Daily Archives: 3 Απριλίου, 2023

Εικόνα

«Μου έκαψαν φορτηγό 80.000 ευρώ για να με εκδικηθούν» λέει η γυναίκα που επιτέθηκε με οξύ στον πρώην σύζυγό της

https://bit.ly/3K6V9cn

 Η Μαρία Σταυρακάκη, η γυναίκα που βρίσκεται προφυλακισμένη για την επίθεση με οξύ στον πρώην σύζυγο της, μέσα από τις φυλακές της Νεάπολης και καταγγέλλει εμπρησμό για λόγους αντεκδίκησης«Χθες το βράδυ μπήκαν στο εργοτάξιο μας, κόβοντας την περίφραξη και έβαλαν φωτιά σε τετραξονικό όχημα αξίας άνω των 80.000 ευρώ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς» λέει η Μαρία Σταυρακάκη. Το περιστατικό, σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, έγινε στις 00.20 τα μεσάνυχτα μέσα σε εργοτάξιο στο Καστέλι Πεδιάδος, κοντά στο χώρο του νέου αεροδρομίου.
«Δέχομαι απειλές πολύ πριν την επίθεση με το οξύ» προσθέτει η Μαρία Σταυρακάκη, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί της πριν από λίγο. Αναφέρεται σε ηχητικά ντοκουμέντα που έχει καταθέσει στις δικαστικές Αρχές στα πλαίσια της μηνυτήριας αφοράς της κατά συγγενή του πρώην συζύγου της, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, την απειλούσε ότι θα βλάψει μέλη της οικογένειας της.
«Δεχόμουν απειλές πολύ καιρό πριν την επίθεση με το οξύ, προκειμένου να με εκφοβίσουν για να διακόψω οριστικά τις σχέσεις μου με τον πρώην σύζυγο μου. Τώρα αυτές οι απειλές γίνονται πραγματικότητα» προσθέτει. Και συμπληρώνει: «Η οικογένεια μου δεν φταίει σε τίποτα, πόσο μάλλον τα άψυχα αντικείμενα. Λυπάμαι πάρα πολύ για ότι συνέβη και τιμωρούμαι γι αυτό, για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκα. Μετανιώνω κάθε μέρα…».

Οι συνήγοροι της κατηγορούμενης Μαρία Σταυρακάκη, Απόστολος Λύτρας και Μάνος Δρακωνάκης σε κοινή τους δήλωση  αναφέρουν για το περιστατικό, πως πρόκειται για εμπρησμό και οφείλουν οι Αρχές να το διερευνήσουν. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικό ειδικά με όσα έχουν προηγηθεί σε αυτή την υπόθεση καθώς η εντολέας μας έχει λάβει σοβαρές απειλές στο παρελθόν για την ασφάλεια μελών της οικογένειας της» σημείωσαν οι δυο δικηγόροι.

Η απάντηση από την πλευρά του θύματος – «Είναι ικανή για όλα»

Στις καταγγελίες που κάνει η 38χρονη γυναίκα, η πλευρά του θύματος αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τέτοια περιστατικά, αλλά και με απειλές της. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος υπεράσπισης του θύματος Αλέξης Κούγιας αναφέρει: «Αυτή η γυναίκα είναι ικανή για όλα. Σε ποια εταιρεία να της βάλουν φωτιά; Από ό,τι γνωρίζω ο πατέρας της που είναι μεγαλοκατασκευαστής στις δηλώσεις του, στο παρελθόν όταν έγινε γνωστό το επώνυμο του, είχε πει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της και πως είναι υπέρ του θύματος στο οποίο συμπαρίσταται. Το θύμα δεν έχει επανέλθει από την επίθεση. Κατά την προσωπική μου κρίση δεν αποκλείεται να έβαλε και μόνη της, τη φωτιά».


