Daily Archives: 29 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

Τραμπ στο ντιμπέιτ με Μπάιντεν: «Δεν έκανα σεξ με πορνοστάρ» – Γιατί θεωρείται ο κερδισμένος

https://ift.tt/cEQgs3N

 Μέσα στα 90 λεπτά που κράτησε το πρώτο debate του με τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει το επικοινωνιακό προβάδισμα στην κούρσα προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τον εν ενεργεία πρόεδρο, ο οποίος με την απόδοση του δημιούργησε αμφιβολίες στους Δημοκρατικούς για την υποψηφιότητα του.«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θα θυμούνται πολλοί ψηφοφόροι είναι η εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ της ενέργειας και της ζωτικότητας του Τραμπ και του αγώνα του Μπάιντεν να εκφράσει τις απόψεις του με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο», αναφέρει η Washington Post σε σχετικό δημοσίευμά της, που απηχεί την άποψη πολλών Αμερικανών αναλυτών.

Ωστόσο, η δήλωση του Τραμπ για την μη αποδοχή των εκλογικών αποτελεσμάτων του Νοεμβρίου και ο σχολιασμός του στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, την οποία αρνήθηκε να καταδικάσει, υπενθύμισαν σε πολλούς ψηφοφόρους γιατί δεν θέλουν να τον ψηφίσουν.

Αν υπήρξαν καλές στιγμές για τον Μπάιντεν, ήταν όταν η συζήτηση στράφηκε στη δημοκρατία, στην εξέγερση στο Καπιτώλιο και στα νομικά προβλήματα του Τραμπ, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε τις πρόσφατες καταδίκες του για κακούργημα. Ο Τραμπ, μετά τις πιέσεις του Μπάιντεν, ένιωσε υποχρεωμένος να αρνηθεί ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη Στόρμι Ντάνιελς. «Δεν έκανα σεξ με μια πορνοστάρ, Νο. 1» είπε και η δήλωση του έγινε σε δευτερόλεπτα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αμερικανικά μέσα σχεδόν στο σύνολο τους αναφέρουν ότι ο Τραμπ δεν έδωσε καλές απαντήσεις, έκανε υπερβολές και απέφυγε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όπως το «αν θα υποστήριζε τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους».

Όμως, αναφέρουν, ο Τραμπ επιτέλους τοποθετήθηκε για το σπουδαίας σημασίας θέμα των αμβλώσεων, τονίζοντας ότι εγκρίνει το χάπι μιφεπριστόνης για την άμβλωση, που ενέκρινε και το Ανώτατο Δικαστήριο «Συμφωνώ με την απόφασή τους να το κάνουν αυτό και δεν θα το εμποδίσω», είπε ο Τραμπ. Είναι μια σημαντική δήλωση, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί έχουν προειδοποιήσει ότι μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να ακυρώσει το χάπι για τις αμβλώσεις χρησιμοποιώντας έναν απαρχαιωμένο ομοσπονδιακό νόμο.

Oσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, έμειναν σταθερές με τον Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν και στις 7 αμφίρροπες πολιτείες (Νεβάδα, Αριζόνα, Ουισκόνσιν, Β. Καρολίνα, Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Μίσιγκαν)

Μάλιστα, σε δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη αμέσως μετά τη λήξη του ντιμπέιτ με το ερώτημα «ποιον θα ψήφιζατε στις εκλογές» το 48% των Αμερικανών πολιτών απάντησαν τον Τραμπ, το 40% τον Μπάιντεν, το 2% και τους δύο, ενώ το 11% απάντησε κανέναν.

Στην εκστρατεία του Μπάιντεν, οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ο πρόεδρος αγωνίστηκε στο ντιμπέιτ. Υποστήριξαν ότι του πήρε λίγο χρόνο για να «ζεσταθεί» και στη συνέχεια βελτιώθηκε, αλλά αναγνώρισαν ότι ο Μπάιντεν είχε αρνητική απόδοση.

Πηγές στους Δημοκρατικούς αναφέρουν στα αμερικανικά μέσα ότι κρίσιμη ημερομηνία για το μέλλον των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές θα είναι η 19η Αυγούστου, οπότε θα διεξαχθεί το Συνέδριο των Δημοκρατικών.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

ξεχάσε μια Rolls-Royce Phantom 25 χρόνια σ’ ένα γκαράζ; Ω, ναι!

https://ift.tt/EaeudDh


Η απίθανη ιστορία του μεγάλου Βρετανού ηθοποιού, Ρίτσαρντ Χάρις, επιβεβαιώνει ότι όλα είναι πιθανά στη ζωή ενός celebrity. Το να ξεχάσεις που έβαλες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου ή ακόμα περισσότερο που το έχεις παρκάρει, είναι μέρος της αγχωτικής καθημερινότητας ενός «κοινού θνητού».Αλλά να έχεις μια Rolls-Royce Phantom V του 1965 και να… αγνοείς την ύπαρξή της για 25 ολόκληρα χρόνια, είναι μία συνθήκη που ξεπερνά κάθε όριο υπεροψίας, ακόμα για το ίδιο το star system! Ή αν προτιμάτε, είναι μια ασυνήθιστη ιστορία ακόμα και έναν άκρως εκκεντρικό χολιγουντιανό σταρ, όπως ο αείμνηστος Ρίτσαρντ Χάρις.
Οι νεότεροι τον γνώρισαν, από τη συμμετοχή του στις πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ, όπου υποδυόταν τον καθηγητή Ντάμπλντορ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Χάρις είχε ξεδιπλώσει το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο από τις αρχές του ’60, τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο.
Παράλληλα, όμως, είχε και τους… δαίμονες που κατατρέχουν πολλούς χαρισματικούς αστέρες της μεγάλης οθόνης. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που έβγαινε από το σπίτι για να αγοράσει ψωμί και κατέληγε σε «στοές» ατελείωτης κραιπάλης, με κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών, χάνοντας στο τέλος την αίσθηση του χώρου και του χρόνου.

