σύζυγό του Stelee και τον γιο τους George και ο Πρέσβης των ΗΠΑ George Tsunis.

George Pantelidis, George Anderson και Demetrios Halakos

Στέργιος Πλησιώτης, Μαρία Λαλαδάκη, Father Alex Karloutsos

Ο Boris Gurov Jr. με την Xanthi Lazarakis

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια ομάδα προσωπικοτήτων απ’ όλους τους κοινωνικούς χώρους, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300 και πλέον εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

O Father Alex Karloutsos και η Π. Ξανθή

Ο Πρόεδρος των Αρχόντων Αμερικής Dr. Anthony J. Limberakis

Τζον Κατσιματίδης και Μαρία Λεμονιά

Ο Boris Gurov και ο Mike Manatos

Margo Catsimatidis (δεξιά)

Μάικ Πομπέο και Τζον Κατσιματίδης

Lear jet, πολυτελείς ή αλεξίσφαιρες λιμουζίνες οδήγησαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους από το Ελ. Βενιζέλος στη Στοά του Αττάλου, την Παλαιά Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης και το περιστύλιο του Ζαππείου. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν ο πρώην Υπουργό εξωτερικών και ισχυρός άνδρα του Τραμπ, Μάικλ Πομπέο, μέχρι ανθρώπους που ορίζουν το μέλλον στις διεθνείς business σαν τον Τζον Κατσιματίδη που έφυγε από την Νίσυρο για να κατακτήσει με τις επιχειρήσεις του θέση στη λίστα Forbes.

Η δημοτικότητα του κ. Κατσιματίδη, ο οποίος έφτασε στην πατρίδα μας με το δικό του αεροπλάνο, είναι τέτοια ώστε να διεκδικήσει κατά το παρελθόν ακόμη και τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Ο Nick Kass, ο Χρήστος Αναστασιάδης και η σύζυγος του

Lou Katsos, Markos Marinakis, John & Margo Catsimatidis, Ellis Henican, Αναστασία Ζαννή

Boris και Youlianna Gurov, Nick Kass

O Dr Peter Michalos και η μνηστή του

Δυναμική παρουσία στο Συνέδριο είχε ένας άνθρωπος της εκκλησίας με τεράστιο έργο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σαν τον father Alex Καρλούτσο, ο οποίος διατηρεί φιλία με τον πλανητάρχη Μπάιντεν και τιμάται για όσα έχει προσφέρει στον Ελληνισμό της Αμερικής. Σημαντική παρουσία ήταν και αυτή του Dr. Αντώνιου Λυμπεράκη, διακεκριμένου γιατρού και Εθνικού Διοικητή των Αρχόντων Αμερικής αλλά και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Ο Πατριαρχικός εκπρόσωπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στο Δείπνο με το Σάκη Κεχαγιόγλου

Ο Φεδερίκος Λαζαρίδης και η σύζυγος του

Leah Cats και George Orfanakos

Meropi και Michael Neamonitakis

Μιχάλης Καρλούτσος

Ένα βραβείο με ιδιαίτερη σημασία

Στα πλαίσια του συνεδρίου η ομήγυρη με την σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ανακοίνωσε ότι θα απονείμει το φετινό βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» στη Γιούλια Ναβάλναγια, τη χήρα του Αλέξανδρου Ναβάλνι, «μαρτυρικού ήρωα» η οποία έχει πλέον αναλάβει ηγετικό ρόλο της ρώσικης αντιπολίτευσης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Alikhan Faysal με το Μιλτιάδη Ζαχαριάδη

Gus Pablecas, Alex Pritsos, Nick Kass, Nawaf Salameh, Mike Pompeo, Anthony J. Limberakis, Theodore Bozonelis, John Catsimatidis

H Χριστίνα Βαγενά με την Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου-Κομνιανού

Η δεξίωση για το closing ceremony δόθηκε την περασμένη Τετάρτη με συντελεστές και καλεσμένους να δίνουν το «παρών» στον χώρο του Περιστυλίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Καλοστημένες ροντόντες στα εθνικά χρώματα του μπλε και του λευκού συνέθεταν το πανηγυρικό φινάλε μια επιτυχημένης διοργάνωσης.

