Εικόνα

Honda Civic Type R

https://ift.tt/NSwiW6V


Από όταν αποκαλύφθηκε το νέο Honda Civic Type R, αμέσως έκανε αίσθηση με την καθηλωτική του αεροδυναμική σχεδίαση. Οι προφυλακτήρες του είναι σαφώς πιο αιχμηροί, ο διαχύτης πιο εμφατικός και τα φτερά τονισμένα. Η χαρακτηριστική τριπλή απόληξη της εξάτμισης προσδίδει ακόμα περισσότερο στο σκληροπυρηνικό σύνολο, όπως και η μεγάλη εισαγωγή αέρα ακριβώς κάτω από τη μάσκα.

Ως προς τον κινητήρα, πρόκειται για τον ισχυρότερο στην 27χρονη ιστορία του Civic Type R. Είναι ο τετρακύλινδρος VTEC Turbo με συνολική απόδοση 329 ίππους που βοηθάει το ιαπωνικό hot-hatch να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και να συνεχίζει μέχρι τα 275 χλμ./ώρα.
Συνολικά, στόχος των ανθρώπων της Honda ήταν να δημιουργήσουν το ταχύτερο Civic Type R που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση μοντέλων υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η χρήση ελαφριών εξαρτημάτων και η αυξημένη ιπποδύναμη του δίλιτρου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα πετυχαίνουν μία εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους για την κατηγορία του. Το αναβαθμισμένο σύστημα rev-match με auto blip εξασφαλίζει μία απολαυστική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.
Για το εσωτερικό του Civic Type R οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα εκρηκτικό κόκκινο χρώμα, ελαφριά σπορ καθίσματα και χειριστήρια εστιασμένα στον οδηγό, στοιχεία που συναντάμε στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Honda.

Εκτός από τα προκαθορισμένα προγράμματα οδήγησης, η νέα ρύθμιση «Individual» υπόσχεται νέα επίπεδα εξατομίκευσης, επιτρέποντας στους οδηγούς να παραμετροποιούν χαρακτηριστικά όπως η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και η αίσθηση του τιμονιού.
Η τιμή του νέου Honda Civic Type R στην Ελλάδα έχει οριστεί στις 69.900 ευρώ.
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...