Daily Archives: 10 Απριλίου, 2023

Εικόνα

HAUSER – Now We Are Free (Live in Budapest)

https://bit.ly/3C7jTOY

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Αττικό Πάρκο: Έγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

https://bit.ly/3KnkLC1

Το Αττικό Πάρκο
αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) με μια μακροσκελή
ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, την μικρή Χασίγια την όμορφη
λευκή τίγρη που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια του πάρκου από άγνωστο στις 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην λευκή τίγρη έγινε ευθανασία καθώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν της έδιναν πολλά περιθώρια:

«Από τις 28/2 που εγκαταλείφθηκε έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, κατ’ εντολή των αρμόδιων αρχών, η μικρή Xασίγια παρέμεινε για φιλοξενία φροντίδα και περίθαλψη στις εγκαταστάσεις μας. Από την πρώτη στιγμή έγιναν αντιληπτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Οι άνθρωποί μας, κτηνίατροι και φροντιστές, ήταν δίπλα της κάθε στιγμή με πολύ αγάπη.
Αναζητώντας την όποια ελπίδα για ανάρρωση και ποιοτική ζωή, όπως αυτή αρμόζει σε μία τίγρη, υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων, οι αιματολογικές αναλύσεις καθώς και το ιστορικό στάλθηκαν αμέσως στις αρμόδιες αρχές και σε συνέχεια σε εξειδικευμένα κέντρα στην Ευρώπη, στην Αμερική καθώς και στη Αφρική (AAP, Born Free, Panthera Africa, The Wildcat Sanctuary, 4Paws). Σκοπός των επαφών με τα προαναφερθέντα κέντρα (με παράλληλη αποστολή του συνόλου των εξετάσεων) ήταν η διερεύνηση της πιθανότητας μεταφοράς του ζώου σε κάποιο από αυτά για την περαιτέρω διαχείριση και περίθαλψη. Οι απαντήσεις που ελήφθησαν από τα κέντρα αυτά απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό.

Συστήθηκε δε 12μελής επιτροπή Ελλήνων κτηνιάτρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η οποία και γνωμοδότησε βασισμένη πάνω στα ιατρικά δεδομένα του νεαρού ζώου.

Δυστυχώς τα σοβαρά ανίατα επίπονα γενετικά προβλήματά του, ασύμβατα με μια στοιχειωδώς ποιοτική ζωή και τους κανόνες ευζωίας, οδήγησαν τόσο τους Έλληνες κτηνιάτρους που αποτελούσαν μέλη της επιτροπής, αλλά και τους ξένους ειδικούς, στο να εισηγηθούν ομόφωνα στις αρμόδιες αρχές πως η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή, όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις που κάποιο ζώο υποφέρει χωρίς να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

Ακολουθώντας την τελική εντολή των αρχών, παρουσία κτηνιάτρων από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, η μικρή Χασίγια έφυγε σήμερα ανώδυνα, στο χώρο όπου διέμεινε όλο αυτό το διάστημα και ανάμεσα στους ανθρώπους που την φρόντισαν, την αγάπησαν και δέθηκαν πολύ μαζί της αυτές τις 6 εβδομάδες. Το ζώο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εργαστήριο παθολογικής ανατομικής της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ευχή όλων με αφορμή την θλιβερή ιστορία να ευαισθητοποιηθούν όλοι περισσότερο για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στη χώρα μας και να υπάρξει μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρμόδιων αρχών στην κατεύθυνση αυτή».

Δείτε την ανάρτηση

Δείτε βίντεο: Έγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Αττικό Πάρκο


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τιτανομαχία Μπέζος – Μασκ για το δορυφορικό Ιντερνετ στην Ελλάδα

https://bit.ly/3GvwBc2


Εάν υπάρχει ένα πράγμα που σιχαίνεται ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και της SpaceX, Ελον Μασκ, αυτό είναι ο… Τζεφ Μπέζος. Και εάν υπάρχει ένα πρόσωπο που επιβουλεύεται ο Μπέζος, αυτό είναι ο Μασκ. Οι δυο τους έχουν ένα μίσος που γεννήθηκε από την πρώτη τους συνάντηση, το 2004 και φροντίζουν να το τροφοδοτούν και ικανοποιούν μέσω του ανταγωνισμού τους, ο οποίος φτάνει ως τον… ουρανό. Τώρα που είπαμε ουρανός: Μάλλον δύσκολα θα εκλάβει κανείς ως τυχαίο το γεγονός ότι η θυγατρική της Amazon, του κολοσσού του Τζεφ Μπέζος, Amazon Kuiper, επέλεξε την Ελλάδα για να φιλοξενήσει ένα από τα 8 κέντρα διαχείρισης του γιγαντιαίου δικτύου δορυφόρων, που θα δημιουργηθούν από την Amazon στο πλαίσιο του μεγαλόπνοου τηλεπικοινωνιακού έργου, ύψους 10 δισ. δολ. (9,3 δισ. ευρώ) για δορυφορικό Ίντερνετ. Ναι, η AWS επενδύει δυνατά στη χώρα μας, συνεπεία του φιλοεπενδυτικού κλίματος που επικρατεί, αλλά είναι μόνο αυτό;

Rewind στον Απρίλιο του 2022. Τέτοιες μέρες, ακριβώς έναν χρόνο πριν, η μισή Ελλάδα συζητούσε τα περίεργα φωτεινά σώματα στον ουρανό. Εκείνες τις μέρες θα ανακοινωνόταν ότι επρόκειτο για τους μικροδορυφόρους της Starlink, εταιρείας του Ίλον Μασκ. Από αυτούς τους δορυφόρους, ήταν διαθέσιμο στη χώρα μας το δορυφορικό Ίντερνετ της Starlink. Και, μπορεί να μην έγινε ποτέ ανταγωνιστική η Starlink σε σχέση με τους ελληνικούς παρόχους (οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες φωνής, Ίντερνετ, συνδρομητικής τηλεόρασης και πολύ υψηλότερες ταχύτητες στο 50% της τιμής του Ίντερνετ της Starlink), όμως ο Μασκ -που ποντάρει πολλά στο project αυτό, όπως έδειξε και η “εμπλοκή” του στην εμπόλεμη Ουκρανία- αναπροσάρμοσε τις τιμές και αναπτύσσει περαιτέρω το δίκτυο.

Η περίπτωση της Amazon Kuiper είναι εντελώς διαφορετική. Ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός ετοιμάζεται να θέσει εντός του τρέχοντος έτους δοκιμαστικά σε τροχιά δύο δορυφόρους. Θα ακολουθήσουν, εάν όλα πάνε καλά, 90 εκτοξεύσεις πυραύλων που θα μεταφέρουν στο διάστημα και τους υπόλοιπους 3.200 δορυφόρους. Στην περίπτωση της Amazon Kuiper, ωστόσο, δεν συνέβη αυτό που “ακουγόταν” για τη Starlink. Δεν ήταν φήμες, αλλά επίσημη ανακοίνωση ότι η χώρα μας πρόκειται θα φιλοξενήσει ένα από τα μόλις 8 κέντρα διαχείρισης του δορυφορικού δικτύου της Amazon Kuiper, με την εταιρεία να “κλειδώνει” την σε στρατηγική θέση τοποθετημένη -με εύκολη πρόσβαση σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική) Ελλάδα. Και, κατά συνέπεια, θα επιχειρήσει να… καταρρίψει την εταιρεία δορυφορικού Ίντερνετ του Μασκ.

