Daily Archives: 8 Απριλίου, 2023

Εικόνα

Celine Dion – Simply The Best (Tina Turner Cover)

https://bit.ly/3C7jTOY

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Mercedes S-Class

https://bit.ly/3zJjErf

 Ακόμα και για τους Γερμανούς το κόστος μιας Mercedes-AMG S63 E Performance είναι υπερβολικό. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα… Οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν πάρει την ανηφόρα σε όλο τον κόσμο, ιδίως στα ακριβά μοντέλα. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η κορυφαία Mercedes S Class. Η ναυαρχίδα του πιο εμβληματικού πολυτελούς μοντέλου της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ονομάζεται Mercedes-AMG S63 E Performance.
Πρόκειται για ένα κτήνος ισχύος, καθώς χάρη στο plug-in υβριδικό σύστημα με τον V8 της εταιρίας, φθάνει να αποδίδει 802 ίππους και 1.430 Nm ροπής.

Η ισχύς αυτή είναι τριπλάσια από αυτή της “βασικής” S350d. Όμως και η τιμή της είναι αντίστοιχα φουσκωμένη καθώς στη χώρα μας , η ακραία αυτή S-Class κοστίζει 263.550 ευρώ.

Με τα λεφτά αυτά αγοράζεις μία ασύλληπτη λιμουζίνα, που κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ έχει και ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 53 χιλιόμετρα.

Η τιμή αυτή δεν περιλαμβάνει όλα τα εξτρά που θα μπορούσε να προσθέσει κανείς. Και συνήθως όσοι αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα προτιμούν να τα πάρουν με όσο πιο πλούσιο εξοπλισμό.
Έτσι εύκολα φθάνει στις 300.000 ευρώ, με έξτρα ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, αεροδυναμικό πακέτο AMG από carbon, κεραμικά φρένα και το έξτρα πακέτο AMG Driver’s Package που της επιτρέπει να φθάνει τα 290 χλμ/ώρα.

Πάντως αν θέλετε περισσότερη πολυτέλεια και λιγότερους ίππους μιας λείπει το ηλεκτρικό μοτέρ υπάρχει και η Maybach S 680 4MATIC, που ξεκινά από τις 338.300 ευρώ.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Η απόλυτη Ανοησια : Ferrari F40 των 2 εκατ. χωρίς ασφάλεια!

https://bit.ly/3zM2wBn

Άβυσσος η ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου. Και ακόμα πιο δύσκολο το να εξηγήσει κανείς πως κάθε πλούσιος κοιτάζει να βγάλει από πάνω του τα μικρά έξοδα, αυτά που όλος ο υπόλοιπος κόσμος φροντίζει να καλύπτει με κόπο. Στην περίπτωσή μας πρόκειται για έναν Βρετανό ιδιοκτήτη μιας κόκκινης Ferrari F40. Ενός αυτοκινήτου που στην χειρότερη περίπτωση θα πιάσει τα 2 εκατομμύρια αν αποφασίσει να την πουλήσει.
Η αστυνομία της περιοχής του Lowerstoft τον έπιασε στα πράσα να οδηγεί αυτό το σπάνιο κόσμημα της αυτοκίνησης χωρίς να το έχει ασφαλίσει. Ο γερανός ανάλαβε να την μεταφέρει στα γκαράζ της αστυνομίας, με τον οδηγό να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 150 λίρες και το κόστος της αποθήκευσης στον χώρο στάθμευσης.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο οδηγός είχε αγοράσει την Ferrari σχετικά πρόσφατα, αλλά δεν είχε μπει καν στον κόπο να την ασφαλίσει. Οι αστυνομικοί στον έλεγχο που έκαναν έμειναν έκπληκτοι όταν αντιλήφθηκαν ότι ο οδηγός της Ferrari δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα που να τον καλύπτουν αν εμπλεκόταν σε κάποιο ατύχημα.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Η αυτοδυναμία στις εκλογές του 1990 κρίθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

https://bit.ly/3MtT39s

 Σαν σήμερα το 1990 η Νέα Δημοκρατία πήρε μία έδρα από τη ΔΗΑΝΑ για να βγάλει αυτοδυναμία αλλά βρέθηκε με 152 έδρες!Ένα από τα εκλογικά παρατράγουδα στη χώρα μας σημειώθηκε σαν σήμερα το 1990, στις πρόωρες εκλογές οι οποίες προκλήθηκαν από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. «Παρατράγουδο» γιατί η Νέα Δημοκρατία είχε 150 έδρες και χρειάζονταν μία ακόμα για να έχει αυτοδυναμία. Έτσι λοιπόν κατάφερε να πάρει μία έδρα από την ΔΗΑΝΑ, ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης όμως, εξέλαβε απόφαση το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αναφέροντας σε αυτήν ότι είχε γίνει λάθος στην κατανομή των εδρών της Νέας Δημοκρατίας και στερούνταν μιας έδρας. Οπότε στη Νέα Δημοκρατία δόθηκε μια επιπλέον έδρα (αφαιρώντας την από το ΠΑΣΟΚ) και πλέον βρέθηκε με 152 έδρες στη Βουλή.

