Daily Archives: 28 Απριλίου, 2023

Εικόνα

Barbra Streisand & Gibb Guilty

https://bit.ly/3C7jTOY

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ferrari 275 GTB Steve McQueen

https://bit.ly/3oPz0si


Ο θρυλικός ηθοποιός Steve McQueen δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί το απόλυτο είδωλο μιας ολόκληρης εποχής στον τομέα του κινηματογράφου, ενώ συνέδεσε το όνομά του ως οδηγός αγώνων και κάτοχος σπάνιων τετράτροχων μοντέλων.
Ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα αυτοκίνητα που πέρασαν από το γκαράζ του McQueen ήταν η Ferrari 275 GTB/4. Ο Αμερικάνος ηθοποιός την αγόρασε το 1967 και παράγγειλε να μεταφερθεί στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Bullitt» του 1968.

Ο McQueen κράτησε στην κατοχή του το αυτοκίνητο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970 πριν το πουλήσει τελικά. Μετά από πολλές αλλαγές ιδιοκτητών η συγκεκριμένη 275 έφτασε στα χέρια της Ferrari Classiche το 2010 όπου και αποφασίστηκε να ανακατασκευαστεί πλήρως. Η ιταλίδα ντίβα επέστρεψε στην αρχική της κατάσταση και μάλιστα είναι πιο εκλεπτυσμένη από ποτέ τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Η Ferrari 275 GTB/4 έχει περάσει από το μουσείο της εταιρείας στο Μαρανέλο και έχει κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή της στην εκδήλωση «Concorso d’Eleganza Villa d’Este». Μετά την ανακατασκευή της το 2014 το αυτοκίνητο είχε πουληθεί για 10 εκατομμύρια δολάρια και οι άνθρωποι του οίκου RM Sotheby’s που ανάλαβαν την νέα δημοπρασία περιμένουν η τιμή να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Συνέχεια

Εικόνα

Ιταλία: Συνελήφθη το αφεντικό της Ντραγκέτα

https://bit.ly/3ngq92o

 Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη ένα από τα αφεντικά της μαφιόζικης οργάνωσης Ντραγκέτα, ο οποίος καταζητούνταν εδώ και πέντε χρόνια.Ο Πασκουάλε Μποναβότα συνελήφθη την Πέμπτη σε καθεδρικό ναό στη Γένοβα. Εναντίον του είχε εκδοθεί το 2018 ένταλμα για φόνο και σχέσεις με τη Μαφία.

Ο 49χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρεί τον Μποναβότα αφεντικό της Ντραγκέτα, μίας πανίσχυρης οικογένειας που ελέγχει το λαθρεμπόριο κοκαΐνης προς την Ευρώπη.
Είναι ένα από τα 300 πρόσωπα που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα σε δίκη που είναι σε εξέλιξη. Το κατηγορητήριο τον περιγράφει σαν άτομο που έπαιρνε τις μεγάλες αποφάσεις της Ντραγκέτα και που συντόνιζε τη δράση στη Ρώμη με έμφαση στον τζόγο και τα ναρκωτικά.

Τον Ιανουάριο οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον Σικελό Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος καταζητούνταν εδώ και 30 χρόνια.

Η Ντραγκέτα «κατάγεται» από την περιοχή της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία. Μαζί με την Κόζα Νόστρα από τη Σικελία και την Καμόρα από την Νάπολη είναι μία από τις τρεις βασικές εγκληματικές οργανώσεις παρά τη συνεχή καταδίωξη από τις αρχές.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κρεμλίδου για revenge porn: «Όταν έλαβα την πρώτη απειλή, ήμουν έτοιμη να πηδήξω από τον 4ο όροφο»

https://bit.ly/3HmH8qu

 Η Έλενα Κρεμλίδου έχει μιλήσει πολλές φορές για την υπόθεση revenge porn (εκδικητικού πορνό) που την ταλαιπώρησε κατά το παρελθόν, ενώ έχει ενημερώσει τους ακολούθους της στα social media για την έκβαση της υπόθεσής της, που έχει πάρει τη νομική οδό.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Breakfast@Star» η Youtuber μίλησε για την υπόθεση του revenge porn, στην οποία και δικαιώθηκε νομικά, καθώς και τη δύσκολη συναισθηματική διαχείριση σε αυτήν.

