Monthly Archives: Οκτώβριος 2018

Εικόνα

Συνελήφθη ζευγάρι που κρατούσε έναν άνδρα σκλάβο, στο σπιτάκι του κήπου

https://ift.tt/2JsteDX


Σοκάρει τη Βρετανία το νέο κρούσμα δουλείας – Τον κρατούσαν για 4 χρόνια και τον
ανάγκαζαν να εργάζεται με αντάλλαγμα ληγμένα τρόφιμα
Ένα ζευγάρι Βρετανών συνελήφθη, καθώς κρατούσε έναν άνδρα από την Πολωνία σκλάβο στο σπιτάκι του κήπου του για 4 χρόνια και τον ανάγκαζε να εργάζεται με αντάλλαγμα ληγμένα τρόφιμα, γνωστοποίησαν οι αρχές σήμερα, μια ακόμη υπόθεση σύγχρονης δουλείας που αποκαλύπτεται στη χώρα.

Μια 56χρονη γυναίκα και ένας 54χρονος άνδρας από το Τσίλγουορθ στη νότια Αγγλία συνελήφθησαν την Τρίτη κατηγορούμενοι για σύγχρονη δουλεία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός οργανισμός Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA).

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το προσωπικό ενός κέντρου υγείας ειδοποίησε τις αρχές όταν ένας Πολωνός άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών μετέβη στο ιατρικό κέντρο και κατήγγειλε ότι τον εξανάγκαζαν να εργάζεται έναντι τροφής.

Ο άνδρας, την φροντίδα του οποίου έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατήγγειλε επίσης ότι δεν είχε τουαλέτα με καζανάκι και τον υποχρέωναν να κοιμάται σε μια ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία, μέσα στην τσιμεντένια αποθήκη.

«Τον 21ο αιώνα, κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να ζει σε τέτοιες ταπεινωτικές και αηδιαστικές συνθήκες» δήλωσε ο Τόνι Μπέρν, ο επικεφαλής ερευνητής του GLAA, του βρετανικού οργανισμού κατά της δουλείας.

Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε λίγες εβδομάδες αφότου οι αρχές στη βόρεια Αγγλία διέσωσαν άλλο ένα φερόμενο θύμα σύγχρονης δουλείας, που ζούσε σε μια αποθήκη για 40 χρόνια. Ένας 79χρονος συνελήφθη.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Champions League Βόλεϊ: Χρυσή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!

https://ift.tt/2DfzM8L


Το έκανε θρίλερ, αλλά βγήκε ζωντανός και μετά από μία επική μάχη 2 ωρών και 40 λεπτών
ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κερδίζοντας στο χρυσό σετ την IBBSK!
Κι η πρόκριση αποκτά μεγαλύτερη αξία αν δούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, αλλά άντεξε ψυχολογικά στην πίεση της κρισιμότητας του αγώνα και έβγαλε αντίδραση όταν οι Τούρκοι έστειλαν το ματς αρχικά στο τάι μπρέικ και κατόπιν στο χρυσό σετ…

Με τον Χαβιέ Χιμένεθ να ξεκινά στη βασική επτάδα του ΠΑΟΚ μετά από 2.5 χρόνια (από τα τέλη Απριλίου 2016) αντί του Σαφράνοβιτς, ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερη ισχύ στην επίθεση (40 μπάλες πήρες ο Κουβανός) και στο μπλοκ (7 έπιασε μόνος του και 7 όλοι οι υπόλοιποι) αλλά είχε τα αναμενόμενα ζητήματα στην υποδοχή που προκάλεσαν και τα ουκ ολίγα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του καθώς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό.

