Daily Archives: 1 Απριλίου, 2023

Εικόνα

Gianna Nannini ft Laura Pausini – Sei nell’anima [Live at San Siro] (Traducción en Español)

https://bit.ly/3C7jTOY

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Lamborghini Revuelto: V12, 1.015 ps

https://bit.ly/3K2Ak1J

 Είχαμε πολλές δεκαετίες να ακούσουμε για μία Lamborghini που δεν έχει το όνομα ενός ταύρου. Και αυτό επειδή η ονομασία της Revuelto βασίζεται στην λέξη Revolution (που σημαίνει επανάσταση) σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στο πέρασμα της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό. Μέχρι τώρα την Revuelto την γνωρίζαμε με την κωδική ονομασία LB744 και όπως μπορούμε να δούμε από τις επίσημες φωτογραφίες πρόκειται για μία ακόμη θεσπέσια Lamborghini η οποία διατηρεί το κλασικό σχήμα σφήνας και τις ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες. Ωστόσο, υιοθετεί κάποια πιο προχωρημένα στοιχεία όπως τους ιδιαίτερους LED προβολείς, τα πίσω φώτα που έχουν ένα αντίστοιχο φωτεινό αποτύπωμα και τις πιο πολλές ακμές του αμαξώματος που μας παραπέμπουν τόσο στην Sián FKP 37 όσο και στην Countach LPI 800-4. Από το πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ όλα τα λεφτά είναι η πανοραμική όψη που μπορούμε να διακρίνουμε τον V12 κινητήρα.

Στο εσωτερικό ο οδηγός έχει μπροστά έναν πίνακα οργάνων με διαγώνιο στις 12,3 ίντσες. Το τιμόνι έχει και αυτό πολλούς διακόπτες και ξεχωρίζουν αυτή για το σπορ πρόγραμμα από αριστερά και το πρόγραμμα EV από δεξιά. Συνολικά υπάρχουν επτά προγράμματα οδήγησης (τα Recharge, Hybrid, Performance, City, Strada, Sport και Corsa) που δίνουν 13 διαφορετικούς συνδυασμούς. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία στενόμακρη οθόνη αφής 8,4 ιντσών από όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διάφορες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων κ.α., ενώ μπροστά του ο συνοδηγός έχει μία μικρότερη.

Tο μονοκόκ πλαίσιο του κορυφαίου της supercar που είναι 10% ελαφρύτερο και 25% πιο στιβαρό από εκείνο της Aventador. Συγκεκριμένα, η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί φτάνοντας τα 40.000 Nm/μοίρα. Δομικά οι ειδικοί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Sant’ Agata χρησιμοποιούν την τεχνολογία Forged Composites με εκτενή χρήση πολυμερισμένων ανθρακονημάτων (CFRP ή Carbon Fiber Reinforced Plastic) που είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά στη μάρκα το 2008. Ουσιαστικά, συνδυάζονται υποπλαίσια και στοιχεία από υψηλής αντοχής κράματα αλουμινίου για τα άκρα του αυτοκινήτου, καθώς και για τα σημεία έδρασης του V12. Τα δομικά στοιχεία ενσωματώνονται στο μονοκόκ κλωβό που έχει μικρότερο βάρος ώστε να αντισταθμιστεί αυτό της μπαταρίας και του υβριδικού συστήματος.

Oι Ιταλοί αναφέρονται στο νέο τους μοντέλο ως το πρώτο «High Performance Electrified Vehicle», δηλαδή ως το πρώτο εξηλεκτρισμένο με την πρεμιέρα του να αποτελεί μέρος του εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση της εταιρίας. Το plug-in υβριδικό σύστημα της Revuelto συνδυάζει έναν V12 των 6,5 λίτρων με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις (τοποθετημένο πίσω εγκάρσια, μόνο η Miura και η Essenza SCV12 έχουν κάτι ανάλογο), μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου 3,8 kWh και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Όλα αυτά μαζί θα προσφέρουν συνολική ισχύ 1.015 ίππων που θα περνούν στους τέσσερις τροχούς.