Πως είχε επέλθει όμως η συμφωνία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΔΗΑΝΑ; Στις 17 Ιουλίου 1990 ο βουλευτής της ΔΗΑΝΑ Θ. Κατσίκης προσχώρησε στη ΝΔ, ούτως ώστε να έχει 151 έδρες στη Βουλή.
Αυτό όμως δεν άρεσε στον πρόεδρο της ΔΗΑΝΑ Κωστή Στεφανόπουλου που άφησε αιχμές κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η προσχώρηση του Θ. Κατσίκη στη Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά σήμαινε και το τέλος της ΔΗΑΝΑ, καθότι μιλάμε για ένα μικρό κόμμα της κεντροδεξιάς που είχε συγκροτηθεί το 1985 από τον Κωστή Στεφανόπουλο και την ομάδα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που τον ακολουθούσε.

Όλα αυτά όμως συνέβησαν πριν καν αποφασίσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο). Γιατί στην απόφασή του στις 14 Νοεμβρίου το 1990, ανέφερε πως τη μία έδρα του νομού Κερκύρας, θα καταλάβει ο Αλέξανδρος Δεσύλλας της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα θα εκπέσει του αξιώματος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καλούδης.

Τουτέστιν, το ΠΑΣΟΚ έχασε μία έδρα και η Νέα Δημοκρατία κέρδισε (ακόμη) μία, με αποτέλεσμα από τις 150 να βρεθεί στη Βουλή με 152 έδρες.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Audi R8

https://bit.ly/3Mtm8BY

Audi R8 το γνωρίζουμε ως ένα supercar με μεγάλο κινητήρα, με πολύ καλές επιδόσεις, τετρακίνηση και ξεχωριστό χαρακτήρα το οποίο απευθύνεται σε σχετικά λίγους πελάτες. Όμως, τα δεδομένα ίσως να είχαν πάρει μια άλλη τροπή. Audi R8 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πριν από είκοσι χρόνια, το 2003. Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Όμιλος Volkswagen είχε αποκτήσει τη Lamborghini και οι Γερμανοί είχαν αρχίσει να συνεργάζονται με τους Ιταλούς για την εξέλιξη της νέας γενιάς των μοντέλων της.

Η Lamborghini συνδέθηκε με την Audi εντός του Ομίλου, ως μια προσπάθεια να συνυπάρξουν οι σπορ εταιρείες. Η εξέλιξη ενός νέου πλαισίου για τους Ιταλούς έκανε τους Γερμανούς να σκεφτούν τη πιθανότατα να υπάρξει και ένα supercar με το έμβλημα της Audi στο αμάξωμά του.

Το 2006 παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά τού μοντέλου και το 2015 η δεύτερη. Αρχικά, με V8 FSI (ατμοσφαιρικό) κινητήρα χωρητικότητας 4,2 λίτρων και στη συνέχεια με V10 FSI των 5,2 λίτρων. Επίσης, δημιουργήθηκε και ένα πρωτότυπο με έναν V12 TDI (πετρελαιοκινητήρα).

Το R8 ήταν ένα φύσει supercar σε κάθε τομέα του. Κατά καιρούς, υπήρξαν φήμες για τη δημιουργία και μιας πιο προσιτής έκδοσής του η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Βάσει αυτών, σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να έχει V6 κινητήρα, σε μια εκδοχή πιο αδύναμη αλλά και πιο προσιτή οικονομικά, συγκριτι

Οι άνθρωποι της Audi αρνούνταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε φορά που η συγκεκριμένη φήμη επανεμφανιζόταν στον παγκόσμιο Τύπο. Και πράγματι δεν υλοποιήθηκε.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η περίπτωση αυτή δεν απασχόλησε τα στελέχη τής εταιρείας. Ο Marcos Marques, τώρα επικεφαλής στο τμήμα παραγωγής συνθετικών καυσίμων (e-fuels) της Porsche, σε συνέντευξη που έδωσε στον Βρετανό συνάδελφο Steve Sutcliffe παραδέχτηκε ότι στην Audi εξέταζαν την περίπτωση να δημιουργηθεί μια εκδοχή τού R8 με τον πεντακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που η εταιρεία χρησιμοποιεί στα RS3 και TT RS.