Αυτή είναι πτυχή, που ίσως να δίνει και τη μοναδική «λογική» εξήγηση στην παρακάτω ιστορία. Έχοντας εξασφαλίσει αμέτρητα δεκαδικά ψηφία στον τραπεζικό του λογαριασμό, μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στις ΗΠΑ, ο Χάρις επιδόθηκε στο να αγοράζει διάφορα ακίνητα. Το 1965 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κερκ Ντάγκλας στο πολεμικό δράμα Τhe Heroes of Telemark, λαμβάνοντας ως δώρο μια Rolls-Royce Phantom V.

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία εκκεντρικός ηθοποιός αγαπούσε το αυτοκίνητό του, αλλά όχι τόσο, όσο τουλάχιστον ισχυριζόταν… Ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, στάθμευσε τη Phantom, σε ένα υπόγειο γκαράζ και στο επόμενο διάστημα ρευστοποίησε την ακίνητή περιουσία του στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Αγγλία, για να αφοσιωθεί στις θεατρικές του επιχειρήσεις.

Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια (!) και «θυμήθηκε» το αυτοκίνητο, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια φωτογραφία μ,ε τον ίδιο και τη Phantom. Επικοινώνησε και με τις δύο πρώην συζύγους του, μήπως και θυμηθεί την τύχη του αυτοκινήτου, αλλά τελικά την… επώδυνη απάντηση την έλαβε από το λογιστή του!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί για την εγκαταλελειμμένη Rolls-Royce, ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και όσο πλούσιος κι αν είναι κάποιος, δεν δέχεται ποτέ με ευχαρίστηση το χρέος, για κάτι (μάλιστα) που έχει σχεδόν ξεχάσει.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις έφυγε από τη ζωή το 2002 και ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ πίσω την ξεχασμένη Phantom. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη του σύζυγος, Ελίζαμπεθ, προσπάθησε να πουλήσει σε δημοπρασία της Rolls–Royce, αξιώνοντας περίπου 220 δολάρια, αλλά η πώληση μάλλον δεν έγινε και η τύχη του αυτοκινήτου παραμένει άγνωστη.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή: 155 δισ. το «βουνό» των χρεών προς το Δημόσιο – Ούτε το 5% σε ρύθμιση

https://ift.tt/Q80mixk

 Πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι αμέλησαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ τον Απρίλιο. Παρά και την παράταση που δόθηκε ως 2 Μαΐου λόγω τραπεζικής αργίας της Πρωτομαγιάς, αντί να καταβάλουν την 1η δόση ή και να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο (καθώς για κάποιους ήρθε και μειωμένος σε σχέση με πέρυσι λόγω ασφάλισης κατοικίας κ.λπ.), προτίμησαν ενδεχομένως να καλύψουν άλλες ανάγκες ή υποχρεώσεις τους και όχι την οφειλή τους στην εφορία.

Αποκαλυπτική είναι η ανάλυση των στοιχείων της ΑΑΔΕ, από το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή:

Το σύνολο των οφειλετών, στο τέλος Απριλίου αυξήθηκε κατά 958.313 πρόσωπα (φυσικά και νομικά) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Έφτασαν στους 4.645.591 από 3.687.278 οφειλέτες τον Απρίλιο πέρυσι.

Βασικός παράγοντας που επέδρασε στην ετήσια αύξηση του αριθμού των οφειλετών είναι ο ΕΝΦΙΑ, καθώς η πρώτη δόση του συγκεκριμένου φόρου έληγε στις 30/4/2024, ενώ η αντίστοιχη πρώτη δόση για το προηγούμενο έτος έληγε με διαφορά ενός μήνα δηλαδή στις 31/5/2023.

Η εν λόγω αύξηση προέρχεται κυρίως από μικροφειλέτες μέχρι 50 ευρώ, των οποίων ο αριθμός ξαφνικά τριπλασιάστηκε (!) ξεπερνώντας τα 1,5 εκατ. ΑΦΜ, έναντι μισού εκατομμυρίου τον Απρίλιο 2023. Αυξήθηκαν κατά 1.070.998 ΑΦΜ σε ένα χρόνο.

Το φαινόμενο μπορεί και να αποδειχθεί συγκυριακό ή ενδεχομένως να οφείλεται στην ραστώνη και τις αρρυθμίες των αργιών του Πάσχα, καθώς τόσο μικρές οφειλές (από 1 έως 50 ευρώ) μπορεί να καλυφθούν σχετικά εύκολα στη συνέχεια από τους υπόχρεους.