Όλα αυτά, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι τυχαία. Και συμβαίνουν στο πλαίσιο του αναμενόμενου ανταγωνισμού. Όμως αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται, εάν λάβουμε υπόψη τη μνημειώδη και… ατέλειωτη κόντρα των δύο μεγιστάνων, αλλά και κυρίως το γεγονός ότι αυτή ξεκίνησε και έφτασε στα άκρα λόγω των διαστημικών projects τους. Με τον Μπέζος να αυτοπροβάλλεται ως ο πρωτοπόρος του διαστήματος, ειρωνευόμενος τον Μασκ και τον Μασκ να καταγγέλλει ότι ο Μπέζος του κλέβει… στελέχη και ιδέες, αντιγράφοντας ακόμα και τους πυραύλους του. Μάλιστα, για τα διαστημικά τους σχέδια -που είναι τεράστια, καθώς πχ ο Μασκ ως το 2033 σκοπεύει να έχει “στήσει” την πρώτη του αποικία στον Άρη- τους έχουν στείλει αντιμέτωπους και στα δικαστήρια.

Η αρχή του… μίσους

Όλα αυτά ξεκίνησαν πριν από περίπου 19 χρόνια, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι δύο τότε πολλά υποσχόμενοι επιχειρηματίες. Η συνάντηση, τότε, δεν είχε πάει και τόσο… καλά και είχε δημιουργήσει μια αντιπάθεια μεταξύ τους καθώς, όπως έχει εξηγήσει ο Μασκ, ο Μπέζος τον αντιμετώπισε με υπεροψία, επιχείρησε να του επιβληθεί αλλά, “είχε επιλέξει το λάθος δέντρο να γαβγίσει”.

Το 2004, ο Τζεφ Μπέζος, παιδί μιας έφηβης που μεγάλωσαν οι παππούδες του, έχει αρχίσει να βγάζει τόσα λεφτά από την Amazon, την εταιρεία που ξεκίνησε ως βιβλιοπώλειο που έστελνε βιβλία μέσω ταχυδρομείου, είχε μόλις ιδρύσει την εταιρεία που ονειρευόταν από παιδί: Την Blue Origin, για δορυφορικές αποστολές, με απώτερο σκοπό τις αποικίες ανθρώπων στο διάστημα. Την ίδια εποχή, ο επίσης νεόκοπος επιχειρηματίας Ελον Μασκ, είχε βγάλει αρκετά λεφτά από την πώληση της startup Zip2 (στην Compaq για 300 εκατ. δολάρια) και της Paypal που είχε ιδρύσει με φίλο του (στην eBay για 1,5 δις). Με τα χρήματα αυτά, είχε ιδρύσει, δύο χρόνια νωρίτερα, τη SpaceX, εταιρεία για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ένας κοινός γνωστός είχε διαβλέψει ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι, δεν ήταν απλά οραματιστές επιχειρηματίες, αλλά είχαν λαμπρό μέλλον, σε τέτοιο βαθμό που κάποια στιγμή θα επηρέαζαν ολόκληρη την ανθρωπότητα και θα γίνονταν πρωτοπόροι στην εξερεύνηση του διαστήματος. Οι τρεις τους, συναντιούνται σε ένα εστιατόριο για να ανταλλάξουν απόψεις. Ο Μασκ περιγράφει το κλίμα της συνάντησης ως πολύ κακό. Ο Μασκ δίνει συμβουλές για πράγματα στα οποία έχει αποτύχει η SpaceX στον Μπέζος, ο οποίος τον αντιμετωπίζει τουλάχιστον υποτιμητικά. Ούτε καν τον ακούει και, όταν το κάνει, του μιλάει για “ανοησίες”, όπως περιγράφει ο Μασκ. Τα χαμόγελα, στη φωτογραφία της συνάντησής τους, είναι παγωμένα. Το κλίμα μεταξύ τους, ακόμα περισσότερο, μιας και ο Μπέζος, με τον πληθωρικό του χαρακτήρα επιχειρεί να επιβληθεί στον Μασκ. Ο δεύτερος, αισθάνεται ότι προσπαθεί να του κάνει bullying.

Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, με δεδομένο ότι στα παιδικά του χρόνια, στη Νότια Αφρική, ο Μασκ είχε πέσει θύμα άγριου bullying στο σχολείο. Τόσο άγριου, που παραλίγο να μην υπήρχε σήμερα. Η παρέα που τον κυνηγούσε τον πέταξε από τις σκάλες, αφήνοντάς τον αναίσθητο για ώρες και σοβαρά τραυματισμένο. Στην Εντατική, θα έμενε μέρες και θα έβγαινε με ένα μόνιμο πρόβλημα στην αναπνοή, το οποίο το αντιμετωπίζει ως σήμερα.

Ίσως λοιπόν να του θύμισε εκείνα τα χρόνια η συνάντησή του με τον Μπέζος και του Μπέζος ο Μασκ να του φάνηκε πολύ… ανταγωνιστικός. Γι’ αυτό και γεννήθηκε αυτή η αντιπάθεια, η οποία επικεντρώνεται στο μοναδικό κοινό σημείο τους: Τα διαστημικά projects. Αυτό το είδαμε για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, όταν η εταιρεία του Μασκ, SpaceX, ζήτησε την αποκλειστική χρήση μιας πλατφόρμας εκτόξευσης της NASA.

Τότε, ο Μπέζος, με τη Blue Origin διαμαρτυρήθηκε επισήμως στην αμερικανική κυβέρνηση, προτείνοντας “να δοθεί η πλατφόρμα σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να κάνουν εκτόξευση”. Ο Μασκ, εξοργισμένος, μίλησε για “ψευδή τακτική μπλοκαρίσματος” της SpaceX, κατηγορώντας τη Blue Origin ότι δεν κατάφερε, επί 10 χρόνια να φτιάξει “ούτε ένα αξιόπιστο διαστημόπλοιο”. Και χρησιμοποιώντας το… κλασικό ειρωνικό του στυλ, ο Μασκ υποσχέθηκε να παραχωρήσει στον Μπέζος την πλατφόρμα, εάν κατάφερνε να δημιουργήσει η Blue Origin ένα αξιόπιστο, λειτουργικό διαστημόπλοιο, “αν και είναι πιθανότερο να βρούμε μονόκερους να χορεύουν στις φλόγες”, όπως σχολίασε. Ο Μασκ είχε κερδίσει τον πρώτο γύρο.

Όμως ήταν μόνο μια μάχη και όχι ο πόλεμος. Ο Μπέζος πέρασε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να προσπεράσει ή κατά κάποιους να “σαμποτάρει” τον Μασκ υπογείως. Ο Μασκ ουκ ολίγες φορές τον κατήγγειλε δημοσίως και είπε στον βιογράφο του ότι η Blue Origin έκανε “χειρουργικά χτυπήματα” στη SpaceX, προσεγγίζοντας ταλέντα της στα οποία πρόσφερε διπλό μισθό για μεταγραφή. “Γεγονός αχρείαστο και αγενές”, όπως είπε.

Το 2014, ο Μασκ προσέφυγε στα δικαστήρια των ΗΠΑ για να αμφισβητήσει πατέντα της Blue Origin για drone διαστημόπλοια και δικαιώθηκε. Έναν χρόνο αργότερα, απαντώντας σε tweet του Μπέζος για “ένα σπάνιο τέρας, έναν πύραυλο” της Blue Origin, είπε ότι “δεν είναι και τόσο σπάνιο, η SpaceX χρησιμοποιεί τέτοιο εδώ και 3 χρόνια”.

