Εικόνα

Mercedes-Benz G-Clas

https://ift.tt/Kl45eg2

 G 580 EQ είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στην ελληνική αγορά, με την τιμή της να ανακοινώνεται επίσημα από την γερμανική εταιρεία. Με την παρουσίαση της ηλεκτρικής G-Class στο Πεκίνο, η Mercedes-Benz σηματοδότησε την κοσμογονική αλλαγή στην ιστορία του εμβληματικού της μοντέλου. Μία αλλαγή που θα φανεί από εδώ και πέρα με το λανσάρισμα στις αγορές εάν είναι εύστοχη ή όχι.
Αν και διατίθεται στην ελληνική αγορά σε εκδόσεις βενζίνης και diesel, η ηλεκτροκίνητη είναι αυτή που τραβάει τα περισσότερα βλέμματα, καθότι από την ανακοίνωσή της ακόμα, αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη.

Το εμβληματικό αμάξωμα ως γνωστόν παραμένει, με την boxy σιλουέτα, η οποία συνδυάζεται με διακριτικές αεροδυναμικές βελτιώσεις που ρίχνουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας χαμηλότερα από την G 450 d.
Φυσικά, μιλάμε για την ισχυρότερη G-Class της γκάμας, αφού αποδίδει συνδυαστικά 588 ίππους και 1.154 Nm ροπής, χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της. Οι οποίοι με τη σειρά τους τροφοδοτούνται από μία τεράστια μπαταρία 116 kWh.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά και βάρος λίγο πάνω από τους 3 τόνους, η Mercedes-Benz G 580 EQ επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία που δηλώνει η Mercedes κυμαίνεται μεταξύ 434 και 473 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, η G 580 EQ δέχεται AC φορτιστή με ισχύ στα 11 kW και DC με ισχύ φόρτισης στα 200 kW.
Ως προς την τιμή της στην Ελλάδα που ανακοινώθηκε, ξεκινάει από τις 179.150 ευρώ. Είναι η φθηνότερη έκδοση της γκάμας, με την ακριβότερη να είναι η AMG G 63 στις 266.350 ευρώ.

from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...