Εμείς

Η «Ανατολική Ακτή Αττικής» είναι ηλεκτρονική εφημερίδα η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 από την έντονη ανάγκη για συμμετοχή στα κοινά του τόπου από αυτό το μέσο.

Ασχολείται ως επί το πλείστον με θέματα που αφορούν την Ανατολική Αττική και θέματα γενικού ενδιαφέροντος που τυγχάνουν ενδιαφέροντος των πολιτών.
Για τα γραφικά, φωτογραφία και video και επεξεργασία πολυμέσων συνεργάζεται με την Idea Studio, οποία επιμελείται και συντηρεί αυτή την ηλεκτρονική ιστοσελίδα καθώς και την προώθηση της μέσα από social network και μηχανές αναζήτησης στα πλαίσια της προβολής της, εντελώς αφιλοκερδώς.
Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε άρθρα, πληροφορίες, φωτογραφίες, διαμαρτυρίες και απόψεις από οποιονδήποτε.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε απλά, γρήγορα και άμεσα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την μέχρι τώρα υποστήριξή σας.

 ————————-

Τα άρθρα, οι πληροφορίες και οι απαντήσεις σε σχόλια, που περιλαμβάνονται στο παρόν blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις που σκοπό έχουν να συμβουλέψουν ή να εμπλουτίσουν στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
Επειδή όπως σ’ όλους τους τομείς, οι εξελίξεις και οι αλλαγές είναι ταχύτατες και παρά την προσπάθεια μας για έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωσή σας, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες επίκαιρες χρήσιμες πληροφορίες, (με βάση τα σημερινά δεδομένα), στο μέλλον να είναι εντελώς άχρηστες, οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν να ψάχνουν και να αντλούν αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει, ενώ οφείλουν να κρίνουν και να αξιολογούν μόνοι τους την πληροφορία και να ενεργούν μόνο με δική τους ευθύνη.
Τα άρθρα στα οποία αναφέρεται η προέλευση απηχούν πάντα τις απόψεις των συγγραφέων, ή της αρχικής πηγής. Η αναδημοσίευσή τους στο παρόν blog δεν σημαίνει αναγκαστικά και υιοθέτηση αυτών και ως εκ τούτου δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.
Το δικό μας υλικό δεν το θεωρούμε κτήμα της ιστοσελίδας και αν κάποιος επιθυμεί να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε, μπορεί ελεύθερα να το πράξει φτάνει να αναφέρει και το blog μας ως αρχική πηγή.
Με το υλικό μας δεν έχουμε πρόθεση να καταφερθούμε προσωπικά εναντίον οποιουδήποτε, ωστόσο εάν κάποιος νομίζει ότι μέσα από τις αναρτήσεις μας, θίγεται, ή ότι παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα του, παρακαλούμε να μας ειδοποιήσει, προκειμένου να προβούμε σε ανάλογες τροποποιήσεις.

Τα κείμενα και σχόλια ομάδων ή ιδιωτών που υπογράφουν επώνυμα, με ψευδώνυμο ή ανώνυμα δεν εκφράζουν ποτέ την άποψη της εφημερίδας. Η εφημερίδα σε καμία περίπτωση δε υιοθετεί αυτά τα σχόλια. Είναι τέτοιο το μέσο που επιτρέπει να γράφει ο οποιοσδήποτε, εκτός από βωμολοχίες. Δεν σκοπεύουμε να λογοκρίνουμε τα υπόλοιπα σχόλια που ίσως ενοχλούν κάποιους…
Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μας εκφράζουν τα σχόλια. Αποκηρύσσουμε όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλούμε όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει <εδώ> ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί στον διαχειριστή -αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί. Αυτή δήλωση ισχύει για ΌΛΑ τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί σε αυτό το μπλογκ.
Το παρόν blog υπόκειται στην νομοθεσία της πολιτείας της Καλιφόρνιας
UA-26415494-1

10 responses to “Εμείς

  1. χριστοφορος ζησιμοπουλος

    παρακαλω πολυ μηπως γνωριζεται ποτε θα ανοιξη η οδος αριωνος που ειναι στα συνορα αρτεμιδα με ραφηνα, ενα κοματι κοντα στη σιδερενια γεφυρα πλησιων της μαραθωνος ! ! ευχαριστω !