Ευδιάθετοι ήταν ο Μπιλ Ανθόλις Διευθύνων σύμβουλος του Miller Center στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Πρώην Διευθυντής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στον Λευκό Οίκο, ο John Manos Πρόεδρος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος με έδρα το Σικάγο που διαχειρίζεται εμπορικά ακίνητα και αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης, ο Boris Gurov μεγαλοεπιχειρηματίας στο εισαγωγικό και εξαγωγικό κλάδο με την σύζυγό του Yioulianna και τα δύο τους παιδιά, οι David και Beth Wittig επενδυτές για πολλά χρόνια στην Wall Street στον τομέα του Investment banking, ο διεθνούς φήμης πολιτικός μηχανικός Emmanuel Velivasakis, o Πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Τheodore Bozonelis, ο NicK Kass Executive Director Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Ομίλου Alexandrion, με ένα από τα μεγαλύτερα αποστακτήρια στη ΝΑ Ευρώπη και θυγατρικές εταιρείες σε τρεις ηπείρους.

Συμμετείχε ακόμη ο Μιχάλης Καρλούτσος, αντιπρόεδρος της Hard Rock International που ηγείται από την πλευρά του Αμερικανικού Ομίλου της επένδυσης του 1.5 δισ. στο Ελληνικό, ο λομπίστας Mike Manatos και ο Πρόεδρος του Ελληνομερικανού Ινστιτούτου Nick Larigakis. Πατριαρχικός εκπρόσωπος ήταν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Θανάσης Μαρτίνος, Helen Bozonelis, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Maria Limperakis

Στην δεξίωση του αποχαιρετισμού προσκεκλημένοι ήταν έλληνες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Όπως ο Βασίλης Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο δικηγόρος Πέτρος Μαχάς (που τα τελευταία χρόνια έχει ως μόνιμο τόπο κατοικίας του το Μονακό) καθώς και οι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σάκης Κεχαγιόγλου.

Την βραδιά απόλαυσαν εξάλλου ο γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς με τη σύζυγό του Ελίνα Σμπώκου, ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Φωκάς, η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Μαρία Λόη, τα αδέλφια Μπορνόζη, η διαφημίστρια Δέσποινα Πορτοκάλη, η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου και άλλοι.

Μαρία Λόη, Σάκης Κεχαγιόγλου, Δήμητρα Γκαφά

Lou Katsos, Αναστασία Ζαννή

Father Alex Karloutsos με το ζεύγος Πομπέο

Συνέχεια

Εικόνα

Η φωλιά του λύκου: Το μυστικό κρησφύγετο του Χίτλερ (vid)

https://ift.tt/qM3chKI

 Αυτό το μυστικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στις αρχές του φθινοπώρου του 1940, ήταν ένα κρίσιμο κέντρο για τη ναζιστική πολεμική μηχανή, καλυμμένο με μυστικότητα και οχυρωμένο με ένα περίτεχνο δίκτυο καταφυγίων και άλλων εγκαταστάσεων.

Μέσα στα πυκνά δάση κοντά στο Ketrzyn βρίσκονται τα αινιγματικά ερείπια του πιο διαβόητου στρατιωτικού στρατηγείου του Αδόλφου Χίτλερ, το Wolfschanze, ή αλλιώς το κρησφύγετο του λύκου.

Το Wolf’s Lair περιελάμβανε περίπου 200 κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων 50 ογκωδών καταφυγίων, στρατώνων, δύο αεροδρομίων, ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενός σιδηροδρομικού σταθμού και ενός εργοστασίου ύδρευσης. Τα κύρια καταφύγια, τα οποία χαρακτηρίζονταν από τους πολλαπλούς ορόφους και το σχεδιασμό τους χωρίς παράθυρα, είχαν τοίχους που ήταν ενισχυμένοι σε ένα εντυπωσιακό πάχος 8 μέτρων.

