Εικόνα

Fiat ρίχνει το γάντι στη Μελόνι (+video)

https://ift.tt/s70Lito

 Το beef που φαίνεται να έχει ξεκινήσει μεταξύ της Fiat και της ιταλικής κυβέρνησης έχει ένα νέο και πολύ ευφάνταστο επεισόδιο. Fiat κυκλοφόρησε μια νέα διαφήμιση με το 500e χωρίς σήματα και λογότυπα, προκαλώντας εικασίες ότι πρόκειται για υπαινιγμό στις πρόσφατες συγκρούσεις με την ιταλική κυβέρνηση.Η διαφήμιση τονίζει τον εμβληματικό σχεδιασμό και την ιταλική κληρονομιά του αυτοκινήτου, υποδηλώνοντας ότι δεν χρειάζονται λογότυπα για την αναγνώρισή του.
Αυτό έρχεται μετά από την κατάσχεση οχημάτων της Fiat από τις ιταλικές αρχές και την επιβολή αλλαγών ονομάτων, αυξάνοντας τις εντάσεις με την Stellantis.
Το 30 δευτερολέπτων βίντεο δείχνει το ηλεκτρικό όχημα χωρίς κανένα έμβλημα, υποστηρίζοντας ότι όλοι μπορούν ακόμα να το αναγνωρίσουν.

Ο σκηνοθέτης αφαίρεσε το έμβλημα 500 από το τη μάσκα και το λογότυπο της Fiat από την πίσω πόρτα, αφήνοντας τις τρύπες εκτεθειμένες.

Επιπλέον, τα γράμματα 500e αφαιρέθηκαν από το χρωμιωμένο διακοσμητικό κάτω από τα πλευρικά παράθυρα, αν και τα κεντρικά καλύμματα φαίνονται ακάλυπτα. Με μια ελαφρώς συναισθηματική μουσική υπόκρουση, ακούμε τον Ιταλό αφηγητή να λέει: “Αν αυτό το αυτοκίνητο δεν είχε λογότυπο, αν δεν είχε όνομα, αν δεν είχε σημαία. Αν δεν είχε τίποτα να δείχνει τι είναι ή από πού προέρχεται, όλοι θα το αναγνώριζαν. Γιατί όταν ένα αυτοκίνητο έχει εμβληματικό σχεδιασμό και έχει πάντα εκπροσωπήσει τη χαρά της ζωής, μπορεί μόνο να είναι ιταλικό, και μπορεί μόνο να είναι Fiat”.

Η ιταλική κυβέρνηση ήταν αυστηρή με την Stellantis τους τελευταίους μήνες, ως μέσο πίεσης στην αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή στα ιταλικά της εργοστάσια.

Το πρώτο χτύπημα ήταν η αναγκαστική αλλαγή ονόματος του μικρού SUV της Alfa Romeo από Milano σε Junior, λίγο μετά το ντεμπούτο του.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε όταν οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν 134 μονάδες του Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβόρνο.

Αυτή τη φορά, η αιτία του προβλήματος ήταν ένα μικρό αυτοκόλλητο με την ιταλική σημαία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το τρίχρωμο θα μπορούσε να παραπλανήσει τους καταναλωτές σχετικά με την προέλευση του εισαγόμενου προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις εισαγόμενων μοντέλων Fiat που φορούσαν ιταλικά χρώματα στο παρελθόν, χωρίς καμία ένσταση από τις αρχές. Αυτό υποδηλώνει ότι η σχέση μεταξύ της Stellantis και της τρέχουσας ιταλικής κυβέρνησης είναι πιθανότατα η αιτία όλης αυτής της έντασης.

Η ένταση αυτή φαίνεται να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση της Stellantis ότι επεκτείνει την παραγωγή του δεύτερης γενιάς Fiat Panda στο εργοστάσιο της Pomigliano μέχρι το 2030 και την επιβεβαίωση του νέου Fiat 500 Ibrida (μια ήπια υβριδική έκδοση του ηλεκτρικού 500e) που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο.


from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...