Daily Archives: 7 Απριλίου, 2023

Εικόνα

Lionel Richie & CoCo Lee – Endless Love (Chinese Idol Finale)

https://bit.ly/3C7jTOY

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Porsche 911e

https://bit.ly/3ZRlIbi

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το μέλλον των κλασικών αυτοκινήτων καθώς είναι πλέον δεδομένο πως όλα τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες θα βρεθούν στο στόχαστρο όλων των αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον του πλανήτη.
Η βρετανική εταιρεία Electrogenic έρχεται να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα μετατρέποντας την παλιά 911 σε αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με ένα αποτελεσματικό κιτ ηλεκτροκίνησης που έχει σχεδιάσει η εταιρεία και είναι εύκολο στην τοποθέτηση, χωρίς εκτεταμένες μετατροπές.

Το σύστημα της Electrogenic αποτελείται από έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος τοποθετείται στο πίσω μέρος και έχει απόδοση 215 ίππους και 312 Nm ροπής. Αυτά τα νούμερα ισχύος προσφέρουν δυναμικές επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο εμπρός μέρος με χωρητικότητα 62 kWh. Προσφέρει αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 50 λεπτά.
Η Electrogenic αναφέρει ότι το σύστημα της μπαταρίας προσθέτει περίπου 100 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, αλλά προσφέρει επιπλέον σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων και πολλαπλές επιλογές οδήγησης. Για τους πιο απαιτητικούς, οι Βρετανοί έχουν σχεδιάσει και ένα πιο ισχυρό σύστημα με απόδοση 320 ίππους και 420 Nm ροπής που χαρίζει επιτάχυνση 3,8 δευτερολέπτων στα 0-100 χλμ./ώρα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Norqain: Πώς εξελίχθηκε σε περιζήτητη ελβετική μάρκα ρολογιών σε μόλις πέντε χρόνια (pics)

https://bit.ly/41bViCs

Τα ρολόγια είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 180 σημεία λιανικής πώλησης, καθώς και σε μπουτίκ Norqain στη Σιγκαπούρη και στο Ζερμάτ της Ελβετίας, ενώ ετοιμάζονται καταστήματα στη Νέα Υόρκη και τη Ζυρίχη


Όταν ο Μπεν Κούφερ ξεκίνησε την Norqain το 2018, ήξερε ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. «Το κάναμε όταν κανείς δεν ήθελε άλλη μια μάρκα ρολογιών», λέει ο 35χρονος διευθύνων σύμβουλος. Η οικογένειά του είναι ο κύριος μέτοχος της Norqain. Συνέχεια
Εικόνα

Δικαιοσύνη, Προεδρία Δημοκρατίας, Ανεξάρτητες Αρχές – Πάνω από 6 στους 10 πολίτες δεν τiς εμπιστεύονται, σύμφωνα με έρευνα

https://bit.ly/411mTWO

Την ανάδειξη της ΝΔ ως το κατεξοχήν «κόμμα της Ευρώπης», την αδυναμία διείσδυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις πιο εύπορες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και την κεντροαριστερή ταυτότητα των σημερινών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, η έρευνα που διενήργησε το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, με επικεφαλής τον πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Στην ίδια έρευνα, η κοινοβουλευτική δημοκρατία διατηρεί υψηλά ποσοστά αποδοχής, σε αντίθεση με βασικούς θεσμούς, ενώ καταγράφεται ως οριζόντια αξιακή τάση ο έντονος φιλοευρωπαϊσμός της ελληνικής κοινωνίας. Ενδιαφέρον ακόμη παρουσιάζει το γεγονός ότι για τους ερωτηθέντες «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν τους δύο κύριους συστημικούς πόλους στήριξης (παρότι συχνά μειοψηφικής) του πολιτικού συστήματος», την ώρα που «η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η διάκριση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή εποχή», όπως επισημαίνεται.