Όπως είπε ο Marques, στα σχέδια προβλεπόταν ότι αυτή η έκδοση θα είχε κίνηση μόνο στον πίσω άξονα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, τόσο για μειωθεί το κόστος αγοράς αλλά και το βάρος του οχήματος.

Το στέλεχος του γερμανικού Ομίλου χαρακτήρισε «χαμένη ευκαιρία» το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκε αυτή η έκδοση του R8. Όπως είπε: «Ήταν κρίμα επειδή ο πεντακύλινδρος σε σειρά turbo κινητήρας είναι ένα πολύ ισχυρό μοτέρ.

»Παράγει έναν διαφορετικό ήχο και νομίζω ότι θα ταίριαζε στο R8. Επίσης, το αυτοκίνητο θα ήταν ελαφρύτερο και με καλύτερη οδική συμπεριφορά, συγκριτικά. Όμως, κάποιοι στην Audi Sport θεωρούσαν ότι δεν θα ταίριαζε στον χαρακτήρα του αυθεντικού R8 και αποφάσισαν να μην το κατασκευάσουν».

Πλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο R8 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Θυμίζουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό. Το 2015, η Audi παρουσίασε το R8 e-tron, μια ηλεκτροκίνητη εκδοχή τού μοντέλου, το οποίο ήταν εμπρός από την εποχή του.

Ήταν τόσο καινοτόμο που μόλις 100 οχήματα κατασκευάστηκαν και διατέθηκαν πριν το αποσύρουν επειδή δεν ήταν εμπορικά συμφέρον. Τελικά, αυτή η έκδοση θα επανέλθει στα επόμενα χρόνια.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Συνελήφθησαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία οι αλλοδαποί που έκλεβαν ακριβά ρολόγια στην Αθήνα

https://bit.ly/3KJOuq4

Συνελήφθησαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ως δράστες κλοπών πολυτελών ρολογιών.Πρόκειται για 46χρονο και 42χρονο, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν ρολόγια μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η δράση τους είχε επεκταθεί και σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Σε βάρος τους εκδόθηκαν εθνικά εντάλματα σύλληψης, τα οποία μετά από κατάλληλες ενέργειες μετατράπηκαν σε ευρωπαϊκά από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ στη συνέχεια μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι δύο αλλοδαποί να εκδοθούν στη χώρα μας.

Πως δρούσαν

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας και σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές Αρχές, η δράση τους τον τελευταίο καιρό εκτείνεται τόσο σε καταστήματα της Αθήνας, όσο και σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Αυστρία).

Όσον αφορά τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι κατηγορούμενοι, κατόπτευαν το κατάστημα που είχαν στοχοποιήσει, εισέρχονταν σε αυτό ως πελάτες και έπειθαν τους υπαλλήλους να τους παρουσιάσουν ακριβά ρολόγια.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν να δοκιμάσουν ένα ρολόι, τεχνηέντως αφαιρούσαν ένα άλλο και αποχωρούσαν, αφήνοντας ως εγγύηση χρηματικό ποσό, πάντα σε λίρες Αγγλίας, με το πρόσχημα ότι θα επανέλθουν για να φέρουν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για να αγοράσουν το επιδειχθέν ρολόι.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί -4- περιπτώσεις κλοπών σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα, τρεις απόπειρες και μία τετελεσμένη, όπου αφαίρεσαν ρολόι αξίας -37.900- ευρώ, ενώ η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλος θα έστελνε δέμα με… 180 αρχαία νομίσματα στη Γερμανία

https://bit.ly/3mrbZuC

 Μέσα σε δέμα που παρέδωσε σε μεταφορική εταιρία, είχε κρύψει 180 αρχαία νομίσματα ένας 61χρονος στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο οι αστυνομικοί πέρασαν τελικά χειροπέδες.Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, εντόπισαν χθες (08/04), σε περιοχή της Χαλκιδικής και συνέλαβαν 61χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί της σύληψης ο εντοπισμός του δέματος που ο 61χρονος είχε παραδώσει σε μεταφορική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και το οποίο επρόκειτο να παραλάμβανε… εικονικός παραλήπτης στη Γερμανία και που περιείχε, επιμελώς κρυμμένα εντός δοχείου με ελαιόλαδο, συνολικά 180 αρχαία νομίσματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες του στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 16 νομίσματα, ένα χάλκινο μενταγιόν, δύο κεραμικά ταφικά αγγεία και μία μολύβδινη βολίδα σφενδόνης -αντικείμενα δηλαδή που εμπίπτουν στις σχετικές προστατευτικές διατάξεις- καθώς και μεγεθυντικοί φακοί, καθαριστικά και αντιδιαβρωτικά εργαλεία και υγρό για τον καθαρισμό των νομισμάτων.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι τράπεζα» είπε στον Χάρι όταν του ζήτησε να βάλει τη Μέγκαν στο μισθολόγιο

