Εικόνα

Ineos Grenadier Suzuki Jimny

https://ift.tt/PO42wUe

Ineos θέλει να επεκτείνει τη γκάμα της με νέα μοντέλα. Εφόσον αυτό που της λείπει είναι ένα compact off-roader, δεν αποκλείεται να δούμε την… μετενσάρκωση του Suzuki Jimny. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, από το φετινό καλοκαίρι το Suzuki Jimny αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά, αφήνοντας παράλληλα ένα μεγάλο κενό. H Ineos μπορεί δυνητικά να αποτελέσει την άκρη από την οποία θα πιαστεί αυτή η κλειστή κατηγορία.
Η βρετανική εταιρεία ιδρύθηκε μόλις το 2016 και σταδιακά θέλει η γκάμα της να μην υπολείπεται σε τίποτα. Αυτή τη στιγμή διαθέτει το SUV, Grenadier και το pickup, Quartermaster, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό Fusilier αναμένεται να λανσαριστεί το 2027.
Το Ineos Grenadier  Όπως παραδέχθηκε η CEO της μάρκας, Lynn Calder, ξεκάθαρος στόχος της Ineos είναι να καθιερωθεί ως ένας κατασκευαστής off-road αυτοκινήτων και να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερους «παίκτες» της κατηγορίας. Μάλιστα, σκοπεύουν να ανεγείρουν μία έξτρα μονάδα παραγωγής, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ.
Με την κατηγορία των πολυτελών και σπορ SUV να είναι ήδη πηγμένη, η προοπτική ενός συμπαγούς off-roader φέρεται να εξιτάρει την Ineos. Συν τοις άλλοις, τώρα που το Suzuki Jimny καταργείται στην Ευρώπη, θα ήταν λογικό η βρετανική εταιρεία να έρθει και να καλύψει το κενό.

Αν και το Grenadier είναι ήδη ένα ικανότατο off-roader, η τιμή και οι διαστάσεις του δεν το κάνουν προσιτό στον μέσο καταναλωτή. Επομένως, το αν η Ineos μπορεί να εξελίξει και να διαθέσει ένα μικρό off-roader με τιμή γύρω στις 30.000 ευρώ, αποτελεί μεγάλο ερώτημα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό, Ineos Fusilier

Το σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να μην ενσωματώσει τις τελευταίες τεχνολογίες με τις οποίες έρχεται το Grenadier, το οποίο και είναι πανάκριβο για τον μέσο εισοδηματία, αφού κοστίζει πάνω από 80.000 ευρώ.

Αν και η πιθανότητα η Ineos να καλύψει το κενό που αφήνει το Jimny είναι μεγάλη, η τιμή πιθανότατα να αποτελέσει ένα σοβαρό κώλυμα για να το αποκτήσει ένας απλός, καθημερινός καταναλωτής.

from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...