Εικόνα

Τουρκική κορβέτα υποκλοπών-παρεμβολών στο Αιγαίο

https://bit.ly/3fBTPTt

 Καταστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενη κρίση με την Τουρκία προκαλούνται σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με πυκνότητα που δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Πριν από λίγες ημέρες,οι Τούρκοι έβγαλαν για πρώτη φορά στο Αιγαίο το πλοίο υποκλοπών «Ufuk».
Τουρκικά «αλιευτικά»
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να δημιουργηθεί κλίμα έντασης στο Αιγαίο, ειδικός ρόλος φαίνεται να έχει ανατεθεί στους Τούρκους «ψαράδες», οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο συχνά εισέρχονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων όπου εντοπίζουν αλιεύματα. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν άδεια να ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι «ψαράδες» με τα μεγάλα αλιευτικά τους κινούνται προκλητικά και δεν υποχωρούν ακόμη κι όταν τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού τούς προσεγγίζουν και τους ζητούν να σταματήσουν την παράνομη αλιεία και να αποχωρήσουν από την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη.
Τουρκικό «αλιευτικό» ανοιχτά της Μυκόνου. Τα «ψαράδικα» είχαν βρεθεί για πρώτη φορά σε ελληνικά χωρικά ύδατα τον Ιούλιο του 2020
Πηγές με γνώση των λεπτομερειών από αρκετά περιστατικά που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο αναφέρουν ότι οι Τούρκοι «ψαράδες» αντιδρούν με περισσή προκλητικότητα όταν οι Ελληνες λιμενικοί τούς ζητούν να φύγουν από την ελληνική χωρική θάλασσα και να σταματήσουν την παράνομη αλιεία απαντώντας ότι δήθεν βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα!
from: anatakti
via IFTTT

Advertisement

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s