Στο α’ σετ το 10-15 έγινε 18-18 με τον ΠΑΟΚ να έχει 2 χαμένες κόντρες, 2 άουτ και να δέχεται δυο μπλοκ, αλλά μτα σερβίς του Όκολιτς (18-21) και μπλοκ του Χιμένες (19-23) έγινε το 0-1.
Στο β’ σετ το 9-6 των Τούρκων έγινε 9-10 για τον ΠΑΟΚ, με τον Οζκάν να ρίχνει στο ματς τον Μετίν αντί του Τσοσκούν με τον Δικέφαλο να φτάνει στο 14-16 , αλλά ο Μετίν και τα λάθη του ΠΑΟΚ έφεραν τούμπα το ματς για το 1-1…

Στο τρίτο οι Θεσσαλονικείς έκαναν και πάλι τα εύκολα δύσκολα, το 7-11 έγινε 10-11, όμως οι Κυπελλούχοι Ελλάδας με μπλοκ του Όκολιτς ξέφυγαν με 13-19 και προηγήθηκαν με 1-2 απέχοντας πλέον ένα σετ από την πρόκριση.

Μόνο που αυτό άργησε να έρθει αν και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 8-11 με δύο κόντρα μπάλες του Χιμένεθ! Εκεί όμως δεν κράτησε τη διαφορά και την πίεση στους Τούρκους που με τα σερβίς του Γενίπαζαρ προηγήθηκαν 12-11 και το 17-16 έγινε 21-17 με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν μέχρι το 24-22…
Στο τάι μπρέικ ο ΠΑΟΚ έπαθε.. καθίζηση όταν το 3-2 έγινε 5-2 και 8-3 με τον Στάνκου αν αποσύρει Φιλίποφ, Τζούριτς, Μάρκεζ αποδεχόμενος ότι το ματς πάει στο χρυσό σετ, αλλά με Τερζή, Μπούτο, Τακουρίδη ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε 13-10 (κι εκεί ο τελευταίος δεν έβγαλε μια φαινομενικά εύκολη άμυνα), 14-12 χωρίς όμως να απειλήσει με ανατροπή.

Ο Δικέφαλος απάντησε όμως στο χρυσό σετ όταν αρχικά το 2-1 έγινε 2-5 κόβοντας τα πόδια των Τούρκων οι οποίοι αναγκάστηκαν να κυνηγούν από νωρίς το σκορ, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν 6-6, χωρίς όμως να περάσουν ποτέ μπροστά… Στο 8-9 ο Μετίν έστειλε τη μπάλα άουτ (8-10) για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο +3 (10-13 με επίθεση Χιμένεθ, ο οποίος όμως έκανε το 13-12 καρφώνοντας στο φιλέ! Η IBBSK είχε κόντρα ισοφάρισης με τον Γκοκγκόζ να καρφώνει στο φιλέ (12-14) και τον Γκουνγκόρ να μειώνει σε 13-14. Ο Τζούριτς πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης, ο Γενίπαζαρ έβγαλε την άμυνα, όμως η μπάλα πήγε πάνω στο φιλέ κι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με νέα επίθεση την έστειλε στο παρκέ των Τούρκων και τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, με τους ασπρόμαυρους να πανηγυρίζουν με 10 ηρωικούς οπαδούς τους που ταξίδεψαν αυθημερόν από την Θεσσαλονίκη για το ματς!

Επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ ο νικητής του ζευγαριού Ποσογίλνιτσα (Αυστρία)-Φρανκφούρτη (Γερμανία) με Γερμανούς να έχουν νικήσει με 3-0 στο πρώτο ματς…
Τα σετ: 21-25, 25-22, 21-25, 25-22, 15-12, χρυσό σετ 13-15
IBBSK (Οζκάν): Γκουνγκόρ 20 (16/36 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ.-21% άριστες), Γκογκόζ 5 (4/23 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ.-24% άριστες), Χαγιρλί 12 (8/16 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Εμέτ 8 (5/12 επ., 3 μπλοκ), Tσοσκούν 3 (3/10 επ.), Γενίπαζαρ 8 (3/4 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Σαχίν-λ (71% υπ.-35% άριστες) / Τσιν 2 (1/2 επ., 1 άσο, 33% υπ.-00% άριστες), Μετίν 28 (25/38 επ., 3 μπλοκ)
ΠΑΟΚ (Στάνκου): Όκολιτς 9 (6/12 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μάρκεζ 12 (7/11 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Φιλιποφ 1 (1 άσο), Γκόρτσανιουκ 8 (6/21 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ.-20% άριστες), Τζούριτς 19 (19/47 επ.),Χιμένεθ 26 (19/47 επ., 7 μπλοκ, 41% υπ.-16% άριστες), Κωνσταντινίδης -λ (61% υπ.-26% άριστες) / Σαφράνοβιτς, Τερζής 1 (1/1 επ.), Τακουρίδης, Γάτσης, Μπούτος 3 (3/3 επ.).

