Daily Archives: 4 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

Lara Fabian & HAUSER- Adagio, Albinoni interpretated as new Song


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Abarth 595

https://ift.tt/JaRxKfe

 Abarth 595 βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του αφήνοντας μια σπουδαία κληρονομιά πίσω του. Αυτό το αντίο ωστόσο δε δείχνει να πτοεί κάποιους βελτιωτές οι οποίοι επιμένουν να ασχολούνται με το δαιμόνιο μικρό hot hatch.Η Giannini Automobili είναι μια ιταλική εταιρεία τόσο παλιά όσο σχεδόν η ιστορία του αυτοκινήτου με την ίδρυση να χρονολογείται πίσω στο 1917. Η εταιρεία βελτίωσης ασχολήθηκε εντατικά με τη Fiat τη δεκαετία του 1980 και πλέον κάνει τη μεγάλη της επιστροφή με τη βοήθεια της Impero και του Groupo Maestri.
Το αυτοκίνητο που επέλεξαν να ασχοληθούν οι άνθρωποι της Giannini είναι το Abarth 595 δημιουργώντας το Spettacolo. Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά ξεφεύγει πολύ από τα δεδομένα της Abarth καθώς όλο το εξωτερικό αμάξωμα έχει αλλάξει προς μια σπορ, επιθετική φιλοσοφία. Η μάσκα εμπρός είναι πιο άγρια με πολλές εισαγωγές αέρα, ενώ το καπό έχει μια τεράστια εισαγωγή που θυμίζει μονοθέσιο Formula 1.

Οι τροχοί επίσης είναι πολύ ιδιαίτεροι 18 ιντσών με καλύμματα από ανθρακονήματα που καλύπτουν όλη τη ζάντα. Στο πίσω μέρος, οι εξατμίσεις βγαίνουν στο κέντρο του προφυλακτήρα, ενώ στα πλευρικά υπάρχουν αεραγωγοί που θυμίζουν το παλιό Renault 5 Turbo. Στο εσωτερικό έχουμε διάφορες επιλογές σε χρώματα και υλικά, με τα καθίσματα να είναι αυτά που ξεχωρίζουν καθώς είναι από ανθρακονήματα.
Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 1.4 λίτρων T-Jet τούρμπο ο οποίος αποδίδει 247 ίππους και 360 Nm ροπής. Το βάρος είναι μόλις στα 985 κιλά και το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να είναι είτε αυτόματο, είτε χειροκίνητο. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Giannini είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

Το Spettacolo θα κατασκευαστεί στο Τορίνο σε μόλις 200 μονάδες με την τιμή του να φτάνει τις 133.000 ευρώ.

3
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Super Κική: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα από τον Μαυρικίου – Βρείτε μια κανονική δουλειά, είπε στους ρεπόρτερ

https://ift.tt/Ia8d9bq

 Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κατά της Super Κικής εκδικάζονται σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου στην Ευελπίδων. Αφορμή στάθηκε ένα χιουμοριστικό βίντεο της instagrammer στα social media πριν μήνες, που κατά τον ενάγοντα, αμφισβητεί ότι η σύζυγός του, Ιλάειρα Ζήση είναι έγκυος στο παιδί του.Ρεπόρτερ από τηλεοπτικές εκπομπές πλησίασαν την instagrammer για δηλώσεις, έξω από την Ευελπίδων και η αντίδρασή της ήταν να τους πει: «Ρε είστε τρελοί; Είστε παλαβοί όλοι;» με μια δημοσιογράφο να απαντά ότι κάνουν τη δουλειά τους. Τότε τους είπε: «Κανονική δουλειά δεν μπορείτε να βρείτε;».

Νωρίτερα, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου», εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κινηθεί νομικά και αποκάλυψε, τι ζητά από την Κική Λιτσάκη, όπως είναι το όνομα της instagrammer.

«Είμαι αναγκασμένος να κινηθώ νομικά»
Αρχικά, ανέφερε ότι η instagrammer έχει δημιουργήσει προβλήματα στον ίδιο και τη γυναίκα του. Πιο αναλυτικά, τόνισε: «Είναι απαράδεκτο κάποιος να ανοίγει το στόμα του και να λέει ότι θέλει για έναν άλλο άνθρωπο. Αναγκάστηκα να κινηθώ νομικά γιατί δεν το δέχομαι αυτό. Η δήλωσή της ότι θα με σχολιάζει μέχρι να πεθάνει είναι απάνθρωπη και είμαι αναγκασμένος να κινηθώ νομικά για να διασφαλίσω εμένα, τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Έχουμε που έχουμε τα θέματά μας με την εγκυμοσύνη της Ιλάειρας, γιατί είναι μια δύσκολη εγκυμοσύνη, αλλά κάποια πράγματα είναι αδιανόητα. Αυτή η κοπέλα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί πρόβλημα σε εμένα και σε άλλους ανθρώπους».

Στην πορεία, απάντησε στο κάλεσμα που του έκανε η Super Κική στη διαδικτυακή της εκπομπή, λέγοντας: «Με κάλεσε στην εκπομπή της αλλά εγώ δεν μπορώ να πάω σε μια εκπομπή που δεν έχει κανένα μέτρο, που φτύνουν και βρίζουν. Μου δεσμεύτηκε εξωδικαστικά ότι θα κατεβάζει τα βίντεο και τελικά δεν τα κατέβασε. Δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της. Δεν φτάνει που ανέχομαι όλο αυτό που γίνεται, αλλά να είναι και αισχροκέρδεια πάνω στην πλάτη μου και στο αγέννητο παιδί μου».

Τέλος, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου συμπλήρωσε: «Εγώ δεν ζητάω κάτι από τη Super Κική, ούτε λεφτά, εγώ αυτό που ζητάω είναι να σταματήσει να αναφέρεται στο όνομά μου και να σβήσει αυτά τα αισχρά βίντεο, τα οποία θα αντιμετωπίσει τα παιδί μου σε πέντε χρόνια που θα πάει στο σχολείο. Όλο αυτό δεν είναι σάτιρα».