Όταν η SpaceX εκτόξευσε τον πύραυλο Falcon9 με επιτυχία, ο Μπέζος -με την απαραίτητη δόση ειρωνίας- βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στον άσπονδο εχθρό του ποιος είναι το “αφεντικό”. Έγραψε συγχαρητήρια στο Twitter του, με ένα “καλώς ήρθατε στο κλαμπ”. Την ίδια χρονιά, ο Μασκ θα απαντούσε σε ερώτημα του BBC για τον Μπέζος με το αφοπλιστικό “Τζεφ… ποιος;”.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια, ο Μασκ έχει αποκαλέσει τον Μπέζος ουκ ολίγες φορές “copycat“, όχι μόνο για τα διαστημικά του σχέδια, αλλά για την… εμμονή του να επενδύει μέσω της Amazon δισεκατομμύρια σε ανταγωνιστικές εταιρείες της Tesla, της οποίας παραμένει CEO. Όπως ανταγωνιστικές είναι οι Amazon Kuiper και Starlink, θα επεσήμαινε κανείς. Αλλά η τελευταία τους προστριβή -και μάλιστα δικαστική- αφορά και πάλι το διάστημα και ξεκίνησε το 2020, συνεχιζόμενη ως σήμερα.

Ο Μπέζος εξοργίστηκε μέχρι… τον ουρανό, όταν πληροφορήθηκε ότι η NASA άλλαξε το κυβερνητικό σχέδιο για δύο εμπορικούς εταίρους της σε ό,τι αφορά την επιστροφή του (Αμερικανού) ανθρώπου στη Σελήνη και κατ’ επέκταση τα σχέδια για κατασκευή βάσης εκεί. Η SpaceX του Μασκ ανταγωνιζόταν τις Blue Origin του Μπέζος και Dynetics για δύο συμβόλαια που αφορούσαν το πρόγραμμα Artemis. Τελικά, η NASA έδωσε στη SpaceX και τα δύο μαζί σε ένα αποκλειστικό συμβόλαιο αξίας 2,9 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία του Μπέζος είχε ενώσει δυνάμεις με τις Lockheed Martin, Norhtrop Grumman και Draper σε μία συμμαχία που ονόμαζαν «Τhe National Team» (Η Εθνική Ομάδα).

Οι εξηγήσεις της NASA δεν στάθηκαν αρκετές και ο Μπέζος -η εταιρεία του, για την ακρίβεια- προσέφυγε στο αρμόδιο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ εναντίον της NASA και της απόφασής της να δώσει τα συμβόλαια στην εταιρεία του Μασκ. Όμως ο Μπέζος, θα έχανε ξανά. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Ρίτσαρντ Χέρτλινγκ δικαίωσε τους εναγόμενους και με την απόφασή του κλείνει τη διαμάχη που είχε ανοίξει από τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ NASA και Blue Origin.

Η απάντηση της NASA μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ήταν ότι οι εργασίες της με τη SpaceX θα επανεκκινήσουν “το συντομότερο δυνατό”. Όλα… τα λεφτά ήταν (ξανά) ένα σχόλιο του Έλον Μασκ, με το οποίο απάντηση στο σχετικό ρεπορτάζ του CNBC για το αποτέλεσμα της δίκης. Απαντώντας σε tweet του δικτύου, ανέβασε μια φωτογραφία από την ταινία του 2012 “Dredd”, που είναι remake της ταινίας “Δικαστής Dredd”.

Η αντιπάθεια έγινε κόντρα, η οποία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και σε ό,τι έχουν να… χωρίσουν οι δυο τους. Και, εκτός από το διάστημα, αυτό που έχουν να χωρίσουν, είναι ισχύς και (κυρίως) δισεκατομμύρια. Έτσι, όταν ο Μασκ πέρασε τον Μπέζος σε όρους net worth, έχοντας γίνει πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, το Forbes του είχε ζητήσει να κάνει ένα σχόλιο επ’ αυτού: «Στέλνω ένα γιγαντιαίο άγαλμα με τον αριθμό “2” στον Jeffrey B., μαζί με ένα ασημένιο μετάλλιο», είχε πει. Λίγο αργότερα, σε tweet του Μπέζος, ο Μασκ θα… τρόλαρε ξανά, απαντώντας με ένα εικονομήνυμα που απεικόνιζε ένα αργυρό μετάλλιο. Πρόσφατα, περιγράφοντας ότι δουλεύει 80 με 90 ώρες την εβδομάδα στην Tesla και τη SpaceX, πρότεινε δημοσίως στον Μπέζος “να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στη Blue Origin και λιγότερο στο τζακούζι”…

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Κόμμα Κασιδιάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πάλι να ψηφίσει την τροπολογία – «Θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους» λέει ο Μητσοτάκης

https://bit.ly/3GBevp5

 Με την ευρύτερη πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ψηφιστεί η βελτιωτική ρύθμιση που αποτρέπει την συμμετοχή σε εθνικές εκλογές εγκληματικών οργανώσεων που φορούν τον μανδύα πολιτικού κόμματος όπως το κόμμα Κασιδιάρη.Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών». Σε κάθε περίπτωση η επιλογή για μια ακόμα φορά του κόμματος να μην στηρίξει τροπολογία για το θεσμικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ενισχύει τις φωνές από την πλειοψηφία που υποστηρίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κοινοβουλευτικό ανένδοτο ενημερώνοντας ότι οι βουλευτές του θα απέχουν από όλες τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Διευκρίνισε ωστόσο τότε ότι η ψηφοφορία για την τροπολογία Κασιδιάρη θα αποτελέσει εξαίρεση αποδεχόμενος το αίτημα εκπομπής ισχυρού δημοκρατικού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση από την Βουλή.

Παρά ταύτα στην κρίσιμη ψηφοφορία της αρχικής τροπολογίας που καλούσε το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου να διαπιστώνει εάν η τυπική και η πραγματική ηγεσία των κομμάτων πληρούν τις ποινικές προϋποθέσεις για μετέχουν σε εκλογική αναμέτρηση τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δηλώσει «παρών» υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική

Πέραν πάντως του ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά αναμένεται να ψηφίσουν ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 15:00 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση της τροπολογίας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και να αποτυπωθεί με καθαρό τρόπο η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Μητσοτάκης: Στη Βουλή θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη «Χρυσή Αυγή». Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί.

Εδώ, λοιπόν, θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου αύριο, τελευταία μέρα, ουσιαστικά, λειτουργίας του κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους. Να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Η «Χρυσή Αυγή» είναι μία οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι, τελικά, μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους. Και, ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο κοινοβούλιο κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια».

Οικονόμου: Ακατανόητη και επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων με το μανδύα κόμματος στις εκλογές η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, σε αντίθεση, δυστυχώς, με άλλα κόμματα που είτε από αντιπολιτευτικό μένος, είτε από μικροκομματικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, είτε γιατί θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αντιδρούν, αδιαφορώντας όμως για τις συνέπειες των επιλογών τους αυτών τόσο σε πολιτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση προς τους κυβερνητικούς συντάκτες. Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα πως «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τέτοιο ζήτημα είναι ακατανόητη και επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να αφήσει τα μισόλογα και την ηθελημένη ασάφεια, καθώς το ζήτημα αυτό είναι εξόχως σοβαρό και αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Κάθε εργαλειοποίηση της θεσμικότητας γύρω από το ζήτημα αυτό είναι και ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη».

Γεροβασίλη: Αφήνουμε την κυβέρνηση να πάρει μόνη της την ευθύνη

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ προανήγγειλε ότι το κόμμα της δεν θα στηρίξει την ρύθμιση υποστηρίζοντας την στάση της «ουδετερότητας». «Όταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις έρχονται παραμονή των εκλογών έχουν ένα φορτίο το οποίο προφανώς δεν είναι θετικό. Εκεί λοιπόν συζητήσαμε, καταθέσαμε προτάσεις γιατί κανένα κόμμα δεν ήταν σύμφωνο, άσχετα αν τελικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε. Εμείς επιλέξαμε τη στάση της ουδετερότητας, δηλαδή το “παρών”.

Ο ερασιτεχνισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης ενέχει κινδύνους, και εμείς σε αυτούς τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουμε, θα την αφήσουμε να πάρει την ευθύνη μόνη της. Κινδυνεύουμε να γίνουμε χορηγοί της εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας των ερασιτεχνισμών. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει ρύθμιση που τους αφήνει έξω.

