Εικόνα

McLaren P2

https://bit.ly/3NfBGJw

 Η ανακοίνωση για τη διαδοχή της Ρ1, έγινε από την ίδια τη McLaren μόλις τον περασμένο Απρίλιο, σε διεθνές συνέδριο αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Γουόκινγκ.Το μοντέλο αυτό που θα είναι έτοιμο το 2026, θα τοποθετηθεί στην κορυφή των Ultimate Series μοντέλων της εταιρείας και θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο όπως και η Elva, από την οποία αναμένουμε να δούμε κάποια σχεδιαστικά μοτίβα να περνούν και στο νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί προς αντικατάσταση της Ρ1.

Από τα λίγα στοιχεία που γνωρίζουμε για το νέο υβριδικό σύνολο, θα είναι πως το βάρος του θα περιοριστεί κατά 70% περίπου από το αντίστοιχο της Artura. Θυμίζουμε πως η «Ρ1» που διατέθηκε σε 375 μονάδες από το 2013 έως το 2015, κόστιζε 1,1 εκατομμύρια ευρώ και το υβριδικό του σύνολο, συνδύαζε ένα V8 θερμικό μοτέρ 3,8 λίτρων με απόδοση 737 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων, που μπορούσε να κινήσει αυτόνομα το βρετανικό μοντέλο για περίπου 11 χλμ.

Επίσης, η McLaren υπέγραψε συμφωνία με τον προμηθευτή κινητήρων Ricardo για ένα νέο υβριδικό V8, που προορίζεται σε πρώτη φάση για τοποθέτηση στον διάδοχο της 750S και ίσως αργότερα αποτελέσει τη βάση για το νέο hypercar μοντέλο.

from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...