Εικόνα

VW Golf GTI Clubsport

https://ift.tt/mEMSOxY

  Volkswagen επαναφέρει στην γκάμα της το Golf GTI Clubsport για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του μοντέλου. Στην πορτογαλική πίστα αποκαλύφθηκε εκείνο το πρωινό του Νοέμβρη το πρώτο Golf GTI Clubsport που ήταν ένα Golf προσανατολισμένο για χρήση σε πίστα με εκρηκτικές επιδόσεις και απολαυστικό σπορ οδηγικό χαρακτήρα.

Επιστρέφουμε στο 2024 και η Volkswagen αποφάσισε να επαναφέρει το εκρηκτικό Clubsport θέλοντας να τιμήσει τα 50 χρόνια του Golf.
Το νέο GTI Clubsport έρχεται με σημαντική αύξηση στην ισχύ και ακόμα πιο επικεντρωμένη απόδοση για χρήση σε πίστα θέλοντας να τα βάλει στα ίσια με μοντέλα όπως το Honda Civic Type R και το Ford Focus ST.

Εξωτερικά, το νέο Clubman βασίζεται στην τελευταίας γενιά του Golf GTI. Διαφορές έχουμε στο καπό εμπρός που είναι πιο επιθετικό, νευρώδες και στη μεγαλύτερη πίσω αεροτομή.

Οι τροχοί είναι 18 ιντσών σε στυλ Alfa Romeo Quadrifoglio με προαιρετική την επιλογή ζαντών μεγέθους 19 ιντσών.

Κάτω από το φουσκωμένο καπό βρίσκεται ένας 4κύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια turbo αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα.
Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα, ενώ απελευθερώνεται έως τα 267 χλμ./ώρα με το πακέτο Race.
Για να κάνει ακόμα πιο πικάντικα τα πράγματα η Volkswagen έχει τοποθετήσει ένα σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, μεγαλύτερα φρένα, ενεργητικές αναρτήσεις και σύστημα ενεργού ελέγχου του πλαισίου (Dynamic Chassis Control) για την απόλυτη εμπειρία σπορ οδήγησης.

Το διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, κάτι που σημαίνει ότι το Clubsport είναι το πιο ισχυρό προσθιοκίνητο VW.

Το κερασάκι στην τούρτα για το Clubsport βάζει το εξελεγμένο σύστημα φωνητικών εντολών που έχει εξελιχθεί από την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...