from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ισραήλ: Η οικογένεια του 26χρονου που σκοτώθηκε στην Πλατεία των Τεμενών απορρίπτει την εκδοχή της αστυνομίας

https://bit.ly/3K5kFyI

Η οικογένεια νεαρού Iσραηλινού Άραβα ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς στην Πλατεία των Τεμενών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, απέρριψε χθες Κυριακή την εκδοχή των γεγονότων που έδωσε η αστυνομία, κατά την οποία «άρπαξε» όπλο μέλους της και πυροβόλησε.Ο Μοχάμεντ αλ Ασίμπι, φοιτητής ιατρικής, 26 ετών, σκοτώθηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες αφού τεράστιο πλήθος παλαιστινίων πιστών συγκεντρώθηκε στην Πλατεία των Τεμενών για τη μεσημεριανή προσευχή της δεύτερης Παρασκευής του Ραμαζανιού
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κοντά σε πύλη της Πλατείας των Τεμενών, στον παλαιστινιακό τομέα της παλιάς πόλης που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο νεαρός, από τη Χούρα, κοινότητα Βεδουίνων στο νότιο Ισραήλ, μπόρεσε «να αρπάξει όπλο» αστυνομικού «και να ρίξει δυο φορές», χωρίς να τραυματίσει κανέναν, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών της.

Διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως βρέθηκε DNA του νεαρού «στον γεμιστήρα και στη λαβή» του πιστολιού και ότι αυτό αποδεικνύει «χωρίς καμιά αμφιβολία» πως οι άνδρες της ενήργησαν με «θάρρος».

Από την πλευρά του, ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως «υποστηρίζει απόλυτα» την αστυνομία, που κατ’ αυτόν αντιμετώπισε «τον τρομοκράτη στο Όρος του Ναού». Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος ιερότερος τόπος του ισλάμ, αποκαλείται από τους πιστούς εβραίους Όρος του Ναού και χαρακτηρίζεται ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού.

Στη Χούρα, όπου η κηδεία του νεαρού ισραηλινού Άραβα χθες συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος, η οικογένεια επιβεβαίωσε πως είχε πάει στην Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθεί, αλλά διέψευσε όσα λένε οι αρχές για τον τρόπο που σκοτώθηκε. «Απορρίπτουμε την εκδοχή της αστυνομίας, που είναι ψευδής και δυσφημιστική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια από τις αδελφές του, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μετά τον θάνατο του νεαρού, η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, ανέκρινε τους γονείς του και προχώρησε στην κατάσχεση προσωπικών του αντικειμένων, σύμφωνα με συγγενείς.

Ο δήμαρχος στη Χούρα, ο Χάμπις αλ Ατάουνα, δήλωσε πως η κοινότητα «είναι σίγουρη πως ο νεαρός εκτελέστηκε».

Έμποροι στην κοινότητα έκλεισαν τα καταστήματά τους χθες και κάτοικοι έκαναν απεργία, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν σε άλλες κοινότητες ισραηλινών Αράβων, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.
Η αστυνομία λέει πως δεν υπάρχει οπτικό υλικό από το επεισόδιο, παρότι επιτόπου είναι εγκατεστημένες πολυάριθμες κάμερες για την επιτήρηση του χώρου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε πως στο σημείο όπου έγινε το επεισόδιο δεν ήταν στραμμένη καμία κάμερα.

Ο Ασίμπι, που έφθασε μόνος στο τέμενος, «προκάλεσε υποψίες». Αφού ανακρίθηκε από αστυνομικούς, του «ζητήθηκε να φύγει από το Όρος του Ναού (…) κατόπιν διέπραξε την προαναφερθείσα επίθεση», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η απουσία οπτικού υλικού αποτελεί μέρος «της προσπάθειας για να κρυφτεί η αλήθεια», κατήγγειλε μέσω Twitter ο Μανσούρ Αμπάς, ηγέτης του ισραηλινού αραβικού κόμματος Ράαμ (μετριοπαθές πολιτικό ισλάμ).