https://bit.ly/3UkZJZb

Την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ δείχνουν νέες αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του βασιλικού συντάκτη Ρόμπερτ Τζόμπσον «Ο Βασιλιάς μας» (“Our King”). Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου ο πρίγκιπας Χάρι οργίστηκε όταν ο πατέρας του αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη Μέγκαν Μαρκλ στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας.
«Είσαι σίγουρος, Χάρολντ;», ρώτησε τον Χάρι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που ενημερώθηκε για τα σχέδιά του να παντρευτεί την Αμερικανίδα ηθοποιό. Αμέσως, ο πατέρας του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να περιλάβει τη Μέγκαν στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας. Κι αυτό επειδή το μισθολόγιο είχε επιβαρυνθεί από την Καμίλα και την οικογένεια του Γουίλιαμ, που ολοένα και αυξανόταν. «Ατό εξόργισε τον Χάρι», γράφει ο Τζόμπσον, σύμφωνα με απόσπασμα του βιβλίου του που περιήλθε σε γνώση της Daily Mail.

Ο Κάρολος σταμάτησε να απαντά στα τηλέφωνα

Η άρνηση του Καρόλου προκάλεσε μία από τις πρώτες κόντρες πατέρα και γιου. Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα του γιου του, που τον έβρισε και επέμεινε στο αίτημά του.

«Όταν η βασίλισσα ρώτησε τον Κάρολο γιατί αρνήθηκε, εκείνος της είπε ότι δεν είναι τράπεζα», γράφει ο Τζόμπσον.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, όλα τα περιστατικά που αναφέρουν δημόσια ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, όπως ο καβγάς της ηθοποιού με την Κέιτ Μίντλετον τις παραμονές του γάμου της, απέκτησαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μυαλό τους, λόγω της άρνησης του Καρολου.

Την ίδια ώρα ο πρίγκιπας Χάρι είχε την αίσθηση ότι ο Γουίλιαμ δεν ήταν θετικός στην Μέγκαν Μαρκλ, καθώς πίστευε ότι η σχέση τους ήταν ένα «θυελλώδες ρομάντζο», που θα κρατούσε λίγο. Η Μέγκαν, την ίδια στιγμή, θεωρούσε την Κέιτ «απόμακρη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Δυσαρεστημένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Όμως τα δημόσια παράπονα των Χάρι και Μέγκαν προκάλεσαν απογοήτευση με τον καιρό και στη βασίλισσα Ελισάβετ. Φυσικά, η κατάσταση έγινε χειρότερη μετά τη συνέντευξή τους τον Μάρτιο του 2021 στην Όπρα Γουίνφρι.

Η βασίλισσα θεωρούσε τη συμπεριφορά των Σάσεξ ως «αρκετά τρελή», λέει ο Τζόμπσον. Αργότερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας του Χάρι για τη γυναίκα του «θόλωσε την κρίση του».


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

To μυθικό σπίτι των 27 εκατομμυρίων της Τζάκι Κένεντι Ωνάση στην Ουάσινγκτον στα χέρια μιας Ελληνίδας pics

https://bit.ly/3KH5aNZ

Πρόκειται για μια έπαυλη περίπου 3.500 τετραγωνικών μέτρων με 13
υπνοδωμάτια και 18 μπάνια μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο. Μάρμαρα, όνυχας
και μυθικά έργα τέχνης. Η εμβληματική κατοικία στα χέρια μιας Ελληνίδας.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον ιστορικά σπίτια των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον DC. Ένα πραγματικό ανάκτορο χτισμένο το 1797 που έχει ηλικία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το ίδιο ιστορικά είναι και πρόσωπα που έζησαν εκεί.

Η μυθική έπαυλη, από τις πιο εμβληματικές της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, θα μπορούσε να συγκριθεί με σπίτια της αριστοκρατίας σε Παρίσι και Λονδίνο.

Με μοναδικά έργα τέχνης, σπάνια μάρμαρα και μοναδικά ξύλα. Εκτός από την αισθητική πλευρά του, εκείνο που ανεβάζει την αξία του είναι το γεγονός ότι αυτή η βίλα αποτελούσε τη μόνιμη κατοικία της Τζάκι Κένεντι για κάποια χρόνια.