    Μου αρέσει!

  2. Κάτοικος Αγ.Νικολάου Αρτέμιδος

    ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ AΠO TA ΒΑR ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ.

    Παρακαλώ ασχοληθείτε λίγο και με το σοβαρότατο θέμα της ηχορύπανσης από τα μπαρ στην παραλία του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος (Λούτσας).
    Επί σειρά ετών ημιπαράνομα μπαρ-club που βρίσκονται το ένα μετά το άλλο, δίπλα δίπλα μετά το τέρμα των λεωφορείων επί της παραλίας του Αγ.Νικολάου, ηχορυπαίνουν ασύστολα την περιοχή.
    Όσοι μένουμε εκεί κοντά έχουμε αγανακτήσει! Από τις μεσημεριανές ώρες έως τις 4 ή και 5 το πρωί ξενυχτάμε από την εκκωφαντική μουσική που μας επιβάλουν!!
    H κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που μαζεύεται κόσμος και τα βράδια δεν υπάρχει στην κυριολεξία κανένα όριο και κανένα ωράριο!
    Απλά όλη τη νύχτα, ο τόπος σείεται από τα μπάσα και την ηλεκτρονική μουσική 3-4ων μπαρ που βρίσκονται στην παραλία και παραβιάζοντας οποιοδήποτε νόμο περί ηχητικών εγκαταστάσεων και ηχορύπανσης, λειτουργούν παράνομα ως κανονικά νυχτερινά κέντρα – club, με επαγγελματικές ηχητικές εγκαταστάσεις τοποθετημένες έξω δίπλα στην παραλία, ξεσηκώνουν όλη την περιοχή στην κυριολεξία!
    Ακόμα και τρία οικοδομικά τετράγωνα παραπάνω να κατοικεί κανείς, ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, υποχρεώνεται να ξαγρυπνήσει, αφού είναι εντελώς αδύνατο να σταθείς ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι από την υπερβολική ένταση του ήχου!
    Μάλιστα συχνότατα διοργανώνουν, «συναυλίες» στην παραλία του Αγίου Νικολάου, χωρίς να υπάρχει ειδικός χώρος για τέτοιες εκδηλώσεις, αυθαίρετα και στην κυριολεξία μέσα στη καρδιά της οικιστικής περιοχής! Οργιάζουν στην κυριολεξία με τέτοιες εντάσεις μουσικής που δεν μπορεί κανείς ούτε να συζητήσει σε κανονικό τόνο στη βεράντα του σπιτιού του! Μας αναγκάζουν να κλεινόμαστε μέσα στα σπίτια μας, με πόρτες και παράθυρα σφραγισμένα και τα νεύρα μας σμπαράλια από την αγανάκτηση!
    Δεν υπερβάλλω, ότι πολλές φορές έχω ακούσει αγανακτισμένους γείτονες να σκέφτονται την μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή ως λύση ανάγκης για να μην τρελαθούν από την υπάρχουσα ακραία ασυδοσία …
    Η αστυνομία όλο αυτό τον καιρό είναι εντελώς αναποτελεσματική και ανύπαρκτη.
    Δοκιμάστε να καλέστε την αστυνομία 1 το βράδυ όταν τα «μπιτ» και τα μπάσα από τα ηχεία των μπαρ είναι στο μέγιστο και αφού καταγράψει την καταγγελία ο ευγενικός αξιωματικός θα περιμένετε επ’ αόριστον να γίνει κάτι…
    Απολύτως τίποτα και κανείς δεν επεμβαίνει στους εν λόγω «επιχειρηματίες» που έχουν τα «σκέκια» αυτά της νύχτας!!
    Συνεχίζουν την ηχορύπανση ανενόχλητοι, λες και δεν υπάρχει νόμος λες και όλα είναι έρμαια των κερδοσκοπικών ορέξεών τους και μόνο!
    Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά, ότι η νύχτα και τέτοιου είδους «διασκέδαση» που προσφέρουν αυτά τα μπαρ και οι ιδιοκτήτες τους, αποδίδει ιδιαίτερα υψηλά οικονομικά οφέλη…
    Ο δήμος Αρτέμιδος, η δημαρχία, κωφεύει επίσης επιδεικτικά στο πρόβλημα.
    Ασχολείται με χίλια δυό άλλα ασήμαντα πράγματα εκτός από την ηχορύπανση των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων!
    Έχετε δει ποτέ καμιά σοβαρή προσπάθεια να αποδίδει καρπούς ως προς αυτή την κατεύθυνση;
    Ειδικά στον Αγ. Νικόλαο που πλέον αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια οξύτατο πρόβλημα;
    Αμφιβάλλω αν έχετε δει κάτι θετικό από το δήμο Λούτσας και ούτε θα δείτε πολύ φοβάμαι.
    Δε ξέρω γιατί, ας ασχοληθούν επιτέλους οι αρμόδιοι υπουργοί με την κατάσταση στην περιοχή μας γιατί από τους τοπικούς παράγοντες δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από απογοήτευση, ένοχη σιωπή και απόλυτη απραξία.
    Κανονικά και αν ζούσαμε σε μια πολιτισμένη χώρα, ο δήμος θα έπρεπε να έχει κάνει πρώτος πάμπολες νυχτερινές βόλτες μαζί με τις αστυνομικές αρχές και να μοιράσει μηνύσεις …
    Ας το έκανε αυτό δύο τρεις συνεχόμενες φορές, να απειληθεί και μόνιμη αφαίρεση άδειας λειτουργίας αυτών των ημιπαράνομων υπαίθριων μπαρ και θα βλέπατε πως θα συνετιζόντουσαν μερικοί…
    Φρούδες ελπίδες θα πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας.
    Έχουν το θράσος μετά και βγαίνουν κάποιοι και ζητούν την ψήφο μας… Είδωμεν.