Ο V12 αποδίδει 825 ίππους και 725 Nm, είναι ο ισχυρότερος που έχει βγει από τις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Sant’ Agata και κινεί τους πίσω τροχούς. Ο ένας ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο υγρού συμπλέκτη που ζυγίζει 193 κιλά ενώ οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τους μπροστινούς τροχούς και διασφαλίζουν τετρακίνηση (αξιοσημείωτο είναι πως διατηρείται ακόμη και στο EV Mode) με χαρακτηριστικά torque vectoring.
Κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm, αλλά ο πίσω έχει ροπή 150 Nm. H μπαταρία φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά της ώρας σε φορτιστή 7 kW. Και κάπως έτσι διαμορφώνεται για πρώτη φορά μία τετραψήφια ιπποδύναμη για μία εργοστασιακή Lamborghini. Σχετικά με τις επιδόσεις τα νούμερα κόβουν την ανάσα: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ. και τελική που ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κάρολος: Έγινε τυροκόμος, έβαλε μόνος του βαρελίσια μπίρα και μίλησε στη γερμανική Βουλή

https://bit.ly/3G91iUj

Στο πρώτο του επίσημο ταξίδι με την ιδιότητα του βασιλιά, ο Κάρολος, ο οποίος έγινε ο πρώτος μονάρχης που απευθύνεται στην ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, επαίνεσε – μεταξύ άλλων – τη Γερμανία για τη στήριξη που προσφέρει στην Ουκρανία.Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ από το βήμα της Bundestag, σε μια ιστορική ομιλία, κυρίως στα γερμανική γλώσσα, στάθηκε στους δεσμούς Βρετανίας – Γερμανίας και στην προοπτική εμβάθυνσής τους -με το βλέμμα σε συνεργασίες για την προστασία του κλίματος.

Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γερμανία είχε πλούσια ατζέντα, με τον βασιλιά, εκτός από την ιστορική ομιλία του στην Bundestag και τις τυπικές επαφές με πολιτικούς αξιωματούχους, να επισκέπτεται οικολογική φάρμα στο Βρανδεμβούργο, να αγοράζει προϊόντα από λαϊκή αγορά και δοκιμάζει ποικιλίες μπίρας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η επίσκεψή του σε λαϊκή αγορά – Δείτε τον να δοκιμάζει παραδοσιακά προϊόντα να επιθεωρεί τις τιμές και να συνομιλεί με εμπόρους. Στο πλάι του πάντα η Καμίλα, Βασιλική Σύζυγος του Ηνωμένου Βασιλείου, σύζυγος του Bασιλιά Καρόλου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου

Δείτε βίντεο – Ο Βασιλιάς Κάρολος αυτοεξυπηρετείται και πίνει βαρελίσια μπίρα

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Έτοιμο και το «καλάθι του οδηγού»

https://bit.ly/3G91fYD

Εφόσον η κυβέρνηση επανεκλεγεί μετά τις διπλές εκλογές Μαϊου και Ιουλίου, θα ενεργοποιηθεί και το «καλάθι το οδηγού»…. Μετά το «καλάθι του νοικοκυριού» και το «καλάθι του νονού» θα έρθει και το «καλάθι του οδηγού» όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έχει έτοιμο ένα δραστικό σχέδιο…
Ο λόγος για τη θέσπιση του «καλαθιού του οδηγού» δεν είναι άλλο από την κακή κατάσταση που βρίσκονται πολλά από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρα μας. Η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, αλλά και η αύξηση των τιμών των σέρβις έχει σαν αποτέλεσμα την πλημμελή συντήρηση των αυτοκινήτων. Ενδεικτικό για αυτό είναι αυτά που μένουν κάθε μέρα στον Κηφισό από βλάβες –άλλα μένουν και από έλλειψη βενζίνης!- δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία και μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Το «καλάθι του οδηγού», όπως είπε και ο υπουργός, δεν μπορεί να καλύπτει το πλήρες κόστος ενός σέρβις αλλά θα βοηθά να γίνεται πιο προσιτό. Το κριτήριο θα είναι και πάλι τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ το πόσο που θα καταβάλλεται θα είναι ανάλογο με τα κυβικά του αυτοκινήτου που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι. ‘Ετσι το ποσό που θα παίρνει ο ιδιοκτήτης ενός χιλιαριού –ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τις μέσες τιμές που υπάρχουν στην αγορά για εργασία και ανταλλακτικά- θα είναι μικρότερο από αυτό που θα αντιστοιχεί σε ένα δίλιτρο.

