Daily Archives: 5 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

Katarina i Milan Gromilic – Roksen (Moulin Rouge)


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ferrari 812 GTS Mansory

https://ift.tt/Tg6bKye

Aναφερόμαστε στη Mansory, ίσως τον πιο τολμηρό και ταυτόχρονα αντισυμβατικό βελτιωτικό οίκο στον κόσμο. Διότι μόνο αυτή έχει το θράσος και το θάρρος να παίρνει μία Ferrari και να την παραμορφώνει.Έκανε κάτι παρόμοιο στην SF90 Stradale, μόνο που εκεί δεν έμπλεξε πολύ με το χαρακτηριστικό κόκκινο της διάσημης ιταλικής μάρκας. Τώρα, με τη Ferrari 812 GTS των φωτογραφιών, η κατάσταση ξέφυγε.

Ευτυχώς οι εργοστασιακοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες παραμένουν, ωστόσο έχουν δεχθεί προσθετική. Το ίδιο συμβαίνει και στο πλάι, όπου εντοπίζονται βράγχια πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών, ενώ τα μαρσπιέ έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Στην καμπίνα της Stallone GTS, όπως η Mansory ονομάζει το μοντέλο, τα καθίσματα, το ταμπλό, οι ταπετσαρίες, το τιμόνι, η κεντρική κονσόλα και πολλά ακόμα έχουν δερμάτινη επένδυση χρώματος τιρκουάζ.

Τα εμβλήματα P830 που δεσπόζουν δίπλα από τα βράγχια παραπέμπουν απευθείας στην ιπποδύναμη της Stallone GTS, με τη ροπή να μετράται στα 740 Nm. Επί της ουσίας, μιλάμε για 30 ίππους παραπάνω από τη Ferrari 812 GTS. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το νέο «όπλο» της Mansory ολοκληρώνει το sprint των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Όσο… κιτς και αν θεωρούμε τη Stallone GTS P830, σίγουρα θα βρεθούν ορισμένοι με αλλόκοτο γούστο που θα πληρώσουν τα πολλά παραπάνω από τις σχεδόν 400.000 ευρώ που κοστίζει η εργοστασιακή Ferrari 812 GTS.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

MINI

https://ift.tt/4IxtzP9

 MINI έχει αποδείξει πως το τρίθυρο αμάξωμα είναι εκείνο που κολακεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το εμβληματικό αυτό μοντέλο. Εκείνο που έγραψε ιστορία και που αγαπήθηκε τόσο πολύ. Δεν είναι τυχαίο πως το νέο τρίθυρο MINI συμβολίζει τη σπορ έκφανση της σύγχρονης αυτοκίνησης. Και μόνο από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι πόσο το θέλεις. Οι αρμονικές επιφάνειες και οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος σε προϊδεάζουν θετικά, σε κάνουν να θέλεις να βρεθείς πίσω από το τιμόνι του.
Ανέκαθεν, οι κοντοί πρόβολοι και το μικρό μήκος του καπό αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του αυτοκινήτου που αγαπήθηκε από το κοινό όσο κανένα άλλο. Πλέον, στη νέα γενιά όλα τα θετικά συνδυάζονται με ένα μακρύτερο μεταξόνιο, έτσι ώστε οι επιβάτες στην καμπίνα να έχουν την τιμητική τους.

Το χαρακτηριστικό πρόσωπο του νέου MINI δεν περνά πουθενά απαρατήρητο. Η θελκτική μουσούδα του σε κάνει να το αποτυπώνεις στο υποσυνείδητο και κυρίως να μην το μπερδεύεις με κανένα άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο. Οι ρέουσες γραμμές του συνεχίζονται τόσο στο προφίλ όσο και πίσω, εκεί όπου το νέο τρίθυρο MINI κερδίζει το οπτικό ερέθισμα και τονίζει τη σύνδεση με το μέλλον.

Στο εσωτερικό οι θετικές εκπλήξεις συνεχίζονται. Η σοφιστικέ, μινιμαλιστική εσωτερική σχεδίαση εμπνέεται από το πάλαι ποτέ κλασικό Mini. Το νέο τιμόνι με τη χοντρή δερμάτινη στεφάνη, η στρογγυλή οθόνη OLED, η γνώριμη μπάρα ΜΙΝΙ με τους διακόπτες δύο θέσεων και το ταμπλό με τη δίχρωμη υφασμάτινη επένδυση, δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ευρυχωρίας στο ξεχωριστό κόκπιτ. Θα έλεγε κανείς ότι η εργονομία παντρεύεται την καινοτομία.

Και φυσικά όλη αυτή η έκφανση του σύγχρονου lifestyle διαθέτει και ουσία. Το μοντέρνο εσωτερικό προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τους επιβάτες. Σε ό,τι αφορά τώρα στη λεπτή οθόνη OLED υψηλών γραφικών με τα πολύ βολικά shortcuts, χάρη στη μεγάλη διάμετρο 24 εκατοστών εντυπωσιάζει τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. Είναι σαν να έχεις στα χέρια σου ένα smartphone, κομμένο και ραμμένο για σένα.
Πώς τελικά μπορεί αυτή η πραγματικά έξυπνη οθόνη να κάνει τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη; Οι σχετικές με το όχημα πληροφορίες, όπως η ταχύτητα και η κατανάλωση καυσίμου, εμφανίζονται στο επάνω μέρος της. Στο κύριο μενού, οι λειτουργίες είναι τοποθετημένες οριζόντια ως widgets και μπορούν να επιλεγούν κάνοντας swipe και πατώντας το σχετικό εικονίδιο. Όπως σε ένα shortcut στην οθόνη ενός smartphone.