    Ένας αγανακτισμένος κάτοικος Αγ.Νικολάου Αρτέμιδας.

    Μου αρέσει!

    • ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

      Αυτή είναι η κατάσταση
      Η περιοχή καταδυναστεύεται από 3-4 νονούς
      Ούτε η παραβίαση στους όρους χρήσης ηχοσυστημάτων
      ούτε η κατάργηση της παραλίας από τις ξαπλώστρες που κυριολεκτικά φτάνουν μέχρι το νερό
      ούτε οι παράνομες άδειες
      ούτε οι έφηβοι που συνωθούνται εκεί πέρα υπό συνθήκες «περίεργες»
      τίποτα δεν φαίνεται να ενοχλεί τους αρμόδιους
      Όμως ανοχή σημαίνει συνενοχή, να το πούμε λαϊκά κάποιοι τα παίρνουν εκεί πέρα
      Ποιος να το πει, 20 χιλ. έξω από την Αθήνα, τέτοια απροκάλυπτη ασυδοσία και διαφθορά

      Μου αρέσει!

      • «ανοχή σημαίνει συνενοχή», αυτό είναι αλήθεια και αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να δημοσιοποιούμε αυτά τα γεγονότα και τα παράπονα των απλών πολιτών. Είμαστε εδώ, ταγμένοι σε αυτό τον σκοπό!
        Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και την συμμετοχή στον αγώνα μας…

        Μου αρέσει!

