Daily Archives: 14 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

4K Bora Bora Summer Mix 2024 🍓


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Al Bano and Romina Power – Liberta – Modigliani


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Renault Captur

https://ift.tt/t6vqDQA


Renault περνά μία φάση ριζικής ανανέωσης για τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, για εκείνα που σημειώνουν το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Έτσι, μερικούς μήνες μετά το facelift του Clio έρχεται και η σειρά του Captur, στο οποίο το νυστέρι μπήκε ακόμη πιο βαθιά, έτσι ώστε το γαλλικό SUV να βρεθεί απέναντι στα εξίσου ανανεωμένα Ford Puma και Nissan Juke.Ειδικότερα στην έκδοση Esprit Alpine με το χαρακτηριστικό μπλε, το Captur δείχνει πιο κοντά στο νέο σχεδιαστικό μοτίβο της εταιρίας και εναρμονίζεται τόσο με Clio όσο και με τα μεταγενέστερα Megane και Scenic. Δίχως να ξεχνάμε το πιο πρόσφατο Renault, το Symbioz.



Υπό αυτό το πρίσμα το εμπρός μέρος του Captur είναι εντελώς νέο, χάρη σε ένα νέο πιο μυώδες καπό, μία νέα πιο κλειστή μάσκα και επίσης καινούργιους προβολείς που έχουν ένα πιο συμβατικό μακρόστενο σχήμα.

Αντίθετα, στο πίσω μέρος έχει διατηρηθεί το μπούμερανγκ μοτίβο με πιο έντονο το φωτεινό αποτύπωμα. Ενδιαφέρον έχουν και οι νέες διχρωμίες αμαξώματος.

Συμπέρασμα: η ανανέωση του Captur έχει τέτοια έκταση που θα μπορούσε να αφορά σε μία νέα γενιά του μοντέλου.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του Captur δεν έχουν γίνει αλλαγές με το μήκος να παραμένει στα 4,24 μέτρα. Σημειώστε δε πως η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 16,9 εκατοστά και για ορισμένες αγορές, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, υπάρχει το Extended Grip για την έκδοση E-Tech που προσφέρει δύο προφίλ οδήγησης (Snow και All-terrain).

 

 



Όσο για τους χώρους δεν έχει αλλάξει κάτι για το ευρύχωρο Captur που διατηρεί την πίσω συρόμενη σειρά καθισμάτων (με εύρος διαδρομής 16 εκατοστά). Σημειώστε πως ανάλογα με τη θέση της ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 484 έως τα 616 λίτρα (348 και 480 αντίστοιχα για το E-Tech).

Σε ό,τι αφορά στα νέα στοιχεία η Renault αναφέρει ότι το σύστημα πολυμέσων OpenR Link (με περισσότερα από 50 apps) με ενσωματωμένο το λειτουργικό της Google (κάτι που είδαμε για πρώτη φορά στο Austral) αποτελεί μια πρωτιά για την κατηγορία του Captur.

 

 



Οι δύο οθόνες (μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων) έχουν νέα και πιο καθαρά γραφικά με πολύ υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια, ενώ η επένδυση διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού (π.χ. η Techno έχει κίτρινες ραφές ενώ η Esprit Alpine επιπλέον μπλε ένθετα και μοτίβα γαλλικής σημαίας).

Επίσης, υπάρχουν αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης Επιπέδου 2 με προγνωστική λειτουργία (στην υβριδική έκδοση), ενώ ο διακόπτης MySafety ενεργοποιεί/ απενεργοποιεί ταυτόχρονα πέντε προεπιλεγμένα συστήματα ADAS.

Όπως και στο ανανεωμένο Clio, έτσι και στο Captur την τιμητική της έχει η έκδοση Esprit Alpine, η οποία ξεχωρίζει από τα σκούρα κρύσταλλα, τις ειδικής σχεδίασης 19άρες ζάντες με τα 45άρια ελαστικά, όπως προ-είπαμε με το ελκυστικό μπλε χρώμα, καθώς και τις σχετικές αεροδυναμικές προσθήκες που ξεχωρίζουν μια και είναι γκρι.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, ενώ το σημαντικότερο νέο είναι ότι το Captur συνεχίζει χωρίς έκδοση diesel (σε αντίθεση με το Clio).