«Αυτή η υπόθεση είναι κάτι που με ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια τώρα. Τρέχω από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με δικηγόρους, έχω κάνει κάποιες τελευταίες δίκες και τα λοιπά, είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό. Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι, κυνηγήστε το δίκιο σας. Έτσι όπως κάθομαι τώρα, εδώ στην κουζίνα, ήταν η πρώτη στιγμή που την έλαβα την πρώτη απειλή και ήμουν έτοιμη να πηδήξω από εδώ κατευθείαν. Από τον 4ο όροφο. Δηλαδή είχα σοκαριστεί τόσο πολύ, δεν ξέρω τι με σταμάτησε και απλά επί τόπου σκέφτηκα πως μπορώ να πάρω τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος» είπε η Έλενα Κρεμλίδου.Τέλος, η Έλενα Κρεμλίδου είπε: «Αν δεν έτρωγαν στο Survivor All Star θα έβαζα τον τίτλο… Hunger Games! Νομίζω πως θα έπρεπε να είναι ίσως καλύτερα προετοιμασμένοι αν δεν ήθελα να γίνουν όλα αυτά με τα βίντεο ότι τρώνε και τα λοιπά. Είναι πάρα πολύ τοξικό όλο αυτό σε σημείο που ένα μέρος των χρημάτων θα το φας σίγουρα σε ψυχολόγους και σε ψυχιάτρους».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βύρωνα Καισαριανή – Βάζει το πίτμπουλ του να σκοτώνει γατάκια και τα πετάει στα σκουπίδια

https://bit.ly/41OjxqL

 Οργή έχει προκαλέσει η δράση ενός άνδρα ο οποίος αρέσκεται στο να βάζει τον σκύλο του, ράτσας πίτμπουλ, να σκοτώνει γατάκια σε Καισαριανή και Βύρωνα και μετά τα πετάει στα σκουπίδια.«Αυτός χαίρεται με το να σκοτώνει ο σκύλος του γάτες, να τις κυνηγάει, να τις πιάνει και να τις σκοτώνει και τον εκπαιδεύει πάνω σε αυτό» τόνισε στο Mega μάρτυρας που κατήγγειλε το περιστατικό.

«Έχει ένα περιλαίμιο το σκυλί. Από εκεί περνάει ένα διπλό σκοινί το οποίο είναι ελεύθερο στις δύο άκρες του και κρατάει τις δύο άκρες στο ένα χέρι και είναι απλώς περασμένο μέσα από το περιλαίμιο. Το πλησιάζει στις γάτες, το αγριεύει, αφήνει τη μία άκρη από το χέρι του, οπότε ο σκύλος είναι ελεύθερος. Και πετάγεται ο σκύλος και φεύγει» πρόσθεσε ο ίδιος.Όπως καταγγέλλουν, φαίνεται πως αυτός ο άνθρωπος έχει εκπαιδεύσει εδώ και χρόνια τον σκύλο του να θανατώνει όποια γάτα βρεθεί στο διάβα τους. Τελευταία, το σημείο δράσης του είναι ο Βύρωνας.

«Κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, πλησιάζει σιγά-σιγά, προσπαθεί να πλησιάσει τη γάτα όσο μπορεί, πουσάρει τον σκύλο, τον αφήνει ελεύθερο, ορμάει ο σκύλος, την ξεκοιλιάζει. Μετά τις πήρε και στις δύο περιπτώσεις, πήρε τις γάτες ξεκοιλιασμένες, τις έβαλε σε μία σακούλα και τις πέταξε στα σκουπίδια και μετά έφυγε» συμπλήρωσε ο άνδρας που κατήγγειλε το περιστατικό

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, την περασμένη Κυριακή ο σκύλος του κατασπάραξε μία γάτα μέσα σε πάρκο, ενώ δίπλα ακριβώς γινόταν παιδικό πάρτι: «Ήταν καμία τριανταριά με σαράντα άτομα μέσα (στο πάρκο) και το έκανε μπροστά τους, μιλάμε για δέκα μέτρα. Δηλαδή θα μπορούσε να έχει χτυπήσει παιδάκι το σκυλί».

Οι επιθέσεις έχουν καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα, με τη γάτα που θανάτωσε το πιτ μπουλ την τελευταία φορά να έχει σταλθεί για νεκροψία.