Σακελλαρίδης: «ουσιώδες εργαλείο» η έρευνα

Παρουσιάζοντας την έρευνα με τίτλο «Η ακτινογραφία των ψηφοφόρων: Ιδεολογίες, Αξίες, Τοποθετήσεις», ζητούμενο αυτής είναι να «αναδείξει τα ιδεολογικά και τα αξιακά χαρακτηριστικά της πρόθεσης ψήφου στις επικείμενες εκλογές και αυτό την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα» τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης. Ο ίδιος διαπιστώνει πως «σε μία περίοδο που οι έρευνες -σε μεγάλο βαθμό- ασχολούνται με τις ποσοτικές εκτιμήσεις της πρόθεσης ψήφου, είναι σημαντικό να διαφωτιστεί η πολιτική ουσία της εκλογικής συμπεριφοράς και να αναδειχθούν στάσεις και τάσεις απέναντι στα κρίσιμα πολιτικά διακυβεύματα της περιόδου», εστιάζοντας στο πολύ μεγάλο δείγμα και μεθοδολογική αρτιότητα της έρευνας, που «την μετατρέπουν σε ένα ουσιώδες εργαλείο πολιτικής ανάλυσης για όσες και όσους ενδιαφέρονται για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα», όπως σημειώνει.

Σημειωτέον ότι η έρευνα διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Eteron από την aboutpeople με διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε πανελλαδικό δείγμα 4.182 ατόμων άνω των 17 ετών, το διάστημα από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου 2023.

Αναλυτικά, τα συμπεράσματα:

· Η δυσαρέσκεια για την ατομική οικονομική κατάσταση κυριαρχεί όπως και η οικονομική απαισιοδοξία.

· Η κοινοβουλευτική δημοκρατία εμφανίζει πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής καθώς το 83% των πολιτών συμφωνεί ότι αποτελεί το καλύτερο πολίτευμα (με το 13,3% να διαφωνεί). Τα υψηλότερα ποσοστά υιοθέτησης αυτής της άποψης προέρχονται από τους εκλογείς της ΝΔ (94%), του ΠΑΣΟΚ (94%), του ΣΥΡΙΖΑ (88,4%) και του ΜέΡΑ25 (87,3%). Τα χαμηλότερα συναντώνται μεταξύ των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης (67,7%), του ΚΚΕ (62,1%), και του Εθνικού Κόμματος-Έλληνες (54,8%).

· Η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή Ελληνική Δημοκρατία είναι επίσης πολύ υψηλή. Μόνο μια μειοψηφία (29,9%) είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που στην πράξη λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα (το 69,7% εκφράζει δυσαρέσκεια).

· Το 78,6% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η δημοκρατία θα ήταν καλύτερη «αν συμμετείχαν περισσότερο οι πολίτες μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα».

· Χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης συγκεντρώνουν όλοι οι βασικοί θεσμοί που συγκροτούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Θίγει μάλιστα και θεσμούς πιο «ουδέτερους», όπως τη Δικαιοσύνη (την εμπιστεύονται λίγο ή καθόλου: 69%), την Προεδρία της Δημοκρατίας (63,7%) και τις Ανεξάρτητες Αρχές (65.1%) ή θεσμούς φύσει πλουραλιστικούς, όπως το Κοινοβούλιο (68,9%).

· Ένας οιονεί «αντιδημοκρατικός» πυρήνας που υπερβαίνει το 10% είναι διακριτός στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Το επίκεντρο του τοποθετείται στο άκρο δεξιό τμήμα του πολιτικού φάσματος.

· Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν τους δύο κύριους συστημικούς πόλους στήριξης (παρότι συχνά μειοψηφικής) του πολιτικού συστήματος.

· Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού παραμένει φιλοευρωπαϊκή. Περίπου δύο στους/στις τρεις ψηφοφόρους (64,9%) θεωρούν ότι η συνολική αποτίμηση από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι θετική, ενώ αρνητικά αποτιμά τη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα το 32%.

· Το 69,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 20,9% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και το 9,7% δεν εκφράζει γνώμη.

· Η άποψη επιστροφής στη δραχμή συγκροτεί πλειοψηφική τάση μόνο στο εσωτερικό των εκλογέων της Ελληνικής Λύσης (71,4%) και του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες (57,8%).

· Αναφορικά με τις οικονομικές πολιτικές, το 64,5% των ερωτώμενων θεωρεί ότι το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει περισσότερο στην ελληνική οικονομία και μόλις το 26,9% να θεωρεί ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αποτελούν τον κύριο τρόπο για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

· Το 62,7% των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν ώστε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση.

· Το 27,4% των πολιτών θεωρεί ότι οι αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να αυξηθούν ώστε να προστατευθεί καλύτερα η εθνική ακεραιότητα.

· Το ιδεολογικό κέντρο βάρους της ελληνικής κοινωνίας τοποθετείται στην ευρύτερη Κεντροαριστερά/Αριστερά.

· Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η διάκριση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή εποχή.

