Εικόνα

BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα video

https://bit.ly/3KhLfom


 BMW M1 προσέβλεπε στην αναζήτηση ενός νέου «μονοπατιού» που θα έφερνε πολύ κοντά τις αγωνιστικές κατασκευές και τα αυτοκίνητα δρόμου.Ακόμα και σήμερα, η M1 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε petrolhead ανά την υφήλιο. Η εξαιρετική αισθητική της, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τις εξαιρετικές επιδόσεις που προσφέρει ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας. Η Μ1 ήταν ένα πολύ μπροστά από την εποχή του δημιούργημα, που στα τρία χρόνια που έμεινε στην παραγωγή (1978-1981), το μεγαλύτερο «καλό» που έκανε στη BMW, ήταν ότι την… εκπαίδευσε σε ότι αφορά το πόσο ακραία σπορ μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Με άλλα λόγια, η εμπορική «αποτυχία» των 400 BMW M1 που πρόλαβαν και κατασκευάστηκαν, για να πουληθούν σε τιμές που «έβαζαν μέσα» την εταιρεία, δρομολόγησε τις εξελίξεις για το μέλλον του τμήματος «Μ» αλλά και το ύφος των αυτοκινήτων που στη συνέχεια της ιστορίας, δέχτηκαν τις περιποιήσεις του.

Πάνω σε αυτόν τον άξονα, το τμήμα «Μ» της BMW γαλουχήθηκε στη δημιουργία σπορ εκδόσεων που βασίζονται πάνω σε πολυτελή μοντέλα, σε αντίθεση με το εγχείρημα της Μ1, που ήθελε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο να πωλείται ως σπορ, χωρίς να εξασφαλίζει σχεδόν ούτε τις στοιχειώδεις ανέσεις που χρειάζονται οι δημόσιοι δρόμοι.

from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...