Εικόνα

Γερμανία: Άλλο ένα περιστατικό βίας από ακροδεξιούς

https://ift.tt/BPRneSb

Άλλη μια επίθεση ακροδεξιών σημειώθηκε στη Γερμανία, αυτή τη φορά με θύματα δύο νεαρά κορίτσια από την Γκάνα, ηλικίας 8 και 12 ετών. Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο Wirtschafts Woche, μια ομάδα 20 νεαρών- μεταξύ αυτών και έφηβοι – επιτέθηκε στα δύο κορίτσια, στην πόλη Γκρέβεσμυλεν στη βόρεια Γερμανία, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι νεαροί δράστες φέρονται να κλώτσησαν στο πρόσωπο το μικρότερο εκ των δύο κοριτσιών, ενώ φώναζαν ξενοφοβικά συνθήματα.

Η ακροδεξιά ομάδα, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού όταν κατέφτασαν οι γονείς των κοριτσιών για βοήθεια, επιτέθηκαν και σε αυτούς, τραυματίζοντας ελαφρά τον πατέρα.
Η επίθεση καταδικάστηκε έντονα από την πολιτική κοινότητα της Γερμανίας
«Η ρατσιστική προσβολή των παιδιών και η βάναυση επίθεσή τους δείχνει μίσος και απίστευτη απανθρωπιά», έγραψε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD)

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, Κρίστιαν Πέγκελ (SPD) τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτές οι βίαιες επιθέσεις σε ανθρώπους, ειδικά σε παιδιά, και σίγουρα όχι για ρατσιστικά κίνητρα».

Ανεβαίνει ανησυχητικά η ακροδεξιά στη Γερμανία

Η ακροδεξιά αποκτά ολοένα και περισσότερο έδαφος σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που παρακολουθείται με ιδιαίτερη ανησυχία και στην Γερμανία.

Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις φετινές ευρωεκλογές και ο αριθμός των ακροδεξιών στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 14,5%, ή αλλιώς 38.800 άτομα από το 2022.

Η κλιμάκωση αυτή παρακολουθείται πλέον από την γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, ενώ το AfD συγκαταλέγεται στις οργανώσεις που βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο της υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ τα exit poll έδειξαν άνοδο των ψήφων του AfD στις ηλικίες 16-24, κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες φέτος, κάτι που η συγκεκριμένη επίθεση επιβεβαιώνει, μιας και οι δράστες φέρονται να συγκαταλέγονται στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παραθέτει ο ιστότοπος verband.de, το 2023 σημειώθηκαν 2.589 ακροδεξιές, ρατσιστικές και αντισημιτικές επιθέσεις σε έντεκα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...