Το «κουπόνι του οδηγού» θα εξαργυρώνεται τόσο σε εξουσιοδοτημένα όσο και σε ελεύθερα συνεργεία, ενώ δεν θα καλύπτει τα πλήρως ηλεκτρικά.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 15χρονο που συνελήφθη για βιασμό 12χρονου – Αρνείται τις κατηγορίες

https://bit.ly/3zowPhb

 Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του 15χρονου Ρομά που φέρεται ότι βίασε έναν 12χρονο το απόγευμα της Πέμπτη, μέσα στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη, ενώ την αποτρόπαια πράξη παρακολουθούσε και ένας 11χρονος. Ο 15χρονος οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πέρασε το «κατώφλι» του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκου και για γενετήσια πράξη ενώπιον ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.
Ο ίδιος, μαζί με τον συνήγορο υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι ουδέποτε πήγε στο σπίτι του με τον 12χρονο και δε γνωρίζει τον λόγο που έκανε την καταγγελία εις βάρος του. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκαν μόνο στην πλατεία της περιοχής που διαμένουν για να παίξουν και ότι η καταγγελία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν οι δύο ανήλικοι οδήγησαν τον 12χρονο στο σπίτι του ενός. Εκεί ο 15χρονος φέρεται να τον βίασε, ενώ τον ανάγκαζε να παρακολουθεί και βίντεο με πορνογραφικό υλικό. Σε όλη τη διάρκεια της καταγγελομενης πράξης ο 11χρονος φέρεται να παρακολουθούσε τον βιασμό του αγοριού.

Για την υπόθεση, εκτός από τον 15χρονο που συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, εντοπίστηκαν και οι γονείς του που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Αφού πέρασαν το «κατώφλι» του εισαγγελέα παραπέμφθηκαν να δικαστούν την ερχόμενη Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα άτομα είναι Ρομά.

Σημειώνεται ότι παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου παθόντα.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ντόναλντ Τραμπ: Συγκέντρωσε 4 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες – «Έτοιμος να παλέψει τις κατηγορίες»

https://bit.ly/3U8FcqU

 Έτοιμος να «παλέψει» για την αθώωσή του δηλώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Όπως μεταδίδει το SKY News, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες μετά την είδηση της κατηγορίας του. Οι δικηγόροι του Τραμπ είπαν στο Sky News ότι είναι «έτοιμος να πολεμήσει», καθώς προετοιμάζονται για την πρωτοφανή εμφάνισή του στο δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη.

Η Alina Habba, δικηγόρος του Τραμπ, είπε: «Τα πάει καλά. Είναι ανθεκτικός και δυνατός και, φυσικά, δεν είναι ευχαριστημένος με τα νέα του κατηγορητηρίου. Αλλά έτοιμος να πολεμήσει, θα έλεγα». «Βλέπουμε επιλεκτική δίωξη. Βλέπουμε ένα άτομο που διώκεται ατελείωτα, δεν θα υπάρξει καταδίκη, επομένως δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει οπωσδήποτε την εκστρατεία του για την προεδρία», είπε.

Η εμφάνιση του Τραμπ στο δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον 15ο όροφο του δικαστικού μεγάρου στο κάτω Μανχάταν. Θα οδηγηθεί ενώπιον ενός δικαστή στην ίδια αίθουσα που καταδίκασε το κινηματογραφικό στέλεχος Χάρβεϊ Γουάινστιν για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2020. Οι πλήρεις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου παραμένουν σφραγισμένες, αλλά είναι κατανοητό ότι ο Τραμπ αντιμετωπίζει περίπου 30 κατηγορίες για απάτη που σχετίζεται με έγγραφα.

