Daily Archives: 7 Ιουνίου, 2024

Εικόνα

Il Mondo | Arena di Verona 2024 ❤


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Mercedes πουλά περισσότερα αυτοκίνητα από την Toyota!

https://ift.tt/xgiHf6I

  Mercedes πουλά περισσότερα αυτοκίνητα από την Toyota!

Για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου η γερμανική μάρκα ξεπέρασε στην Ελλάδα σε πωλήσεις μεταχειρισμένων την Toyota. Πόσες μάρκες πούλησαν πάνω από 1.000 μονάδες; Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πηγαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα τη χρονιά που διανύουμε και όλα δείχνουν πως στο τέλος του έτους οι πωλήσεις θα είναι κατά μερικές… χιλιάδες περισσότερες. Το ίδιο καλά πηγαίνει και η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου.Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το πρώτο τετράμηνο του 2024, άλλαξαν χέρια 27.183 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Στην κορυφή των πωλήσεων παρέμεινε η Renault με 2.680 μονάδες. Η γαλλική φίρμα δείχνει να μην έχει αντίπαλο καθώς είναι η Νο1 σε προτιμήσεις οχημάτων από δεύτερο χέρι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πίσω της είναι η Hyundai η οποία το πρώτο τετράμηνο διέθεσε 2.328 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Πάει… σφαίρα η Mercedes
Εντυπωσιακές ήταν οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Mercedes. Η γερμανική μάρκα πούλησε 2.165 αυτοκίνητα, βρέθηκε στην τρίτη θέση και ξεπέρασε ακόμα και την Toyota η οποία ωστόσο συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα καινούργια μοντέλα.

Συνολικά 11 ήταν οι εταιρείες που ξεπέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου το όριο των 1.000 μονάδων. Συγκεκριμένα οι, Nissan, Ford, Opel, Peugeot ενώ την 11-άδα συμπλήρωσαν οι VW, Fiat και BMW.

Όπως ισχύει στα καινούργια έτσι και στα αυτοκίνητα από δεύτερο χέρι, οι premium μάρκες έδειξαν πως έχουν δυναμική στην Ελλάδα και βρίσκονται σχεδόν πάντα (τουλάχιστον 1 με 2) στο Top 10.
Δείτε παρακάτω οι εταιρείες που ξεπέρασαν τις πωλήσεις πάνω από 1.000 μονάδες.

Πωλήσεις Μεταχειρισμένων Ιαν-Απρ. 2024
Renault 2.680
Hyundai 2.328
Mercedes 2.165
Toyota 2143
Nissan 1.939
Ford 1.830
Opel 1.793
Peugeot 1.742
VW 1.237
Fiat 1.145
BMW 1.008
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μετέωρα: Δημοτικός υπάλληλος πήρε αναρρωτική και εμφανίστηκε για δουλειά 13 χρόνια μετά

https://ift.tt/R2GplSq

 Δεν πίστευε στα μάτια του ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, όταν θέλησε να μάθει πόσοι υπάλληλοι εργάζονται στο δήμο του και το τι κάνουν.Σύμφωνα με το trikalavoice, ο νέος δήμαρχος της περιοχής Λευτέρης Αβραμόπουλος ζήτησε τη λίστα των δημοτικών υπαλλήλων και αναφορά αποδοτικότητας από τους προϊσταμένους.

Όπως προέκυψε ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου έκαναν… αραιές εμφανίσεις, με έναν εξ αυτών να απουσιάζει από το 2011, λόγω αναρρωτικής άδειας.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή όλων των υπαλλήλων στις θέσεις τους, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις υπηρεσίες του δήμου.

«Δεν παίζουμε εδώ», δήλωσε σε τοπικά Μέσα ο δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, αιρετοί και υπάλληλοι, να δουλεύουμε καθημερινά για να φτιάξουμε έναν Δήμο όπως τον ονειρευόμαστε και όπως οφείλουμε. Καμία ανοχή και σε κανέναν».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