Στον αντίποδα, σημαντική υποχώρηση δείχνει ο αριθμός οφειλετών με χρέη από 50 ως 500 ευρώ (μειώθηκαν κατά 101.359) αλλά και εκείνων που χρωστούν από 500-10.000 ευρώ και η φορολογική διοίκηση μπορεί να τους κάνει κατάσχεση.
«Χάνουν τη μάχη» μετά τα 3.000 ευρώ

Στην πραγματικότητα όμως, σοβαρό πρόβλημα έχουν όσοι χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ.

Και αυτό διότι:

-μείωση του αριθμού των οφειλετών παρατηρείται στο εύρος οφειλής από 50 μέχρι 3.000 ευρώ, κατά 131.888 πρόσωπα
-από 3.001 ευρώ μέχρι 10.000 σημειώνεται αύξηση του αριθμού των οφειλετών κατά 2.406 πρόσωπα
-επιπλέον και για όσους χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ ή έως και πάνω από 1 εκατομμύριο, ο αριθμός εκείνων που χάνουν τη μάχη με τα χρέη τους αυξήθηκε αισθητά σε σχέση με πέρυσι, κατά περίπου 5% σε ένα χρόνο.

Ενώ όμως οι μικροοφειλέτες παλεύουν να μην έχουν χρέη, οι μεγαλοφειλέτες φαίνεται να έχουν παρατήσει κάθε προσπάθεια. Οι 9 στους 10 έχουν χρέη κάτω από 10.000 ευρώ, αλλά χρωστούν μόλις 3,6% από τα 107 δισ. ευρώ!

Αντιθέτως το σύνολο σχεδόν των οφειλών (96,4%) πηγάζει από όσους χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ. Μόλις 0,2% των οφειλετών (82.300 ΑΦΜ από συνόλου 4,6 εκατ. οφειλετών) που έχει βαρέσει «κανόνι» από 1 εκατ. ευρώ και πάνω, χρωστούν το 76,9% του συνολικού χρέος.

Και από όλα αυτά τα 107 δισ. όμως, ούτε το 4% δεν έχει μπει σε ρύθμιση! Γεγονός που δείχνει ότι με τις ρυθμίσεις «παλεύουν» μόνον οι μικροοφειλέτες.
155 δισ. χρέη στο Δημόσιο

Παρ’ όλα αυτά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία συνολικά δεν ξεπερνούν στα 107 δισ. ευρώ. Παραμένουν στάσιμα ή -για την ακρίβεια- μειώθηκαν ελαφρά κατά 667 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023.

Αυτό συμβαίνει διότι, αν και ανέκυψαν νέοι οφειλέτες και νέες οφειλές (7,9 δισ. ευρώ) και, επιπλέον, ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά την 1/5/2023 ύψους 1,9 δισ. βεβαιώθηκαν μεταγενέστερα, τελικά η ΑΑΔΕ εισέπραξε ή διέγραψε χρέη, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 10,5 δισ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών, πάνω από 3 δισ. διαγράφηκαν από οφειλές της ΟΣΕ ΑΕ τον Μάιο του 2023.

Αν όμως στα 107 δισ. προσθέσει κάποιος και τα ληξιπρόθεσμα χρέη 47,9 δισ. προς το ΚΕΑΟ-ΕΦΚΑ (ασφαλιστικές εισφορές 29,4 δισ. και πρόσθετα τέλη 18,5 δισ. ευρώ) το σύνολο των οφειλών προς το δημόσιο φτάνει στα 155 δισ. ευρώ.
“Ανεπίδεκτα” 26 δισ. στην εφορία

Ωστόσο το 24,6% από τα 107 δισ. του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους προς την εφορία, αφορά σε οφειλές που χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
Πρόκειται για οφειλές περίπου 26,3 δισ. ευρώ, των οποίων η είσπραξη είναι αντικειμενικά αδύνατη και σταδιακά διαγράφονται, βάσει των προϋποθέσεων που ορίζονται στο άρθρο 82 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΝΔ 356/1974). Αφορά, για παράδειγμα, περιπτώσεις στις οποίες ο οφειλέτης και οι συνυπόχρεοί του δε διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και ολοκληρώθηκε από χρόνια κάθε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών, ακινήτων και απαιτήσεων του οφειλέτη (ή έπαυσαν οι εργασίες πτώχευσης αν πρόκειται για πτωχό).

Οι “ανεπίδεκτες είσπραξης” οφειλές αυτές σημείωσαν μικρή αύξηση σε ετήσια βάση, κατά 38,6 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια η μείωση του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου προέρχεται από τη μεταβολή του “πραγματικού” ληξιπρόθεσμου υπολοίπου, δηλαδή του συνολικού μετά την αφαίρεση του ανεπίδεκτου είσπραξης υπολοίπου, το οποίο σημείωσε μείωση κατά 706,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση αγγίζοντας την 1/5/2024 τα 80,7 δισ. ευρώ. Από τα 80,7 δισ. ευρώ, μόλις 5,7% έχει μπει σε κάποια ρύθμιση προς πληρωμή.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ισπανία: Γαζέλες πέθαναν σε κέντρο προστασίας άγριων ζώων – Κτηνίατρος κατηγορεί μουσικό φεστιβάλ για το συμβάν

https://ift.tt/FjiBkLV

 Τέσσερις γαζέλες πέθαναν σε ένα κέντρο προστασίας άγριων ζώων στην ισπανική πόλη Αλμερία και ο θάνατός τους συνδέεται με ένα μουσικό φεστιβάλ που διεξήχθη κοντά στο κέντρο. Σύμφωνα με δηλώσεις του κτηνιάτρου του κέντρου προστασίας στο BBC, τα ζώα ήταν ταραγμένα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 22 Ιουνίου, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε την επόμενη μέρα, όταν οι γαζέλες έπεσαν πάνω σε τοίχους, σπάζοντας τον λαιμό και τα πόδια τους
Η κτηνίατρος, Δρ. Σόνια Ντομίνγκεθ από την Estación Experimental de Zonas Áridas (EEZA), μιλώντας στο ειδησεογραφικό μέσο, είπε ότι είχε αιτηθεί με την ομάδα της να μεταφερθεί η συναυλία σε διαφορετικό χώρο, από όταν είχε ανακοινωθεί η διεξαγωγή του.