Η ασφάλεια στη φωλιά του λύκου ήταν απαράμιλλη. Το συγκρότημα περιβαλλόταν από ισχυρές άμυνες: συρματοπλέγματα, εκτεταμένα ναρκοπέδια πλάτους 50 έως 100 μέτρων και αυστηρά φυλασσόμενες περιμέτρους. Η μυστικότητα του χώρου διατηρήθηκε τόσο καλά ώστε ούτε οι σοβιετικές ούτε οι συμμαχικές δυνάμεις ανακάλυψαν τη θέση του κατά τη διάρκεια του πολέμου, και ακόμη και ο τοπικός πληθυσμός παρέμεινε ανυποψίαστος για το τι κρυβόταν ανάμεσά τους.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στη φωλιά του λύκου ήταν η απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ τον Ιούλιο του 1944. Η συνωμοσία, η οποία περιελάμβανε έκρηξη βόμβας, απέτυχε να σκοτώσει τον Χίτλερ, με αποτέλεσμα να υποστεί μόνο ελαφρά εγκαύματα ο Φύρερ. Το περιστατικό αυτό αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση του περιβάλλοντος υψηλού κινδύνου που διαπερνούσε τις μυστικές επιχειρήσεις της ναζιστικής ηγεσίας.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Σε χρηματοκιβώτιο έκρυβε κοκαΐνη αξίας 36.000 ευρώ

https://ift.tt/VXdu8R4

Περισσότερα από 36.000 ευρώ θα έβγαζε αν πωλούσε στην Ηγουμενίτσα τα ναρκωτικά που είχε στην κατοχή του ένας Έλληνας, γι’ αυτό και τα φύλαγε μέσα σε… χρηματοκιβώτιο! Λογάριασε, όμως, χωρίς την όσφρηση της σκυλίτσας «Lussy» της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο έπειτα από πληροφορίες και βρήκαν στην κατοχή του μια συσκευασία με κοκαΐνη 2,03 γραμμαρίων, 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το πρωί της Πέμπτης. Όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του και σε μια αποθήκη που χρησιμοποιεί, δεν βρήκαν κάτι κι έτσι επιστράτευσαν το εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών λυκόσκυλο, που αντέδρασε θετικά όταν βρέθηκε μπροστά στο χρηματοκιβώτιο.

Έτσι, το άνοιξαν και βρήκαν μέσα 296 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτας», μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης και διάφορα σύνεργα με υπολείμματα κοκαΐνης. Στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν 435 ευρώ και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πανταζής Χρονόπουλος: O δήμαρχος της… Sugar town που τα έζησε όλα

https://bit.ly/3VmNmy1

Είναι λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και στην Ζωοδόχου Πηγής η φωτεινή ταμπέλα με την φωτισμένη επιγραφή «ΣΟΔΟΜΑ» σε προϊδεάζει για το τι θα δεις μέσα στον νυχτερινό ναό.Ιδιοκτήτης του είναι ο πρώην αστυνομικός Πανταζής Χρονόπουλος, που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου με τα ομηρικά ξεσπάσματα.
Ο πρώην τροχονόμος είναι ήδη μια πολυσυζητημένη φιγούρα εκείνο το ξημέρωμα που ξέσπασε ένας καυγάς ανάμεσα σε δύο παρέες του μαγαζιού, για τα μάτια μιας κυρίας.

Το «ξέσπασε» είναι σχήμα λόγου, αφού ο Χρονόπουλος που ήταν πανταχού παρών, έβγαλε το πιστόλι που κουβαλούσε μόνιμα, έριξε όλη τη γεμιστήρα στον αέρα και αυτό ήταν αρκετό για να κρυφτούν οι εμπλεκόμενες παρέες κάτω από τα τραπέζια και να λήξει η σύρραξη με μια-δυο ψιλές.

Το γεγονός δεν πήρε διαστάσεις, ούτε δημοσιοποιήθηκε σε εφημερίδες της εποχής αφού ο πρώην αστυνομικός που ήταν μια δυναμική όσο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα είχε αυτό που λέμε δυνατές άκρες, τέτοιες που τον έφτασαν μέχρι το αξίωμα του δημάρχου στην αγαπημένη του Ζαχάρω.

