Εικόνα

Alice Modolo: H 40χρονη δύτρια ανέσυρε την Ολυμπιακή Φλόγα από βάθος 20 μέτρων

https://ift.tt/sUzmMLi

Alice Modolo: H 40χρονη δύτρια ανέσυρε την Ολυμπιακή Φλόγα από βάθος 20 μέτρων

Η Modolo είναι η πρώτη Γαλλίδα που έφτασε σε βάθος 100 μέτρων κολυμπώντας με μονοπέδιλο.

 
Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη Γαλλία, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Πριν συνεχίσει όμως το ταξίδι της στη γαλλική ενδοχώρα, βούτηξε για λίγο μέσα στη θάλασσα της Μεσογείου, από όπου την μετέφερε στην επιφάνεια η Γαλλίδα αθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης Alice Modolo.Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Villefranche-sur-Mer, που αποτελεί την παγκόσμια κοιτίδα των ελεύθερων καταδύσεων. Η φλόγα είχε τοποθετηθεί σε βάθος 20 μέτρων και η Modolo έφτασε στο σημείο κολυμπώντας με μονοπέδιλο.

Η Γαλλίδα αθλήτρια άφησε την οδοντιατρική για να ασχοληθεί με το πάθος της και κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα από τη χώρα της που έφτασε σε βάθος 100 μέτρων χρησιμοποιώντας μονοπέδιλο, χωρίς να το έχει ξανακάνει. Η ίδια κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ στο άθλημά της, ένα από τα οποία είναι αυτό στην κατηγορία των 96 μέτρων με βατραχοπέδιλα. Η Modolo έχει εμφανιστεί στο παρελθόν σε video clip της Beyoncé, που είχε γυριστεί κάτω από το νερό.

Η πορεία της φλόγας μέσα στο νερό είναι πολύ εντυπωσιακή, όπως μπορείτε να δείτε στο video:

Σημειώνεται ότι Γάλλοι απέκτησαν πάθος με την ελεύθερη κατάδυση εν μέρει εξαιτίας της κλασικής, πλέον, ταινίας του Luc Besson To Απέραντο Γαλάζιο, μεγάλο μέρος του οποίου γυρίστηκε στην Αμοργό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έχει ξαναβουτήξει στο παρελθόν μέσα στο νερό και συγκεκριμένα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όταν επισκέφτηκε έναν κοραλλιογενή ύφαλο.
from: anatakti
via IFTTT

Τα σχόλια δικά σας...