Έτσι, οι βασικές και για ευνόητους λόγους, οι πιο συμφέρουσες εκδόσεις είναι η 1.0 TCe με τους 90 ίππους και η 1.0 ΤCe GPL διπλού καυσίμου (βενζίνη+υγραέριο) με τους 100 ίππους που χάρη στα 40 λίτρα LPG (συν 8 επιπλέον) μπορεί μαζί με την αμόλυβδη να προσφέρει έως 1.300 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Πιο ψηλά στην γκάμα τοποθετούνται οι mild υβριδικές εκδόσεις (με 12βολτη ήπια υβριδική υποβοήθηση) στα 1.300 κ.εκ. που αποδίδουν 140 (με χειροκίνητο 6άρι σασμάν) ή 160 ίππους (στάνταρ το αυτόματο διπλόδισκο EDC).

Στην κορυφή φιγουράρει η φουλ υβριδική E-Tech με τους 145 ίππους, η οποία συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο 1.600άρη βενζίνης ισχύος 94 ίππων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα κίνησης 36 kW + ένα μίζα/ γεννήτρια 18 kW) και μια μπαταρία 1,2 kWh.

Με αυτή την έκδοση ολοκληρώθηκε το πρώτο μας ραντεβού με το ανανεωμένο Captur, για την οποία μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε.

Όπως και πριν εξακολουθεί να κλέβει τις εντυπώσεις με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που στα χέρια μας δεν ξεπέρασε τα 5,5 λίτρα ανά 100 χλμ. (εκπομπή CO2: 105 γρ./χλμ., εργοστασιακή κατανάλωση: 4,6 λτ./100 χλμ.).

Το σοφιστικέ κιβώτιο, με τέσσερα γρανάζια για το βενζινοκινητήρα και δύο για τα ηλεκτρομοτέρ, μεταφέρει απόλυτα ομαλά και αδιάκοπα ροπή στους μπροστινούς τροχούς. H έκδοση E-Tech ξεκινά πάντα ηλεκτρικά (τον ήχο που προειδοποιεί τους πεζούς στις χαμηλές ταχύτητες έχει επιμεληθεί ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής Jean-Michel Jarre).

Εδώ να πούμε ότι ανάμεσα στα νέα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία E-Save η οποία ενεργοποιείται με το πάτημα ενός διακόπτη στο ταμπλό και διατηρεί τουλάχιστον το 40% της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση.

Οδηγώντας στα πέριξ της Μαδρίτης γίνεται αντιληπτό το ραφιναρισμένο set-up του ανανεωμένου Captur. Τo οποίο οφείλεται στην επαναρρύθμιση της ανάρτησης (στις εκδόσεις με τους 160 και 145 ίππους υπάρχουν νέα εμπρός αμορτισέρ), καθώς και του συστήματος διεύθυνσης με αποτέλεσμα την ακόμη καλύτερη ποιότητα κύλισης και τα βελτιωμένα επίπεδα άνεσης.

 

 

 





 

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης

https://ift.tt/cQPlfIY


Η εταιρεία Chiquita Brands International είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 38,3 εκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες οκτώ ανδρών που δολοφονήθηκαν από οργάνωση παραστρατιωτικών στην Κολομβία, αποφάνθηκε χθες Δευτέρα σώμα ενόρκων δικαστηρίου στη Φλόριντα.

Η Τσικίτα διατάχθηκε το 2007 από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει πρόστιμο 25 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να μπουν στο αρχείο ποινικής φύσης κατηγορίες που αφορούσαν τη συνεργασία της με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση AUC.

Η εταιρεία είχε παραδεχτεί την ενοχή της, ισχυριζόμενη πως κατέβαλε προστασία στην οργάνωση αυτή από το 2001 ως το 2004, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Το σώμα ενόρκων στην εκδίκαση της αγωγής που είχε κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα ανέφερε στη χθεσινή ετυμηγορία του ότι η Τσικίτα, εν γνώσει της, παρείχε σημαντική βοήθεια στην AUC, χρηματική και άλλη, σε βαθμό που επέτρεπε να θεωρηθεί ότι εγειρόταν κίνδυνος.