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ παραδοθεί

Θα έπρεπε να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη, και εκεί θα έπρεπε να μεταβεί στα κεντρικά δικαστήρια της πόλης

Χωρίς χειροπέδες ενώπιον της Δικαιοσύνης

Δεν θα περάσουν χειροπέδες στον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προσέλθει στις Αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος του, σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τραμπ και οι εισαγγελικές Αρχές του Μανχάταν, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισης του μεγιστάνα, ο Τζο Τακοπίνα.

Ο Τακοπίνα είπε σε συνέντευξή του ότι περίμενε πως η σύλληψη θα γινόταν διαφορετικά ως ένα θέμα ρουτίνας την ερχόμενη Τρίτη, όταν ο Τραμπ θα εμφανιστεί να αντιμετωπίσει κατηγορητήριο μετά την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για την πληρωμή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα να σιωπήσει, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

«Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο να διαβάσουμε πώς απαγγέλεις κατηγορίες ενάντια σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ποινικό δικαστήριο», τόνισε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο Τραμπ και η ομάδα υπεράσπισής του έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης. «Στην αρχή ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύαμε ότι στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν να περάσουμε από αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα έγκλημα σε αυτή την περίπτωση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη, στη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη, εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, που ο Τραμπ κατήγγειλε χθες Πέμπτη κάνοντας λόγο για «πολιτικό διωγμό» και διατρανώνοντας την «αθωότητά του».

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, που ονειρεύεται να επιστρέψει στην προεδρία το 2024, αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ για την καταβολή λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 ποσού 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.

Οι προετοιμασίες στη Νέα Υόρκη

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για περισσότερο από εβδομάδα. Μεταλλικά φράγματα κυκλώνουν τον Πύργο Τραμπ στο Μίντταουν και το Κτήριο Ποινικών Δικαστηρίων στο Κάτω Μανχάταν. Αυξημένες περιπολίες ήταν ορατές στο κέντρο της πόλης και αστυνομικοί προετοιμάζονταν για τις διαδηλώσεις. Όλοι οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης όλων των βαθμίδων είχαν κληθεί στην υπηρεσία με στολή την Παρασκευή.

Ανώτεροι αξιωματούχοι από το γραφείο του εισαγγελέα και την κρατική υπηρεσία που διευθύνει τα δικαστήρια είχαν συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες για να σχεδιάσουν την απαγγελία κατηγορίας κατά του πρώην προέδρου. Το ίδιο έκαναν και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος, που περιπολεί στους δρόμους έξω από το ποινικό δικαστήριο, και οι δικαστικοί υπάλληλοι, που χειρίζονται την ασφάλεια εντός του κτιρίου, όπου θα οδηγηθεί ο κ. Τραμπ.

Αγαπώ τον πατέρα μου και τη χώρα μου, σήμερα πονάω και για τα δύο, λέει η Ιβάνκα Τραμπ

Το πρώτο της σχόλιο μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στον πατέρα της Ντόναλντ Τραμπ, έκανε η Ιβάνκα με ένα story που ανάρτησε στο Instagram την Παρασκευή (31/3).

Η Ιβάνκα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «σε όλο το πολιτικό φάσμα που εκφράζει την υποστήριξη και την ανησυχία» του.

«Αγαπώ τον πατέρα μου και αγαπώ τη χώρα μου. Σήμερα, πονάω και για τα δύο. Εκτιμώ τις φωνές σε όλο το πολιτικό φάσμα που εκφράζουν την υποστήριξη και την ανησυχία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτησή της

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Χαλκιδική – Ο «Έλληνας Κόπερφιλντ»: Η άγνωστη ιστορία του «ξανθού μάγου» που κατηγορείται για βιασμό

https://bit.ly/3TZRyRS

Τον αποκαλούν «ξανθό μάγο» ή Έλληνα «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», ένας σόουμαν παλιάς κοπής, που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να κατακτήσει την υφήλιο κερδίζοντας πολλά χρήματα και φήμη καθώς είχε τον τρόπο του να μαγεύει το κοινό. Σήμερα είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία του βιασμού της 16χρονης βαφτισιμιάς του – και μάλιστα η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία του. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα – και η σύζυγός του κατηγορεί την 16χρονη ότι προχώρησε σε ψευδή καταγγελία επειδή δεν της έδωσε χρήματα.

