Daily Archives: 17 Μαΐου, 2024

Εικόνα

HAUSER – Live in Belgrade (Full Concert) – REBEL WITH A CELLO Tour 2023


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Το «κτήνος» του Λούκα Ντόντσιτς μεγαλώνει κι άλλο!

https://ift.tt/PIVzSA8


Τι άλλο μπορεί να επιζητήσει ένας καθόλου mainstream κατασκευαστής, με έδρα τη Φλόριντων ΗΠΑ, για να κάνει promotion και να αντλήσει νέες μελλοντικές ιδέες, για το προϊόν της;Εδώ και περίπου μια διετία, ο Λούκα Ντόντσιτς δεν απασχολεί τους φίλους του NBA μόνο με τις επιδόσεις του μέσα στο παρκέ, αλλά κάθε δημόσια εμφάνισή του με το κτηνώδες Apocalypse Hellfire 6×6, το 6τροχο θηρίο που βασίζεται στο αντίστοιχο Jeep Gladiator.

Πλέον, αυτό το απόκοσμο όχημα χαρακτηρίζεται ως το πρώτο επταθέσιο οικογενειακό αυτοκίνητο στον κόσμο με έξι τροχούς, γεγονός που δικαιωματικά απονέμει στον μελλοντικό ιδιοκτήτη, τον τίτλο του πιο… κουλ γονιού!

Αυτή η εξέλιξη ανεβάζει σημαντικά το βάρος του Hellfire, συνεπώς η πιο ενδεδειγμένη επιλογή, αντί του στάνταρ V8 Hemi των 500 ή ενός turbodiesel, είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 Hemi των 800 ίππων.

Τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο πολιτισμένα στο εσωτερικό, με καπιτονέ δέρματα και διάταξη 2+2+3 καθισμάτων, για να γίνει αυτό ένα πρακτικό και… λογικό οικογενειακό όχημα.

Η τιμή για το επταθέσιο Hellfire ξεκινά από 189.999 δολάρια, για τους λιγοστούς και δίσουρα ιδιαίτερους υποψήφιους πελάτες.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κομοτηνή: Νεαρός έκαιγε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες

https://ift.tt/fjm8Upa

 Το είχε σύστημα να καταστρέφει εθνικά και ευρωπαϊκά σύμβολα ένας 21χρονος Έλληνας, ο οποίος εμπλέκεται σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στην Κομοτηνή. Στα ίχνη του έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από έρευνες και προχώρησαν στη σύλληψή του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο νεαρός αναγνωρίστηκε από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ως ο δράστης που έκλεψε μαζί με τον ιστό της μία ελληνική σημαία, η οποία ήταν αναρτημένη έξω από ένα κατάστημα της πόλης. Στην πορεία της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι, τα ξημερώματα της 28ης Μαρτίου, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχαν πυρπολήσει την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη σε ιστό έξω από το Δημαρχείο της Κομοτηνής και, σε άλλη μια περίπτωση, είχαν καταστρέψει μια ευρωπαϊκή και μια ελληνική σημαία οι οποίες ήταν αναρτημένες σε ιστούς έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να εξακριβωθούν τα κίνητρα του νεαρού δράστη, ο οποίος παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με τις κατηγορίες της προσβολής συμβόλων, του εμπρησμού και της κλοπής και για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Στέλλα Καλτσίδου: Προπονήτρια της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

https://ift.tt/wBLMkf0

Η Στέλλα Καλτσίδου αναδείχτηκε προπονήτρια της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία λόγω των επιδόσεών της με την ομάδα μπάσκετ γυναικών των Λόντον Λάιονς.Η Καλτσίδου οδήγησε πρόσφατα τα «Λιοντάρια» στην κατάκτηση του EuroCup Women, αποτελώντας την πρώτη ομάδα από το Νησί σε Άνδρες και Γυναίκες που πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ.