Οι οκτώ άνδρες δολοφονήθηκαν από την AUC κι η εταιρεία δεν απέδειξε ότι η υποστήριξή της στην οργάνωση ήταν αποτέλεσμα κινδύνου για την Τσικίτα ή εργαζομένους της, εξηγείται.

Η ετυμηγορία «δεν θα φέρει πίσω τους συζύγους και τους γιους που χάθηκαν, αλλά αποκαθιστά το δίκαιο και επιρρίπτει την ευθύνη για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας εκεί όπου ανήκει, στην πόρτα της Τσικίτα», σχολίασε η Ανιέσκα Φρίσμαν, δικηγόρος που αντιπροσώπευσε τους προσφεύγοντες.

Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε σχόλιο για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Η επίφοβη οργάνωση Autodefensas Unidas de Colombia (AUC) έσπερνε τον τρόμο για δεκαετίες στο εμπόλεμο κράτος της Λατινικής Αμερικής. Η δράση της είχε χιλιάδες θύματα, συχνά αθώους πολίτες ή ακτιβιστές, που δεν είχαν εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμο στην Κολομβία, ούτε σχέση με οργανώσεις ανταρτών της άκρας αριστεράς εναντίον των οποίων στη θεωρία πολεμούσε, καθώς στην πορεία ενεπλάκη σε διακίνηση κοκαΐνης, εκβιάσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ιταλία: 48χρονος στραγγάλισε την σύζυγό του και πήγε στην αστυνομία με το πτώμα της στο πορτ μπαγκάζ

https://ift.tt/AtC7PZj

 
 Άγριο έγκλημα σημειώθηκε στην Ιταλία, στην περιοχή της πολης Μόντενα. Ένας 48χρονος παρουσιάστηκε σε τμήμα των καραμπινιέρων, όπου και ομολόγησε ότι δολοφόνησε την σύζυγό του. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του φορτηγού του δράστη, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω απο το τμήμα.

Ο 48χρονος ο οποίος ονομάζεται Αντρέα Παλτρινιέρι, είχε στραγγαλίσει την 40χρονη με ηλεκτρικό καλώδιο και είχε καλύψει το πρόσωπό της με πλαστική σάκουλα.

Το θύμα, λεγόταν Άννα Σβιριντένκο και ήταν ιταλορωσικής καταγωγής. Εργαζόταν στη Μόντενα ως ακτινολόγος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο Παλτρινιέρι δεν δεχόταν ότι τα δύο ανήλικα παιδιά θα μπορούσαν να ανατεθούν στην αποκλειστική επιμέλεια της γυναίκας.

Αναμένεται να αποφασιστεί από τους αρμόδιους δικαστικούς, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν ο δράστης θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μια ορφανή έλαβε επιστολή από τον άνδρα που δολοφόνησε τους γονείς της πριν από 30 χρόνια

https://ift.tt/Ucd5FZi

Μια νεαρή γυναίκα συγκινήθηκε όταν άνοιξε την επιστολή που της έστειλε ο δολοφόνος των γονιών της.Μια γυναίκα έχει γίνει viral στο TikTok αφού ανέβασε ένα γράμμα που έλαβε από το άτομο που δολοφόνησε την οικογένειά της.

Σε ένα TikTok που έχει πλέον διαγραφεί, η 28χρονη Ariel, που ακούει στο όνομα @opencasketgood, μοιράστηκε με τους θεατές ένα γράμμα που έλαβε από τον άνθρωπο που δολοφόνησε τους γονείς της πριν από 30 χρόνια.

Το κείμενο έφερε τη λεζάντα: «Ο δολοφόνος των γονιών μου μου έστειλε γράμμα. Περίμενα σχεδόν 30 χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή. Με έχει κυριεύσει η συγκίνηση».