Οργάνωση που εκπροσωπεί τη μειονότητα των ισραηλινών Αράβων κάλεσε το Σάββατο να γίνει «γενική απεργία» χθες Κυριακή, «ημέρα πένθους», μετά την «εκτέλεση» του νεαρού φοιτητή.

Ο θάνατος του Μοχάμεντ αλ Ασίμπι τερμάτισε τη σχετική ηρεμία η οποία επικρατούσε αφότου ξεκίνησε το Ραμαζάνι, την 23η Μαρτίου.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 88 Παλαιστίνιους (μαχητές και άμαχους, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων), ενός ισραηλινού Άραβα, άλλων 14 Ισραηλινών (μελών των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών) και μιας Ουκρανής, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασιζόμενη στις επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Facebook: Ποινική δίωξη σε 42χρονη που εκδικήθηκε αντίδικούς της, δημοσιοποιώντας προσωπικά τους δεδομένα

https://bit.ly/3nJnM83

Όχι μόνο ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τα προσωπικά στοιχεία τριών ανδρών συνοδεύοντάς τα με συκοφαντικά σχόλια μία 42χρονη, αλλά ζητούσε και από όσους έβλεπαν την ανάρτησή της να την… κοινοποιήσουν ώστε να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι! Όταν οι τρεις Έλληνες ηλικίας 83, 81 και 51 χρόνων με τους οποίους η γυναίκα είχε αντιδικία στο παρελθόν είδαν την επίμαχη ανάρτηση που περιλάμβανε καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου, υπέβαλαν καταγγελία εναντίον της με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι της στον Αλμυρό Μαγνησίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και να συλληφθεί.
Σε βάρος της 42χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμηση, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που της άσκησε δίωξη. Παράλληλα, έδωσε εντολή να «κατεβεί» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης η επίμαχη ανάρτηση.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Βρετανία: «Αταξίες» και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους διαδρόμους του Ουέστμινστερ

https://bit.ly/3K8uo7k

 Ένας βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας «παγιδεύτηκε» σε οίκο ανοχής γυμνός, με τα ρούχα του κλεμμένα και ανίδεος για το πώς βρέθηκε εκεί, μια νύχτα την εποχή της τελευταίας διακυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον. Μέσα στην απελπισία και την θολούρα του, είχε απόθεμα ελάχιστης λογικής και τηλεφώνησε στις 4 τα χαράματα σ΄έναν ανώτερο συνάδελφό του, εκλιπαρώντας για βοήθεια, όπως αποκάλυψε σήμερα η Daily Mail.

Βουλευτής γυμνός σε οίκο ανοχής εκπέμπει SOS

Όταν το τηλέφωνο του ανώτερου Συντηρητικού βουλευτή χτύπησε στις 4 το πρωί, εκείνος απάντησε με δικαιολογημένο φόβο: Δεν σε καλούν για καλό τέτοια ώρα, σκέφθηκε. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ένας βουλευτής των Τόρις που ακούγονταν πανικόβλητος αλλά και θολωμένος ταυτόχρονα και τον εκλιπαρούσε για βοήθεια. «Είμαι σε έναν οίκο ανοχής», είπε στον μισοκοιμισμένο εμβρόντητο συνάδελφό του. «Δεν ξέρω πώς έφτασα εδώ, είμαι γυμνός και δεν μπορώ να βρω τα ρούχα μου. Σε παρακαλώ σώσε με».

Προφανώς ο υψηλόβαθμος Τόρις έσωσε την κατάσταση αλλά το εκπληκτικό περιστατικό έγινε «talk of the Parliament» με τους βουλευτές να καταρτίζουν λίστες με τους πιο πιθανούς υποψηφίους και να βάζουν στοιχήματα. Ένας βουλευτής είπε, σύμφωνα με την Daily Mail: «Μας έχει κάνει όλους να αναρωτιόμαστε– ποιος θα ήταν ο υψηλόβαθμος βουλευτής και φίλος «εκτάκτου ανάγκης», στον οποίο μπορεί κάποιος συνάδελφός του να τηλεφωνήσει στις 4 το πρωί σε μια δύσκολη κατάσταση και να είναι βέβαιος ότι θα «καθαρίσει» γι΄αυτόν;».