Ο θάνατός του χθες σκόρπισε θλίψη σε πολλούς δημότες της πόλης που αγάπησε ο Χρονόπουλος για την οποία έφερε ακόμη και υποψήφιες νύφες από την Ουκρανία το 2005.

Ήταν η χρονιά που χάρη σε αυτόν η Ζαχάρω έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με πολλά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ και φυσικά την πασίγνωστη ταινία «Sugar Town».


Από τα γήπεδα στην Αστυνομία
Το κλάμα του ακούστηκε πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου του 1947, μέσα στα αποκαΐδια που είχε αφήσει ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος και τα όσα ακολούθησαν, ενώ μεγάλωσε στους κόλπους μιας οικογένειας που του πρόσφερε ότι μπορούσε.

Τελειώνοντας το σχολείο ο ψηλός νεαρός που είναι καλός ποδοσφαιριστής δεν βλέπει μέλλον στην γενέτειρα και έρχεται στην Αθήνα, όπου εντάσσεται στο δυναμικό του Αθηναϊκού.

Τότε η Αστυνομία Πόλεων έπαιρνε αστράτευτους μόνο όσους ήταν αθλητές, ο Χρονόπουλος εισέρχεται στο σώμα τον Αύγουστο του 1966 και είναι απο τους πρώτους που θα οδηγήσουν τις νέες Harley Davidson.

Με ύψος 1.90, γοητευτικός και εξωστρεφής ήταν για όσους τον ήξεραν ένας άνθρωπος που δεν μάσαγε τα λόγια του και το 1976 το πλήρωσε ακριβά.

Μετά από κάποια επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας την εξέλιξη των οποίων άκουγε από τον ασύρματο, δηλώνει ότι έφταιγε η Αστυνομία για την έκταση που πήραν και απολύεται από το Σώμα.

Κυνήγησε την υπόθεση δια της νομικής οδού έχοντας δικηγόρο τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο και επέστρεψε το 1982 στο Σώμα, ενώ αργότερα τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Υψηλών Προσώπων.

Ήταν ο σωματοφύλακας του Γιαννόπουλου ο οποίος ήταν οξύθυμος και χρειαζόταν έναν τύπο σαν τον Χρονόπουλο να τον συνοδεύει όπου και αν πήγαινε.


Ο Ανδρέας, ο Τσιτσάνης και η επιδότηση!
Ως υπουργός Εργασίας ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος ανέβαινε συχνά στο Καστρί και φρόντισε να γνωρίσει ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου τον σωματοφύλακα του.

Η συμπάθεια ήταν αμοιβαία και ο Ανδρέας χάρηκε πιο πολύ όταν έμαθε ότι ο 35χρονος τότε Πανταζής ήταν φίλος με τον Βασίλη Τσιτσάνη, την μουσική του οποίου λάτρευε.

Όπως είχε πει στους «Πρωταγωνιστές» ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία σαν δήμαρχος στη Ζαχάρω, από τότε όποτε ο πρωθυπουργός ήθελε να πάει στον Τσιτσάνη, αυτός ρύθμιζε τα διαδικαστικά.

Υπήρξε βράδυ που τον ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου στις τρεις και μισή τα ξημερώματα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να πάει στο κέντρο που εμφανιζόταν ο μεγάλος συνθέτης.

Ο Χρονόπουλος πήγε πρώτος και κανόνισε το τραπέζι, χωρίς να φαντάζεται ότι λίγα χρόνια μετά θα ήταν αυτός πλέον ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου.

Όταν άνοιξε τα «ΣΟΔΟΜΑ» ήταν ήδη πολύ καλά δικτυωμένος και το μαγαζί ήταν πάντα γεμάτο, αφού δούλευε εφταήμερα, ενώ οι Γιαννόπουλος, Κατσιφάρας και Κουλούρης ήταν εκ των τακτικών θαμώνων σε εποχές όπου το χρήμα έρρεε άφθονο παντού.