Τα ακραία «magic shows»

Ο Έλληνας «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» όπως τον αποκαλούσαν μεγάλωσε σ’ ένα χωριό των Γρεβενών. Από μικρός καταπιανόταν με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και όνειρο ζωής για εκείνον ήταν να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα «μαγικά» του, κάτι που τελικά κατάφερε μετά την ενηλικίωση του. Μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, και γύρισε τον κόσμο παρουσιάζοντας ακραία και αμφιλεγόμενα «magic shows».

Όταν τα φώτα έπεσαν, ο «ξανθός μάγος» αποσύρθηκε στη Χαλκιδική ακολουθώντας μια πιο ήρεμη ζωή συντροφιά με την γυναίκα του και τα λιοντάρια του που δεν αποχωρίστηκε ποτέ. Ο φωτογράφος Κωστής Ασικέλης έφερε στις αίθουσες την ιστορία του «ξανθού μάγου» – κατά κόσμον Γρηγόρη Παπαϊωάννου – που υπήρξε δημοφιλής σταρ κάνοντας τα ιδιότυπα μαγικά του μπροστά σε πλήθος κόσμου. Το ντοκιμαντέρ του πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2019.

Έως σήμερα ζούσε σε περιοχή της Χαλκιδικής μαζί με τη γυναίκα και το λιοντάρι του, έχοντας πάντα τρομερές ιστορίες να διηγηθεί από το εκκωφαντικό του παρελθόν.

Όταν το σόου τελείωσε και ο «ξανθός μάγος» αποσύρθηκε, οι φιλοζωικές οργανώσεις του ζήτησαν να παραδώσει το λιοντάρι ώστε να ζήσει το ζώο σε ένα διαφορετικό και πιο φιλικό προς εκείνο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «μάγου», οι φιλοζωικές οργανώσεις του ζήτησαν να πληρώνει ο ίδιος την τροφή του λιονταριού αλλά και των άλλων άγριων ζώων που φιλοξενούσε στο κτήμα του στην Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων υπήρχαν μια εποχή και μερικές τίγρεις.

Ο «μάγος» δεν δέχθηκε και έκρινε φρόνιμο να κρατήσει όλα τα ζώα στο κτήμα του, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Πριν από μερικά χρόνια, το λιοντάρι που βλέπετε στις φωτογραφίες, κατάφερε να «δραπετεύσει» από το κλουβί του. Εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ελεύθερο στη παραλία της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Ευτυχώς για τους λουόμενους, ο «μάγος» το είχε ταΐσει μια ώρα πριν εκείνο ξεχυθεί στην παραλία, προκαλώντας πανικό.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μύκητας Candida Auris: Μικρό το ποσοστό του στα ελληνικά νοσοκομεία – Δεν κινδυνεύει το ευρύ κοινό

https://bit.ly/40vUurW

 Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά (σ.σ. δεν έχουν ανοσοκαταστολή) δηλώνει στο Πρακτορείο Fm, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης.

Το αμερικανικό CDC, χαρακτήρισε πρόσφατα τον αναδυόμενο ενδονοσοκομειακό μύκητα ως επείγουσα απειλή, καθώς εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε όλες τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και περισσότερες από τις μισές Πολιτείες των ΗΠΑ, αναφέρουν πλέον κρούσματα.