· Ωστόσο, η διαίρεση Αριστεράς και Δεξιάς δομεί σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές προτιμήσεις και τις πολιτισμικές επιλογές του πληθυσμού. Δεν διαμορφώνει, όμως, δύο «παρατάξεις» (ιδεολογικά οριζόμενες, όχι κομματικά) εσωτερικά συνεκτικές και με διακριτές ταυτότητες.

· Οι οπαδοί της Ελληνικής Λύσης και του Εθνικού Κόμματος-Έλληνες διαφοροποιούνται από το σύνολο των κομμάτων, τοποθετώντας εαυτούς, και με μεγάλη ευκρίνεια, εκτός της διαίρεσης Δεξιά-Αριστερά.

· Με κριτήριο τις απόψεις των εκλογέων, η Κεντροαριστερά/ Αριστερά είναι οργανωτικά – κομματικά περισσότερο διαιρεμένη από την Κεντροδεξιά/Δεξιά. Είναι, όμως, ιδεολογικά πιο συνεκτική.

· Στο εσωτερικό, ωστόσο, της Κεντροδεξιάς/Δεξιάς οι ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και στα κόμματα στα δεξιά της είναι εξόχως και καθοριστικά αποκλίνουσες.

· Το κόμμα της ΝΔ είναι ιδεολογικά πολυσυλλεκτικό. Αποτελεί το κατεξοχήν «κόμμα της Ευρώπης» (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αποτελεί, επίσης, το κατεξοχήν κόμμα των οικονομικά «ικανοποιημένων» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα – γεγονός που μειώνει την κοινωνική πολυσυλλεκτικότητά του. Συνιστά, πάντα σύμφωνα με τις απόψεις των σημερινών εκλογέων του, την κύρια έκφραση των νέο-φιλελεύθερων ιδεών στη χώρα, έκφραση που συνδυάζεται με ισχυρά στοιχεία πολιτισμικού συντηρητισμού.

· Αντίστοιχη, αν και μικρότερου εύρους, ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα χαρακτηρίζει το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσωτερικό του υποεκπροσωπείται σημαντικά η ομάδα των οικονομικά ικανοποιημένων ενώ κυριαρχεί, σε βαθμό που εκπλήσσει, η ομάδα των οικονομικά δυσαρεστημένων.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί, τόσο, ιδεολογικά όσο και κοινωνιολογικά, ένα κλασικού τύπου αριστερό πολυσυλλεκτικό προφίλ, με ιδιαίτερα περιορισμένη, για μεγάλο κόμμα κυβερνητικής κλίσης, τη διείσδυσή του στις πιο εύπορες ομάδες του πληθυσμού. Εντυπωσιάζει, επίσης, για κόμμα κυβερνητικής κλίσης, η ισχυρή στήριξη των εκλογέων του σε θέματα πολιτισμικού φιλελευθερισμού.

· Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ενδιάμεσο και κοινωνιολογικά και ιδεολογικο-πολιτικά κόμμα. Ειδικά στα θέματα κοινωνικού κράτους κινείται περισσότερο προς τα αριστερά, ενώ στα θεσμικά θέματα είναι ελαφρώς πιο κοντά στη ΝΔ. Συνολικά, η ιδεολογική σύνθεση των σημερινών εκλογέων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι εναργώς πιο κεντροαριστερή από όσο δείχνουν οι συνήθεις δημοσκοπήσεις επικαιρότητας.

· Το ΜέΡΑ25 συνιστά, συνολικά, μια ιδεολογικά και πολιτικά πιο αριστερή εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μια αντι-συστημική αριστερή δύναμη «ρήξης». Αποτελεί το κόμμα του πολιτισμικού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα, καθώς οι θέσεις των εκλογέων του είναι πιο προωθημένες από τις αντίστοιχες του συνόλου των άλλων κομμάτων.

· Το εκλογικό σώμα του ΚΚΕ, με έμφαση στον Κομμουνισμό και στο Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, δίνει την εικόνα ενός κόμματος με αποκρυσταλλωμένο κλασικό αριστερό προφίλ. Συνολικά, είναι ένα κόμμα μετριοπαθώς πολιτισμικά φιλελεύθερο. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σώμα, παρότι συνολικά ευρωσκεπτικιστικό, εμφανίζεται τριχοτομημένο ως προς την επιλογή παραμονής ή εξόδου από το ευρώ.