  3. Εκ μέρους της πρωτοβουλίας διοργάνωσης της Πρώτης Οικογιορτής Μαραθώνα σας αποστέλλω το ακόλουθο δελτίο τύπου και τη σχετική αφίσα.
    θα ήθελα να σας ενημερώσω πως πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια οργάνωσης μιας τέτοιας γιορτής στην περιοχή μας, με στόχο την προβολή του Κωπηλατοδρομίου, του Εθνικού Πάρκου Σχινιά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την «Ομάδα Πρωτοβουλίας 1ης Οικογιορτής Μαραθώνα», μία ανοικτή ομάδα εργασίας και δεν υποστηρίζεται οικονομικά παρά από τους συμμετέχοντες.
    Πιστεύουμε πως τόσο το αντικείμενο της εκδήλωσης, όσο και η επιλογή της διοργάνωσής της από ανοικτή ομάδα εργασίας θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαίσθητη περιοχή του πάρκου, θα συμβάλλει στην προβολή του και θα ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας. Όπως μπορείτε να δείτε και στο επίσημο blog (http://marathonecofestival.wordpress.com/) το πενθήμερο αυτό θα περιλαμβάνει μια σειρά από πραγματικά ενδιαφέρουσες δράσεις και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.
    Στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθεί κυρίως η τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά ωφέλη. Με δεδομένο τον σχεδόν μηδενικό προϋπολογισμό της εκδήλωσης η συμβολή της εφημερίδας σας στην προβολή της εκδήλωσης θα ήταν ανεκτίμητη. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

    Για την επικοινωνία, εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας
    Γιώργος Λούντος

    Μου αρέσει!

  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ
    email: sg3dspaton@gmail.com http://sg3dspaton.wordpress.com

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Α.Π 91 Σπάτα 8/11/2011

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων , ευχαριστεί δημόσια όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν την εθελοντική τους εργασία ,για να βαφτούν εσωτερικά οι αίθουσες του Σχολείου μας. Πάνω από 30 γονείς θυσίασαν δύο Σαββατοκύριακα για να έχουν τα παιδιά μας και το διδακτικό προσωπικό ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον.
    Επίσης με έξοδα του Συλλόγου αντικαταστάθηκαν οι φθαρμένες κουρτίνες και βάφτηκαν οι διάδρομοι και τα κλιμακοστάσια.
    Ευχαριστούμε την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής ,Κυρία Ζήση Μαρία για την αμέριστη συμπαράστασή της στο έργο αυτό αφού με δικές της ενέργειες και πρωτοβουλία, μας χορηγήθηκαν δωρεάν τα χρώματα το ίδιο επίσης και τους επιχειρηματίες που έκαναν αυτήν τη δωρεά.
    Θα ήταν παράληψη επίσης να μην ευχαριστήσουμε και τον Διευθυντή του Σχολείου μας Κον Γαρουφαλή Δημήτρη ,που διευκόλυνε όλη αυτήν την προσπάθεια.
    Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους γονείς μελλοντικά για τέτοιες ενέργειες που δηλώνουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλτρουισμού.

    Τα Μέλη του Δ.Σ

    Μου αρέσει!

  5. καλημέρα
    η περιοχή του Αγίου Νικολάου ήταν κάποτε ένα κόσμημα στην ευρύτερη περιοχή , τώρα δυστυχώς έχει αλλοιωθεί από τα διάφορα bar, club και διάφορα άλλα .Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά έγιναν με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής και η οποία είναι απούσα στις δυσκολίες που υφίστανται πλέον οι κάτοικοι της περιοχής
    Εγώ κύριε Δήμαρχε δαπάνησα, χρεώθηκα μια περιουσία για να χτίσω ένα σπίτι για να απολαμβάνω την ηρεμία και τη γαλήνη της περιοχής , και εσείς μου έχετε επιβάλει να ξενυχτάω σχεδόν κάθε βράδυ τους καλοκαιρινούς μήνες ακούγοντας στη διαπασών τις μουσικές από τα διάφορα μαγαζιά
    Τι να πω ντροπή σας , τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά

    Μου αρέσει!

  6. δυστυχώς δεν ασχολείται κανείς με τα νυχτερινά και όχι μόνο μαγαζιά στον Αγ. Νικόλαο , όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν απο αστυνομία , τοπική διοίκηση , φορείς , τίποτα ερημιά

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...