Το βίντεο της Super Κικής που ενόχλησε τον Μαυρίκιο Μαυρικίου
Πριν από λίγους μήνες, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Ιλάειρα Ζήση αποκάλυψαν το φύλο του μωρού που περιμένουν. Το ζευγάρι μέσα από ένα πάρτι ανακάλυψε μαζί με τους καλεσμένους στο πάρτι που διοργάνωσαν, ότι θα αποκτήσει κόρη.

Από το πάρτι αναρτήθηκαν πολλά βίντεο στα social media και η Super Κική έκανε μια σχετική ανάρτηση στο TikTok, χιουμοριστικού, ωστόσο, περιεχομένου. Η instagrammer ανέβασε ένα κλιπ με τους δυο μέλλοντες γονείς να μαντεύουν, το φύλο του μωρού, λίγο πριν το μάθουν.

Το βίντεό της όμως, ενόχλησε τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, ο οποίος το βρήκε ειρωνικό προς τον ίδιο και τη σύζυγό του.

«Μου έστειλαν πάρα πολλοί αυτό το χυδαίο TikTok που ανέβασε, όπου ειρωνεύεται ένα ζευγάρι που πριν μερικούς μήνες έχασε ένα μωράκι και τώρα περιμένει με την ευλογία του Θεού ξανά ένα μωράκι, θα έπρεπε η ίδια να ξέρει πώς είναι αυτό το συναίσθημα, μάλλον το ξέχασε. Θα της ευχηθώ ολόψυχα να το ξανανιώσει πολύ σύντομα, για να συνειδητοποιήσει ότι δεν χωράνε ειρωνείες με τη χαρά ενός ζαγαριού που περιμένει το μωράκι του. Να σαι καλά, την αγάπη μας» είπε σε story του στο Instagram ο Μαυρικίου.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Η νεαρή δικηγόρος από τη Χαλκίδα που την έστειλαν στο πειθαρχικό γιατί ανέβαζε βίντεο στο TikΤok

https://ift.tt/hznvXIi


Τον Ιούνιο του 2022 η Λέξι Λάρσον, ιδιωτική υπάλληλος από το Ντένβερ ανέβασε ένα βίντεο στο Τικ Τοκ και εκμυστηρεύτηκε στους ακολούθους πως ο μισθός της από τα 70.000 δολάρια το χρόνο ανέβηκε στα 90.000 δολάρια, εξηγώντας ότι αυτό έγινε γιατί βρήκε δουλειά στον κλάδο της τεχνολογίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, απολύθηκε γιατί το βίντεο που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο Τικ Τοκ δεν άρεσε στους εργοδότες της. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Πάρις Κάμπελ, ανύπαντρη μητέρα από τη Νέα Υόρκη και υπάλληλος της Apple γλίτωσε την απόλυση στο παρά πέντε και ενώ είχε δημοσιεύσει βίντεο στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας βασικές συμβουλές ασφαλείας για το iphone. Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι η χρήση του Τικ Τοκ από ανθρώπους που δίνουν συμβουλές ή αποκαλύπτουν «μυστικά» πάνω στο επάγγελμά τους μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες.

Όπως η νεαρή δικηγόρος Μαρία Καρλή, η οποία, όταν τον Νοέμβριο του 2023, άρχιζε να ανεβάζει βίντεο στο Τικ Τοκ σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας εκφέροντας την νομική της άποψη, δεν περίμενε ότι δυο μήνες αργότερα θα καλούνταν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, της οποίας είναι μέλος, για ζήτημα αντιδεοντολογικής άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και θα παραπέμπονταν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας στις 26 Ιανουαρίου 2024 αποφασίστηκε η υπόθεση να περιέλθει σε γνώση του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου να επιληφθεί και να διερευνήσει το ζήτημα. Σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δικηγορικού Συλλόγου η κα Καρλή αναρτούσε βίντεο, ορισμένα από τα οποία βιντεοσκοπούνταν στην αίθουσα των δικηγόρων του δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδας εντός του δικαστικού μεγάρου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, στον προσωπικό της δημόσιο λογαριασμό στο Τικ Τοκ με τα οποία παρείχε δωρεάν νομικές συμβουλές προς το ευρύ κοινό με ταυτόχρονη προβολή και διαφήμιση κατά παράβαση των διατάξεων του κώδικα Δικηγόρων και του κώδικα δεοντολογίας.

Από την πλευρά της η νεαρή δικηγόρος στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν παρείχε καμία δωρεάν συμβουλή ούτε διαφήμισε το γραφείο της, αλλά σχολίασε θέματα της επικαιρότητας. “…μου αποδίδετε την μομφή της παροχής δωρεάν νομικών συμβουλών, και της κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων αυτοπροβολής-διαφήμισης, όταν η προσωπική μου σελίδα στο «tik-tok» δεν διαθέτει τα στοιχεία του δικηγορικού μου γραφείου, οι αναρτήσεις μου λαμβάνουν χώρα με το ψευδώνυμο «maira», και το περιεχόμενο των βίντεο, που αναρτώ, είναι αμιγώς ενημερωτικό και δημοσιογραφικό, με σχολιασμό θεμάτων της επικαιρότητας, όπως: «Σχολιασμός του χθεσινού επεισοδίου «Η γη της ελιάς…», «η αλήθεια γύρω από τις 2 χειρόγραφες διαθήκες στην ελληνική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Υπόθεση Τράπερ Ricta», «Η σύλληψη του παιδόφιλου με συνεργασία Κοψιάλη και ελληνικής αστυνομίας», «Υπόθεση YouTuber “Hayate” Σύλληψη για αναμετάδοση πράξεων κακοποίησης ΑΜΕΑ», «Υπόθεση δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά», «Υπόθεση Παλαιοχριστιανών», «Σχολιασμός του στίχου του ηθοποιού Πάνου Βλάχου «Βάλτε στο σάκο Γεωργιάδη και Προτοσάλτε» κ.ο.κ”.


Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι σε κανένα από τα περίπου 50 βίντεο που έχει αναρτήσει από τον Νοέμβριο του 2023 δεν παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές. “Σε κανένα βίντεο μου αναρτημένο στο «tik-tok», επαναλαμβάνω, πως δεν παρέχω δωρεάν νομικές συμβουλές, δεδομένου ότι σε κάποια από αυτά (πέραν των λοιπών που απλώς σε θέματα επικαιρότητας εκφράζω την προσωπική μου άποψη) που γίνεται από πλευράς μου, απλώς παράθεση, του περιεχομένου της νομικής διάταξης, σχολιάζοντας συγχρόνως δημοφιλείς σειρές, δεν υφίστανται πραγματικά περιστατικά με υπόδειξη-καθοδήγηση από μέρους μου, περί διενέργειας συγκεκριμένων διαδικαστικών ενεργειών, και, σε κάθε περίπτωση, αναφέρω «τι μπορεί να γίνει», πράγμα που δεν παραπέμπει σε σχέση δικηγόρου και εντολέα, καθ΄όσον ο δικηγόρος, σε υφιστάμενη πελατειακή σχέση (δικηγόρου-εντολέα), δεν ομιλεί υποθετικά «για το τι μπορεί να γίνει σε μια υποθετική περίπτωση», τουναντίον με βάση τα πραγματικά περιστατικά τις εκάστοτε υπόθεσης διενεργεί συγκεκριμένες διαδικαστικές πράξεις.

Από την άλλη, από μηνός Νοεμβρίου 2023, έχω παρασταθεί σε υποθέσεις, με έκδοση και πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου, πράγμα που επίσης καταδεικνύει, ότι ουδεμία νομική συμβουλή-ενέργεια παρέχω δωρεάν. Μάλιστα, σε ερώτηση ακολούθου μου «για το πώς μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου», η ίδια έχω απαντήσει, ότι «έχει την δυνατότητα, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να αιτηθεί και λάβει νομική βοήθεια», όταν η ίδια δεν είμαι εγγεγραμμένη στους καταλόγους της νομικής βοήθειας, πράγμα που, επίσης, καταδεικνύει, ότι ουδεμία διάθεση αυτοπροβολής, προς άρδευση πελατείας, είχα και έχω σκοπό, μέσω των συγκεκριμένων βίντεο, που αναρτώ.

Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας στο protothema.gr ανέφεραν ότι οι δικηγόροι που καλούνται στα Πειθαρχικά Συμβούλια των συλλόγων για αναρτήσεις βίντεο όπου εμφανίζονται να δίνουν νομικές συμβουλές, παραβαίνουν τον Κώδικα Δεοντολογίας των δικηγόρων και ότι οι πειθαρχικές διώξεις που ασκούνται είναι γιατί κάποιος δικηγόρος αθέμιτα διαφημίζει τις υπηρεσίες του προς άγραν πελατών. Επίσης, κανείς δικηγόρος δεν μπορεί να δίνει νομικές συμβουλές μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το τικ τοκ.

Η περίπτωση της Μαρίας Καρλή δεν είναι η μοναδική ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Αθανάσιος Ζούπας είπε στο protothema.gr ότι κάποιοι συνάδελφοί του, παλαιότερα για τους οποίους υπήρξαν παράπονα στο σύλλογο ότι διαφημίζονται με αθέμιτο τρόπο, είχαν κληθεί και όταν τους έγινε σύσταση κατέβασαν τις αναρτήσεις τους και δεν χρειάστηκε οι υποθέσεις τους να φθάσουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. “Ο κώδικας δεοντολογίας των δικηγόρων ορίζει ακριβώς μέχρι ποιο σημείο μπορεί να κάνει διαφήμιση ένας δικηγόρος στις υπηρεσίες του”. Αλλά και στην Αθήνα υπάρχει περίπτωση δικηγόρου που έχει κληθεί από το Σύλλογό του για βίντεο που αναρτά και εμφανίζεται να παρέχει νομικές συμβουλές. Η κα Καρλή μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεσή της ανέφερε: «Επί χρόνια συνάδερφοι δικηγόροι αναρτούν βίντεο στο tik-tok και κανείς σύλλογος πανελληνίως δεν έχει προβεί σε συστάσεις ή πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους, ενώ η ίδια, που αναρτώ βίντεο στο tik-tοk, μόλις από το Νοέμβριο του 2024, υφίσταμαι, ο,τι υφίσταμαι. Άλλος κώδικας περί δικηγόρων ισχύει σε όλη την Ελλάδα και άλλος κώδικας, προφανώς, στην Χαλκίδα, και μόνο για το πρόσωπό μου, διότι και άλλη δικηγόρος, εγγεγραμμένη στο σύλλογο αυτό αναρτά βίντεο στο tik-tok, αλλά είναι από τους διοικούντες στο απυρόβλητο. Η επιλεκτικότητα της καταδίωξης μου καταδεικνύει ότι υποκρύπτονται άλλα κίνητρα πίσω από αυτήν. Βιώνω από ένα όργανο, που υποτίθεται προασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του και συναδέρφων, περιχαράκωση θεμελιωδών δικαιωμάτων μου, όπως του δικαιώματος ακροάσεως, και παραστάσεως μετά συνηγόρου, τακτικές που ασφαλώς δεν συνάδουν με την λειτουργία και τις αρχές που θα έπρεπε να διέπουν ένα τέτοιο όργανο, αλλά παραπέμπουν σε νομικό μεσαίωνα και ιερά εξέταση, με σκοπό τον ακρωτηριασμό του νέου νομικού επιστήμονα. Η ίδια από πλευράς μου, δηλώνω, ότι, ως νέα νομικός, θα συνεχίσω να μάχομαι για την ελευθερία έκφρασης και λόγου, και δεν θα επιτρέψω να με ακρωτηριάσουν, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι, σε ένα άκρως ανδροκρατούμενο και σεξιστικό χώρο, την δύναμη της καρέκλας τους. Η υποστήριξη, που έχω δεχθεί από πληθώρα συναδέρφων πανελληνίως, αλλά και από όλο τον κόσμο, είναι ένα μήνυμα, ότι ο σεξισμός και ο εργασιακός εκφοβισμός πρέπει να σταματήσει σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Ειπώθηκε, ότι αν κατεβάσω τον λογαριασμό μου στο tik-tok θα σταματήσουν, δεν υπέπεσα, όμως, και ούτε θα υποπέσω σε τέτοιους είδους εκβιασμούς. Μάχομαι για την αλήθεια και το δίκαιο, και έτσι θα συνεχίσω να κάνω», ανέφερε στο protothema.gr η κα Καρλή.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πως να αποφύγετε τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα

https://ift.tt/mdG9XMJ

Τα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε κάθε τομέα. Και πλέον μπορούν να σας προστατεύουν από τον «άτακτο» εαυτό σας. Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι μία από τις πιο συχνές παραβάσεις, ιδίως στην χώρα μας όπου οι αντίστοιχες πινακίδες είναι μάλλον… διακοσμητικές για τους περισσότερους Έλληνες οδηγούς.