Οι Λόντον Λάιονς έκαναν το 20-0 στη λίγκα της Μεγάλης Βρετανίας, διεκδικώντας πια το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κορυφαίος καθηγητής κατέρριψε τη θεωρία της Επίπεδης Γης

https://ift.tt/otFwhgz

Ο Brian Cox δεν άφησε χώρο για παρερμηνείες με την απάντησή του για την «επίπεδη Γη».Η συνωμοσιολογία είναι μία τάση τόσο φυσική για τους ανθρώπους, όσο είναι ο φόβος και η αλαζονεία. Η άγνοια, από τη μία, και η ανάγκη του ανήκειν σε ένα συνεκτικό σύνολο, οδηγεί σε «σέχτες» αντιεπιστημονικής σκέψης που διαδίδουν εξωφρενικές θεωρίες.

Και αναμφίβολα η θεωρία συνωμοσίας πλέον ανθεκτική στην επιστημονική επίσκεψη είναι αυτή τη «επίπεδης Γης». Παρά την πληθώρα επιστημονικών στοιχείων και πραγματικών φωτογραφιών του πλανήτη μας από το διάστημα που δείχνουν ότι είναι σφαιρικός, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φαίνεται να πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι ένας επίπεδος δίσκος.

Οι υποστηρικτές της επίπεδης Γης έχουν κάποιες παράξενες ιδέες για το τι αποτελεί τον κόσμο μας, και μάλιστα τα πράγματα πέρα από αυτόν, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την άποψη ότι είναι επίπεδος.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πυγμάχος Carl Froch, ο οποίος δήλωσε ότι πιστεύει ότι «η Γη είναι επίπεδη, 100%» και ισχυρίστηκε ότι οι εικόνες που δείχνουν την καμπυλότητα της Γης είναι «ψέματα».

Η αποστομωτική απάντηση σε όλες αυτές τις θεωρίες είχε δοθεί από τον Brian Cox, όταν κάποιος από το κοινό τον ρώτησε για την «επίπεδη Γη» .

Ο γνωστός φυσικός και διάσημος εκπρόσωπος της εκλαϊκευμένης επιστήμης δεν είχε χρόνο για μία τέτοια εξωφρενική ιδέα. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος. Κανείς στην ανθρώπινη ιστορία, από όσο ξέρω, δεν έχει σκεφτεί ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος».

«Οι αρχαίοι Έλληνες μέτρησαν την ακτίνα και την περίμετρο της Γης. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για τον οποίο κάποιος θα πίστευε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος», πρόσθεσε.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς ο καθηγητής είχε περισσότερα να πει για το θέμα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν είναι επίπεδος.

«Τι λέτε για το γεγονός ότι έχουμε τραβήξει φωτογραφίες; Δεν έχω λόγια, πραγματικά. είναι ίσως η πιο ανόητη πρόταση που θα μπορούσε να κάνει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος» τόνισε.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Για ψευδείς ισχυρισμούς κατηγορεί το Ισραήλ τη Νότια Αφρική

https://ift.tt/CTaJLlm

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί της Νότιας Αφρικής είναι «μεροληπτικοί και ψευδείς» καθώς «βασίζονται σε αναξιόπιστες πηγές της Χαμάς», σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσφυγή της Πρετόριας στην ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ με την κατηγορία ότι το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο, υπογραμμίζοντας πως έχουν ληφθεί «μέτρα για την ελαχιστοποίηση των ζημιών σε αμάχους και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Το ισραηλινό υπουργείο καλεί το Διεθνές Δικαστήριο «να απορρίψει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής» και να βάλει τέλος στην «καταχρηστική εκμετάλλευση» του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Οι Υφυπουργοί Εξωτερικών που διορίστηκαν με απόφαση του Ερντογάν

https://ift.tt/hQd0tXA

Με απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διορίστηκαν υφυπουργοί Εξωτερικών η Αϊσέ Μπερίς Εκιντζί, η οποία διετέλεσε πρέσβης της Τουρκίας στην Κούβα από το 2016 έως το 2021, ο επικεφαλής σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών Νουχ Γιλμάζ και ο Μπουρχανετίν Ντουράν, αρθρογράφος της Daily Sabah.

Σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στις 28 Απριλίου είχε γίνει γνωστό ότι ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Άκτσαπαρ, αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου στις υπηρεσίες του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Είχε ως τώρα την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών (τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης).