· Η Ριζοσπαστική Δεξιά ή Άκρα Δεξιά δεν είναι ομοιογενής. Ο εθνικισμός, η αντι-μεταναστευτική τάση, ο γενικός αντι-συστημισμός, η μεγάλη δυσπιστία προς την Ε.Ε., ο ισχυρός πολιτισμικός συντηρητισμός αλλά και η παρουσία αντι-δημοκρατικών πυρήνων είναι στοιχεία που συναντώνται τόσο στο εκλογικό σώμα της Ελληνικής Λύσης όσο και σε εκείνο του Εθνικού Κόμματος-Έλληνες.

· Ωστόσο, οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης επιδεικνύουν μεγάλη ιδεολογική διασπορά και εμφανή απουσία ιδεολογικής συνοχής. Αντιθέτως, το εκλογικό σώμα του Εθνικού Κόμματος-Έλληνες είναι πιο συμπαγές, ξεκάθαρα εθνικιστικό, περισσότερο πολιτισμικά συντηρητικό και πιο αντι-δημοκρατικό από εκείνο της Ελληνικής Λύσης.

· Το πρότυπο που χαρακτηρίζει το σύνολο των απαντήσεων που συνδέονται με τα θέματα πολιτισμικού φιλελευθερισμού/συντηρητισμού επιτρέπει την κατάταξη των εκλογέων των κομμάτων σε ένα νοητό οριζόντιο άξονα πολιτισμικού φιλελευθερισμού – συντηρητισμού σύμφωνα με την παρακάτω σειρά: ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ελληνική Λύση, Εθνικό Κόμμα-Έλληνες.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

VW ID.7

https://bit.ly/43ekMAG

 Έχοντας ως γνώμονα για την εξέλιξη του μοντέλου τις ανάγκες αλλά και τις παρατηρήσεις σε πρώτο χρόνο των πελατών της, η VW εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.Το νέο ID.7 το οποίο προορίζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας στην Ευρώπη, την Κίνα και την Αμερική, ξεχωρίζει χάρη στην αυξημένη απόδοση και την μεγάλη αυτονομία χάρη στην εξελιγμένη μπαταρία.

Με το ID.7 που θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2023, η VW συνεχίζει την προσπάθειά της για αύξηση στο 80% του μεριδίου των ηλεκτρικών της μοντέλων στις συνολικές πωλήσεις. Το μοντέλο που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών στο Αλικάντε της Ισπανίας, μπορεί να είναι καμουφλαρισμένο αλλά δίνει μια ξεκάθαρη ματιά σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε.

Με την πλατφόρμα ΜΕΒ και την άνεση που μπορεί να προσφέρει στους επιβάτες, κάτι στο οποίο συνεισφέρει σημαντικά και η διαμόρφωση της καμπίνας, το ID.7 έρχεται να αποτελέσει μια φυσική συνέχεια όλων όσων έχουμε δει μέχρι στιγμή στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί το νέο ηλεκτρικό μοτέρ της VW, που εμφανίζει μεγαλύτερη ισχύ και ροπή από όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Η συγκεκριμένη μονάδα με την κωδική ονομασία APP550, εξελίχθηκε από την Volkswagen Group Components στο Κάσελ, όπου και παράγεται. Μέσα στα χαρακτηριστικά της, είναι και η ιδιαίτερα βελτιωμένη απόδοση σε ότι έχει να κάνει με την ενεργειακή εκμετάλλευση.

Το ID.7 ανάλογα με την έκδοση και τη μπαταρία, θα εμφανίζει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, ενώ είναι ικανό για ανεφοδιασμό σε ταχυφορτιστή έως και 200 kW. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και έχει να κάνει με την αισθητική της καμπίνας, είναι πως έχει γίνει επανασχεδίαση του ταμπλό, με τα κλασικά όργανα πίσω από το τιμόνι να καταλαμβάνουν μικρότερη επιφάνεια.