Χαμηλότερα, τα στοιχεία του μενού «Πλοήγηση», «Μέσα ενημέρωσης», «Τηλέφωνο» και «Κλιματισμός» μπορούν να επιλέγονται απευθείας ανά πάσα στιγμή. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως ευανάγνωστα. Τεχνολογικές καινοτομίες όπως το MINI Operating System 9, τα νέα MINI Experience Modes και το ευρύ φάσμα ψηφιακών λειτουργιών δημιουργούν μια συναρπαστική εμπειρία για τον οδηγό. Και όχι μόνο.
MINI και στο νέο τρίθυρο μοντέλο της διαθέτει κινητήρια σύνολα για όλα τα γούστα και βαλάντια. Σε ό,τι αφορά τα θερμικά μοντέλα, το λογότυπο C για το MINI Cooper και με το S για την έκδοση υψηλότερων επιδόσεων, δίνουν το στίγμα δυο συμπαγών κατασκευών έτοιμων να προσφέρουν η κάθε μια τις δικές τους συγκινήσεις. Δεν χωρά αμφιβολία πως η εμβληματική go-kart εμπειρία έχει περάσει και στην νέα γενιά MINI.

Σημειώστε πως με ισχύ 204 ίππους, ο τετρακύλινδρος κινητήρας του Cooper S εξασφαλίζει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα αποδίδοντας μέγιστη ροπή 300 Nm. Από την άλλη, ο τρικύλινδρος των 156 ίππων του Cooper C αποδίδει ροπή 230 Nm και επιταχύνει το όχημα από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 7,7 δευτερόλεπτα.

Επίσης, ο φίλος της ηλεκτροκίνησης θα βρει μια πειστική απάντηση στο νέο τρίθυρο MINI, το οποίο διατίθεται σε τέσσερις αναβαθμισμένες εκδόσεις. Η αμεσότητα και ακρίβεια χειρισμού που προσφέρει εξυμνούν τη δεδομένη αίσθηση go-kart, σήμα κατατεθέν της μάρκας, η οποία σημειώστε πως μεγιστοποιείται με την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε πάτημα του γκαζιού.

Η μπαταρία των 40,7 kWh του MINI Cooper E (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 14,3-13,8 kWh/100 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 305 km στον κύκλο δοκιμών WLTP. Αυτό σημαίνει πως η καθημερινή χρήση σε αστικό περιβάλλον επιτυγχάνεται απρόσκοπτα και κυρίως χωρίς άγχος.

Σε ό,τι αφορά στη φόρτιση, μόλις 28 λεπτά της ώρας σε φορτιστή συνεχούς ρεύματος με ισχύ έως 75 kW αρκούν προκειμένου η μπαταρία του MINI Cooper E να αναπληρώσει την ενέργειά της από το 10 έως το 80%.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 ίππους και μέγιστη ροπή 290 Nm που είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα, το ηλεκτρικό MINI να προσφέρει άμεσες επιταχύνσεις (0-100 km/h σε 7,3”) φέρνοντας το χαμόγελο στο πρόσωπο του τυχερού που βιώνει μια συναρπαστική εμπειρία.

Υπάρχει φυσικά και η ισχυρότερη επίσης αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του τρίθυρου MINI, η Cooper SE, των 218 ατίθασων ίππων και των 330 Nm ροπής (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 14,7 – 14,1 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP). Σε αυτή την περίπτωση, οι έντονες συγκινήσεις έρχονται αυτομάτως στο προσκήνιο, με τις σπορ επιδόσεις (0 – 100 km/h σε 6,7”) να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η μπαταρία υψηλής τάσης του MINI Cooper SE με ενεργειακή χωρητικότητα 54,2 kWh παρέχει αυτονομία έως 402 χιλιόμετρα, σύμφωνα πάντα με το πρότυπο WLTP. Όσοι επιθυμούν μία ξεχωριστή σπορ εμφάνιση, μπορούν να επιλέξουν την έκδοση John Cooper Works. Με πολυάριθμες λεπτομέρειες, η παραλλαγή αυτή παραπέμπει στην πλούσια αγωνιστική παράδοση της μάρκας η οποία έχει στο ενεργητικό της αναρίθμητες επιτυχίες.

Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) είναι εφικτή με έως 95 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται με 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Όταν είναι ενεργοποιημένη η πλοήγηση, η μπαταρία υψηλής τάσης του MINI Cooper SE φτάνει νωρίτερα στην ιδανική θερμοκρασία για αποδοτική φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Το τρίθυρο και πιο σπορ από τα υπόλοιπα MINI που θα βρείτε στη ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ, εστιάζει όπως αναμενόταν στον ευέλικτο χειρισμό. Το υψηλής ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης σε συνδυασμό με τα ισχυρά φρένα εξασφαλίζουν ανώτερα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, ασφάλειας αλλά και άνεσης. Μπαίνεις στο εσωτερικό του, κάθεσαι χαμηλά κοντά στο δρόμο, το φοράς και έφυγες. Αυτή η μοναδική αίσθηση-σύνδεση με το όχημα είναι απλά συναρπαστική.

