Εικόνα

Πώς να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να πηγαίνει σε ένα μόνο σημείο για την ανάγκη του

https://ift.tt/Oir6Wdf

Οι σκύλοι μπορούν να δημιουργήσουν στην κυριολεξία ένα χάος αν χρησιμοποιούν την αυλή ή τον κήπο σας για τουαλέτα. Τα ούρα τους δημιουργούν αυτές τις καφέ κηλίδες που πραγματικά είναι κάτι πολύ άσχημο ενώ οι ακαθαρσίες τους μπορεί να βρίσκονται παντού και να βρωμίζουν όλο το χώρο. Όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κάνει ένας σκύλος τη ”δουλειά” του οπουδήποτε βρει.

Αν και ο δικός σας σκύλος έχει αυτή τη συμπεριφορά και έχει μετατρέψει την αυλή ή τον κήπο σας σε μια τεράστια υπαίθρια τουαλέτα, ήρθε η ώρα να λάβετε τα μέτρα σας. Και να πάρετε αποφάσεις. Ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις; Να τον μάθετε να πηγαίνει για την ανάγκη του σε μια συγκεκριμένη περιοχή και όχι όπου να’ ναι.

Φυσικά αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά αν είναι κάτι που το κάνει πολύ καιρό. Όμως αξίζει να προσπαθήσετε. Για αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Επιλέξτε ένα σημείο

Επιλέξτε ένα σημείο της αυλής ή του κήπου σας το οποίο θα θέλατε να είναι η τουαλέτα του σκύλου σας. Το σημείο αυτό καλό θα ήταν να μην είναι πέρασμα. Να είναι ένα ήσυχο σημείο. Επίσης θα πρέπει να είναι κατάλληλο για το μέγεθος του σκύλου σας. Μια μικρή περιοχή μπορεί να είναι καλή για ένα παιχνίδι ή ένα μικρόσωμο σκυλί, αλλά ένας μεγαλύτερος σκύλος θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερο χώρο. Ο σκύλος σας δεν θα θέλει να συνεχίσει να κάνει την τουαλέτα του σε μια μικροσκοπική περιοχή που γίνεται γρήγορα δύσοσμη και βρώμικη.

Κάποιες φορές, ένας σκύλος θα επιλέξει εκείνος το δικό του σημείο. Αν δείτε ότι επιστρέφει συχνά σε μια συγκεκριμένη περιοχή για να κάνει την ανάγκη του, προσπαθήστε να κάνετε αυτή την περιοχή τουαλέτας. Απλά βεβαιωθείτε ότι και εσείς θέλετε αυτό το σημείο και ότι σας βολεύει.

Διατηρήστε την περιοχή καθαρή

Είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή της τουαλέτας του σκύλου σας καθαρή. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης να αφήσετε λίγες ακαθαρσίες στην περιοχή αυτή για να θυμίσετε στον σκύλο σας ότι αυτό είναι το σωστό σημείο. Φροντίστε όμως να μην αφήσετε πολλές γιατί αν η περιοχή είναι πολύ βρώμικη, ο σκύλος σας μπορεί να κοιτάξει να πάει για την ανάγκη του κάπου αλλού.

Εκπαιδεύστε τον σκύλο με εντολή

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να πηγαίνει μόνος του σε ένα σημείο για την ανάγκη του είναι να τον εκπαιδεύσετε να πηγαίνει με εντολή. Πάρτε τον λοιπόν με λουρί στο σημείο που θέλετε να χρησιμοποιήσει και πείτε τη λέξη – εντολή. Κρατήστε τον σε αυτό το σημείο μέχρι να κάνει την ανάγκη του. Στη συνέχεια δώστε του κάτι σαν ανταμοιβή. Ανταμείψτε τον σκύλο σας μόνο όταν πηγαίνει στο συγκεκριμένο σημείο.

Περιορίστε τον σκύλο σε ένα σημείο

Ακριβώς όπως δεν επιτρέπετε σε έναν σκύλο που δεν είναι εκπαιδευμένος να γυροφέρνει παντού στο σπίτι κάνοντας ό,τι θέλει, έτσι και σε έναν που δεν έχει εκπαιδευτεί για να πηγαίνει για την ανάγκη του σε ένα σημείο δεν θα πρέπει να του έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την αυλή. Για αυτό ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τον σκύλο σας από το να βγει έξω από την περιοχή που έχετε επιλέξει είναι να τον κρατήσετε με λουρί. Μην τον αφήσετε να εξερευνήσει άλλες περιοχές της αυλής μέχρι να κάνει την ανάγκη του.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσωρινή περίφραξη για να αποκλείσετε την περιοχή. Βάλτε τον σκύλο σας μέσα στον κλειστό χώρο και δώστε το σύνθημα να κάνει την ανάγκη του. Αφήστε τον έξω από την περίφραξη μόλις κάνει τη δουλειά του.

Ανταμείψτε την καλή συμπεριφορά

Αν ο σκύλος σας κάνει την ανάγκη του στο σωστό σημείο, δώστε του μια ανταμοιβή. Επαινέστε τον και αφήστε τον από το λουρί για να παίξει στην αυλή. Αν αυτό δεν συμβεί, πάρτε τον πίσω μέσα στο σπίτι και προσπαθήστε ξανά αργότερα. Μην του επιτρέπετε να τρέξει στην αυλή αν δεν έχει πάει ακόμα τουαλέτα.

Γιατί ο σκύλος σας τρώει ακαθαρσίες – Τι πρέπει να κάνετε

Πρέπει να ξέρετε ότι μερικοί από τους λόγους που τα σκυλιά τρώνε περιττώματα είναι φυσιολογικοί.

Διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου

Όταν ο σκύλος σας παίζει, φροντίστε να τον επιβλέπετε. Και δώστε σημασία στη γλώσσα του σώματός του.

Οι περισσότεροι σκύλοι δίνουν ένα σημάδι ότι πρόκειται να πάνε τουαλέτα. Βηματίζουν ή περιστρέφονται ή μυρίζουν. Εάν παρατηρήσετε τον σκύλο σας να κάνει κάτι τέτοιο, εκτός της καθορισμένης περιοχής τουαλέτας, διακόψτε τον και φέρτε τον στο σωστό σημείο. Μην ξεχάσετε να τον ανταμείψετε αν κάνει εκεί την ανάγκη του.

Αν όμως ο σκύλος σας καταφέρει να βγει έξω από το σημείο που πρέπει να πηγαίνει τουαλέτα και κάνει αλλού την ανάγκη του, φροντίστε να καθαρίσετε την κατάσταση γρήγορα. Σε καμία περίπτωση μην τον τιμωρήσετε με επίπληξη ή χτύπημα. Αντ ‘αυτού, αγνοήστε τη συμπεριφορά του και αμέσως πάρτε τον μέσα. Έτσι ο σκύλος θα μάθει γρήγορα ότι το να κάνει την ανάγκη του στο σωστό σημείο σημαίνει ότι μπορεί να παίξει ενώ πηγαίνοντας οπουδήποτε αλλού, τελειώνει ο χρόνος παιχνιδιού.
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...