Η επιστολή έγραφε: «Αγαπητή Ariel, χάρηκα πολύ που σε άκουσα, ελπίζω εσύ και η οικογένειά σου να είστε καλά, σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να σου γράψω. Προσευχόμουν να μπορέσει ο Θεός να σε παρηγορήσει με έναν τρόπο που μόνο Εκείνος θα μπορούσε να κάνει. Θέλω να ξέρεις ότι νοιάζομαι για σένα και είμαι πρόθυμος να σε βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ. Ήθελα να σας γράψω, αλλά δεν ήθελα να σας προσβάλω, γι’ αυτό έπρεπε να περιμένω μερικά χρόνια. Για ότι και αν σκέφτεσαι για μένα, έχεις δίκιο».

Στη συνέχεια συνεχάρη την Ariel για τα επιτεύγματα της καθώς και τις κόρες της, αναφέροντας ότι ο εγγονός του μόλις αποφοίτησε από το λύκειο.

Η κοπέλα μη μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση της είπε: «Χαίρομαι που μου έγραψες».

Αναπόφευκτα, ο κόσμος ρώτησε τι συνέβη, οπότε εξήγησε.

Εξηγεί ότι ήταν τα 32α γενέθλια του πατέρα της, την ημέρα των εκλογών τον Νοέμβριο του 1992, και από ό,τι μπορεί να συμπεράνει από τους φακέλους της υπόθεσης, ο Ντιν πυροβόλησε τη γυναίκα του στο κεφάλι και στη συνέχεια περπάτησε στο δρόμο προς το μέρος όπου ζούσε η οικογένειά της.

«Ήταν η δεκαετία του ’90, κανείς δεν κρατούσε τις πόρτες του κλειδωμένες», προλογίζει. «Πυροβόλησε τον πατέρα μου τέσσερις φορές, […] Πυροβόλησε τη μητέρα μου πέντε φορές. Καταδικάστηκε με 20 χρόνια φυλάκισης για τη γυναίκα του και δύο φορές ισόβια για τους γονείς μου».

Ο Ariel εξηγεί στη συνέχεια το ιστορικό: «ήταν παντρεμένος με την κουνιάδα της μητέρας μου από τον πρώτο της γάμο, ο πρώτος της σύζυγος πέθανε. Ήταν ουσιαστικά ο θείος μας».

«Έχω κοιτάξει τους φακέλους της υπόθεσης, έλεγε συνέχεια ότι ήθελε να διώξει τους γονείς μου από τη γειτονιά. Τις Απόκριες, απ’ ό,τι διάβασα στους φακέλους της υπόθεσης, είπε στον πατέρα μου ότι είχαν λίγες μέρες ζωής, ότι «οι μέρες τους ήταν μετρημένες» εξήγησε.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βίλα Τσακίρη for sale: Πωλείται για €18 εκατ. το «γαλλικό παλάτι» στο Ψυχικό

https://ift.tt/J5HOmNX


Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια βγαίνει προς πώληση η βίλα Τσακίρη στο Παλαιό Ψυχικό, περιοχή που ανταγωνίζεται στα ίσα την Αθηναϊκή Ριβιέρα στις τιμές, αν και απευθύνεται σε όσους επιζητούν status και όχι ένα ακίνητο δίπλα στη θάλασσα ή με απρόσκοπτη θέα σε αυτήν.Αυτή η αριστοκρατική γειτονιά της πρωτεύουσας είναι στην πρώτη θέση της λίστας των μεσιτικών γραφείων με τα πιο ακριβά ακίνητα και διαμερίσματα, αφού τα ελάχιστα νεόδμητα κτίρια πωλούνται από 10.000 έως 12.000 ευρώ το τ.μ., αναλόγως του ορόφου στον οποίο βρίσκονται, ενώ τα παλιά που χρήζουν ανακαίνισης ξεκινούν από 4.000 ευρώ το τ.μ και άνω.

Η εμβληματική βίλα του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τσακίρη στο Ψυχικό, με τις τοιχογραφίες, τους σκαλιστούς τοίχους και τα σπάνια μάρμαρα, βγαίνει ξανά στην αγορά προς πώληση στην αστρονομική τιμή των 18 εκατ. ευρώ.