Αλλά η Almería Cultura, ο πολιτιστικός κόμβος της πόλης, υπερασπίστηκε την απόφασή της να προχωρήσει στην εκδήλωση, λέγοντας σε ανακοίνωσή της στο X ότι οι συναυλίες «δεν ξεπέρασαν τα 65 dB» στον εξωτερικό τοίχο του κέντρου.
«Μπορούμε να μετρήσουμε τα ντεσιμπέλ, αλλά δεν είναι η κύρια πτυχή του προβλήματος», δήλωσε ο κτηνίατρος του κέντρου προστασίας, εξηγώντας ότι τα ζώα είναι πιο ευαίσθητα από τους ανθρώπους στον ήχο και τους κραδασμούς.
Qué triste esto:
Music festival blamed for gazelle deaths in Spain – «The animals were agitated during Saturday’s concert, but the worst consequences happened the day after as gazelles ran into walls – breaking their neck and legs.» https://t.co/UM3IMn8icQ— Natalia Guerrero (@nnguerrero) June 26, 2024
Οι τοπικές αρχές εξέφρασαν τη λύπη τους για τους θανάτους, αλλά δήλωσαν ότι το κέντρο κατέληξε σε πολύ «βιαστικά» συμπεράσματα, μιας και υπάρχουν και άλλοι ελαφρυντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Η Δρ Ντομίνγκεθ δήλωσε ότι το κέντρο έχει ζητήσει από τις αρχές της πόλης να μεταφέρουν τις μελλοντικές εκδηλώσεις σε νέο χώρο, ώστε να μην ενοχλούνται τα ζώα, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Σημειώνεται πως όλα τα ζώα του κέντρου προστασίας απειλούνται με εξαφάνιση στη βόρεια Αφρική και το κέντρο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας παγκοσμίως, αναφέρει η κτηνίατρος.

Τα ζώα κινδυνεύουν με εξαφάνιση και χαρακτηρίζονται ως «ευάλωτα», σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και τον κατάλογό της, που θεωρείται ο αναλυτικότερος για την κατάσταση των ζώων παγκοσμίως.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

SUV που κάνουν θραύση στην Ευρώπη

https://ift.tt/crFPNQm


Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούν τα μικρά και τα συμπαγή SUV και οι πωλήσεις για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, έχουν ξεκάθαρους νικητές. Η Volkswagen άλλαξε τα δεδομένα τον Μάιο στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες της Ευρώπης.Το μικρό SUV T-Roc μετέτρεψε το έλλειμμα πωλήσεων 372 μονάδων από το Toyota Yaris Cross τον Απρίλιο, σε ένα επιβλητικό προβάδισμα 4.508 μονάδων.

Το T-Roc ήταν επίσης ο ηγέτης των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη τον Μάιο, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce που αντιπροσωπεύουν το 96% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες της ΕΖΕΣ (Ελβετία, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν και Νορβηγία) και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κατηγορία των μικρών SUV είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Η δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία είναι η αυτή των συμπαγών SUV, όπου το VW Tiguan ήταν στη δεύτερη θέση πίσω από το Nissan Qashqai, στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Αυτό άλλαξε τον Μάιο, με το Tiguan να ανεβαίνει στην κορυφή της κατηγορίας, περνώντας το Qashqai, το οποίο επίσης έπεσε πίσω από το Kia Sportage.

Μέχρι τον Απρίλιο, μόλις 1.764 πωλήσεις χώρισαν τα τρία συμπαγή SUV για τη 1η θέση. Τον Μάιο, η απόσταση μεταξύ της 1ης και της 3ης θέσης στην κατηγορία αυξήθηκε σε 5.407 μονάδες, με το Tiguan να έχει προβάδισμα 2.144 πωλήσεων έναντι του Sportage.

Τα SUV της Volvo σημείωσαν τριπλή νίκη στις premium κατηγορίες της Ευρώπης με βάση τις πωλήσεις πέντε μηνών, όπως καταδεικνύουν οι αριθμοί της Dataforce.

Το XC40 προηγείται της BMW X1 κατά 4.700 πωλήσεις στην premium compact κατηγορία μέχρι τον Μάιο.

Το XC60 έχει προβάδισμα 3.993 έναντι της Mercedes-Benz GLC για το προβάδισμα στην κατηγορία premium μεσαίου μεγέθους. Το πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV EX30 προηγείται του Mini με 1.029 πωλήσεις στη μικρή premium κατηγορία.

«Φρένο» στις πωλήσεις των ηλεκτρικών

Η επιβράδυνση στις πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων συνεχίστηκε τον Μάιο, όταν το μηνιαίο σύνολο μειώθηκε κατά 11%. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, αυξήθηκαν μόλις 2,4%, με βάση την ανάλυση της Dataforce.