Εκεί μετακόμισε η πιο κομψή γυναίκα της Αμερικής δύο μήνες μετά την δολοφονία του συζύγου της με τα δύο της παιδιά τον Τζον τζούνιορ και την Καρολίνα αλλά κι από εκεί έφυγε για να πάει στη Νέα Υόρκη και να ντυθεί νύφη έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό της τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα Federal style που περιοδικά όπως το Architectural Digest αλλά και τα περιοδικά της Conte Nast συγκαταλέγουν από τα ωραιότερα και ιστορικότερα σπίτια του πλανήτη.

Μικρές λεπτομέρειες αποκαλύπτουν μια εξωπραγματική για την εποχή καθημερινότητα όπως η τεράστια – πολυτελής αίθουσα δεξιώσεων με έξοδο στον ονειρικό κήπο.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το συγκεκριμένο κτίριο βγήκε προς πώληση από τους ΤΤR Sotheby’s και τον Jonathan Taylor. H Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Κοντού (Maria Contos) όχι μόνο πρωταγωνιστεί στην πώληση αλλά και μας ξεναγεί στον απροσπέλαστο στα μάτια των πολλών χώρο.

«Ο αγοραστής αυτού του σπιτιού αγοράζει μέρος της ιστορίας της Αμερικής» αναφέρει η Μαρία Κοντού. Και έχει δίκιο.

Τα τεράστια μαρμάρινα μπάνια στέκουν επιβλητικά στο οίκημα όπως και το γραφείο με την βαριά επένδυση από μασίφ ξύλο καρυδιάς. «Ακριβά υλικά που σπάνια χρησιμοποιούνται πλέον -λόγω κόστους- στην εποχή μας».

Στην ονειρεμένη έπαυλη υπάρχει ακόμη κελάρι με σπάνια συλλογή κρασιών, γυμναστήριο και υπέροχος περιβάλλοντας χώρος.

Στους εξωτερικούς χώρους αγάλματα δένουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον που είναι διαμορφωμένο με λουλούδια και δένδρα.

Εκείνο που κάνει πάντως την βίλα μοναδική δεν είναι μόνο η ιστορία της αλλά και το interior design δια χειρός της καλόγουστης Τζάκι. Μοναδικά έργα τέχνης και vintage φωτιστικά ζεσταίνουν ένα από τα πιο εμβληματικά σπίτια των ΗΠΑ. Συνέχεια

Εικόνα

Εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών πασχαλινά κουνελάκια που θα μετατρέπονταν σε χάπια έκσταση

https://bit.ly/40TY0wo

 Πασχαλινά κουνελάκια με έκσταση εντοπίστηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Eιδικότερα, όπως ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής δημόσιας υπηρεσίας οικονομικών, Φλοράνς Αντζελίτσι, εντοπίστηκαν τρία κουνέλια φτιαγμένα από MDMA (μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνη) που θα μετατρέπονταν σε χάπια έκσταση.

«Ήταν καθαρό MDMA, βάρους 1,8 κιλών. Τα ψεύτικα κουνελάκια σοκολάτας εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε ταχυδρομικό δέμα που στάλθηκε από ψεύτικη διεύθυνση στο Βέλγιο σε διεύθυνση ιδιώτη στην Αυστραλία», διευκρίνισε η εκπρόσωπος, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την αξία υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «θα καταστραφούν».

Την ανακάλυψη έκανε ο Πολ Μελνιέρ, ένας από τους παλαιότερους εργαζόμενους στο τελωνείο, με τη βοήθεια ενός σαρωτή χειρός που μπορεί να αναγνωρίσει ουσίες από το χημικό τους αποτύπωμα.

Υην περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο ένα κουτί για μεσημεριανό «Peppa Pig» (Πέππα το γουρουνάκι) γεμάτο κεταμίνη. Το βάρος του δεν φάνηκε φυσιολογικό στους υπαλλήλους του αεροδρομίου με αποτέλεσμα μετά από έρευνα να διαπιστωθεί ότι είχε ναρκωτικά.

«Το 2022 κατασχέσαμε σχεδόν έξι τόνους ναρκωτικών στο αεροδρόμιο», σημείωσε η Φλοράνς Αντζελίτσι.

Όπως επισημαίνουν επίσης οι Brussels Times, το κύριο λιμάνι του Βελγίου στην Αμβέρσα γίνεται όλο και περισσότερο πύλη προς την Ευρώπη για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αλλά η ίδια η χώρα έχει γίνει επίσης κόμβος για συνθετικά ναρκωτικά που παράγονται στην Ευρώπη και προωθούνται σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT