Εικόνα

Η NASA είχε αποκαλύψει τι θα έκανε αν επρόκειτο να έρθει το τέλος του κόσμου

https://ift.tt/cCp7sur

 

Η NASA έχει ευτυχώς ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της επικείμενης καταστροφής

Ας ελπίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα ζήσει αρκετά για να δει το τέλος του κόσμου, αλλά η NASA μοιράστηκε τα σχέδιά σε περίπτωση που κάποιος αστεροειδής κατευθυνθεί προς το μέρος μας.

Υπάρχουν αμέτρητες ταινίες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το τέλος του κόσμου και ακόμη περισσότερες απεικονίσεις για το πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι. Ενώ σε ορισμένες ιστορίες αντιστεκόμαστε, σε άλλες – όπως το Don’t Look Up – οι περισσότεροι επιλέγουν απλώς την άρνηση και περιμένουμε να έρθει το τέλος.

Αλλά ας ξεφύγουμε από τις φανταστικές απεικονίσεις – τι θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή; Λοιπόν, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα πλανητικής άμυνας Dr. Kelly Fast, το σχέδιο της NASA για το τέλος του κόσμου ξεκινά με την προσπάθεια να προλάβουν το κακό, όσο πιο νωρίς γίνεται.

Το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA παρακολουθεί τον ουρανό, προσπαθώντας να «βρει τους αστεροειδείς πριν μας βρουν αυτοί», δήλωσε η Δρ Fast. «Μια σύγκρουση αστεροειδών είναι η μόνη φυσική καταστροφή που θα μπορούσε να αποτραπεί», εξήγησε.

Υπολογίζοντας τροχιές πολύ μακριά στο μέλλον, η NASA είναι σε θέση να αποφασίσει αν μια αποστολή εκτροπής θα μπορούσε να αποτρέψει μια σύγκρουση με τη Γη. Έτσι, το Double Asteroid Redirection Test (DART) της υπηρεσίας μπορεί να χρησιμεύσει ως μια πιθανή μέθοδος εκτροπής αστεροειδών και θα μας βοηθήσει να «προετοιμαστούμε καλύτερα σε περίπτωση που ένας αστεροειδής κινηθεί προς τη Γη».

Μάλιστα, το 2021, η NASA δοκίμασε με επιτυχία το DART, καθώς έριξε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος σε έναν μικρό αστεροειδή με στόχο την εκτροπή του μακριά από τη Γη.

Ωστόσο, αν όλοι συμφωνήσουν ότι η Γη θα πρέπει να προετοιμαστεί για σύγκρουση, η NASA θα στείλει μια ειδοποίηση στον Λευκό Οίκο, μετά την οποία η κυβέρνηση θα εκδώσει μια παγκόσμια προειδοποίηση.

Ο Lindley Johnson, επικεφαλής του προγράμματος για το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας, δήλωσε στο Business Insider: «Δεν έχω ένα κόκκινο τηλέφωνο στο γραφείο μου ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά έχουμε επίσημες διαδικασίες με τις οποίες θα γινόταν η κοινοποίηση μιας σοβαρής σύγκρουσης. Εάν η απειλή είναι διεθνής, το IAWN θα ειδοποιούσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τις Εξωτερικές Διαστημικές Υποθέσεις».
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...