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθές, αφού χθες το βράδυ μια πηγή των Τόρις το επιβεβαίωσε, αλλά κράτησε την ταυτότητα του… άτακτου βουλευτή επτασφράγιστο μυστικό. Μέχρι που ο χρόνος, όπως γίνεται συνήθως, θα την αποκαλύψει.

Στο βρετανικό Κοινοβούλιο «ανθεί» η σεξουαλική παρενόχληση

Η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω ενός άλλου κύματος διαμάχης σχετικά με την εργασιακή κουλτούρα στο Ουέστμινστερ, με τον τρόπο ζωής των βουλευτών -την κατάχρηση αλκοόλ, ίσως και άλλων ουσιών- να ενοχοποιείται για μια σειρά πρόσφατων περιστατικών που ονομάζονται «Pestminster» (σ.σ. σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου).

Τον περασμένο Ιανουάριο, μια νεαρή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, η Σάρλοτ Νίκολς, κατονόμασε 20 συναδέλφους της σε μια -κατ΄αυτήν- «λίστα σεξουαλικώς παρενοχλούντων». Η λίστα δημοσιεύθηκε σε μια ομάδα στο WhatsApp που θεωρείται ότι χρησιμοποιείται από βουλευτές των Εργατικών που, όπως και εκείνη, εξελέγησαν το 2019.΄Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, που ισχυρίστηκε ότι είχε δει τη λίστα είπε ότι, εκτός από πολιτικούς που είχαν αντιμετωπίσει προηγουμένως ισχυρισμούς παρενόχλησης, περιελάμβανε έναν εξέχοντα των Τόρις που δεν είχε κατηγορηθεί δημόσια στο παρελθόν. Η λίστα, που δεν περιελάμβανε συγκεκριμένα περιστατικά, εξόργισε πολλούς βουλευτές, που θεώρησαν πως θα πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για να κατηγορηθεί οποιοσδήποτε βουλευτής για τέτοιο αδίκημα. Πέρυσι πάντως, η Νίκολς ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τουλάχιστον 12 φορές από τότε που μπήκε στο κοινοβούλιο. Τον Νοέμβριο είπε επίσης στο BBC Radio 5 Live ότι «όταν μπήκα για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο μια ομάδα ανθρώπων που ήξερα μου έδωσε μια λίστα με βουλευτές, τους οποίους θα πρέπει να προσπαθήσω να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο για να κρατήσω τον εαυτό μου ασφαλή». Αρνήθηκε ότι ήταν ανεύθυνη στις ενέργειές της, λέγοντας: «Αυτό που είναι ανεύθυνο είναι η έλλειψη πραγματικής δράσης για την επίλυση του προβλήματος σεξουαλικής παρενόχλησης του Ουέστμινστερ, το οποίο είναι τόσο ενδημικό ώστε βουλευτές να προειδοποιούνται για τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους».

Η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στο Ουεστμίνστερ είναι στα πρωτοσέλιδα εδώ και χρόνια. Τώρα όμως μιλούν ανοιχτά και οι γκέι άνδρες. Ο Τζορτζ, ένας ακτιβιστής του Συντηρητικού Κόμματος στα 20 του, σύμφωνα με το Politico, θυμάται μια συνάντηση πέρυσι με έναν εξέχοντα βουλευτή των Τόρις που είχε προτείνει να συναντηθούν για ένα ποτό και στη συνέχεια «άφηνε υπονοούμενα περί σεξουαλικής έλξης μεταξύ μας».

