Εικόνα

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο συντονιστής του ΟΗΕ για τη συμφωνία των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας

https://bit.ly/3FutxNx


Αναπάντεχη εξέλιξη στη συμφωνία για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, καθώς παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του ο συντονιστής του ΟΗΕ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, Αμίρ Αμπντάλα, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Την είδηση έδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, Φαρχάν Χακ, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εύρεση του αντικαταστάτη.

«Ο Συντονιστής του ΟΗΕ για την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, Αμίρ Αμπντάλα, αποχωρεί από τη θέση του για προσωπικούς λόγους. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είναι ευγνώμων για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση του κ. Αμπντάλα. Ο αναπληρωτής του θα ενεργήσει ως επικεφαλής του γραφείου στην Κωνσταντινούπολη για κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Χακ.

Θυμίζεται πως η αρχική συμφωνία ανάμεσα σε Ουκρανία, Ρωσία, ΟΗΕ και Τουρκία, είχε υπογραφεί τον Ιούλιο και είχε βοηθήσει να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιτρέποντας την εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Πριν από μερικές εβδομάδες, η συμφωνία παρατάθηκε για άλλους τέσσερις μήνες.
from: anatakti
via IFTTT

Advertisement

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s