Daily Archives: 12 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

Ricchi e Poveri – Cosa sei


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Woman In Love


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Jeep Wagoneer S

https://ift.tt/3ugY4fx

 Η αμερικάνικη εταιρεία με την τεράστια παράδοση προχωρά και αυτή στην ηλεκτρική της εποχή με ένα ιστορικό όνομα σε νέα εκδοχή.  Jeep παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό Wagoneer S, το οποίο διαθέτει 600 ίππους και αυτονομία πάνω από 480 χιλιόμετρα, με στόχο να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y.Αυτό το μοντέλο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, και είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Jeep μετά το Avenger.
Θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Wagoneer που θα είναι διαθέσιμο σε πολλές αγορές του κόσμου, συνδυάζοντας την αριστοκρατική σχεδίαση με τις εντυπωσιακές επιδόσεις.
Το Wagoneer S διαθέτει ένα σύστημα κίνησης με δύο κινητήρες που αποδίδει 600 ίππους και 700 Nm ροπής, καθιστώντας το το πιο ισχυρό Jeep μέχρι σήμερα.

Μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ελαφρώς ταχύτερα από το Tesla Model Y Performance.

Αυτό το SUV είναι κατασκευασμένο στη νέα πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, διαθέτει μπαταρία 100 kWh και αυτονομία που πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα.

Η φόρτιση από το 5% στο 80% διαρκεί 28 λεπτά χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική 400V.

Οι δύο νέοι ηλεκτροκινητήρες της Stellantis, είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα για να παρέχουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το Wagoneer S περιλαμβάνει το σύστημα SelecTerrain της Jeep με πέντε λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Snow και Sand.

Ο μπροστινός κινητήρας μπορεί να αποσυνδεθεί για εξοικονόμηση ενέργειας σε ταχύτητες ταξιδιού.

Οι δομικές βελτιώσεις στο πλαίσιο προσφέρουν 35% βελτιωμένη ακαμψία στρέψης του αμαξώματος και μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς.

Το Wagoneer S διαθέτει βελτιωμένη σχεδίαση με επανασχεδιασμένη μάσκα με τις παραδοσιακές επτά κάθετες σχισμές της Jeep και βελτιωμένη αεροδυναμική, επιτυγχάνοντας συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29, τον χαμηλότερο για κάθε Jeep.

Στο εσωτερικό, διαθέτει μια πολυτελή καμπίνα με πολλές οθόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης 12,3 ιντσών για τον οδηγό, μιας κεντρικής οθόνης αφής 12,3 ιντσών και μιας οθόνης 10,25 ιντσών για τον συνοδηγό.

Το εσωτερικό παρέχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, ένα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ 866 λίτρων, ένα ηχοσύστημα McIntosh με 19 ηχεία, μπόλικο δέρμα υψηλής ποιότητας και επενδύσεις σε μαύρο αλουμίνιο με κεραμική επίστρωση, ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Το πολυτελές Wagoneer S θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά στις ΗΠΑ και αργότερα θα φθάσει και στις άλλες αγορές του κόσμου, σε κάποιες από τις οποίες είναι πολύ πιθανό να εφοδιαστεί και με έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

BMW ALPINA

https://ift.tt/GDLkNf8

 Alpina έχουν τρελά γκάζια   Η κλασική συνταγή της Alpina εφαρμόζεται για άλλη μια φορά αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας τις επιδόσεις στις BMW. Alpina παρουσίασε τις νέες hardcore εκδόσεις των B3, B3 Touring και B4 Gran Coupé πριν από την πλήρη εξαγορά της από την BMW το επόμενο έτος.

Αυτά τα μοντέλα, που προορίζονται για κυκλοφορία στη Γερμανία τον Νοέμβριο και στην υπόλοιπη Ευρώπη στις αρχές του 2025, διαθέτουν αυξημένες επιδόσεις, βελτιώσεις στο σασί και διακριτικές αλλαγές στον σχεδιασμό.
Οι νέες εκδόσεις GT χρησιμοποιούν τον ίδιο twin-turbo 3.0 λίτρων straight-six κινητήρα βενζίνης όπως τα υπάρχοντα B3 και B4, αλλά με αύξηση ισχύος κατά 34 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 529 ίππους.
Ανεβασμένη είναι η ροπή στα 730 Nm, ελαφρά υψηλότερη από τις Μ3/Μ4 που είναι στα 650 Nm.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ZF οκτώ σχέσεων.