Τιμή όμως που, σύμφωνα με τη μεσιτική αγορά, συμβαδίζει με τα δεδομένα της περιοχής, αφού μόνο το σπάνιο οικόπεδο των τριών στρεμμάτων που φιλοξενεί το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ψυχικού έχει αξία πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Η βίλα της οικογένειας Τσακίρη ήταν το ακίνητο που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην 4η έκθεση Real Estate Expo. Εικόνες του που προβάλλονταν από την οθόνη του μεσιτικού γραφείου Epsilon Team τράβηξαν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που ρωτούσαν αν η συγκεκριμένη κατοικία είναι… στη Γαλλία λόγω της αρχιτεκτονικής της που θυμίζει γαλλικό παλάτι.


Το ακίνητο των 1.030 τ.μ., σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε επενδυτική εταιρεία Κύπριου επιχειρηματία, αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια, ανακαινίστηκε και ξαναβγήκε στην αγορά. Η πώληση πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία Ελληνοαμερικανίδας μεσίτριας των Sotheby’s Aμερικής και των Christie’s Ελλάδας, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την οικογένεια Πλουμή. Στη συγκεκριμένη βίλα είχαν διοργανωθεί κοσμικές βραδιές κατά το παρελθόν, τις οποίες ακόμη θυμούνται οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια έμενε εκεί η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Τσακίρη, Πάολα Βαγιωνή, στην κατοχή της οποίας είχε περιέλθει το οίκημα. Η συγκεκριμένη βίλα ήταν γνώριμη και για έναν ακόμη λόγο, καθώς είχε φωτογραφηθεί σε editorial μόδας και είχε πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγα διαφημιστικά.

Το μεγάλο προσόν του ακινήτου μέσα στο οικόπεδο των τριών στρεμμάτων είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο του Παλαιού Ψυχικού, που ήταν πάντα μια αριστοκρατική περιοχή με μεγάλα οικόπεδα και πολύ πράσινο, μια συνοικία που προσέδιδε status στους ιδιοκτήτες. Γι’ αυτό και κάποιοι προτιμούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν εκεί παρά στην παραλιακή ζώνη και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη, που είναι οι αγαπημένες των ξένων και δη των Αράβων.


Μπουαζερί

Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο για τη βίλα Τσακίρη είναι ότι έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 700 τ.μ., κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο οικόπεδο μπορεί να χτιστεί μια καινούρια κατοικία. Η ήδη υπάρχουσα απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό λόγω του ύφους της αφού έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα γαλλικού αρχοντικού. Εξωτερικά μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα λιτό, η βαριά δρύινη πόρτα της εισόδου όμως οδηγεί σε χώρους με τοιχογραφίες, σπάνια μάρμαρα και σκαλιστούς τοίχους, τους οποίους έχουν επιμεληθεί τεχνίτες από το εξωτερικό.

Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και ένα δώμα. Ο χώρος του ισογείου περιλαμβάνει επιβλητικούς χώρους υποδοχής, την τραπεζαρία και μαρμάρινα σκαλιστά τζάκια. Οι εσωτερικές πόρτες είναι διπλές ξύλινες και ζωγραφισμένες αριστοτεχνικά. Μεγάλες μπαλκονόπορτες γαλλικού τύπου βγάζουν σε μαρμάρινη βεράντα και στον περιποιημένο κήπο με την πισίνα. Επιπλέον, στο ισόγειο βρίσκεται ένα εντυπωσιακό γραφείο με μπουαζερί floor to ceiling, μία πολύ ευρύχωρη και λειτουργική κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με breakfast area και pantry, βεστιάριο και ένα wc επισκεπτών. Στον 1ο όροφο βρίσκονται τέσσερα υπνοδωμάτια και ένα καθημερινό καθιστικό με πρόσβαση στη βεράντα. Το grand master έχει τζάκι, walk in closet και en suite μπάνιο και πρόσβαση σε μεγάλη βεράντα που βλέπει στον κήπο και στην πισίνα, ένα μικρότερο επίσης με en suite μπάνιο και δύο παιδικά υπνοδωμάτια που μοιράζονται μία walk in closet. Ενα επιπλέον μπάνιο εξυπηρετεί τα δύο παιδικά υπνοδωμάτια.