Το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης γιατί έκανε όλους αυτούς του ερασιτεχνισμούς, δεν άκουσε ούτε εμάς ούτε το ΠΑΣΟΚ, αν και ψήφισε και τώρα κριτικάρει αρνητικά την κυβέρνηση.

Εμφανίζεται η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η Βουλή να διορθώσει το λάθος με ένα λάθος και κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από εγκληματική οργάνωση, διωκόμενη» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη.

ΠΑΣΟΚ : Συνεισφέρουμε δημιουργικά με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σχόλιο του γραφείου τύπου της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη άμυνας της Δημοκρατίας απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που κρύβεται υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούσε αδρανής επί δυο χρόνια τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή.

Για το σκοπό αυτό, καταθέσαμε τις προτάσεις μας οδηγώντας σε ουσιαστικές και νομοτεχνικές βελτιώσεις της διάταξης για τον αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας για εισαγωγή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν θα είχαμε φτάσει στις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις.

Η νέα, μονομερής και πρόχειρη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν θα χρειαζόταν.

Παρά ταύτα, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου που σθεναρά και παγίως έχει σταθεί απέναντι στον νεοναζισμό, θα συνεισφέρουμε δημιουργικά με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα αγωνιστούμε για να μη βρει χώρο στη Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Άρειος Πάγος: Η Ευδοξία Κιουπτσίδου είναι η διάδοχος του Χρήστου Τζανερίκου

https://bit.ly/3Uqve4f


Η 65χρονη Θεσσαλονικιά αρεοπαγίτης Ευδοξία (Εύη) Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη είναι η «διάδοχος» του παραιτηθέντα αντιπροέδρου και πρώην προέδρου του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ενώ την ίδια στιγμή, λόγω της παραίτησης ανακύπτουν πρακτικά προβλήματα στηλειτουργικότητα του Α1 Τμήματος τα οποία αναζητούν άμεσες λύσεις.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ώρες παραιτήθηκε ο κ. Τζανερίκος μετά τις πολιτικές και όχι μόνο αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του το περασμένο Σάββατο με την οποία ασκούσε έντονη κριτική σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διαδικασία από τον Άρειο Πάγο νομιμοποίησης των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές, μεταξύ των οποίων είναι και το «κόμμα Κασιδιάρη».

Με την επίμαχη πρωτοβουλία- νομοθετική τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, ανατίθεται στην Ολομέλεια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου (και όχι στην 5μελή σύνθεση όπως γίνεται μέχρι σήμερα) να κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη, όπως και των άλλων κομμάτων.

Ποιος αναλαμβάνει τα ηνία του Α1 Τμήματος

Μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου καθήκοντα προέδρου (προεδρεύουσα) του Α1 Τμήματος αναλαμβάνει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης που είναι η Εύη Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη.

Από τους συναδέλφους της θεωρείται πολύ καλή και έμπειρη δικαστική λειτουργός, με πλούσια νομική κατάρτιση, αλλά και με εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις.

Έχει διατελέσει στέλεχος της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, όπου έχει διδάξει. Επίσης, έχει πολύ πλούσιο συγγραφικό έργο (βιβλία, άρθρα σε νομικά περιοδικά, κ.λπ.).

Είναι λάτρης του νομικού έργου και της πανεπιστημιακής σκέψης του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο σύζυγός της είναι δικηγόρος.

Η κυρία Κιουπτσίδου γεννήθηκε το 1958 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στη θέση του αρεοπαγίτη τον Αύγουστο του 2020.

Η παραίτηση Τζανερίκου προκαλεί περιπλοκές

Μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου ανακύπτουν διάφορα μικροπροβλήματα λειτουργικότητας του Α1 Τμήματος. Και αυτό γιατί η σύνθεση του εν λόγω Τμήματος είναι 10μελής, μετά την εν λόγω παραίτηση.

Αναλυτικότερα, οι συνθέσεις των δικαστικών σχηματισμών πάντα είναι μονές, δηλαδή οι δικαστές θα είναι για παράδειγμα ή 5 ή 7 ή 9 ή 11, κ.λπ. Και αυτό για να μην υπάρχει ισοψηφία σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαστών είναι ζυγός (6 ή 8 ή 10, κ.λπ.) και δεν μπορεί να υπάρξει τελική κρίση επί των εκδικαζομένων υποθέσεων.

Έτσι, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου με πράξη της ή πρέπει να τοποθετήσει έναν ακόμη αρεοπαγίτη στο Α1 Τμήμα ή πρέπει να αφαιρέσει έναν (και να τον τοποθετήσει σε άλλο Τμήμα). Μεταγενέστερα η πράξη της κυρίας Γεωργίου πρέπει να επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Όμως, την ίδια στιγμή ανακύπτει και άλλο θέμα, καθώς η παραίτηση του κ. Τζανερίκου, σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να επικυρωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Ο νομοθέτης δίνει αυτό το χρονικό περιθώριο στους παραιτηθέντες για τις περιπτώσεις εκείνες που θελήσουν να ανακαλέσουν την παραίτησή τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα να κάνει άμεσα αποδεκτή την παραίτηση δικαστικού λειτουργού, εφόσον συναινέσει ο ίδιος ο δικαστικός, όπως έγινε στην περίπτωση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Ευσταθίου.

Ωστόσο, ο παραιτηθείς κ. Τζανερίκος, μέχρι την αποδοχή της παραίτησης του από τον υπουργό Δικαιοσύνης, θεωρείται εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός και πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Κατά συνέπεια όταν ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου νομιμοποίησης των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα πρέπει ο κ. Τζανερίκος ως πρόεδρος του Α1 Τμήματος, να παραβρεθεί και να δηλώσει ότι θα απέχει από τις συνθέσεις του Τμήματος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν εμφανιστεί, θα έχει υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος.

Ακόμη στην περίπτωση εκείνη που ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνει άμεσα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να επιλέξει το υπουργικό συμβούλιο νέο αντιπρόεδρο στον Άρειο Πάγο, καθώς η όλη διαδικασία (προεπιλογή υποψηφίων, συνεντεύξεις από τους πρόεδρους της Βουλής, κ.λπ.) είναι χρονοβόρα, ενώ είναι παράλληλα και προεκλογική περίοδος.

Στο Α1 Τμήμα και η Ιωάννα Κλάπα

Δεν πρέπει να παραληφθεί ότι στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου συμμετέχει και η Ιωάννα Κλάπα-Χρυστοδουλέα, που διενήργησε τις ανακρίσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, η κυρία Κλάπα ήταν πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε πρόσφατα και καταδικάστηκε ομόφωνα ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο κ. Παππάς καταδικάστηκε για παράβασης καθήκοντος, που αφορά στους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και ο εν λόγω επιχειρηματίας, για συνέργεια στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για την ίδια υπόθεση.

