Εικόνα

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κατρακυλά η τουρκική λίρα (γράφημα)

https://bit.ly/3r9XqKE

 

NEWSROOM 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 – 12:20

Στο ναδίρ υποχώρησε η τουρκική λίρα ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας κατά την οποία θα αποφασίσει για τη νομισματική της πολιτική το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ορισμένοι αναλυτές αναμένουν νέα μείωση των επιτοκίων μετά και την αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι η Federal Reserve έχει αυξήσει την πίεση στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Η λίρα υποχώρησε έως και 0,2% και διαμορφώθηκε στα 18,3737 ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία ξεπέρασε το 80% τον Αύγουστο. Η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο αναφοράς κατά 100 μονάδες βάσης στο 13% στις 18 Αυγούστου, μια κίνηση που δεν αναμενόταν από κανέναν από τους 21 αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Για τους οικονομολόγους όπως ο Ενρίκ Γκούλμπεργκ της Coex Partners, η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, την ώρα που όλες οι άλλες τράπεζες προχωρούν σε αυξήσεις «θα μπορούσε να είναι αμφιλεγόμενη ακόμη και για την τουρκική κεντρική τράπεζα».

Η λίρα υποχώρησε κατά περίπου 28% φέτος. Πρόκειται για το δεύτερο νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις στις αναδυόμενες αγορές μετά το πέσο Αργεντινής.
from: anatakti
via IFTTT

Advertisement

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s