Ο οδηγός λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες μέσω της head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό είναι και η μεγάλη οθόνη 15 ιντσών που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου μοντέλου. Νέα είναι επίσης και τα ergoActive καθίσματα, που προσφέρουν ανάλογα την έκδοση και μασάζ, εκτός από κλιματισμό και θέρμανση.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Στους δρόμους η άπιαστη μοτοσικλέτα της Αστυνομίας

https://bit.ly/3ZYH72E

 Η Αστυνομία έχει τον τρόπο να σταματήσει ακόμα και τους πιο «γρήγορους» παρανόμους των ελληνικών δρόμων.  Suzuki Hayabusa είναι το έμβλημα της απόλυτης ταχύτητας στον κόσμο των δύο τροχών καθώς για πολλά χρόνια το «Γεράκι» από το Hamamatsu διατηρούσε τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσικλέτας παραγωγής στον κόσμο. Ένα τέτοιο πανίσχυρο δίκυκλο μπορεί να το συναντήσει κανείς ανάμεσα στα οχήματα του στόλου της αστυνομίας η οποία πρόσφατα σε ανάρτηση στα social media υπενθύμισε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση. Με τρομακτικές επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα που ξεπερνάει κατά πολύ τα 300 χλμ./ώρα, η Hayabusa μπορεί να γίνει ο εφιάλτης των «κοντράκηδων» και όσων παρανόμων πιστεύουν ότι θα ξεφύγουν από το νόμο.

Η Suzuki Hayabusa της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πρώτης γενιάς και για πολλούς ήταν η καλύτερη «Busa» που φτιάχτηκε ποτέ. Με τετρακύλινδρο κινητήρα 1.300 κ.εκ. και ιπποδύναμη που ξεπερνά τους 170 ίππους η μοτοσικλέτα παραμένει μια από τις ταχύτερες που κυκλοφορούν στους δρόμους. Η Suzuki το 2022 παρουσίασε την 3η γενιά του μοντέλου με ισχύς 190 ίππους και κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα που την κάνουν ακόμα πιο γρήγορη και ασφαλέστερη.

Παράλληλα το μαγικό χέρι των μηχανικών της Suzuki, την έχουν κάνει άκρως φιλική και εύκολη στην οδήγηση, κάτι που σημαίνει ότι στα χέρια ενός έμπειρου και καλά εκπαιδευμένου αστυνομικού μπορεί να γίνει φόβος και τρόμος στους αυτοκινητοδρόμους και τις μεγάλες λεωφόρους.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Άλκης Δαυίδ: Σφυρί-βόμβα σε βάρος του λόγω καταδίκης στις ΗΠΑ (pics)

https://bit.ly/3UiNlc9

Ένα σφυρί «βόμβα» σε βάρος του Άλκη Δαυίδ, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Πρόκειται για τα «απόνερα» μια καταδίκης του εκκεντρικού επιχειρηματία στις ΗΠΑ μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση της Lauren Reeves, η οποία είναι και η επισπεύδουσα στον εν λόγω πλειστηριασμό. Το σφυρί αφορά κτήμα και βίλα του Α. Δαύιδ στις Σπέτσες και έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 7.440.000 ευρώ

 

Συγκεκριμένα, επισπεύδουσα, κατά τα σχετικά έγγραφα είναι η Λώρεν (Lauren) Ρηβς (Reeves) κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και οφειλέτης ο Δαυίδ (DAVID) Αλκιβιάδης (ALKIVIADES) του Ανδρέα και της Δήμητρας, κάτοικος Μαλιμπού της Πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Εκτελεστός τίτλος είναι «το απόγραφο Α’ εκτελεστό της υπ’ αριθ. 2663/2022 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Εκούσιάς δικαιοδοσίας – αριθμός απογράφου 248/2022) με την οποία αναγνωρίζεται και κηρύσσεται εκτελεστή στην Ελλάδα η με αριθμό BC 643099/10.09.2020 Απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια της Επαρχίας του Λος Άντζελες των Η.Π.Α. (Πολιτική Διεύθυνση – 14ο Τμήμα), η οποία προσαρτάται στο σώμα του απογράφου».

Ποσό επίσπευσης πλειστηριασμού είναι 5.000.000 δολάρια, ήτοι το ισόποσο σε ευρώ και συγκεκριμένα 4.565.167,76 ευρώ, (με βάση ισοτιμία από 03-02-2023), πλέον των εξόδων εκτέλεσης ύψους 1.150 ευρώ και συνολικά το ποσό των 4.566.317,76 ευρώ.
Τι αφορά ο πλειστηριασμός

Ο πλειστηριασμός αφορά:

-Το οικόπεδο 1 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και έχει επιφάνεια 1847,64 τετραγωνικά μέτρα ενώ συνορεύει βορειανατολικά με εγκεκριμένο μη διανοιγμένο πεζόδρομο, βόρεια με όμορο οικόπεδο, δυτικά με ανώνυμη εγκεκριμένη οδό και νότια με εγκεκριμένο πεζόδρομο.