Στο τελευταίο επίπεδο βρίσκεται ένα άνετο δωμάτιο προσωπικού με το μπάνιο του και πρόσβαση στην ταράτσα. Το υπόγειο έχει φυσικό φως από τη μία πλευρά από court anglaise και αποτελείται από το μηχανοστάσιο της πισίνας και του ασανσέρ, ένα WC επισκεπτών και αποθήκες. Περιλαμβάνει ακόμη ένα ανεξάρτητο pool house με κουζίνα, μπάνιο και καθιστικό και εξυπηρετεί την πισίνα και τον κήπο στον οποίο βρίσκεται και πηγάδι. Η θέρμανση είναι ατομική με fan coils, διαθέτει ηλιακά πάνελ και τα δάπεδα είναι από εξαιρετικής ποιότητας ξύλο και μάρμαρο. Διαθέτει επίσης ασανσέρ προσωπικού, πόρτα ασφαλείας και συναγερμό. Ο χώρος στάθμευσης είναι ανοιχτός για τουλάχιστον τρία μεγάλα αυτοκίνητα, αλλά έχει γίνει μελέτη για την κατασκευή υπόγειου parking.

Σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικών γραφείων, στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές περιοχές είναι το Παλαιό Ψυχικό, με μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που ξεκινά από τα 4.000 ευρώ (παλιά διαμερίσματα που χρήζουν ανακαίνισης) και μέση επιφάνεια των πωλούμενων ακινήτων τα 180 τ.μ.

Σήμερα, στο Παλαιό Ψυχικό, πωλούνται λιγότερες από δέκα μονοκατοικίες κατασκευής από το 1980 έως και το 2010, σε οικόπεδα όχι μεγαλύτερα των 700 τ.μ., σε τιμές από 2,5 εκατ. ευρώ, εάν χρειάζονται ριζική ανακαίνιση, έως 4 εκατ. ευρώ οι πιο σύγχρονες ή καλοσυντηρημένες. Επιπλέον, τα ελάχιστα διαμερίσματα σε νεόδμητα κτίρια κοστίζουν 10.000-12.000 ευρώ το τ.μ., ενώ σήμερα δεν υπάρχει μονοκατοικία ή και σκέτο οικόπεδο σε αυτό το μέγεθος όπως της ιδιοκτησίας Τσακίρη που να προσφέρεται προς πώληση.

Μόλις τέσσερα ακίνητα διαθέτουν οικόπεδα μεγαλύτερα των δύο στρεμμάτων στο συγκεκριμένο προάστιο κι αυτά όμως δεν προσφέρονται για πώληση. Σύμφωνα με μεσίτες, στην ίδια περιοχή, πέρα από τη βίλα της οικογένειας Τσακίρη, υπάρχει μία ακόμη μεγάλη ιδιοκτησία που πωλείται αντί 5 εκατ. ευρώ, σε οικόπεδο όμως περίπου 700 τ.μ., όπως και ένα ακόμα οικόπεδο 1.850 τ.μ. στην οδό Κρυστάλλη, με κατοικία κατασκευής Καψαμπέλη του 1960, η οποία πωλείται προς 8 εκατ. ευρώ.


Οι Ελληνες αγοράζουν

Πρόσφατα άλλαξε χέρια ένα ακόμη μεγάλο ακίνητο στην περιοχή, η βίλα Βωβού που αγοράστηκε σε πλειστηριασμό από τον κ. Γιάννη Παπαλέκα. Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση εκτίμησης για τον πλειστηριασμό αυτού του προνομιακού ακινήτου επί της Πλατείας 25ης Μαρτίου και της Λεωφόρου Διαμαντίδου στον αριθμό 1, η τιμή εκκίνησης ήταν 2,56 εκατ. ευρώ. Πριν από έναν περίπου χρόνο άλλαξε χέρια ένα ακόμη σημαντικό οικόπεδο 930 μέτρων κοντά στη Σχολή Μωραΐτη, αντί 3 εκατ. ευρώ, το οποίο αγόρασε γνωστός επιχειρηματίας για να φτιάξει μονοκατοικία. Για μία άλλη βίλα, στα ψηλά της Φιλοθέης με πανοραμική θέα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πουλήθηκε το 2023 στα 6 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ενοικίων στη συγκεκριμένη περιοχή, αυτές είναι εξωπραγματικές και κυμαίνονται μεταξύ 15 και 25 ευρώ το τ.μ., αναλόγως της κατάστασης του ακινήτου. Για ένα καλά ανακαινισμένο διαμέρισμα σε φροντισμένη πολυκατοικία, πάνω από 200 τ.μ., η τιμή μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 25 ευρώ το τ.μ. Ενδεικτικά, το ενοίκιο για μια μονοκατοικία 600 τ.μ. με κήπο και πισίνα μπορεί να φτάσει έως και 20.000 ευρώ.