Η παραβίαση των ορίων είναι όμως και ένα ακριβό σπορ σε περίπτωση που ο άτακτος οδηγός πέσει στα ραντάρ της Τροχαίας.

Για να μην συμβαίνει αυτό, και για λόγους ασφαλείας στους δρόμους, οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν εφαρμόσει τον τελευταίο καιρό ένα σύστημα το οποίο έρχεται να προφυλάξει τους οδηγούς από την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Πρόκειται για τους παθητικούς περιοριστές ταχύτητας οι οποίοι ειδοποιούν τους οδηγούς εάν υπερβούν το όριο ταχύτητας κατά περισσότερο από 10 χιλιόμετρα την ώρα, παρέχοντας τόσο ηχητικές όσο και οπτικές προειδοποιήσεις για να ενθαρρύνουν την επιβράδυνση.

Η τεχνολογία ISA έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τις παθητικές και ενεργές μορφές της που εισήχθησαν στη Γαλλία τη δεκαετία του 1980.

Ενώ τα παθητικά συστήματα προειδοποιούν τους οδηγούς για την υπερβολική ταχύτητα χωρίς να επιβάλλουν όρια, τα ενεργά συστήματα μπορούν να περιορίσουν φυσικά τις ταχύτητες των οχημάτων.

Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζεται ένας κανονισμός, ο οποίος επιβάλλει ότι όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται πρέπει να διαθέτουν παθητικούς περιοριστές που παρέχουν ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις στους οδηγούς.

Αυτή η νομοθετική κίνηση ευθυγραμμίζεται με τις παγκόσμιες τάσεις για αυξημένη οδική ασφάλεια μέσω της τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, η Volvo περιόρισε εθελοντικά την τελική ταχύτητα των νέων οχημάτων της στα 180 χλμ/ώρα το 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η παραβίαση του ορίου ταχύτητας είναι κάτι που όλοι αντιμετωπίζουν πλέον ως μία από τις κυριότερες αιτίες για τα δυστυχήματα στους δρόμους, οπότε τα συστήματα αυτά έρχονται να βοηθήσουν τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί.

Και βεβαίως να γλιτώσουν και αρκετά χρήματα από τα ραντάρ και τις κάμερες της Τροχαίας που καραδοκούν.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ηράκλειο: «Το παιδί είναι μία μελανιά ολόκληρο, έχει σημάδια παντού» λέει η γιαγιά του μικρού κοριτσιού που κακοποιήθηκε

https://ift.tt/YsVWxZr

Η γιαγιά του μικρού κοριτσιού στο Ηράκλειο Κρήτης που έχει σημάδια κακοποίησης, είχε να το δει 1,5 με δύο μήνες. «Δεν μου το έφερνε, το έκρυβε» τονίζει.«Βλέπω το παιδί μου με χειροπέδες. Το κοριτσάκι είναι στην αγκαλιά μου και είχε πολλούς μώλωπες. Εγώ ήρθα εδώ την Παρασκευή γνωρίζοντας πως το παιδί είχε πέσει στο μπάνιο. Και το γδύσαμε με την γιατρό και ήταν μία μελανιά ολόκληρο» είπε αρχικά η γιαγιά στο Mega.

Όπως εξηγεί, «έπαιρνα την κόρη μου να την φέρει και μου έλεγε »δεν μπορώ». Με απέφευγε. Το παιδάκι είναι τρομοκρατημένο. Έχει σημάδια στον λαιμό, στα χέρια, στα χείλη, στους ώμους παντού», προσθέτοντας πως «με την κόρη μου είχα επαφές και έπαιρνα και το παιδί και βγαίναμε. Τελευταία φορά το είδα το παιδί πριν από 1,5-2 μήνες, δεν μου το έφερνε, το έκρυβε».

Τέλος για τον σύντροφο της κόρης της, είπε: «Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να το χτύπησε. Έκανε τα πάντα γι’ αυτό».

Στη φυλακή ο 23χρονος για την κακοποίηση του παιδιού

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 23χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για την κακοποίηση της σχεδόν 3 ετών κόρης της συντρόφου του. Ο άνδρας προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

«Είναι αρνητικός στις κατηγορίες εξαρχής. Αυτό που ισχυρίστηκε είναι ότι ουδέποτε χτύπησε την ανήλικη, αλλά ότι το κορίτσι γλίστρησε στο μπάνιο και χτύπησε στο σοβατεπί. Είπε ότι ειδοποίησε αμέσως την μητέρα του αλλά ήρθε η αστυνομία», δήλωσε ο δικηγόρος του 23χρονου.

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα αφέθηκε η 21χρονη μητέρα του παιδιού.

Πλέον διεξάγεται κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της μικρής, ενώ αναμένεται και η έκδοση διάταξης για το ποιος θα ασκεί την επιμέλεια της.

Το κορίτσι παραμένει στο ΠΑΓΝΗ, όπου πέρα από την φροντίδα των σωματικών τραυμάτων της παρακολουθείται και από παιδοψυχίατρους, οι οποίοι θα αποφανθούν και για το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του μικρού παιδιού, για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ευρωεκλογές 2024: Το ακροδεξιό κουαρτέτο Μελόνι, Λε Πεν, Μπαρντελά και Κραχ πάει για δεύτερη πολιτική δύναμη

https://ift.tt/dRxlXMc

 
Η καλπάζουσα πλην εσωτερικά διχασμένη και διασπασμένη Ακροδεξιά μοιάζει να προελαύνει προς μια θεαματική αύξηση της δύναμής της και μάλιστα με δίδυμη επίθεση, χάρη σε δύο συνασπισμούς κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο (Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών – ECR και Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας – ID). Τα δύο σχήματα δεν κατόρθωσαν να συνεννοηθούν μέχρι στιγμής ούτε καν στον διορισμό κοινού εκπροσώπου στα καθιερωμένα debate της Eurovision μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων. Τα χάσματα μεταξύ τους φαντάζουν πολλαπλά και αγεφύρωτα. Παρ’ όλα αυτά, βάσει των τελευταίων προγνωστικών και των σφυγμομετρήσεων, τα ECR και ID εμφανίζονται να διεκδικούν συνδυαστικά τον τίτλο της 3ης ή ακόμη και της 2ης σε μέγεθος πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη. Και αυτό συνιστά την υπ’ αριθμόν ένα αγωνία για την έκβαση των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Ασφαλώς, δίπλα στο κεφάλαιο «ακροδεξιά στροφή της Ε.Ε.» τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον της νυν προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και οι μισο-επίσημες και ταυτόχρονα μισο-κρυφές μεθοδεύσεις του Εμανουέλ Μακρόν για την προώθηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ως αντικαταστάτη της φον ντερ Λάιεν.