Το Tesla Model Y ήταν το ηλεκτρικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, παρά την πτώση των πωλήσεων κατά 24% στις 79.125 πωλήσεις. Ακολούθησε το Model 3, με άνοδο 38% στις 38.863 μονάδες μέχρι τον Μάιο.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Διάστημα: Ρωσικός δορυφόρος διαλύθηκε σε πάνω από 100 κομμάτια – Οι αστροναύτες έλαβαν επείγοντα μέτρα προφύλαξης

https://ift.tt/4nEyfdp

 Ένας ρωσικός δορυφόρος σε τροχιά, διαλύθηκε σε περισσότερα από 100 κομμάτια, αναγκάζοντας τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) να πάρουν μέτρα προφύλαξης, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές διαστημικές υπηρεσίες.Δεν υπήρξαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκάλεσε τη διάλυση του ρωσικού δορυφόρου παρατήρησης της Γης RESURS-P1, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2022. Η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή καθώς παρακολουθεί το σμήνος συντριμμιών.
Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 10:00 π.μ. ζώνη ώρας (Mountain Time) (1600 GMT) χθες Τετάρτη, ανέφερε η Διοίκηση Διαστήματος. Συνέβη σε τροχιά κοντά στον διαστημικό σταθμό, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί αστροναύτες που επέβαιναν σε αυτόν να καταφύγουν στο διαστημόπλοιό τους για περίπου μία ώρα, ανέφερε το γραφείο της NASA για τον διαστημικό σταθμό.

Τα ραντάρ της αμερικανικής εταιρείας παρακολούθησης του διαστήματος LeoLabs εντόπισαν τον δορυφόρο να απελευθερώνει αρκετά θραύσματα μέχρι τις 6 μ.μ. ζώνη ώρας (Mountain Time), ανέφερε η εταιρεία.

Η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση, η οποία διαθέτει το δικό της παγκόσμιο δίκτυο διαστημικών ραντάρ εντοπισμού, δήλωσε ότι ο δορυφόρος δημιούργησε αμέσως «πάνω από 100 κομμάτια ανιχνεύσιμων συντριμμιών».

Ανάγκη ενός διεθνούς μηχανισμού διαχέιρισης της διαστημικής κίνησης για την αποφυγή αντίστοιχων συμβάντων

Τα μεγάλα συμβάντα που δημιουργούν θραύσματα σε τροχιά είναι σπάνια, αλλά προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία καθώς το διάστημα γεμίζει με δορυφορικά δίκτυα ζωτικής σημασίας για την καθημερινή ζωή στη Γη, από το ευρυζωνικό διαδίκτυο και τις επικοινωνίες μέχρι τις βασικές υπηρεσίες πλοήγησης.

Η Ρωσία προκάλεσε διεθνή οργή το 2021, όταν χτύπησε έναν από τους απενεργοποιημένους δορυφόρους της σε τροχιά με έναν επίγειο αντιδορυφορικό πύραυλο, δημιουργώντας χιλιάδες συντρίμμια για να δοκιμάσει ένα οπλικό σύστημα ενόψει της εισβολής της στην Ουκρανία το 2022.

Η προοπτική των δορυφορικών συγκρούσεων και του διαστημικού πολέμου έχει αυξήσει τον επείγοντα χαρακτήρα των εκκλήσεων των υποστηρικτών του διαστήματος και των δικηγόρων για τη δημιουργία από τις χώρες ενός διεθνούς μηχανισμού διαχείρισης της διαστημικής κίνησης, ο οποίος δεν υφίσταται επί του παρόντος.

Γιώργος Μαζωνάκης: Μιλάει πρώτη φορά για τη διαμάχη με την αδερφή του – Είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι ξέρετε

Αυτό που μάθατε είναι η αρχή, επισήμανε σε τηλεοπτική συνέντευξη


Ο Γιώργος Μαζωνάκης έδωσε μια συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου, η οποία θα προβληθεί αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου στο «Super Κατερίνα».

Παρόλα αυτά, η εκπομπή παρουσίασε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη, μια μέρα πριν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο οποίο ο τραγουδιστής κάνει την πρώτη του τηλεοπτική αναφορά, στη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του, Βάσω Μαζωνάκη.

«Το “καλά” είναι πολύ σχετικό. Δεν είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ καλά γιατί η πίστη και η πίστα με έσωσαν», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Δείτε το βίντεο

Σε ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου για τη διαμάχη που έχει με την αδερφή του και το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη αιφνιδίασε όσους τους γνωρίζουν, καθώς οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους ότι ήταν αγαπημένοι μεταξύ τους, ο τραγουδιστής απάντησε: «Φανταστείτε στο δικό μου μυαλό τι έχει γίνει. Αυτό που μάθατε είναι η αρχή. Είναι πολύ μεγαλύτερο αυτό το πράγμα από ό,τι μέχρι τώρα ξέρετε», τόνισε.

«Από εδώ και μετά θα μεγαλουργήσω»

Σε άλλο σημείο του βίντεο, ο Γιώργος Μαζωνάκης λέει πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Όπως τόνισε: «Ξεκίνησα από πάρα πολύ μικρός, είχε αρχίσει να γίνεται φλατ αυτή η κατάσταση. 15 χρονών. Τα τελευταία τρία χρόνια βρήκα ξανά την αγάπη με τον λαιμό μου και να ξέρετε ότι από εδώ και μετά θα μεγαλουργήσω, πρώτα ο Θεός».

Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη Γιώργου και Βάσως Μαζωνάκη
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο καιρό, ο Γιώργος Μαζωνάκης έδειξε ότι σκοπεύει να στείλει εξώδικο κατά της εταιρείας διαχείρισης του καλλιτεχνικού του έργου, στοχοποιώντας «κοντινά του πρόσωπα που τον εκμεταλλεύτηκαν», με φόντο τη διαχείριση της περιουσίας του.

Η ανακοίνωση για το εξώδικο
«Προκειμένου να επιλυθεί αποτελεσματικά η διαφορά που έχει ανακύψει με την εταιρεία διαχείρισης του καλλιτεχνικού μου έργου, υποχρεώθηκα σήμερα να επιδώσω εξώδικη πρόσκληση τάσσοντας προθεσμία για την παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μου από την απελθούσα Διοίκηση. Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, προτίθεμαι να εγείρω ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων αγωγή λογοδοσίας ώστε να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων» γράφει η ανακοίνωση.

Στο υστερόγραφο, αφήνει αιχμές για τα κοντινά του άτομα που τον εκμεταλλεύτηκαν.

«Η υπόθεση με θίγει σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους και να ανακαλύπτεις ότι μόνο έτσι δεν σε είδαν παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης» αναφέρεται.

Η Βάσω Μαζωνάκη ήταν επί χρόνια άτυπα η μάνατζερ του τραγουδιστή και ήταν ένα από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Παρόλα αυτά, Γιώργος και Βάσω Μαζωνάκη είναι πλέον πρωταγωνιστές σε μια σκληρή απ’ ό,τι φαίνεται δικαστική αντιπαράθεση. Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο τραγουδιστής εναντίον της, μέσω του δικηγόρου του Θεόδωρου Μαντά, ήταν μόνο η αρχή σε μια πολυσύνθετη υπόθεση οικονομικής αντιδικίας, ανάμεσα σε δύο άλλοτε πολύ αγαπημένα αδέρφια.

Η αρχή της διαμάχης
Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια διέρρευσε στα media τον Μάιο και ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη είχε κάνει λόγο για «μείζονα αντιδικία» με την αδερφή του, η οποία δεν κατονομάζεται, για «τη διασφάλιση της περιουσιακής του κατάστασης και της επαγγελματικής του διαδρομής».

Ως το 2019-20 η Βάσω Μαζωνάκη λειτουργούσε ως η μάνατζερ και ο άνθρωπος που είχε τον έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του καλλιτέχνη. Πρώτη φορά το 2014-15 ακούστηκαν κάποιες φήμες για τριγμούς στη σχέση τους, με αιτία και τότε τα οικονομικά του καλλιτέχνη, όμως πολύ σύντομα αυτό ξεπεράστηκε.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης φαίνεται πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αδελφή του, η οποία ήταν παρούσα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης, μέχρι και τη σεζόν του 2019. Από τη στιγμή, όμως, που ο δημοφιλής τραγουδιστής ξεκίνησε να εμφανίζεται στο «Κέντρο Αθηνών» το 2021, βάζοντας μια καθημερινή μέρα, την Πέμπτη, στο πρόγραμμά του -κάτι που είχε ποικιλοτρόπως σχολιαστεί τότε- η αδελφή του δεν ξαναφάνηκε και το management του, πέρασε σε άλλα χέρια.

Δείτε βίντεο: Εξώδικο Μαζωνάκη: Ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου και να σε βλέπουν μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γιατί οι σημερινοί 50αρηδες νιώθουν πολύ μεγαλύτεροι; Ο πόνος που τους «γερνάει» κατά 12 χρόνια

https://ift.tt/Mft8bzw

Πόσο χρονών αισθάνεστε; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν ότι νιώθουν πολύ μεγαλύτεροι απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Η δημοσκόπηση σε 2.000 Αμερικανούς ηλικίας άνω των 28 ετών ανέδειξε ότι ο κυριότερος λόγος γι’ αυτό είναι ο πόνος στις αρθρώσεις. Οι απαντήσεις έδειξαν ότι ο μέσος άνθρωπος άνω των 45 ετών αισθάνεται 12 χρόνια μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία, με το 55% των συμμετεχόντων να «κατηγορούν» τον αρθρικό πόνο. Το 45% αυτών, μάλιστα, δήλωσε ότι ο πόνος αυτός είναι τόσο έντονος, που δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών (85%) βιώνει κάποιου είδους πόνο στις αρθρώσεις, με τους μισούς από αυτούς να μην συνειδητοποιούν τα οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από την άσκηση. Αυτό οδηγεί την πλειονότητα στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει λύση για μόνιμη ανακούφιση. Τα κυριότερα αίτια που φαίνεται να προκαλούν στους ανθρώπους την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία είναι ο σωματικός πόνος (55%), η εύκολη κόπωση (48%) και η αίσθηση αδράνειας (31%).

Από το 47% που δήλωσε ότι δεν αισθάνεται αντίστοιχα με την ηλικία του, οι baby boomers απάντησαν ότι αισθάνονται κατά μέσο όρο 14 χρόνια μεγαλύτεροι, οι ερωτηθέντες της Silent Generation ανέφεραν ότι αισθάνονταν 12 χρόνια μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία και οι Gen Xers είπαν ότι νιώθουν κατά μέσο όρο μια δεκαετία μεγαλύτεροι.