Η σύνθεση του Α1 Τμήματος

Η σύνθεση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα εξετάσει την νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις επικείμενες εκλογές, μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπηρετούν οι εξής δέκα αρεοπαγίτες: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Συγγραφικό έργο Εύης Κιουπτσίδου

Στο συγγραφικό έργο της Εύης Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται:

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Οι σημαντικότερες πρόσφατες τροποποιήσεις του Γενικού Μέρους του δικαίου της Αναγκαστικής Εκτέλεσης και των κεφαλαίων για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων διά κατασχέσεως κινητών και ακινήτων, σε: ΕλλΔνη 1/2022

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Νομιμοποίηση και έννομο συμφέρον στις ανακοπές κατά του πίνακα επί τυχαίας κατάταξης, σε: ΕΠολΔ 3/2019

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Τα γενικά προνόμια και ο πίνακας κατάταξης μετά τους νόμους 4335/2015 και 4512/2018 – Τα προνόμια των απαιτήσεων αποζημιώσεως λόγω αναπηρίας της πρώτης και τρίτης τάξης ειδικότερα, σε: Συλλογικό Έργο, Τιμητικός Τόμος Νικολάου Θ. Νίκα, 2018

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Νομιμοποίηση ενώσεων προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα στην πολιτική δίκη, σε: Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων, Ενώσεις προσώπων και λοιπές οντότητες στην Πολιτική Δίκη, 2016

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Ζητήματα από το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης μετά τις τροποποιήσεις του Ν. 4335/2015, σε: Αρμ 1/2016

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του ΣχΝΚΠολΔ 2014 ως προς το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε: ΕΠολΔ 2/2014

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Λύση ομόρρυθμης εταιρίας και έξοδος εταίρου κατά το Ν. 4072/2012, σε: Αρμ 2/2014

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Κατάσχεση ειδικών περιουσιακών στοιχείων, σε: Αρμ 1/2013

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, σε: Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων, Δικονομικά ζητήματα του πτωχευτικού δικαίου, 2012

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΑΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, σε: Ένωση Αστικολόγων, Πνευματική ιδιοκτησία στην Ελληνική θεωρία και νομολογία, 2010

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Η απόφαση διευθέτησης οφειλών κατά τον νόμο 3869/2010, σε: Αρμ 10/2010

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, άρση και παράλειψη στο μέλλον, σε: Αρμ 2/2009

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Αναστολή προσωρινής εκτελεστότητας, σε: Αρμ 5/2007.

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Ζητήματα των κανονισμών 2201/2003 και 1347/2000 (του Συμβουλίου της ΕΚ) σχετικά με τη διεθνή δικαιοδοσία και αναγνώριση αποφάσεων στις γαμικές διαφορές, σε: ΕλλΔνη 3/2005

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Ζητήματα από τις ανακοπές των άρθρων 632 και 633 ΚΠολΔ, σε: Αρμ 9/2003

· Ε. Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, Διεθνής δικαιοδοσία, αναγνώριση και εκτέλεση των αποφάσεων στις γαμικές διαφορές βάσει του 1347/2000 κανονισμού (του Συμβουλίου της ΕΚ), σε: Αρμ 12/2001
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

email αποκάλυψε τους Πακιστανούς τρομοκράτες – Ο Goga και το βίντεο με την εικονική δολοφονία

https://bit.ly/3mkGcLV

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση αλλά και τα σχέδια της πακιστανικής τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε να αιματοκυλήσει την Αθήνα προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία, αλλά και τις πληροφορίες από τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Οκτώ ακόμη ομοεθνείς τους βρίσκονται στη διαδικασία του ξεσκονίσματος από τις Αρχές, καθώς μόνο η εργαστηριακή εξέταση των κινητών τηλεφώνων του 27χρονου αρχηγού της ομάδας Irtaza Haider, που ζούσε στη Ζάκυνθο, ολοκληρώθηκε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι ζήτημα ημερών η σύλληψη κάποιων από αυτούς.

Οπως αποκαλύπτεται, η εξακρίβωση της ταυτότητας του 27χρονου Πακιστανού που ξεκλείδωσε την υπόθεση οφείλεται σε ένα email που εστάλη στις 14 Φεβρουαρίου στην Αντιτρομοκρατική. Παράλληλα, Πακιστανοί που εξετάστηκαν από την Αστυνομία λένε ότι ο Haider είχε πολλά λεφτά που οι ίδιοι -χωρίς να γνωρίζουν- υπέθεταν ότι μπορεί να προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών. Ο νεαρός αλλοδαπός σε συνομιλίες του το τελευταίο διάστημα έλεγε ότι δεχόταν απειλές από αγνώστους για να μην αποκαλύψουν τη δράση του, χαρακτηρίζοντάς τον «πράκτορα».
Το εστιατόριο-εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή, στο οποίο σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικονική δολοφονία που έστησε σφάζοντας μια κατσίκα για να χρησιμοποιήσει το αίμα και τα εντόσθιά της σε μια μακάβρια σκηνογραφία που έστησε, αναθέτοντας σε ομοεθνή του τον ρόλο του θύματος. Στόχος του, να στείλει το βίντεο στα κεντρικά της οργάνωσης στην Τεχεράνη ώστε να πείσει για τις δολοφονικές του δεξιότητες και να πάρει χρήματα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο μίτος της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται όταν: «Στις 14 Φεβρουαρίου περιήλθε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αντιτρομοκρατικής, μήνυμα από τον λογαριασμό muham520@proton.me, με χρήστη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, στο οποίο αναγραφόταν ότι μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών, διαμενόντων στην ελληνική επικράτεια θα προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια με όπλα και εκρηκτικά που βρίσκονται επιμελώς κρυμμένα στα σπίτια των μελών της τρομοκρατικής ομάδας και τα σχέδια του επικείμενου χτυπήματος είναι αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές.

Ως αρχηγικό μέλος της ομάδας φέρεται άνδρας που διαμένει στο Λαγανά Ζακύνθου πλησίον του ξενοδοχείου “Πανόραμα”, εργάζεται στην περιοχή Κερί Ζακύνθου και διατηρεί λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook με όνομα προφίλ “Ιρτιζα Χαιδελ Σχεραζι”. Ενσωματωμένο στο εν λόγω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), που απεικονίζει μια σειρά φωτογραφιών προερχόμενες από το λογαριασμό του στο facebook του φερόμενου ως αρχηγικού μέλους της οργάνωσης».

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και άλλοι αλλοδαποί που φέρονται να έμεναν στον ίδιο χώρο με τον συλληφθέντα στη Ζάκυνθο, ενώ οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
Ο Irtaza Haider είναι ο 27χρονος αρχηγός της ομάδας που ζούσε στη Ζάκυνθο
«Πρωινές ώρες της 15ης Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να διενεργηθεί νομότυπη έρευνα, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής, σε όλους τους χώρους του οικήματος εντός του οποίου διαπιστώθηκε ότι διέμενε ο υπό έρευνα αλλοδαπός ώστε να εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με τη διερευνώμενη υπόθεση. Κατά την άφιξη των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το οίκημα αποτελείται από έξι αυτόνομα διαμερίσματα όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν οι Irtaza Haider, Muhammad W., Muhammad A., Ali A., Muhammad A., Ghulam M., Mudassar A., Hussain S., Safrish R. Οι 9 συγκεκριμένοι Πακιστανοί (σ.σ.: εννοεί μαζί με τον Haider) που εντοπίστηκαν να διαμένουν στο υπό έρευνα οίκημα προσήχθησαν απευθείας προκειμένου να διακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, να εξεταστεί το καθεστώς της νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, αλλά και να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή τους στην ερευνώμενη υπόθεση. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, USB, κάρτες μνήμης, αποδεικτικά συναλλαγών μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και κάρτες sim», αναφέρεται στη δικογραφία.

Λίγο παρακάτω γράφεται ότι «Ο Muhammad A., όπως ανέφερε, διαμένει στο ίδιο οίκημα με τον Irtaza Haider με τον οποίο εργάζονται και κατά περιόδους μαζί. Σχετικά με τον Haider δήλωσε πως έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και χασίς, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τα εμπορευόταν, καθώς, όπως είχε αντιληφθεί, κατείχε πολλά χρήματα, μέρος των οποίων πιθανόν έστελνε σε συγγενείς του στο Πακιστάν. Αναφορικά με τις συναναστροφές του Haider, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έκανε στενή παρέα με τον Ali A., διαμένουν στο ίδιο οίκημα και με τον οποίο είχαν ταξιδέψει μαζί στην Αθήνα, αρχές του 2023 ενώ συναναστρεφόταν και με τον Ali Z., 25 ετών ο οποίος διέμενε εκτός οικήματος».