ΕΟΔΥ: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

https://ift.tt/PmkI8VO

 Καμπανάκι κρούει ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καταγράφουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια (Δανία, Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Μαυροβούνιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Σερβία). Η αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων κοκκύτη πιθανώς συνδέεται με τη μη έγκαιρη ανοσοποίηση ορισμένων ηλικιακών ομάδων καθώς και τη χαμηλότερη κυκλοφορία του παθογόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το ECDC, οι ηλικιακές ομάδες που προσβάλλονται περισσότερο είναι τα παιδιά, οι νεαροί έφηβοι, καθώς και τα βρέφη που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους
Στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους 2024 και μέχρι τις 30.05.2024 έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ 230 κρούσματα κοκκύτη, ενώ κατά το έτος 2023 είχαν δηλωθεί 9 κρούσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 133/230 (57,8%) αφορούν σε παιδιά και εφήβους <18 ετών ενώ 58/230 (25,2%) αφορούν σε βρέφη <12μηνών. Τέλος, 34/230 (14,8%) αφορούν βρέφη ηλικίας <2 μηνών, 2 από τα οποία κατέληξαν ενώ τουλάχιστον τρία χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο κοκκύτης είναι μια ενδημική νόσος με εξάρσεις της νόσου κάθε τρία έως πέντε χρόνια, ακόμη και σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τα βρέφη διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου και σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις χώρες της Ευρώπης, έχουν καταγραφεί σε βρέφη κάτω των τριών μηνών.

Η προστασία των βρεφών από σοβαρή νόσηση και θάνατο από κοκκύτη, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των προγραμμάτων εμβολιασμού. Ο έγκαιρος εμβολιασμός, από τον 2ο μήνα ζωής και η ολοκλήρωση του εμβολιασμού με όλες τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίων των παιδιών και των ενηλίκων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ) αποτελεί βασικό μέτρο πρόληψης του κοκκύτη.

Τονίζεται ότι το μόνο μέτρο πρόληψης για τα μικρά βρέφη < 3 μηνών που εμφανίζουν και τη μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνητότητα είναι ο εμβολιασμός των εγκύων γυναικών μεταξύ 27ης – 36ης εβδομάδας κύησης σύμφωνα με το ΕΠΕ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΕΕ) συνιστούν:

– Την εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας (ιδιαίτερα παιδιάτρων, νεογνολόγων, μαιευτήρων-γυναικολόγων, γενικών ιατρών, παθολόγων, πνευμονολόγων) για αυξημένη κλινική υποψία (ιδιαίτερα σε ενήλικες με επίμονο παροξυσμικό βήχα, ακόμα και χωρίς άλλα συμπτώματα) με σκοπό την έγκαιρη έναρξη της κατάλληλης θεραπείας με μακρολίδες. Σημειώνεται ότι καθυστερημένη χορήγηση αντιβιοτικών είναι αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση της νόσου.

– Τη χορήγηση αντιμικροβιακής αγωγής σε όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κοκκύτη ανεξάρτητα από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό.

– Τον εμβολιασμό όλων των βρεφών και παιδιών σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

– Τον άμεσο εμβολιασμό όλων των εγκύων γυναικών μεταξύ 27ης και 36ης εβδομάδας κύησης με το εμβόλιο TdaP, όπως άλλωστε συστήνεται και από τις συναφείς επιστημονικές εταιρίες: Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής

– Τον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων λεχωΐδων πριν την έξοδο τους από το μαιευτήριο

– Τον έγκαιρο εμβολιασμό όλων των μελών της οικογένειας που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα για τον κοκκύτη και έρχονται σε επαφή με νεογνά και βρέφη, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την επαφή.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα

https://ift.tt/wC2gW8p

 
Συντονισμένη επέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ έγινε στις 7 το πρωί σήμερα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου. Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’ προχώρησε στην σφράγιση του χώρου όπου εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές με ομπρελοκαθίσματα τόσο στην παραλία όσο και εντός της θάλασσας. Επιπλέον απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες, καθώς προχθές το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας.

Στην συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί. Αποφασίστηκε η εν λόγω επιχείρηση να διενεργηθεί τις πρωινές ώρες προκειμένου να μην δημιουργηθεί όχληση στους λουόμενους και στην συνολική τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Πλέον, η διαδικασία προβλέπει:

Πρώτον, την έκδοση του σχετικού προστίμου εντός της ημέρας το οποίο με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο 4πλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση.

Δεύτερον, την άμεση απομάκρυνση- εντός 48 ωρών- όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.

Τρίτον, για τα μεταλλικά στοιχεία θα εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης εντός των επόμενων ημερών.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το έχω ξαναπεί και το υπογραμμίζω. Ας το καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως και κυρίως αυτοί που νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν και ότι μπορούν να περιφρονούν τον νόμο: όπως κάναμε πέρυσι, όπως κάναμε σήμερα στη Ρόδο, έτσι θα κάνουμε και από εδώ και στο εξής. Νομιμότητα παντού! Και κανένα τερτίπι δεν πρόκειται να μας εμποδίσει. Είναι βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτή η χώρα καλύτερη».