Η ατάκα του Βαγγέλη ότι αφού στα μπουζούκια παίζεται μουσική και η μουσική είναι πολιτισμός, άρα ήταν πολιτιστικά κέντρα αποδείχτηκε αρκετή για να εισπράξει ο Χρονόπουλος μια γενναία επιχορήγηση 150.000.000 δραχμών για το νυχτερινό του κέντρο.

Το όνομα του ενεπλάκη και στο σκάνδαλο των κοριών του Μαυρίκη και ήταν τότε που έγινε πρωτοσέλιδο από τον Δημήτρη Ρίζο με τον τίτλο «Ντροπή! Ένας αστυφύλακας κυβερνάει την Ελλάδα από το παρασκήνιο».

Προφυλακίστηκε για εξήντα μέρες αλλά στην δίκη για τους κοριούς αθωώθηκε και μετά από λίγα χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην πόλη του έχοντας βάλει στόχο τον δημαρχιακό θώκο.

Οι νύφες από την Ουκρανία
«Λόγω του μεγάλου έρωτα που έχω με τη Ζαχάρω την έχω “παντρευτεί” για όσα χρόνια αντέχω» είχε πει παλιότερα ο πρώην δήμαρχος που έφερε νύφες στους ανύπαντρους άντρες της πόλης οι οποίοι του ζήταγαν γυναίκες προεκλογικά.

Είναι πλέον παντρεμένος με δύο παιδιά και ο μόνος που είδε το θέμα αυτό ζεστά απαντώντας «Θα φέρουμε και γυναίκες» την ίδια στιγμή που αντίπαλοι υποψήφιοι γέλαγαν.

Όταν όμως βγήκαν τα αποτελέσματα «έκλαψαν» αφού ο Χρονόπουλος σάρωσε και αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το αίτημα των ανδρών της πόλης που ήθελαν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

Οι εκδρομές στην Ουκρανία και οι προσκλήσεις στην Ζαχάρω έγραψαν τη δική τους ιστορία, το θέμα έπαιξε ακόμη και στο BBC ενώ η ταινία «Sugar Town» αποτύπωσε τις ιστορίες τριών ανδρών.

Αυτοί δεν παντρεύτηκαν εν αντιθέσει με άλλους, αφού έγιναν 45 γάμοι και γεννήθηκαν είκοσι παιδιά, όμως ο Χρονόπουλος δέχθηκε πυρά από την αντιπολίτευση που τον κατηγόρησε ότι έκανε τον Δήμο Γραφείο Συνοικεσίων.

Ο ίδιος αν και χωρισμένος, δεν ήθελε να παντρευτεί ξανά, όμως την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2006, βίωσε μια προσωπική τραγωδία που τον σημάδεψε για πάντα.

Η κόρη του πέθανε ξαφνικά από ανεύρυσμα αφήνοντας τον όπως είχε πει με ένα εγγόνι και αυτή η απώλεια τον «γέρασε» μέσα σε λίγους μήνες ενώ παρά την συμπαράσταση των συμπολιτών του δεν τη ξεπέρασε ποτέ.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 τον έφεραν κατηγορούμενο για αμέλεια λήψης αναγκαίων μέτρων ενώ το 2010 τέθηκε σε αργία για παράβαση καθήκοντος.

Απτόητος τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, κατεβαίνει υποψήφιος και εκλέγεται με ποσοστό 56% χωρίς όμως να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, ενώ τον Μάϊο του 2014 επανεξελέγη για τέταρτη φορά.

Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος που ακούστηκε και συζητήθηκε για πάρα πολλά πράγματα είχε αποσυρθεί και την Πέμπτη έσβησε σε ηλικία 77 χρονών.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πρώην αστυνομικός αρνήθηκε έλεγχο και συνελήφθη με όπλα στα Τρίκαλα

https://bit.ly/3yQTNQW

Οπλισμένος κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που μάλιστα αντέδρασε και επιχείρησε να διαφύγει για να αποφύγει τον έλεγχο, όταν οι πρώην συνάδελφοί του της Τροχαίας πλησίασαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. αρ’ όλα αυτά, ακινητοποιήθηκε και ακολούθησε έρευνα στο όχημα, στο οποίο βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου– αερίου με πέντε φυσίγγια και ένα αστυνομικό κλομπ. Ο παράνομος οπλισμός κατασχέθηκε, ενώ ο πρώην αστυνομικός συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Είχε όπλα χωρίς άδεια και σφαίρες