Το νέο τρίθυρο MINI προσφέρει επίσης πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης για ασφαλή και άνετη οδηγική απόλαυση. Για να είσαι σίγουρος ανά πάσα ώρα και στιγμή, για ό,τι και αν συμβεί στο δρόμο.

Η στάνταρ λειτουργία Safe Exit παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το σταθμευμένο όχημα και προειδοποιεί τους άλλους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν πριν ανοίξει η πόρτα. Η λειτουργία όχι μόνο καθυστερεί το ξεκλείδωμα των θυρών, αλλά χρησιμοποιεί επίσης φωτεινά σήματα έξω από το όχημα για να προειδοποιήσει για πιθανή σύγκρουση.

Τέλος, το κάθε MINI έχει φτιαχτεί για τον καθένα ξεχωριστά. Αυτό αποδεικνύουν οι νέες εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured και JCW οι οποίες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης, όπως ακριβώς επιτάσσει η σημερινή εποχή.

Έτσι, ανάλογα με την έκδοση, τα νέα MINI Cooper C και MINI Cooper S διατίθενται με διαφορετικά χρώματα αμαξώματος αλλά και εσωτερικές επενδύσεις προκειμένου να βρεις ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Η NASA είχε αποκαλύψει τι θα έκανε αν επρόκειτο να έρθει το τέλος του κόσμου

https://ift.tt/cCp7sur

 

Η NASA έχει ευτυχώς ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της επικείμενης καταστροφής

Ας ελπίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα ζήσει αρκετά για να δει το τέλος του κόσμου, αλλά η NASA μοιράστηκε τα σχέδιά σε περίπτωση που κάποιος αστεροειδής κατευθυνθεί προς το μέρος μας.

Υπάρχουν αμέτρητες ταινίες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το τέλος του κόσμου και ακόμη περισσότερες απεικονίσεις για το πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι. Ενώ σε ορισμένες ιστορίες αντιστεκόμαστε, σε άλλες – όπως το Don’t Look Up – οι περισσότεροι επιλέγουν απλώς την άρνηση και περιμένουμε να έρθει το τέλος.

Αλλά ας ξεφύγουμε από τις φανταστικές απεικονίσεις – τι θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή; Λοιπόν, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα πλανητικής άμυνας Dr. Kelly Fast, το σχέδιο της NASA για το τέλος του κόσμου ξεκινά με την προσπάθεια να προλάβουν το κακό, όσο πιο νωρίς γίνεται.

Το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA παρακολουθεί τον ουρανό, προσπαθώντας να «βρει τους αστεροειδείς πριν μας βρουν αυτοί», δήλωσε η Δρ Fast. «Μια σύγκρουση αστεροειδών είναι η μόνη φυσική καταστροφή που θα μπορούσε να αποτραπεί», εξήγησε.

Υπολογίζοντας τροχιές πολύ μακριά στο μέλλον, η NASA είναι σε θέση να αποφασίσει αν μια αποστολή εκτροπής θα μπορούσε να αποτρέψει μια σύγκρουση με τη Γη. Έτσι, το Double Asteroid Redirection Test (DART) της υπηρεσίας μπορεί να χρησιμεύσει ως μια πιθανή μέθοδος εκτροπής αστεροειδών και θα μας βοηθήσει να «προετοιμαστούμε καλύτερα σε περίπτωση που ένας αστεροειδής κινηθεί προς τη Γη».

Μάλιστα, το 2021, η NASA δοκίμασε με επιτυχία το DART, καθώς έριξε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος σε έναν μικρό αστεροειδή με στόχο την εκτροπή του μακριά από τη Γη.

Ωστόσο, αν όλοι συμφωνήσουν ότι η Γη θα πρέπει να προετοιμαστεί για σύγκρουση, η NASA θα στείλει μια ειδοποίηση στον Λευκό Οίκο, μετά την οποία η κυβέρνηση θα εκδώσει μια παγκόσμια προειδοποίηση.

Ο Lindley Johnson, επικεφαλής του προγράμματος για το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας, δήλωσε στο Business Insider: «Δεν έχω ένα κόκκινο τηλέφωνο στο γραφείο μου ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά έχουμε επίσημες διαδικασίες με τις οποίες θα γινόταν η κοινοποίηση μιας σοβαρής σύγκρουσης. Εάν η απειλή είναι διεθνής, το IAWN θα ειδοποιούσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τις Εξωτερικές Διαστημικές Υποθέσεις».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τατιάνα Μπλάτνικ: Η Οδύσσεια μίας εξ αγχιστείας πριγκίπισσας