Ο πόνος που εμποδίζει τις καθημερινές ενέργειες αποτελεί σίγουρα μια σοβαρή πρόκληση στη ζωή των ανθρώπων, γι’ αυτό και οι περισσότεροι (71%) τον αγνοούν, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν κανονικά στις καθημερινές τους συνήθειες. «Μέχρι να το βιώσουν, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τον συνολικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο πόνος στις αρθρώσεις στη ζωή τους», σχολίασε ο Rob Morocco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Motive Health. «Η απώλεια της κινητικότητας και της αυτονομίας λόγω του αρθρικού πόνου μπορεί να είναι απογοητευτική και, χωρίς αμφιβολία, κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται μεγαλύτεροι από ό,τι είναι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να μειώσει τον υπάρχοντα πόνο και να τον αποτρέψει μελλοντικά, βοηθώντας πολλούς ανθρώπους να επιστρέψουν στην ποιότητα ζωής τους».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν οι μισοί (47%) συμμετέχοντες δεν παραδέχονται ότι πονούν στους άλλους, φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπιστούν ως μεγάλοι ή αδύναμοι (19%), εγωιστές (18%), ή υπερευαίσθητοι (18%). Το 45% έχει σταματήσει να κάνει πράγματα που αγαπά εξαιτίας του πόνου, ενώ το 23% έχει νιώσει ότι έχει απογοητεύσει τους άλλους, χάνοντας προσωπικές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις εξαιτίας του πόνου.

Ο πόνος στα γόνατα επηρεάζει συγκεκριμένα περίπου το 40% των συμμετεχόντων, πολλοί από τους οποίους χρειάστηκε να επανεξετάσουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους για να προσαρμοστούν στην έλλειψη κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου του τόπου διαμονής τους (25%), του τόπου εργασίας τους (22%) και του τρόπου με τον οποίο ταξιδεύουν (17%). Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες (98%), ανεξάρτητα από τη δημογραφική ομάδα στην οποία ανήκουν, δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον αν δεν αντιμετώπιζαν τον πόνο στο γόνατο.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς (54%) παρουσιάζονται πρόθυμοι να αλλάξουν τη διατροφή και την άσκησή τους προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το 52% δήλωσε πρόθυμο να δοκιμάσει φυσικοθεραπεία και ασκήσεις στο σπίτι. Τέλος, 6 στους 10 ανέφεραν ότι είναι πιθανό να ενσωματώσουν νέα τεχνολογία στη ρουτίνα ευεξίας τους στο σπίτι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

«Ενώ ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι η ζωή τους βρίσκεται σε παύση, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να κινηθούν ξανά. Για παράδειγμα, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η οικοδόμηση μυϊκής δύναμης κατέχει κομβικό ρόλο στην επίλυση του πόνου των αρθρώσεων. Έχοντας αυτή τη γνώση, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ξέρουν τώρα τις λύσεις που θα τους βοηθήσουν να ξαναζήσουν μια πλήρη, ενεργή ζωή», κατέληξε ο Morocco.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Folli-Follie: Δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία των Κουτσολιούτσων και της εταιρείας για να διατεθούν στους παθόντες

https://ift.tt/sm2TKWl

 Τη διατήρηση των δεσμεύσεων που υπάρχουν σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσουλιούτσου αλλά και της Folli-Follie αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου.Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και της εταιρείας θα διατεθούν προς ικανοποίηση των παθόντων, δηλαδή των μικρομετόχων, ΕΦΚΑ, Alpha Bank, κ.ά. Έτσι με την απόφασή του αυτή το δικαστήριο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου υπέρ της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας Folli Follie, όπως αιτήθηκαν εκπρόσωποι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie έθεσαν στο δικαστήριο θέμα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς όπως είπαν πρόκειται για «ζωτικής σημασίας» ζήτημα «για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας».

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και της Καίτης Κουτσολιούτσος, Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ζητήσει τη μη αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας υπέρ της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie.

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Η Folli Follie είναι ακόμα και σήμερα μια εταιρεία που παράγει πλούτο. Η προσωρινή διοίκηση υπό τον πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα. Το κομμάτι αυτό που παράγει πλούτο και είναι ακόμα υγιές το άφησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Αυτό το υγιές κομμάτι η προσωρινή διοίκηση θέλει να το απομειώσει. Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος .Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν». Μετά και την απόφαση της έδρας για το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Folli Follie έπεσε μετά από ένα χρόνο περίπου ακροαματικής διαδικασίας.

Όλα όσα έγιναν σήμερα στη δίκη

Νωρίτερα, σήμερα το δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλλε σε Δ. Κουτσουλιούτσο, Τζ. Κουτσουλιούτσο, Αικ. Κουτσολιούτσο και Ιωάννη Μπεγιέτη. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε κατ΄ οίκον λόγω ηλικίας.

