Εικόνα

Κομισιόν: Στήριξη από Φρεντέρικσεν σε Φον ντερ Λάιεν

https://ift.tt/QbdE9k4

 
Στήριξη εκφράζει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν, η οποία δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια με το ΕΛΚ. «Από τη δική μου οπτική γωνία, και από τη δανική οπτική γωνία, νομίζω ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει κάνει καλή και σπουδαία δουλειά», δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια γρήγορη απόφαση», είπε, προσθέτοντας: «Είμαι αρκετά βέβαιη ότι θα βρούμε μια καλή λύση», είπε, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η ίδια δεν θα είναι υποψήφια.

Ο Petteri Orpo, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στην φον ντερ Λάιεν.

Κριτική από την ακροδεξιά της Ισπανίας

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός ακροδεξιός Jorge Buxadé του Vox – που ανήκει στην των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών- επέκρινε την φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα «Χ», αποκαλώντας την «κίνδυνο για την Ευρώπη».

Στήριξη Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας από τους δύο διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για το γιατί στηρίζει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απάντησε «Επειδή ήταν η υποψήφιά μας και επειδή το ΕΛΚ κέρδισε τις ευρωεκλογές – και επειδή είναι μια πολύ καλή πρόεδρος της Επιτροπής».
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...