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Κύπελλο Ελλάδας, Άρης – Αήττητος Σπατών 2-1: Πρόκριση με χαμηλές ταχύτητες

https://ift.tt/2JvI2la


Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Αήττητου Σπάτων, με τα δύο γκολ του
Διαμαντόπουλου κι επί της ουσίας πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου

Ο Άρης επικράτησε του Αήττητου Σπάτων με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο να λύνει τον γόρδιο δεσμό στο 67ο λεπτό αλλά και να σκοράρει και το δεύτερο τέρμα. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα έκανε ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας δίχως όμως να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.


Ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε συντριπτικές αλλαγές στην 11αδα, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 με τους Σόουζα-Δεληζήση(στόπερ)-Τζανακάκ-Μενέντεζ στην άμυνα, τους Ιντζόγλου-Κολάσο στα χαφ, Μαρτίνες και Παυλίδη στη δεξιά και αριστερή πτέρυγα, ενώ ο Ναζλίδης έπαιξε πίσω από τον Γιουνές ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Οι «κίτρινοι» και πάλι φλύαροι έχοντας την κατοχή μπάλας αλλά κι εντελώς άνευροι όταν ήταν σε κατάσταση άμυνας δίνοντας τη δυνατότητα στον Αήττητο Σπάτων να κυκλοφορεί την μπάλα με χαρακτηριστική ευκολία αλλά και να δημιουργήσει φάσεις είτε στο σετ παιχνίδι είτε στο transition με κυριότερες το σουτ του Χαντί στο 11ο λεπτό και αυτό του Κασνέτση στο 34ο.

Ο Αρης απείλησε μέσα από τις ατομικές πρωτοβουλίες του Νικολάς Μαρτίνες. Στο 16ο λεπτό ο Αργεντίνος σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 29ο είδε την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Αήττητου. Είχε προηγηθεί μια καλή στιγμή με τον Ναζλίδη (στο 18ο λεπτό) μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της άμυνας. Επί της ουσίας όμως, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου μπορεί να μην ήταν αντιπροσωπευτικό του αριθμού των ευκαιριών ή των προϋποθέσεων που είχαν οι δύο ομάδες, σίγουρα όμως ήταν δίκαιο από πλευράς απόδοσης.

Οι αλλαγές του Ερέρα
Βλέποντας τον Χαμζά Γιουνές εκτός αγώνα και τον Μπάμπη Παυλίδη να μην ανταποκρίνεται, ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ντιγκινί, Διαμαντόπουλο. Ο Άρης ήταν πιο πιεστικός, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν και πολύ επιπόλαιος με συνέπεια να είναι ελάχιστα παραγωγικός σε επίπεδο ευκαιριών έως το 60ο λεπτό.

Ο Διαμαντόπουλος έδωσε τις λύσεις
Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και εισέπραξε αυτό που δεν μπορούσε να διεκδικήσει στο προηγούμενο διάστημα. Έχοντας αλλάξει λογική και επιλέγοντας τα ανεβάσματα του Μενέντεζ από την αριστερή πλευρά στο 67ο λεπτό ο Διαμαντόπουλος άνοιξε το σκορ έπειτα από πάσα του Ισπανού κι έξυπνη κίνηση χωρίς την μπάλα από τον Ναζλίδη. Το 1-0 απλοποίησε τα πράγματα για τους «κίτρινους» οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους μέσα από τη δημιουργία και την εκτέλεση του Μαρτίνες. Τελικώς αυτό έγινε στο 76ο με δράση και πάλι τον Διαμαντόπουλος.