Και αυτά είναι τα θέματα που διεγείρουν κατά προτεραιότητα το ενδιαφέρον στους κύκλους των πολιτικών, των αναλυτών και των ΜΜΕ στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς και ευρύτερα στη Δύση. Αν μη τι άλλο, επειδή από τη σύνθεση, το προφίλ και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Ε.Ε. στο μέλλον θα καθοριστεί ο ρόλος της Ευρώπης στην παγκόσμια αρένα. Πολλώ δε μάλλον σε σχέση με φλέγοντα ζητήματα, όπως ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και μάλιστα με τη διάσταση του πυρηνικού ολέθρου την οποία λαμβάνει εσχάτως.

Το ίδιο ισχύει όμως και για τις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, ιδιαίτερα εάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές αναδειχθεί νικητής -και εκδικητής- ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα πρόσωπα

Ταυτόχρονα, διαφαίνεται μια δραματική αλλαγή σκηνικού στην Ε.Ε., με την εμφάνιση νέων «αστέρων», όπως η Ιταλίδα πρωθυπουργός και υποψήφια για την Ευρωβουλή Τζόρτζια Μελόνι. Δίπλα της, ο 28χρονος Γάλλος Ζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Rassemblement National (Εθνικό Μέτωπο) του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν.

Ο Μπαρντελά διαθέτει το παρουσιαστικό άρρενος φωτομοντέλου, στοιχείο που ώθησε κάποια από τα πιο δημιουργικά ευρωπαϊκά media να τον απεικονίσουν σαν το αρσενικό alter ego της κούκλας Barbie. Οι ιδέες και οι απόψεις του, όμως, είναι αυτές ενός ακραίου συντηρητικού εθνικιστή. Αλλωστε, είναι πιστός υπασπιστής της Λε Πεν, η οποία, σημειωτέον, έχει μετριάσει κατά πολύ την οξύτητα του ευρωσκεπτικισμού της, προφανώς επειδή εποφθαλμιά τον προσεταιρισμό μετριοπαθών ψηφοφόρων.

Μαρίν Λε Πεν: Εχει μετριάσει την οξύτητα του ευρωσκεπτικισμού της για να κερδίσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους Ζορντάν Μπαρντελά: Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου είναι ο πιστός υπασπιστής της Λε Πεν Ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Κραχ θα μπορούσε να είναι το τρίτο μέλος της συντροφιάς των φαβορί, εκείνων που προαλείφονται για να λάμψουν σαν επόμενοι ακροδεξιοί σταρ της Ευρωβουλής. Ο έως πρότινος επικεφαλής υποψήφιος του AfD (Alternative für Deutschland), του δεύτερου ισχυρότερου πολιτικού κόμματος στη Γερμανία επί του παρόντος.

Ο Κραχ, όπως η Μελόνι και ο Μπαρντελά, κατατάσσεται σαφώς στην ακρώρεια της δεξιάς ιδεολογικής πτέρυγας, μόνο που, αντίθετα από οποιονδήποτε άλλον ομοϊδεάτη του πολιτικό, ο συγκεκριμένος αποπειράθηκε να ξεπλύνει ηθικά ακόμη και τα πλέον αιμοσταγή όργανα του Αδόλφου Χίτλερ. Δηλώνοντας προσφάτως σε ιταλική εφημερίδα, εντελώς ανενδοίαστα και απροκάλυπτα, ότι «ανάμεσα στους 900.000 Ες Ες, υπήρχαν π.χ. πολλοί αγρότες. Ασφαλώς και υπήρχε υψηλό ποσοστό εγκληματιών στα Ες Ες, αλλά δεν ήταν όλοι. Αρα εγώ ποτέ δεν θα πω ότι όποιος φόρεσε τη στολή των Ες Ες ήταν αυτομάτως και εγκληματίας».

Εξαιτίας του ωμού κυνισμού του Κραχ, το ίδιο το AfD τον καθαίρεσε από την κορυφή της ευρωλίστας και τον έθεσε σε ενός είδους διαθεσιμότητα, επιβάλλοντάς του να απέχει από δημόσιες εκδηλώσεις επ’ αόριστον. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποβλήθηκε από το κόμμα, ούτε διεγράφη από το ψηφοδέλτιο – τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Οπότε, υπ’ αυτή την έννοια, διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητές του να προκαλέσει ντόρο και αναταραχή, εφόσον εκλεγεί ως ευρωβουλευτής. Αλλά ακόμη και αν αποσυρθεί ο ίδιος ως πρόσωπο, η περσόνα του και η προσέγγισή του μπορεί να αντικατασταθούν από έναν οιονεί κλώνο του. Κάποιον άλλον εξίσου ακραίο, που ίσως να είναι κάπως πιο προσεκτικός με τα προσχήματα, ενώ θα παραμένει, πιθανώς, κρυφός νοσταλγός του εθνικοσοσιαλισμού όπως και ο Μαξιμίλιαν Κραχ.