https://ift.tt/47lVI0W

Το 2018 ο Ρίτσαρντ Κουέστ, εμβληματική φυσιογνωμία του CNN, δημοσιογράφος, άνκορμαν, αεικίνητος και πνευματώδης τύπος, εντάξει και μια ιδέα τρολ, επισκέφτηκε την Αθήνα. Ηταν άλλωστε παλιά του τέχνη να ταξιδεύει στον κόσμο και να συνομιλεί με ενδιαφέροντες ανθρώπους.Ο λόγος που τον έφερε στα μέρη μας ήταν η οικονομική κρίση που τότε κάπως είχε αρχίσει να ξεθωριάζει και η διαφαινόμενη επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα. Ανάμεσα σε εκείνους που επέλεξε να συνομιλήσει ήταν ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, ένα ακριβοθώρητο για τα media τότε ζευγάρι, το οποίο ανέλαβε να συστήσει στον Αμερικανό το νέο πρόσωπο της χώρας.

Για να μην τα πολυλογούμε, ο Κουέστ πέρασε ζωή και κότα παρέα με τον Νικόλαο και την Τατιάνα. Εφαγε μουσακά, δοκίμασε χωριάτικη σαλάτα, μέχρι και πιάτα έσπασε, όχι σε κάποιο μπουζουξίδικο, αλλά στον δρόμο, έτσι για να τιμήσει το έθιμο. Σε εκείνη τη συνέντευξη η Τατιάνα, η οποία, παρεμπιπτόντως, υποτίθεται πως είχε μαγειρέψει όλες τις πατροπαράδοτες συνταγές που δοκίμασε ο σταρ του CNN, ήταν μάλλον αποφασισμένη να αποδομήσει το στερεότυπο της μη μου άπτου, έστω και εξ αγχιστείας, γαλαζοαίματης.

Δήλωσε μάλιστα ότι ποσώς την ενδιέφεραν οι τιάρες και τα χρυσοποίκιλτα φορέματα – η εικόνα δηλαδή που έχει κανείς στερεοτυπικά στον νου του για μια πριγκίπισσα. Οπως πολύ χαρακτηριστικά είπε στον Κουέστ, της άρεσε να λερώνει τα χέρια της. Με άλλα λόγια, να είναι μέσα σε όλα και όχι αποτραβηγμένη από τον κόσμο και την πολλή συνάφειά του.

Ο 53χρονος Ατι

Εξι χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση, που έγινε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στα προάστια της Αττικής, μπορεί ο Νικόλαος και η Τατιάνα να έχουν χωρίσει από τραπέζης και κλίνης, κάνοντας χαρτοπόλεμο το κλισέ που θέλει τα παραμύθια με πρωταγωνιστές πρίγκιπες να έχουν πάντα happy end, όμως το κορίτσι από τη Βενεζουέλα -εκεί γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της- επιτρέπει ακόμα στον εαυτό του να λερώνει τα χέρια του. Για δυσάρεστο όμως λόγο. Μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε η πριγκίπισσα απήθυνε μια νέα έκκληση στα κοινωνικά δίκτυα για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του θετού αδελφού της, ο οποίος αγνοείται από τις 18 Μαΐου.

Το μήνυμα της Τατιάνας στα social media για την εξαφάνιση του αδελφού της
Ο 53χρονος Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ, ή Ατι για τους φίλους, αναζητείται εδώ και 15 ημέρες από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν κανένα ίχνος του. Ο πολιτογραφημένος μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης εθεάθη για τελευταία φορά τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην περιοχή του Μαλιμπού.

Με τον αδελφό της Ατι, ο οποίος αγνοείται από τις 18 Μαΐου
Παρότι δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν υποκρύπτεται κάποια εγκληματική ενέργεια πίσω από την εξαφάνιση του 53χρονου Ατι, όσο ο χρόνος περνά, οι υποψίες ότι κάτι κακό τού έχει συμβεί εύλογα πληθαίνουν.

Ο θάνατος του πατέρα της

Ο εξαφανισμένος Αμερικανός πολίτης είναι γιος του θετού πατέρα της Τατιάνας Μπλάτνικ, ο οποίος επίσης ονομάζεται Ατίλιο. Η συνωνυμία μάλιστα δημιούργησε σύγχυση τις πρώτες ώρες της αναζήτησής του, αφού πολλοί θεώρησαν ότι η εξαφάνιση αφορούσε τον πατριάρχη της οικογένειας και δεύτερο σύζυγο της μητέρας της Τατιάνας Μπλάτνικ, Μπλάνκα.

Για τον γιο του ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά. Ωστόσο, είχε απολαύσει τα δικά του 15 λεπτά οικουμενικής διασημότητας μεταξύ 2009 και 2012 χάρη στον δεσμό του με την εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν, πρώην μοντέλο και ηθοποιό Κίρα. Κάποιοι μάλιστα τους έβρισκαν τόσο ταιριαστούς ώστε είχαν προδικάσει τον γάμο τους. Τελικά, το φαινομενικά ιδανικό ζευγάρι χώρισε, ενώ η σκυλίτσα που είχαν υιοθετήσει ονόματι Τζέζεμπελ συνέχισε τον βίο της με την Κίρα Τσάπλιν.