Η εμπειρία του είναι μέρος μιας ευρέως γνωστής, αλλά σπάνια συζητούμενης, συμπεριφοράς στο Ουέστμινστερ, στην οποία ένας μικρός αριθμός ανδρών ομοφυλόφιλων βουλευτών και ανώτερων διοικητικών στελεχών του κοινοβουλίου ασκούν μια πιεστική σχέση εξουσίας στους νεότερους άνδρες υπαλλήλους, συχνά ομοφυλόφιλους. Ωστόσο, η σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτές -αρκετές, όπως αυτές που έγιναν κατά του πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Τόρις Κρις Πίντσερ, που αφορούσαν ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από άνδρες εναντίον ανδρών- επιβεβαίωσαν αυτό που ορισμένοι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό: ότι οι νεαρές γυναίκες δεν είναι η μόνη ομάδα στο Ουεστμίνστερ, που κινδυνεύει από σεξουαλική παρενόχληση. Ο Πίντσερ παραιτήθηκε από τη θέση του στις 30 Ιουνίου 2022, αφού παραδέχτηκε ότι είχε «πιεί πάρα πολύ» το προηγούμενο βράδυ στο Carlton Club, μια ιδιωτική λέσχη στο St James’s του Λονδίνου, και με τη συμπεριφορά του «ντρόπιασε τον εαυτό του και άλλους ανθρώπους». Εικάζεται ότι είχε χαϊδέψει σεξουαλικά δύο άντρες. Στις 3 Ιουλίου 2022, εμφανίστηκαν έξι νέες κατηγορίες εναντίον του Πίντσερ, που αφορούσαν παρόμοιες συμπεριφορές για μια δεκαετία. Τρεις καταγγελίες έλεγαν ότι ο Πίντσερ έκανε ανεπιθύμητες ερωτικές προκλήσεις σε άλλους άνδρες βουλευτές, μία σε ένα μπαρ στη Βουλή των Κοινοτήτων και μία στο κοινοβουλευτικό γραφείο του.

Οδηγίες στα ψιθυριστά για αποφυγή τετ-α-τετ στα ταξί και τα ασανσέρ

Η εκπροσώπηση των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς (LGBT) στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ένα «δίκτυο ψίθυρων», προσωπικών προειδοποιήσεων δηλαδή, υπάρχει παράλληλα μεταξύ των ανδρών του κοινοβουλευτικού προσωπικού -όπως συμβαίνει και μεταξύ των γυναικών- σχετικά με ορισμένους βουλευτές που πρέπει να μείνουν μακριά τους και να αποφεύγουν κοινές διαδρομές με ταξί, να είναι μόνοι μαζί τους στα ασανσέρ και αλλού.

Όσοι βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας γνωρίζουν το θέμα. Ένας υπουργός είπε: «Υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα στο Ουέστμινστερ γενικά – όχι μόνο στο Συντηρητικό Κόμμα – με τη σεξουαλική παρενόχληση και στον χώρο των γκέι. Είναι πολύ το αλκοόλ και νεαροί ομοφυλόφιλοι συνεργάτες είτε φλερτάρουν είτε υπόκεινται σε βαριάς μορφής σεξουαλική παρενόχληση από ανώτερους ομοφυλόφιλους άνδρες».