Εξάλλου, θεωρείται δεδομένο ότι η άνοδος και η ισχύς του AfD δεν πρόκειται να ανακοπεί, ασχέτως εάν ακόμη και η Λε Πεν φρόντισε να καταστήσει απολύτως σαφές ότι η δική της παράταξη δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το εν λόγω κόμμα, έστω και απλής συγκατοίκησης στον ίδιο τομέα εδράνων της Ευρωβουλής. Αντί του Κραχ και των ομοίων του, η Μαρίν Λε Πεν προτιμά να εξαπολύει επιθέσεις φιλίας προς την Τζόρτζια Μελόνι, με το δέλεαρ μιας γαλλο-ιταλικής συμμαχίας που θα επιβάλει την κυριαρχία της στην πανευρωπαϊκή Ακροδεξιά – και με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών καθεμίας από τις δύο πολιτικούς σε εσωτερικό, εθνικό επίπεδο.

Τζόρτζια Μελόνι: Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται για μια θέση στην Ευρωβουλή Μαξιμίλιαν Κραχ: Ο Γερμανός επικεφαλής υποψήφιος του ακροδεξιού AfD προαλείφεται ως επόμενος ακροδεξιός σταρ της Ευρωβουλής Πόκερ για την Ούρσουλα

Μία από τις ιδιομορφίες των φετινών ευρωεκλογών έγκειται στο ότι, σχεδόν μία ανάσα από την κάλπη, επικρατεί μια διάχυτη αβεβαιότητα, ακόμη και για το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να ηγηθεί της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κομισιόν, με βάση την εισήγηση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Το ΕΛΚ, η πολιτική ομάδα στην οποία η Ελλάδα εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία, αναμένεται ότι θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών – αν και με σχετικώς μειωμένη δύναμη.

Η νυν πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ορισμένους χειρισμούς της που μαρτυρούν ανασφάλεια ή ακόμη και απόγνωση, έχει προκαλέσει η ίδια δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο της αξίζει μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία του πλέον νευραλγικού, εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, ήταν κάποια αδέξια «φλερτ» με την ακροδεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας Μελόνι, εξαιτίας των οποίων η φον ντερ Λάιεν έγινε μαγνήτης δριμύτατων επικρίσεων.

Προσφέροντας έτσι ένα επιπλέον όπλο σε όσους δεν τη θεωρούν επαρκώς αποφασιστική και δυναμική, σε όσους αντιπαθούν τη Γερμανίδα γιατρό και πρώην υπουργό στην πατρίδα της, για την τάση της να προτάσσει την τήρηση ισορροπιών πάση θυσία, τη ροπή της προς τις δημόσιες σχέσεις, μια κάποια υπεροψία στη συμπεριφορά της, όπως καταγγέλλουν οι Σοσιαλιστές κ.λπ.

Οπως και να ’χει, όμως, από την επομένη των ευρωεκλογών, το ζήτημα που θα τεθεί είναι η στελέχωση των τριών θεσμικών οργάνων που συναπαρτίζουν τη σπονδυλική στήλη της Ε.Ε.: το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και, κυρίως, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – εφόσον η Κομισιόν είναι το κατεξοχήν εκτελεστικό σώμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Προφανώς, όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόσο πιο άνετη θα είναι η επίτευξη της πλειοψηφίας με τουλάχιστον 361 ψήφους και τη στήριξη του ή της εκλεκτής υποψηφίου από το ΕΛΚ. Μέχρι στιγμής και εκτός απροόπτου, η επιλογή του ΕΛΚ είναι η φον ντερ Λάιεν, με βάση το σκεπτικό ότι η διατήρησή της στην προεδρία της Κομισιόν, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, είναι ένα πολιτικό κέρδος που επιδιώκει να καρπωθεί το ΕΛΚ, ως κατεξοχήν εγγυητής της σταθερότητας στην ηγεσία της Ε.Ε.

Γαλλία και Γερμανία

Ωστόσο, η παραμονή της στην επίζηλη θέση δεν εξαρτάται μόνο από τη βούληση του ΕΛΚ, αλλά και από έναν ευρύτερο συσχετισμό δυνάμεων και προώθηση συμφερόντων. Στο πεδίο αυτό πρωταγωνιστεί ή, ακριβέστερα, επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή των ζυμώσεων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Παρά τις έντονες εσωτερικές έριδες που συνταράσσουν το ακροδεξιό μέτωπο, είναι ξεκάθαρο ότι οι παλιοί πρωταγωνιστές, παραδοσιακά οι ηγέτες του λεγόμενου «γαλλο-γερμανικού άξονα πραγματικής εξουσίας», πλέον πασχίζουν να διατηρηθούν στο προσκήνιο. Ο Μακρόν φέρεται να επιθυμεί διακαώς να προωθήσει τον Ντράγκι στα υψηλότερα θεσμικά κλιμάκια της Ε.Ε., ιδανικά δε στην προεδρία της Κομισιόν. Ο Μακρόν πιέζεται από την πτώση της δημοτικότητάς του στη Γαλλία λόγω των μεταρρυθμίσεων που προσπαθεί να επιβάλει κυρίως στο Ασφαλιστικό, ενώ το κύρος του υπονομεύεται από τη σταθερή και σαρωτική δημοσκοπική κυριαρχία της Μαρίν Λε Πεν.

Ο δε Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς βρίσκεται σε εξίσου δύσκολη θέση με τον Μακρόν, κατά βάση λόγω της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής του και, οπωσδήποτε, της ραγδαίας ανόδου του AfD, απέναντι στην οποία ο Σολτς φαίνεται όλο και πιο ανήμπορος να προτάξει οποιαδήποτε αντίσταση. Συνεπώς, δύο μεγάλες δυνάμεις που θεωρούνταν, σχεδόν ανέκαθεν, κάτι σαν ατμομηχανή της Ενωμένης Ευρώπης από οικονομικής αλλά και πολιτικής άποψης, η Γαλλία και η Γερμανία, παλεύουν να διατηρήσουν τη δύναμη επιρροής τους, μοιράζοντας μεταξύ τους τα ανώτατα αξιώματα του διοικητικού μηχανισμού της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένου και αυτού της προεδρίας στην Κομισιόν.

Ομως, ο μεν Μακρόν και το κόμμα του (Rennaisance) δεν ανήκουν στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά στον κεντρώο-φιλελεύθερο συνασπισμό Renew Europe. Ο δε Σολτς και η παράταξή του, SPD, υπάγεται στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Αρα μια κοινή γραμμή Γαλλίας και Γερμανίας για την εκπαραθύρωση της φον ντερ Λάιεν, αφενός θα προϋπέθετε ένα πολύ σκληρό παζάρι ανάμεσα σε Μακρόν και Σολτς, δύο ηγετών που, κατά το κοινό μυστικό, συνδέονται με αμοιβαία αποστροφή.