«Είναι νέος άνθρωπος, πρέπει να είναι γύρω στα 27. Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο κατ’ εξακολούθηση δεκάδες φορές εδώ και χρόνια, αυτή η συμπεριφορά δεν έχει σημείο χρονικής έναρξης στην μετάβασή του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο άτομο ζούσε στο Καρπενήσι, μετά ήρθε Αθήνα, Πειραιά, ξανά το ίδιο. Σε όποια μέρη δηλαδή έχει βρεθεί τα συμβάντα είναι επαναλαμβανόμενα».

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Εκλογές στην Τουρκία: Από σήμερα οι πρώτες κάλπες – Ψηφίζουν οι Τούρκοι της Γαλλίας, το 2018 έδωσαν 63% στον Ερντογάν

https://bit.ly/3LjyHNV

 Στις κάλπες αρχίζει να προσέρχεται από σήμερα Πέμπτη η τουρκική κοινότητα της Γαλλίας, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν 330.000 Τούρκοι. Στις προεδρικές εκλογές του 2018 το 63% των ψηφισάντων τάχθηκε υπέρ του Ερντογαν.

Εκτός Τουρκίας ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι οι περισσότεροι εκ των οποίων διαμένουν στην Γερμανία. Ορισμένοι εξ αυτών αρχίζουν να ψηφίζουν από σήμερα στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Όπως υποστηρίζει στη γαλλική εφημερίδα Libération ο Ορελιέν Ντενιζό, διδάκτωρ πολιτικών επιστημών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών, το γεγονός ότι η πλειοψηφία της τουρκικής διασποράς στη Γαλλία τάσσεται υπέρ του απερχόμενου προέδρου οφείλεται εν πολλοίς στο ότι οι Γαλλο-Τούρκοι «συχνά ψηφίζουν σύμφωνα με τις ρίζες τους». Σημειώνει δε ότι πολλοί προέρχονται από την Ανατολία, από όπου ήρθαν να εργαστούν στη Γαλλία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

«Πρόκειται για τους λιγότερο ενσωματωμένους, λιγότερο μορφωμένους και λιγότερο καταρτισμένους πληθυσμούς στη Γαλλία», υποστηρίζει ο Ντενιζό επισημαίνοντας ότι πολλοί Γαλλο-Τούρκοι «υποστηρίζουν την επιλογή της σταθερότητας, ενός ισχυρού και χαρισματικού άνδρα, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός πολιτικού από το σουνιτικό Ισλάμ».

Ως προς την αντιπολίτευση, οι Κούρδοι ψηφίζουν κυρίως HDP, το οποίο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έλαβε το 19% των Τούρκων ψηφοφόρων στη Γαλλία, ενώ ελάχιστα δημοφιλής φαίνεται πως είναι ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου. «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε το ενοίκιο για το μικρό μας γραφείο», λέει στη Libération ο Χουσεΐν Τσιτσέκ, επίτιμος πρόεδρος του CHP στη Γαλλία. «Σε αντίθεση με το κυβερνητικό κόμμα ΑΚP, το οποίο χρηματοδοτεί εδώ και είκοσι χρόνια τζαμιά, προξενεία και τουρκικές πολιτιστικές ενώσεις, το κεμαλικό κόμμα δεν διαθέτει πόρους για να κάνει εκστρατεία στο εξωτερικό» λέει ο Τσιτσέκ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Εκλογές 2023: Οι «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ», το «Social» και το «Λευκό» – Τα πιο… περίεργα κόμματα που ζητούν την ψήφο μας

https://bit.ly/3oQIPpP

Μπορεί η 5η Μαϊου να είναι ουσιαστικά, η καταλυτική ημερομηνία ανακήρυξης από τον Άρειο Πάγο, των κομμάτων που θα είναι τελικά υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ωστόσο η λίστα με τα 50 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένων υποψήφιων προκαλεί εντύπωση, καθώς ο αριθμός είναι διπλάσιος των εθνικών εκλογών του 2019.Από την πρώτη κιόλας στιγμή πολλά από τα υποψήφια κόμματα της λίστας έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον από το όνομα τους κιόλας καθώς ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ», το «Social», το Βόρειο Λέγκα – Κράμα, το Λ.ΕΥ.ΚΟ, το Ε.Λ.Κ.Σ.Ι και το ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ.

Το τελευταίο μάλιστα από την ώρα της ανακοίνωσης της λίστας, έχει αποτελέσει τον άλυτο πολιτικό γρίφο, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο ή κάποιο οργανωμένο site που να προδίδει τις αρχές του κομματικού συνδυασμού ή τουλάχιστον το όνομα του προέδρου του. Από μια ανάλυση και μόνο του ονόματος του «ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ» αξίζει να σημειωθεί πω σημαίνει ανταρσία, παρακίνηση του λαού σε επανάσταση.