Ο Χαντί και το λάθος του Αναγνωστόπουλου
Ο Άρης είχε σωρεία ευκαιριών στο τελευταίο 15πτο του δευτέρου ημιχρόνου ούτως ώστε να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα με πιο χαρακτηριστική, το δυνατό σουτ του Ναζλίδη στο 88ο λεπτό όπου ο Κοκκαλάς απομάκρυνε εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άγγελος Χαντί έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι ή μάλλον, φρόντισε γι’ αυτό ο Αναγνωστόπουλος. Ο επιθετικός του Αήττητου σούταρε από τα 25 μέτρα, ο τερματοφύλακας του Άρη δεν κατάφερε να συγκρατήσει, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.

MVP: Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος έλυσε τον γόρδιο δεσμό και παράλληλα το πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του στην εκτέλεση. Δύο φορές «ακούμπησε» μπάλα στην περιοχή και πέτυχε ισάριθμα τέρματα.

Στο ύψος του: Αν και βραχύσωμος, ο Νικολάς Μαρτίνες. Ο Αργεντίνος ήταν η μόνιμη πηγή δημιουργίας για τους «κίτρινους», η αλήθεια είναι βέβαια ότι δημιούργησε περισσότερο για τον εαυτό του.

Αδύναμος κρίκος: Προφανώς ο Χαμζά Γιουνές δεν έχει ξεπεράσει το χαμένο πέναλτι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ καθώς και χθες ήταν «εξαφανισμένος» στο γήπεδο με συνέπεια (ορθώς) να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς από την Πέλλα αδίκησε τον εαυτό του στο 75ο λεπτό όταν δεν είδε την ξεκάθαρη ανατροπή του Ναζλίδη. Κατά τα άλλα δεν έκανε λάθη.

Το «ταμείο» του gazzetta: Όταν ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και επίπεδο πίεσης, ο Αήττητος Σπάτων δεν είχε τρόπο αντίδρασης. Λογικό και δίκαιο το 2-0 για τους «κίτρινους» αλλά αυτό το παιχνίδι μάλλον προσφέρει επιπλέον τροφή για σκέψεις λόγω της απόδοσης των Κολάσο, Γιουνές αλλά και των παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ(Ερέρα): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Κολάσο, Ιντζόγλου, Παυλίδης (46’ Ντιγκινί), Μαρτίνες (80’ Βίτορ), Ναζλίδης, Γιουνές (46’ Διαμαντόπουλος)
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Παπαδόπουλος): Κοκκαλάς, Μουστάκης, Μανολάς (78’ Ματσούκας), Μάγκας, Ηρακλής, Σταματάκης, Κασνέτση, Χαντί, Χατζηιωαννίδης (69’ Σπυρόπουλος), Βασιλείου, Νικλητσιώτης (59’ Γροντής).
Πηγή:www.gazzetta.gr

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Ernesto Cortazar – FAIRY TALE

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

ARTEMIS MORNING SEASIDE

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μυστικό σχέδιο για να γίνει ο πρίγκιπας Κάρολος… αντιβασιλιάς

https://ift.tt/2DeZJ8j


Ο 70χρονος Κάρολος είναι εδώ και 65 χρόνια πρώτος στην διαδοχή του θρόνου – Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν δείχνει διατεθειμένη να παραιτηθεί υπέρ του, προετοιμάζει το
έδαφος για να προστατεύσει το θεσμό της μοναρχίας
Με στόχο την διατήρηση του θεσμού της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο η 92χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος στον πρωτότοκο γιο της, ώστε να είναι έτοιμος να την διαδεχθεί σε περίπτωση που η ίδια φύγει από τη ζωή.

Επί μήνες η «αειθαλής» μονάρχης πραγματοποιεί μυστικές συναντήσεις με τον 70χρονο διάδοχο του θρόνου στις οποίες συζητούν ζητήματα του έθνους ενώ παράλληλα, έχει ζητήσει να αποστέλλονται και στον πρίγκιπα Κάρολο τα κυβερνητικά έγγραφα που λαμβάνει η ίδια.
Θα τον χρίσει αντιβασιλιά όταν γίνει 95 ετών