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Στην εικόνα που σχηματίζει η σύνθεση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αποτυπώνεται η προβλεπόμενη κατάταξη των «πολιτικών ομάδων» (δηλαδή των κομματικών παρατάξεων) στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως αυτό θα προκύψει από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει, με πρόγνωση για δύναμη 170 εδρών, κατά 6 λιγότερες απ’ ό,τι στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019.
Ως δεύτερη εμφαίνεται η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία εντάσσεται το ΠΑΣΟΚ. Οι Σοσιαλιστές εμφανίζονται κατά τι ενισχυμένοι, με 142 έδρες έναντι 139 το 2019.

Ακολουθεί στην 3η θέση, με πολύ λιγότερες έδρες απ’ ό,τι το 2019 (76 έναντι 102) ο συνασπισμός Renew Europe, στον οποίο είχε ενταχθεί ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος.

Οι Πράσινοι, παρά τη διεύρυνσή τους με την προσχώρηση του προερχομένου εκ ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη (και νυν ιδρυτή της νεοφυούς παράταξης Κόσμος), βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, στα 41 μέλη από τα 72, κάτι που ισχύει επίσης, αν και κάπως πιο ήπια για την Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αρβανίτης, Κούλογλου, Κουντουρά, Παπαδημούλης). Προβλέπεται ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές η Αριστερά θα συγκεντρώσει 32 μέλη, 5 λιγότερα από τα 37 το 2019, καταγράφοντας πτώση 13,5%.

Ωστόσο, το μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται στη θέση υπ’ αριθμόν 4 της κατάταξης, όπου εμφανίζονται οι ακροδεξιοί της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Λύσης. Το ECR φέρεται να ανεβαίνει από τις 69 στις 75 έδρες, ενώ η όμορη Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας στις 69 έδρες, από τις 49 του 2019. Μια συνδυασμένη πρόγνωση θα έφερνε το ECR και το ID πάνω από τους Σοσιαλιστές, με 144 έδρες συνολικά – δυνάμει, δηλαδή, στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από το ΕΛΚ.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Χαλκίδα: Χρώσταγα λεφτά σε τζόγο και τη σκότωσα, ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία της 63χρονης

https://ift.tt/P6Y1UsQ

 Κυνικός εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ο 39χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της 63χρονης φέρεται να είχε πάθος με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να έχει χρέη. Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ήταν φίλος της κόρης του θύματος και γνώριζε ότι στο σπίτι υπήρχαν χρήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι επειδή η γυναίκα ήταν κατάκοιτη, θεώρησε ότι θα ήταν ξαπλωμένη, όταν θα έμπαινε στο σπίτι. Μόλις άνοιξε την πόρτα την είδε. Πανικοβλήθηκε, την πέταξε από τη σκάλα και επειδή αυτή φώναζε «βοήθεια», πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τη μαχαίρωσε. «Ήθελα να βρω λεφτά για να παίξω. Είμαι εθισμένος στον τζόγο» είπε στους αστυνομικούς.
«Είμαι απεγνωσμένος απελπισμένος κ ήθελα να παίξω. Μια ημέρα πριν είχα συναντηθεί με την κόρη του θύματος και μου είχε πει ότι η μητέρα της θα ήταν μόνη την επόμενη, αφού θα έλειπε η γυναίκα που την φρόντιζε. θεωρούσα ότι θα ήταν κατάτοικη», είπε ο δράστης.
Τραγική ειρωνεία: Όταν έγινε γνωστό το έγκλημα, η κόρη του θύματος κάλεσε τον σύντροφό της και τον δράστη, χωρίς να γνωρίζοντας βεβαίως ότι ο δολοφόνος ήταν μπροστά της. Μάλιστα, ήταν στο σπίτι όταν έφτασε η αστυνομία.
Μετά το έγκλημα, πήρε περίπου 7.000 ευρώ που έκλεψε από το σπίτι της και πήγε να παίξει σε ηλεκτρονικό τζόγο. Οι αρχές βρήκαν αποτυπώματά του στο σημείο του εγκλήματος.

Την εντόπισε μία οικογενειακή της φίλη

Η τραγική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Παρασκευής (10/5) όταν μία οικογενειακή φίλη του θύματος κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως πήγε στο σπίτι της γυναίκας και την εντόπισε νεκρή. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και διαπίστωσαν ότι η σορός της θανούσας βρίσκονταν εντός της διώροφης μονοκατοικίας της, στη βάση εσωτερικής σκάλας, σε πρηνηδόν θέση και με εμφανή τραύμα στο κεφάλι, ενώ υπήρχε λίμνη αίματος στο σημείο.

Επιπλέον, ως διαπιστώθηκε, τα δωμάτια του 1ου ορόφου της οικίας ήταν εμφανώς αναστατωμένα, οι είσοδοι της οικίας δεν έφεραν εμφανή σημάδια παραβίασης και ήταν ανασφάλιστες, ενώ όπως κατέθεσε η κόρη και σύνοικος της θανούσας είχε αφαιρεθεί σε απροσδιόριστο χρόνο από το δωμάτιο της το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τα «παιχνίδια» της Άγκυρας πίσω από τις δηλώσεις Τούρκων υπουργών για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

https://ift.tt/r65C9aq

Τη γνωστή ιστορία της «βούλησης» για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης επιχειρεί να επαναφέρει η Τουρκία με νεφελώδεις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ο οποίος βεβαίως παραδέχεται ότι η απόφαση θα ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας Γιουσουφ Τεκίν ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τη Σχολή και συναντήθηκε με τον ηγούμενο διευθυντή της, δήλωσε οτι η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου βάσει της οποίας έκλεισε η Θεολογική Σχολή το 1971 δεν αναφέρονταν ονομαστικά σε αυτήν και το κλείσιμο της έγινε με ερμηνεία της απόφασης. Ο ίδιος ειπε ότι επεξεργάζεται σχέδια για την επαναλειτουργία της όταν ληφθεί η πολιτική απόφαση. Αυτή η δήλωση βεβαίως εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς παραδέχεται ότι δεν υπάρχει «νομικό» ζήτημα για την επαναλειτουργία της Σχολής, αλλά εναπόκειται στην πολιτική απόφαση του Ερντογαν, όπως η Ε.Ε., η Ουάσιγκτον και η Αθήνα επιμένουν όλα αυτά τα χρόνια.