Τα ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό, διαμερίσματα και μονοκατοικίες, αγοράζονται κατά κύριο λόγο από εύπορους Ελληνες, σε αντίθεση με τα ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που είναι επιλογή σχεδόν όλων των ξένων επενδυτών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής σε σχέση με την όμορη κηπούπολη της Φιλοθέης είναι το κλίμα της. Αν και οι δύο περιοχές μοιάζουν πολύ πολεοδομικά αλλά και από πλευράς πρασίνου, η Φιλοθέη λόγω του ποταμού που τη διασχίζει έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πάτρα: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προσπάθησε να αποσπάσει 175.000 ευρώ

https://ift.tt/BHoqW2g


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, στην Πάτρα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που αποπειράθηκε να αποσπάσει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη.Ειδικότερα, τη Δευτέρα το απόγευμα, άγνωστοι δράστες (άνδρας – γυναίκα) επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και προσποιούμενοι το γιατρό και την κόρη της, με το πρόσχημα ότι έχει εμπλακεί η τελευταία σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτήθηκαν 175.000 ευρώ, προκειμένου να σωθεί η ζωή της κόρης της γυναίκας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, άγνωστοι δράστες (άνδρας – γυναίκα) επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και προσποιούμενοι το γιατρό και την κόρη της, με το πρόσχημα ότι έχει εμπλακεί η τελευταία σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, ο άγνωστος δράστης απαίτησε (175.000) ευρώ, προκειμένου να σωθεί η ζωή της κόρης της.

Η ηλικιωμένη δεν πείστηκε από τα λεγόμενα των απατεώνων και επικοινώνησε άμεσα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι μετέβησαν στην οικία της και συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον κατηγορούμενο τη στιγμή, που είχε παραλάβει μια σακούλα από την παθούσα.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερα εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με άγνωστους συνεργούς του από τον Μάιο του 2024, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων και την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος, με άμεσο κίνδυνο ζωής, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου να παρασχεθεί στα συγγενικά τους πρόσωπα η κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συμβουλές:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και για την πρόληψη διάπραξης ομοίων αδικημάτων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στο μέλλον συμβουλεύει τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους τα εξής:

– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος).
– Να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται πάντα με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
– Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, είτε για εσάς τους ίδιους, είτε για τα μέλη της οικογένειάς σας, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.
– Να επιβεβαιώνετε τον αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης του καλούντα, σε περιπτώσεις τηλεφωνικών κλήσεων με απόκρυψη αριθμού.
– Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
– Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται ποτέ η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
– Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
– Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
– Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο με …συνθετικό χλοοτάπητα – Δείτε φωτογραφίες