Ο Βρετανός Ρόμπερτ Τζόμπσον, συγγραφέας, δημοσιογράφος και βασιλικός ανταποκριτής στην εκπομπή Today Show του αμερικανικού δικτύου NBC, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως όταν η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο γίνει 95 ετών θα χρίσει τον διάδοχο του θρόνου αντιβασιλιά και θα του μεταφέρει κάποιες από τις εξουσίες της.
Ο ίδιος έγραψε στη Daily Mail: «Σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας που θα συνεχιστεί από ασθένεια η βασίλισσα έχει εξασφαλίσει πως ο διάδοχος της είναι πλήρως προετοιμασμένος και έτοιμος να αναλάβει. Μερικά άτομα κοντά στην μονάρχη υποστηρίζουν πως όταν αυτή γίνει 95 θα λάβει μία μνημειώδη απόφαση και θα επιτρέψει επισήμως στον Κάρολο να αναλάβει την εποπτεία της βασιλείας της».

Αποφασισμένη να διατηρήσει τον θρόνο μέχρι τον θάνατό της

Ο Τζόμπσον υποστηρίζει πως η βασίλισσα Ελισάβετ σε τρία χρόνια θα εκχωρήσει σημαντικές εξουσίες στον πρίγκιπα της Ουαλίας αλλά δεν θα τον κάνει βασιλιά αφού για να ανεβεί στον θρόνο ο διάδοχος της θα πρέπει πρώτα εκείνη να έχει φύγει από τη ζωή. Μάλιστα, ο Βρετανός δημοσιογράφος επικαλείται τον όρκο που έδωσε η βασίλισσα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της σύμφωνα με τον οποίο ορκίστηκε ενώπιον θεού και ανθρώπων να υπηρετεί ως βασίλισσα μέχρι τον θάνατό της.

Ο πρίγκιπας Κάρολος εργάζεται 14 ώρες την ημέρα

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήδη εκπροσωπεί την μονάρχη σε ορισμένες από τις επίσημες υποχρεώσεις της και ταξιδεύει αντί για εκείνη στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο διάδοχος του θρόνου εργάζεται 14 ώρες την ημέρα και πραγματοποιεί περισσότερες από 600 επίσημες εμφανίσεις ετησίως. Την Πέμπτη ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την δούκισσα της Κορνουάλης θα πραγματοποιήσουν ταξίδι εννέα ημερών σε Γκάμπια, Γκάνα και Νιγηρία, χώρες της βρετανικής Κοινοπολιτείας. Το ταξίδι θα αρχίσει από τη Γκάμπια, όπου αναμένεται να εορταστεί η επάνοδος της αφρικανικής χώρας στην Κοινοπολιτεία νωρίτερα μέσα στο έτος.

Διάδοχος ετών 70 (παρά ένα μήνα)

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει 70 ετών τον επόμενο μήνα και είναι ο πιο ηλικιωμένος διάδοχος στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς είναι πρώτος στην διαδοχή του θρόνου εδώ και 65 χρόνια. Όταν θα ανεβεί στον θρόνο θα είναι ο μεγαλύτερος μονάρχης που διαδέχεται ποτέ βασιλιά στη Γηραιά Αλβιόνα.

Πάντως, δεν υπάρχει νομικό κώλυμα που να εμποδίζει την βασίλισσα Ελισάβετ να παραιτηθεί από τον θρόνο, όπως έκανε ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας το 2014 και οι τρεις τελευταίες βασίλισσες της Ολλανδίας, Βιλελμίνα, Τζουλιάνα και Βεατρίκη, που παραιτήθηκαν όλες κοντά στην ηλικία των 70 ετών.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Στην Κύπρο εδρεύουν τέσσερις στις 10 ξένες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα

https://ift.tt/2JuMO2H


Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 2.557 αλλοδαπών επιχειρήσεων ανήλθε στα 34 δισ. ευρώ –
Κύπρο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία επιλέγουν οι επιχειρηματίες – Οι επιχειρήσεις αυτές έδωσαν δουλειές σε 134,3 χιλιάδες άτομα και οι δαπάνες προσωπικού ανήλθαν στα 4,5 δισ. ευρώ
Τζίρος 34 δισ. ευρώ μοιράστηκε το 2016 σε 2.557 αλλοδαπές επιχειρήσεις (συνδεόμενες με το εξωτερικό) που εδρεύουν στην Ελλάδα αλλά ελέγχονται από την αλλοδαπή και δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από κράτη της ΕΕ αλλά σχεδόν οι μισές εξ αυτών εμφανίζονται να είναι… Κυπριακές.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, ο συνολικός κύκλος εργασιών των 2.557 αλλοδαπών επιχειρήσεων ανήλθε στα 34 δισ. ευρώ, καθώς η αξία παραγωγής έφτασε στα 19,5 δισ. και η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία σε 7,4 δισ. ευρώ.
Οι επιχειρήσεις αυτές έδωσαν δουλειές σε 134,3 χιλιάδες άτομα και οι δαπάνες προσωπικού ανήλθαν στα 4,5 δισ. ευρώ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ακαθάριστες επενδύσεις σε υλικά αγαθά ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Δαπάνησαν 28,1 δισ. ευρώ για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο πλαίσιο της δραστηριότητας τους, εκ των οποίων τα 15,7 δισ. ευρώ αφορούσαν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών που τα μεταπώλησαν «αυτούσια» στην κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν (χωρίς επεξεργασία στη χώρα μας).

Από τις 2.557 συνδεόμενες επιχειρήσεις, οι 2.095 επιχειρήσεις ελέγχονταν από θεσμικές μονάδες που εδρεύουν σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (81,9%) και 462 επιχειρήσεις ελέγχονταν από θεσμικές μονάδες, οι οποίες εδρεύουν σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (18,1%).

gra1

Οι πέντε κυριότερες χώρες, στις οποίες εδρεύουν οι τελικές ελέγχουσες θεσμικές μονάδες είναι η Κύπρος με ποσοστό 37,9% (968 επιχειρήσεις), η Ολλανδία με ποσοστό 7,5% (193 επιχειρήσεις), το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 7,3% (187 επιχειρήσεις), η Γερμανία με ποσοστό 6,6% (169 επιχειρήσεις) και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με ποσοστό 5,9% (151 επιχειρήσεις).

Οι αλλοδαπές συνδεόμενες επιχειρήσεις που είχαν τελική θεσμική ελέγχουσα μονάδα με έδρα την Κύπρο, αποτελούν το 37,9% του συνόλου των συνδεόμενων αλλοδαπών επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών 2,6 δισ. ευρώ, ή το 7,6% του συνολικού κύκλου εργασιών των αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων.

Παράλληλα είχαν 20.206 απασχολουμένους, ή το 15% των συνολικά απασχολουμένων στις αλλοδαπές συνδεόμενες επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι αλλοδαπές συνδεόμενες επιχειρήσεις, που είχαν τελική ελέγχουσα θεσμική μονάδα με έδρα τη δεύτερη κατά σειρά ταξινόμησης χώρα, δηλαδή την Ολλανδία, αποτελούν το 7,5% του συνόλου των αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών 5,6 δισ. ευρώ, ή το 16,5% του συνολικού κύκλου εργασιών των αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων. Και είχαν 16.696 απασχολουμένους, ή το 12,4% των συνολικά απασχολούμενων στις αλλοδαπές συνδεόμενες επιχειρήσεις.

gra2

Ο τομέας που παρουσίασε το μεγαλύτερο πλήθος επιχειρήσεων ήταν το εμπόριο με 894 επιχειρήσεις, ή το 35% του συνόλου των αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων. Στον κλάδο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας δραστηριοποιήθηκαν 293 επιχειρήσεις (11,5%) και στον κλάδο των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων δραστηριοποιήθηκαν 282 επιχειρήσεις (11%).