Ο 29χρονος Hussain Abid με όπλο και μαχαίρι στα χέρια του

Εντυπωσιακός είναι και ο όγκος των δεδομένων που βρέθηκαν και ελέγχονται εξονυχιστικά: «Στο κινητό τηλέφωνο του Haider βρέθηκαν 307 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, 544 sms – mms, 36 βίντεο, 36 αρχεία ήχου, 786 φωτογραφίες, 9255 επαφές καθώς και το ιστορικό συνομιλιών των εφαρμογών Facebook – Messenger, imo, native messages, Snapchat, TikTok, Viber, Whatsapp- Whatsapp business».

Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Haider στέλνει ένα μήνυμα στον αρχηγό στην Τεχεράνη και αναφέρει ότι «Χθες έγινε επικοινωνία με τον Goga, του είχαν πει για τη δουλειά και αυτουνού. Είπε ότι ήταν να κάνει δουλειά αλλά έκανε πίσω». Ο Abbas τού απαντά: «Του είχα πει για το Ντουμπάι μια δουλειά και δεν την έκανε και για να μπει σε ένα δωμάτιο και δεν την έκανε ούτε αυτή, δεν έδειξε ενδιαφέρον. Γινόταν deal για 80 lakh, 50 για τους άλλους και 30 θα κρατούσε ο Goga. Ηταν να γίνει παιχνίδι σε ένα σπίτι. Τους είχα στείλει το location, τη διεύθυνση, τους είχα στείλει τα πάντα, τους έδειξα ότι αυτό είναι το μέρος, είχα στείλει και άτομα να τραβήξουν βίντεο πριν, όλες τις λεπτομέρειες. Ηταν εύκολο να μπουν απλά σε ένα σπίτι στο οποίο βρίσκονταν δύο άτομα. Να έκαναν τη δουλειά και να φεύγανε».

Στις 8 Ιανουαρίου, έχει καταγραφεί μια συνομιλία που αφορά μια ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε ο Haider, με τον Sayed Fakhar Abbas να αμφιβάλλει για τη διάπραξή της ζητώντας περισσότερες αποδείξεις: «Σκοτώσατε έναν άνθρωπο. Δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα. Σε παρακαλώ να βρεις τα νέα ή τρόπο να το αποδείξεις. Αν δεν τα καταφέρω να τους πείσω ότι είναι αληθινό, αυτοί θα με διώξουν από την ομάδα τους και θα μου ζητήσουν όλα τα λεφτά πίσω. Εχω την οικογένειά μου εδώ, μπορεί αυτό να μου προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα», του λέει. Ο Haider τού απαντά: «Ημουν εκεί. Ηταν τρία άτομα. Και τον μαχαίρωσαν. Εγώ ο ίδιος τράβηξα το βίντεο και ήταν μαζί μου και άλλοι. Οι δικοί σου επίτηδες βρίσκουν λάθη».

Για αυτή την υπόθεση, την επόμενη μέρα, ο Haider μιλάει με έναν Πακιστανό με το όνομα Suman λέγοντάς του ότι η εικονική δολοφονία που παρουσίασαν δεν έγινε πιστευτή, του ζητάει επίμονα να βρει τρόπο να καλύψει το λάθος του, υποστηρίζοντας πως φοβάται για την αντίδραση αυτών που προσπάθησαν να εξαπατήσουν λέγοντας: «Εσύ τι νομίζεις; Αυτοί δεν είναι μικρά παιδιά. Πράκτορες είναι. Τι νόμιζες; Οτι μπορούμε να τους κοροϊδεύουμε με τα λόγια και αυτοί να μας πιστέψουν; Αυτό είναι όλο ψεύτικο. Κοροϊδία. Με τα λόγια δεν γίνεται δουλειά. Εχω αγχωθεί πολύ τώρα, είμαι στη μέση».


Του έταξε 2.500 ευρώ

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν τον Suman και του πήραν κατάθεση. Οπως είπε, τον γνώρισε τα περασμένα Χριστούγεννα στην Ομόνοια, λίγες εβδομάδες αργότερα του έστειλε μήνυμα αναφέροντάς του ότι μπορεί να τον βοηθήσει οικονομικά στέλνοντας μια φωτογραφία με 500 ευρώ. Οπως είπε ο Suman, αρνήθηκε την πρόταση, όμως λίγες ημέρες αργότερα ο Haider επικοινώνησε και πάλι μαζί του και του έταξε 2.500 ευρώ για να πάει σε ένα σπίτι και να παραστήσει τον δολοφονημένο.

Ο Suman αποδέχθηκε την πρόταση και στα μέσα Ιανουαρίου μετέβη σε μονοκατοικία στους Αγίους Αναργύρους για να κάνει αυτό που του ζητήθηκε. Μόλις έφτασε, τον ανέμενε ο Haider και τον ενημέρωσε πως είχε σφάξει μια κατσίκα με σκοπό να χρησιμοποιήσει το αίμα και τα εντόσθιά της, ώστε να φανεί πιο πειστική η εικονική δολοφονία. Στη συνέχεια, τον έντυσε με τα ρούχα που έφεραν αίμα, τον ξάπλωσε στο πάτωμα για να παραστήσει τον δολοφονημένο, και κατέγραψε τη σκηνή σε βίντεο.

Οπως είπε στους αστυνομικούς, δεν έλαβε ποτέ την αμοιβή γιατί το βίντεο δεν έγινε πιστευτό: «Δεν γνώριζα το λόγο της βιντεοσκόπησης, παρά μόνο ότι ο Haider θα το έστελνε στο εξωτερικό σε κάποια άτομα τα οποία αν ικανοποιούνταν από το αποτέλεσμα θα του έστελναν την αμοιβή και θα έπαιρνα και εγώ το μερίδιό μου».

Από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου, ο Haider μιλάει με τον Abbas και στοχοποιούν επιχειρηματία με ξενοδοχεία. Ο Haider αναφέρει: «Αυτός που θα κάνουμε στόχο έρχεται τρεις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Είναι επιχειρηματίας. Οταν θα είναι στα χέρια μου, ο άνθρωπος ζωντανός δεν θα φύγει». Ο Abbas ζητάει λεπτομέρειες λέγοντας: «Μπορώ να έχω μια φωτογραφία από αυτό τον άνθρωπο; Αν είναι επιχειρηματίας μπορείς να γκουγκλάρεις την εταιρεία ή να τον βρεις στο Facebook; Θα υπάρχουν λεπτομέρειες».

Ο Haider στέλνει φωτογραφία που τον απεικονίζει, ο Abbas επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για το άτομο αυτό και το οικογενειακό του περιβάλλον επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που θα του δώσει πρέπει να είναι σωστά: «Γιατί άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα, τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα». Παράλληλα, απαιτεί να γίνουν άμεσα και άλλες ενέργειες όπως να ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο του ατόμου και του αυτοκινήτου αναφέροντας ενδεικτικά: «Να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο να φαίνεται μέσα ότι τον παρακολουθούμε. Να φαίνεται η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό καθαρά».

Η απολογία του

Για την Αντιτρομοκρατική, ο Irtaza Haider είναι ο επιχειρησιακός αρχηγός του τρομοκρατικού βραχίονα που ο ίδιος έστησε στη χώρα του, υπό τις οδηγίες και τις εντολές του Sayed Fakhar Abbas. Ο 27χρονος, παρά το γεγονός ότι μένει 4 χρόνια στην Ελλάδα και ξέρει ελάχιστα ελληνικά, παραδέχθηκε ότι όλα τα έκανε για τα χρήματα.