Ο Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ ο πρεσβύτερος ενσαρκώνει για την Τατιάνα Μπλάτνικ μια πατρική φιγούρα, αφού εκείνη διατηρεί μόνο σπαράγματα αναμνήσεων από τον βιολογικό πατέρα της Λάντισλαβ Μπλάτνικ, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Ο επιχειρηματίας πατέρας της, ο οποίος μάλιστα τη δεκαετία του ’60 έζησε έναν μυθιστορηματικό έρωτα και υπήρξε αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Νάταλι Γουντ, είχε γεννηθεί στη Σλοβενία (τότε μέρος της Γιουγκοσλαβίας) τη δεκαετία του ’30 και είχε μεταναστεύσει για μπίζνες στη Νότια Αμερική. Η Μπλάτνικ, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός της Μπόρις, σημαδεύτηκε για πάντα από τον αδόκητο χαμό του, παρότι μάλιστα πληροφορήθηκε επτά χρόνια αργότερα, δηλαδή στην εφηβεία της, πως ο θάνατός του το 1986 οφειλόταν σε αυτοχειρία.

Εκείνο βέβαια που λέει πως την πλήγωσε δεν ήταν η ίδια η απώλεια αλλά η άγραφη συνθήκη της σιωπής που είχε επιβληθεί από την οικογένεια γύρω από τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του πατέρα της.

«Εχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Πολλοί άνθρωποι μου είπαν να μη μιλήσω για τον θάνατο του πατέρα μου, να το κρατήσω για το σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο, αυτό σημαίνει ένας άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν ήταν η πράξη αυτοχειρίας που με επηρέασε αυτή καθαυτή, αλλά η σιωπή που κάλυψε την πράξη και ότι κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό. Νιώθω ευγνώμων που η οικογένειά μου μού επέτρεψε να βγω και να μιλήσω, αν μπορώ να βοηθήσω έστω κι έναν άνθρωπο θα βγω να μιλήσω.

Το γεγονός συνέβη στα 7 μου, αλλά εγώ το έμαθα όταν ήμουν 14 ετών, και μόνο στα 20 μου κατάφερα πλέον να μιλήσω γι’ αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοί μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως όχι», έλεγε σε μια σπάνια συνέντευξή της πριν από δύο χρόνια, όπου εξηγούσε την απόφασή της να ιδρύσει το 2020 την οργάνωση Breathe Hellas, με βασικούς στόχους την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος για τις ψυχικές ασθένειες και το ευ ζην.

Με τον Νικόλαο τα πρώτα χρόνια του γάμου τους
Ευαισθησίες

Σε κάθε περίπτωση, η Τατιάνα ήταν ανέκαθεν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και έντονο το αίσθημα της βοήθειας προς τον πλησίον. Ετσι θυμάται η ίδια τον εαυτό της από παιδί, έτσι την ανακαλούν και οι άλλοι. Ηθελε πάντα να μοιράζεται με τους γύρω της ό,τι είχε, προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα ή αντικείμενα για να τα δωρίζει σε όσους δεν είχαν, δαπανούσε ακόμα και το χαρτζιλίκι της για να αγοράζει καραμέλες σε άλλα παιδιά που δεν είχαν ούτε αυτή τη μικρή δυνατότητα.

Στη Βενεζουέλα έμεινε έως τα 3 της χρόνια και κατόπιν δεύτερο σπίτι της έγινε η Ελβετία. Ή μάλλον το αγγλικανικό οικοτροφείο Aiglon, στο οποίο πέρασε τα μαθητικά χρόνια της. Η οδύσσειά της συνεχίστηκε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, ενώ επόμενη στάση της ήταν το Λονδίνο. Εν τω μεταξύ, η μητέρα της, ναυαρχίδα των όπου Γης κοσμικών, είχε ξαναβρεί τον έρωτα στο πρόσωπο του Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ, με τον οποίο παραμένουν μαζί έως σήμερα.

Οι οικογενειακοί δεσμοί της οικογένειας της Τατιάνας και το στασίδι που είχαν ανέκαθεν εξασφαλισμένο οι πρόγονοί της -η σκούφια από την πλευρά της μητέρας της κρατά από τον βασιλιά Γεώργιο Α’ της Αγγλίας- στους κόλπους του διεθνούς τζετ σετ ήταν καθοριστικοί και για τη -σύντομη- επαγγελματική σταδιοδρομία της. Στα μέσα των 00s, η 43χρονη σήμερα πριγκίπισσα βρέθηκε στη δούλεψη της Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.

Ομως τα χρόνια που η Τατιάνα (ή κατά κόσμον Τάτι) κόλλησε ένσημα στον εργασιακό στίβο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα Νικόλαο, ο οποίος θρυλείται πως ξεκίνησε το 2003 από τις πλαγιές των (ελβετικών) Αλπεων, όπου οι δύο νέοι απολάμβαναν διακοπές και σκι, έβαλε αναγκαστικά τέλος στην καριέρα της.