Κάθε αυτοκίνητο έχει μειώσει τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα κατά 0.2 δευτερόλεπτα, με το ταχύτερο, το B3 GT σεντάν, να φτάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3.4 δευτερόλεπτα και να έχει μέγιστη ταχύτητα 307 χλμ/ώρα.

Οι αλλαγές στο σασί περιλαμβάνουν σκληρότερες βάσεις αμορτισέρ, βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης και πιο χοντρή πίσω αντιστρεπτική ράβδο. Τα ελατήρια έχουν επίσης επαναρυθμιστεί για καλύτερη άνεση.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές ακολουθούν τη γραμμή του μεγαλύτερου B5 GT. Τα B3 και B4 GT διαθέτουν αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, ανασχεδιασμένο πίσω διαχύτη και μαύρες εξατμίσεις.

Διαθέτουν επίσης μπρονζέ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και ειδικά εμβλήματα. Στο εσωτερικό, οι GT εκδόσεις έχουν μπρονζέ ραφές και νέα paddles στο τιμόνι, καθώς και μια ταμπελίτσα στην κεντρική κονσόλα που απεικονίζει τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου.

Οι τιμές στη Γερμανία είναι 101.700 ευρώ για το B3 GT σεντάν, 102.900 ευρώ για το B3 GT Touring και 105.100 ευρώ για το B4 GT Gran Coupé.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Γιατί οι γάτες κουλουριάζονται όταν κοιμούνται

https://ift.tt/Bvu0TYp

Πόσο ωραία εικόνα είναι να βλέπεις το γατάκι σου να κοιμάται κουλουριασμένο πάνω στην πολυθρόνα, ήσυχο και γαλήνιο; Όσοι και όσες από εσάς έχετε υιοθετήσει μια μικρή κυρία, πιθανότατα να θεωρείτε αυτή τη στιγμή της ημέρας μαζί της, μία από τις καλύτερες. Όταν οι γάτες κοιμούνται φαντάζουν όλα τόσο ειδυλλιακά και όμορφα. Φαίνονται να απολαμβάνουν τον ύπνο τους τόσο πολύ, που βαθιά μέσα μας ίσως τις ζηλεύουμε λίγο που δεν έχουν έγνοιες και σκοτούρες.

Αν και παίρνουν διάφορες στάσεις όταν κοιμούνται, μία από τις πιο χαρακτηριστικές τους είναι αυτή που γίνονται μια μικρή, χνουδωτή μπαλίτσα σε μια γωνιά. Και επειδή κι εμείς είμαστε περίεργοι σαν άνθρωποι και θέλουμε να μαθαίνουμε τα πάντα για τα πάντα, αναρωτηθήκαμε γιατί οι γατούλες κουλουριάζονται όταν κοιμούνται.

Βρήκαμε τους λόγους και σας τους παραθέτουμε αμέσως!

1. Βρίσκουν αυτή την στάση βολική

Η πιο συνηθισμένη εξήγηση γιατί οι γάτες κουλουριάζονται σαν μπαλίτσα όταν κοιμούνται είναι γιατί απλά βρίσκουν αυτή την στάση άνετη και βολική. Όπως κι εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα ζωάκια έχουν τις δικές τους προτιμήσεις ακόμα και στον ύπνο. Στις περισσότερες γάτες αρέσει να κοιμούνται έτσι και συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – υπάρχουν και λόγος που δεν είναι ευχάριστος και θα τον δούμε παρακάτω.

2. Προσπαθούν να διατηρηθούν ζεστές

Πάρτε παράδειγμα από εμάς. Όταν κρυώνουμε και προσπαθούμε να ζεσταθούμε, κουλουριαζόμαστε για να μπορέσουμε να “πιάσουμε” την επιθυμητή θερμοκρασία. Έτσι, λοιπόν, και οι γάτες με το να γίνονται μια μικρή μπαλίτσα, προσπαθούν να ζεσταθούν και στη συνέχεια να διατηρήσουν τη θερμοκρασία τους. Πιθανότατα να επιλέξουν να κοιμηθούν σε κάποια γωνία για να είναι σίγουρες ότι δεν θα κρυώσουν. Πρόκειται για μια συνήθεια που την έχουν αναπτύξει εδώ και χιλιάδες χρόνια και συνεχίζουν να πορεύονται με αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν ζούσαν πάντα σε σπίτια και ότι ακόμα και σήμερα, δυστυχώς, υπάρχουν αδέσποτες γατούλες.