Την 21η Φεβρουαρίου, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, έτερος υφυπουργός, ο Αχμέτ Γιλντίζ, διορίστηκε επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πρώην εκτελεστής με 39 δολοφονίες στην «πλάτη» του μίλησε για τις εμπειρίες του

https://ift.tt/EuNTFOS

Ένας πρώην εκτελεστής που δολοφόνησε 39 εμπόρους ναρκωτικών αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο έγινε πληρωμένος δολοφόνος. Ο Daniel, γνωστός και ως «45», είναι πρώην εκτελεστής από το Pompano Beach της Φλόριντα και πέρυσι σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη αποκάλυψε πώς αποφάσισε να κάνει αυτή τη δουλειά.

Μιλώντας στο Soft White Underbelly το 2023, ο Daniel είπε ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου η μητέρα του ήταν αλκοολική και ο πατέρας του γκάνγκστερ. Σε άλλο σημείο αποκάλυψε ότι ήταν μόλις οκτώ ετών όταν πυροβόλησε κατά λάθος τον παππού του, εξαιτίας μιας φάρσας που πήγε τελείως στραβά… Έτσι, αποφάσισαν να τον στείλουν σε ορφανοτροφείο στη Νέα Υόρκη.

Αφού έφυγε από το ορφανοτροφείο σε ηλικία 10 ετών και μετακόμισε με την αδελφή του στο Τζάκσονβιλ, μπήκε για τα «καλά» στη συμμορία ναρκωτικών του συζύγου της και στα 16 του ήταν ένας κανονικός έμπορος ναρκωτικών.

Ο Daniel θυμήθηκε ότι: «συμμετείχα σε μεγάλες δολοφονικές εξορμήσεις όπου απλά σκοτώναμε ανθρώπους. Αυτό με οδήγησε σε λάθος δρόμο, με οδήγησε να νομίζω ότι ήταν εντάξει, ενώ δεν ήταν εντάξει. Νόμιζα ότι ήταν ωραίο να σκοτώνεις ανθρώπους».

Στη συνέχεια, ο Daniel παραδέχτηκε ότι έχει σκοτώσει συνολικά 39 ανθρώπους -οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έμποροι ναρκωτικών- και εξήγησε πώς λειτουργεί η διαδικασία του εκτελεστή, λέγοντας ότι ο πελάτης έπρεπε πάντα να πληρώνει τα μισά χρήματα προκαταβολικά.

Ο Ντάνιελ είναι σήμερα 52 ετών, αλλά πέρασε 29 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για μόνο έξι φόνους.

Εξαιτίας αυτού, πέρασε 15 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στη Φλόριντα, προτού το ανώτατο δικαστήριο ανατρέψει τις καταδίκες του. Αφού άλλαξε τη ζωή του, δήλωσε στην κάμερα ότι πλέον έχει «αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό».

Τέλος, αποκάλυψε και πρόσθεσε: «Είχα εφιάλτες και μετά άλλαξα άνθρωπος. Με στοίχειωνε κάθε μέρα της ζωής μου. Όταν είσαι αμόρφωτος, όταν ανατράφηκες λάθος και διδάχτηκες λάθος, όλα θα πάνε λάθος.. Καθώς μεγαλώνεις στη ζωή και μορφώνεσαι, αρχίζεις να κάνεις το σωστό. Και αυτό συνέβη και σε μένα».

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που προσπάθησε να βάλει φωτιά σε συναγωγή στη Ρουέν

https://ift.tt/85oiXfz

Πυρ κατά ενός άνδρα που επιχείρησε να βάλει φωτιά σε συναγωγή στην πόλη Ρουέν της Γαλλίας άνοιξαν αστυνομικοί με αποτέλεσμα να τον «εξουδετερώσουν» όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Χ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Ζεράρ Νταρμανέν που συνεχάρη τους αστυνομικούς για την ετοιμότητα και το θάρρος τους, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ο αγνώστων, ακόμα, στοιχείων άνδρας «ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και ένα σίδερο, πλησίασε τους αστυνομικούς και αυτοί πυροβόλησαν. Ο άνδρας είναι νεκρός».

«Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος» δήλωσε ο δήμαρχος της Ρουέν.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία έχει την δεύτερη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα εκτός Ισραήλ μετά τις ΗΠΑ καθώς και τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

«Μπρέ αμάν! Σαράντα χιλιάδες δραχμές μ’ εκόστισαν τα ψηφίσματα αυτά…»

https://ift.tt/9B4OIP3


Κατά τας τελευταίας ημέρας αφίχθη στην Θεσσαλονίκη μας ο κ. Τρύφων Γουσμανίδης, έλκων το γένος από την Μικρά Ασία, και από αμνημονεύτων χρόνων κατοικοεδρεύων στην Αθήνα, από όπου παντρεύτηκε και απέκτησε με τη συμβία του τέκνα, και με την εξυπνάδα του μεγάλη περιουσία.

Ο Γουσμανίδης, πληροφορηθείς ότι στην Θεσσαλονίκη έχουν προσφύγει και εγκατασταθεί πολλοί συμπολίτες του, αποφάσισε να έρθει στην πόλη μας και να εκθέσει υποψηφιότητα γερουσιαστή!

Όθεν παραλαβών και σεβαστό μάτσο χιλιοδράχμων αφίκετο αισίως και έσπευσε, αφ’ ενός μεν να αναγγείλει δια των εφημερίδων την άφιξη και την ιδιότητα του ως υποψηφίου γερουσιαστή του κυβερνητικού συνδυασμού, αφ’ ετέρου δε να ανακαλύψει μερικούς από τους αγνώστους του συμπατριώτες.

Μάλιστα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου για να τους ανακαλύψει. Δύο μέρες μετά την άφιξή του, κατέκλυζαν το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο 10-15 συμπατριωτάκια του, πρόθυμα να θυσιαστούν για την επιβολή της υποψηφιότητάς του.

Εν τούτοις ο κ. Γουσμανίδης, έμπορος άνθρωπος, τα ήθελε όλα μελετημένα και τακτικά. Έτσι, σε επανειλημμένες συνεργασίες μετά των πατριωτών του, κατέστρωσε το σχέδιο δράσης του, όπως αυτοί, που ξέρουν τα πρόσωπα και τα πράγματα, του υπέδειξαν.

Το σχέδιο συνίστατο στην σύνταξη θερμότατων ψηφισμάτων, υπέρ της υποψηφιότητας του, εκ μέρους των σωματείων που εκπροσωπούσαν. Θα του έφερναν επί πλέον και τρείς-τέσσαρες άλλους ισχυρότατους παράγοντες, προέδρους και αντιπροέδρους οργανώσεων. Και φυσικά για όλα αυτά θα χρειαζόντουσαν και μερικά έξοδα…

-Γι’ αυτό μη ανησυχείτε, κορδώθηκε ο υποψήφιος. Χωρίς έξοδα βέβαια τίποτε δεν γίνεται.
Και αμέσως, έβγαλε από τη τσέπη του το μάτσο, μέτρησε στους παράγοντες από δύο χιλιάρικα, παρακάλεσε δε όπως το ταχύτερο του φέρουν τα ψηφίσματα και τους άλλους προέδρους.


Πράγματι, τα ψηφίσματα δεν άργησαν να έρθουν, και ήσαν θερμότατα! Προήρχοντο από τους συνδέσμους «Εξαπολιτών», «Γενίκιοι και περιχώρων», «Άκ-σουί και ενδοχώρας», «Φενέρ Μπαχτσέ και των πέριξ» και λοιπά. και λοιπά.

Τον συγκίνησαν δε τα ψηφίσματα αυτά τον κ. Γουσμανίδην.