Το 2004 ο Νικόλαος και η Τατιάνα ήταν αρκετά σίγουροι για τη σχέση τους, ώστε παρακολούθησαν μαζί τον θρίαμβο της eθνικής oμάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας -είναι μια στιγμή που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη της-, λίγες εβδομάδες μετά έζησαν μαζί τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, όμως τους πήρε άλλα πέντε χρόνια προκειμένου να επισημοποιήσουν τον δεσμό τους. Μετά την πρόταση που ο Νικόλαος της έκανε τα Χριστούγεννα του 2009 -εν πλω μάλιστα στη θρυλική «Αφρόεσσα»- προσφέροντάς της ένα ζαφείρι της γιαγιάς του Φρειδερίκης, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.

Τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς, η Τατιάνα βαφτίστηκε oρθόδοξη σε εκκλησία του Λονδίνου και δύο μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου του 2010, αντάλλασσε όρκους -όχι και τόσο- αιώνιας αγάπης με το έκπτωτο πριγκιπόπουλο με ειδυλλιακό σκηνικό το νησί των Σπετσών.

Πάντως, είναι σχεδόν οξύμωρο την ώρα που η αγωνιώδης αναζήτηση για τον ετεροθαλή αδελφό της συνεχίζεται, εκείνη να συνεχίζει ακατάβλητη τον ρόλο της ως πρέσβειρα του brand Ελλάδα, δίνοντας προ oλίγων ημερών τα δικά της tips στην ηλεκτρονική σελίδα Robb Report, σε αποθεωτικό για την Αθήνα άρθρο.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

«Ξεδόντιασαν» δυο κυκλώματα μαστροπών σε Καλαμάτα και Τρίπολη

https://ift.tt/2xyJ4sF

  Με «βιτρίνα» νόμιμα καταστήματα σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο δυο κυκλώματα μαστροπείας, οι «εγκέφαλοι» των οποίων εξωθούσαν στην πορνεία πλήθος γυναίκες και ξέπλεναν μέσω των καταστημάτων τα «μαύρα» έσοδα που τους απέφεραν, τα οποία ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, που είχαν κοινούς αρχηγούς, εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας που είχαν εξακριβώσει την δράση των μελών τους και αξιοποίησαν το υλικό από τις παρακολουθήσεις και τα ευρήματα που συνέλεξαν. Το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε ταυτόχρονα σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, συνελήφθησαν οι πέντε μαστροποί.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Καλαμάτα, όπου διατηρούσαν κατάστημα τρεις Έλληνες ηλικίας 46, 52 και 63 χρόνων με συνεργό έναν 40χρονο αλλοδαπό. Ο 46χρονος και ο 40χρονος αλλοδαπός είχαν στήσει και το δεύτερο δίκτυο πορνείας στην Τρίπολη, πάλι χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα» το κατάστημα ενός 54χρονου Έλληνα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν στα σπίτια των δραστών και στα δυο καταστήματα, κατασχέθηκαν 84.700 ευρώ, 130 μάρκες καζίνο, κάρτες μιας εταιρείας μεταφοράς χρημάτων και μιας ξένης τράπεζας, πλήθος προφυλακτικά, αλλά και δεκάδες αποδείξεις συναλλαγών και ιδιόχειρες σημειώσεις που εξετάζονται προσεκτικά για να αποκαλύψουν το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα για κερδοσκοπία κατ’ εξακολούθηση, προαγωγή στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γερμανία: Η AfD στο χαμηλότερο δημοσκοπικό επίπεδο του τελευταίου χρόνου

https://ift.tt/Q32uNf7

  Στο χαμηλότερο δημοσκοπικό σημείο της εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων και σκανδάλων για σχέσεις με νεοναζί, αλλά και κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και της Κίνας, χάνει πλέον και την δεύτερη θέση από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου ΙNSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί το σαφές προβάδισμά της με 30,5% χωρίς μεταβολή από την προηγούμενη μέτρηση και ακολουθεί το SPD με 16% (+1). Η AfD χάνει 1,5 μονάδα και περιορίζεται στο 15,5%, μπροστά από τους Πράσινους οι οποίοι παραμένουν στο 12%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) εξακολουθούν να βρίσκονται στο εκλογικό όριο του 5% και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) κερδίζει 7,5% (+0,5).

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ, «σε σύγκριση με την κορύφωση των ποσοστών της τον Ιανουάριο του 2024, η AfD έχει χάσει έναν στους τρεις ψηφοφόρους», ενώ βρίσκεται στο επίπεδο που βρισκόταν τον Μάρτιο του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ντόναλντ Τραμπ: Περίπου 40 χώρες του απαγορεύουν την είσοδο μετά την καταδίκη του

https://ift.tt/rs9RhTP

 Μούτρα θα κάνει ο Τραμπ στους ηγέτες σχεδόν 40 χωρών που θα του απαγορεύουν τα ταξίδια στην πατρίδα τους, με βάση το νομικό καθεστώς τους. Με τον πάμπλουτο Ρεπουμπλικανό, υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ να έχει κριθεί ένοχος για 34 κατηγορίες, ο κατάλογος των χωρών που θα μπορούσε να επισκεφθεί στο μέλλον συρρικνώνεται σημαντικά. Πολλές χώρες απαγορεύουν στα άτομα με ποινικό μητρώο να διασχίζουν τα σύνορα. Ακόμα και στις γειτονικές χώρες των ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, η απαγόρευση αυτή είναι σε ισχύ.