Κ.Ο.Τ.Ε.Σ

Ολόκληρο το όνομα του κόμματος που ιδρύθηκε το 2009 και κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της ίδιας χρονιάς είναι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση και πρόεδρος ο Νίκος Λούβρος. Ο πρόεδρος του κόμματος το 2019 συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ωστόσο αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε.

Νίκος Λούβρος Social

Ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας, είναι ο πρόεδρος του κόμματος, που φιλοδοξεί να κατέβει στις επικείμενες εκλογές. Με το όνομα Social προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση Δημοκρατία. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, πρόκειται για το «πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας».

Συμεών Καψάλας

Βόρεια Λέγκα – Κράμα

Το πολιτικό κόμμα ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2019, με έδρα στη Μενεμένη και επικεφαλής του είναι ο Χρήστος Ορφανίδης, στενός συνεργάτης κατά το παρελθόν του Γιώργου Καρατζαφέρη του “ΛΑΟΣ”. Το όνομα του κόμματος όπως αναφέρει ο πρόεδρος του «μπορεί να μοιάζει με αντιγραφή του κόμματος Σαλβίνι (Λέγκα του Βορά), αλλά εμείς είμαστε πιο σκληροί ευρωσκεπτικιστές.

Χρήστος Ορφανίδης

Η Βόρεια Λέγκα ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019. Τότε που ο κ. Tσίπρας αποφάσιζε να παραχωρήσει στους Σκοπιανούς το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον πολιτικό φορέα ‘’Βόρεια Λέγκα’’ ως μέσον έκφρασης και αντίστασης σε όλα τα παράλογα, αντεθνικά και αντισυνταγματικά μετρά”. Το τελευταίο διάστημα το κόμμα συνεργάζεται με τον συνδυασμό “ΚΡΑΜΑ Καστοριάς”. Από την συνένωση προέκυψε και το τελικό όνομα του συνδυασμού “Βόρεια Λέγκα – Κράμα”.

ΤΟΛΜΑ

Στην κεφαλή του κινήματος με την επωνυμία «Τ.ΟΛ.ΜΑ» (Τώρα όλοι μαζί) ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος Αθανάσιος Καλυβάς. Το κόμμα δημιουργήθηκε τον Ιούλιο 2020 ενώ στην ιδρυτική διακήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρεται :

«Η Πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα σε μια αποφασιστική καμπή και για αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και τόλμη στην τιμωρία των ενόχων και την ουσιαστική αλλαγή για να έρθει η Κάθαρση και η Αποκατάσταση.

Αθανάσιος Καλυβάς

Για την προστασία του Έθνους, για να ανοίξει ο δρόμος στην δημιουργία του πραγματικού Έθνους Κράτους των Ελλήνων στο οποίο κυρίαρχος θα είναι ο Ελληνικός Λαός που για όλα θα αποφασίζουν αποκλειστικά και μόνο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι απαραίτητη η ένωση όλων των Ελλήνων , για τους παραπάνω λόγους προχωράμε σήμερα σε μια πολιτική πράξη, την διακήρυξη των βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού Κινήματος, του Τώρα Όλοι Μαζί».

Λευκό

Το κόμμα εμφανίστηκε το 1989 ως ΛΕΥΚΟ και μετά από συνεχείς εσωτερικές Δημοκρατικές διαδικασίες ανασυγκρότησης, οργανωτικές και πολιτικές, επανήλθε ως Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα για να εκφράσει όπως αναφέρει αυτό που δεν μπόρεσαν οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές Κυβερνήσεις, με στιβαρές αξίες και ρεαλιστικούς προγραμματικούς στόχους.

Ανδρέας Ρεντζουλάς Πρόεδρος του ο Ανδρέας Ρεντζούλας ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει τα εξής:

«Κάθε λαός έχει αναφέρετο δικαίωμα να διαμορφώνει το μέλλον του και δεσμευόμαστε, ότι το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θα είναι το δικό του κόμμα, το οποίο θα αγωνίζεται για την συγκρότηση των λαών της Ευρώπης, αποστασιοποιημένο από την Ευρώπη των Τραπεζών και των αγορών. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε την ευημερία του Ελληνικού λαού και να διασφαλίσουμε την θέση που μας αρμόζει στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην Ανατολική Μεσόγειο, αξιοποιώντας τις αρετές μας με Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία».