-Το οικόπεδο 2 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει επιφάνεια 1412,90 τετραγωνικά μέτρα και συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το οικόπεδο 1, ανατολικά με εγκεκριμένο πεζόδρομο νότια και νοτιοανατολικά με το όμορο οικόπεδο 3 όμορης ιδιοκτησίας και δυτικά με εγκεκριμένη οδό.

-Το γήπεδο εκτάσεως 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ή δε απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων. Συνορεύει βόρεια με όμορη ιδιοκτησία, βορειοανατολικά με παραλία, νότια και νοτιοανατολικά με διανοιγμένο πεζόδρομο και δυτικά με πεζόδρομο.

Η εν λόγω έκταση έχει συνδεθεί με τα παραπάνω αναφερθέντα οικόπεδα 1 και 2 και αποτελεί χώρο φυτεμένο με γκαζόν με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.

Τα οικόπεδα 1 και 2 συνενώθηκαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο με έκταση 3260,54 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα αυτοτελή κτίσματα και κολυμβητική δεξαμενή επ’ αυτών.

Έτσι έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία κολυμβητική δεξαμενή επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων.

Αναλυτικά, το κτίριο Α αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 72,06 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 95,78 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 12,25 τετραγωνικά μέτρα.

Το κτίριο Β αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 57 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 278,84 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 112 τ.μ.

Το κτίριο Γ αποτελείται από μία ημιυπόγεια κατοικία μία ισόγεια κατοικία και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο. Η ημιυπόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 77,97 τετραγωνικά μέτρα. Η ισόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 41,50 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 61,60 τετραγωνικά μέτρα.

Το κτίριο Δ αποτελείται από υπόγειο, έχει έκταση 53,86 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει βοηθητικά κτίρια πισίνας.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το συνολικό ποσό των 7.440.000 ευρώ.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα βρίσκονται στη θέση Παναγιά Αρμάτα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του δήμου Σπετσών στο ΟΤ 449 με πρόσοψη σε ανώνυμη εγκεκριμένη οδό. Aπέχουν μόλις λίγα μέτρα από το Παλιό Λιμάνι Σπετσών που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών. Επιπλέον απέχουν 1 χλμ από την γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χλμ από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και το λιμάνι. Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ταξί ή άμαξα καθώς απαγορεύονται τα ιδιωτικά οχήματα στο νησί. Η περιοχή περιλαμβάνει μεγάλες πολυτελείς βίλλες με πισίνες και θεωρείται από τις πιο προνομιούχες του νησιού λόγω της εύκολης πρόσβασης στο Παλιό Λιμάνι, στην Ντάπια και σε παραλίες.


Η καταδίκη στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων, τον Οκτώβριο του 2019 ο Άλκης Δαυίδ καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει στην Λορίν Ρίβς 4,35 εκατ. δολ. ως αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Λόρεν Ριβς, είχε εργαστεί ως σεναριογράφος και περφόρμερ στον αέρα για το FilmOn, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που του ανήκει.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μητέρα πούλησε το παιδί της μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Τέξας: «Ήταν δαιμονισμένο»

https://bit.ly/3UgAFmd

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές αρχές για τον εντοπισμό ενός ζευγαριού που πούλησε το εξάχρονο παιδί τους σε σούπερ μάρκετ, με τη μητέρα του να ισχυρίζεται ότι είναι «δαιμονισμένο».Το αγόρι είχε μία μορφή αναπηρίας, κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος. «Η πώληση του παιδιού έγινε μέσα σε σούπερ μάρκετ του Τέξας», σχολιάζει βρετανικό δημοσίευμα προσθέτοντας ότι η μητέρα του αγοριού και ο πατριός του δεν βρίσκονται πλέον σε αμερικανικό έδαφος αλλά έχουν βρει καταφύγιο στην Ινδία μαζί με τα άλλα έξι παιδιά τους.

Η μητέρα αμελούσε τη φροντίδα του Νοέλ

Η εξαφάνιση του μικρού Νοέλ Ροντρίγκεζ Αλβαρέζ δηλώθηκε στις 20 Μαρτίου, στο Έβερμαν. Οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι το εξάχρονο αγόρι είναι νεκρό.

Την τελευταία φορά που οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τον Νοέλ ήταν τον Οκτώβριο του 2022. Το παιδί ήταν βρώμικο και υποσιτισμένο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους.