Πόσο όμως πρέπει να ανησυχούμε εδώ στην Ελλάδα; ερωτήθηκε ο καθηγητής Ζαούτης. «Επί covid υπήρξε μία σημαντική αύξηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας από λοιμώξεις με Candida Auris διεθνώς. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε μία καταγραφή ήδη για τον περασμένο χρόνο όλων των μικροβίων που αφορούν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στο αίμα και η Candida Auris αποτελεί το 4,4% των συγκεκριμένων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ωστόσο τα δύο πολυανθεκτικά μικρόβια που επηρεάζουν τα νοσοκομεία της Ελλάδας επί χρόνια, είναι η κλεψιέλα και το Acinetobacter που μαζί και τα δύο αποτελούν το 40%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ακόμα τα πολυανθεκτικά μικρόβια. Όντως βλέπουμε την Candida Auris να έχει εμφανιστεί, όπως σε άλλες χώρες, αλλά ακόμα είναι σε ένα χαμηλό ποσοστό στα νοσοκομεία μας».

Πρόληψη και κανόνες υγιεινής

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο μύκητας Candida Auris, μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε σοβαρά πάσχοντες ασθενείς, όπως είναι οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, άτομα που έχουν ανοσοκαταστολή και γενικότερα άτομα που μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα νοσοκομεία. Ο συγκεκριμένος μύκητας επιμολύνει και τις επιφάνειες στο χώρο του νοσοκομείου και οι ασθενείς μπορεί να αποτελέσουν φορείς αυτού του παθογόνου.

«Ως εκ τούτου η πρόληψη για την Candida Auris βασίζεται στους κανόνες υγιεινής για όλες τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Δηλαδή υγιεινή των χεριών από τα μέλη του προσωπικού, σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών και εφαρμογή ορθών πρακτικών στη διαχείριση των ασθενών. Η εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει όχι μόνο την Candida Auris, αλλά θα μας προστατεύσει και από τα άλλα πιο συχνά ενδονοσοκομειακά μικρόβια, τα οποία ως γνωστόν ταλανίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία».

Όπως εξηγεί ο κ. Ζαούτης, η Candida Auris μπαίνει στο αίμα συνήθως από φλεβοκαθετήρες, και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, σηψαιμία, και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρή νόσο, έως και θάνατο.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ηράκλειο: Αμερικανός πήγε να μπει στο αεροπλάνο με σφαίρες και μαχαίρια

https://bit.ly/3zo7wMf

Σαν να μην συνέβαινε το παραμικρό επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που θα εκτελούσε πτήση προς το εξωτερικό στον αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου ένας 66χρονος Αμερικανός, όμως δεν πέταξε ποτέ καθώς οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα διαπίστωσαν ότι ήταν… οπλισμένος!Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην αποσκευή του αλλοδαπού, το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκαν στο εσωτερικό της φυσίγγια και δύο μαχαίρια τα οποία κατασχέθηκαν.
Παρά τις διαμαρτυρίες του, ο Αμερικανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απόπειρα διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στο ΙΧ έκρυβε κλομπ, ναρκωτικά και διαρρηκτικά εργαλεία

Ένα ξύλινο κλομπ, ένα μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης, μια ηλεκτρική συσκευή με χασισέλαιο και ένα διαρρηκτικό εργαλείο τύπου «σκύλα» ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τον έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 31χρονος Βούλγαρος και μία 25χρονη ομοεθνής του στην Πρέβεζα, το βράδυ της Πέμπτης.

Το ζευγάρι συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου διενεργείται προανάκριση για τυχόν εμπλοκή του σε διαρρήξεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μαρκόπουλο: Τραυματισμένος από πυροβόλο βρέθηκε 27χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του

https://bit.ly/3j5D0SL

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στο Μαρκόπουλο με πυροβολισμούς και θύμα έναν 27χρονο Ρομα.
Ο άνδρας, βρέθηκε λίγο μετά τις 11 μέσα σε όχημα στη συμβολή των οδών Σκοπευτηρίου και Αγίου Δημητρίου τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο χέρι, ενώ φέρει και τραύματα από τα γυαλιά των σπασμένων τζαμιών του οχήματος του.
Την Αστυνομία ειδοποίησε η σύζυγος του και ο τραυματίας μετεφέρθη στο ΚΑΤ.

Οι αστυνομικοί μέσα από την κατάθεση του θύματος και της συζύγου προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την αιματηρή επίθεση.

from: anatakti
via IFTTT