Αντίθετα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκε στη φυλακή ξανά (είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης). Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφαση του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Τώρα σε ό,τι αφορά τους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας της Folli Follie το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην ποινή που επέβαλλε στον Ιωάννη Μπεγιέτη. Ωστόσο αυτός παραμένει καταζητούμενος και ως εκ τούτου όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή. Στη δεύτερη καταδικασθείσα συνεργάτιδα της οικογένειας το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που της επέβαλλε. Στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Οι ποινές που επέβαλε νωρίτερα το δικαστήριο στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για σειρά κακουργημάτων είναι:
Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.
Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γερμανία: Σεσημασμένος ο 18χρονος που συνελήφθη για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου ομογενή

https://ift.tt/jOrhxtb

 Σεσημασμένος είναι ο φερόμενος ως δράστης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ελληνικής καταγωγής Φίλιππο Τσάνη στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Die Welt και Bild, πρόκειται για 18χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στο σπίτι του από την αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν. Ο Σύρος είναι γνωστός στη γερμανική αστυνομία για διάφορα αδικήματα παραβίασης των νόμων περί ιδιοκτησίας και ναρκωτικών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt. Ο συλληφθείς, που φέρεται να χτύπησε και να κλώτσησε με μανία τον Φίλιππο Τσάνη, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί.

Ο 20χρονος Φίλιππος Τσάνης υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έδωσε επί τρεις ημέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο, υπέκυψε στα τραύματά του. Η οικογένειά του, όπως δήλωσε συγγενής του θύματος, προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του άτυχου νέου.

Ο Φίλιππος ήταν γιος της Γιοάνα Στάινμαν και του Δημητρίου Τσάνη. Ο πατέρας του, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό RTL, δήλωσε για τον γιο του: «Ο γιος μου ήταν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο. Ήταν εκεί για όλους. Για τους φίλους του, για όλους. Ήθελε απλώς να διασκεδάσει στο χορό με την αδελφή του». Δίπλα στον απαρηγόρητο πατέρα της, στεκόταν κλαίγοντας η αδελφή του 20χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, ο βασικός ύποπτος που δολοφόνησε τον 20χρονο Ελληνογερμανό, διαμένει σε κέντρο φροντίδας προσφύγων στο κέντρο του Μίντεν. Στη Γερμανία εγκαταστάθηκε το 2018 με την οικογένειά του. Το περιοδικό «Focus» αναφέρει ότι ο Σύρος μετακόμισε με τους γονείς του το 2021 από το Πφόρτσχαιμ στο Μπαντ Οιενχάουζεν της Βεστφαλίας.

Η εισαγγελία στο Μπίλεφελντ (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) διεξάγει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 18χρονος Σύρος είναι ο υπ΄αριθμόν 1 ύποπτος που φέρεται να προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα στον 20χρονο Φίλιππο Τσάνη», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Λέγεται επίσης ότι έκλεψε την τσάντα του θύματος μετά τον ξυλοδαρμό.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο Φίλιππος ήταν προσκεκλημένος στην γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του το Σάββατο από το Λύκειο της περιοχής Μίντεν. Μετά τη γιορτή, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, είτε προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτι σε ένα κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν μία ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο. «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.

Μετά από σύντομη λογομαχία, ο 18χρονος Σύρος φέρεται να επιτέθηκε στον Φίλιππο. Ο νεαρός Ελληνογερμανός έπεσε στο έδαφος χτυπώντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αφότου ο Φίλιππος έχασε τις αισθήσεις του, ο κύριος δράστης πήρε την τσάντα του κι έγινε καπνός. Οι έρευνες και οι ενδείξεις οδήγησαν τελικά στα ίχνη του φερόμενου δράστη.

Η αστυνομία έχει καλέσει μάρτυρες για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση που συγκλονίζει την ελληνική κοινότητα της Γερμανίας. Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι κοντά στο πάρκο Kurpark όπου δέχθηκε άγρια επίθεση ο 20χρονος Φίλιππος.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν 82χρονη και τους έγραψε την περιουσία της – Τους άφησε πάνω από 500.000 ευρώ

https://ift.tt/2bZABoR

 Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μία οικιακή βοηθός και ο σύζυγός της οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν ηλικιωμένη την οποία φρόντιζαν, αποσπώντας της συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ σε ακίνητη και κινητή περιουσία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι χρησιμοποιούσε συμβολαιογραφικά πληρεξούσια και βεβαιώσεις ψυχιάτρου, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα η 82χρονη ήταν καλά στην υγεία της, παρότι είχε «αδυναμία υπογραφής», άνοια και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Το ανδρόγυνο κρίθηκε ένοχο για απάτη και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, ενώ ο ψυχίατρος που έδωσε τη βεβαίωση καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν συγγενικά πρόσωπα της 82χρονης ενημερώθηκαν για τη διαθήκη με την οποία άφηνε ακίνητη και κινητή περιουσία στο ζευγάρι με καταγωγή από την Αλβανία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βάλει την ηλικιωμένη να υπογράψει διαδοχικά πληρεξούσια με τα οποία τους έδινε την εντολή να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και να πουλήσουν τα ακίνητά της, ενώ πριν από τον θάνατό της είχαν μεταβιβάσει στο όνομά τους ένα διαμέρισμα της ηλικιωμένης που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, οι οποίες προηγήθηκαν του ποινικού, ακυρώθηκε η διαθήκη. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με το ζευγάρι να τονίζει ότι η ηλικιωμένη τους παραχώρησε με τη θέλησή της την περιουσία της επειδή την πρόσεχαν με ελάχιστη αμοιβή τα τελευταία χρόνια και δεν είχε σχέσεις με τους συγγενείς της.
from: anatakti
via IFTTT