Από τα στοιχεία της έρευνας παρατηρείται ότι οι επιχειρήσεις αυτές, που εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν άνω του 50% συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο από την αλλοδαπή αντιστοιχούν στο (σε σχέση με το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα):

   *0,3% του συνολικού αριθμού επιχειρήσεων,

   *15,1% του συνολικού κύκλου εργασιών,

   *14,7% της συνολικής αξίας παραγωγής,

   *16,3% της συνολικής ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας,

   *15% των συνολικών αγορών αγαθών και υπηρεσιών,

   *15,9% του συνόλου των αγορών αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζονται με σκοπό την μεταπώληση στην κατάσταση που παρελήφθησαν,

   *15,5% των συνολικών δαπανών προσωπικού,

   *17,7% του συνόλου των ακαθάριστων επενδύσεων σε υλικά αγαθά,

   *5,7% του συνόλου των απασχολούμενων, των εν λόγω τομέων οικονομικής δραστηριότητας

gra3

Αναφορικά με τον συνολικό κύκλο εργασιών, ο τομέας του εμπορίου κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο με 19,2 δισ. ευρώ (56,3%). Ακολουθούν ο τομέας της μεταποίησης και ο τομέας της πληροφόρησης και επικοινωνίας, με 6,7 δισ. ευρώ (19,6%) και 2,5 δισ. ευρώ(7,4%), αντίστοιχα.

Ο τομέας του εμπορίου εμφάνισε τη μεγαλύτερη ακαθάριστη προστιθέμενη αξία 2,9 δισ. ευρώ και ακολουθεί ο τομέας της μεταποίησης με 1,6 δισ. ευρώ, ή το 39,7% και 21,6% του συνόλου της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας των αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων, αντίστοιχα.

Σχετικά με τον αριθμό των απασχολούμενων, ο τομέας του εμπορίου κατείχε την πρώτη θέση με 53.675 απασχολούμενους (40% επί του συνόλου) και ακολουθεί ο τομέας της μεταποίησης με 23.808 άτομα (το 17,7%). Οι δαπάνες προσωπικού για τον τομέα του εμπορίου ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ (το 40,8% των συνολικών δαπανών προσωπικού), ενώ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην μεταποίηση δαπάνησαν 0,97 δισ. ευρώ (ποσοστό 21,5%).

gra4
gra5
gra6

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Πελεκάνος στο εμπορικό κέντρο Golden Hall

https://ift.tt/2De97sW


Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Golden Hall, είχα τη μεγάλη τύχη να δουν στο
συντριβάνι του εμπορικού κέντρου έναν σπάνιο πελεκάνο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr φαίνεται ο πελεκάνος να κάθεται δίπλα στο συντριβάνι. Οι πολίτες που είδαν τον πελεκάνο ειδοποίησαν φιλοζωικές οργανώσεις να σπεύσουν για να τον φροντίσουν ενώ και οι υπάλληλοι του Golden Hall επικοινώνησαν με ζωολογικά πάρκα προσπαθώντας να εντοπίσουν αν το σπάνιο πουλί διέφυγε από τους χώρους τους
 

 
 

 
 
 

Λίγο πριν τις 16:30, μέλη του συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής «anima» που εκλήθησαν στο Golden Hall απομάκρυναν τον πελεκάνο.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

Στον Ομιλο Βαρδινογιάννη η Eπενδυτική Tράπεζα Ελλάδος

https://ift.tt/2Ju9Pma


Την υπογραφή συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Ireon Investments Ltd.,
συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, και του Ειδικού Εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, κ. Κλεόβουλου Αλεξάνδρου, για την πώληση του 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, του 94,52% των μετοχών της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και του 100% των μετοχών της Laiki Factors &

 Forfeiters, ανακοίνωσε η EY, ως σύμβουλος πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Αντίστοιχα, με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ανακοινώνει ότι η εδρεύουσα στην Κύπρο 100% θυγατρική της με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε από τον Ειδικό Εκκαθαριστή της Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd, αναφορικά με την πώληση:

1) Ποσοστού 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.)

2) Ποσοστού 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB Asset Management Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και

3) Ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Laiki Factors and Forfaiters Α.Ε. Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η IREON INVESTMENTS LTD ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής.

Η Σύμβαση Απόκτησης Μετοχών – Share Purchase Agreement (SPA) υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2018 με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται σε Ευρώ 73,5 εκατ. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

via Blogger anatakti.gr

Εικόνα

SEGAS Marathon Official Promo Video

https://ift.tt/eA8V8J

via Blogger anatakti.gr