Έμπειροι διπλωμάτες που έχουν χειριστεί τα ελληνοτουρκικά και το θεμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης συστήνουν πάντως αυτοσυγκράτηση και αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο προβληματισμό την νεα ανακίνηση εκ μέρους της Τουρκίας του θέματος επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής.

Η Τουρκία συστηματικά τα τελευταία 23 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής που αφορά τα θεμελιώδη ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, ώστε να εξωραΐζει την εικόνα της στο εξωτερικό απ’ όπου οι πιέσεις για τη Σχολή είναι διαρκείς αλλά και για να διμεροποιήσει το θέμα με την Ελλάδα ζητώντας ανταλλάγματα στη Θράκη.

Ο ίδιος ο Ερντογαν στην τελευταία συνέντευξή του στην «Καθημερινή» είχε δηλώσει ότι «κάνουμε ακόμη προσπάθειες για να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Αναμένουμε από τη γείτονά μας την ίδια εποικοδομητική προσέγγιση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης», ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει νομική βάση ώστε να ανοίξει και πάλι η Θεολογική Σχολή ως ιδιωτικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει απορρίψει την πρόταση για λειτουργία της Θεολογικής Σχολής εντός κρατικού πανεπιστημίου που θα υπάγεται στην αρμοδιότητα και έλεγχο του Ανώτατου Συμβουλίου Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση Ερντογάν ειδικά μετά τις δημοτικές εκλογές και την ήττα που υπέστη το κυβερνών ΑΚΡ στέλνει μηνύματα ότι θα υπάρξει ένα κύμα δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην προσπάθεια της να επιτύχει συναινέσεις και να προωθήσει την αλλαγή του συντάγματος. Όμως η επαναφορά σεναρίων για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής είναι παλιά και δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι όχι μόνο η Ε.Ε. αλλά και η Ουάσιγκτον συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες θέτει το ζήτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής με προσωπικές παρεμβάσεις μάλιστα Αμερικανών προέδρων.

Μετά το 2002 όταν κέρδισε τις εκλογές το ΑΚΡ η κυβέρνηση Σημίτη, λάμβανε υποσχέσεις από τον Α. Γκιουλ (καθώς ο Ερντογάν δεν είχε δικαίωμα λόγω δικαστικής καταδίκης να είναι πρωθυπουργός) για την επαναλειτουργία της Σχολής, ενώ την επαναλειτουργία της Σχολής υποστήριζε και ο Φ. Γκιουλέν τότε στενός συνεργάτης του Τούρκου ηγέτη.

Αλλά και τον Μάρτιο του 2004 λίγο μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν ο κ. Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Αθήνα και στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή είχε δηλώσει: «Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί τάχιστα, υπάρχει η πολιτική βούληση της Τουρκίας και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».

Το 2009 ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην επίσκεψή του στην Κωσταντινούπολη θέτει το θέμα της Θεολογικής Σχολής ενώ το 2010 στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα και στην συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα του Ορφανοτροφείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης συνδέοντας το όμως με την εκλογή μουφτήδων και τη λειτουργία των δυο τζαμιών στην Αθήνα. Στις 26 Μαρτίου 2012 ο Ομπάμα στην συνάντησή του με τον Ερντογάν στη Σεούλ θέτει και πάλι το θέμα της Χάλκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Αγκυρας να… ξανανοίξει η Σχολή της Χάλκης, καθώς νόμιζε ότι ο Ερντογάν θα τηρήσει άμεσα τις υποσχέσεις που του έδινε.

Στις 5 Οκτωβρίου 2013, ο κ. Ερντογάν θέτει και επισήμως το πλαίσιο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής και σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό δηλώνει: «Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», αλλά επισημαίνει ότι η Άγκυρα αναμένει «μια αμοιβαία χειρονομία από την Ελλάδα», αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική κοινότητα». Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, θέτει και έναν ακόμη όρο, τα δύο τεμένη στην Αθηνα: «Είπαμε στην Ελλάδα, επιτρέψτε να φτιάξουμε τα τεμένη αυτά, δώστε άδεια για την επιδιόρθωση του τεμένους Φετχιγιέ και εμείς μπορούμε να ανοίξουμε σε ένα λεπτό τη Θεολογική Σχολή».

Έκτοτε με κάθε τρόπο και σε κάθε εύκαιρία η Τουρκία δηλώνει «πρόθυμη» και «έτοιμη» να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης συνδέοντας την ευθέως με την Θράκη που η ατζέντα της έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό, την αναγνώριση των ψευδομουφτήδων, την νομιμοποίηση της λειτουργίας Συλλόγων που έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πυροσβέστης ο ψαροντουφεκάς που σκοτώθηκε από σκάφος

https://ift.tt/9IdTPCk

Πυροσβέστης ήταν ο 44χρονος υποβρύχιος αλιέας (ψαροντουφεκάς) που βρήκε τραγικό θάνατο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη περί τις 18.00, η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό ενώ ο οδηγός του ταχύπλοου και ένας ακόμη άνδρας που επέβαινε στο σκάφος, οι οποίοι φέρεται να έκαναν διακοπές στην περιοχή, κρατούνται στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το evros-news.gr, λένε πως ήταν πολύ καλό παιδί.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδερφή του 44χρονου ενώ συγκλονισμένος όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεδομένου του σοκ που έχει προκαλέσει στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας ο αδόκητος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, το ότι η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη, τόσο ως προς τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος όσο και την εξεύρεση άμεσα μέσου μεταφοράς της σορού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δεν υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω πληροφοριών και στοιχείων.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις βραδινές ώρες συνεχίζονταν οι προσπάθειες η σορός να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Κέντρο Υγείας προκειμένου να πραγματοποιηθεί την Τρίτη (4/6) η νεκροψία – νεκροτομή.

from: anatakti
via IFTTT