Εικόνα

Ferrari 275 GTB Steve McQueen

https://bit.ly/3oPz0si


Ο θρυλικός ηθοποιός Steve McQueen δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί το απόλυτο είδωλο μιας ολόκληρης εποχής στον τομέα του κινηματογράφου, ενώ συνέδεσε το όνομά του ως οδηγός αγώνων και κάτοχος σπάνιων τετράτροχων μοντέλων.
Ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα αυτοκίνητα που πέρασαν από το γκαράζ του McQueen ήταν η Ferrari 275 GTB/4. Ο Αμερικάνος ηθοποιός την αγόρασε το 1967 και παράγγειλε να μεταφερθεί στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Bullitt» του 1968.

Ο McQueen κράτησε στην κατοχή του το αυτοκίνητο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970 πριν το πουλήσει τελικά. Μετά από πολλές αλλαγές ιδιοκτητών η συγκεκριμένη 275 έφτασε στα χέρια της Ferrari Classiche το 2010 όπου και αποφασίστηκε να ανακατασκευαστεί πλήρως. Η ιταλίδα ντίβα επέστρεψε στην αρχική της κατάσταση και μάλιστα είναι πιο εκλεπτυσμένη από ποτέ τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Η Ferrari 275 GTB/4 έχει περάσει από το μουσείο της εταιρείας στο Μαρανέλο και έχει κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή της στην εκδήλωση «Concorso d’Eleganza Villa d’Este». Μετά την ανακατασκευή της το 2014 το αυτοκίνητο είχε πουληθεί για 10 εκατομμύρια δολάρια και οι άνθρωποι του οίκου RM Sotheby’s που ανάλαβαν την νέα δημοπρασία περιμένουν η τιμή να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.


from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...