Η μητέρα του μικρού αγοριού Σίντι Ροντρίγκεζ Σινγκ, που λάμβανε κρατικά επιδόματα λόγω της αναπηρίας του παιδιού της, είχε σταματήσει τους τελευταίους μήνες να επισκέπτεται τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η Σίντι αμελούσε συστηματικά την φροντίδα του Νοέλ. Επιπλέον, είχε πει στη μητέρα της ότι ο μικρός είναι «δαιμονισμένος» κι γι’ αυτό πίστευε πως θα έβλαπτε τα υπόλοιπα παιδιά της.

Φόβοι ότι το παιδί είναι νεκρό

Η Σίντι και ο πατριός του αγοριού, Αρσντίπ Σινγκ, κατηγορούνται για εγκατάλειψη ανηλίκου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Χθες ο αρχηγός της αστυνομίας του Έβερμαν, Κρεγκ Σπένσερ, δήλωσε ότι οι αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι το αγοράκι είναι νεκρό και για το λόγο αυτό, η έρευνα έχει στραφεί πλέον στον εντοπισμό του πτώματός του.

Η πώληση του εξάχρονου αγοριού έγινε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Fiesta Market», γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Δείτε βίντεο: Μητέρα πούλησε το παιδί της μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Τέξας: «Ήταν δαιμονισμένο»


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ψευτογιατρός: Πήρε 215.000 ευρώ από άλλα τρία θύματα

https://bit.ly/43gntBJ

Στην εξιχνίαση άλλων τριών υποθέσεων που σχετίζονται με τον ψευτογιατρό Διονύση Τριανταφύλλου προχώρησε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για τη δράση του 66χρονου ο οποίος έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ψευτογιατρού έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις αποκαλύψεις για τη δράση του να προκαλούν ανατριχίλα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι τρεις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν αφορούν περιστατικά που σημειώθηκαν από το 2006 έως το 2014 με τον ψευτογιατρό να κερδίζει 215.000 ευρώ από τους τρεις ασθενείς στους οποίους «υποσχόταν πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας κατηγορουμένου για εξαπάτηση ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε (5) εξ’ αυτών (σχετ. η από 20-01-2023 παρουσίαση της υπόθεσης) και στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν άλλες τρείς περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 66χρονου ημεδαπού και 72χρονου αλλοδαπού.

Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως το έτος 2014, εξαπάτησαν σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις, ασθενείς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (215.000) ευρώ, υποσχόμενοι την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θεσσαλονίκη: «Με κάρφωσε με σπαθί στην κοιλιά, ζω από θαύμα», είπε ο 48χρονος που δέχθηκε επίθεση για μία… επίπληξη

https://bit.ly/3KFdzm8

«Ηταν οργισμένος, μου είπε «τώρα σε γαμ…α» και με κάρφωσε με το σπαθί στην κοιλιά», κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 48χρονος που δέχθηκε επίθεση με σπαθί σαμουράι – τύπου «κατάνα» σε πάρκο της περιοχής του, όταν έκανε παρατήρηση στον 65χρονο κατηγορούμενο επειδή πετούσε τροφή αμφιβόλου ποιότητας στα σκυλιά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αδιανόητο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημειώθηκε το πρωί της 28ης Μαΐου του 2022, εντός του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ο 65χρονος που έχει προφυλακιστεί και σήμερα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως κατέθεσε το θύμα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της αδιανόητης υπόθεσης, όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή όταν εντόπισε μεγάλη ποσότητα από σάπια κρέατα πεταμένα στο πάρκο που έβγαζαν βόλτα οι κάτοικοι τα σκυλιά τους και λίγα μέτρα πιο μακρυά συνάντησε τον 65χρονο που υποψιάζονταν ότι ήταν εκείνος που τα πετούσε.

Περιγράφοντας το χρονικό της αιματηρής επίθεσης, το θύμα που εργάζονταν ως οικοδόμος, ξεκίνησε την κατάθεσή του στο δικαστήριο λέγοντας πως γνώριζε τον κατηγορούμενο από το πάρκο καθώς έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους και τον συναντούσε καθημερινά, χωρίς όμως να έχουν παραπάνω σχέσεις.