Το γεγονός αυτό καθιστά τον Τραμπ «αιχμάλωτο» στην αμερικανική ήπειρο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild.

Αυτό σημαίνει ότι, ορισμένες ελευθερίες που κάποτε απολάμβανε ο Τραμπ, θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά την ικανότητά του να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος – εάν επανεκλεγεί στις εκλογές του Νοεμβρίου – συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Independent, παραμένει ασαφές εάν θα του επιτραπεί να πραγματοποιεί κρατικές επισκέψεις σε περίπτωση που κερδίσει τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ παραμένει ένας καταδικασμένος εγκληματίας.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κρίθηκε την περασμένη Πέμπτη ένοχος για το σύνολο των 34 κατηγοριών που το βάραιναν στην ποινική του δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με τα χρήματα που έδωσε πριν από τις εκλογές του 2016 στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία είχε ανάρμοστη σχέση στη διάρκεια του έγγαμου βίου του. Ο Τραμπ την δωροδόκησε προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Η εφημερίδα Βild παραθέτει τον κατάλογο των χωρών που δεν μπορεί να επισκεφθεί ο Τραμπ εφόσον έχει πλέον ποινικό μητρώο: Αργεντινή, Αυστραλία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Καμπότζη, Καναδάς, Κένυα, Κούβα, Μαλαισία, Μακάο, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Περού, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Νότιο Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τανζανία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τραμπ και «εσωτερικός εχθρός»: Πώς η νέα ρητορική του πρώην προέδρου ξυπνά μνήμες μακαρθισμού στις ΗΠΑ

https://ift.tt/GYVec3s

Μία έννοια με θρησκευτικές αιχμές που θυμίζει τον αποχαλινωμένο αντικομμουνισμό της δεκαετίας του 1950: εδώ και μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλείται στις ομιλίες του έναν «εσωτερικό εχθρό», απροσδιόριστο και ζοφερό.«Υπάρχει η Ρωσία, υπάρχει η Κίνα. Αλλά με έναν έξυπνο πρόεδρο, είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολο να τις διαχειριστείς», δήλωσε για παράδειγμα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή από το κανάλι Fox. «Αντίθετα, ο εσωτερικός εχθρός θα καταστρέψει την χώρα».
Τον Νοέμβριο, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νιού Χαμσάιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει: «η απειλή που προέρχεται από εξωτερικές δυνάμεις είναι πολύ λιγότερο ανησυχητική, επικίνδυνη και σοβαρή από την απειλή που προέρχεται από το εσωτερικό».

Στην ίδια ομιλία είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «παράσιτα» για να περιγράψει τους πολιτικούς του εχθρούς, προσφεύγοντας στο λεξιλόγιο των ολοκληρωτικών καθεστώτων του 20ού αιώνα.

Τον Φεβρουάριο, σε συνέδριο ευαγγελιστών στο Νάσβιλ του Τενεσί, ο Τραμπ υποτροπίασε: «Αυτοί που είναι πιο επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι στο εσωτερικό της χώρας μας» και πρόσθεσε: «Για να βγούμε νικητές από την μάχη αυτή, όπως και από όλες τις μάχες στο παρελθόν, έχουμε ανάγκη το χέρι του Κυρίου».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Time, ο πρώην επιχειρηματίας, υπόδικος, υιοθετούσε την ίδια ρητορική: «Ο εσωτερικός εχθρός, πολύ συχνά, είναι πολύ πιο επικίνδυνος για την χώρα μας από τους εξωτερικούς εχθρούς που είναι η Κίνα, η Ρωσία και άλλοι».

ΜακΚάρθι

Αλλά, ποιος είναι αυτός ο «εσωτερικός εχθρός», στον οποίο αποδίδει τις χειρότερες των προθέσεων και για τον οποίο ο Τραμπ ζητεί από τους οπαδούς του την λαϊκή καταδίκη;

«Δεν στρέφεται μόνο κατά του Τζο Μπάιντεν, αλλά επιφυλάσσει όλο και περισσότερες απειλές κατά του δικαστικού συστήματος, των δικαστών, των εισαγγελικών αρχών», σημειώνει η Rebecca Gill, καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα.

Στις ομιλίες του ο Τραμπ κατηγορεί τον «εσωτερικό εχθρό» ότι τον καταδιώκει προσωπικά, αλλά και ότι θέλει να ανοίξει τις βάνες στην παράνομη μετανάστευση, να αυξήσει τους φόρους, να διαλύσει τις παραδοσιακές αξίες…

«Ολα αυτά συμπίπτουν με ό,τι έχουμε ακούσει στο παρελθόν από φασιστικές ή αυταρχικές κυβερνήσεις», λέει η καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών.

Ο όρος «εσωτερικός εχθρός» εμφανίζεται με πάταγο στην αμερικανική πολιτική ζωή το 1950 σε ομιλία κάποιου γερουσιαστή του Ουισκόνσιν, του Τζόζεφ ΜακΚάρθι.