https://ift.tt/rbwGOFC


Υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου ανέλαβε να ελέγξει γειτονιές της περιοχής για τυχόν ακαθάριστα οικόπεδα και τελικά επέβαλε πρόστιμο 1.028,11 ευρώ σε κήπο με… συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και σε κήπο που είχαν φυτρώσει μερικά μαρούλια, όπως καταγγέλλει ιδιοκτήτρια.Στην παραπάνω καταγγελία προέβη η Ιωάννα Ταουζή, ιδιοκτήτρια ακινήτου στην οδό Γαρητού και Σίφνου στο Χαλάνδρι, όπου σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες επιβλήθηκε σωρεία προστίμων για «ακαθάριστα» οικόπεδα.
Ο κήπος με συνθετικό χλοοτάπητα στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο. Τα δέντρα ανήκουν στο γειτονικό οικόπεδο
Από το φωτογραφικό υλικό που απέστειλε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου επιβεβαιώνεται το περιεχόμενο της ένστασης κατά του προστίμου που η ίδια κατέθεσε στον Δήμο Χαλανδρίου. Προκύπτει πως ο μικρός κήπος, περίπου 40 τμ, εντός της ιδιοκτησίας της, οριοθετείται από μάντρα, έχει τοποθετημένη πλάκα Καρύστου, τσιμέντο και συνθετικό χλοοτάπητα ενώ η βλάστηση που διακρίνεται στις φωτογραφίες (δέντρα) ανήκουν σε γειτονικό οικόπεδο άλλου ιδιοκτήτη.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στις 16.5.2024, όμως ο φάκελος που παρέλαβε η ιδιοκτήτρια αναφέρει ότι ο κάτοχος ειδοποιήθηκε στις 4.6.2024. Η ίδια ενημερώθηκε για το πρόστιμο σήμερα (13.6.2024) καθώς έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η ίδια, με αίτησή της προς τον δήμο Χαλανδρίου ζήτησε τη διαγραφή του προστίμου, αλλά και να της χορηγηθεί το φύλλο ελέγχου σχετικά με την αυτοψία και όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την επιβολή του προστίμου και από τα οποία προκύπτει ότι η ίδια δεν προέβη σε καθαρισμό της ιδιοκτησίας της.

Σύμφωνα με την κα Ταουζή πρόστιμο για «ακαθάριστο» οικόπεδο επεβλήθη και σε συγγενικά της πρόσωπα που διαμένουν στην ίδια περιοχή, στην οδό Σίφνου, σε αυλή με τσιμέντο που υπάρχει ένα μικρό μποστάνι με μαρούλια, σημειώνει η καταγγέλλουσα. δήμαρχο Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσο, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια μπορεί να υποβάλλει την ένστασή της, η οποία και θα εξεταστεί. «Μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος στο ΚΑΕΚ, συμβαίνουν αυτά», υπογράμμισε.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του κήπου με συνθετικό χλοοτάπητα Η αίτηση διαγραφής του προστίμου της ιδιοκτήτριας στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων

Υπενθυμίζεται πως έχει δοθεί παράταση έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου οι πολίτες να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr, έπειτα από υπουργική απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι δηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που έχει συσταθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και την τήρηση των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας.

Για τον λόγο αυτό και όπως είχε προβλεφθεί, είναι ανοιχτή η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων με τον τίτλο Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr). Στην πλατφόρμα αυτοί οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα. Παράλληλα οι δήμοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να καταχωρούν τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει καθώς και τα οικόπεδα που πρόκειται να ελεγχθούν απ’ αυτούς.

Η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Πότε κάποιος κινδυνεύει με πρόστιμο

Η μη υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ, ο τρόπος επιβολής του οποίου, η διαδικασία είσπραξής του κάθε άλλο σχετικό με αυτό θέμα θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.

Η υποβολή ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης στο Μητρώο ως προς την τήρηση της υποχρέωσης του καθαρισμού και της συντήρησης αυτού επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και βαριά χρηματικά πρόστιμα.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις και πρόστιμα για εμπρησμούς

https://ift.tt/9oHhwuf


Ημεδαπός συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό σε αγροτική έκταση στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς, κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Στη σύλληψη προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, συνελήφθη ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε από την καύση ξύλων σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Κουκούλα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.320€.

Παράλληλα, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.881 ευρώ επιβλήθηκε σε ημεδαπό για πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη χρήση καπνιστηρίου μελισσιών σε δασική έκταση στον δήμο Νέας Ζίχνης Σερρών. Διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ακόμη, 1.718,75€ και 1.875€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε οικόπεδα στο Λιποχώρι Πέλλας και στην Τ.Κ. Κοίτας του δήμου ανατολικής Μάνης Λακωνίας αντίστοιχα, 1.125€, για πυρκαγιά από ψησταριά σε υπαίθριο χώρο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και 1.640,62€, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση ειδών πυροτεχνίας στην περιοχή Μασταμπάς του δήμου Ρεθύμνου Κρήτης.
from: anatakti
via IFTTT