Και τι δεν έλεγαν για αυτόν! Ότι είναι έγκριτος, διαπρεπής, άξιος, φιλάνθρωπος… πεχλιβάνης, φιλάν φιστίκ κλπ!
Αλλά και άλλοι ισχυροί παράγοντες δεν άργησαν να εμφανιστούν. Αυτοί όμως ήσαν κάπως επιφυλακτικοί. Βλέπετε, είχαν δώσει λόγο σε άλλον υποψήφιο…
-Πώς να γίνει τζάνεμ! είπαν… Δώσαμε λόγο στον Ιορδάνη τον Εσκίογλου. Που να φανταστούμε πως θα εμφανιστείς του λόγου σου;
Αλλά τίποτε δεν είναι αδύνατο στο κόσμο αυτόν όταν υπάρχει το μάτσο! Και οι παράγοντες τσέπωσαν από πέντε χιλιάρικα ο καθένας και δέχθηκαν μετά λύπης –γιακισμάς μπιζέ!- να απαρνηθούν τον Εσκίογλου και να εγκολπωθούν τον Γουσμανίδη!

Όθεν και τα ψηφίσματα αυτών κατέπλευσαν μπιχλιμπιλίδικα και αυτά, προερχόμενα από τας οργανώσεις «Καραβάν Σαράϊ και περιχώρων», «Σιβρί Χισσάρ και ενδοχώρας», «Παμπαφλαγονικήν Ένωσιν» κλπ.

Ενθουσιασμένος ο κ. Γουσμανίδης ευχαρίστησε τους αγαπητούς συμπολίτες του και αφού τοποθέτησε όλα τα συγκεντρωθέντα ψηφίσματα στο χαρτοφυλάκιό του κατευθύνθηκε μεγαλοπρεπώς και θριαμβευτικώς στη Λέσχη των Φιλελευθέρων.


-Ο κ. Πρόεδρος, περικαλώ, ρώτησε.
-Απουσιάζει εις τας Αθήνας!
-Τότε ποιόν θα ημπορούσα να δω διά μίαν σοβαράν υπόθεσιν περικαλώ;
Ο Διευθυντής της Λέσχης του προσέφερε τις υπηρεσίας του, και ο κ. Γουσμανίδης είπε με ανάλογη πόζα:
-Είμαι ξέρετε υποψήφιος του κυβερνητικού συνδυασμού Θεσσαλονίκης.
-Τα συγχαρητήριά μου, Αλλά… πως ονομάζεσθε…
-Τρύφων Γουσμανίδης, πρόσφυγας από το Αμπάρ Κιοϊ της Παφλαγονίας.
-Συγγνώμη, παρατήρησε ο Διευθυντής της Λέσχης, αλλά τέτοιο όνομα…
-Ναι, έχετε δίκαιον, αλλά ξέρετε οι συμπατριώτες μου επέμειναν και αποφάσισα αν και οι εργασίες μου δεν μου επιτρέπουν. Ορίστε και τα ψηφίσματα…
Και ο υποψήφιος γελώντας αυτάρεσκα έβγαλε από τον χαρτοφύλακά του και παρέταξε τα ψηφίσματα.
Ο Διευθυντής της Λέσχης μόλις έρριψε ένα βλέμμα άρχισε να μειδιά…
-Εν τάξει; ρώτησε ο υποψήφιος βέβαιος περί του θριάμβου του…
-Εν αταξία απάντησε ο Διευθυντής. Καμία απ’ όλες αυτές τις οργανώσεις δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Είναι φανταστικές…
Ο κ. Γουσμανίδης εξοργίστηκε. Αλλά ο Διευθυντής του παρουσίασε κατάλογο όλων των προσφυγικών οργανώσεων και τότε πείσθηκε ότι οι δικές του ήσαν όλες φανταστικές!
-Μπρέ αμάν! Σαράντα χιλιάδες δραχμές μ’ εκόστισαν τα ψηφίσματα αυτά… αναφώνησε ο Γουσμανίδης, ο οποίος παραλίγο να πέσει από νταμπλά…


Εννοείται ότι ο υποψήφιος εις μάτην αναζήτησε τους συμπατριώτες (;) του, και τελικά αναγκάστηκε να δραπετεύσει απαρηγόρητος για το πάθημά του.
Αυτός να πάθει τέτοιο κάζο; Αυτός που τύλιξε κόσμο και κοσμάκη για να κάνει τον παρά που έχει;

from: anatakti
via IFTTT