Το όνομά του έχει έκτοτε συνδεθεί με αυτό που αποκαλείται «κυνήγι μαγισσών», καταδίωξη όσων θεωρούνται συμπαθούντες κομμουνιστές στην αμερικανική κυβέρνηση και σε όλους τους τομείς της αμερικανικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον Leonard Glass, ψυχίατρο που συμμετείχε στην συγγραφή του βιβλίου «Η επικίνδυνη περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ» (2017), η έννοια όπως χρησιμοποιείται από τον Τραμπ έχει ως κύριο στόχο να δημιουργήσει ακραία φόρτιση στους οπαδούς του.

«Στρατός του Θεού»

Είναι μία επίκληση που υποδαυλίζει την καχυποψία απέναντι σε εκείνους που έχουν διαφορετικές απόψεις και τους καθιστά υπεύθυνους για όλα τα κακά. Δεν αντιμετωπίζονται ως συμπατριώτες, που τους αξίζει μία συζήτηση με όρους σεβασμού, αλλά ως δόλιοι σφετεριστές, λέει ο ψυχίατρος.

Η Victoria Johnson, επίτιμη διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, διακρίνει πίσω από την φιγούρα του «εσωτερικού εχθρού» ένα διττό μήνυμα που προορίζεται στην εθνικιστική χριστιανική δεξιά. «Ή είστε με τον Θεό ή είστε με τον Σατανά».

«Είναι μία εκλογική στρατηγική», λέει σημειώνοντας ότι ο ίδιος Ντόναλντ Τραμπ δεν υπήρξε θρησκευόμενος.

Υπενθυμίζει ότι ένας πρώην σύμβουλός του Εθνικής Ασφαλείας, ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν, είχε οργανώσει μία περιοδεία για την Εγερση της Αμερικής με στόχο την συγκρότηση ενός «στρατού του Θεού».

Κατά τις συγκεντρώσεις αυτές, η ομοφυλοφιλία, η μετανάστευση και οι προοδευτικές ιδεολογίες καταδικάζονται, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται ως ο πρώτος υπερασπιστής της χριστιανοσύνης.

Ενας από τους γιους του, ο Ερικ Τραμπ χρησιμοποίησε έναν θρησκευτικό όρο για να αντιδράσει στην καταδικαστική απόφαση κατά του πατέρα του για την διάπραξη εγκληματικής πράξης χαρακτηρίζοντάς τον «μάρτυρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βραζιλία: 54χρονος χτύπησε την 33χρονη κόρη του με ματσέτα επειδή δεν ήθελε να του δώσει €165 για επισκευές σε αυτοκίνητο

https://ift.tt/RgV8BsX

 Επίθεση η οποία παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή δέχθηκε από τον πατέρα της μια 33χρονη influencer στη Βραζιλία, η οποία καταγγέλλει ότι ο 54χρονος τη χτύπησε με ματσέτα επειδή διαφώνησαν για ένα χρέος που αφορούσε επισκευές σε αυτοκίνητο.Σε φωτογραφίες που ανήρτησε η 33χρονη Bruna Tsuchiya φαίνονται τα τραύματα που προκλήθηκαν από την καταγγελόμενη επίθεση του πατέρα της στο ξενοδοχείο που διατηρεί η οικογένειά τους.

Η 33χρονη η οποία είναι οδοντίατρος, είπε στους αστυνομικούς ότι ο 54χρονος πατέρας της την κυνήγησε με μια ματσέτα που πήρε από το γραφείο του με την ίδια αρχικά να κλειδώνεται σε ένα από τα δωμάτια.

Όπως είπε, μετά την επίθεση του πατέρα της τηλεφώνησε στη μητέρα της για να ζητήσει βοήθεια πριν να προσπαθήσει να διαφύγει, χωρίς επιτυχία, καθώς όταν έφτασε στο γκαράζ γλίστρησε δίνοντας την ευκαιρία στον 54χρονο να την τραβήξει από τα μαλλιά και να τη χτυπήσει με τη ματσέτα.

«Έζησα έναν εφιάλτη, βίωσα το αίσθημα ότι η ζωή μου θα τελειώσει ξαφνικά. Ήμουν σίγουρη ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μέρα μου από έναν πατέρα που θα σκοτώσει το παιδί του. Πώς βρήκε το κουράγιο να κάνει κάτι τέτοιο;» είπε η 33χρονη σε story που ανέβασε στο Instagram.

O 54χρονος πατέρας με την 33χρονη κόρη του σε παλαιότερες στιγμές

Από την πλευρά του ο 54χρονος έδωσε μια διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι η κόρη του πήγε να τον συναντήσει για να εισπράξει μερίδιο των κερδών από το ξενοδοχείο για λογαριασμό της μητέρας της. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο τους διαφώνησαν αφού εκείνη αρνήθηκε να πληρώσει 165 ευρώ για τις επισκευές στο αυτοκίνητό της. Κατά την περιγραφή του, ήταν η 33χρονη που πήρε μια ματσέτα με τον ίδιο να τραβάει όπλο και εκείνη να το βάζει στα πόδια.

Η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα G1 παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η μητέρα της 33χρονης είχε εκδώσει ασφαλιστικά μέτρα τον Νοέμβριο του 2023 κατηγορώντας τον 54χρονο για ενδοοικογενειακή βία.
from: anatakti
via IFTTT