Εικόνα

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διαλύει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο μετά τις παραιτήσεις Γκαντζ και Άιζενκοτ

https://ift.tt/iwx9dVo

 Στη διάλυση του υπουργικού συμβουλίου πολέμου του Ισραήλ, το οποίο δημιουργήθηκε εκτάκτως τον Οκτώβριο, μετά την επίθεση της Χαμάς, προχωράει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από τη σχετική ενημέρωση που παρείχε στα μέλη του σώματος και μετά τις παραιτήσεις των Μπένι Γκαντζ και Γκάντι Άιζενκοτ από την κυβέρνηση.

Πλέον ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα μεταβιβάζει ορισμένα από τα θέματα στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας για συζήτηση, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει τις ευαίσθητες αποφάσεις μέσω ενός μικρότερου συμβουλευτικού σχήματος.

Σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης Τζάκι Χάνγεκμπι και ο πρόεδρος του κόμματος Shas, Αριε Ντέρι, ο οποίος διατηρούσε χρέη παρατηρητή στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε αντιμετωπίσει απαιτήσεις από τους εθνικιστικές-θρησκευτικούς εταίρους του στον συνασπισμό, τον υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, να τους περιλάβει στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου, μια κίνηση που θα οδηγούσε σε αύξηση των εντάσεων με διεθνείς εταίρους, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...