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια με εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, της ΕΛΑΣ, της οικονομικής αστυνομίας, στελεχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμεναρχείου Ρόδου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα παραπάνω θα εφαρμοστούν στο ακέραιο χωρίς καθυστερήσεις και εκπτώσεις ως προς τις προβλέψεις του νόμου.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τα θανατηφόρα περιστατικά σε ισόπεδες διαβάσεις αγγίζουν το 33% όλων των σιδηροδρομικών συμβάντων

https://ift.tt/M1TI2sW

 Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC) υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο ισόπεδες διαβάσεις στον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερες από 100.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πάνω από 200.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αργεντινή διαθέτει επίσης περισσότερες από 13.000 ισόπεδες διαβάσεις σε 23.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής.Στην ΕΕ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου τα θανατηφόρα συμβάντα που αφορούν σε ισόπεδες διαβάσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των σιδηροδρομικών συμβάντων. Εάν συμπεριληφθούν τα περιστατικά που αφορούν πεζούς που καταπατούν τις γραμμές, τότε το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε πάνω από 90% όλων των σιδηροδρομικών συμβάντων.

Στην Αργεντινή σημειώθηκαν 340 συγκρούσεις σε ενεργές ισόπεδες διαβάσεις (που προστατεύονται από μπάρες, φώτα, συναγερμούς κ.λπ.) το 2021 σε σύγκριση με 433 το 2023. Σχεδόν οι μισές από αυτές αφορούσαν ευάλωτα άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα πεζούς (172), με συνολικά 129 θανάτους το 2021 έναντι 57 το 2023. Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και η HELLENIC TRAIN Α.Ε. στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις (6 Ιουνίου).

Σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας ή κουλτούρας, η σιδηροδρομική βιομηχανία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα στις ισόπεδες διαβάσεις και κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές. Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων προκαλείται από χρήστες που παίρνουν συνειδητά το ρίσκο ή παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις λόγω αβλεψίας, συνήθειας ή λόγω απόσπασης της προσοχής τους.

Οι αξιολογήσεις κινδύνου, οι τεχνικές λύσεις και η καινοτομία χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των πιο επικίνδυνων ισόπεδων διαβάσεων. Οι ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις συνιστούν έναν ασφαλή τρόπο για τους οδηγούς, τους πεζούς και τους δικυκλιστές που επιχειρούν να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή, εφόσον τηρούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες. Όταν οι κανόνες ασφαλείας δεν τηρούνται, οι χρήστες θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του σιδηροδρόμου.

Τέλος, εκτός από τα μέτρα ασφαλείας, μπορούν να πραγματοποιηθούν πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τη βελτίωση της ασφάλειας στις ισόπεδες διαβάσεις, ενώ στη συνέχεια μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα επιβολής της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των ακατάλληλων συμπεριφορών στις ισόπεδες διαβάσεις, καθώς και κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ο κατάλογος με τους υποψήφιους αντιπροέδρους του Τραμπ – Aποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες

https://ift.tt/4aHZNd1

 Όταν αναφέρθηκε το ζήτημα του πιθανού αντιπροέδρου που θα επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση πόρων στο Μανχάταν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών σχολίασε ιδιαίτερα θετικά τον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκουμ και τον Αμερικανό γερουσιαστή Τιμ Σκοτ.Κάποιοι πλούσιοι δωρητές δήλωσαν ότι ο Τραμπ θα πρέπει να επιλέξει την πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Νίκι Χέιλι. Οι μεταξύ τους σχέσεις χάλασαν όταν βρέθηκαν αντίπαλοι για το χρίσμα, όμως η Χέιλι υπηρέτησε πιστά τον πρώην πρόεδρο επί δύο χρόνια ως πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Παρ’ όλα αυτά ο 77χρονος Τραμπ απέρριψε την πρόταση.

Στο παρελθόν έχει εκφράσει την πρόθεση να επιλέξει μία γυναίκα για να είναι υποψήφια στο πλευρό του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και σύμμαχοί του τον έχουν παροτρύνει να το πράξει προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη των γυναικών.

Ωστόσο ο κατάλογος με τα ονόματα του πιθανού αντιπροέδρου του Τραμπ αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες, σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν μιλήσει με τον Ρεπουμπλικάνο ή την ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζ. Ντ. Βανς και ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων, επεσήμαναν τα πρόσωπα αυτά που δήλωσαν ότι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Εξάλλου πρόσθεσαν ότι ο Μπέργκουμ και ο Σκοτ παραμένουν στη λίστα.

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι “υπάρχουν πολλές πιθανότητες” να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα έχει στο πλευρό του στα μέσα Ιουλίου στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι.

Μόνο άνδρες;

Στη διάρκεια της προεδρίας του αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ εμφανιζεται πιο δημοφιλής μεταξύ των ανδρών απ’ ό,τι μεταξύ των γυναικών, κάτι που το περιβάλλον του επιδιώκει να αλλάξει. Σε σχόλιό του στο NBC τον Σεπτέμβριο ο εκατομμυριούχος είχε επισημάνει ότι του αρέσει “η ιδέα” να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα αντιπρόεδρο.

“Οι γυναίκες θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών. Η μόνη πραγματική λύση για τον Τραμπ είναι μια γυναίκα”, εξήγησε πηγή που πρόσκειται στις συζητήσεις για την επιλογή υποψήφιου αντιπροέδρου, εκφράζοντας όμως την απογοήτευσή του που εξετάζονται μόνο λίγα ονόματα γυναικών.

Δύο πρόσωπα που μίλησαν πρόσφατα με τον Τραμπ επεσήμαναν ότι επιθυμεί να έχει προσωπική χημεία με τον αντιπρόεδρό του και να μπορούν να τα πηγαίνουν καλά.

Εξάλλου κάποιες από τις γυναίκες που αναφέρθηκαν ως πιθανές υποψήφιες για τη θέση του αντιπροέδρου έκαναν λάθη που οδήγησαν τον Ρεπουμπλικάνο να τις αποκλείσει. Για παράδειγμα η Κρίστι Νόεμ, κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα, δέχθηκε επικρίσεις αφού αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της ότι σκότωσε τον σκύλο της επειδή ήταν ανυπάκουος.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κίνα: Σάλος με το «μυστικό» διάσημου καταρράκτη που αποκάλυψε πεζοπόρος – Τροφοδοτείται από… σωλήνα

https://ift.tt/bFpDPrk

Σάλος έχει προκληθεί στα social media της Κίνας εξαιτίας ενός «μυστικού» που αποκάλυψε ένας πεζοπόρος για έναν από τους πιο διάσημους καταρράκτες της χώρας, που βρίσκεται στην επαρχία Χενάν και έχει ύψος 312 μέτρα.Σύμφωνα με το BBC, o πεζοπόρος επισκέφθηκε πρόσφατα τον καταρράκτη του όρους Γιουντάι και πόσταρε ένα βίντεο που έδειχνε ότι η ροή του νερού προερχόταν από έναν σωλήνα που ήταν χτισμένος ψηλά στο βράχο.
«Ταλαιπωρήθηκα για να φτάσω στην πηγή του καταρράκτη Γιουντάι μόνο και μόνο για να δω έναν σωλήνα» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που ανέβασε στην εφαρμογή Douyin ο χρήστης «Farisvov», προκαλώντας… αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε μέσα σε μερικά 24ωρα δεκάδες χιλιάδες likes και προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων για το τι πραγματικά συμβαίνει με αυτόν τον καταρράκτη, ο οποίος θεωρείται ο ψηλότερος στην χώρα.
Το θέμα της προέλευσης του καταρράκτη Γιουντάι άρχισε να γίνεται trend σε όλα τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατομμύρια views στο Weibo και το Douyin. Ως αποτέλεσμα της αναστάτωσης που προκλήθηκε, αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης στάλθηκαν στο πάρκο για να διερευνήσουν την υπόθεση.

Τελικά, οι υπεύθυνοι του τουριστικού πάρκου Γιουντάι (στο οποίο βρίσκεται ο καταρράκτης) αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι έκαναν τη «μικρή βελτίωση» την εποχή της ξηρασίας, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι το ταξίδι τους στην περιοχή άξιζε τον κόπο.

Στον λογαριασμό του πάρκου στα social media ανέβηκε μάλιστα και μία… απολογητική ανάρτηση γραμμένη στο πρώτο πρόσωπο (!) που ανέφερε τα εξής: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γνωριζόμασταν με αυτόν τον τρόπο. Ως εποχιακό τοπίο δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στα καλύτερά μου κάθε φορά που έρχεστε να με δείτε. Έκανα μια μικρή βελτίωση την εποχή της ξηρασίας μόνο και μόνο για να είμαι όμορφο όταν θα συναντούσα τους φίλους μου».

Ο καταρράκτης Γιουντάι βρίσκεται μέσα στο Γεωοπάρκο του Όρους Γιουντάι που είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO για τη μοναδική φυσική ομορφιά του. Προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, χάρη στους υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν στο CCTV ότι το νερό που χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση του καταρράκτη είναι νερό πηγής, και δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στο φυσικό τοπίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη του «μυστικού» του καταρράκτη δίχασε τους χρήστες στα social media, με κάποιους να εκφράζουν ενόχληση για την «κοροιδία» των τουριστών και άλλους να θεωρούν δικαιολογημένη την απόφαση των διαχειριστών του πάρκου.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Μέση Ανατολή – CNN: Το Κατάρ απειλεί την ηγεσία της Χαμάς με απέλαση από τη Ντόχα αν δεν δεχτεί τη συμφωνία

https://ift.tt/ruWFxmJ

Πιέσεις στο Κατάρ, ώστε να απειλήσει με απέλαση από τη Ντόχα τυς ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς αν δεν αποδεχθούν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που βρίσκεται εδώ και μέρες στο τραπέζι, ασκούν τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε μέσα στην εβδομάδα με τον εμίρη του Κατάρ και να τον προέτρεψε να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα» για να διασφαλίσει ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί τη συμφωνία και θα πάψει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της Λωρίδας της Γάζας. Οι Καταριανοί φέρονται να έχουν μεταφέρει το αίτημα της Ουάσινγκτον στην παλαιστινιακή οργάνωση, με βάση τις ίδιες πηγές.
Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς από την ηγεσία της οργάνωσης που βρίσκεται εκτός Γάζας, δήλωσε στην εφημερίδα «Haaretz» ότι δεν υπήρξε τέτοια απειλή και ότι η απέλαση των μελών της οργάνωσης από το Κατάρ «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την αποδοχή ή την απόρριψη του προτεινόμενου περιγράμματος συμφωνίας θα ληφθεί από την ηγεσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, επομένως «η απέλαση της ηγεσίας της οργάνωσης από τη Ντόχα δεν θα πετύχει τίποτα, αντίθετα θα σκληρύνει περισσότερο τη στάση της». Ακόμα, είπε ότι σε περίπτωση απέλασης από τη Ντόχα, η ηγεσία της οργάνωσης μπορεί να μετακινηθεί στην Τουρκία, το Λίβανο ή την Τεχεράνη, «και τότε οι ΗΠΑ θα χάσουν μέρος από την επιρροή τους».


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Φωτοβολταϊκά σε νεκροταφεία

https://ift.tt/fL0Qcld

Βαλένθια της Ισπανίας έχει περίπου 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, αλλά και επτά νεκροταφεία. Πώς, όμως, συνδέονται η χαρά, η αισιοδοξία κι η ευτυχία που δωρίζει απλόχερα το ελιξίριο ζωής, ο ήλιος, με το θρήνο και τον οδυρμό των χώρων ενταφιασμού; Η ισπανική πόλη, η οποία φέτος είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα, καταφέρνει να συνδυάσει με μεγάλη επιτυχία αυτές τις εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα αστικά κοιμητήρια στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.

Σύμφωνα με το συμβούλιο τοπικής αυτοδιοίκησης της Βαλένθια στόχος είναι η κατασκευή της μεγαλύτερης αστικής ηλιακής μονάδας παραγωγής ενέργειας στην Ισπανία με προϋπολογισμό τα 3.277.251,86 ευρώ.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Requiem in Power» (RIP) προβλέπεται η εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στις στέγες των κολουμβάριων στα πέντε δημοτικά νεκροταφεία της ισπανικής πόλης.

Τα κοιμητήρια που θα μετατραπούν σε «πράσινους» χώρους ενέργειας είναι τα: El Grau, Benimaclet, Campanar, Cabanyal-Canyamelar και το General, στις στέγες των οποίων πρόκειται να εφαρμοστούν περίπου 7.000 ηλιακοί συλλέκτες με στόχο να παραχθεί ισχύς 3.388.530 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως ως μέρος «των πολιτικών ενεργειακής μετάβασης που εφαρμόζονται στη Βαλένθια για την προώθηση της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων για την κλιματική αλλαγή», όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος και σύμβουλος Αστικής Οικολογίας, Σέρχι Καμπίγιο, διευκρινίζοντας ότι από την ενέργεια που θα παραχθεί θα ηλεκτροδοτηθούν ευάλωτες ομάδες και οικογένειες καθώς και δημοτικά κτίρια.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως από την παραγωγή ενέργειας φωτοβολταϊκών στα κοιμητήρια μπορεί να τροφοδοτηθούν συνολικά 1.000 κατοικίες.

Όπως αναφέρει ο δήμος της Βαλένθια το νεκροταφείο με τα περισσότερα πάνελ θα είναι το General – το μεγαλύτερο της πόλης όπου αναπαύονται πολιτικοί, διανοούμενοι, ζωγράφοι – με σχεδόν 4.500, ενώ τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν στα: Cabanyal με 1.437, Campanar με 375, Benimàmet με 259 και Grau με 146.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου έχουν ήδη εγκατασταθεί τα πρώτα 810 συστήματα σε τρία από τα κοιμητήρια που σημαίνει ότι θα παραχθούν συνολικά πάνω από 440.000 κιλοβάτ ανά έτος και θα εξοικονομηθούν περισσότεροι από 140 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος.

Ο Χουάν Κάρλος Καμπαγέρο, εκπρόσωπος του δήμου της Βαλένθια τόνισε ότι το έργο αποτελεί μία από τις δημοτικές δεσμεύσεις για βιωσιμότητα, ενεργειακή απόδοση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εντάσσεται στα έργα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα και τους στόχους της Συμφωνίας για το Κλίμα (Valencia Climate Mission) που υπεγράφη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαλένθια για μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2030 και κάλυψη αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, η ισπανική πόλη-στολίδι με τη μακρά ιστορία και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, θα γίνει μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα καθώς υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει περισσότερους από 1.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Ένα χρόνο πριν την εγκατάσταση των πάνελ ο Σύμβουλος Κλιματικής Έκτακτης Ανάγκης και Ενεργειακής Μετάβασης, Αλεχάντρο Ραμόν, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο El Diario, έκανε λόγο για «καινοτόμο έργο» που θα έπρεπε να υιοθετήσουν και άλλες πόλεις καθώς η ανάγκη τους για ηλεκτροδότηση είναι μεγάλη. Με το σύστημα αυτό η ενέργεια παράγεται μέσα στον αστικό ιστό και καταναλώνεται από την πόλη χωρίς να σημειώνονται απώλειες στη μεταφορά της, επομένως αποδίδει περισσότερο. Ο Ραμόν είχε τονίσει, μάλιστα, πως χάρη στο έργο αυτό «ανοίγουν» περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για την εγκατάσταση και συντήρηση των πάνελ. Την ίδια στιγμή, πέρα από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο σύμβουλος «έβλεπε» λύσεις και σχετικά με το πρόβλημα του υψηλού κόστους της ενέργειας: «Με τα ηλιακά πάνελ και τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Βέβαια, όπως επισημαίνουν ισπανικά δημοσιεύματα η Βαλένθια δεν είναι η πρώτη ισπανική πόλη που εγκαθιστά ενεργειακές μονάδες σε κοιμητήρια, αφού πρωτοπόροι ήταν οι αρμόδιοι για το νεκροταφείο Santa Coloma de Gramanet στη Βαρκελώνη όπου εφαρμόστηκε η ίδια μέθοδος. Μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη εγκατάσταση ήταν στο νεκροταφείο San Gabriel στη Μάλαγα με παραγωγή 572.858 κιλοβάτ. Το δημοτικό συμβούλιο είχε υπολογίσει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 90.000 ευρώ ετησίως από το ενεργειακό κόστος. Ωστόσο το νέο πλάνο της Βαλένθια προβλέπεται να είναι κατά σχεδόν πέντε φορές περισσότερο αποδοτικό από εκείνο της Ανδαλουσίας. Η ίδια ιδέα εφαρμόζεται και στην περιοχή Σαν Ζοασάμ της Δυτικής Γαλλίας όπου μέχρι το 2025 θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πάνελ σε όλο το κοιμητήριο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξοικονόμηση 150-250 ευρώ στο ηλεκτρικό ρεύμα για κάθε νοικοκυριό της πόλης.

from: anatakti
via IFTTT