3. Είναι ο φυσικός αμυντικός τους μηχανισμός

Το να κουλουριάζονται όταν κοιμούνται οι γάτες είναι και κάτι σαν φυσικός αμυντικός μηχανισμός. Με το να μην έχουν σε κοινή θέα τα ζωτικά τους όργανα, ουσιαστικά προστατεύουν την ίδια τους τη ζωή. Προσπαθούν με κάποιον τρόπο να φαίνονται ότι είναι ακίνδυνες απέναντι σε έναν πιθανό θηρευτή που περνάει δίπλα τους, ή να μοιάζουν μικρότερες και να μην μπορεί να τις δει ένα αρπακτικό. Όταν, λοιπόν, κουλουριάζονται για να κοιμηθούν το κάνουν για να προστατευτούν από απειλή και γιατί φοβούνται.

Γάτες και όνειρα -Τι βλέπουν όταν κοιμούνται τα αγαπημένα σας τετράποδα

Αν υποθέτετε ότι η γάτα σας βλέπει έναν εφιάλτη όταν τινάζεται και κουνιέται στον ύπνο της, μην την ξυπνήσετε απότομα.

4. Αισθάνονται άγχος και ανησυχία

Όπως είπαμε, δεν είναι όλοι οι λόγοι ευχάριστοι. Κάποιες γατούλες επιλέγουν να κοιμούνται σε αυτή τη στάση επειδή νιώθουν άγχος και φόβο. Αν είστε κηδεμόνας γάτας, υπάρχουν μερικά σημάδια που καλό είναι να γνωρίζετε, ώστε να καταλάβετε αν ο λόγος που κοιμάται έτσι η γάτα σας είναι το άγχος και ο φόβος.

Κάποια από αυτά είναι:

● Κοιμάται πιο πολύ από το συνηθισμένο
● Έχει μειωμένη όρεξη
● Ξαφνικά σταμάτησε να χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη της
● Περιποιείται υπερβολικά ή σταμάτησε να περιποιείται τον εαυτό της
● Νιαουρίζει έντονα
● Γίνεται επιθετική
● Εμφανίζει διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα

Αν πιστεύετε ότι η γατούλα βιώνει αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος ή φόβο, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον/την κτηνίατρό σας για να μπορέσετε να τη βοηθήσετε.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ταϊλάνδη: Ελεφαντίνα γέννησε δίδυμα κι επιτέθηκε στο ένα εξαιτίας του σοκ από το σπάνιο συμβάν

https://ift.tt/HnmoPEI

Ταϊλάνδη: Ελεφαντίνα γέννησε δίδυμα κι επιτέθηκε στο ένα εξαιτίας του σοκ από το σπάνιο συμβάν

Η Τζαμτζούρι έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν





 
Ασιατική ελεφαντίνα έφερε στον κόσμο δίδυμα στην Ταϊλάνδη, κάτι σπάνιο για το απειλούμενο αυτό είδος θηλαστικών, ύστερα από μια περιπετειώδη γέννα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας φροντιστής.Όταν 18 λεπτά μετά τη γέννηση ενός αρσενικού βάρους 80 κιλών ήρθε στον κόσμο ένα θηλυκό ελεφαντάκι 60 κιλών, την Παρασκευή το βράδυ, η μητέρα, η Τζαμτζούρι, έπαθε νευρικό κλονισμό.

Μέλος της ομάδας του κέντρου στο οποίο ζει η ελεφαντίνα επενέβη τότε για να την εμποδίσει να επιτεθεί στο δεύτερο ελεφαντάκι που ήρθε στον κόσμο, αλλά δέχθηκε ως αντίδραση χτύπημα στον αστράγαλο.