«Εξετασθείς ο Haider ανέφερε ότι προ δύο ετών ενετάχθη σε οργάνωση στην οποία τον στρατολόγησε ο Abbas γνωστός και ως Shani ηλικίας περίπου 33 ετών, γεννηθείς στο Πακιστάν, με τον οποίο κατάγονται από το ίδιο χωριό. Για την ένταξη του έλαβε το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να δρα κατόπιν εντολών της οργάνωσης που θα διαβιβάζονταν σε αυτόν από τον Abbas. Ειδικότερα, από τον Νοέμβριο του 2022, έλαβε επανειλημμένα την οδηγία να βιντεοσκοπήσει και κατόπιν να προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια με έκρηξη ή ένοπλη επίθεση στην ορθόδοξη Εβραϊκή συναγωγή, με ανθρωποκτόνο σκοπό πράξη για την οποία θα λάμβανε χρηματική ανταμοιβή. Τελικά, με τη συνδρομή του Hussein Ambed, εκπλήρωσε το μέρος της βιντεοσκόπησης και φωτογράφησης ενώ πρότεινε την ανθρωποκτονία δύο ατόμων, γεγονός που μεταξύ άλλων θα είχε ως αποτέλεσμα την προβολή της στην τηλεόραση. Επιπλέον, με τη συνδρομή του Hussein Αmbed, σχεδίασε εικονική ανθρωποκτονία δύο ατόμων όμως ο τελευταίος υπαναχώρησε πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Ετσι, πραγματοποίησε την εικονική δολοφονία μόνο ενός ατόμου, βιντεοσκοπώντας την και στέλνοντας τη στην οργάνωση. Για τον Abbas τόνισε ότι μιλούμε μόνο μέσω της εφαρμογής Whatsapp, ενώ αναφερόμενος στην οργάνωση την περιέγραψε ως μια με διεθνή δράση και προσέθεσε ότι οι ενδεχόμενες δράσεις της θα πρέπει να έχουν τέτοια βαρύτητα ώστε να έχουν ευρεία απήχηση στα ΜΜΕ».

Επίσης, όπως υποστήριξε, αλλά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έστελνε, τον τελευταίο καιρό έδειχνε προβληματισμένος και δεχόταν απειλές: «Κάποιοι με απειλούν. Μου λένε ότι είμαι πράκτορας και πλήρωσε 2.000.000 ρουπίες αλλιώς θα πούμε στην Αστυνομία τα πάντα για σένα…».
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

ΥΠΟΙΚ: Έλεγχοι σε ελληνικά ΑΦΜ με καταθέσεις, επενδύσεις και συντάξεις στο εξωτερικό

https://bit.ly/3KNEOuH

 “Σφίγγει ο κλοιός” για όσους κρύβουν λεφτά στο εξωτερικό. Με απόφαση Σταϊκούρα–Βεσυρόπουλου διευρύνεται η λίστα χωρών που δίνουν “αυτοματοποιημένα” στοιχεία για την περιουσία Ελλήνων σε ξένες τράπεζες –και όχι μόνον. Η ΑΑΔΕ συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία και βλέπει πλέον όσους κρύβουν περιουσίες στην Ελβετία, στην Άπω Ανατολή και το Χονγκ Κονγκ, ή άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Η “Πολυμερής Συμφωνία Αρμόδιων Αρχών” και η “Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών” μεταξύ κρατών-μελών του ΟΟΣΑ (ή και μόνον τα ακρωνύμιο «ΠΣΑΑ» και «ΑΑΠ») έχουν κάνει να χάσουν τον ύπνο τους πολλές χιλιάδες – ή και εκατοντάδες χιλιάδες- Έλληνες, πέραν εκείνων που ήδη «φιγουράρουν» στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς ή Παναμά. Πρακτικά καταργείται η «εχεμύθεια» την οποία προσέφεραν εκατοντάδες κράτη για να προσελκύσουν παράνομο χρήμα, αφού πλέον δίνουν πλήρη στοιχεία στις ελληνικές αρχές για έλεγχο.

Με τη νέα λίστα Σταϊκούρα – Βεσυρόπουλου καθορίζονται 60 χώρες που δίνουν τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και προϊόντων, που ανήκουν σε φορολογουμένους Ελλάδος. Με τις 45 εξ αυτών η Ελλάδα ανταλλάσσει στοιχεία, ενώ οι άλλες 15 δίνουν μόνο, χωρίς να ζητούν στοιχεία οι ίδιες.

Έτσι, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αποκτά ένα παγκόσμιο «μάτι» σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα , τόκους, ασφαλιστήρια συμβόλαια και ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή την εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στο λογαριασμό Ελλήνων, από τα νησιά Φερόε και την Ανγκουίλα έως τη Σιγκαπούρη, τη Ρωσία και την Κίνα.
Και δεν βλέπει απλώς “κωδικούς” λογαριασμών, όπως στις διάφορες λίστες μέχρι τώρα. Αλλά έχει τα πλήρη στοιχεία και αριθμούς λογαριασμών, με ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ , μέχρι και ημερομηνία γέννησης.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Τζορτζ Σόρος: Ξανά στο στόχαστρο συνωμοσιολόγων μετά τη δίωξη εις βάρος του Τραμπ

https://bit.ly/43jcsQj

Πάνε πολλά χρόνια που ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος, εβραίος ουγγρικής καταγωγής, βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς.Όμως η ιστορική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ αναμοχλεύει στις ΗΠΑ τη χειρότερη παραπληροφόρηση και τις αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με ειδικούς.
Ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί εδώ και καιρό πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, κάτι που τον έχει μετατρέψει σε μπαμπούλα για τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και την πιο σκληρή φράξια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ, χώρας ολοένα πιο πολωμένης μετά την μετατροπή του λαϊκιστή κ. Τραμπ σε κεντρική φιγούρα του πολιτικού σκηνικού.

Ήδη πριν από την εμφάνιση την 4η Απριλίου του πρώην προέδρου ενώπιον ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ο επενδυτής κατηγορήθηκε από τον κ. Τραμπ και οπαδούς του πως έχει στο τσεπάκι τον εισαγγελέα του Μανχάταν που άσκησε τη δίωξη, τον Άλβιν Μπραγκ, αφροαμερικανό, αιρετό του Δημοκρατικού κόμματος, που κατατάσσεται στην αριστερή του πτέρυγα.

Πράγματι ο Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδοτεί οργανώσεις που θεωρούνται προοδευτικές, είχε δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στην ένωση Color of Change, η οποία εργάζεται για να προωθήσει τη διαφοροποίηση του αμερικανικού δικαστικού συστήματος.

Η Color of Change υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μπραγκ για τη θέση του εισαγγελέα του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Οι fact-checkers των αμερικανικών ΜΜΕ επιβεβαίωσαν πως τουλάχιστον το μισό από το ένα εκατομμύριο δολάρια δαπανήθηκε από την οργάνωση αυτή για να υποστηριχθεί η εκστρατεία του κ. Μπραγκ.

«Εισαγγελέας Σόρος»

Εκλεγμένος —όπως άλλωστε όλοι οι δικαστές και εισαγγελικοί λειτουργοί— στα τέλη του 2021, ο Άλβιν Μπραγκ ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2022 και προσπάθησε να θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό πρόγραμμα, ιδίως επιδιώκοντας να αποφεύγεται η επιβολή ποινών φυλάκισης για ήσσονα αδικήματα.

Η υποστήριξη του κ. Σόρος, παρότι έμμεση, αρκούσε στον Ντόναλντ Τραμπ ώστε, χωρίς καμία απόδειξη για απευθείας σχέση, να κατηγορήσει τον εισαγγελέα ότι «επελέγη και χρηματοδοτήθηκε από τον Τζορτζ Σόρος».

Σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι υποστηρικτές του 45ου προέδρου των ΗΠΑ (2017-2021), επίσης δισεκατομμυριούχου, υπερθεμάτισαν: μέσω Twitter αφήνουν αιχμές περί του ότι ο Άλβιν Μπραγκ «υποστηρίχθηκε/χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος», όταν δεν αναγορεύουν τον επενδυτή σε «εισαγγελέα Σόρος».

Στο δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν όπου παρουσιάστηκε ο κ. Τραμπ για να του απαγγελθούν κατηγορίες, διαδηλωτής κράταγε πλακάτ με το σύνθημα «Γκουγκλάρετέ το! Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί αμερικανούς εισαγγελείς».

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του κ. Σόρος διαβεβαίωσε πως ο δισεκατομμυριούχος «ουδέποτε συναντήθηκε, μίλησε ή επικοινώνησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον Άλβιν Μπραγκ».

Κατήγγειλε το ότι «αρκετοί στη δεξιά προσπαθούν να αντιστρέψουν το βάρος της απόδειξης από τον κατηγορούμενο (τον κ. Τραμπ) στον κατήγορο (τον κ. Μπραγκ)».

Ο εκπρόσωπος στηλίτευσε επίσης το ότι «εξαιτίας της γνωστής υποστήριξης του Τζορτζ (Σόρος) σε μεταρρυθμιστές εισαγγελείς, Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν πως είναι πίσω απ’ όλα, παρότι τα καθιερωμένα μέσα το έχουν ήδη ξεφουσκώσει όλο αυτό, επιμένουν» σε αυτές τις ιστορίες.

Αμερικανοί και ευρωπαίοι συνωμοσιολόγοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια στο στόχαστρό τους τον κ. Σόρος, ούγγρο εβραίο, γεννημένο στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο του 1930, που κατάφερε να σωθεί από τη ναζιστική κατοχή της χώρας του και από το Ολοκαύτωμα, προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και κάνει περιουσία τα χρόνια του 1970 και του 1980. Είχε αυξήσει ακόμα περισσότερο την περιουσία του στοιχηματίζοντας εναντίον της λίρας και της Τράπεζας της Αγγλίας τα χρόνια του 1990.

Μερικά παραδείγματα αναρτήσεων κατά του Τζορτζ Σόρος στο διαδίκτυο:

«Παγκοσμιοποιημένη καταχθόνια ελίτ»

«Οι θεωρίες συνωμοσίες οικοδομούνται γύρω από την ιδέα πως υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις εκτός του έλεγχου μας που δρουν για λογαριασμό των ‘παγκοσμιοποιημένων ελίτ’ προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια από τους λαούς», παρατήρησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόσουα Τάκερ, συνδιευθυντής του Center for Social Media and Politics του πανεπιστημίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYU).

«Σε αυτή την περίπτωση» ο κ. Σόρος «ενσαρκώνει την παγκοσμιοποιημένη καταχθόνια ελίτ», πρόσθεσε.

Καθώς, με «επικίνδυνη» δόση, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα επανέρχεται στο παρελθόν του, «στον αντισημιτισμό», στρεφόμενο κατά του Τζορτζ Σόρος, κατήγγειλε μέσω Twitter η αριστερή αμερικανική εβραϊκή οργάνωση J Street.

Από την Ευρώπη ως την Ασία και την Αμερική, οι «influencers» (οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης) της δεξιάς και της ακροδεξιάς κατηγορούν τον Τζορτζ Σόρος ότι χρηματοδοτεί τη «μεγάλη αντικατάσταση» των αμερικανών λευκών από έγχρωμους. Μάλλον στον… ελεύθερο χρόνο του, όταν δεν (κατηγορείται ότι) προωθεί τη μετανάστευση, τις κοινωνικές και πολιτικές ταραχές, την πολυπολιτισμικότητα…

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Απάτη με βιντεοκλήση από Γερμανία σε βάρος εμπόρου από τη Λάρισα

https://bit.ly/3muxquR

 Σίγουρος ότι δεν θα εντοπιστεί φαίνεται πως ήταν ένας Έλληνας απατεώνας ο οποίος επικοινώνησε με έναν έμπορο φρούτων από τη Λάρισα μέσω τηλεφωνικού αριθμού της Γερμανίας και του ζήτησε να συνεργαστούν, αλλά τον εξαπάτησε και έβαλε στο χέρι 21 τόνους ακτινίδια χωρίς να τα πληρώσει.Ο δράστης δεν δίστασε να επικοινωνεί με τον ανυποψίαστο έμπορο ακόμη και με… βιντεοκλήσεις, για να τον πείσει ότι είναι φερέγγυος ιδιοκτήτης εταιρείας που εδρεύει στο Ντίσελντορφ! Στις επικοινωνίες τους συμφώνησαν στην πώληση των προϊόντων του φρουτέμπορου και, στις 23 Μαρτίου, έφτασε στην εταιρεία του μια νταλίκα με Πολωνό οδηγό και πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας για να τα παραλάβει.

Ο οδηγός παρέλαβε 21 τόνους ακτινιδίων, τα οποία φέρεται να παρέδωσε στην εταιρεία του Ντίσελντορφ στις 27 Μαρτίου. Όμως, ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν κατέβαλε ποτέ το αντίτιμο που υπερβαίνει τα 29.000 ευρώ και διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον έμπορο, ο οποίος κατέφυγε στην Ασφάλεια Λάρισας και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Παλαιό Φάληρο υπηρετούσε ο 33χρονος αστυνομικός που έκανε διακίνηση ναρκωτικών

https://bit.ly/43nsOaM

 Την πικρία που επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών μετά τη σύλληψη του 33χρονου αστυφύλακα ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε delivery ναρκωτικών με όχημα της ασφάλειας μετέφερε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, .«Στεναχωριόμαστε πολύ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος περιγράροντας πώς ο 33χρονος αστυφύλακας που υπηρετούσα στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου έκανε τη διακίνηση των ναρκωτικών με τη δικαιολογία ότι ήθελε να πάει στο λιμάνι για να εξυπηρετήσει ένα συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο η παρακολούθηση του 33χρονου αστυνομικού είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς από τότε είχε υποβληθεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ανώνυμη καταγγελία για τις παράνομες ενέργειές του.Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει συλληφθεί και Ειδικός Φρουρός για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ενστόλους έχει παρελθόν στον χώρο του body building Ο εν λόγω άνδρας φέρεται, σύμφωνα με τo Star, να είναι το βασικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Έκανε τη διακίνηση ναρκωτικών με το περιπολικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον Αστυφύλακα «η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον ίδιο γινόταν με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου 6 άτομα, μεταξύ των οποίων Αστυφύλακας και Ειδικός Φρουρός, υπηρετούντες σε υπηρεσίες της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 5 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών και στο πλαίσιο αυτών προέκυψε ότι ο συλληφθείς Αστυφύλακας, τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, τις οποίες προμηθευόταν από έτερο συλληφθέντα, ενώ χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως χώρους αποθήκευσης, με την υποβοήθηση των συντρόφων τους, οι οποίες ομοίως συνελήφθησαν. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του Ειδικού Φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμπλεκόμενος Αστυφύλακας χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης, όπως κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον ίδιο, με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, ο εν λόγω Αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη εποχούμενη υπηρεσία, προφασίστηκε στον συνοδό του την αναγκαιότητα προσωπικής εξυπηρέτησης και μετάβασης σε σημείο για να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Εκεί αποβιβάστηκε και απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και αφού ήρθε σε επαφή με έτερο εκ των συλληφθέντων, τον προμήθευσε με ναρκωτική ουσία (κάνναβη), βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 κιλά και 536,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
3 τρίφτες κάνναβης,
3 ζυγαριές ακριβείας,
46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες,
2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών,
πλήθος νάιλον συσκευασιών και
265 ευρώ.

from: anatakti
via IFTTT