Είναι γνωστό στους κύκλους του προσωπικού του Κοινοβουλίου ότι η σεξουαλικότητα μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας στις επιλογές πρόσληψης, ορισμένων ομοφυλόφιλων βουλευτών, οι οποίοι τείνουν να απασχολούν αποκλειστικά νέους ομοφυλόφιλους άνδρες. Ένας πρώην υπάλληλος του πρώην βουλευτή Ιμράν Αχμάντ Χαν (σ.σ. πρώην πολιτικός που υπηρέτησε ως μέλος του κοινοβουλίου (βουλευτής) του Συντηρητικού Κόμματος από τις γενικές εκλογές του 2019 έως το 2022. Αποβλήθηκε από το κόμμα μετά την ποινική του καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2022) είπε ότι υπήρχε μεγάλος κύκλος νεαρών ανδρών, που απασχολούνταν στο γραφείο του, συχνά ακόμη στην εφηβεία τους ή άρτι αποφοιτήσαντες από το πανεπιστήμιο. Ένας νυν βουλευτής έχει απασχολήσει 18 νεαρούς άνδρες για σύντομες θητείες στο γραφείο του από το 2017, σύμφωνα με τα μητρώα προσωπικού, ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές είναι γνωστοί για παρόμοιες επιλογές. Αυτό δεν παραβιάζει βέβαια κάποιον κανόνα, αλλά πολλά νυν και πρώην στελέχη λένε ότι τέτοιες πρακτικές μπορούν να συμβάλουν σε ένα «ανθυγιεινό» εργασιακό περιβάλλον.

Πέρυσι μόνον, υποστηρίχθηκε ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 70 καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος 56 βουλευτών. Το Κοινοβούλιο εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής των βουλευτών και του προσωπικού τους, συμπεριλαμβανομένης της εξουθένωσης, της κακομεταχείρισης των εργαζομένων, της ανάρμοστης συμπεριφοράς ανωτέρων προς κατώτερους και των εξουσιαστικών σχέσεων που κατακλύζουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Με χειροπέδες κατέληξαν… 13χρονες που έκλεψαν καλλυντικά

https://bit.ly/3nIOtd5

 Δήθεν για να ψωνίσουν πήγαν δυο ανήλικα κοριτσάκια σε ένα κατάστημα καλλυντικών στο Ηράκλειο, αλλά έγιναν αντιληπτές από τους υπαλλήλους να βάζουν κρυφά στις τσάντες τους εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία και να βρεθούν με χειροπέδες. Στις τσάντες των δύο 13χρονων κοριτσιών, οι αστυνομικοί βρήκαν την Παρασκευή τα κλεμμένα είδη που ήταν ένα lip gloss και δυο μάσκαρα αξίας μόλις 13 ευρώ, αρκετά ωστόσο για να προσαχθούν οι ανήλικες στην Ασφάλεια, ενώ τα κλεμμένα καλλυντικά αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Οι δυο 13χρονες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού και τις άφησε ελεύθερες ορίζοντας δικάσιμο, όπως έγινε και με τις μητέρες τους που επίσης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ένας άνδρας συνελήφθη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κατά 10 ατόμων για πυροβολισμούς σε Μαρκόπουλο και Κορωπί

https://bit.ly/42Z9EHP

 Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων που ενεπλάκησαν σε περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν διαδοχικά χθες το πρωί σε Κορωπί και Μαρκόπουλο, όπου τραυματίστηκε ένας 27χρονος.Συγκεκριμένα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου και τριών ατόμων (ηλικίας 58, 31 και 24 ετών) για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επιπροσθέτως σε βάρος τεσσάρων ατόμων (ηλικίας 27, 24, 22 και 35 ετών), 43χρονου αλλοδαπού και άγνωστου δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου στις 10:20 το πρωί μια ομάδα τεσσάρων ατόμων (ηλικίας, 27, 58, 31, 24) πήγαν με το αυτοκίνητο τους σε σπίτι στο Κορωπί, όπου μπήκαν στην αυλή, πυροβόλησαν κατά του σπιτιού και στη συνέχεια διέφυγαν. Κατά την έρευνα και εξέταση σπιτιού στο Κορωπί από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκαν τρύπες στους τοίχους από βολίδες και από το σημείο περισυλλέχθηκαν 9 κάλυκες και 8 βολίδες.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 11.30 ομάδα έξι ατόμων, ανάμεσά τους και ο 24χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού που είχε δεχθεί πυρά νωρίτερα, είχαν στήσει καρτέρι κοντά στο σπίτι του 27χρονου στο Μαρκόπουλο και τον περίμεναν. Την ώρα που ο 27χρονος, μαζί με ένα άλλο άτομο, έφταναν με το αυτοκίνητο σπίτι του, δέχτηκε πυροβολισμούς από την ομάδα έξι ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό του από βολίδα. Ο 27χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου μετά την εξέταση του από τους αστυνομικούς, συνελήφθη.