Πράσινο και Μωβ

Πρόκειται για μια εκλογική συμμαχία επτά κομμάτων και πολιτικών κινήσεων. Συνεπικεφαλής στο Πράσινο & Μωβ είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα) «το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς».

Δομίνικος Χρυσίδης

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θήβα – Νεκρός 50χρονος πολύτεκνος πατέρας που «καρφώθηκε» σε κολώνα με κλεμμένο μηχανάκι

https://bit.ly/3oTrZqt

Τραγική κατάληξη είχε η κλοπή ενός δικύκλου περίπου στις 11:00 το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Θήβας, με τον 50χρονο δράστη να χάνει τη ζωή του μετά από τροχαίο.Ο 50χρονος, που σύμφωνα με το LamiaReport ήταν πολύτεκνος πατέρας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου και έπεσε σε κολώνα.

Αποτέλεσμα της σφοδρής πρόσκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του. Στο σημείο βρέθηκε αστυνομία και ασθενοφόρο και διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών όπου αξιολογήθηκε η επείγουσα μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Δυστυχώς όμως λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ισπανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Μαδρίτη – Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες

https://bit.ly/42bFFLP

 Δύο άνδρες ηλικίας 72 και 81 ετών έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού παρασύρθηκαν από όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα σε δρόμο στη Μαδρίτη, την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να διαφύγει από αστυνομική καταδίωξη, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην El Pais.
Το γεγονός προκάλεσε επίσης πέντε ελαφρούς τραυματισμούς. Οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εμβολίστηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία του πεζοδρομίου, ενώ οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν, ενώ το τρίτο έχει διαφύγει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της El Mundo, οι δράστες του δυστυχήματος είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ως στόχο την κλοπή καταλυτών. Διέσχιζαν την πόλη Λεγανιές με μια καφέ Mercedes C-Class, όταν περίπολος της Πολιτοφυλακής του εντόπισε να κινούνται ύποπτα. Κατόπιν, έλεγξαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και ανακάλυψαν ότι το όχημα ήταν καταζητούμενο για συμμετοχή σε κλοπή καταλυτών.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα εισήλθε στη Μαδρίτη μέσω της Paseo de Extremadura, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, καθώς παραβίασε τους σηματοδότες και παρέσυρε τους πεζούς.

Μια μάρτυρας τόνισε ότι το αυτοκίνητο απέφυγε πολλά οχήματα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής Paseo de Extremadura πριν χτυπήσει τα θύματα. «Ερχόταν με τρομερή ταχύτητα», δήλωσε η γυναίκα.

Η κίνηση στον κεντρικό δρόμο της Paseo de Extremadura, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, αποκλείστηκε προσωρινά από την αστυνομία.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Έμπορος μεταχειρισμένων «τράβηξε» όπλο!

https://bit.ly/44cPbQj

 Ένα ακραίο περιστατικό συνέβη με πρωταγωνιστή ανεξάρτητο έμπορο εισαγομένων μεταχειρισμένων… …κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος σε επίσημο συνεργείο, για λογαριασμό υποψήφιου πελάτη. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος αγοραστής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, μετέβη σε επίσημη κάθετη μονάδα Ford, ζητώντας να ελεγχθεί, ως προς τα χιλιόμετρα, και την κατ’ασταση που βρισκόταν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εισαγωγής που θα αγόραζε από ανεξάρτητο έμπορο
Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), όταν ο υπεύθυνος του επίσημου συνεργείου ζήτησε να διασταυρωθούν τα χιλιόμετρα με άλλα διαθέσιμα έγγραφα, π.χ. αυτά του τελωνισμού, προσήλθε στην κάθετη μονάδα ο ανεξάρτητος έμπορος και αφού πρώτα δημιούργησε τεράστια αναστάτωση, βγαίνοντας εκτός εαυτού, έφτασε μέχρι να απειλήσει με όπλο.

Ακολούθησε σύλληψη, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Ο ΣΕΑΑ αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές ανεξάρτητων εμπόρων αυτοκινήτων και καλούμε όλους να συνεργαστούν ώστε να εντοπιστούν λύσεις και να εξωθηθούν εκτός της αγοράς αυτοκινήτου «επιχειρηματίες» με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από αυτό το πραγματικά απίστευτο συμβάν κάντε κλικ ΕΔΩ.

from: anatakti
via IFTTT