Μαρκόπουλο – Αναγκαία μέτρα καλαισθησίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Όπως γίνεται κατανοητό, μετά την μέχρι σήμερα διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου και την διακοπή των περαιτέρω εργασιών (λόγω μη πληρωμής του ήδη εκτελεσμένου έργου απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, στον εργολάβο κ. Μαργαρίτη), τίθεται θέμα στοιχειώδους λειτουργικότητας στην κυκλοφορία της, αλλά και αξιοπρεπούς εμφάνισής της!

Για το δεύτερο θέμα (της εμφάνισης της Κεντρικής Πλατείας), ο Δήμος Μαρκοπούλου σε συμφωνία με το Ίδρυμα της ¨Φιλοδασικής¨, θα προσπαθήσει όσο είναι δυνατόν, να ομορφύνει με δέντρα και λουλούδια, την απωθητική γκρίζα εικόνα που βλέπουμε όλοι μας σήμερα.

Όμως για το παράνομο παρκάρισμα και το διπλοπαρκάρισμα, εν’ όψει της στενότητας του δρόμου, έχουμε εδώ και ενάμισι μήνα, απευθύνει εκατοντάδες συστάσεις σε κατά σύστημα παραβάτες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και θετική ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Ζούμε όλοι μας  σε μια δύσκολη εποχή, που δεν πρέπει να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, από εγωιστικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές του τύπου: ¨Έτσι θέλω εγώ, έτσι θα κάνω και οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούνε¨!

Πιστεύουμε ότι έχει  έλθει η χρονική στιγμή, όλοι μας να συμπεριφερόμαστε με τρόπο που δεν θα θίγουμε τα δικαιώματα των άλλων συμπολιτών μας και θα σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων, στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους.

Κατόπιν αυτών, από την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αστυνομία, θα επιβάλει την προβλεπόμενη εκ του νόμου κύρωση, που είναι η επιβολή μέσω κλήσης, χρηματικού προστίμου 80 Ευρώ, στους παραπάνω παραβάτες!

Οι κλήσεις γι’ αυτούς που λειτουργούν απαράδεκτα, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των υπολοίπων συμπολιτών μας, θα εισπράττονται κανονικά απ’ τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και σε αντίθεση με ότι γινόταν έως πρόσφατα.

Επίσης, όποιος υποσχεθεί σε οποιονδήποτε, ότι θα σβήσει την κλήση του, απλώς θα υποχρεωθεί να την πληρώσει απ’ την τσέπη του!

Όσες κλήσεις δεν πληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Μαρκοπούλου, θα αποστέλλονται για βεβαίωση στην αρμόδια Εφορία και δεν θα εκδίδεται Φορολογική Ενημερότητα του παραβάτη, μέχρι να πληρωθούν.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι έχουμε κάνει σειρά συστάσεων σε δήθεν ¨έξυπνους συμπολίτες μας¨, που λειτουργώντας όχι απλώς αντικοινωνικά, αλλά και με τρόπο που διακινδυνεύουν σοβαρά την υγεία όλων των άλλων συμπολιτών μας, αδειάζουν τα λύματα των βόθρων, στους δρόμους της πόλης μας, ιδίως όταν βρέχει!

Στις περιπτώσεις αυτών, που ρίχνουν τα λύματα στους δρόμους, προειδοποιούμε ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι βαρύτατο (300 Ευρώ) και σε περίπτωση υποτροπής, εναντίον των παραβατών, θα υποβάλουμε και μήνυση, ώστε να ασκείται ποινική δίωξη εναντίον τους!

Ελπίζω ειλικρινά, οι μέχρι σήμερα παραβάτες, να μην συνεχίσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγουμε σε τέτοιου είδους μέτρα!

Με τιμή,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Τα σχόλια δικά σας...