Κατά την αυτοψία στο σημείο του συμβάντος στο Μαρκόπουλο, διαπιστώθηκαν 9 οπές στο αυτοκίνητο και περισυλλέχθηκαν 2 κάλυκες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 27χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή μόλις ολοκληρωθεί η νοσηλεία του.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Σπάταλη 5χρονη πήρε το κινητό της μητέρας και έκανε αγορές 3.000 δολαρίων

https://bit.ly/3nKa0ln

 Σοκ υπέστη μία μητέρα από τη Μασαχουσέτη όταν ξαφνικά είδε να φτάνουν στο κατώφλι του σπιτιού της δέματα με παραγγελίες από την Amazon αξίας 3.000 χιλιάδων δολαρίων.Οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν καταστήσει ευκολότερη από ποτέ την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από την άνεση του σπιτιού μας. Αλλά με αυτή την ευκολία έρχεται και η πιθανότητα για λάθη, όπως ανακάλυψε πρόσφατα μια μητέρα, στις ΗΠΑ, όταν η 5χρονη κόρη της έκανε κατά λάθος μια αγορά ύψους 3.000 δολαρίων στον λογαριασμό της στο Amazon.

Η μητέρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε δώσει στην κόρη της πρόσβαση στο τηλέφωνό της για να παίζει παιχνίδια. Χωρίς να το γνωρίζει, το νεαρό κορίτσι είχε επίσης πρόσβαση στην εφαρμογή Amazon και έκανε μια σειρά από αγορές.
Όταν η μητέρα έλαβε τα email επιβεβαίωσης των αγορών, σοκαρίστηκε και πανικοβλήθηκε. Επικοινώνησε αμέσως με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Amazon για να προσπαθήσει να ακυρώσει τις παραγγελίες, αλλά ενημερώθηκε ότι ήταν πολύ αργά.

Παρά την απογοήτευση και την απογοήτευσή της, η μητέρα μπόρεσε να δει το χιούμορ στην κατάσταση. Μοιράστηκε την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγινε γρήγορα viral και συγκέντρωσε τη συμπάθεια και την υποστήριξη άλλων γονέων που είχαν βιώσει παρόμοιες ατυχίες.

Το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη οι γονείς να προσέχουν τις εφαρμογές και τους λογαριασμούς στους οποίους δίνουν πρόσβαση στα παιδιά τους. Ενώ είναι σημαντικό να επιτρέπουμε στα παιδιά να εξερευνούν και να μαθαίνουν, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να θέτουμε όρια και να παρακολουθούμε τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο για να αποφύγουμε ατυχήματα όπως αυτό.

Ευτυχώς, η Amazon διαθέτει μια πολιτική για τις τυχαίες αγορές που πραγματοποιούνται από παιδιά. Η εταιρεία προσφέρει επιστροφή χρημάτων για ολόκληρο το ποσό της αγοράς, εάν ζητηθεί εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και εάν τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη αποσταλεί.

Τελικά, η μητέρα κατάφερε να λάβει επιστροφή χρημάτων για τις αγορές που έκανε η κόρη της. Πήρε επίσης ένα πολύτιμο μάθημα σχετικά με τη σημασία της επαγρύπνησης όταν πρόκειται για διαδικτυακές αγορές και τις πιθανές παγίδες που μπορεί να προκύψουν.
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Ουκρανία: Η Βάγκνερ ανακοινώνει πως κατέλαβε το δημαρχείο της Μπαχμούτ

https://bit.ly/3ZBvkXF

 Η ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ υποστήριξε σήμερα πως κυρίευσε το κτίριο του δημαρχείου της Μαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, προσθέτοντας πως η κατάληψή του σημαίνει πως είναι πλέον «δική της» η πόλη «από νομική άποψη».«Από νομική άποψη, η Μπαχμούτ καταλήφθηκε. Ο εχθρός είναι συγκεντρωμένος σε δυτικές περιοχές» της πόλης, ανέφερε ο επικεφαλής της Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, μέσω Telegram.