Παράνομα όπλα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός Έλληνα στο Ηράκλειο, όπου έκαναν στοχευμένη έρευνα στο πλαίσιο προανάκρισης και του πέρασαν χειροπέδες. Κατά την διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, αλλά και 141 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και ο ένοικος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για 33χρονη – Άγνωστος την ακολούθησε και προσπάθησε να τη βιάσει στην πολυκατοικία της

https://bit.ly/3Rxasjl

 Στιγμές τρόμου έζησε τα ξημερώματα χθες στη Θεσσαλονίκη, μια 33χρονη αλλοδαπή όταν άγνωστος την ακολούθησε στην πολυκατοικία που διαμένει και με χρήση σωματικής βίας – την έσυρε τραβώντας της τα ρούχα – και επιχείρησε να την βιάσει. Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει, να βγει από την πολυκατοικία ζητώντας βοήθεια. Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, που έκαναν περιπολία στην περιοχή άκουσαν τις εκκλήσεις της για βοήθεια, αναζήτησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για βιασμό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βρετανία: Δημοσκόπηση εξαφανίζει τον Σούνακ από τον… χάρτη – Οι Εργατικοί πάνε για 493 έδρες από τις 600

https://bit.ly/3R8wXL6

 
Οι Συντηρητικοί οδεύουν προς την καταστροφή, αφού μια νέα δημοσκόπηση προβλέπει ότι θα κερδίσουν μόλις 66 έδρες στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα στη Βρετανία.

Η έρευνα που διεξήχθη σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους δείχνει ότι ο Κιρ Στάρμερ (φωτ.) βρίσκεται σε πορεία προς την εξουσία με πλειοψηφία 336 βουλευτών.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα των Συντηρητικών που θα χάσουν τις έδρες τους είναι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Όλιβερ Ντάουντεν, ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι και ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις εταιρείες Electoral Calculus και Find Out Now για λογαριασμό της GB News και της Daily Mail, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 46% – μια εντυπωσιακή διαφορά 27 μονάδων από τους Συντηρητικούς, οι οποίοι συγκεντρώνουν μόλις 19%.

Μιλώντας με αριθμούς και έδρες, αυτό σημαίνει ότι οι Εργατικοί θα πάρουν 493 έδρες (από τις 600)- σχεδόν 300 περισσότερες από όσες κέρδισαν στις εκλογές του 2019.

Οι Συντηρητικοί θα κατρακυλούσαν σε μόλις 66 έδρες, αφήνοντάς τους με μόλις επτά περισσότερους βουλευτές από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες με 59 έδρες.

Το SNP είναι επίσης σε πτωτική πορεία, μειώνοντας τις έδρες του από 26 σε 20 έδρες.

Το Electoral Calculus δήλωσε: «Ο Κιρ Στάρμερ κερδίζει μια πλειοψηφία άνω των 300 εδρών στο Westminster. Οι Συντηρητικοί θα έχουν λιγότερες από 100 έδρες. Θα ήταν η επίσημη αντιπολίτευση, αλλά θα είχαν λιγότερους από τους μισούς βουλευτές της αντιπολίτευσης – 72 από τους 157».

Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο από αυτό που πέτυχε ο Τόνι Μπλερ κατά τη συντριβή των Νέων Εργατικών το 1997, όταν το κόμμα κέρδισε 419 έδρες.

Αντίθετα, οι Συντηρητικοί θα είχαν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1900 τουλάχιστον.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σούνακ έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων την υποχρεωτική στράτευση και περικοπές φόρων για τους συνταξιούχους, ελπίζοντας να ανακόψει την φρενήρη κατρακύλα του κόμματός του.

Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν άνετη νίκη των Εργατικών, αν και ποικίλλουν τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέχεια