Εικόνα

Audi RS 4 Avant

https://ift.tt/fwaimIR


Audi RS 4 Avant αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια από την επίσημη εμφάνισή του, εξ ου και η ειδική έκδοση που δημιουργήθηκε. RS 4 Avant edition 25 years, όπως ονομάστηκε, θα κατασκευαστεί μόνο σε 250 μονάδες. Για τη συγκεκριμένη περίσταση ο V6 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του μοντέλου αποδίδει 470 ίππους (+20 σε σχέση με την “βασική” έκδοση), ενώ η ροπή παραμένει στα 600 Nm.

Η αυξημένη ιπποδύναμη στο RS 4 Avant edition 25 years έχει ως αποτέλεσμα να είναι κατά 0,4 δευτερόλεπτα ταχύτερο στο «0-100 χλμ./ώρα», καθώς πλέον χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα, αντί 4,1 δευτερόλεπτα στην κανονική έκδοση του μοντέλου.

Η ροπή μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων το οποίο έχει νέο λογισμικό για ταχύτερες αλλαγές σχέσεων και μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου, κεντρικού διαφορικού Torsen του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Και η ανάρτηση έχει βελτιωθεί, με την απόσταση από το έδαφος να έχει μειωθεί κατά 1 εκατοστό από το αντίστοιχο της έκδοσης με την ανάρτηση Sport Pro και κατά 2 εκατοστά από αυτή της κανονικής έκδοσης του μοντέλου.

Επίσης, η εμπρός ανάρτηση έχει ενισχυμένους βραχίονες και κατά 2 μοίρες μεγαλύτερη αρνητική γωνία κάμπερ, συγκριτικά. Στο πίσω μέρος η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εδράζεται σε πιο δύσκαμπτο υποπλαίσιο.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, στη μάσκα το εταιρικό έμβλημα έχουν μαύρη ματ επιφάνεια, ενώ στα πίσω φώτα έχει τοποθετηθεί μαύρη επιφάνεια.

Οι τροχοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τη συγκεκριμένη έκδοση, έχουν διάσταση 20 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Για ακόμα καλύτερη πρόσφυση, διατίθεται και τα ημισλίκ P Zero Trofeo RS.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του συστήματος Track Adrenaline της Pirelli μέσω του οποίου ο οδηγός έχει δεδομένα τηλεμετρίας και ενημέρωση για την κατάσταση των ελαστικών στο όχημά του όταν κινείται σε πίστα.

Τέλος, υπάρχουν φρένα με κεραμικούς δίσκους, μαύρου ματ χρώματος απολήξεις εξάτμισης και ακόμα πιο έντονος ήχος από αυτή.

Στο εσωτερικό τού Audi RS 4 Avant edition 25 years υπάρχουν το ηχοσύστημα Bang & Olufsen 3D Sound System, το λογότυπο «RS 4 edition 25 years» στα μπάκετ καθίσματα και στο ταμπλό εμπρός από τον συνοδηγό και ταπετσαρία που συνδυάζει alcantara και δέρμα σε μαύρο χρώμα και κίτρινες ραφές, όπως στο RS4 Sport του 2001.

Εκτός αυτών, έχει δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση και ένα ρολόι χρονογράφος με στα χρώματα και με τον λογότυπο της έκδοσης. Και αυτό θα είναι συλλεκτικό και θα κατασκευαστεί σε 250 αντίτυπα.

Από την Audi, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες για το Audi RS 4 Avant edition 25 years θα αρχίσουν από τον Ιούνιο και η τιμή πώλησής του στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 142.905 ευρώ.
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...