Εικόνα

Καζακστάν θα προστατεύσει όσους φεύγουν από τη Ρωσία για να γλιτώσουν την επιστράτευση, λέει ο Τοκάγεφ

https://bit.ly/3UDr8FH

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ- Τζομάρτ Τοκάγεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα προστατεύσει τους Ρώσους που καταφεύγουν εκεί για να γλιτώσουν από την επιστράτευση.«Τις τελευταίες ημέρες πολλοί άνθρωποι έρχονται σε εμάς από τη Ρωσία. Οι περισσότεροι αναγκάζονται να φύγουν λόγω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης», επεσήμανε ο Τοκάγεφ. «Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτούς, να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Καζακστάν που θεωρείται σύμμαχος της Ρωσίας, όμως έχει πάρει αποστάσεις από το Κρεμλίνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Με την ευκαιρία αυτή ο Τοκάγεφ καταδίκασε για μία ακόμη φορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητά της, την ώρα που η Ρωσία οργανώνει δημοψηφίσματα σε τέσσερις ουκρανικές επαρχίες με στόχο να τις προσαρτήσει.

«Η εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους θα πρέπει να είναι απαραβίαστη, πρόκειται για μια βασική αρχή», υπογράμμισε. «Στην άμεση γειτονιά μας μαίνεται ένας ευρύς πόλεμος. Πρέπει να το θυμόμαστε, σκεφτόμενοι πάνω απ’ όλα την ασφάλειά μας», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμμαχος της Ρωσίας και μέλος μιας οικονομικής και τελωνειακής ένωσης στην οποία συμμετέχει και η Μόσχα, το Καζακστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, καλλιεργεί σχέσεις και με τη Δύση και την Κίνα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξύπνησε σε κάποιους κατοίκους της χώρας φόβους ότι ενδέχεται να αποτελέσουν στο μέλλον στόχο των ρωσικών φιλοδοξιών, κυρίως επειδή στο Καζακστάν υπάρχει ρωσική μειονότητα.

from: anatakti
via IFTTT

Advertisement

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s