Σε βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση ο κ. Πριγκόζιν επιδεικνύει ρωσική σημαία με γραμμένη επιγραφή προς τιμή Ρώσου στρατιωτικού μπλόγκερ, μέγα υποστηρικτή της εισβολής —της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», κατά το Κρεμλίνο— στην Ουκρανία, ο οποίος σκοτώθηκε χθες Κυριακή σε έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη.

«Οι διοικητές των μονάδων που πήραν το κτίριο του δημαρχείου και όλο το κέντρο θα υψώσουν αυτήν τη σημαία», διαβεβαίωσε.

Η Μπαχμούτ, που είχε κάπου 70.000 κατοίκους πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, αποτελεί θέατρο ακατάπαυστων εχθροπραξιών εδώ και μήνες.

Εξαιτίας της διάρκειας της μάχης και του γεγονότος πως και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί βαριές απώλειες εκεί, η πόλη έχει προσλάβει μεγάλη συμβολική αξία στις επιχειρήσεις για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλαυναν αργά τους τελευταίους μήνες στον βορρά και στον νότο, αποκόπτοντας οδούς εφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων, κατόπιν κατέλαβαν το ανατολικό της τμήμα.

Την 20ή Μαρτίου, ο κ. Πριγκόζιν δήλωνε πως η Βάγκνερ πήρε το 70% της Μπαχμούτ.

Το Κίεβο χαρακτηρίζει τη μάχη στην Μπαχμούτ απαραίτητη για την καθήλωση των ρωσικών δυνάμεων σε όλο το ανατολικό μέτωπο.

Παρότι αναλυτές και αξιωματούχοι θεωρούν τη στρατηγική αξία της πόλης μάλλον περιορισμένη.

Την άποψη αυτή μοιράζεται επίσης ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ορισμένοι αναλυτές αντιτείνουν πως αν οι δυνάμεις της Μόσχας την καταλάβουν, θα ανοίξει ο δρόμος για να κινηθούν προς άλλες δυο πόλεις-ουκρανικά οχυρά, τη Σλοβιάνσκ και την Κραματόρσκ, συνεχίζοντας την προσπάθεια για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλο το Ντονμπάς (την ανατολική Ουκρανία), κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του Κρεμλίνου αφότου διέταξε την εισβολή στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα

https://bit.ly/3zvwEk8

 Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αραβόφωνων νεαρών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου.Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στη συμπλοκή πήραν μέρος περισσότερα από 20 άτομα. Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ρόπαλα.
Ένας από τους συμμετέχοντες έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε στο πόδι έναν 25χρονο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όμως οι εμπλεκόμενοι είχαν αποχωρήσει. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης.

from: anatakti
via IFTTT

Εικόνα

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις μειώσεις της παραγωγής

https://bit.ly/40R84WC

 Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν αλματώδη αύξηση κατά σχεδόν 6% στις συναλλαγές στην Ασία σήμερα μετά την μάλλον απρόσμενη ανακοίνωση για μεγάλες μειώσεις της παραγωγής τον Μάιο από τις αρχές του Ιράκ, της Αλγερίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κουβέιτ. Η τιμή του βαρελιού του WTI (West Texas Intermediate), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, ανεβαίνει κατά 5,74% στα 80,01 δολάρια, ενώ αυτή του βαρελιού Μπρεντ βόρειας θάλασσας αυξάνεται κατά 5,67%, φθάνονρας τα 84,42 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
from: anatakti
via IFTTT