«Η μητέρα επιτέθηκε στο νεογέννητο επειδή ποτέ δεν είχε κάνει δίδυμα στο παρελθόν. Είναι πολύ σπάνιο», δήλωσε η Μισέλ Ρίντι της ένωσης Elephantstay, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση αυτή στην Αγιουτάγια, κοντά στην Μπανγκόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη.
Η μητέρα έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια της, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν. Επίσης τους δίδεται συμπλήρωμα γάλακτος με σύριγγα.

Οι ελεφαντίνες δεν έχουν συνήθως αρκετό γάλα για να ταΐσουν δίδυμα και αυτά θα δυσκολεύονταν να επιβιώσουν αν ζούσαν στη φύση, σύμφωνα με την Μισέλ Ρίντι.

Οι ελέφαντες έχουν την μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, 18 με 22 μήνες, και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ερευνητική οργάνωση Save the Elephants, δίδυμα γεννιούνται μόνον περίπου στο 1% των κυήσεων και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό είναι ακόμη πιο σπάνια.

Πολλοί από τους 80 ασιατικούς ελέφαντες που βρίσκονται στο κέντρο Elephantstay χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από επαίτες για να ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους, πρακτική που απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη το 2010.

Σήμερα χρησιμεύουν κυρίως για να μεταφέρουν τους τουρίστες μεταξύ των ναών και των αρχαίων ερειπίων στην Αγιουτάγια, αρχαία πρωτεύουσα του Σιάμ.

Οργανώσεις προστασίας της φύσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις βόλτες πάνω σε ελέφαντα, εκτιμώντας ότι προκαλούν μεγάλο άγχος στα ζώα και ότι μπορεί να συνεπάγονται κακοποιητική μεταχείριση για την εκπαίδευσή τους.

Το κέντρο δηλώνει ότι οι βόλτες αυτές επιτρέπουν στους ελέφαντες να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν άσκηση, σε ένα πλαίσιο λαθροθηρίας και αποψίλωσης των δασών που απειλεί τον πληθυσμό τους στην περιοχή.

Σήμερα εξακολουθούν να ζουν 8.000 ως 11.000 ασιατικοί ελέφαντες –λίγο μικρότερο είδος από τους αφρικανικούς ελέφαντες– στη φύση, σύμφωνα με το WWF.

Στα δίδυμα θα δοθούν ονόματα επτά ημέρες μετά τη γέννησή τους, σύμφωνα με την παράδοση στην Ταϊλάνδη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ευρωεκλογές 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι ευρωβουλευτές

https://ift.tt/QRC9mUK

 

Επιδόματα που καλύπτουν τα έξοδα που πραγματοποιούν κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων, δικαιούνται εκτός από τον μισθό τους, οι ευρωβουλευτές και τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων. Οι ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου λαμβάνουν επίδομα που ανέρχεται σε 12.800 ευρώ μηνιαίως, μεταξύ του σταθερού μηνιαίου μισθού και της αποζημίωσης για τα γενικά έξοδα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ποσό αυτό στην πράξη είναι υψηλότερο, διότι προστίθεται σε αυτό η ημερήσια αποζημίωση που λαμβάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όταν είναι παρόντες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η πάγια μηνιαία αποζημίωση για τους ευρωβουλευτές είναι 10.075,18 ευρώ μικτά και 7.853,18 καθαρά, μετά την αφαίρεση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών της ΕΕ. Ωστόσο, το τελικό καθαρό ποσό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εθνικότητα, καθώς τα κράτη – μέλη ενδέχεται να επιβάλλουν πρόσθετες χρεώσεις.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Καταστατικό των Ευρωβουλευτών, οι μισθοί ορίζονται στο 38,5% του βασικού μισθού ενός δικαστή του Δικαστηρίου της ΕΕ. Συνεπώς, λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 4.950 ευρώ, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, είναι ένα κατ’ αποκοπή ποσό για την κάλυψη των εξόδων ενοικίασης γραφείων στις χώρες που έχουν εκλεγεί, καθώς και εξοπλισμού και προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, είδη γραφείου, κινητά τηλέφωνα και συμβόλαια τηλεφώνου και διαδικτύου.

Ωστόσο, στην περίπτωση που οι ευρωβουλευτές παρακολουθήσουν λιγότερες από τις μισές συνόδους ολομέλειας σε ένα κοινοβουλευτικό έτος (Σεπτέμβριος – Αύγουστος) χωρίς αιτιολόγηση, λαμβάνουν το ήμισυ του παραπάνω ποσού. Αυτό σημαίνει ότι μηνιαίως και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εθνικοί φόροι, που θα μπορούσαν να πληρώσουν στη χώρα καταγωγής τους, οι ευρωβουλευτές κερδίζουν 12.800 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ημερήσια αποζημίωση, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν 350 ευρώ, ποσό που καλύπτει διαμονή, γεύματα και συναφή έξοδα, για κάθε μέρα που βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για επίσημες εργασίες. Για να λάβουν αυτό το ποσό θα πρέπει να υπογράψουν πρακτικό παρουσίας. Το επίδομα αυτό μειώνεται κατά το ήμισυ για τους ευρωβουλευτές που κατά τις ημέρες ψηφοφορίας στην ολομέλεια χάνουν πάνω από τις μισές ψηφοφορίες με ονομαστική κλήση.

Ακόμη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού, ώστε οι ευρωβουλευτές να μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες συνεδριάσεις, όπως οι συνεδριάσεις ολομέλειας, των κοινοβουλευτικών επιτροπών και εκείνες των πολιτικών ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι παίρνουν πίσω το πραγματικό κόστος των εισιτηρίων για αυτές τις συναντήσεις, οι οποίες διεξάγονται κυρίως στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Τα ανώτατα όρια καθορίζονται στα αεροπορικά εισιτήρια της κατηγορίας business, στο εισιτήριο τρένου πρώτης θέσης ή 0,58 ευρώ ανά χιλιόμετρο για ταξίδια με αυτοκίνητο, έως 1.000 χιλιόμετρα κατ’ ανώτατο όριο.

Ταξίδια εκτός χώρου εργασίας

Όταν οι ευρωβουλευτές ταξιδεύουν εκτός του χώρου εργασίας για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως για παράδειγμα σε αποστολές διερεύνησης επιτροπών, τα έξοδα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της επιτροπής ή της αντιπροσωπείας που τη διοργανώνει. Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια που οργανώνονται σε ατομική βάση για την εκτέλεση επίσημων λειτουργιών, όπως η συμμετοχή σε συνέδριο ή επίσκεψη εργασίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιστρέφει τα έξοδα, αν και με ετήσια ανώτατα όρια.

Για τα ταξίδια που γίνονται εντός του κράτους – μέλους που έχει επιλεγεί, το ποσό έχει μέγιστο ετήσιο όριο που εξαρτάται από τη χώρα, ενώ αν είναι στο εξωτερικό, το μέγιστο είναι σταθερά στις 4.886 ευρώ ετησίως. Όταν οι ευρωβουλευτές ολοκληρώνουν τη θητεία τους δικαιούνται μεταβατική αποζημίωση, που ισοδυναμεί με μισθό ενός μήνα για κάθε έτος, κατά το οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους, το πολύ για δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως όταν ένας πρώην ευρωβουλευτής αναλαμβάνει τη θέση του αλλού, ο νέος μισθός αντισταθμίζεται από τη μεταβατική αποζημίωση. Ωστόσο, αν δικαιούται ταυτόχρονα σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας, δεν μπορεί να λάβει και τα δύο, αλλά καλείται να επιλέξει αυτό που προτιμά.

Τέλος, οι πρώην αναπληρωτές δικαιούνται σύνταξη όταν συμπληρώσουν το 63ο έτος της ηλικίας τους, η οποία ανέρχεται στο 3,5% του επιδόματός τους για κάθε πλήρες έτος της θητείας τους, συν το 1/12 για κάθε επιπλέον πλήρη μήνα. Το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% συνολικά, ενώ το κόστος των συντάξεων βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Mercedes-AMG φτιάχνει τους κινητήρες της video

https://ift.tt/IFcx9uE

 

Mercedes-AMG φτιάχνει τους κινητήρες της video

Η Mercedes-AMG διακρίνεται και για την τεχνολογική πρωτοπορία παραγωγής κινητήρων, βασικό συστατικό των μοντέλων της. Καθένας από αυτούς είναι μια ιστορία.
Είναι μια προσωπική ιστορία, για την ακρίβεια. Είναι το δημιούργημα ενός ανθρώπου. Κάθε κινητήρας της Mercedes-AMG διακρίνεται για την απόδοσή του, η οποία για να επιτευχθεί προϋποθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ιστορία.

Κυρίως, όμως, χρειάζεται την ανθρωπίνως υπέρτατη επιμέλεια και προσοχή. Η φιλοσοφία κατασκευής των κινητήρων ξεκίνησε από τo 1967, όταν ιδρύθηκε η AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH (δηλαδή η εταιρεία κατασκευής και ανάπτυξης κινητήρων AMG).
Η φιλοσοφία των τριών ιδρυτών της να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εξέλιξη των κινητήρων της Mercedes-Benz και να τους κάνουν αξιόπιστους σε κάθε συνθήκη εφαρμόζεται ως τις ημέρες μας. Αυτή προσδιορίζεται με τη φράση «Ένας άνθρωπος, ένας κινητήρας».
Όπως ίσως είναι γνωστό, κάθε μηχανικός που εργάζεται για την κατασκευή τους στο εργοστάσιο της Mercedes-AMG που βρίσκεται στο Affalterbach, την ιστορική έδρα της εταιρείας, αναλαμβάνει μόνος του όλα τα στάδια συναρμολόγησής του μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής του.

Στο τέλος, έχει την τιμή αλλά και την ευθύνη να τοποθετεί στο επάνω μέρος του μοτέρ το οποίο μόλις κατασκεύασε μια μικρή πλακέτα με το ονοματεπώνυμό του και την υπογραφή του.

Φυσικά, έπειτα από τη γραμμή παραγωγής ο κάθε κινητήρας πηγαίνει για τον τελικό έλεγχο εύρυθμης λειτουργίας του και στη συνέχεια τοποθετείται στο μοντέλο της Mercedes-AMG για το οποίο προορίζεται.
Εννοείται ότι καθένας από τους ανθρώπους της εταιρείας οι οποίοι εργάζονται στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία και δεν υπάρχει περιθώριο σφάλματος. Κατ’ ουσίαν, είναι αυτοί που φροντίζουν να συντηρούν τη φήμη της εταιρείας και συμβάλλουν στο αυξάνει τις πωλήσεις της και τα κέρδη της.

Ο τρόπος που εργάζονται οι μηχανικοί της Mercedes-AMG συναρμολογώντας τα μοτέρ της φαίνεται στο σχετικό βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο YouTube ο χρήστης με την ονομασία GommeBlog.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Φλαμίνγκο που ήταν “άτυχο στην αγάπη” έκανε το πρώτο του αυγό στην ηλικία των 70

https://ift.tt/QZ7dmv3

Πρόσφατα, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η είδηση που αφορούσε τη Γερτρούδη, ένα 70-χρονο φλαμίνγκο το οποίο γέννησε, στην προχωρημένη αυτή ηλικία, το πρώτο της αυγό. Τα φλαμίνγκο ή φοινικόπτερα συναντιούνται σε όλο τον κόσμο, και μας μαγεύουν με το χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμά τους και τα περίτεχνα ομαδικά χορευτικά τους. Η λέξη “φλαμίνγκο” προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamengo” που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”. Η ελληνική λέξη “φοινικόπτερος”, από την άλλη, σημαίνει “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”. Πρόκειται για ιδιαίτερα πτηνά που ζουν σε σμήνη και περνούν πολύ χρόνο να στέκονται στο ένα πόδι.

Η Γερτρούδη ανήκει σε ένα σμήνος που αποτελείται από 62 άτομα, τα οποία ζουν στο Καταφύγιο Άγριας Φύσης Pensthorpe, στο Norfolk της Αγγλίας. Αντίθετα με τα υπόλοιπα φλαμίνγκο, η Γερτρούδη δεν είχε αρκετές… κατακτήσεις, καθώς μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να βρει σύντροφο. Η Γερτρούδη με το αυγό της

“Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, έχει υπάρξει αρκετά μαζεμένη, και βρισκόταν στο πίσω μέρος της ομάδας. Ξαφνικά, όμως, φέτος βρήκε μια πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση και φλέρταρε με όλα τα αρσενικά!” δήλωσε ο διευθυντής του καταφυγίου, Ben Marshall.

Αφού φλέρταρε εδώ κι εκεί και το ευχαριστήθηκε, η Γερτρούδη “τακτοποιήθηκε”, βρίσκοντας έναν μόνιμο σύντροφο, τον Gil, τον οποίο περνάει κατά 33 χρόνια. Απ’ ότι φαίνεται, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός όταν είσαι φλαμίνγκο. Εκτός αυτού, η Γερτρούδη σύντομα έκανε το πρώτο της αυγό, κάτι που αποτελεί διπλό κατόρθωμα: στη φύση, τα φλαμίνγκο τείνουν να ζουν για 30-40 χρόνια, και εξακολουθεί να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να γεννήσουν αυγά σε μια τόσο προχωρημένη ηλικία.

Η μέση ηλικία ενός φλαμίνγκο είναι περίπου τα 35 έτη, οπότε είναι θαυμάσιο που βρίσκεται ακόμα μαζί μας,” είπε ο Marshall. “Δεν αποτελεί απόδειξη για τη σκληρή δουλειά της ομάδας μόνο το γεγονός ότι η Γερτρούδη είναι υγιής και χαρούμενη, αλλά και το ότι κατάφερε να γνωρίσει την αγάπη στην ηλικία της”.

Παρά το γεγονός ότι το υπόλοιπο σμήνος πρόκειται σύντομα να καλωσορίσει μικρά φλαμίνγκο, το αυγό της Γερτρούδης δεν ήταν γονιμοποιημένο. Επομένως, η Γερτρούδη δεν θα γίνει μητέρα φέτος.
Το γεγονός ότι έκανε αυγό εξακολουθεί να θεωρείται “αξιοσημείωτο κατόρθωμα”, όπως ανακοίνωσε ο Marshall. “Το ότι είναι ικανή να εμφανίσει μητρικά ένστικτα στην ηλικία της είναι απλά υπέροχο. Είμαι σίγουρος ότι η Γερτρούδη θα συνεχίσει να είναι η κουλ θεία της ομάδας!” Η Wisdom και το μικρό της

Η Γερτρούδη δεν είναι το μοναδικό πτηνό στο οποίο ταιριάζει το ρητό “η γριά η κότα έχει το ζουμί”. Η Wisdom, το άλμπατρος του Laysan, η οποία θεωρείται πως είναι το πιο ηλικιωμένο άγριο πτηνό του κόσμου στα 73, έγινε μητέρα το 2021, στην ηλικία των 70. Δυστυχώς, δεν φάνηκε τόσο τυχερή καθώς ο σύντροφός της εξαφανίστηκε και τελικά θεωρήθηκε νεκρός. Ευτυχώς, η Wisdom δεν φάνηκε να το βάζει κάτω, καθώς εθεάθη πρόσφατα να φλερτάρει με νέους πιθανούς συντρόφους στον οικότοπό της, στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής των Νησιών Midway, στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Αντίθετα με τη Γερτρούδη, η Wisdom δεν αναμένεται να κάνει αυγά φέτος.

Με πληροφορίες από BBC News
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ταϊλάνδη: Μεγάλη φωτιά σε αγορά με ζώα – Εκτιμάται ότι απανθρακώθηκαν 1.000

https://ift.tt/baID9d4

Τουλάχιστον 1.000 ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στην διάσημη στην Ταϊλάνδη ανοιχτή αγορά Chatuchak τα ξημερώματα της Τρίτης με αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον 100 καταστήματα.Όπως αναφέρει το BBC ανάμεσα στα ζώα που απανθρακώθηκαν βρίσκονται πουλιά, σκυλιά, γάτες και φίδια τα οποία βρήκαν τον θάνατο ενώ ήταν σε κλουβιά.
Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα με τις αρχές της Ταϊλάνδης να ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ανάμεσα στα θύματα.

«Ξαφνικά η περιοχή γέμισε καπνούς, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος ο οποίος περιγράφει ότι ξύπνησε και τελικά γλίτωσε από τις κραυγές των ζώων.

Το κομμάτι της αγοράς, πάντως, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά θεωρείται αμφιλεγόμενο με συχνούς ελέγχους ύστερα από καταγγελίες για τον τρόπο διαβίωσης των ζώων.

Συνολικά στο τμήμα της αγοράς που καταστράφηκε βρίσκονται 118 καταστήματα σε μια έκταση 1.400 τ.μ. ενώ την αγορά αυτή επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα ως και 200.000 τουρίστες.

from: anatakti
via IFTTT