«Είχαμε μια «καλημέρα» επειδή τα πήγαιναν καλά τα σκυλιά. Δεν είχαμε ανταλλάξει περισσότερες κουβέντες. Εκείνη την ημέρα πήγα το σκύλο μου βόλτα στις 07.30. Είχε ζέστη, φορούσα κοντομάνικο, βερμούδα και είχα ένα σακίδιο με παιχνίδια του σκύλου, νερό, κ.α., όμως δεν ήταν βαρύ. Μπαίνοντας στο στρατόπεδο ο σκύλος μου μύρισε έντονα και με τραβούσε. Εκεί βρήκα μεγάλη ποσότητα σάπιου κρέατος, μαύρο, με σκουλήκια. Έβγαλα μία σακούλα, τα μάζεψα και συνέχισα την πορεία μου. Περπατώντας συνάντησα κι άλλα τέτοια κρέατα, ήταν μια στοίβα, σαν σακούλα που την περνούν και την αδειάζουν», κατέθεσε το θύμα, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που συνάντησε τον κατηγορούμενο.

«Έφτασα στα μισά του στρατοπέδου. Γνωρίζαμε ότι ο κατηγορούμενος σκορπούσε κρέατα, καθώς τα μαζεύαμε όσοι είχαμε σκυλιά και ξέραμε. Τον είδαμε στο σημείο που συνήθιζε να κάθεται και τον έβλεπα που σκορπούσε κρέατα. Πλησίασα και του ζήτησα να σταματήσει να πετάει αυτά τα κρέατα. Μου λέει «τι θες ρε, τα σκυλιά τα τρώνε ρε τα κρέατα». Μπροστά μου είδα άλλη μια τέτοια στοίβα, έβγαλα μια σακούλα από την τσέπη και πήγα να την μαζέψω», είπε, εξιστορώντας πως ο φερόμενος ως δράστης του επιτέθηκε με το σπαθί.

«Τον είδα να βγάζει ένα σπαθί κατάνα»

«Μόλις έσκυψα και γύρισα την πλάτη τον άκουσα να μου φωνάζει «τώρα θα δεις». Γύρισα και τον είδα να βγάζει μέσα από το μπουφάν του ένα σπαθί τύπου κατάνα, γιαπωνέζικο. Ήταν περίπου 60 εκατοστά σπαθί. Με το που είπε «τώρα θα δεις» ήρθε κατά επάνω μου. Σηκώθηκα και είπα «τι κάνεις, θα με μαχαιρώσεις;». Κατέβασε το σπαθί και με χτύπησε το δάχτυλο. Εκανα πίσω και φώναζα «τι κάνεις;». Σήκωνε το σπαθί, προσπαθούσα να το αποφύγω, χτυπούσα το σπαθί με το σακίδιο», περιέγραφε ο 48χρονος.

«Με κάρφωσε κάτω από τον αφαλό»

«Προσπαθούσα να αμυνθώ, απέφευγα τα χτυπήματα, παραπατησα και έπεσα πίσω ανάσκελα. Τότε ήρθε από επάνω μου και είπε «τώρα σε γαμ…α». Έσκυψε και με κάρφωσε κάτω από τον αφαλό. Μόλις με κάρφωσε με το σπαθί, το έβγαλε, το έβαλε σε καροτσάκι λαϊκής μαζί με άλλα πράγματα και τις σακουλες με τα κρέατα και έφυγε τρέχοντας. Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι συνεβει και φώναξα δύο ανθρώπους να καλέσουν αστυνομία. Τον έβλεπα να φεύγει και τον ακολουθούσα, φώναζα ότι θα έρθει η αστυνομία. Τον ακολουθούσα με σκοπό αν βγω στο δρόμο να βρω αστυνομικούς, να τους υποδείξω τον δολοφόνο μου και να βρουν το σπαθί στο καρότσι. Μετά από 100 μέτρα έχασα την αναπνοή μου, ζαλιζομουν και ήταν αδύνατον να τον ακολουθήσω», είπε το θύμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι επέζησε από την βίαια επίθεση από τύχη, καθώς από το χτύπημα κάτω στο αφαλό επλήγησαν πολλά όργανα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Οι γιατροί μου είπαν ότι ήμουν πολύ τυχερός γιατί αν αργούσε λίγο το ασθενοφόρο, αν δεν ήταν έτοιμη η ομάδα γιατρών να με υποδεχθεί, έχανα πολύ αίμα και είχα εσωτερική αιμορραγία. Ήμουν τυχερός. Μπήκα άμεσα στο χειρουργείο», σημείωσε.

Μέχρι σήμερα ο 47χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ οι γιατροί του έχουν απαγορεύσει να εργάζεται καθώς δεν επιτρέπεται να σηκώνει βάρος.

Η δική συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

from: anatakti
via IFTTT